5889
11891949761344119704.png
  • narumon
    "Miért miről beszéltünk?
    Azt hittem arról, hogy nem kapni "normális" 5.1-et 70 rongy alatt. Vagy nem erről?"

De de arról beszélünk, hogy nem lehet normális 5.1 erősítőt kapni ZENÉRE 70 rony alatt. (Sőt ha itt tartunk akkor sokkal több rongy alatt sem :D), de ez még most is áll.
  • narumon
    Látom te technikát hallgatsz és nem zenét (bár abból sem értem miért tárazol be gyengét)
  • Zephyr Retiring
    Tölcséres szélessávú hangszórónak hívják.
    A (szerintem) legszebben hangzó ősváltozatokat a német Vermona cég gyártotta annó saját és Regent fantázianevekkel. Mivel szélessávú hangszórókról beszélünk az átöleli a "teljes" hangtartományt ezért elsősorban elő zene kihangosításra lett kifejlesztve az egyszerűség és olcsóság elvét követve.
    Hi-fi hangtartomány megszólaltatásakor a következő a probléma: a basszustartomány és a középghangtartomány eltérő frekvenciájú hangmagasságait egyszerre próbálja sugározni egy hangszóró.
    Ezért a fellépő esetleges ellenütemkor fáziskiesés történik egy egy keresztezett hangfrekvencián.
    A hi-fi hangfalaknál a legprecizebb hangmegjelenítés érdekében legalább 3 különböző hangsávú (néha 4 vagy 6) hangszórót és persze a hozzájuk hangolt megfelelő ellenállású és teljesítményű frekvenciaváltókat használnak.
    A stúdióminőséghez ugyanakkor már csak 2 utasokat, míg az élő zene kihangosításhoz továbbra is csak 1 hangszórósakat.
    Ez nem törvény. Csupán ez így vált be.
    Amúgy, hogy a kérdésedre válaszoljak, de igen. Számtalanszor találkoztam már ilyen hangszórókkal. Az autó hi-fiknél :)
  • gyorgy74
    Egy hangszóró és három utas....Látom ilyet még nem is láttál és ha az nem hi-fi akkor mi?
  • Zephyr Retiring
    Miért miről beszéltünk?
    Azt hittem arról, hogy nem kapni "normális" 5.1-et 70 rongy alatt. Vagy nem erről?
    Talán csak nem figyeltem, bocsesz :)
    Akkor tehát: mi a kérdés?
  • Zephyr Retiring
    Ez meg mi? :)
    Olyan, mint egy szélessávú hangszóró...
    Ami ugyan szépen szól(hat) csak épp semmi köze a hi-fi hez.
    Kicsit olyan ez, mikor a csöves technológiát akarják hi-finek titulálni :)
    De félre ne érts: ha Neked megfelel, akkor elhiszem hogy jó. Bár a hangtechnika egy kicsit összetettebb dolog:
    jó hangfal (a részletgazdagság miatt legalább 3 utas rendszerben) alacsony thd-s erősítés (a tökéletes hangminőség jegyében külön előerősítő és hangfalankénti végfokok) és természetesen egy hanghordozó lejátszó. (ez sem árt ha magán visel minimum egy hi-fi logót, már amennyiben nem barázdabillegetőről beszélünk.)
    A külön phono fokozat kontra integrált vitakör között meg döntse el mindenki saját maga mit gondol. Szerintem csak egy trafóval (újabb hangzavaró tényező) és pár ezressel több kiadás teljesen feleslegesen.
    Amúgy meg a külön pre (elő) fokozatnak is csak akkor van értelme, ha a tápfeszt a végfok(ok)ról kapja.
    Egyéb esetben szintén csak egy újabb zavaró intermoduláció.
    Igen összetett dolog ez.
    És mindemellett az sem rossz, mikor rájössz, hogy az egyébként tökéletesen szóló hangfalaid egy új másik hangkörnyezetben megint másként szólnak, mint eddig..
  • narumon
    de jó dejó... de ez hogy kapcsolódik ahhoz amit beszéltünk?
  • gyorgy74
    Van nekem normális nem alacsonyodom lejjebb...

