HQ Sound / Music - Masterpieces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Wind 67
Vannak akik értik a célzásom, mert olvasnak a sorok között is..

Bár ama szerencsés helyzetben vagyok, hogy ismerem a párbeszédek elõéletét de nem vállalnám fel a levezetõ elnök szerepét. A háttérben kezdõdött (mert vitának nem igazán nevezném), csak itt turbinálódott ki.
Majd aki érintett megossza a nagyérdemûvel a részleteket, vagy beszélünk tovább rémuszokban.

Jómagam is amondó volnék, a tyutyikázással csak a rendszer valamely láncszemének hibáját próbálják palástolni. Ami természetesen más rendszeren hallgatva lehet pont az ellenkezõjét fejti ki.

Csak a WAV peregjen

Wescone
Besegítenék én is! <#hehe>

In Lak\'ech Ala K\'in

narumon
Jah errõl én már elmondtam a véleményemet, aki hozzányúl az anyaghoz annak letörném a kezét 😊

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Wescone
Vita fõszála: pro/kontra normalizálás - innen indult a vita ...aztán "elburjánzott". <#nyes>

In Lak\'ech Ala K\'in

narumon
Egyébként milyen felvételekrõl megy most a vita? Szívesen meghallgatom ha gondoljátok, egyrészt van néhány milliós cucc a közelben, meg az ilyen highend forumokon is tag vagyok, de visszaolvasva sem találtam min indult el a vita.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"lemezjátszóra dob a vinyl 16/44.1 ben felrögzít. nem túlmintafelvétel meg efféle."

No ennek meg mi értelme lenne? :o

narumon
Bár én nem voltam itt a vita kezdetén, de látatlanba egyet kell, hogy értsek, egy viszonylag egyszerû LP setup 2x-3x drágább (papíron jobb) CD berendezéseket lazán elküld a sunyiba botfülûek által is hallható módon. Mondjuk ezen nincs mit csodálkozik, a jó CD felvételt nagyítóval kell keresni és még akkor is ott a CD technikai limitációja - 22khz-nél vág egyett mint a borotva, felette semmi - amit "papíron" nem hall az ember de számtalanszor bizonyították már, hogy a zenehallgatásban mégis számít.

Wind 67
A vélemény lehet építõ vagy fusztráló. Úgy gondolom csak az kérjen véleményt aki fel van készülve mindkettõre és építõként fogad minden véleményt. Aki fejben már eldöntötte, hogy mi a jó, annak falra hányt borsó a többiek véleménye, már kijelölte magának az utat.

Amennyiben nekem tetszik a ... Dácia, hiába mondják többen , hogy szar autó.., már nem kapni hozzá alkatrészt etc.. Úgy is fogok venni egyet. Aztán esetleg idõ teltével belátom, hogy nem megfelelõ volt a döntésem (fiasko).
Ezt lehet beismerem mikor rákérdeznek, de lehet csak magamnak ismerem be és a külvilág felé csak azt mutatom, mégis megérte. De amennyiben bebizonyítom és kézzelfogható érvekkel alátámasztom miért is jó a dácia, lehet találok követõket.

Senki nem mondta, hogy nem jó Gyuri felvétele, csak itt ebben a körben nem ez az elfogadott. De ettõl függetlenül azért talált magának rajongókat.

Mondanám azt, szoktam néha komoly hi-fi-s oldalakon olvasgatni, ahol igen komoly cuccokrók beszélgetnek és cserélnek véleményt megoldást.
Dobjunk ki oda két felvételt és törjön pálcát felette egy olyan társaság aki nem tudja mirõl megy a vita nálunk.

Csak a WAV peregjen

Wescone
Szeva' Tgolyó!

Amennyiben valaki mások véleményét kéri, az legyen felkészülve arra is, hogy nem azt fogja visszahallani amit szeretne-, ill. kedvére volna. Ez egy fórum, mindenki hangot adhat a különvéleményének - ez így van rendjén.
Senki nem "mondta" korábban, hogy rossz az amit Gyuri készít, de lehetne sokkal jobb is. Amennyiben errõl nem akar tudomást venni, semmi baj, de kár arról gyõzködni többeket, hogy mennyire tévednek a felvételeivel kapcsolatosan - nem ésszerû.

In Lak\'ech Ala K\'in

tgolyo
Sziasztok!
mi a fene folydogál itt Kollégák?!
mostanában nem töltögettem fel ide vinyl rippet , de ezek szerint jobb is. arra az elhatározásra jutottam hogy ezentúl nem csak itt , hanem más hazai topikban sem fogok megosztani zenéket mivel mindehol van legalább egy olyan emberke aki leugatja a felvételed mert nem tudja elviselni , hogy az Övé szebben vagy gyengébben szól.<#wave>

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

Wescone
"Szóval inkább maradjon jótékony homály a személyét illetõleg."

