5889
-
eurolacko #4434 Én innen szereztem anno de akkor még 129 euro volt és postával együtt 38900-re jött ki
Ahogy nézem nálunk is eléggé felment az ára 51-ért látom legolcsóbban -
eurolacko #4433 Van egy cimborám aki mindig ezt mondja ,hogy MC-ét kéne használni - de miért is?
Esetleg kifejthetnéd ezt ha már Te is ezt ajánlod -
#4432 2012-ben már csak MC - t szabad venni! -
#4431 Nem igazán tudom milyen árban vannak mostanság - én innen vásároltam annak idején. -
#4430 Van tippetek hol most a legolcsóbb az AT440ML? Külföld is jó ha van jót ötletetek! Köszi. -
eurolacko #4429 Én lecsaptam az elejét végét hogy két egyforma fájlt kapjak mert úgy egyszerűbb tesztelni...csak katt az egyikbe-másikba -
#4428 Nem, tévedés kizárva, főleg, hogy Musachy kolléga a Bros-szal szembesült - arra "húztam" rá.
Az is LP-ről van egyébként... -
#4427 szerintem a múlkori fbi akció óta csináltak valamit,mert egyébként sok régi link simán tölthető. holnap leszedem az új linkekről és meghallgatom. -
#4426 Kipróbálom majd azt is, de egyelőre Hotfile - itt van regem. -
#4425 Akkor...
-
eurolacko #4424 Évek óta stabilan müxik a speedyshare...igaz ott nem látod mennyien töltik le a zenédet de sztem az egyik legjobb szerver - én ezt használom -
#4423 Evvel én is most szembesülök először... 4shared is going down! -
#4422 Én most érek rá picit, hogy meghallgassam. Én sem láttam még így, hogy a letöltéshez be kell lépni, de nekem van regem, tehát nem gond.
A felvétel valóban nagyon OK, bár először megijedtem attól a Bros részlettől az elején! -
eurolacko #4421 Ezen meglepődtem én is - nem értem miért kell belépni az oldalra ahhoz ,hogy letöltsem? -
eurolacko #4420 Hallgattva a két felvételt azon agyaltam,hogy nem e véletlen ugyan azt a fájlt tetted fel csak más megnevezéssel :)
Az biztos, hogy két zene fülre teljesen egyformán szól - jól szól -
#4419 tegnap este rám jött, hogy megtegyem, de nem engedi, csak regelt tagoknak letölteni. gondolom emiatt sem szedték még le 'sokan'. -
#4418 Azt nem elég látni, meg kell hallgatni! -
eurolacko #4417 Én nem használtam anno ilyen cuccost ,de ez igen jó felvétel lett (csak lesek) -
eurolacko #4416 Ott a V betűsön ezt írta a tag "Ez megbízható többet ér mint egy asszony" -
eurolacko #4415 Jól elvoltatok itt délután :)
-
#4414 Van a V betűs aukciós oldalon jelenleg 24500-ért kettő darab együtt. -
#4413 Nekem "átjött" a mag, bár én is magnóra gondoltam. Tényleg jó a gépezet! -
#4412 már túllihegjük, de akkor is!
a 'magnetic tape' rövidítésére a 'mag' meg főleg nem igazán értelmezhető, hidd el, nem az a bajom, hogy angol szót vagy szakkifejezést akartál rövidíteni (500-at biztosan én is használok), hanem hogy nem épp szerencsésen.
talán MT vagy M-TAPE , de egyik sem úgymond közelfogadott....a Mag viszont aztán főleg ennek kifacsarása. ez van.
-
#4411 "...bár ha mellébigyszetesz még két nagyon rövid 'nó' betűt,biztos lehetelen is lenne nem érteni."
Valóban, csakhogy én a "magnetic tape"-et rövidítettem - hajlamos vagyok néha angol nyelven használni a szakkifejezéseket, különféle elnevezéseket még akkor is ha van nekik magyar megfelelőjük. Sokszor írom "file"-nek a "fájl"-t pl... -
#4410 hát ha nem láttam volna korábban a magnót, biztos nem gondolok a Mag-ról 'orsós magnetofonra'. bár ha mellébigyszetesz még két nagyon rövid 'nó' betűt,biztos lehetelen is lenne nem érteni.
a frekiválasz szép, de ezt csak nagysebességű felvételnél tudja (viszont akkor jól), lassabban 16khz-nél van a vége. az S/N 60db körüli, ez nagyítva azért látszik is, persze ettől ez még a maga idejében egy legendás magnó volt. -
#4409 Ja-ja, a "mag" pedig valóban rövidítés - igazad van, lehet, hogy csak nekem egyértelmű, szóval; magnószalag. -
#4408 mi az, hogy MAG? nem lehet kiírni rendesen?
mi az, hogy jól rögzít? ezt LP-ről szalagra rögzített, majd 48/24-en digizett anyagról mérted vissza?
