5889
11891949761344119704.png
  • Wescone

<span class="bb-style-medium"><span class="bb-style-bold"><span style="color:blue">Örömteli, Békességben gazdag, Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!</span></span></span>
  • Tyia
    BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!!!
  • Zephyr Retiring
    Az idei év is (mint azt már megszoktuk) a feldolgozások éve volt.
    Idei utolsó zenei ajánlatomat egy két feldoldozással zárnám.
    Az eredeti előadó és zeneszerző Dieter Bohlen barátunk volt.
    1988-at írtunk ekkor...
    Aztán eltelt pár év..
    Jött Dj. Yano (akit volt szerencsém élőben is hallani és látni annó)
    és előrukkolt a "túl nagy az ágyam"-al. Az ürge bár sok feldolgozást készített nagy slágerekből, az mindenképpen kiemeli az átlagos "másolók" közül, hogy új zenei alapokra helyezte dalait.
    ekkor már 1995-öt írtunk...
    Bár maga a dal nem lett különösebben nagy sláger, mégis azt kell mondjam: zeneileg nagyon is rendben volt

Alig egy év múlva kijött egy némileg az eredetire hajazó feldolgozás is..
    AC :)

Aztán megint eltelt pár év..
    A nótát előkotorta egy szolnoki repper, aki a "Nyócker" egyik betétdalával futott be (Ganjamama)
    Ezt a verziót már játsszák a helyi és országos rádiók és zenei tévécsatornák...
    Ő Pintér Gáborként látta meg 1983-ban a napvilágot.

Hogy kinek melyik változat jön be, azt döntse el mindenki saját maga

Én egy rövidke sms idézettel idénre el is búcsúznék.
    Egy barátom küldte pár perce:

"Ma be fogsz rúgni, mint a szamár
    holnap olyan leszel, mint a lajhár
    sarokba meg csak azért fogsz állni,
    hogy kapaszkodva tudjál hányni."

Azért bízom benne, hogy ez nem pont így fog történni

HQ-ban gazdag és zeneileg, elmélkedésileg tartalmas
    Boldog Új Évet Kívánok!
  • musichunter65
    Csatlakozom az előttem szólóhoz!
  • Musachy
    BOLDOG, ZENEHALLGATÁSSAL (IS) ELTÖLTÖTT ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK!
  • narumon
    Szerintem ez a ritkaság. Nekem is vannak USA CD-im (meg USA haver által FLAC-ba leszedett lemez), de sajnos azok nagyrésze ugyanolyan kompresszált. :(
    Nyilván itt is vannak kivételek ha a kiadó figyel erre, de ez nagyon ritka.
  • Zephyr Retiring
    Már csak azért is előkotorásztam azt a cd-met, amit Flexi barátunkkal is megvitattunk már odaát...
    Made In E.U.
    no igen...ez a [URL=http://i50.tinypic.com/2b1xfn.jpg]256-os empéjtréből "feljavított spekiképen is[/URL] jól látható
  • Zephyr Retiring
    Lássuk csak...
    lemez :)
    és frekikép :)

Megnyugodtam
    Mondjuk fülre is ez hallatszott a házimozin.
    Amúgy meg: "Digitally Remastered from the original master tapes by George Marino at Sterling Sound
    1980, 2003 Leidseplein Presse B.V. Distributed by Sony Music Entertainment Canada Inc.

Hoztam még pár cd-t mellette, túlnyomó részt Canada, Ontario nyomásúakat. Rock, retro disco... de egyikünknél sem találkoztam az EU-ban oly divatos kompresszált szar hanganyaggal...szerencsére...
  • narumon
    Ááá ha mostani kiadás akkor az is kompresszált szar :)
  • narumon
    Ilyen:
    "Hátha egyszer még olyan rendszerhez jut ahol 20 ezer hertz felett is van élet."
  • Zephyr Retiring
    Milyen? 700 nanós?
  • Zephyr Retiring
    Te amúgy is elég izgága vagy
    Maradj tehát (ha csak teheted) a vinylnél. Ezt teszem én is...bár...
    tegnap este az asszonnyal végighallgattuk az ac/dc cd-t amit kanadából hoztam neki.
    made is usa. Az összes többi amit hoztam canada, ontario-s kiadvány.
    Ja, a lényeg: a gyári (usa) cd sem szól azért rosszul
  • narumon
    Nekem most is ilyen rendszerem van :)

