HQ Sound / Music - Masterpieces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bár most vendégségben vok így most nem megy

........:::: Eurodance & Italodance ::::........ \"Sok ilyen, nem kommersz zenét oszthatnál meg velünk\" :)

Én bármikor állok elébe mint ahogy írtam az elõzõekben

........:::: Eurodance & Italodance ::::........ \"Sok ilyen, nem kommersz zenét oszthatnál meg velünk\" :)

kaposi1
Szerintem Gyuri már visszautazott a munkahelyére.<#nemtudom>
Szóval részérõl csak jövõ hét hétvégén lehet ebbõl már valami.

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Wescone
A helyzet az, hogy sok olyan kiadás (CD) van forgalomban, melyek hagynak bõven kívánnivalót maguk után. Mit tehet ilyenkor az ember, elkészíti a maga CD-jét LP-rõl - már ha teheti, persze.

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Nem kell bánni.
...Rendben, akkor ejtsük a második mintát (sõt az elsõt is) és produkáljunk újakat.
Benne vagytok?

In Lak\'ech Ala K\'in

kaposi1
Köszönöm az infót!

kaposi1
Már bánom hidd el.<#falbav>
Ugyanis a szóban forgó személy nagyon is jó barátom, és rengeteget köszönhetek neki.
Viszont a szóban forgó mintáknál valóban én is több olyan részletet hallottam Gyuri zenéjében, amit a másikban nem.
Viszont meglehetõsen furcsa lenne ha most én fedném fel a személyét.
Ill, szerintem ha Gyuri megosztaná azt a két mintát az illetõ azonnal ráismerne a zenéjére szerintem.
Szerintem ezért nincs minta.
De ez csak az én véleményem.

narumon
Adobe Audition CS5.5

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Wind 67
Látva K. Laci írását módosítanék. (és elnézést kérek a személyeskedésér <#nemtudom>)

Úgy fogalmazok, a 16/44,1 mentavételezést állítottuk szembe a túlmintavételezés/lebutítással. Ezek hangzását és hangképét összevetve.

Csak a WAV peregjen

kaposi1
Megkérdezhetném hogy ez melyik progi spektrumképei?

narumon
Node van olyan anyag, amit nem tud CD-n megszerezni? Nagyon kevés olyan van szerintem.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Wescone
Ha már itt tartunk, én azt nem értem, hogy mire volt jó az általad írt #4155-ös hsz.? <#nevetes1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wind 67
Tudtommal Gyuri a Laciéval. ezért írtam a "2 Úr" megszólítást.

Csak a WAV peregjen

Wescone
"16bit 44.1khz-en van amivel el is dobtuk azt a plusz információt ami miatt a vinyl digizésnek értelme van (szerintem)..."

Ez így helyes, kivétel amikor az illetõ kimondottan CD-re szándékszik írni az anyagot.
Ez esetben inkább digitalizáljon 44.1/16-on, mert 48/24-rõl visszakonvertálva már nem fog jól szólni.

In Lak\'ech Ala K\'in

kaposi1
"A legnagyobb faxság pedig, amikor feljön valamiben az, hogy én tudom ám, hogy kirõl vagy mirõl van ám itten szóóó, de nem mondooom meeeg.... Ego ovi. "

Ez nem Wind-nek, inkább nekem szólt.
Viszont azt mondhatom hogy kedves Musachy kolléga rohadtul nem tudhatod mit miért nem írok ki, miért nem árulom el kire is gondoltam.
Szóval ezt nagyon nem kellene firtatnod.

Eurolacinak meg annyit írnák hogy nem te vagy a szóban forgó személy akinek a mintája hasonlításra el lett küldve.
A Te digizésed akkor is, és most is nagyon jó szerintünk.
Ebben az "ügyben" amit szerintem tök felesleges firtatni, nem én vagyok az illetékes.
Egyáltalán nem is értem hogy mire jó ez?<#szomoru1>

narumon
MJ - Beat it CD

MJ - Beat it MP3

MJ - Beat it Vinyl

No így remélem jó lesz. Egyértelmûen látszik, hogy a vinyl mennyivel több információt tartalmaz. Szerintem ez a lényege az egésznek. Ha ezt kidobjuk azzal, hogy lekonvertáljuk akkor mi értelme volt a vinyl ripnek?

narumon

Wescone
Válassz egy képmegosztót, mondjuk ezt.
Tölts fel, majd "szúrd be" az url-t.

In Lak\'ech Ala K\'in

narumon
Hogy lehet képet feltenni?