Ezt is meg lehet tenni, de akkor mire volt jó felvetni a témát?
Érdemes elgondolkodni azon is, hogy kit véd tulajdonképpen ez a "jótékony homály"; a kérdéses minta szerzõjét, vagy inkább az elemzõt (véleményezõt)?
...Látatlanban bármit lehet állítani bármirõl - arra itt nem adunk.

In Lak\'ech Ala K\'in

Ez a "szakértõ úr" az lehet aki az elsõ hq próbálkozásban is besegített neki? <#hehe>

........:::: Eurodance & Italodance ::::........ \"Sok ilyen, nem kommersz zenét oszthatnál meg velünk\" :)

Szia Wind Mester!

Az az érdekes,hogy vagyunk páran akik foglalkoznak ezzel a témával és összehasonlítva a felvételeket a mi rippjeink (Tgolyo - Wind - Dfresh - Wescone) szinte pontosan megegyeznek .Akkor a "szakértõ Úr" az õ munkájukat is leminõsítette?

........:::: Eurodance & Italodance ::::........ \"Sok ilyen, nem kommersz zenét oszthatnál meg velünk\" :)

Wind 67
Amondó vagyok várjuk meg Trendboy véleményét. Ha valaki akkor Õ biztos leírja a tutit.

Csak a WAV peregjen

Wind 67
Na Új nap virradt a homályra !

Lassan kezdem unni már a kié jobb vitát.

Úgy gondolom ez örök vita lesz, de amondó vagyok (így pártatlanul) "kard ki kard" . Feggyük fel a valóságot, mint alant írták lássuk a 2 rippet.

Véleményeim:
- Ha az a szakértõd aki a berensezésed beállította ( hajlok az elfogultságára)
- Ha a haverok tudják a melyik a te ripped (hajlok az elfogultságra)
- Ha tényleg jobbnak ítélte meg azt arippet amit nekem elküldtél, gyorsan szakítsd meg vele a kapcsolatot.

Egyébként mindenki azt szeretné hallani amit akar. Amennyiben tényleg a szakértõd a bírád, nyilván nem fogja azt mondani saját munkájára, hogy ez szar !

Visszatérek az objektív / szubjektív meghatározáshoz:
Objektivitás defíníciója: a többség által elfogadott! Ha 10 emberbõl 9 azt mondja ez a szín piros, csak te mondod, hogy barna, akkor az piros szín.

Dobd ki ide a két rippet jelszavazva, aki letölti ítélkeznie kell felett és a szavazat alapján eldöntendõ melyik hasonlít jobban az analóg lemezjátszó hangjára (melyik szól jobban).
Játékszabályok: lemezjátszóra dob a vinyl 16/44.1 ben felrögzít. nem túlmintafelvétel meg efféle. Semmi módosítgatás, normalizálás stb... és halljuk.

Csak utalgatunk itt fantom emberekre (mint Colombó feleségére) de még senki nem látott semmit, ez ezt mondta az amazt mondta...

Egyébként már többször megbeszéltük, ha nektek ez tetszik hát hallgassátok, rögzítsétek úgy. De az nem jelenti azt, hogy az A JOBB!!!
Max a Ti számotokra,

Egyébként az Én pártatlan szakértõm (aki végképp nem tudta mit hallgat)is pont a Te általad leírtaknak ellentmondó véleményt állapított meg, pont úgy mint Dióka (lehet ez a srác is süket).

Egy szónak is 100 a vége, lássuk a mintákat, lehet szavazni.
Vagy felejtsétek el végre a rivalizálást, egymás cinkelését.

Végezetül: Ha úgy értékeled, hogy jobb felvételt készítesz örülj neki. "Jó bornak nem kell cégér" .

Csak a WAV peregjen

Ki sem bírtad volna hogy ne szólj bele <#nyes><#mf2>

Azt el is felejtettem ,hogy én is tudnék ide másolni véleményt és azon valóban sírni lehetne <#hehe>

Kedves Gyuri!

A legjobb helyen vagy ,hogy megmutasd nekünk a bizonyítványod
Kérlek legyél olyan bátor és tedd ki a hangmintákat erre a fórumra
Én ugyanis merem vállalni azt amit csináltam bármelyik fórumon
Itt a cucc amivel elkövettem a felvételt:
Cucc
Várom!