Egyébként már sok helyen sokszor leírták (én is), hogy a 20-22khz feletti hangok nem azért kellenek mert közvetlen hallod azokat, hanem bizony közvetve az ember mégis érzékeli. Ha úgy tetszik nem hallod de bizony hatással van az agyadra, a feldolgozó képességedre. (Mint ahogy nem látod az időjárás frontot mégis érzékeled, vagy nem látod az ibolyántúli sugarakat mégis hatással vannak rád.)
    Én azt szoktam mondani - és ez a fő gondom a CD-vel - hogy "karcol" a hangja pont a 22khz feletti hangok hiánya miatt. Nem közvetlenül hallom csak az tűnik fel, hogy szinte 1 lemezt nem tudok végig hallgatni figyelmesen, mert izgága leszek nem tudok nyugodtan ülni, "sérti" a fülem egy idő után. Ugyanezt a zenét ugyanígy digitális formátumban csak sokkal nagyobb felbontásban sokkal jobb érzéssel tovább tudom hallgatni még ha mindig nem olyan mint az analóg szerintem.
  • narumon
    Én meg egyetértek veled :)
  • Zephyr Retiring
    Basszus, de jó, hogy ide lyukadtunk ki
    Az asszony alig 1 óra múlva jön haza és én mára ígértem, hogy bekötöm a Philipseket neki a digitális tunerhez..na usgyi
  • Zephyr Retiring
    De említhettem volna a rózsaszín zajt is. A többutas aktív hangrendszerek beállítására használjuk. Van, aki ekkor sem hall minden hangot.
  • Zephyr Retiring
    Én meg erre annyit reflektálnék, hogy (állítólag) vannak emberek akik hallják és látják a szellemvilágot. Vagy legalábbis érzékelik.
    Érdekes téma lehet ez is. A magam részéről ilyesmit nem tapasztaltam sosem.
    Mégis jönnek infók a fehér zajról is.
    Ufót sem láttam soha. Mégis úgy gondolom, hogy vannak. Vagy létezhetnek.
    Azok az adatok egy általános érzékelésre értendőek. Vannak kivételek. Ez biztos.
  • kaposi1
    Én csak azt tudom mondani erre ha valakinek lehetősége van rá hogy egy vinyl-t elmentsen 96 khz-ben az tegye meg ,mert esetleg később bánni fogja.
    Ki tudja még mit hoz az élt?
    Hátha egyszer még olyan rendszerhez jut ahol 20 ezer hertz felett is van élet.

Bár erről ezt írják, de én nem hiszek benne.

"Abszolút felső ingerküszöb: az a legnagyobb erősségű inger, amelyet még képesek vagyunk érzékelni. Például hallás esetén ez 20 ezer hertz, látás esetén pedig 700 nanométer az abszolút felső küszöb."
  • Zephyr Retiring
    A lényeg nemisigen ez lett volna. Asszem ebben egyet is értettünk, hogy van ott valami.
    Csak én azt állítottam (és állítom ma is) hogy ott zenei hangok vannak, míg az ellenvélemény azt bizonygatta, hogy csak denevérhangok voltak/vannak azon frekvenciatartomány felett..
    Hallható vagy sem, ott vannak. És érzékelhetőek. És mint azt tudjuk nem csak a fülünkkel tudunk érzékelni. Bár most ezzel megint vitába szállhatna a füleses tábor, mert ők meg csak a fülesen keresztül élik meg ezt/illetve pont hogy nem élik meg ezt
  • narumon
    Én megint nem tudok erre mit mondani (csak, hogy lásd, hogy hozzászóltam :D), mert nem olvastam az eredeti felvetést és a reagálásokat. Bár ha annyi, hogy a vinyl frekije sokkal nagyobb mint a CD-é akkor azzal egyetértek :) Pont ez miatt szoktam 96/24-ben digizni, hogy ne csapja le a felharmonikusokat mint a CD 44.1khz (22khz)-e.
  • Zephyr Retiring
    Uff kollégák.
    Egy rövid kérdéssel megtörném a totyik csendjét.
    Talán nem érinti szorosan a témát. Vagy talán mégis?