Wescone
A' nem jó mert még mindig nem tudjuk, hogy kinek a felvételével állította szembe Gyuri a magáét... az a minta lehet akár az enyém is.
Szerintem inkább készítsen mindenki egy felvételt, a többiek meg véleményt formálnak róluk. Jó lesz így?
...Én amúgy be is táraztam már egy LP-t. <#ravasz1>

In Lak\'ech Ala K\'in

narumon
Nos én ugyan új vagyok a forumnak ezen a részén, de én nagyon gyorsan elvesztettem a fonalat és sorolom, hogy miért.

Letöltöttem a kirakott Boney M-et.
1, 16bit 44.1khz-en van amivel el is dobtuk azt a plusz információt ami miatt a vinyl digizésnek értelme van (szerintem), hiszen levágtuk azokat a felharmonikusokat amik a bakeliten rajta vannak a CD-n nincsenek. Ezek utána a vinyl ripen sincsenek.

2, Nem tudom, hogy az eredeti bakelit is ilyen kompresszált-e mert nincs meg nekem lemezem az említett nóta, de ennek a dinamika tartománya jó ha 3-4DR

3, Viszont van Boney M CD-rõl készült ripem. Az pontosan ugyanilyen kompresszált, tehát lehet, hogy az eredeti zene is az volt, viszont lényegesen jobban szól mint az innen letöltött Vinyl rip amin nem is csodálkozom.

Nem tudom, hogy ez általános-e itt, de az én eddigi tudásom szerint a vinyl ripnek pont az a lényege, hogy az ember túlmintavételezi mint az állat, hogy több "analóg" információt meg tudjon õrizni, ezáltal jobb felvételt kapjon mint a CD-n. A másik, hogy még mindig jelennek meg úgy vinyl lemezek, hogy azokon egy "tökéletes" masterelés van szemben a CD lemez, loudness szarságával. Viszont ha már a masterelésnél loudnesseltek, és uram bocsá a CD-n és a bakeliten is ugyanaz az anyag van (jajj!), akkor 16bit 44.1.khz-en mindig a gyári CD fog nyerni mert egyszerûen stúdióban készült. Van egy pár vinyl rippem de egyik sincs így "lebutítva" hisz el is veszett az értelme.

Most várom, hogy mondjatok erre valamit mert csak vakarom a fejem.

narumon
Nem sok értelmét látom, aki nem kedveli az letöltés után visszatömöríti.

Wescone
Egyesek nem kedvelik még a lossless tömörítéseket sem (vagy nincs kedvük esetleg foglalkozni velük) - én sem kedvelem õket, én is wav-ot töltök fel.

In Lak\'ech Ala K\'in

narumon
Nah lejött, mindjárt megfülelem, de miért nincs ez FLAC-ban vagy más veszteségmentes eljárással betömve, akkor fele ekkora lenne 😞

Wind 67
az imént hosszú monológit író, és a Boney M mintát közzétevõ.

Csak a WAV peregjen

Wescone
És ki lenne az a két Úr?

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Türelem! <#nyes>

In Lak\'ech Ala K\'in

narumon
Még mindig töltõdik 😞
Az ilyeneket valami torrent oldalra kellene szerintem kidobni, mert így halál megvárni...

Wind 67
Egyébként ez a megoldás ismét megosztja majd a nagyérdemût.

Javasolnék 1 anoním feltöltést ahol csak "1,2" vagy "a,b" jelzéssel bírnak a felvételek, nem tudván melyiket ki készítette. Így elfogultság nélkül lehetne ítélkezni, véleményt mondani.

Ezt el tudom vállalni, ha hozzám beérkezik mindkét Úr felvétele feltöltöm és elérhetõvé teszem mindenki számára.

Csak a WAV peregjen

Wescone
Ismétlem (mostmár sokadszorra) - a felvétel nem rossz, de "történt" vele valami aminek inkább nem kellett volna megtörténnie.

In Lak\'ech Ala K\'in

narumon
Már folyamatan, de hulla lassan jön 😞
Egy BoneyM-en egyébként mit lehet észrevenni? Na jó majd megfülelem.

Wescone
Töltsd le a Gyuri által linkelt fájlt (#4184), azt' megtudod.

In Lak\'ech Ala K\'in

narumon
A felszerelés nekem is jónak tûnik, de a rögzítés technikával mi a gond? Mármint nem értem mi okozza a gondot akkor a sráccal kapcsolatban.

Sziasztok!