Jó reggelt Kollégák!

kaposi1
Én viszont tudom hogy kinek a mintája ellenében hasonlították Gyuriét.<#wink>
És bizony nem hiszem hogy nagyon örülne a tag ha ezt olvasná a digizésérõl.
"egy jellegtelen, lapos, visszafogott valami, korlatok kozott".
Szóval inkább maradjon jótékony homály a személyét illetõleg.

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Musachy
Lehet, hogy hülye vagyok, de én sem igazán értem. Mintha önmagát is cáfolná. De mindegy is, jöhet a sírás.

imo :) science fiction is science fact

Wescone
A "szakértõ srác" véleményt formált pár mintáról - remek! Volnál szíves esetleg megosztani velünk is e mintákat ha már szóba hoztad õket?
...Amúgy, azon a véleményen vagyok, hogy még mindig nem érted (és a vigyorikból ítélve Kaposi kolléga sem), hogy mirõl is írkálunk itt páran, ergó, sajnos nem kicsit "beszélünk" el egymás mellett.

"Sajnos hozzam pl. meg mindig nem tudtalk olyan CD-t hozni ami megszoritja az analogot."

Elárulom, senki nem fog tudni "olyan CD-t hozni", de annyira köztudott ennek a miértje, hogy már blamázsnak számít az idézett mondat szerzõjére nézve.
Végszóként, összefoglalva: miért-, de fõleg mit akarsz bizonyítani amikor azt sem tudod, hogy tulajdonképpen mit kellene bizonyítani?

In Lak\'ech Ala K\'in

kaposi1
Gyurikám még jó hogy azt nem írtad le hogy ki volt a másik alany, mert lenne sírás.<#wink><#nyes>

gyorgy74
Mivel, hogy újra lett álmodva a rendszerem ezért egy szakértõhöz fordultam és azt hiszem analóg téren kicsit ott van a srác.
Volt pár referencia felvétel amit elküldtem, és az újragondolt én felvételemet hasonlításra. Válaszban ezt kaptam tõle:
Hello,

megnéztem a hangmintákat. Hat ugy tudnam jellemezni a haverod es a Te felveteled, mint ahogy nalam otthon a CD es az LP szol . A CD-t a haverod mintaja jellemzne - egy jellegtelen, lapos, visszafogott valami, korlatok kozott -, az LP pedig a Tied - dinamikus, verbo, mindent megmutato es zenei. Magyaran semmi gond sincs a Tieddel. Sokaknak szokatlannak tunik, mert jo LP hangot nem hallottak meg sokan. Egy jo LP hang szaszor jobb. dinamikusabb, mint a CD. Sajnos hozzam pl. meg mindig nem tudtalk olyan CD-t hozni ami megszoritja az analogot.
A Te LP front ended, mind a hangszedo, a lemezjatszo, a phono elegge magasra teszi a lecet. Te azt tudod bedigizni ami azon a lemezen van. A tied alatt rengeteg olyan apro dolog hallatszik ami az ovenel ott sincs.
Ezzel be is fejeztem nem vitatkozom senkivel. Úgyis mindenki a saját lovát dicséri.<#wink>

Vinyl lemez örök... Mindörökké pörög :-))))

Musachy
Normalizálás, ugye. Na, jól haza lehet vágni azzal is a zenét.

Jól beszélsz kolléga! Az a baj ezzel,hogy még meg is magyarázzák ,hogy deeee ez jóóóóó és a botfülûek meg bólogatnak,hogy IGEN ez a tuti <#nyes> Looooooool

narumon
Szerintem az még nem hallotta eredetiben azt a nótát.
Én csak azért nem értem, hogy valakinek "az jön be" mert ugye a zenész megcsinálta a zenét úgy ahogy õ elképzelte, halk hangokkal és hangosakkal egyaránt. Majd jön egy CD-re keverõ emberke aki szarik az egészre és a halk hangokat felhúzza ugyanarra a szintre mint az összes többi. Tehát szarik a zenész munkájára, a stúdió utasításának megfelelõen a zenész munkájának nagy részét kidobja a pöcegödörbe. Van olyan "rajongó" akinek ez tetszik? Nem nagyon tudom elképzelni. (Ráadásul a HQ soundhoz semmi köze)

Musachy
S van, akinek javíthatatlan módon ez jön be...

narumon
Ez egy tipikus példája annak, hogy lehet elbaszni egy keverést. Ez a loudness war ékes példája, egy dinamika nélküli lemez.

Wescone
Akkor jól tippeltem!

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Hahó! Ez valóban jó zene - régóta nem hallottam. No persze, az ilyen zenéket egy rádió sem játssza...
Vittem, köszöntem!

