5889
-
#5164 Ezt inkább ide, ha nem gond atiapunak..
Szóval ezen a képen :) a 20 kHz feletti jel hirtelen emelkedni kezd. Ez is egyértelmű "javításra" utal. Mondjuk ha tényleg javított volna az eredeti flac feltöltője a hangminőségen, akkor egy szót sem szólnék..de nem így történt.
A hangminőség flac-ban is maradt ugyanaz a 320-as empéjtré, ami volt.
A különbség bemutatása érdekében megmutatom, hogy ennek a zenének hogyan is kellene "kinéznie" losslessként: imho :)
És természetesen sokkal is szebben kell szólnia, mint a flac-nek,
amivel semmit sem csináltam, csak átkonvertáltam wav-ba.
Ugyanígy teszik a legtöbben a neten a "flacgenerátorok" is, csak ők
jó esetben 320-asból. Néha még sz@rabb tömcsiből..
Kérdésedre válaszolva maradj inkább a 320-nál -
#5163 5154 Bocs! -
#5162 Én már régóta élvezem Gyuri " fejlődését". -
#5161 Tökéletes!
Köszönöm, és az illető is akinek szántam, köszöni általam! -
#5160 Feltöltöm kedves kolléga, de a hétvégén tudom megtenni ha nem késik? -
#5159 Mi a kérdés?
Az, hogy egy profi hangkártyával profi hangminőségben lehet rögzíteni?
Igen nagy rá az esély, hogy a válasz igen...
Vagy az, hogy alaplapi hangkártyával is lehet egész jó hangminőségben rögzíteni?
Erre is ugyanúgy meg van az esély.
Milyen választ szeretnél hallani?
Kipróbáltad, a Te alaplapid egy tré. Rendben. Akkor ne használd
Ettől okosabb tanács, most nem jut az eszembe -
#5158 Megígértem valakinek, hogy bedigizem a lemezt, de alaplapival egyértelműen nem az igazi. Megkérhetlek, hogy töltsd fel Te a teljes albumot? -
#5157 "De nem igazán azért, mert ilyen olyan hangkarival dolgozunk..."
Csak nem azt akarod sugallni, hogy a hangkártyától nem függ a rögzítés minősége? Jelen példák esetében ugyanis, pontosan azok eredményezték a minőségbeli különbséget.
Amúgy, hangkártyák ide-, vagy oda, Gyuritól ilyen minőséget nem hallottam még, azért írtam, hogy fejlődőképes. A felvétel kissé hangosra sikeredett (vagy utólag lett erősítve rajta), de még elfogadható... - hadd ne legyek már annyira szőrszálhasogató. -
#5156 ...más a lemez előélete (tárolás körülményei, por, kopás, stb.). -
#5155 Fejtsd ki légyszi bővebben.
Ennyiből lehetetlen megállapítani mire is gondoltál.
Amúgy ha bedigizném én is ezt a bizonyos Neoton nótát és még mondjuk 2 másik kolléga is a saját gyűjteményéből, valszeg nem találnánk köztük két egyformát :)
De nem igazán azért, mert ilyen olyan hangkarival dolgozunk, hanem mert más a tű is mondjuk...de más a pörgető is más elektronikával és más előerősítéssel is...mások a kábelek..satöbbi... -
#5154 Azt már szeretem amikor valaki fejlődőképes - szép munka, Gyuri!
...Alaplapi, az alaplapi. -
#5153 B3. Neoton Família - Első Szerelem.wav -
#5152 Igen még az van....Feltolom majd összeveted az enyém hangosabb de nem az a lényeg hangra is eltér de majd te meghallgatod. Mert az enyém maga a borzalom! -
#5151 Dobd fel-, hasonlítsuk össze őket!
...Milyen hangkártyád van? ESI Juli@? -
#5150 Nekem is meg van ez a lemez és a digitális mása...De az enyém nem alaplapi kártyával készült. -
#5149 Igen. -
#5148 Ez a felvétel erről a lemezről van? Neoton Família - 1985 - Ádám És Éva (Vinyl Album - Pepita - SLPM 17902) -
#5147 ...Amiről korábban szó volt - digitalizálás alaplapi hangkártyával:
-
#5146 Ide is teszek valamit, ami tetszik manapság:
inner silence - just stay -
#5145 Zsóvit akarunk!
Bon zsóvit akarunk!
Vagy nem?
Vagy csak én?
Hahóóó öcsi! Izé Mucha!
Sehol senki?
Na mindegy. Akkor egyedül nyomom tovább:
Zsóóvit aka rock! :D -
#5144 Már aKINEK...a papné-, kinek a pap - you know! -
#5143 Igen Kolléga, de ezeket úgy hívják, hogy progresszív rockzene. S minden műfajok legjobbika, amúgy ... -
#5142 Igaz. Meggyőztél.
Komoly version is jöhet :) -
#5141 d'hát Jovi az Jovi. -
#5140 Jovi az Jovi.
Tőlem mulatós verzióban is tolhatja lesz...rom :)
Csak ne komoly version legyen :D -
#5139 Csak ne valami trance verzióba küldje... bár lehet, hogy azt is szeretnéd. -
#5138 Azaz b@zze!
Jovi jöhet. Amit mutattál, az tuti nincs meg.
Hálálkodás és egyéb opciók később :D -
#5137 No látod, itt kezdődnek a gondok.
Ha elkezdesz komolyzenei linkeket dobálgatni itten, akkó én disc-quali-fikállak :D -
#5136 ...Amúgy mostanában alig hallgatok zenét ("kiégtem" talán?), ha mégis, akkor inkább Mike Oldfield, Jean-Michel Jarre, Vangelis, Enigma, Eric Serra, Yello és egyre több klasszikus (Vivaldi, Verdi, Ravel, Mussorgsky, Beethoven, Mozzart...) kerül a "képbe"... -
#5135 Sztem az vót. -
#5134 Hát most éppen trance maxikat digizek havernak. Nem Bon Jovi kölött volna? Vagy csak beszéltük, hogy az mindkettőnknek megvan? No én sem tudom már :) -
#5133 De németül Wien, na! -
#5132 Vienna b@szki :D
-
#5131 Hújújjj...
Akkó bocsi. Keverlek valakivel :) -
#5130 Tudom, hogy sokan nem osztják a véleményem - természetesen elképzelhető, hogy én nem "hallom" őket. -
#5129 Nekem? I don't know :)
Esetleg a megunt bekelitlemezeidet?
Fingom sincs :)
De nem vagyok túl válogatós: digizzél be amit akarsz és küldheted is :)
Privátomat még tudod ugye? :P -
#5128 Volt egy időszak, amikor túlnyomórészt U2-t hallgattam. Nem osztom a véleményedet, de már manapság ritkán kerül elő nálam is. -
#5127 Vienna... -
#5126 Nem kedvelem a U2-t sem, rosszul emlékszel - színtelenek és unalmasak, hangsúlyozom: számomra. -
#5125 Egyébként most éppen digitalizálgatok. Zephyr neked mit is ígértem a múltkor?