HQ Sound / Music - Masterpieces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jó messze melózol, vagy jó messze laksz.
imo :) science fiction is science fact
Megyek, lefetyelek..
vagy ne legyen a nevem: Mekk Elek<#hehe>#hehe>
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Ja, télen-nyáron<#nyes>#nyes>
Mert? Nem nézted ki belõlem?
Amy Winehouse, vagy AC/DC?
Csak mert az utóbbira vevõ lennék, ha már annyira sz@rul szólt Nálad<#vigyor>#vigyor>
Én az álommanót, hogy eljöjjön érted. <#vigyor>#vigyor> Bazz', tudsz egyáltalán biciklizni?
vázának, képkeretnek, papucs orrán pamutbojtnak..<#nevetes1>#nevetes1>
Kaptam 2 kerót a szomszédtól. Mindjárt lépek át értük.
Eredetileg a versenyt kértem el, de azt mondta, hogy vigyem a montit is egyúttal. Nem használja már egy ideje.
Azt mondta, vissza se vigyem. Úgysem használja már senki.
Feltöltötted a mobilod?
Gondolom mindenkinek van véleménye.
Kérdés, hogy ki ossza meg (rajtunk kívül) a véleményét ezekrõl..
A Gyurcsány meg aszonta, hogy nem lesz gázár emelés. Vagy mondhatnám, hogy a múltkor járt nálam egy Back to Black kiadású vinyl amit azzal hirdetnek, hogy fantasztikus remaster meg super virgin vinyl, meg a minõség csimborasszója. Nos nem is tudom hallotam-e már ilyen rosszul szóló vinylt.
Tehát most ezzel a felsorolással mit is akartál mondani?
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Lemerült mobilom aksija mára
zárul Zephyr mókatára 😄
És ezt Te magad is tudod.
Hiszen az egész hanglemezgyártás egy nagy marketing. Nemigaz?
Akár a Star Wars, ha ráírják, hogy 2012-es fixfax változat vadiúj effektekkel, akkor te is és még sokan rávetõdnek és a huszonharmadik verzióban is megszerzik ugyanazt. Nem mondom, hogy nem kell, mert visszanézve a régi filmeket sokszor röhejesek, de azért a zene más, felteszel egy lemezt és ugyanúgy elvarázsol. A többi nagyrészt valóban csak marketing és pénzrõl szól.
Nem én írtam, de egyet értek vele:
" "Az album kifejezetten a mai legmagasabb hangtechnológiai elvárásoknak megfelelõen és ennek kihasználásának a szellemében, a vájt fülû hallgatók és a különleges kikapcsolódásra vágyók számára, *Dolby Digital 5.1-es hangkeveréssel készült ínyencség.*"
"*Helyezkedj úgy el a térben, hogy a hangrendszer közepén ülj, egyforma távolságra a körülötted lévõ hangfalaktól.* A szintetizátorok, és a gitár játéka, a hozzájuk komponált multimédia és animáció egy képzeletbeli idõ és térközi utazásra invitál, hol "átölelve", hol "elszakítva" minden kézzel fogható és eddig logikusnak vélt dologtól..."
"Köszönet Fráter Sándornak, aki gitárjátékával további inspirációkat adott a zene teljes kidolgozásában."
"*Mindazoknak, akiknek van ideje megpihenni a rohamosan gyorsuló, mókuskerékként körforgó életünkben, és megfelelõ tiszteletet adni A ZENE számára, nem csak "háttérzaj"-ként ismerni Õt...*"*
"A "ROTATION" c. angol nyelvû DVD-vel egy idõben kiadásra kerül a lemez magyar nyelvû Stereo Dolby Surround adaptációja, CD-lemezen. Az eredeti felvételek újrakevert, szabványos CD-formátumú változata a HI-FI kedvelõinek, illetve a házimozi-rendszerrel nem rendelkezõknek kíván kedveskedni, melyre a „SUPER-STEREO” hangkeverés mellett a 96khz/24bit felvételi minõség is garanciát jelent." "
No akkor errõl ennyit 😄
A végével egyetértek mindenki azt hallgat amit akar, és akkor nyugodtan hallgathatod a "jó minõségû" 5.1 DTS-t 😛
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Azért mert az olyan hangokkal van tele amik a valóságban is térben szólnak. Ha lemész az erdõbe, akkor mögülled is hallod a madárcsicsergést, vagy az özgida csoszogását az avarban. Viszont ilyen zene NINCS a valóságban.