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy

Musachy
A lányában én is egyetértek (persze szigorúan 18+), de zenében maradok a kedvenc korszakomnál.

gyorgy74
Nagyon szubjektív, hogy kinek milyen a halásküszöbbe valaki szereti a keményebb dinamikusabb hangzást valaki a lágyabb könnyed hangot részesíti elõnybe. Illetve könnyû és komolyzenét kedveli, nem vagyunk egyformák. Két erõsítõ sem szól egyformán két különbözõ Pic-up is máshogyan muzsikál és még említést sem tettem a hangsugárzókról. Én úgy vagyok ezzel, hogy kinek a papné nekem a lánya...<#wink>

Wind 67
Én a zene hallgatás és annak rögzítésére gondoltam.

Csak a WAV peregjen

Wescone
Úgy vélem, Wind egészen más téren maradna konzervatív... vagy tévedek?

In Lak\'ech Ala K\'in

gyorgy74
Igen ezt ki is tárgyaltuk...<#eljen>

Azt hiszem vagyunk itt páran akik valahogy nem kérnek ebból az új trendibõl

Wind 67
Én inkább maradok konzervatív ezen a téren.

Csak a WAV peregjen

gyorgy74
Megértem Laci! Viszont most ez a trendi. Valamikkor apáink azt mondták mikkor otthon Italo Discó szólt, hogy mi ez a fertelem. Most meg én mondom ugyan ezt a lurkóknak.<#nevetes1>

Musachy
Ehhh...<#beka2>

Wescone
Valamit-valamiért alapon, néha áldozatot kell hozzon az ember...<#ravasz1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wind 67
"amit látni a képen, borzalmasan szûk dinamika, hangos kiabáló felvétel. ettõl még tetszhet sokaknak ez, de ez nem az audiofil kategóriát erõsíti, az biztos.hifi szempontból nézett hangminõség rovására megy "

Errõl beszélek én is Gyuri !

Csak a WAV peregjen

kaposi1
..."de két óra önsanyargatás után már menekülhetnékem volt."
Te egy igazi Survivor vagy hogy addig is bírtad.<#eljen><#nevetes1>

Wescone
Lehetséges, hogy odáig nem sikerült leinnom magam?! <#nyes>

In Lak\'ech Ala K\'in

"Azon gondolkodtam, hogy a fenébe szeretik-, sõt, igénylik egyesek ezt a "tébolyt" hetente több alkalommal is akár?"

Ha elég részeg vagy, akkor tompul annyit a hallásod, hogy elviselhetõ legyen. <#pias><#pias><#pias>

Wescone
Ismét jól "beszélsz", Dióka - érthetõbben nem is lehetett volna szavakba foglalni a lényeget. <#eljen>

"Várható gyógymód az, hogy reméljük 'kinövik' ezt a halálra idegesíítõ hóbortot."

Reméljük, bár attól tartok, hogy nem pusztán hóbortról van szó. Lehetséges, hogy tévedek, de mintha valamiféle függõséget okozna ez az akusztikai eljárás, legalábbis a fiatal generációnál. Legutóbb amikor bekeveredtem egy diszkóba mattot kapott a hallásom 10 perc után! Nem akartam hangulatrontó lenni, így tûrnöm kellett egy darabig, de két óra önsanyargatás után már menekülhetnékem volt.
Azon gondolkodtam, hogy a fenébe szeretik-, sõt, igénylik egyesek ezt a "tébolyt" hetente több alkalommal is akár?
...Nem találtam ésszerû választ.

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Gee, már a peak level-tõl égnek áll a hajam! <#ijedt>
...Arra számítottam, hogy a link magát a fájlt "rejti magában", nem egy YouTube videót - szemügyre vettem volna én is.

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
Jááj, az ex túl szexi lány tegnap lett fél évszázados! <#pias>

Dióka
nem a cd vagy nem cd a lényeg, milliónyi cd-nek van álopmszép hangképe (és milliónak meg nem), torzítás akkor jelentkezhet, ha a kiemeléseknél már 'vágás' is jelentkezik, de ennyire nyilván nem kezdtem el taglalgatni a mikéntjét.hogy mi és mennyi látszik tömörnek, az meg attól is függ, hogy milyen hosszú a szám és milyen xy tengelyen kinagyítva nézzük meg.
a mintát nem tudtam jó rendszeren hallgatni, de a rosszabb rendszeren is azt adja,amit látni a képen, borzalmasan szûk dinamika, hangos kiabáló felvétel. ettõl még tetszhet sokaknak ez, de ez nem az audiofil kategóriát erõsíti, az biztos. a 'szépség' szubjektív, persze a zenében megvannak a sztenderdjei. <#wave><#kacsint> este meghallgatom már dafke egy jobban is, és ígérem jelentkezem,ha változott a véleményem,mint ahogy a hallgatási körülmények is.