5889
11891949761344119704.png
  • Zephyr Retiring
    Ha még nem dobtam őket ki, mutatok majd pár ilyen álltó helyében tönkrement audio cd-t...
  • kaposi1
  • Zephyr Retiring
    Ezt meg honnét szedted?
    Állíthatom, hogy tévedsz.
    Vagy esetleg kifogtad az egyetlen hibásaDAT :D
  • Wescone
    "Csak az elektromos erőterekkel kell vigyázni."

De mennyire! Analóg szalag esetén csak torzul a felvétel, de lejátszható marad, a DAT anyag viszont játszhatatlanná válik.
  • Musachy
    Akarom mondani elektromágneses és en bloc a mágneses...
  • Musachy
    Annyira vájtfülű, hogy saját készítésű DACot használ, de CD-t hallgat...
    Tökéletes média... mert a szalag nem kopik? Ha nem használja, akkor biztos nem. Csak az elektromos erőterekkel kell vigyázni.
  • Wescone
    Kíváncsi volnék, hányszoros sebeséggel írta azokat a CD-ket, és miféle lemezek azok amelyek nem olvashatók egy év elteltével?...
    Nálam azok a CD-k is kifogástalanul működnek, melyeket 10 évvel ezelőtt írtam, esetleg írattam.
  • Zephyr Retiring
    A DAT magnó újáéled?
    Olvasnivaló a betérőknek :)
  • Zephyr Retiring
    Kár pedig már... :)
  • Musachy
    Soha!
  • Zephyr Retiring
    Figyu. Ne szomorkodj. Ígérem, hogy ha legközelebb lesz Mucha-Zeph buli, Radics Gigi ott lesz és tolja sorban a W.H. slágereket ...is... :D
    ...szinte látom is..
    a keverőpultnál Tgolyó, a biztonságra Kaposi ügyel, a szintetizátorok mögött Mfex, a hangminőséget meg Dió tanítványomra bízzuk..
  • Musachy
    Gondolom...
  • Zephyr Retiring
    Ezt most csak azért látod így, mert nem hallottad még Gigitől az ájalvéjzlávjút :D
    Mellesleg a jó öreg Whitney H. is szívesen elénekelné az Úgy fáj-t, de erre már kisebb az esély..
  • Musachy
    Itt van még Radics Gigi, csak, hogy a legfrissebbekből is szemezgessünk... háááát... először tetszett, a csaj is és az énektudás is, de aztán átment az idegesítő kategóriába és rájöttem, hogy nem tolerálhatom a vonyítását. Erre rájön még, ahogy affektál. Az a mesterkélt tekintet és a mutogatás... ÁÁÁÁÁ!
  • Wescone
  • Musachy
    Megfogtál, mert annyira hangulat- illetve véletlenfüggő az, hogy mit hallgatok éppen, hogy erre most nem is tudok mit válaszolni. Persze biztosan van ez is, az is. Mondjuk jókedvet az alap: '80-as bevált muzsikák tudnak hozni, aztán a reggae, ska például. Idegesítő az sok mai "vernyákolós csajzene" tud lenni, de van régebbi is, amitől falra tudnék mászni, egyik a szegény megboldogult Whitney Houston nóta, idézem: "...endddáááiáuáiááááájuillóluééééjzlavjúúúhúúúúáájuillóóóluéééjzlavjúúúúúhúúúúúúáááá...." Nyilván tudod mi ez.
  • Zephyr Retiring
    Van zene, vagy zenei irányzat ami mindig felvidít?
    Vagy olyan, ami mindig felidegesít?
  • Musachy
    Nem állíthatom, hogy sose lettem volna magam alatt, de a zene az gyógyír. Olyan viszont nem létezik, hogy szar kedvemben zenét se hallgatnék.