"De az már lehetetlen és kizárt, hogy egy nagy terem közepén ülj, jobbra Tõled egy zongora, hátul jobbra egy hegedû, hátul balra egy brácsa, Tõled balra egy fuvola és elõtted valahol a térben egy nõi szoprán és egy férfi basszus."
Nem kizárt de hol van ilyen? Léteznek ilyen körkoncertek? Nem. De tudod mit még ha ezt adnák ki 5.1-ben nem is volna baj. A baj az, hogy Mike Oldfield meg Depeche Mode jön ki parasztvakítós 5.1-ben és borzalmasan hülyén keverve. Én fel nem fogom kinek tetszik, de ha neked tetszik nincs vele gondom csak ne magyarázd meg, hogy ez a jó. Komoly hifista ilyet bizony nem hallgat.
"De nem fognak zenélni Neked, mert az nem természetes, hogy egy egy fõ irányból hallhasd csak a zenét!"
Ugye te nagyon nem AKAROD érteni, hogy mirõl van szó?
"Semmiképp sem gondolkozzál, mert az Téged csak összezavar."
Én meg azt gondolom, hogy neked kellene most egy kicsit leülni és logikusan gondolkodni. Egyelõre még nem sikerül, de ne add fel, ha erölteted akkor még összejöhet.
"Az, hogy milyen zene létezik a valóságban, mi magunk döntjük el.
Szívem szerint még a fejünk fölé is elhelyeznék egy hangszórót.
Mert ha akarnánk még onnan is szólhatna hang.
Miért is ne?"
Felõlem oda raksz ahova akarsz, és akkor de jó is lenne, hogy a bal oldali front sugárzóból énekelne a kislány, a jobb oldaliból meg jönne a hegedû. A bal hátsón hallgatnád a fuvolát, a jobb hátsón meg a dobot. A fejed fölött szólna egy gitár, a lábad alatt meg egy szintetizátor. Hát sok sikert hozzá, igazán élvezetes zenehallgatás lenne. (Vagy inkább egy nagy katymasz)
Remélem mások is kifejtik a saját véleményüket. Kíváncsi vagyok..
A tölcsérbõl elõbukkanó hangokra mindenk felkapta a fejét: zenél a doboz, ez meg hogy lehet?
Aztán pár évvel késõbb megszületik a lemezjátszó, ami már két irányból ontja a hangokat..az emberek egy kisebb csoportja elkezd a hangminõségre is odafigyelni..
A régi elavult csöves technológiát felváltja lassanként a digitális technológia.
Innentõl a "hi-fi"-sták tábora két részre szakad.
Az egyik tábor esküszik rá, hogy a csöves hagyományos technika "szebben szól" a digitálistól.
Eközben az ellentábor esküszik rá, hogy a digitális hangzás meg tisztábban szól, mint a csöves.
Kinek van igaza?
Attól függ. Ki melyik táborba sorolja magát.
Közben napjainkba érkeztünk..
Hogy még több vélemény és vita legyen, a hangok már hat hét vagy még több irányból érkeznek.
Lehet hangminõség különbségekrõl véleményeket cserélni.
Érdemes?
Talán.
De vitathatatlan tény, hogy azok a hangok (legyen az zene magában, vagy zene egy film, esetleg koncertfilm alatt) tényleg minden irányból szólnak.
Döntse el mindenk saját maga, hogy mit szeret hallgatni.
Amúgy jómagam is szívesen hallgatom a sztereó hangfelvételeket.
És ha egy nap lesz egy egytölcséres mono gramofonom, azt is szívesen hallgatom majd 😊
De ha lehetõségem van bármit is többcsatornás módban meghallgatni, akkor azt sem hagyom ki. Én így döntöttem.
