5889
-
#5244 Ha még nem dobtam őket ki, mutatok majd pár ilyen álltó helyében tönkrement audio cd-t... -
#5243 -
#5242 Ezt meg honnét szedted?
Állíthatom, hogy tévedsz.
Vagy esetleg kifogtad az egyetlen hibásaDAT :D -
#5241 "Csak az elektromos erőterekkel kell vigyázni."
De mennyire! Analóg szalag esetén csak torzul a felvétel, de lejátszható marad, a DAT anyag viszont játszhatatlanná válik. -
#5240 Akarom mondani elektromágneses és en bloc a mágneses... -
#5239 Annyira vájtfülű, hogy saját készítésű DACot használ, de CD-t hallgat...
Tökéletes média... mert a szalag nem kopik? Ha nem használja, akkor biztos nem. Csak az elektromos erőterekkel kell vigyázni. -
#5238 Kíváncsi volnék, hányszoros sebeséggel írta azokat a CD-ket, és miféle lemezek azok amelyek nem olvashatók egy év elteltével?...
Nálam azok a CD-k is kifogástalanul működnek, melyeket 10 évvel ezelőtt írtam, esetleg írattam. -
#5237 A DAT magnó újáéled?
Olvasnivaló a betérőknek :) -
#5236 Kár pedig már... :) -
#5235 Soha! -
#5234 Figyu. Ne szomorkodj. Ígérem, hogy ha legközelebb lesz Mucha-Zeph buli, Radics Gigi ott lesz és tolja sorban a W.H. slágereket ...is... :D
...szinte látom is..
a keverőpultnál Tgolyó, a biztonságra Kaposi ügyel, a szintetizátorok mögött Mfex, a hangminőséget meg Dió tanítványomra bízzuk.. -
#5233 Gondolom... -
#5232 Ezt most csak azért látod így, mert nem hallottad még Gigitől az ájalvéjzlávjút :D
Mellesleg a jó öreg Whitney H. is szívesen elénekelné az Úgy fáj-t, de erre már kisebb az esély.. -
#5231 Itt van még Radics Gigi, csak, hogy a legfrissebbekből is szemezgessünk... háááát... először tetszett, a csaj is és az énektudás is, de aztán átment az idegesítő kategóriába és rájöttem, hogy nem tolerálhatom a vonyítását. Erre rájön még, ahogy affektál. Az a mesterkélt tekintet és a mutogatás... ÁÁÁÁÁ! -
#5230 -
#5229 Megfogtál, mert annyira hangulat- illetve véletlenfüggő az, hogy mit hallgatok éppen, hogy erre most nem is tudok mit válaszolni. Persze biztosan van ez is, az is. Mondjuk jókedvet az alap: '80-as bevált muzsikák tudnak hozni, aztán a reggae, ska például. Idegesítő az sok mai "vernyákolós csajzene" tud lenni, de van régebbi is, amitől falra tudnék mászni, egyik a szegény megboldogult Whitney Houston nóta, idézem: "...endddáááiáuáiááááájuillóluééééjzlavjúúúhúúúúáájuillóóóluéééjzlavjúúúúúhúúúúúúáááá...." Nyilván tudod mi ez. -
#5228 Van zene, vagy zenei irányzat ami mindig felvidít?
Vagy olyan, ami mindig felidegesít? -
#5227 Nem állíthatom, hogy sose lettem volna magam alatt, de a zene az gyógyír. Olyan viszont nem létezik, hogy szar kedvemben zenét se hallgatnék.
-
#5226 A depecs módot szeressük :)
Bár Téged is találtunk már depis hangulatban..
A magam részéről rengeteg (lehetőleg helyi) rádiót hallgatok. Talán a változatosság miatt szeretem annyira. A változatosságot természetesen a zenei stílusok keveredésére értem. Pop, rock, disco, soul, rnb, new wave, blues...és persze a néha besorolhatatlan magyar zenék :)
Odaát szinte minden nap hajnalban lejátszották Thin Lizzy-éktől a "fiúk visszatérnek a negyedbe" c. klasszikust.
Addig addig, míg aztán vissza is tértünk fél év múlva :)
Apropó megint egy besorolhatatlan magyar zene szól a rádióban: "...a világ tőlünk lesz egész..." -
#5225 Nálam "dep"-pel csak a Depeche Mode jöhet. Csak zene - no depi! -
#5224 ...A nagy Zeph, ez egyszer fején találta volna a szöget? -
#5223 Érdekes...
Talán ez a depis hangulat időszaka..
Már akinek :)
Magam részéről: zene minden nap (bár sűrűn csak rádió) filmek is lehetőség szerint naponta. Ha egy egy nap ki is marad, másnap pótlom :)
Kivételek a nyaralások. Akkor nuku net, zéró tévé és abszolút semmi zene.. csak a természet hangjai. Madárcsicsergés távoli kutyaugatás, néha egy kis bagolyhuhogás.
Aztán irány haza, zene be, filmek ezerrel :)
Tavaly (asszony súgta meg) júli közepén jöttem meg a tengerentúlról, utána 2x2 hét nyaralás vidéken. 2011-ben 4. Idén sem szeretnék sokkal kevesebbet :)
Az agónia a melankólia és a depis "hagyjatoksemmisemérdekel" hangulat csak azért van, mert valami miatt hanyagolva van a nyaralás, a kikapcsolódás részetekről.
Pedig abban a két hétben tud az emberfia feltöltődni és leereszteni a gőzt..
Most meg vasárnap este van, holnap meló, kezdődik a márciusi meló (szinte) mindenkinek.. -
#5222 Az nekem sem hiányzik, a zene annál inkább hiányozna. De azt nem hagyom. -
#5221 Rányomják bizony - jól "beszélsz", Musachy mester!
