HQ Sound / Music - Masterpieces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Évek óta stabilan müxik a speedyshare...igaz ott nem látod mennyien töltik le a zenédet de sztem az egyik legjobb szerver - én ezt használom

........:::: Eurodance & Italodance ::::........ \"Sok ilyen, nem kommersz zenét oszthatnál meg velünk\" :)

Wescone
<#wow1> Evvel én is most szembesülök elõször... 4shared is going down! <#levele>

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
Én most érek rá picit, hogy meghallgassam. Én sem láttam még így, hogy a letöltéshez be kell lépni, de nekem van regem, tehát nem gond.

A felvétel valóban nagyon OK, bár elõször megijedtem attól a Bros részlettõl az elején!

imo :) science fiction is science fact

Ezen meglepõdtem én is - nem értem miért kell belépni az oldalra ahhoz ,hogy letöltsem?

........:::: Eurodance & Italodance ::::........ \"Sok ilyen, nem kommersz zenét oszthatnál meg velünk\" :)

Hallgattva a két felvételt azon agyaltam,hogy nem e véletlen ugyan azt a fájlt tetted fel csak más megnevezéssel 😊<#wink>
Az biztos, hogy két zene fülre teljesen egyformán szól - jól szól <#eljen>

Dióka
tegnap este rám jött, hogy megtegyem, de nem engedi, csak regelt tagoknak letölteni. gondolom emiatt sem szedték még le 'sokan'.<#rolleyes>

Wescone
Azt nem elég látni, meg kell hallgatni! <#papakacsint>

In Lak\'ech Ala K\'in

Én nem használtam anno ilyen cuccost ,de ez igen jó felvétel lett (csak lesek<#wow1>) <#eljen>

Ott a V betûsön ezt írta a tag "Ez megbízható többet ér mint egy asszony"<#hehe><#nevetes1>

Jól elvoltatok itt délután 😊 <#hehe>

Musachy
Van a V betûs aukciós oldalon jelenleg 24500-ért kettõ darab együtt.

Musachy
Nekem "átjött" a mag, bár én is magnóra gondoltam. Tényleg jó a gépezet!

Dióka
már túllihegjük, de akkor is! <#nevetes1>
a 'magnetic tape' rövidítésére a 'mag' meg fõleg nem igazán értelmezhetõ, hidd el, nem az a bajom, hogy angol szót vagy szakkifejezést akartál rövidíteni (500-at biztosan én is használok), hanem hogy nem épp szerencsésen.
talán MT vagy M-TAPE , de egyik sem úgymond közelfogadott....a Mag viszont aztán fõleg ennek kifacsarása. ez van.<#kacsint><#wave>

Wescone
"...bár ha mellébigyszetesz még két nagyon rövid 'nó' betût,biztos lehetelen is lenne nem érteni."

Valóban, csakhogy én a "magnetic tape"-et rövidítettem - hajlamos vagyok néha angol nyelven használni a szakkifejezéseket, különféle elnevezéseket még akkor is ha van nekik magyar megfelelõjük. Sokszor írom "file"-nek a "fájl"-t pl...

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
hát ha nem láttam volna korábban a magnót, biztos nem gondolok a Mag-ról 'orsós magnetofonra'.<#nevetes1> bár ha mellébigyszetesz még két nagyon rövid 'nó' betût,biztos lehetelen is lenne nem érteni.

a frekiválasz szép, de ezt csak nagysebességû felvételnél tudja (viszont akkor jól), lassabban 16khz-nél van a vége. az S/N 60db körüli, ez nagyítva azért látszik is, persze ettõl ez még a maga idejében egy legendás magnó volt.

Wescone
Ja-ja, a "mag" pedig valóban rövidítés - igazad van, lehet, hogy csak nekem egyértelmû, szóval; magnószalag.

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
mi az, hogy MAG? nem lehet kiírni rendesen?
mi az, hogy jól rögzít? ezt LP-rõl szalagra rögzített, majd 48/24-en digizett anyagról mérted vissza?

Wescone
Végül nem a "The Fashion Show"-t használtam e teszthez, mivel elég szegényes sõt, nagyon is szegény annak 19 kHz fölötti tartománya (érdekes, hogy errõl nem ejtett szót senki), hanem egy "vadiúj" nótát Ádám-Éva-tól, cím szerint; "Az Álmaim Mégis Rólad szólnak".