Mivel megszólítva érzem magam, úgy érzem illõ lenne fellíbbenteni a lepelt.Mivel tavaly kedves Gyuri barátom és társai még a nagy homályban jártak vinyl bedigizésben ezért hozzám fordultak felvétel ügyben (azóta feltörtek) .Én nagyon szivesen vállaltam mert 5-10 lemez nem oszt nem szoroz a többi sok mellett.Meg is voltak elégedve amit elkövettem - persze jóhogy meg mert elõtte örültek ha az orosz fórumról szedett gagyiknál tuti jobbat kaptak.Késõbb rájöttek ,hogy majd inkább bedigizik Õk... pontosabban Gyuri vett is egy "úr" tanácsára egy "profi" pickupot amitõl teljesen hasra estek,hogy az mit tud. Innentõl minden HQ volt csak kiderült , hogy valahol sántít a rendszer.Mivel volt mostmár mihez hasonlítani a felvételt ezért az én felvételeimhez hasonlították a Gyuri felvételeit ami teljesen mást mutat mint az enyém - én azt mondanám a digizés megcsúfolása és ezzel nem vok egyedül ezen a fórumon mint ahogy látszik is a véleményekbõl.A körülöttem lévõ emberek rippjeit nézve (Zsoltford - Wind - Dfresh...és még sokan) szinte egyformára vagyunk képesek (ezt tudom igazolni mintával - képekkel) egyikünknek sincs milliós rendszere és mégis elég jót tudunk készíteni de Gyurié kilóg a sorból amit elég nehezen akar felfogni. Én nyiltan vállalom a szembesülést és elfogadom mindenkitõl a kritikát,ezért Gyurit szólitanám ,hogy amit hozott legutóbb 5 lemezt abból tegyen ki valamit az õ elõadásában és én hozzáteszem azt amit az én technikám készített...csak így lehetne elõrébb jutni ebben az ügyben de én eddig nem kaptam semmi mintát csak azt ,hogy amit a nagókával felvettek az lett az ütõs felvétel

Szóval várom azokat a mintákat amik nézve lettek még mindig!

UI:A 80-as fórumon volt valami saját ripp (Boney M) azt lehet csekkolni addig is amig nem lesz más

narumon
Ez a cucc nekem elég jónak tûnik. Akkor meg mi a gond?

Wescone
Amúgy nem tudom, mi ez a nagy titkolódzás - jó kis téma volna ha megosztanád a szóban forgó mintákat, végül is arra való a tópik, hogy bizonyos kérdésekben, lehetõség szerint közös nevezõre jussunk.

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Ismétlem, a Te esetedben nem a felszerelés a kifogásolandó, hanem a rögzítés technikája. Ha dûlõre akarunk jutni, erre kell hangsúlyt fektetni!

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
Ezt a Nagaoka témát láttam maxhim-nál is megy.

imo :) science fiction is science fact

Wescone
Nem talán, biztosan. Amúgy, szerintem Musachy nem neked címezte legutóbbi hsz.-át, ne vedd magadra.

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
Nem neked szólt... Bocs, ha félreérthetõ voltam.

gyorgy74
Egyébként egy Nagaoka MP-110-es hangszedõrõl van szó. Aki véleményezte a felvételeket az pedig a riaa megálmodója. Az meg hogy az adott rendszeren, hogy szólal meg az igen megmondhatatlan. Az elsõ digizésnél kiderül, hogy jó a felvétel vagy nem. Nincs elburkolva semmi Sansui SR-838, ESI@Juli hangkari, 24bit 192khz mintavételezés, hangrögzítéshez Sound Forge Audio Studio 10.0. Egyébként már megosztottam egy fórumon igaz 79-es a lemez de ezzel a technikával készült. Innen letölthetõ!Majd dobok fel más lemezrõl is mintát!<#wave>

Vinyl lemez örök... Mindörökké pörög :-))))

Wind 67
Ez természetesen így van. Sokat beszéltem György74 fórumtárssal privát, Õ le is írta amiket mondtam neki "nincs egyforma technika, nincs egyforma digizés és hallás"
Sajnos komplikáltabb kicsit az ügy mint ahogy látszik, nem csak a 2 márka a 2 rendszer, de leginkább a felvétel készítés módja verseng egymással. És a vitát talán az utóbbi robbantotta ki.

Csak a WAV peregjen

narumon
Mondjuk két ugyanabban a kategóriában versenyzõ pickup közül nem is nagyon van olyan, hogy "melyik a jobb", mert tele van szubjektivitással arról meg már nem is beszélve, hogy egyáltalán mire van rárakva :o (Még két azonos árkategóriába esõ más-más gyártó lemezjátszója is máshogy viselkedik adott hangszedõvel, ami kurvajó egy Rega-ra az nem biztos, hogy jó egy Pro-ject-re vagy Linnre.)

narumon
Ez alatt mit értesz? Én is szoktam bakelitrõl digizni, nem hiszem, hogy az bármikor elévülne.