Ti meg úgy, ahogy akartok 😊
Ja, persze nyilván amit én állítok az szerintem van. De a zongora, amit a maga természetes valójában, élõben hallgatsz meg mondjuk tõle jobbra a hegedû nem egy-egy monó hang, mert a monóság itt értelmezhetetlen. Az egy olyan terminus technicus, ami nem egy hangszerre értendõ, hanem magára a hang rögzítésére. Amennyiben egy mikrofonnal felveszed, akkor kapsz egy mono felvételt és akkor valóban egybe fog folyni neked az összes hangszer hangja. A sztereo pont arra épül, hogy két füled van, ezáltal érzékeled az irányokat - nyilván sosem lesz olyan tere egy felvételnek, mintha az eredeti helyszínen hallgatnád. De szerintem te is tisztában vagy mindezzel, nem kell adni a hülyét.
Amúgy meg nem tök mindegy, aki a zenehallgatást sztereoban élvezi és bakelitrõl (sic) hallgatja, nem valószínû, hogy a technikai fejlõdés dumád miatt mostantól fogva x.y-ban fogja gyûjteni a kedvenceit és aztán megveregeti a vállát, hogy "mekkora dolog ez a technikai fejlõdés, hogy is hallgathattam eddig azt a szar XX.századi elmaradott felvételeket! Ha nem hallgattam volna Ritájring mesterre, akkor úgy lemaradtam volna, hogy nagyon rossz lenne nekem..."
Félreértés ne essék, nem vagyok ellene a fejlõdésnek, mindenesetre örülök, hogy a Dolby nevével fémjelzett térhatást kitalálták, sokkal többet ér, mint az a benga zajcsökkentõ a kedvenc korszakunk magnóiban. muff, én szóltam<#kuss>#kuss>
De az már lehetetlen és kizárt, hogy egy nagy terem közepén ülj, jobbra Tõled egy zongora, hátul jobbra egy hegedû, hátul balra egy brácsa, Tõled balra egy fuvola és elõtted valahol a térben egy nõi szoprán és egy férfi basszus.
Ez még talán rendben is volna.
De nem fognak zenélni Neked, mert az nem természetes, hogy egy egy fõ irányból hallhasd csak a zenét!
Szerintem itt ezen a ponton hagyd abba az elmélkedést!
Semmiképp sem gondolkozzál, mert az Téged csak összezavar.
Abszolút rossz irányba indult el a gondolkozásod.
Az, hogy milyen zene létezik a valóságban, mi magunk döntjük el.
Szívem szerint még a fejünk fölé is elhelyeznék egy hangszórót.
Mert ha akarnánk még onnan is szólhatna hang.
Miért is ne?
Bár attól még nincs úgy, de elhiszem Neked, hogy Te elhiszed amit akarsz 😊
És az sem igaz, hogy a sztereo felvételen minden középrõl szól, pont nem. Sõt lehet érzékelni irányokat ott is. Ha más nem, az agyad segít (már akinek van ilyen). Maradinak lehet nevezni, de zenében még mindig a sztereofónia a legjobb (nekem).
Monóról akkor "beszélhetünk", amikor pl. a füles mindkét hangszórója pontosan ugyanazt a hangot sugározza. Az viszont már mesterséges beállítás és kellõképpen zavaró-, sõt, hosszú távon, éppen a természetellenessége miatt, kifejezetten idegesítõ jelenséget produkál.
In Lak\'ech Ala K\'in
Ha túlléptél a nem létezõ szellemek kergetésén és a nem létezõ mondatok fikázásán akkor folytathatjuk a beszélgetést addig meg semmi értelme.
Nem is fejtem ki bõvebben. Bigivan kolléga érti.
Szerintem a többiek is. Csak Te nem?"
Hmz, ebben sehol nincs benne, hogy mono hang nem létezik. Ha pedig egy koncerten hallgatod ezt a hangszert az bizony továbbra is stereo lesz! Ha fogalmad sincs, hogy miért akkor bizony kérdezni kell fikázás helyett. Amúgy a stereo jelentése tudod mi? Segítek: as to create the impression of sound heard from various directions, as in natural hearing.
A lényeg a various directions - ami bizony 1db zongoránál is fennáll. (És pont ezért vesznek fel 1db zongorán játszó kislányt is stereoban és ezért nem lesz mono a CD sem. A koncertteremben hallható zongora mono felvételének ugyanis semmi köze sem lenne ahhoz mint ami a koncerten elhangzott. Ugye kitaláltad miért?