Mostanában én magam is a csendet ígénylem leginkább, régen volt, hogy teljes egészében hallgattam meg egy lemezt... ezen kívűl hónapok óta egyáltalán nem nézek TV-t és nem is hiányzik. -
#5220 Arra értem, amiről Te is írtál. Aztán benne van még a Tyia-féle "agonizálás" is... Összességében a lendületet és a korábbi lelkesedést hiányolom, már ami a fórumozást illeti. Meg a zenehallgatást is. Mintha a mindennapok erre is rányomnák a bélyeget. -
#5219 Miért, milyen a mai trend? -
#5218 Ahogy a mai trendet nézem, egyre lehangolóbb a helyzet. -
#5217 Vagyok, de témám az továbbra sincs - hangkártyát nem vettem még, a lemezpörgető is ugyanaz... ennélfogva digitalizálni sem tudok. Igaz, kedvem sincs hozzá. Ha jobban belegondolok, zenét is már csak a munkahelyen hallgatok... az S II egész jól meghajtja az XB 700-ast. Tulajdonképpen itthon is leginkább fejhallgatót használok mostanában, filmeket is avval nézek - akár el is adhatnám a hangfalakat... -
#5216 ..és van még ez a "visszafordító" funkció is. Időrendileg megfordítja a totyikot: 1. hsz, 2. hsz, ..stb.
A totyik első "analizátora": Wescone.
A totyik első "warez mestere": Szkíta.
A totyik első "minőség ellenőre": Dióka.
A totyik első "sacd tudora": bigivan.
(Ez utóbbinak helytelenül magamat gondoltam) :P
De az első tag, aki megemlíti az sacd-t az meg Balumann ... -
#5215 Én az első "kedvencemet" mobilról szereztem. Véletlenül rákattintottam arra a bizonyos csillagra.. :D
Tök jó, hogy opcióként nincs a kedvencek funkcióban egyedi visszavonás :)
Vagy megy mind, vagy marad mind :)
Nincs mese.. -
#5214 Mivel kedvencekben van a topik, ha új hozzászólást látok akkor persze hogy benézek. -
#5213 Tisztelet Kaposi kolléga.
Sejtettem én, hogy azért a régebbi motorosok (legalább) bedugják ide az orrukat, hogy mi újság errefelé..
A "denevérhangok" létjogosultságával asszem nem is vitázott senki sem.
Emlékeim szerint tisztázva lettek, hogy vannak azok, csak hát nem halljuk őket.
Bár azt továbbra is fenntartom: érzékelhetőek. A bőrünkkel, a mellkasunkkal...meg amivel épp.
A probléma inkább akkor van, amikor a rippet audio cd-re mentjük. Hiszen ott már korlátozva van a frekihatár.
Azért ha csak ritkán is, én örülök, ha akad itt (is) néha valami kis téma :) -
#5212 Ezt inkább most ne hangoztasd (32 kHz)..
A végén még megint beköszön Dióka és megmagyarázza, hogy az a poti pontosan mi célt is szolgál valójában :)
(..vagy pedig továbbra is láthatatlan marad, míg...) ;) -
#5211 Kedves zephyr mester.
Szerintem senki sem tűnt el innen se csak éppen pihi van.
Amúgy szerintem van létjogosultsága a 20kHz feletti hangoknak is mint ahogy ezen a képen a kedvenc albumról látszik is.
Az más kérdés hogy technika és denevér fül kell hozzá.
Semmi vitaindító,csak beszélgetünk. -
#5210 Wescone kolléga téma híján távol tartja magát a topikjától...
Jut eszembe, sokszor ki lett már tárgyalva, hogy van-e jelentősége a 20kHz feletti hangoknak. Vannak olyan equalizerek, amelyeken van egy poti a 32kHz-es sávnak is (nekem is van egy ilyen eq-m, igaz nem használom, de sötétben olyan szépen világít ) -
#5209 [URL=https://www.yousendit.com/download/UW13NHA1MHdOMUFpR01UQw]Tényleg jó zene [/URL] -
#5208 Tötikemester már rég nem aktív tag itt (bár az igazi tötikemesterek még megmaradtak)..
Ez az album (dal) még nekem sincs meg. Pedig a '78-as zenéket nagyon csípem.
Ettől a Roberto Danova producertől mást is ismerhetünk esetleg? -
#5207 Gyerekek. Semmi HQ? Semmi analizálgatás?
Ez már tényleg a kommunikáció teljes hiánya :(
Pedig mekkora viták kerekedtek emitten pár éve..
Elgondolkoztam közben kicsit: ez a nagy csend vajon abból fakad, hogy nem tudunk biztosat a hanghordozók jövőjét illetően, vagy abból, hogy már a teljes témát kimerítettük?
Mert az egy dolog, hogy azt mondjuk: végre már eltűnt innen ez a zefír, mostantól nyugodtan beszélgethetünk ilyen olyan fórumos zenei (vagy hangtani) dolgokról...
Tehát ezt kipipálhatjuk: a fő gond itt nem a személyemmel van..
de akkor mivel lehet? -
petiguru #5206 Ha már Monte Cristo! Már hónapok óta keresem a Robert Montecristo albumát! SENTIMENTAL LADY 1978. Ha valaki tud róla kérnék egy linket ahonnan letudnám szedni... Köszi előre is: Üdv: Peti G. Íme az oldalam is! www.petiguroo.multiply.com ENJOY! (Disco Network) -
#5205 Mindenkinek B.Ú.É.K.!