Mag Vs. LP (48kHz/24bit)

Tudtam, hogy jól rögzít a gép, de, hogy ennyire jól?!...<#wow1>

LP

Mag

In Lak\'ech Ala K\'in

Igen így van - hallatszik az "a" felvételben is de ezt már nyugodtan el lehet tenni a gyûjteménybe
Ilyenkor arra lennék kíváncsi ,hogy egy 100-200ezer forintos hangszedõ hogyan bírkózik meg ezzel a problémával?<#fejvakaras>

Musachy
Mondjuk mindkét mintánál megvan, de az "a" itt is sokkal jobb, a "g" nagyon idegesítõ.

Na erre kíváncsi vagyok én is 😊

Még egy teszt eredményét osztanám meg itt ami a sziszegést illeti
Mindkét felvétel ugyan arról a lemezrõl készült persze más hangszedõvel

teszt01

teszt02

Wescone
Rendben - akkor, hogy ne két fájlt kelljen feltöltenem, a Grace Jones korábban linkelt felvételét teszem fel újra a magnó "közremûködésével"... jut eszembe; az LP mintáról idõközben eltávolítottam a jelszót, hogy lehessen "párhuzamba állítani" a mágnesszalag mintával - elérhetõ könnyen e hsz. válaszhivatkozásán keresztül.
...És igen, az is a AT 440mla-val készült.

In Lak\'ech Ala K\'in

Már többen így jártak 😊

Musachy
Basszuskúcs, addig duruzsoltok a fülembe, hogy egyszer rámegyek arra a 440mla-ra...

Musachy
Jöhet a minta.

Wescone
...Egyébként, amint említettem korábban Lackó-nak is, az AT 440mla hangszedõ (jó ideje már, hogy én is azt használok, szintén Amerikából rendeltem annak idején) nyomán döntöttem az Audio Technika mellett fejhallgatók terén is - jó választás volt, elégedett vagyok vele!

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Dehogy - 100 euró-ban van a magnó, abszolút karc- és sérülésmentes. A plexi tetõ is megvan hozzá, azon látható 2-3 hajszálvékony felületi karc és nem ajánlatos felvétel közben a potikat tekergetni... az idõ vasfoga kikezdte azokat, de amúgy el nem tudom képzelni, hogy voltak képesek ilyen állapotban megõrizni kb. 30 éven keresztül?!
Tökéletesen mûködik - a felvétel hallás alapján pontos és tiszta - ha akarjátok teszek fel LP-rõl készült felvételmintát..

A fejhallgatót (ATH-A700) korábban vásároltam - akkoriban Pesten 63000 Ft alatt nem volt kapható, ezért az Amazon-on rendeltem meg, így brutto 48000-be került. Péntek este rendeltem meg és csak pislogtam amikor következõ kedden (!) a UPS képviselete kezembe nyomta a terméket - érik néha még kellemes meglepetések is az embert! <#circling>

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
Persze, csak sok körülményt kell figyelembe vennem, ezek közül nem utolsó, hogy nincs valami nagy bevételem és nagy a család. A hobbimra nagy önzésnek éreznék elkölteni jelenleg 60 ezret hangszedõre, úgy érzem. De ez egyéni szoc. probléma.

Igen, egy picit húzós az ára, fõleg a magyar piacon 50ezer körül kérnek érte (németben 10-el olcsóbb) de mivel hangszedõt nem egy hétre veszel ezért megéri befektetni

Musachy
Biztos nagyon jó, nekem csak egy bajom van vele: az ára. Ehhez nem vagyok elég megszállott. Tudom, hogy minden viszonyítás kérdése, de mégis. Aztán menjek tovább, akkor minden láncszemrõl kiderül, hogy nem elég jó, végül eljutok a hangfalakig... százezreket rákölthetek azokra is. Na, akkor szigeteljük le a szobát... Határ a csillagos ég.

Régebben használtam Ortofon Concord-ot és visszanézve amit az produkált szintén nagy a különbség - nem is ajánlom senkinek

Ortofon

AT

Egyébként tele a net az ilyen tompa felvételekkel ....én kíváncsiságból levettem párat fórumokból de töröltem is õket

Musachy
Tényleg hatalmas a különbség!

