HQ Sound / Music - Masterpieces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bár ama szerencsés helyzetben vagyok, hogy ismerem a párbeszédek elõéletét de nem vállalnám fel a levezetõ elnök szerepét. A háttérben kezdõdött (mert vitának nem igazán nevezném), csak itt turbinálódott ki.
Majd aki érintett megossza a nagyérdemûvel a részleteket, vagy beszélünk tovább rémuszokban.
Jómagam is amondó volnék, a tyutyikázással csak a rendszer valamely láncszemének hibáját próbálják palástolni. Ami természetesen más rendszeren hallgatva lehet pont az ellenkezõjét fejti ki.
Csak a WAV peregjen
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
In Lak\'ech Ala K\'in
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
No ennek meg mi értelme lenne? :o
Amennyiben nekem tetszik a ... Dácia, hiába mondják többen , hogy szar autó.., már nem kapni hozzá alkatrészt etc.. Úgy is fogok venni egyet. Aztán esetleg idõ teltével belátom, hogy nem megfelelõ volt a döntésem (fiasko).
Ezt lehet beismerem mikor rákérdeznek, de lehet csak magamnak ismerem be és a külvilág felé csak azt mutatom, mégis megérte. De amennyiben bebizonyítom és kézzelfogható érvekkel alátámasztom miért is jó a dácia, lehet találok követõket.
Senki nem mondta, hogy nem jó Gyuri felvétele, csak itt ebben a körben nem ez az elfogadott. De ettõl függetlenül azért talált magának rajongókat.
Mondanám azt, szoktam néha komoly hi-fi-s oldalakon olvasgatni, ahol igen komoly cuccokrók beszélgetnek és cserélnek véleményt megoldást.
Dobjunk ki oda két felvételt és törjön pálcát felette egy olyan társaság aki nem tudja mirõl megy a vita nálunk.
Csak a WAV peregjen
Amennyiben valaki mások véleményét kéri, az legyen felkészülve arra is, hogy nem azt fogja visszahallani amit szeretne-, ill. kedvére volna. Ez egy fórum, mindenki hangot adhat a különvéleményének - ez így van rendjén.
Senki nem "mondta" korábban, hogy rossz az amit Gyuri készít, de lehetne sokkal jobb is. Amennyiben errõl nem akar tudomást venni, semmi baj, de kár arról gyõzködni többeket, hogy mennyire tévednek a felvételeivel kapcsolatosan - nem ésszerû.
In Lak\'ech Ala K\'in
mi a fene folydogál itt Kollégák?!
mostanában nem töltögettem fel ide vinyl rippet , de ezek szerint jobb is. arra az elhatározásra jutottam hogy ezentúl nem csak itt , hanem más hazai topikban sem fogok megosztani zenéket mivel mindehol van legalább egy olyan emberke aki leugatja a felvételed mert nem tudja elviselni , hogy az Övé szebben vagy gyengébben szól.<#wave>#wave>
forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!
Ezt is meg lehet tenni, de akkor mire volt jó felvetni a témát?
Érdemes elgondolkodni azon is, hogy kit véd tulajdonképpen ez a "jótékony homály"; a kérdéses minta szerzõjét, vagy inkább az elemzõt (véleményezõt)?
...Látatlanban bármit lehet állítani bármirõl - arra itt nem adunk.
In Lak\'ech Ala K\'in
........:::: Eurodance & Italodance ::::........ \"Sok ilyen, nem kommersz zenét oszthatnál meg velünk\" :)
Az az érdekes,hogy vagyunk páran akik foglalkoznak ezzel a témával és összehasonlítva a felvételeket a mi rippjeink (Tgolyo - Wind - Dfresh - Wescone) szinte pontosan megegyeznek .Akkor a "szakértõ Úr" az õ munkájukat is leminõsítette?
........:::: Eurodance & Italodance ::::........ \"Sok ilyen, nem kommersz zenét oszthatnál meg velünk\" :)
Csak a WAV peregjen
Lassan kezdem unni már a kié jobb vitát.
