HQ Sound / Music - Masterpieces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Akkor melyik része mese habbal?
"Én nem azt írtam hogy nem jó a flac és nem kértem hozzá útmutatást sem.Abban igazad van ha a készleted zöme abban van akkor érdemes a többit is abban tárolni.Az általam leírtak arra utaltak hogy miért célszerû az eredeti két csatornás cd-t vagy vinylt 44,1-ben tárolni,"
Ez, hogy jön megint a FLAC-hoz? FLAC-ban is tárolhatsz 16bit 44.1khz zenét, a mintavételi frekvencia és a fájl kiterjesztése ebben az esetben két külön dolog. Ráadásul én úgy vagyok vele, hogy minél jobb minõségben van meg a zene annál jobb, nem fogom a 24bit 96khz zenéimet lekonvertálni azért, hogy az is egy gyenge CD minõség legyen.
"mivel így célszerû rögzíteni is illetve vinyl esetében néha még magasabb is célszerû habár errõl lehetne vitatkozni a kissebb és nagyobb méreteket illetõen."
Vinyl esetén szerintem kizárólag magasabb mintavételnek van csak értelme, mint már korábban írtam CD minõségre butításkor az is elveszik ami miatt digitalizáltam azt a lemezt.
"Erre csak röviden annyit tudnék mondani hogy szerinted a 320mp3 és mondjuk bármelyik veszteségmentes formátum között hallásban mennyi a különbség ha tartalmi és formai követelményeknek egyébként megfelelnek?"
Ezt is írtam már. Iszonyatosan sok. Az mp3 egy veszteséges tömörítés így is úgy is, és ez bizony hallatszik rajta, akár mennyire csûrik és csavarják.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Nos nálunk baráti körben ezt mi pedig csak így szoktuk hívni. Nincs rá jobb szó, a mi kis analóghoz szokott fülünk, nem nagyon tud 2-3CD-t egymás után végighallgatni mert nincs rá jobb szó a CD hangja karcol. Egy idõ után fárasztja a fület, sõt diszkomfort érzés alakul ki. Ez jól megfigyelhetõ olyanoknál is akik szerint ez nem tudatos, de egy idõ után már nem tud figyelni a zenére, távirányítóért nyúl, számok végighallgatása nélkül nyomja a nextet. No ezt nevezem én fárasztó hangnak, ezek a tünetek vinyl lemeznél nem fordulnak elõ.
És most nem PC speakerrõl meg háttérzenérõl beszélek, hanem zenehallgatásról.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
imo :) science fiction is science fact
Csak az éberségedet teszteltem mert pár perce az ágyat emlegetted..
P.Pál Úr szerint ráérsz még azzal.Állítólag ahogy hallottam aki figyelmes az még nem álmos.<#hehe>#hehe>Persze tudom azt is hogy az ágyba nem feltétlenül csak aludni jár az ember.
A hang része engem hidegen hagy így ebbõl kifolyólag türelmes típus vagyok.A kép és a lista ami borzasztóan lázba hoz az egészbõl.Azért majd kibírom valahogy.<#hehe>#hehe>
B. Laura Branigan - Silent Partners Wav (4:02)
Jó pihenést kollégák!
<#integet2>#integet2>
........:::: Eurodance & Italodance ::::........ \"Sok ilyen, nem kommersz zenét oszthatnál meg velünk\" :)
-hang
-a lista meg majd leolvasható a borítóról, de waazze holnap majd kirakom, hogy olvasgasd...nekem nincs külön txt-ben és nem is volt hozzá, de te majd összeírhatod amit tudsz és akkor meglesz.<#nevetes1>#nevetes1>
-azért annyira lehetnél már türelmes, h. megvárod míg kirakom a lényeget és akkor nem kell sok aprósággal fárasztanod.
Ez igen!!!<#eljen>#eljen>
Köszi még1x!
........:::: Eurodance & Italodance ::::........ \"Sok ilyen, nem kommersz zenét oszthatnál meg velünk\" :)
A hanglemez az általában zenéket tartalmaz hasonlóan mint a kompakt lemezek.Tájékozatlanságomat az is tetézi hogy a képen látható lemez most a hang vagy a kompakt kategória?
"hát most azért ne kérd a tracklistát, 111db-os, a borítón rajta van"
Feltételeztem elsõ olvasatra mivel közölted hogy nem gyüjtöd õket így van róla másolatod és egyben track listád is.Gondolom ennek a listának a kíváncsiskodók számára publikus része nem titkos.
