5889
11891949761344119704.png
  • Zephyr Retiring
    Még mindig a bakelitokról beszélünk?
    Vagy Te közben már a cd-kről csevegsz? :D
  • Musachy
    szarkavarás
  • narumon
    Hát most meg már minden második lemez ilyen. (vagyis az arány ennél sokkal rosszabb 80-20-ra mondanám az arányt. A 80% a fosch keverés.
  • Musachy
    Alszanak, ahelyett, hogy zenét hallgatnának! De nem hallgatják csak tologatják a potikat álmukban.
  • Zephyr Retiring
    Ez biztos?
    Hargittay Gáborral is közölted már ezt? :)
    Nem ártana..náluk ugyanis valóban akad kompresszált sz@r..
  • Musachy
    Ma pedig már követelmény a hangmérnököknél az alvás (hiszen az fontos), de akkor miért fizetik őket?
  • Zephyr Retiring
    Na igen. Elvétve ugyan, de hasonló karakterisztikájú bakelitbe is futottam már bele..
    Régebben az ilyen lemezekre azt mondtuk: már megint elaludt a hangmérnök :D
    Az utolsó ilyan hangvitelű lemez egy valamilyen Eurodisco mix lemez volt a 90-es évekből. A hajamat téptem mérgemben :(
  • narumon
    Igazából nem normalizáltat akartam írni hanem kompresszáltat. Szóval egy kompresszált szar :)
  • narumon
    Nem feltétlenül túlvezérelt. Hanem nincs dinamikája. Nincsenek halk és hangos hangszerek. A lábdob ugyanakkora hangerővel szól mint a snare, a cinek mindig ugyanolyan hangerővel szólnak - és minden mindig ugyanolyan hangerővel szól. A halálom. Ha megnézed a hullámformáját akkor egy tök egyenes hullámforma jön ki. Borzasztó. (és hiába van mondjuk -2db-re belőve ez akkor is szar).
  • Zephyr Retiring
    Mit értesz normalizált alatt?
    Elvileg az 0 db-es jelszintet takar...
    Túlvezéreltet akartál mondani nem? Mert azzal egyet is értenék :)
  • narumon
    Noh hát így vagyunk most a CD-vel is :)
    (Bár mint sokszor sok helyen leírtam már - azzal is az a legnagyobb gond, hogy nagyítóval kell keresni a normális kiadásokat -a legtöbb egy normalizált fosch)
  • Zephyr Retiring
    Ez a "mindenki azt mondta" azért kicsit erős :)
    Én pl. ilyet sosem állítottam. Sőt rengeteg ismerősöm azonnal kiszúrja a különbséget...akár egy gagyi hangszórós laptopon is :)
  • narumon
    Így van! :)
    (Bár szerintem mindenki az ha veszi a fáradtságot az összehasonlításra. Az elején a 128kbit mp3-a is mindenki azt mondta, hogy nem hallható a különbség most meg már mindenhol elismerik, hogy bőven hallható még egy félsüket számára is.)
  • narumon
    ÉS?
  • Zephyr Retiring
    Hagyd rá whitefülű a szentem :)
  • Zephyr Retiring
    Compact Disc Digital Audio :)
  • Musachy
    Pedig a CD-korszak kezdetén még nagyon jónak tartottam/tuk. Azért mindentől függetlenül ma sem utálom.
  • narumon
    Mivan? Szerintem szokás szerint valamit félre olvastál vagy félre értettél. Soha nem beszéltünk arról, hogy a digitális mint olyan szar lenne. (A CD egy szar ha már itt tartunk de CD nem egyenlő digitális).
  • Zephyr Retiring
    Csatlakozom.
  • DJ Lakatos
  • Wescone
    Kellemes-, Békességes Húsvéti Ünnepet, Mindenkinek!
  • Wescone
    Ügyes - valóban nagyon ügyes, hogy a saját hsz-em fordítod ellenem és én elismerem, hogy tévedtem. Igaz, nem abban, amiben nyilvánvalónak tűnik.
    Ott vétettem, hogy adathordozót írtam, amikor is egyértelműen HDD-t kellett volna!
    Sorry, my fault!
  • Zephyr Retiring
    Mi van? Mented a menthetőt? :)
    Emlékeztetlek a "hitedre" ami nagyjából ez:
    "Csak a bakelit jó minden más hanghordozó szar."
    Most pedig: "magával a digitális hanggal semmi baj sincs.."
    Hát akkor most melyik a saját véleményed?
  • Zephyr Retiring
    Ezen besz....rtam :D
    Mindig is sejtettem, hogy a kemény külső egy értelmes és okos agyat takar.
    Sajna Wescone ezen fogalmazásáról lemaradtam (nem részletezem miért, ezt már mindenki tudja) de az utolsó betűig nagyon egyet tudok vele érteni.
    Empátia az ideillő szó. Vagyis Wescone kivételesen nagyon beleérzett a dolgok mélyébe. Köszönöm Neked is, hogy ezt előszedted :)
    Sajnos tényleg igaz a dolog: egy vinyl a 100. (mondtam egy tippet) lejátszás után nem ugyanúgy szól, mint ahogy egy digitális hanghordozó akár az 1000. után is képes szólni.
  • narumon
    Én is egyetértek azzal a hozzászólással (ha nem is mindenben). Én már sokszor sok helyen leírtam - magával a digitális hanggal semmi baj sincs - csak ritkán találni jót. Egy jó SACD símán szól úgy (vagy jobban) mint egy vinyl. Csak míg utóbbiból szinte mindent be tudok szerezni, az előbbiből vadászni kell azokat amiket kiadnak. Leginkább csak a komoly és jazz-zene vagy a monstre előadók érhetőek el SACD-n. Vinylen meg szinte bármi. Én ezért gyűjtöm az utóbbit.
  • DJ Lakatos
    Üdv!