Úgy gondolom ez örök vita lesz, de amondó vagyok (így pártatlanul) "kard ki kard" . Feggyük fel a valóságot, mint alant írták lássuk a 2 rippet.
Véleményeim:
- Ha az a szakértõd aki a berensezésed beállította ( hajlok az elfogultságára)
- Ha a haverok tudják a melyik a te ripped (hajlok az elfogultságra)
- Ha tényleg jobbnak ítélte meg azt arippet amit nekem elküldtél, gyorsan szakítsd meg vele a kapcsolatot.
Egyébként mindenki azt szeretné hallani amit akar. Amennyiben tényleg a szakértõd a bírád, nyilván nem fogja azt mondani saját munkájára, hogy ez szar !
Visszatérek az objektív / szubjektív meghatározáshoz:
Objektivitás defíníciója: a többség által elfogadott! Ha 10 emberbõl 9 azt mondja ez a szín piros, csak te mondod, hogy barna, akkor az piros szín.
Dobd ki ide a két rippet jelszavazva, aki letölti ítélkeznie kell felett és a szavazat alapján eldöntendõ melyik hasonlít jobban az analóg lemezjátszó hangjára (melyik szól jobban).
Játékszabályok: lemezjátszóra dob a vinyl 16/44.1 ben felrögzít. nem túlmintafelvétel meg efféle. Semmi módosítgatás, normalizálás stb... és halljuk.
Csak utalgatunk itt fantom emberekre (mint Colombó feleségére) de még senki nem látott semmit, ez ezt mondta az amazt mondta...
Egyébként már többször megbeszéltük, ha nektek ez tetszik hát hallgassátok, rögzítsétek úgy. De az nem jelenti azt, hogy az A JOBB!!!
Max a Ti számotokra,
Egyébként az Én pártatlan szakértõm (aki végképp nem tudta mit hallgat)is pont a Te általad leírtaknak ellentmondó véleményt állapított meg, pont úgy mint Dióka (lehet ez a srác is süket).
Egy szónak is 100 a vége, lássuk a mintákat, lehet szavazni.
Vagy felejtsétek el végre a rivalizálást, egymás cinkelését.
Végezetül: Ha úgy értékeled, hogy jobb felvételt készítesz örülj neki. "Jó bornak nem kell cégér" .
Csak a WAV peregjen
A legjobb helyen vagy ,hogy megmutasd nekünk a bizonyítványod
Kérlek legyél olyan bátor és tedd ki a hangmintákat erre a fórumra
Én ugyanis merem vállalni azt amit csináltam bármelyik fórumon
Itt a cucc amivel elkövettem a felvételt:
Cucc
Várom!
És bizony nem hiszem hogy nagyon örülne a tag ha ezt olvasná a digizésérõl.
"egy jellegtelen, lapos, visszafogott valami, korlatok kozott".
Szóval inkább maradjon jótékony homály a személyét illetõleg.
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
imo :) science fiction is science fact
...Amúgy, azon a véleményen vagyok, hogy még mindig nem érted (és a vigyorikból ítélve Kaposi kolléga sem), hogy mirõl is írkálunk itt páran, ergó, sajnos nem kicsit "beszélünk" el egymás mellett.
"Sajnos hozzam pl. meg mindig nem tudtalk olyan CD-t hozni ami megszoritja az analogot."
Elárulom, senki nem fog tudni "olyan CD-t hozni", de annyira köztudott ennek a miértje, hogy már blamázsnak számít az idézett mondat szerzõjére nézve.
Végszóként, összefoglalva: miért-, de fõleg mit akarsz bizonyítani amikor azt sem tudod, hogy tulajdonképpen mit kellene bizonyítani?