Én úgy gondolom ,hogy azok akik azt mondják ,hogy az jó - tévednek
Köszi,hogy ránéztél és véleményezted!<#integet2>#integet2>
Még szántam ma estére egy felvételt - sasold meg (sztem tecceni fog)<#wink>#wink>
egyébként mit szoktak tartalmazni a "hanglemezek"?
hát most azért ne kérd a tracklistát, 111db-os, a borítón rajta van, de ha azt mondom hifi tesztlemez (bátrabb helyen hi-end audiophile jelzõket is szoktak hasonlókra biggyeszteni, -ezen nincs- óh bocs- ), lehet közelebb van az igazsághoz. biztos van benne mindenkinek valami "fülkiverõs, mély nyomot hagyós, meg csilingelõs is" <#hehe>#hehe><#vigyor>#vigyor>....de alapvetõen olyan zenei alkotások vannak rajta,amiket nem én zeneszereztem, de sokat ismerek(ünk). az baj? <#nyes>#nyes>
Ez persze csak szigorú magánvélemény.<#mf1>#mf1><#mf1>#mf1><#mf1>#mf1>
Egyébként mit tartalmaz a lemez?Gondolom hogy valami fülkiverõset vagy valami trendit ami mély nyomot hagy az emberben hogy milyen jól csilingel és másnapra már felejtõs az emléke.
Mostanában inkább az internetes "gyûjtõk" használják - engem nem érdekel
A kérdésem az lenne hogy miért nem flac?
ez a remix cédé és vinyl is alapvetõen borzalmas minõségû (ez nem a te hibád!), de tény, bár a barázdáson egy fokkal nagyobb az 'élmény', de alapvetõen van egy rossz, meg egy kevésbé rossz felvétel, és ez utóbbi a digizéses. <#kacsint>#kacsint> nagy konzekvenciákat azért ebbõl nem vonnék le.
ellenben majd ha lesz idõm, bedobom ezt a közösbe játszadozni.
Köszi

Ez roppant megtisztelõ számomra.<#hehe>#hehe>
LP source (48/24) - Pass required <#felkialtas>#felkialtas> ...kérd ha érdekel

Erre a zenére egész éjjel tudnék vezetni!... <#vigyor2>#vigyor2>
...És most jön a döbbenet:
Erre varrjatok gombot!

In Lak\'ech Ala K\'in
Ha valakit érdekel akkor szabadon leszedheti
Boney M - Brown Girl In The Ring (Radio Version) wav
<#wink>#wink>
Így nem tudok feltenni róla rippet - sajnálom
Talán legközelebb ha netán olyat tennél ki ami megvan akkor jelentkezem
Uhhh bakker mi van itt! <#nevetes1>#nevetes1>
Nem semmi mennyiségû hozzászólás jött tegnap óta 😊
Némelyiken jókat nevetgéltem... és szerintem mások is akik a háttérben olvasgatták a hsz-ket
A legjobban Wescone kolléga hsz-e tetszett Õ megfogta a lényeget:
"Nem stimmel ez a rögzítés Gyuri, "üvölt" az egész zene"
...ezzel én is teljes mértékben egyetértek
Talán ha felébredne az álmából amiben összehozta a rendszert és hallgatna azokra akik talán életükben 3-nál több lemezt digiztek be akkor jobban járna és nem készítene ilyen felvételeket.
Persze ha ez neki így jó akkor hallgassa így
Én sok sikert kívánok a továbbiakban!<#smile>#smile>
Egész jó gyereknek tûnsz, szinte mint Zeff haverom.<#hehe>#hehe>
....ja és pfff!
A szakzsargonok már csak ilyenek.<#hehe>#hehe>
Végre valami jó...<#nyes>#nyes>
Rá se ránts én is az vagyok.<#nevetes1>#nevetes1>
Én is majdnem.
"a "vérbeli gyûjtõ" kijelentést egyenesen baromságnak kell tituláljam
Ez attól függ ki hogyan értelmezi,Az én értelmezésemben az a vérbeli akinek vannak eredeti lemezei és amiket nem tud megszerezni vaagy éppen nem akar megvásárolni azokat hitelesen élethûen digitális formátumban elmenti magának amire az a fõ jellemzõ ha számítógépen tárolja azt 44,1-ben.Teszi ezt azért mert úgy ítéli meg hogy neki ez így tetszik.
Szerinted kit érdemes vérbeli gyüjtõnek nevezni?
"Ha valaki attól válik vérbelivé, hogy wavot használ... pfff!"
Nemcsak attól válok vérbelivé ...pfff.<#hehe>#hehe>
Ez így mese habbal.Ami igaz a kevesebb lemezterület és az hogy veszteségmentes formátum.Én nem azt írtam hogy nem jó a flac és nem kértem hozzá útmutatást sem.Abban igazad van ha a készleted zöme abban van akkor érdemes a többit is abban tárolni.Az általam leírtak arra utaltak hogy miért célszerû az eredeti két csatornás cd-t vagy vinylt 44,1-ben tárolni,mivel így célszerû rögzíteni is illetve vinyl esetében néha még magasabb is célszerû habár errõl lehetne vitatkozni a kissebb és nagyobb méreteket illetõen.
"AZ mp3-at meg ne keverd ide mert teljesen más tészta és nagyjából egy süket is meghallja a különbséget ha nem szokol rádión akarja hallgatni.
Erre csak röviden annyit tudnék mondani hogy szerinted a 320mp3 és mondjuk bármelyik veszteségmentes formátum között hallásban mennyi a különbség ha tartalmi és formai követelményeknek egyébként megfelelnek?
Úgy látom felszedtél magadra egy rakat elõítéletet vagy téveszmét ezekkel a formátumokkal kapcsolatban.