• Zephyr Retiring
    A depecs módot szeressük :)
    Bár Téged is találtunk már depis hangulatban..
    A magam részéről rengeteg (lehetőleg helyi) rádiót hallgatok. Talán a változatosság miatt szeretem annyira. A változatosságot természetesen a zenei stílusok keveredésére értem. Pop, rock, disco, soul, rnb, new wave, blues...és persze a néha besorolhatatlan magyar zenék :)
    Odaát szinte minden nap hajnalban lejátszották Thin Lizzy-éktől a "fiúk visszatérnek a negyedbe" c. klasszikust.
    Addig addig, míg aztán vissza is tértünk fél év múlva :)
    Apropó megint egy besorolhatatlan magyar zene szól a rádióban: "...a világ tőlünk lesz egész..."
  • Musachy
    Nálam "dep"-pel csak a Depeche Mode jöhet. Csak zene - no depi!
  • Wescone
    ...A nagy Zeph, ez egyszer fején találta volna a szöget?
  • Zephyr Retiring
    Érdekes...
    Talán ez a depis hangulat időszaka..
    Már akinek :)
    Magam részéről: zene minden nap (bár sűrűn csak rádió) filmek is lehetőség szerint naponta. Ha egy egy nap ki is marad, másnap pótlom :)
    Kivételek a nyaralások. Akkor nuku net, zéró tévé és abszolút semmi zene.. csak a természet hangjai. Madárcsicsergés távoli kutyaugatás, néha egy kis bagolyhuhogás.
    Aztán irány haza, zene be, filmek ezerrel :)
    Tavaly (asszony súgta meg) júli közepén jöttem meg a tengerentúlról, utána 2x2 hét nyaralás vidéken. 2011-ben 4. Idén sem szeretnék sokkal kevesebbet :)
    Az agónia a melankólia és a depis "hagyjatoksemmisemérdekel" hangulat csak azért van, mert valami miatt hanyagolva van a nyaralás, a kikapcsolódás részetekről.
    Pedig abban a két hétben tud az emberfia feltöltődni és leereszteni a gőzt..
    Most meg vasárnap este van, holnap meló, kezdődik a márciusi meló (szinte) mindenkinek..
  • Musachy
    Az nekem sem hiányzik, a zene annál inkább hiányozna. De azt nem hagyom.
  • Wescone
    Rányomják bizony - jól "beszélsz", Musachy mester!
    Mostanában én magam is a csendet ígénylem leginkább, régen volt, hogy teljes egészében hallgattam meg egy lemezt... ezen kívűl hónapok óta egyáltalán nem nézek TV-t és nem is hiányzik.
  • Musachy
    Arra értem, amiről Te is írtál. Aztán benne van még a Tyia-féle "agonizálás" is... Összességében a lendületet és a korábbi lelkesedést hiányolom, már ami a fórumozást illeti. Meg a zenehallgatást is. Mintha a mindennapok erre is rányomnák a bélyeget.
  • Wescone
    Miért, milyen a mai trend?
  • Musachy
    Ahogy a mai trendet nézem, egyre lehangolóbb a helyzet.
  • Wescone
    Vagyok, de témám az továbbra sincs - hangkártyát nem vettem még, a lemezpörgető is ugyanaz... ennélfogva digitalizálni sem tudok. Igaz, kedvem sincs hozzá. Ha jobban belegondolok, zenét is már csak a munkahelyen hallgatok... az S II egész jól meghajtja az XB 700-ast. Tulajdonképpen itthon is leginkább fejhallgatót használok mostanában, filmeket is avval nézek - akár el is adhatnám a hangfalakat...
  • Zephyr Retiring
    ..és van még ez a "visszafordító" funkció is. Időrendileg megfordítja a totyikot: 1. hsz, 2. hsz, ..stb.
    A totyik első "analizátora": Wescone.
    A totyik első "warez mestere": Szkíta.
    A totyik első "minőség ellenőre": Dióka.
    A totyik első "sacd tudora": bigivan.
    (Ez utóbbinak helytelenül magamat gondoltam) :P
    De az első tag, aki megemlíti az sacd-t az meg Balumann ...
  • Zephyr Retiring
    Én az első "kedvencemet" mobilról szereztem. Véletlenül rákattintottam arra a bizonyos csillagra.. :D
    Tök jó, hogy opcióként nincs a kedvencek funkcióban egyedi visszavonás :)
    Vagy megy mind, vagy marad mind :)
    Nincs mese..
  • kaposi1
    Mivel kedvencekben van a topik, ha új hozzászólást látok akkor persze hogy benézek.
  • Zephyr Retiring
    Tisztelet Kaposi kolléga.
    Sejtettem én, hogy azért a régebbi motorosok (legalább) bedugják ide az orrukat, hogy mi újság errefelé..