• Zephyr Retiring
    Oksa. Ha erre jársz, legalább hallhatsz normális hangtechnikát is. Ilyesmiben otthon úgysincs részed :D
    Bár a munkámról továbbra sem beszélhetek (mert akkor meg kell, hogy öljelek :) de egye fene: mutatok pár jó zenét a titkos privát lemezgyűjteményemből ;)
  • gyorgy74
    Már téli álomba szenderült, nagyon elszántnak kéne leni, hogy most motorra pattanjak. De majd tavasszal meglátogatlak mert sokszor barangolok arra feléd! És ha kel oda adom egy körre hát ha leszoksz a lemez vásárlásról.
  • Zephyr Retiring
    Úgy lesz barátom :)
    Amúgy a mocit letetted már télire?
    Vagy csak Orosházán esett még a hó?
  • gyorgy74
    Nem is tudtam, hogy csak forgalmaz ezennel elnézést kérek.... Van TSECO-s liszt, cukor, stb. stb. Gondoltam miért ne lehetne TESCO gazdaságos Michel Teló ‎– Ai Se Eu Te Pego! maxi Cédé. Meg különbem is a ritkásságokat már rég felvásároltam onnan egy barátom jóvoltából.
    És mivel ez nem az egy jó tanácsot azért adhatok, fáradjál be az Orosházi tetyóba és nézd meg ott lakol mellette.
  • Musachy
    Nosza, jócskán lemaradtál.
  • Zephyr Retiring
    Csak a rend kedvéért:
    Sokan tévesen úgy tudják, hogy ez is :) Tesco gyártmány. Pedig csak Török
    Aki nem érti, annál diót török
  • Zephyr Retiring
    A Tesco csak forgalmazza a lemezeket, nem pedig kiadja.
    Melyik része nem érthető?
    Vannak akik félre értik a dolgokat és vagy Te, aki nem érti
    Amint mutatsz nekem Made In Tesco feliratú audio cd-t,
    megváltoztatom a véleményemet. De addig..
  • gyorgy74
    Hát igen akkor marad a TESCO! A lemezeim nagy részét ott veszem van egy ömlesztett nagy konténer abban búvárkodj hát ha ráakadsz...Sosem lehet tudni!
  • Zephyr Retiring
    tessék :)
    Lehet, hogy nem új.
    De manapság már a lányok sem szüzek mikor megismered őket
  • Zephyr Retiring
    "Amikor a bölcs a holdra mutat, a féleszű csak az ujját látja."
  • narumon
    74-ért normális 5.1? Olyat még nem láttam :)
    Mellesleg aki ilyeneket állít az lehet, hogy hallott is ilyeneket és nem legendákra meg technikai papírokra támaszkodik :P
  • gyorgy74
    Persze itt!Legalább lesz egy jó lemezed!
  • Zephyr Retiring
    Most hallottam a Fix tv-n:
    a csókának nincsen nőhiánya az tuti :)
    Elérhető ez vajon valahol losslessben?
  • Wescone
  • Zephyr Retiring
    Inkább az a hülye, aki 74 rugót kiad egy ilyen alap erőlködőért :)
    Annyiért már normális 5.1-et is kaphat bárki.
    De igazatok van, elnézést.
    Nem mindenkinek normális egy 5.1-es ercsi.
    Még akkor sem, ha csak 2.0-ban hallgatjuk.
    Hiszen mint azt megtudhattuk már pár szakcsitól (akik még 5.1-et csak fotón láttak) az egy sz@r.
    Csak az alap sztereók lehetnek jók!
    Vita lezàrva :D (részükről)
  • Musachy
    Már megint hülye vagy.
  • Zephyr Retiring
    Na és ha nem kezel?
    Manapság màr mindenki (majdnem) empéjtrét hallgat :D
    hi-fi + empéjtré =
    nix loszlesz de van úesbé :D
  • Musachy
    A Pioneer felismerte, hogy stagnál a kereslet a házimozi iránt, viszont újra nő az érdeklődés a hifi iránt. Tehát ezt az igényt célozták meg az A-20 sztereó erősítő és a PD-10 sacd/cd lejátszóval. A lejátszó egyik mai kornak megfelelő kiegészítőjeként az előlapon USB aljzat is van, de ennek szépséghibája, hogy veszteségmentes formátumot nem kezel a gép...