Nem a formátumokkal kapcsolatban.<#nyes>#nyes>A használóról árul el sok mindent ami nem bizos hogy negatív elõítélet.Egyszerûbben fogalmazva a dolgot akinek sok ilyenje van arról alaposan feltételezhetõ hogy nem saját maga készítette azokat.Persze azért kivételek mindig vannak.Elsõsorban az itt jelenllévõk. <#mf1>#mf1><#mf1>#mf1><#mf1>#mf1>
Annyi minden hangzott el, hogy végelgyengülnék, ha mindenre reagálnék, így nem is teszem.<#eplus2>#eplus2>
pl. Többnyire egész korrekt dolgokat olvastam tõled, de ilyen hülyeséget ritkán olvasok: "a fáradást én CD hangnak hívom"
lehet jó a cumó, lehet még jobb egy tényleg jó hangminõségû vinyl, lehet jó a hallás, és az is lehet, hogy nincs meg ez a 3 így együtt, de csak mert pl. az audio-cd szabvány megáll 22kHz-nél, attól még önmagában nem fárasztó a 'cd hangja'. Legfeljebb, ha nem hallottál jó cédét (igen, elismerem, sokkal kevesebb van belõle,mint a rosszból)....A fárasztó az lehet, ha az,ami rajta van, fárasztóan borzalmas hangzással van maszterelve...de ennek semmi köze a cd-hez, pontosabban sokkal kevesebb,mint magának a szar anyagnak,amit tárol.
Amennyiben megbízható akkor minek tesztelni?
Musachy mester, ne ijesztgesd Gyurit, nem kötözködik itt senki, egyszerûen csak elmondjuk a véleményünket, de azt egyenesen, úgy ahogyan valóban gondoljuk.
Gyurinak:
Régen, volt itt (is) rivalizálási tendencia, de merem remélni, hogy mára kinõttük. Viták lesznek még biztosan, de aligha fog már "vérre menni a játék" - én legalábbis szeretném ha így volna.
Legyen világos, hogy nem az a szándékom ("mondanám" inkább; szándékunk, de mások nevében nem nyilatkozhatok), hogy lehordjuk a munkád (vagy bárki más munkáját), hanem, hogy rávezessünk (ha elfogadod a tanácsokat persze), hogyan készíts jobb felvételt... néha bizonyára "megcsipkedünk" majd (akaratlanul is akár), de nem kell sértõdni miatta. <#papakacsint>#papakacsint>
Volt idõ amikor én sem tudtam mindazt amit ma tudok, ergo "tapogatóztam a sötétben", kipróbálva lehetõt és lehetetlent. Bizony én is tévedek idõnként (még napjainkban is) és nemsokára látni fogod, hogy néha tõlünk független dolgok által is "tévedhetünk", ha nem figyelünk.
In Lak\'ech Ala K\'in
Mindezt mondom amatõrként.
Részrehajlás lehet, hogy az én szerény technikámmal rögzített felvételemnél nem éreztem ezt a fáradást, mondjuk az enyémnél alapból feljebb kell venni a hangerõt, de jól felcsavarva sem bántja a fülemet annyira. Lehet szubjektivitás, nincs kizárva, ízlések és pofonok.
Vinyl lemez örök... Mindörökké pörög :-))))
Szerinted? Az egyikrõl; wav elhiszed, hogy az a másikról FLAC meg nem?
"Véleményem szerint egy vérbeli gyüjtõ az eredeti cd és vinylrippjeit wav-ba menti feltéve ha egyáltalán készül róluk digitális másolat."
Rengeteg vérbeli gyûjtõt ismerek, de olyat aki wav-ban tárolja a zenéit csak elvétve. És nyilván nem a saját vinyljeit CD-it tárolja íg y az ember.
"Az egyéb flac ..ape formátumokat használókról mindig eszembe jut valami de,ennek részletezésére most nem térnék ki."
Ez egyéni szoc probléma.
"Egy esetben indokolt ezek használata amikor a mai drága vinyó árak mellett valaki próbál a hellyel spórolni.Amennyiben a net-rõl érkezik ilyen formátum azt meg a vinyó spórolásban járatos emberek nyugodtan visszapörgethetik 320-ba mert úgysem tudják megállapítani hogy mi volt elõtte.Állítólag a jó 320 az úgy szól mint a wav és társai"
Te most mégis mirõl beszélsz? A FLAC-nak pont ez a lényege, durván fele akkora helyen tárolod ugyanazt az információt mint wav esetében. Ergo kevesebb lemezterület, kevesebb sávszélesség probléma. AZ mp3-at meg ne keverd ide mert teljesen más tészta és nagyjából egy süket is meghallja a különbséget ha nem szokol rádión akarja hallgatni.
Úgy látom felszedtél magadra egy rakat elõítéletet vagy téveszmét ezekkel a formátumokkal kapcsolatban.
Tuti módszer nincs, programok vannak de azok is hibáznak néha. Jobb az arány ha teljes albumokat tesztelsz vele és a FLAC megbízható helyrõl van. Egyébként pl Audiochecker