-
#4407 Végül nem a "The Fashion Show"-t használtam e teszthez, mivel elég szegényes sőt, nagyon is szegény annak 19 kHz fölötti tartománya (érdekes, hogy erről nem ejtett szót senki), hanem egy "vadiúj" nótát Ádám-Éva-tól, cím szerint; "Az Álmaim Mégis Rólad szólnak".
Mag Vs. LP (48kHz/24bit)
Tudtam, hogy jól rögzít a gép, de, hogy ennyire jól?!...
LP
Mag
-
eurolacko #4406 Igen így van - hallatszik az "a" felvételben is de ezt már nyugodtan el lehet tenni a gyűjteménybe
Ilyenkor arra lennék kíváncsi ,hogy egy 100-200ezer forintos hangszedő hogyan bírkózik meg ezzel a problémával? -
#4405 Mondjuk mindkét mintánál megvan, de az "a" itt is sokkal jobb, a "g" nagyon idegesítő. -
eurolacko #4404 Na erre kíváncsi vagyok én is :) -
eurolacko #4403 Még egy teszt eredményét osztanám meg itt ami a sziszegést illeti
Mindkét felvétel ugyan arról a lemezről készült persze más hangszedővel
teszt01
teszt02
-
#4402 Rendben - akkor, hogy ne két fájlt kelljen feltöltenem, a Grace Jones korábban linkelt felvételét teszem fel újra a magnó "közreműködésével"... jut eszembe; az LP mintáról időközben eltávolítottam a jelszót, hogy lehessen "párhuzamba állítani" a mágnesszalag mintával - elérhető könnyen e hsz. válaszhivatkozásán keresztül.
...És igen, az is a AT 440mla-val készült. -
eurolacko #4401 Már többen így jártak :) -
#4400 Basszuskúcs, addig duruzsoltok a fülembe, hogy egyszer rámegyek arra a 440mla-ra... -
#4399 Jöhet a minta. -
#4398 ...Egyébként, amint említettem korábban Lackó-nak is, az AT 440mla hangszedő (jó ideje már, hogy én is azt használok, szintén Amerikából rendeltem annak idején) nyomán döntöttem az Audio Technika mellett fejhallgatók terén is - jó választás volt, elégedett vagyok vele! -
#4397 Dehogy - 100 euró-ban van a magnó, abszolút karc- és sérülésmentes. A plexi tető is megvan hozzá, azon látható 2-3 hajszálvékony felületi karc és nem ajánlatos felvétel közben a potikat tekergetni... az idő vasfoga kikezdte azokat, de amúgy el nem tudom képzelni, hogy voltak képesek ilyen állapotban megőrizni kb. 30 éven keresztül?!
Tökéletesen működik - a felvétel hallás alapján pontos és tiszta - ha akarjátok teszek fel LP-ről készült felvételmintát..
A fejhallgatót (ATH-A700) korábban vásároltam - akkoriban Pesten 63000 Ft alatt nem volt kapható, ezért az Amazon-on rendeltem meg, így brutto 48000-be került. Péntek este rendeltem meg és csak pislogtam amikor következő kedden (!) a UPS képviselete kezembe nyomta a terméket - érik néha még kellemes meglepetések is az embert! -
#4396 Persze, csak sok körülményt kell figyelembe vennem, ezek közül nem utolsó, hogy nincs valami nagy bevételem és nagy a család. A hobbimra nagy önzésnek éreznék elkölteni jelenleg 60 ezret hangszedőre, úgy érzem. De ez egyéni szoc. probléma. -
eurolacko #4395 Igen, egy picit húzós az ára, főleg a magyar piacon 50ezer körül kérnek érte (németben 10-el olcsóbb) de mivel hangszedőt nem egy hétre veszel ezért megéri befektetni