Mert azért közben a valóságban a másik füled is hallja. Egyetlen egy normális sztereó lemezt sem tudsz nekem mondani, ahol a fele hangszer CSAK jobbra a másik fele meg CSAK balra van keverve. Két perc alatt frászt lehet kapni azoktól a nagyon régi felvételektõl ahol a dob jobbról szól a gitár meg balról. Én még nem hallottam embert aki azt mondaná, hogy az jól szól úgy. Te arra azt mondod, hogy jó az úgy? És ne keverjünk ide térérzetet mert NEM ERRÕL VOLT SZÓ!
"Miért jó az, ha 70 hangszer mind középrõl szól, mikor amúgy, a való világban hatalmas a színpadkép ???"
Ki és hol állított ilyet, hogy ez jó lenne vagy ezt kellene csinálni?
"Én egyébként csak sztereót hallgatok, bár van egy jó képességû Harman/Kardon 5.1-es erõsítõm is, de ez is sztereóban mûködik."
Akkor? Akkor most mégis mirõl beszélünk? 5.1 zenérõl volt szó és arról, hogy szerintem ez a világ legnagyobb baromsága mert a valóságban ilyen NINCS! (És még mindig nem cáfolt meg senki, mert ugyan te is bele kötöttél de még mindig várom, hogy azon a bizonyos koncerten mit hallottál a hátsó hangszórók helyérõl? Gyanítom max a közönséget!)
"Így tehát kérdésedre sem tudok válaszolni, mivel a hátam mögül csak a csend szól."
Na látod errõl van szó!
Ugyanis, mikor a bal szélsõ pukizik, akkor azt onnét hallom.
Mikor a jobb szélsõ rákontrázik, akkor azt meg onnét.
Sajnos Naru kolléga középrõl fogja hallani.
Hiszen igaziból is onnét hallaná.
Igaz, õ egyedül sztereóba. Mert neki két füle van<#hehe>#hehe>
Ilyen jót rég röhögtem<#eplus2>#eplus2>
Gyerekek. Köszönöm ezt a vidám napot<#worship>#worship>
Most megyünk családlátogatásra, de estefelé még bekukkantok.
Hátha legalább Naru barátom próbál még okosakat írni.
Valamiért emlékeztet ez engem egy réges régi tanítványom gondolkodására<#whatever>#whatever>
..mondjuk Ti nem is emlékezhettek rá..
réges rég volt..tán igaz sem volt<#nevetes1>#nevetes1>
<#hehe>#hehe>
Bocs hawer. Ezt nem tudom másként értelmezni.
Nem is fejtem ki bõvebben. Bigivan kolléga érti.
Szerintem a többiek is. Csak Te nem?
<#falbav>#falbav>
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !
Egy felvétel a Viktor által ígért "szép, új világról"!
A felvétel 2012 november 24.-én készült Szombathelyen, a Spar hipermarketben. Ha nem látom, ezt biztosan nem hiszem el :
OFF vége, elnézést attól, akit irritálok, de ez van !!
<#falbav>#falbav><#falbav>#falbav><#csodalk>#csodalk><#taps>#taps>
Itt a kép:

Ha voltál életedben komolyzeneikoncerten, hangosítás nélkül, mivel egy komoly nagyzenekarnak egy hangversenyteremben arra nincsen szüksége, hallhattad, hogy pontosan meg tudod mondani, becsukott szemmel is, hogy melyik hangszercsoport honnan is szól, mégpedig GPS nélkül is<#vigyor1>#vigyor1><#vigyor1>#vigyor1> , pontosan.
A vonosók általában alul balról, az üstdob fenn középen, a fuvolás, fúvós szekció pedig a dobosok alatt stb. Ezt, ismétlem, minden botfülû pontosan érzékeli. Nem értem, hogy a felvételeken ezt a színpadképet, amit amúgy prezensz-érzésnek hívnak, s a high-end egyik alapja, miért kellene "súlyozottan középre tólni"? Miért jó az, ha 70 hangszer mind középrõl szól, mikor amúgy, a való világban hatalmas a színpadkép ???
Én egyébként csak sztereót hallgatok, bár van egy jó képességû Harman/Kardon 5.1-es erõsítõm is, de ez is sztereóban mûködik.
Így tehát kérdésedre sem tudok válaszolni, mivel a hátam mögül csak a csend szól.<#taps>#taps><#taps>#taps>

In Lak\'ech Ala K\'in
Vagy a máglyán. <#nyes>#nyes>
In Lak\'ech Ala K\'in