Sajnos a Technics 270c hangszedõ nem igazán áll a helyzet magaslatán hajlamos a sziszegésre és a szám végén is van vele probléma (pedig új tû)
Itt egy minta:
270c
Ugyan ez at-vel
at440mla

Igen ilyen alakú és rettentõen pici amíg a hagyományos tûket látod szabad szemmel ezt nem
Itt egy jobb kép a netrõl - én nem tudtam ennyire faxán megfényképezni

Musachy
Jó képek, a Technics ismerõs, nekem is volt. Az AT érdekes, ez tényleg ilyen szögletes?

Musachy
Az rendben van.

narumon
1-1 lemez 1-1 száma olyan akkor is ha beállítás gond. Érdemes ellenõrizni az anti skatinget, a tûnyomást meg a tû állását.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Hát fõleg ha 45-ön tud forogni, annak vitathatatlan elõnyei vannak. Érdekes egyébként, hogy új kiadású lemezeknél van, hogy 45-ön jön ki egy album, oldalanként 1 max 2 számmal.
Bár ha megnézem az új kiadású lemezeimet azok még síma 33-asként is minimum dupla de inkább tripla lemezek, szóval a cégek is próbálnak minõséget kiadni vinyl fronton a kezük közül az látszik. (És vicces amikor ugyanazt az LP-t összehasonlítja az ember a CD kiadással - ég és föld)

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Én a maxikra gondoltam mert nálam szinte csak az fordul meg
Õszintén szólva nem is szeretem az albumokat mert a maxikhoz képest (szerintem) soványabban szólnak
...nem is beszélve a régebbi válogatás lemezekrõl 😞

Musachy
Az inglézzel nincs bajom, de talán a lemez(ek) lehetnek a ludas(ak) a dologban, nem a beállítás. Egy-egy szám van ilyen.

narumon
Ez lehet lemez (van olyan lemez ami gyárilag szar akármivel játszod le, és van ami a használattól lett olyan), de lehet síma beállítás gond is. Neten elég sok infot találsz ha úgy keresel rá hogy sibilance problem. (és persze ha tudsz englisül)!

narumon
A2/B2 még hagyján de nálam ugye A5/B6 is elõfordul 😊
Próbáltam álligatni a lemezjátszót nem sikerült igazán jól belõni, szóval az utolsó / utolsó elõtti track még mindig problémás. Persze lemeze is válogatja, a modernebb újabb lemezekkel nincs igazán gond, csak a régiekkel, fõleg amikor a hülye magyar kiadó 25 percet rázsúfolt 1 oldalra....

Musachy
Olyan sziszegõs nekem is van.

Musachy
Adobe Audition CS5.5, de csak próba verzió. Nem tudtam rájönni még, hogy hol lehet azt a részét beállítani (illetve visszafelé igen, de fel nem).

Amit írnak róla az teljesen helytálló, csak megerõsíteni tudom
Ha veszel 1-et nem lesz problémád az A2 vagy B2 vagyis a belsõ sáv felvételével
Régebben sok tesztet végeztem ez ügyben és meggyõzõ volt az at440mla
Más minták a zene végére ellaposodtak, eltûnt a magas, kásás lett a hang
Volt olyan vinyl ami sziszegett, ugyan ez AT-vel orvosolható volt
Én több kollégának ajánlottam ezt a hangszedõt és vásároltak is - a mai napig megelégedéssel használják és én ennek nagyon örülök

narumon
A Cool Edit Pro az Audition "elõzménye" egyébként.

narumon
Ránézésre Audition-os képnek tûnik, de ezt az elosztás még nem láttam 😊 Egyébként gondolom a menüben lehet állítani.

narumon
AT440ML-t szeretnék én is tenni a mostani Ortofon helyett, de kicsit bizonytalankodom, mert nekem mintha kicsit túl magasan szólna. Viszont azt olvasom róla, hogy a belsõ barázda torzítással lényegesen jobban bánik. Igaz ez? Mik a tapasztalataid?

Musachy kolléga tegnap készített fotót a hangszedõ tûrõl - megpróbáltam én is 😊

Ez a Technics gyári tûje - csak akkor használom ha leharcolt lemez kerül hozzám

Ez a AT440MLa tûje - nehéz fényképezni mert majdnem a fele méretben