5889
11891949761344119704.png
  • kaposi1
    Szia!
    Ha ezt hallgatod légyszi nyomj már egy spektrumképet a 9-es Track-ről.
    Kíváncsi vagyok nálad mit mutat.
  • gyorgy74
    Igen egy nagyon jó válogatás new italo zenékkel...Még a végén te is megszereted az ilyen stílusú zenét, jó helyre csöppentél!
    Viszont ha még többet szeretnél tudni erről a stílusról akkor Napjaink New Italo zenéi topikban bizony megtalálod, össze van szedve jó nagy csokorral.
  • Musachy
    Hú, az ilyen "russkitalo" Kaposi Laci reszortja, a topikjában sok ilyesmit találsz.
  • narumon
    Ezt hallgatom ismeri valaki? Egész kellemes délutáni muzsikák;

• bigivan
    1. Mint többször is jeleztem, nekem Grado gold prestige fejegységem van, ami mm. Innentől jelenleg nem tudok prezentálni semilyen mc-t, mivel a nincsből nehéz lenne.
    2. Nem én favorizálom, hanem az emberek nagyrésze, pontosabban azok, akik már hallottak egyáltalán szólni mm és mc hangszedőt is.
    3. Nincs nagyon szükségem internetről hozott tudományra, a szakmám egyúttal a hobbim is, mivel elektronikai műszerész vagyok.
    4. Van fülem, hogy halljam a különbségeket.
    Ennyi.
  • eurolacko
    Nagyon úgy nézem hogy tényleg nem
    Én egy olyan világban élek ahol ha állítok valamit akkor azt meg is tudom mutatni hitelesen, mint ahogy több teszt is mutatta...és nem az internetről hozott irománnyal teszem
    Többen hallottuk már ,hogy az MC lenne a jó választás...de mutattál itt ezzel kapcsolatban valamit is?
    Ha ennyire favorizálod készíts pár mintát és tedd ide ki
    Én nyitott vagyok a tesztelésre és sztem akik itt néha hozzászólnak azok is
    Ennyi

• bigivan
    Azt hiszem, mi nem egy világban élünk.
    Erről ennyit.
  • Musachy
    Wazze mondtam, hogy jelenleg nem adok ki annyit egy hangszedőért, mert épp elég kiadás van, vannak fontosabb dolgok.
  • eurolacko
    Jelenleg arra fogadnék ,hogy a nekem nem tetszett Tátrai 8 az MC-s felvétel
  • eurolacko
    Wazze még nem vettél? - hááát borzasztó vagy :)
  • eurolacko
    Na szóval...,az általam használt hangszedőt rajtam kívül még vagy 5-6 ember használja teljes megelégedéssel.Mindenkinek különféle cucca van és lehet eltérően digizünk de ennek ellenére az egymástól kapott zenék ugyan arról a lemezről szinte egyformán szólnak.Így az, hogy a hangszedő után mi van még, kevésbé befolyásol.Hidd el ez tesztelve lett
    A hangszedőnek kell ütőképesnek lenni azon múlik a legtöbb (szerintem)...ha a hangszedőd egy tompa valamit csinál vagy a belső sávot nem tudja felvenni rendesen akkor baszhatod, hogy mi van mögötte

• Musachy
    Sz'tem én sem, de az utóbbi jópár hsz után talán megérted a szabadkozásomat.
  • bigivan
    Azt meg már nem is említem, hogy a hangszedő az egy, s azon kívül van ott még néhány holmi, ami erősen befolyásolja a hangképet. Az, hogy nálad, egy adott rendszerben jól szól vmi, nem jelenti azt, hogy egy másikban is úgy működik. Csak a tisztánlátás miatt.
  • bigivan
    Kolléga, bátran fogadhatsz rá!
  • eurolacko
    Lehorgásztam a feltett mintát és én mindenképp a Tátrai 1-et tartanám meg
    A másik minta a egy tompa valami mellette ami nálam nem nyerő (ezen már a 24/96 sem segítene)
  • eurolacko
    Lehet abból a pár zenéből vagy pár hangmintából nem szűrték még le ,hogy miért is jó ez a hangszedő viszont ha minden nap ezt használnák és hallanák ,hogy egy régebben használt hangszedőhöz képest mennyivel jobb akkor váltanának
    Lehet itt favorizálni az MC-ét ,hogy húúúúúúú az milyen jó de kérdezném ,hogy milyen árfolyamon jó? - mert amit 100 ezer alatt veszel MC nem mernék fogadni ,hogy annyira ütős lenne a hangja
  • Wind 67
    ne a levegőbe csacsogjunk cimbora. beszéljenek a tények...
  • eurolacko
    Na végre Kolléga ,hogy hallgatunk is ez ügyben valamit és nem csak a netről összeszedett irkálásokat olvasgatjuk
  • Wind 67
    A pickup-ok királya valszín nagy előrelépés lenne .