Szóval eszembe jutott az egyik kedvenc kollégám (itteni) így az ünnepek alatt..
    És miközben eszembe jutott, gondoltam megkérdem Tőletek is, mint fórumozóktól (talán tudja alaki a választ) miért van az, hogy ha valaki valamiről felfedi az igazságot, akkor válaszként csendet kap?

Ezt most úgy értem: ez egy totyik. Bárki beregizhet és elmondhatja a véleményét egy egy adott témával kapcsolatban. Többé kevésbé maradva a témánál.
    Most én egy konkrét esetet tudnék kiemelni, de itt az SG-n ezt már más totyikokban is tapasztaltam alkalomadtán..

Szóval megvitattunk egy bizonyos témát (többé kevésbé) amit annó speciel itt a HQ-ban dobtam fel.
    Tudom, hogy sokan elolvasták és letöltötték az adott linket, mert ezt priviben és személyesen is nem egy SG-s kollégától hallottam.
    Tehát a téma sokakat érdekel, csak kevesen mernek (vagy tudnak) hozzászólni.
    A témát tehát feldobtam, egy-két reakció jött is rá a fórumon,
    aztán mikor kiderült, hogy a logikám kikezdhetetlen, a válasz csend volt.
    Hagy idézzek most egy régi SG-s kollégát, aki ezt így fogalmazta meg valahogy:
    "Amikor megmondod a frankót ezek kussolnak.
    Ahelyett, hogy beismernék: nincs igazuk."

Az említett téma ez volt :) (katt)

Az egyik reagálásra ezt válaszoltam :) (katt)

És erre a hozzászólásra választ már nem kaptam...illetve...
    kaptam valami olyasfélét másfél hónap múlva (hagy ne keressem már azt is elő) hogy ez az említett vidi sohasem létezett.
    Persze ma már a szerverről törölték, de akik letöltötték annó, azok tudják, hogy miről is beszélek.

Szóval ez csak egy eset volt a sok közül.
    Ez a fórumozás. Új dolgokat tanulunk (még én is) de hibázunk is.
    Miért nem lehet ezen túllépni?
    Az illető is (aki egyébként jó vitapartnerem volt mindig) simán csak megsértődött, hogy nem lett (vagy volt) igaza és egyszerűen csak hagyta az egészet.
    Én ezt nagyon sajnálom, mert beszélgethettünk volna még a HQ-tól a "Mi is a HQ valójában"-ig szinte bármiről. Itt vagy máshol: tökmindegy.
    Bízom benne, hogy az eljövendő (és jelenlegi kollégák is) elgondolkodnak ezen egy kicsit. És ahelyett, hogy szemükre húznák az ellenzőt, elmondják majd inkább a saját véleményüket.
    Még akkor is, ha nincs igazuk.
    Még akkor is, ha mindent másként látnak a témában..

Jó év volt ez. Számomra mindenképpen.
    Kívánnék most mindnyájunknak (régi és új, bátrabb és félénkebb) SG-s kollégának:

Egy szebb holnapot. Egy szebb jövőt.
    Egy vidámabb békés új esztendőt!!!

Béke veletek.....
    remélem jövőre Veletek és az új kollégákkal is ugyanitt.....
    és részben ugyanerről is akár........uff

• Musachy
    Békés, Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
  • Wescone

