5889
11891949761344119704.png
  • eurolacko
    Én innen szereztem anno de akkor még 129 euro volt és postával együtt 38900-re jött ki
    Ahogy nézem nálunk is eléggé felment az ára 51-ért látom legolcsóbban
  • eurolacko
    Van egy cimborám aki mindig ezt mondja ,hogy MC-ét kéne használni - de miért is?
    Esetleg kifejthetnéd ezt ha már Te is ezt ajánlod
  • bigivan
    2012-ben már csak MC - t szabad venni!
  • Wescone
    Nem igazán tudom milyen árban vannak mostanság - én innen vásároltam annak idején.
  • narumon
    Van tippetek hol most a legolcsóbb az AT440ML? Külföld is jó ha van jót ötletetek! Köszi.
  • eurolacko
    Én lecsaptam az elejét végét hogy két egyforma fájlt kapjak mert úgy egyszerűbb tesztelni...csak katt az egyikbe-másikba
  • Wescone
    Nem, tévedés kizárva, főleg, hogy Musachy kolléga a Bros-szal szembesült - arra "húztam" rá.
    Az is LP-ről van egyébként...
  • Dióka
    szerintem a múlkori fbi akció óta csináltak valamit,mert egyébként sok régi link simán tölthető. holnap leszedem az új linkekről és meghallgatom.
  • Wescone
    Kipróbálom majd azt is, de egyelőre Hotfile - itt van regem.
  • Wescone
    Akkor...

• eurolacko
    Évek óta stabilan müxik a speedyshare...igaz ott nem látod mennyien töltik le a zenédet de sztem az egyik legjobb szerver - én ezt használom
  • Wescone
    Evvel én is most szembesülök először... 4shared is going down!
  • Musachy
    Én most érek rá picit, hogy meghallgassam. Én sem láttam még így, hogy a letöltéshez be kell lépni, de nekem van regem, tehát nem gond.

A felvétel valóban nagyon OK, bár először megijedtem attól a Bros részlettől az elején!
  • eurolacko
    Ezen meglepődtem én is - nem értem miért kell belépni az oldalra ahhoz ,hogy letöltsem?
  • eurolacko
    Hallgattva a két felvételt azon agyaltam,hogy nem e véletlen ugyan azt a fájlt tetted fel csak más megnevezéssel :)
    Az biztos, hogy két zene fülre teljesen egyformán szól - jól szól
  • Dióka
    tegnap este rám jött, hogy megtegyem, de nem engedi, csak regelt tagoknak letölteni. gondolom emiatt sem szedték még le 'sokan'.
  • Wescone
    Azt nem elég látni, meg kell hallgatni!
  • eurolacko
    Én nem használtam anno ilyen cuccost ,de ez igen jó felvétel lett (csak lesek)
  • eurolacko
    Ott a V betűsön ezt írta a tag "Ez megbízható többet ér mint egy asszony"
  • eurolacko
    Jól elvoltatok itt délután :)

• Musachy
    Van a V betűs aukciós oldalon jelenleg 24500-ért kettő darab együtt.
  • Musachy
    Nekem "átjött" a mag, bár én is magnóra gondoltam. Tényleg jó a gépezet!
  • Dióka
    már túllihegjük, de akkor is!
    a 'magnetic tape' rövidítésére a 'mag' meg főleg nem igazán értelmezhető, hidd el, nem az a bajom, hogy angol szót vagy szakkifejezést akartál rövidíteni (500-at biztosan én is használok), hanem hogy nem épp szerencsésen.
    talán MT vagy M-TAPE , de egyik sem úgymond közelfogadott....a Mag viszont aztán főleg ennek kifacsarása. ez van.
  • Wescone
    "...bár ha mellébigyszetesz még két nagyon rövid 'nó' betűt,biztos lehetelen is lenne nem érteni."