Wind 67
"hogy én tudom ám, hogy kirõl vagy mirõl van ám itten szóóó, de nem mondooom meeeg... Ego ovi"

Ez valszín nekem szól.
Adott 2 pickup márka és ezekkel történt felvétel minõségérõl folyik a vita. De úgy gondolom nem az én tisztem ezt felszínre hozni. Majd aki érintett az ügyben eldönti, hogy beavat-e mindenkit, vagy csak burkoltan ám de nyilvánosan közli az észrevételeit, esetleg az általa és szakértõi által megállapított tényeket.
Mint írtam nem akarok levezetõ elnök lenni, de ha kereszttûzbe kerülök és sokáig baxák az agyam kitálalok, és olvashatjátok oldalakon keresztül.

Csak a WAV peregjen

Musachy
<#eljen> Errõl van szó! Elég sokszor elhangzott már az a kérés, de nem történt semmi. Akinek nem inge..., de néha elborzaszt a sok ego, bizonyos fórumokat, topikokat ezért is nem látogatok. Megy a kivagyiságban a verseny. A legnagyobb faxság pedig, amikor feljön valamiben az, hogy én tudom ám, hogy kirõl vagy mirõl van ám itten szóóó, de nem mondooom meeeg.... Ego ovi. Inkább én is passzív leszek.

eksy
"Mintát ha kér valaki természetesen prezentálok, annyira azért nem rossz, hogy el titkoljam a felvételt.<#wink>"

#4153 "Volnál szíves esetleg megosztani velünk is e mintákat"

#4157 "Kérlek legyél olyan bátor és tedd ki a hangmintákat erre a fórumra"

#4160 "Egy szónak is 100 a vége, lássuk a mintákat, lehet szavazni."

#4170 "Egyébként milyen felvételekrõl megy most a vita? Szívesen meghallgatom ha gondoljátok"

<#lookaround>

"...és...szerintem...bizony."

Gyuri Bá!

"Engem is meglepet, mást vártam tõle. Lehet hogy elfogult vagy nem jó a hallása?

Akkor nem célszerû hallgatni a tanácsára.Lézengenek itt profik akik jobban értenek ehhez.

"Én senki felvételét soha nem bíráltam..

Pedig ez egy kötelezõ folyamat a hibák feltárása miatt.

"Nincs milliós cuccom és valószínûleg nem is lesz

Ahhoz hogy megállapítsuk valamirõl hogy fosul szól ahhoz nem is szükségeltetik.

"Mintát ha kér valaki természetesen prezentálok,

Engem érdekelne akár minden nap egy darab legalább 1perc idõtartamban.

Amennyiben nekem is megvan akkor válaszolok szintén 1percben csak azért hogy halljad hogyan is kellene szólnia úgy elfogadhatóan.<#wave>

Hello Everybody!

Akkor lesz igazi sírás amikor kb fél év múlva rájöttök hogy dolgoztatok a digizéssel a semmiért.DE EZ MÁR LEGYEN A TI BAJOTOK.<#mf2>

gyorgy74
Sziasztok kollégák! Azta betyár jó egy lavinát indítottam el már bánom, hogy betettem üzenetét. Engem is meglepet, mást vártam tõle. Lehet hogy elfogult vagy nem jó a hallása?<#nemtudom> Én senki felvételét soha nem bíráltam...'' Soha nem is tennék ilyet'' Nekem a kollégák felvétele is tetszik no probléma. Nincs szándékomba rivalizálni a jobbnál is van jobb meg még jobb stb. Nincs milliós cuccom és valószínûleg nem is lesz. Nem beszélünk el egymás mellet pontosan tudják a fórumtársak mirõl van szó. Már elõzõekben leírtam, mindenki mást szeret nincs egyforma technika, nincs egyforma digizés és hallás. Azt meg hogy valaki így nyilatkozik mi ebbõl a probléma? Más az én felvételemnek az ellenkezõjét írta írná, magyarul nincs rendben vele valami. Azt is elfogadom, de nekem tetszik és ez a lényeg. Ha valakit megsértettem bocsátson meg érte.<#worship> Mintát ha kér valaki természetesen prezentálok, annyira azért nem rossz, hogy el titkoljam a felvételt.<#wink>

Vinyl lemez örök... Mindörökké pörög :-))))