5889
-
#4514 Igen, még a Cool Edit időszakban megszoktam a kezelését, és azóta is azt használom. -
#4513 Min hallgatod?
Bocs a kérdésedre nem válaszoltam...
Szerények a lehetőségeim egy Yamaha RX-V640RDS és Tannoy 635 Profile hangfalak.
Számológépről hallgatom optikai vezetékkel összefűzve.
Alapjába véve nem rossz de hol áll ez még a jóhoz... -
eurolacko #4512 Én erre azt mondom ,hogy ebben a "soványpénzes" kategóriában amiket a legtöbbünk használ teljesen felesleges akár a 24/96-is - feljebb menni meg teljesen badarság
A hangszedő legyen ütőképes ha teheted inkább arra költs többet, hogy ne forduljon elő hogy a lemez belső sávját felvéve szarrá menjen a hangminőség.... eltűnjön a magas és kásás legyen a hang
Sajnos a neten ilyenekből van bőven és nem is csodálkozok azon ,hogy az internetről élők (gyűjtők) akkora szakértői lettek különféle tutyika programoknak
Majd dobj már 1-2 képet a digizős cuccodról ha nm titok
-
eurolacko #4511 Én ráérek, csináld a dolgodat - igazából nem is tudom hallanám e a különbséget egy Pioneer A-509R erősítővel és B&W 602S3-as dobozokkal - nem egy nagy cucc és a jövőben nem is tudok változtatni rajta
-
eurolacko #4510 Ő volt előtte - sok különbséget nem nagyon látok az MLa-hoz képest
-
#4509 Már feltettem ott a kérdést Számítógép alapú zenehallgatás topikba. Válasz azóta sem érkezett. Kérdésem lenne hozzád. Láttam a minap egy Adobe Audition spetrum képet dobtál fel. Azzal is digizel? -
#4508 "Ezzel azt akarod mondani hogy 16-44-be levágódik a csík fölötti rész?"
Pontosan :)
"Szerintem ehhez nagyon komoly technika kel hogy kihaljon a felvételbe."
Azért annyira komoly nem kell (vagy kinek mi a komoly) egy párszázezres hangfalon meg erősítőn már bőven lehet hallani, ha más nem akkor "zeneélvezeti érzésre" de szép lett :)
"Ami nekem nincs és a mai viszonyokat nézve nem is lesz mostanság. Megcsináltam 16-44-be is de nem hallok különbséget."
Min hallgatod?
"Érdekességként torrent oldalakon egyre többen osztanak meg nagyobb felbontásban megcsinált vinyl ripeket. Na mindegy a lehetőségem adott én 24-96-ba archiválom a 192khz nekem már extrém."
Igen én is 24/96-ban archiválom. FLAC-ban. Így nem foglal olyan sok helyet és jól is szól - nálam egy JMlab Focal + Yaqin csöves pároson hallatszik is a különbség a 16/44-hez képest. Az utóbbi ugyanis sokkal keményebben szól, elveszti a lágyságát, sokkal közelebb kerül a hang a CD-hez ami nálam ugye rossz pont. -
#4507 avx.hu-n vannak Juli@ tulajok, ott kérdezősködtél már? -
#4506 Köszi a linket. Mi volt az előző típus? -
#4505 ha tudsz várni baszogok majd vele, de most jöttem haza Svájcból, most meg készülök mert legjobb barátom engem választott Best Man-nek, és intéznem kell a legénybúcsút meg a lagzit meg minden szirszart, közben a cégem ügyei is elleptek :) -
#4504 32-bit Nem vagyok én Vinyl Magic! Magic! -
#4503 Épp akartam kérdezni, hogy akkor már miért nem 192kHz? Meg mondjuk 32bit. -
eurolacko #4502 Azt hittem ,hogy a Krasznahorka vára képekben -
#4501 Denevéreknek készültek!!!! -
#4500 Lacikám! látom nem értesz hozzá. ezek szeizmikus hullámok -
eurolacko #4499 Milyen szép színes képeket tudtok Ti készíteni :) -
#4498 Ezzel azt akarod mondani hogy 16-44-be levágódik a csík fölötti rész?
Szerintem ehhez nagyon komoly technika kel hogy kihaljon a felvételbe.
Ami nekem nincs és a mai viszonyokat nézve nem is lesz mostanság. Megcsináltam 16-44-be is de nem hallok különbséget.
Érdekességként torrent oldalakon egyre többen osztanak meg nagyobb felbontásban megcsinált vinyl ripeket. Na mindegy a lehetőségem adott én 24-96-ba archiválom a 192khz nekem már extrém.
-
#4497 Ez meg ennek a képe, 1979-ből
-
#4496 Ez a lemez 44100/16 - on ezt tudja:
-
eurolacko #4495 Na tessék! -
#4494 Kösz a tippet (valahogy eszembe sem jutott a discogs... talán azért mert a google sem remekelt találatok terén)! ...Ki hitte volna - a két szám egy lemezen! -
eurolacko #4493 Sajnos nem tudok segíteni - gondolom a discogs-on nézted márItt -
#4492 Árérték arányban talán jó választás, viszont nincs magyarszki leírás és nálunk elég ritka darab. Külföldi fórumokon tájékozódom és nem írnak rosszat róla. A beállítása nem egyszerű, abszolút nem értek hozzá, viszont lehet megtaláltam a jó felvételhez vezető beállítást. Vagyis remélem.... -
Trix
Tudtok róluk valamit? A következő két szám kellene, régóta keresem őket.