A "denevérhangok" létjogosultságával asszem nem is vitázott senki sem.
    Emlékeim szerint tisztázva lettek, hogy vannak azok, csak hát nem halljuk őket.
    Bár azt továbbra is fenntartom: érzékelhetőek. A bőrünkkel, a mellkasunkkal...meg amivel épp.
    A probléma inkább akkor van, amikor a rippet audio cd-re mentjük. Hiszen ott már korlátozva van a frekihatár.

Azért ha csak ritkán is, én örülök, ha akad itt (is) néha valami kis téma :)
  • Zephyr Retiring
    Ezt inkább most ne hangoztasd (32 kHz)..
    A végén még megint beköszön Dióka és megmagyarázza, hogy az a poti pontosan mi célt is szolgál valójában :)

(..vagy pedig továbbra is láthatatlan marad, míg...) ;)
  • kaposi1
    Kedves zephyr mester.
    Szerintem senki sem tűnt el innen se csak éppen pihi van.

Amúgy szerintem van létjogosultsága a 20kHz feletti hangoknak is mint ahogy ezen a képen a kedvenc albumról látszik is.
    Az más kérdés hogy technika és denevér fül kell hozzá.

Semmi vitaindító,csak beszélgetünk.
  • Musachy
    Wescone kolléga téma híján távol tartja magát a topikjától...

Jut eszembe, sokszor ki lett már tárgyalva, hogy van-e jelentősége a 20kHz feletti hangoknak. Vannak olyan equalizerek, amelyeken van egy poti a 32kHz-es sávnak is (nekem is van egy ilyen eq-m, igaz nem használom, de sötétben olyan szépen világít )
  • Musachy
    [URL=https://www.yousendit.com/download/UW13NHA1MHdOMUFpR01UQw]Tényleg jó zene [/URL]
  • Zephyr Retiring
    Tötikemester már rég nem aktív tag itt (bár az igazi tötikemesterek még megmaradtak)..
    Ez az album (dal) még nekem sincs meg. Pedig a '78-as zenéket nagyon csípem.
    Ettől a Roberto Danova producertől mást is ismerhetünk esetleg?
  • Zephyr Retiring
    Gyerekek. Semmi HQ? Semmi analizálgatás?
    Ez már tényleg a kommunikáció teljes hiánya :(
    Pedig mekkora viták kerekedtek emitten pár éve..
    Elgondolkoztam közben kicsit: ez a nagy csend vajon abból fakad, hogy nem tudunk biztosat a hanghordozók jövőjét illetően, vagy abból, hogy már a teljes témát kimerítettük?
    Mert az egy dolog, hogy azt mondjuk: végre már eltűnt innen ez a zefír, mostantól nyugodtan beszélgethetünk ilyen olyan fórumos zenei (vagy hangtani) dolgokról...
    Tehát ezt kipipálhatjuk: a fő gond itt nem a személyemmel van..
    de akkor mivel lehet?
  • petiguru
    Ha már Monte Cristo! Már hónapok óta keresem a Robert Montecristo albumát! SENTIMENTAL LADY 1978. Ha valaki tud róla kérnék egy linket ahonnan letudnám szedni... Köszi előre is: Üdv: Peti G. Íme az oldalam is! www.petiguroo.multiply.com ENJOY! (Disco Network)
  • eksy
    Mindenkinek B.Ú.É.K.!