A tesztet ITT lehet olvasni.
  • Zephyr Retiring
    Kellemes hétfőt.
    A jó múltkorában téma volt a többcsatornás stúdió felvétel.
    Bemutatni meg elfelejtettem egyet. Szóljatok rám máskor wazze
    Szóval valahogy így néz ki az említett szerkezet:

Ezt választottam, mert erről van fent videó is a jutyubon: katt :)
    Angol tudás előny, de nem feltétel

Szép decembert
  • Zephyr Retiring
    Jó lenne :)
    De a helyzet az, hogy sok mindenben régi felfogású vagyok begyöpesedett ósdi gondolatokkal.
    Sokkal nyitottabbnak kellene lennem mások eszmefuttatásai iránt.
    De jó irányba haladok, mert kezdem belátni:
    nem mindig és nem mindenben van igazam :)
    Ez utóbbi (kicsit off) témakörrel kapcsolatban pl. annyi van, hogy már 3 kolléga is teszteli a Win8-at, mialatt én meg leragadtam a jó öreg Xp-nél :D
    De mentségemre legyen mondva: ma már odafigyelek mások mondandóira is.
    Hátha tanulok még valami újat hq sound-ilag is :)
  • Wescone
    Igen, tudjuk, hogy neked mindenre van egy frappáns válaszod-, megoldásod.
  • Zephyr Retiring
    Hmmm...
    Én nagyon egyszerűen oldottam meg a win7 kontra xp problémát:
    Az asszony laptopján a win7 van.
    Az enyém meg egy xp kompatibilis régi Dell.
    Amelyik kell, azt használom :)
    A két vas ég és föld. De mindkettő Ati Radeon-os :)
  • Wescone
    Az XP nálam is jól működött, de a rátelepített progik már nem annyira.
  • bigivan
    Szevasz!
    Azt a kibasz*tt Windows virtual pc programot nem tettem fel, ezért nem találtam meg. Most azt is felraktam, így már jó lett. Idézi a régi, elfelejtett időket. Nálam jól működik, kíváncsi vagyok, hogy a játékaim mennek e rajta ?!
  • Wescone
    Hi!
    Start menu -> All Programs -> Virtual Machines -> ...
    Számolj majd be a tapasztalataidról - érdekel, mert én is felraktam korábban, de nem működött rendesen.
  • bigivan
    Szevasztok Tagok!
    Itt OFF következik!
    A következő a problémám. Feltelepítettem a win 7 ultimatem alá, ami 64 bites, az XP-t, vmi virtuális PC-re. Az a bajom ezzel, hogy nem tudom, hogy most itten a win 7-et hogyan lehet lecserélni, ha kell, az XP-re, ha azt akarom használni ??? Az xp is biztosan fenn van már, de hogyan lehet előkotorni. Főleg régi játékok miatt van rá szükségem.
    Köszönettel.
    Off vége.
  • Musachy
    Hendrix meg ma lenne 70.
  • Zephyr Retiring
    Nebasz :D
    A Bosszúvágy kollekciót pedig láttam :D
    dr. D meg ne tudja :)
  • Wescone
    Természetesen arra, amelyikben először elhangzik, az pedig tudtommal a "Death Wish (Bosszúvágy) 3" (1985).
  • Wescone
    "Én játszanék, de dunsztom sincs ki az a dr. Davis és hogy milyen filmben játszott"

Ez jó!

"Ismerek kollégákat, akik (ide is) csak havonta egyszer kukkantanak be."

Igen, elmaradtak páran - nem is a tópikból, sokkal inkább az SG-ről.
  • narumon
    Igazából én annyit tudok, hogy rengeteg filmben elhangzik ez a mondat, sőt mostani sorozatokban is mindig elsütik. Hogy te konkrétan melyikre gondoltál azt sajnos nem tudom.
  • Zephyr Retiring
    Én játszanék, de dunsztom sincs ki az a dr. Davis és hogy milyen filmben játszott :D
    Legközelebb könnyebb kérdést kérnék, ha lehet. Ilyesmit, hogy mi volt Madonna, vagy Jacko első slágere (az évjárat eltalálásáért extra bónusz is járhatna :)
    Meg a határidő is húzós kicsit nem gondolod?
    Ismerek kollégákat, akik (ide is) csak havonta egyszer kukkantanak be.
    Ki tudja? Talán ők is sűrűbben "jönnének"?