-
#4490 Sziasztok! Azt hiszem, hogy ez a 85'-ös Favorit lemez sem szól rosszul.
Bár egy kicsit megviselte az idő vas foga, viszont szerintem hallgatható minőség. Majd mindenki döntse el szépen muzsikál, avagy nem.
Éva - Midnight -
#4489 "Ezek nagyrésze itt műfajánál fogva nem aktuális..."
Gyakorlatilag itt minden műfaj aktuális - ebből a szempontból sosem voltak- és nem is lesznek korlátok. -
eurolacko #4488 Ahol én vettem azt nyugodtan merem ajánlani itt
Ha máshonnan rendeled a netről nem árt rákérdezni ,hogy MLa-t küldnek mert van ebből még az előző tipusból is sok helyen -
#4487 nekem sem kell ismernem mindent, ahhoz, hogy tudjam, mindegyik különbözik valamiben a másiktól, pécés vonalon meg sok függ az adott oprendszerhez készült driver-ektől is, júlia biztos nem rosszabb a többinél, de mint a hi-end-ben is, vannak azért 'meglepetések'. hogy ez jó vagy épp kellemetlen, az már sok egyébtől is függ...
van egy referencia, ahhoz megy a többi viszonyítás, ha azt meghaladja valami és ezt hallom is,akkor életbe lép az új referencia és így tovább....
-
eurolacko #4486 Mindegy - nem érdekes.... ha nincs kedved baszogni vele akkor hagyom a faszba
Én nem fogok tömöríteni semmit sehova - fogalmam sincs hogy kell :) -
#4485 AT440Mla lesz majd, csak bokros teendőim között még nem jutottam odáig. Sajnos az elmúlt héten nem volt időm bekapcsolni még a lemezjátszót sem :(
Azt kell kitalálnom, hogy USA-ból rendeljem és kockáztassak vámot vagy majd amikor német fele járok akkor vegyek egyet símán és kész. -
#4484 A múltkor raktam ki egy Toto samplet. Egyszerűen tömörítsd át 44/16-ra (ez így ráadásul lényegesen jobb minőség lesz mint eleve 44/16-ban digizni) és még így is bőven hallható a különbség. Nem csoda 44/16 azt jelenti, hogy a 20-22khz fölötti frekneciákat egyszerűen levágod, de ezt már múltkor is megbeszéltük. Nekem hiányoznak a felette levő hangok, no nem direkt hallás miatt, hanem egyszerűen a zene selymessége sérül nagyot. -
#4483 Nem ismerem Julia-t (egyszer használtam) viszont nekem egy EMU0404 van, de van itthon egy Audigy2 is. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt minőségben, és meglepődnék ha a Julia rosszabb lenne mint az EMU. -
#4482 Tegnap Ausztriában akadt dolgom, s útközben felvettem néhány új vinylt is.
Ezek nagyrésze itt műfajánál fogva nem aktuális, lévén progresszív rock-zenék, de egy, amit ráadásként kaptam, az idevaló. Egyik kedvenc dalomat fel is toltam róla a netre.
Radiorama - Megamix
- Vampires
- Hey hey
- Aliens
- Desire
- Chance to desire
11:10 az ideje
-
#4481 igen, az esi julika az.
ennek az AKM DAC-ja bár nem rossz a kategóriában (mármint a hangja), de nem tartozik az ún. Top kategóriás dac-ok közé. ergo pusztán digizésre ettől szerényebb és olcsóbb hangkari is megteszi (pl. audigy és akár a még olcsóbb hasonlók is), nem lesz úgymond szarabb a felvétel.
-
#4480 Digitalizáláshoz használd a (-10dBV nominal RCA)-t - úgy lesz jó. Legutóbbi felvételnél azt használtad ha nem tévedek. -
eurolacko #4479 Azt el is felejtettem megkérdezni ,hogy végül is sikerült venni at440mla-t? vagy mást vettél? -
eurolacko #4478 Okás - akkor halljuk! Készíts már valami mintát wav-ban 16/44-el és 24/96 -ban és dobd fel a speedyshare-re
Szeretném hallani,hogy valóban így van e ahogy állítod
-
#4477 Miért? Te milyen hangkarival digiznél? Nem nagyon tudok olyanról aminek jó lenne az ADC része és semmiféle zenéléshez nem lenne köze. Van ilyen egyáltalán? -
#4476 Ez nem egy ESI Julia? Vannak tulajok a magyar forumán ott sem tudnak segíteni? -
#4475 Hát nem kell, hogy háromszor ütősebb legyen. Ha egy leheletnyivel az akkor már megérte. Részemről a 44/16 vinyl digit továbbra is elhibázott döntésnek tartom, ráadásul nálam hallható is a különbség.