In Lak\'ech Ala K\'in
Volt pár referencia felvétel amit elküldtem, és az újragondolt én felvételemet hasonlításra. Válaszban ezt kaptam tõle:
Hello,
megnéztem a hangmintákat. Hat ugy tudnam jellemezni a haverod es a Te felveteled, mint ahogy nalam otthon a CD es az LP szol . A CD-t a haverod mintaja jellemzne - egy jellegtelen, lapos, visszafogott valami, korlatok kozott -, az LP pedig a Tied - dinamikus, verbo, mindent megmutato es zenei. Magyaran semmi gond sincs a Tieddel. Sokaknak szokatlannak tunik, mert jo LP hangot nem hallottak meg sokan. Egy jo LP hang szaszor jobb. dinamikusabb, mint a CD. Sajnos hozzam pl. meg mindig nem tudtalk olyan CD-t hozni ami megszoritja az analogot.
A Te LP front ended, mind a hangszedo, a lemezjatszo, a phono elegge magasra teszi a lecet. Te azt tudod bedigizni ami azon a lemezen van. A tied alatt rengeteg olyan apro dolog hallatszik ami az ovenel ott sincs.
Ezzel be is fejeztem nem vitatkozom senkivel. Úgyis mindenki a saját lovát dicséri.<#wink>#wink>
Vinyl lemez örök... Mindörökké pörög :-))))
Én csak azért nem értem, hogy valakinek "az jön be" mert ugye a zenész megcsinálta a zenét úgy ahogy õ elképzelte, halk hangokkal és hangosakkal egyaránt. Majd jön egy CD-re keverõ emberke aki szarik az egészre és a halk hangokat felhúzza ugyanarra a szintre mint az összes többi. Tehát szarik a zenész munkájára, a stúdió utasításának megfelelõen a zenész munkájának nagy részét kidobja a pöcegödörbe. Van olyan "rajongó" akinek ez tetszik? Nem nagyon tudom elképzelni. (Ráadásul a HQ soundhoz semmi köze)
Vittem, köszöntem!
In Lak\'ech Ala K\'in

In Lak\'ech Ala K\'in
Errõl beszélek én is Gyuri !
Csak a WAV peregjen
Te egy igazi Survivor vagy hogy addig is bírtad.<#eljen>#eljen><#nevetes1>#nevetes1>
Ha elég részeg vagy, akkor tompul annyit a hallásod, hogy elviselhetõ legyen. <#pias>#pias><#pias>#pias><#pias>#pias>
"Várható gyógymód az, hogy reméljük 'kinövik' ezt a halálra idegesíítõ hóbortot."
Reméljük, bár attól tartok, hogy nem pusztán hóbortról van szó. Lehetséges, hogy tévedek, de mintha valamiféle függõséget okozna ez az akusztikai eljárás, legalábbis a fiatal generációnál. Legutóbb amikor bekeveredtem egy diszkóba mattot kapott a hallásom 10 perc után! Nem akartam hangulatrontó lenni, így tûrnöm kellett egy darabig, de két óra önsanyargatás után már menekülhetnékem volt.
Azon gondolkodtam, hogy a fenébe szeretik-, sõt, igénylik egyesek ezt a "tébolyt" hetente több alkalommal is akár?
...Nem találtam ésszerû választ.
In Lak\'ech Ala K\'in
...Arra számítottam, hogy a link magát a fájlt "rejti magában", nem egy YouTube videót - szemügyre vettem volna én is.
In Lak\'ech Ala K\'in
a mintát nem tudtam jó rendszeren hallgatni, de a rosszabb rendszeren is azt adja,amit látni a képen, borzalmasan szûk dinamika, hangos kiabáló felvétel. ettõl még tetszhet sokaknak ez, de ez nem az audiofil kategóriát erõsíti, az biztos. a 'szépség' szubjektív, persze a zenében megvannak a sztenderdjei. <#wave>#wave><#kacsint>#kacsint> este meghallgatom már dafke egy jobban is, és ígérem jelentkezem,ha változott a véleményem,mint ahogy a hallgatási körülmények is.