Itt 1 minta az előzőekhez.
  • eurolacko
    Ha jól tudom GRADO Gold Prestige használ a kolléga és az MM és a bemutatott Radiorama megamix után nem csodálom ,hogy jobb hangszedőre pályázik :)
    Szerintem egyből Koetsu Rosewood-ra vált mert az igen jó coccuska
  • Wescone
    Na igen, így már érthető - elfelejtettem, hogy MC-t használsz.
  • Wind 67
    Hát igazad lehet.
    Bár én sem csak italodiscot hallgatok, de mint régebben is írtam, elmentem egyik barátomhoz akinek nagy nevű berendezései vannak és ilyen Ortofon figyel a lemezjátszójában. Nem voltam rest elvinni pár lemezt és a CD írót, hogy teljesen úgy és azt tudjam rögzíteni ahogy itthon tenném. Csak ugye MC hangszedő és a hozzá illeszkedő riaa adott volt.

Tennék némi kitérőt és megemlíteném, nyilván mindenkinek a saját berendezéséhez van szokva a füle. Sőőőt mondásom szerint mindég azt hiszed, hogy van 1 jó cuccod még át nem mész a szomszédba.

A srácnál igen jól muzsikált a zenebona, csak aztán hazajöttem és meghallgattam itthon is.

Lehet tippelni az eredményre...
  • bigivan
    Szia Kolléga úr!
    Ez az Ortofon jó választásnak tűnik, nálam is képben van. Mivel eddig még nem hallottam szólni, így érdemben nem tudok róla referálni, csak általánosságban. Ha elolvastad a korábbi értekezésemet a dologgal kapcsolatban, akkor nyilvánvaló az MC-pártiságom. Ezzel a dologgal egy a probléma, az ára: vagy kell mellé olyan erősitő, amelyen a phono-fokozat fogad MM és MC jelű pick-upot is, vagy, és ez a drágább, kell venni egy a fejegységhez méltó elő-előerősitőt. Ez, ha csöves, akkor lehet akár 80- 100.000 Ft is. Persze tranzisztorosat olcsóbban is be lehet szerezni. Erre nagyon ügyelj, mert enélkül az MC nem tudja kihajtani a végfokozatot.
    Sztem akinek van elegendő mennyiségű lemeze, és nem italodiscot hallgat folyton, hanem zenéket is, akkor már csak MC-t szabad venni.
    Ha meghallgatsz egy lemezt MM-el utána meg MC-vel, hát ég és föld a különbség.
    Az Ortofon amúgyis Etalon a pickup-gyártásban.
    Uff, én beszéltem !!
  • Wind 67

MC akart lenni
  • Wind 67
    Hi guys!

Ha már ismét témánál vagyunk szeretném megtudni Bigi kolléga véleményét egy
    MMhangszedőről
  • bigivan
    A válasz bennefoglaltatik a 4437-4439 közötti hsz-eimben.
    Egyszerűen: ez MM. A következő fejegységem a Grado után már csak és kizárólag alacsony jelszintű MC lehet. Ebben persze vannak remek AT-k is. Nem az AudioTechnikával van a gond, hanem a 440-es mm jellegével!
  • Wescone
    Szeva' Big!
    Soha ne mond, hogy soha! ...amúgy miért e határozott elutasítás?
    Na, végre megtudtam, hogy néz ki Adele - kedvelem egy-két számát.
  • bigivan
    Szevasztok Tagok!
    Hát én nem voltam és soha nem is leszek, az biztos.
    De másról akartam itten írni.
    Topicunk jellegéből adódóan szerepelt itt már sokféle zene, jó ill. mégjobb minőségben. Most én olyat prezentálok, ami még nem volt, pedig mind képi, mind hangi adottságaiban idevaló. Nem kell hozzá más, csak erős net és már mehet is:

Érdemes végignézni, igazi remek!!!
    Jó szórakozást hozzá mindenkinek ....
  • Wescone
    Úgy látom, előbb-utóbb itt mindenki mla "fertőzött" lesz!
  • tgolyo
    Hali!
    "Nem tudom, hogy az általam produkált minőség megfelelő lenne-e, nálam nem AT440mla dolgozik."
    és ez miért baj? én sem használtam sokáig 440-et. a bedigizett anyag 95%-a nem ezzel készült és nem is fogom újradigizni.
  • narumon
    Hát ha nem nagy gond szívesen fogadnék egy változatot, persze nem sürgős amikor lesz egy kis időd, kedved akkor majd gondolj rám. :)
  • Musachy
    Ja, a discogs-linket nem is néztem, csak a szám címet. Válogatás cd-n, de csak a rövid verzió.
    Nem tudom, hogy az általam produkált minőség megfelelő lenne-e, nálam nem AT440mla dolgozik.
  • narumon
    Nem digiznéd be ezt nekem? A nightmares meg hogyhogy CD-n a maxi az vinyl only nem?
  • Musachy
    ...ott volt a minta.
  • kaposi1
    Díjazandó a segítőszándékod, de ha megfigyelted ez itt a HQ sound topik.
  • Musachy
    A "sima" eredeti Aliens maxi van meg vinylen

a nightmare csak cd-ről esetleg.
  • beva02
    pass is: dario.zg
  • beva02
    Próbáld innen

https://rapidshare.com/#!download|128p1|428567998|Radiorama_-_Aliens_2__The_Nightmare___1993___12___.rar|31423|R~F6EE7E2C91383C96A98D5C7F70B276D9|0|0
  • narumon
    Hali!
    nincs ez meg valakinek valamilyen lossless vinyl ripben?
    http://www.discogs.com/Radiorama-Aliens-2-The-Nightmare/release/422139
  • eurolacko
    Elrontottam a linket :( Itt elérhető