Valóban, csakhogy én a "magnetic tape"-et rövidítettem - hajlamos vagyok néha angol nyelven használni a szakkifejezéseket, különféle elnevezéseket még akkor is ha van nekik magyar megfelelőjük. Sokszor írom "file"-nek a "fájl"-t pl...
  • Dióka
    hát ha nem láttam volna korábban a magnót, biztos nem gondolok a Mag-ról 'orsós magnetofonra'. bár ha mellébigyszetesz még két nagyon rövid 'nó' betűt,biztos lehetelen is lenne nem érteni.

a frekiválasz szép, de ezt csak nagysebességű felvételnél tudja (viszont akkor jól), lassabban 16khz-nél van a vége. az S/N 60db körüli, ez nagyítva azért látszik is, persze ettől ez még a maga idejében egy legendás magnó volt.
  • Wescone
    Ja-ja, a "mag" pedig valóban rövidítés - igazad van, lehet, hogy csak nekem egyértelmű, szóval; magnószalag.
  • Dióka
    mi az, hogy MAG? nem lehet kiírni rendesen?
    mi az, hogy jól rögzít? ezt LP-ről szalagra rögzített, majd 48/24-en digizett anyagról mérted vissza?

• Wescone
    Végül nem a "The Fashion Show"-t használtam e teszthez, mivel elég szegényes sőt, nagyon is szegény annak 19 kHz fölötti tartománya (érdekes, hogy erről nem ejtett szót senki), hanem egy "vadiúj" nótát Ádám-Éva-tól, cím szerint; "Az Álmaim Mégis Rólad szólnak".

Mag Vs. LP (48kHz/24bit)

Tudtam, hogy jól rögzít a gép, de, hogy ennyire jól?!...

LP

Mag
  • eurolacko
    Igen így van - hallatszik az "a" felvételben is de ezt már nyugodtan el lehet tenni a gyűjteménybe
    Ilyenkor arra lennék kíváncsi ,hogy egy 100-200ezer forintos hangszedő hogyan bírkózik meg ezzel a problémával?
  • Musachy
    Mondjuk mindkét mintánál megvan, de az "a" itt is sokkal jobb, a "g" nagyon idegesítő.
  • eurolacko
    Na erre kíváncsi vagyok én is :)
  • eurolacko
    Még egy teszt eredményét osztanám meg itt ami a sziszegést illeti
    Mindkét felvétel ugyan arról a lemezről készült persze más hangszedővel

teszt01

teszt02

• Wescone
    Rendben - akkor, hogy ne két fájlt kelljen feltöltenem, a Grace Jones korábban linkelt felvételét teszem fel újra a magnó "közreműködésével"... jut eszembe; az LP mintáról időközben eltávolítottam a jelszót, hogy lehessen "párhuzamba állítani" a mágnesszalag mintával - elérhető könnyen e hsz. válaszhivatkozásán keresztül.
    ...És igen, az is a AT 440mla-val készült.
  • eurolacko
    Már többen így jártak :)
  • Musachy
    Basszuskúcs, addig duruzsoltok a fülembe, hogy egyszer rámegyek arra a 440mla-ra...
  • Musachy
    Jöhet a minta.
  • Wescone
    ...Egyébként, amint említettem korábban Lackó-nak is, az AT 440mla hangszedő (jó ideje már, hogy én is azt használok, szintén Amerikából rendeltem annak idején) nyomán döntöttem az Audio Technika mellett fejhallgatók terén is - jó választás volt, elégedett vagyok vele!
  • Wescone
    Dehogy - 100 euró-ban van a magnó, abszolút karc- és sérülésmentes. A plexi tető is megvan hozzá, azon látható 2-3 hajszálvékony felületi karc és nem ajánlatos felvétel közben a potikat tekergetni... az idő vasfoga kikezdte azokat, de amúgy el nem tudom képzelni, hogy voltak képesek ilyen állapotban megőrizni kb. 30 éven keresztül?!
    Tökéletesen működik - a felvétel hallás alapján pontos és tiszta - ha akarjátok teszek fel LP-ről készült felvételmintát..

A fejhallgatót (ATH-A700) korábban vásároltam - akkoriban Pesten 63000 Ft alatt nem volt kapható, ezért az Amazon-on rendeltem meg, így brutto 48000-be került. Péntek este rendeltem meg és csak pislogtam amikor következő kedden (!) a UPS képviselete kezembe nyomta a terméket - érik néha még kellemes meglepetések is az embert!
  • Musachy
    Persze, csak sok körülményt kell figyelembe vennem, ezek közül nem utolsó, hogy nincs valami nagy bevételem és nagy a család. A hobbimra nagy önzésnek éreznék elkölteni jelenleg 60 ezret hangszedőre, úgy érzem. De ez egyéni szoc. probléma.
  • eurolacko
    Igen, egy picit húzós az ára, főleg a magyar piacon 50ezer körül kérnek érte (németben 10-el olcsóbb) de mivel hangszedőt nem egy hétre veszel ezért megéri befektetni