<span class="bb-style-large"><span class="bb-style-bold"><span style="color:red">Boldog, békés Karácsonyt kívánok minden SG tagnak, valamint látogatónak, ezúttal Marosvásárhelyről - Erdélyből!</span></span></span>
  • Zephyr Retiring
    De mér?
    Mááár?
    Miér'?
    Azéér
    Békés HQ-ban Gazdag Ünnepeket!
    Egy hangminőségi (SQ) cikk..katt..
  • Musachy
    Egy jó kis szám, mondjuk Karácsonyra Nektek, igaz nem épp kifejezetten karácsonyi zene, csak jó!
  • Zephyr Retiring
    Na menj a 3,14csába :D
  • narumon
    Ezen miért kell beszarni? Évek óta vehető FLAC-ban legálisan zene. (Csak, hogy ne mondd, hogy nem szóltam hozzá :D)
  • Zephyr Retiring
    Gyerekek besz@rtok, ha ezt meglátjátok:
    eredeti FLAC :)
    Mit nekem vinyl, mit nekem cédé..FLAC a király
  • Zephyr Retiring
    Szerencséd, hogy nincs itt a kis tanítványom
    Tőle nem kapnál dicséretet, amiért a szellemhangokat is rögzítetted
  • kaposi1
    Gyurikám kell ennél nagyobb dicséret még?
  • Zephyr Retiring
    Jó tűt használ, ennyi a titok.
    Majdnem olyan jót, mint én
  • gyorgy74
    A képen 20khz felet is van élet?...Még ilyet!!!!
  • Zephyr Retiring
    Nagyon vicces..illetve mégsem
    Ez a felvétel nekem egyelőre nincs meg.
    De gondolom majd valamikor..
    ..és ha mégsem, akkor sem esem kétségbe.
    Majd meghallgatom valamelyik ismerősömnél
  • kaposi1
    ebben egyetértünk a régi 80-ast nem lehet űberelni, csak nagyon ritkán.
    De azért néha sikerül.
  • kaposi1
    De ha már ennyire szeretsz analizálni erre is ránézhetnél az italodisco felvételeidben, hogy mit mutat nálad.
    Annyit segítek hogy 2012-körül keresgélj.
  • Zephyr Retiring
    Igen, tudom :)
    Sok hasonló zenénk van. Bár én a régebbi diszkót jobban csípem..
  • kaposi1
    Köszi a kimerítő választ.
    Szerencsére rendelkezem a művel eredetiben ezért nem kell ácsingóznom a spektrumképed utáni hangzásért.
  • Zephyr Retiring
    Na itt vagyok már, csak elő kellett halásznom a gyűjteményemből az eredeti lossless-t is. Eltartott egy ideig
    Már csak azért is, mert nem szóltatok, hogy tavalyi zenéről beszélünk
    Én meg keresztbe-hosszába oda-vissza átdúrtam a 2012-es italodisco és italodance felvételeimet (természetesen csak a veszteségmentesekről beszélek) és az istennek sem találtam sehol
    Aztán elkezdtem visszafelé haladni és a 2011-es maxik közt rábukkantam
    Már majdnem fel kellett hívnom a beszállítómat, hogy hol a zene?
    Közben meg végig itt volt
    Na lényeg a lényeg bővebben, ahogy kérted:
    Adva van ugyebár két spekikép. Az "ezen a képen" link alatt az látható, ahogy az adott (Atiapu által) flac-at simán áttoltam wavba. Igy már olvassa a CEP Pro-m. De más nem lett rajta piszkálva.
    A második "imho" link alatt pedig ugyanaz a fájl van, csak átnevezve és a magas tartomány megemelve egy sima EQ-val.
    Így lett belőle "lossless"..
    Pontosabban ugyanezt csinálják a "flacgenerátorok".
    Fogják a 320-as empéjtrét (ami jelen esetben már egy flac mögé van álcázva) belepiszkálnak és kiteszik flac-ként. Néha wav-ként is akár.
    Bár a flac jellemzőbb.
    De ha figyelmesen megnézed mindkét képet, azért vannak árulkodó jelek.
    Pl.: mindkét fájl mérete pontosan azonos. (itt már illik gyanakodni) ugyanannyi a zenék lejátszási ideje is. de mindenek felett ugyanaz a spekikép is csak az egyiken magasabbak a jelek. magasabbra kúsznak, de ugyanott vannak. de a spekigörbe megint a segítségünkre siet..
    20 khz felett egy hangyányit sem szabad emelkedni a görbének!
    a lejtése végig szabályos kell, hogy maradjon. hirtelen lefelé törhet, de felfelé soha!
    Szóval a mondandóm elején említettem egy eredeti lossless-t 2011-ből.
    Na ezen már pontosan látszik, hogy miről is beszélek. Figyeld a görbét,
    hogy milyen szabályos: katt :)
    Na ez már kiindulópont lehet egy eredeti losslessnél!
    Utána mikor belehallgatsz, már elégedetten fogsz hátradőlni:
    "Ez igen! Ez az, amit hallani szeretnék mindig!"
  • Zephyr Retiring
    Atiapu feltett egy flac-et. Ami nem lossless, hanem 320-ból átkonvertált.
    Én fogtam a flac-et és átkonvertáltam wav-ba.
    Mi nem világos?
  • kaposi1
    "És természetesen sokkal is szebben kell szólnia, mint a flac-nek,
    amivel semmit sem csináltam, csak átkonvertáltam wav-ba."

Ezt kifejtenéd kicsit bővebben?