''Valaki még azt is képes volt kijelenteni, mennyire boldog lett volna pár évtízeddel ezelőtt, ha deck-magnók helyett CD íróval rögzíthetett volna.''

Akkor is azt állítottam és most is azt állítom.Találtam egy remek hsz-t ami megerősített a hitemben.

• Musachy
    A rádiós slágerlistákból is készült néhány.
  • kaposi1
    Én biztos hogy nem , mert nem rendelkezem velük.
  • sanyo71
    Ha jól számoltam akkor 6,ha nem, majd valaki kijavít
  • kaposi1
    Amúgy mennyi válogatás is készült?
  • sanyo71
    Így van ahogy Laci mondja,,készült pl. egy ilyen is
  • kaposi1
    Ez nem mix lemez.
    Mindenki bedobott egy számot a közösbe ebből lett egy speckó válogatás.
  • beva02
    És ezt a lemezt hogyan lehet beszerezni vm-ben érdekesnek találom .Szívesen meghallgatnám a mágusok mixelését
  • kaposi1
    Tudom , hiszen ezért vetted meg.
  • sanyo71
    Igaz ami igaz, nincs agyon zsúfolva nagy slágerekkel de engem az utolsó három kárpótol a többiért
  • kaposi1
    Sanyikám Október óta barátkozom ezzel a CD-vel de hallgatva a számokat rajta nem is értem hogyan tudott egy ennyire más stílusú zenét készíteni mint a Magic Violin.
    Azzal betalált sokunk szívébe de a többi zene hát......
  • kaposi1
    A hőskor még a régi fórumból.
    Kár hogy ez a kezdeményezés abba maradt.
    Micsoda válogatásokat tudnánk ma már összerakni.
  • beva02
    szia regizz be és eléred ha kis székre álsz
  • narumon
    Megint generáltál egy olyan hozzászólást amiről nem beszéltünk. Hovatovább mindenki tisztában van vele. Viszont a DVD-t, BD-t, SACD-t símán lemásolom és ugyanazt kapok a másik oldalon. Magyarul ugyanazt lesz a HDD-men mint ami volt a lemezen, csak a lemez összes hátránya nélkül. Erről beszéltem kedves Zephyr. És ezen okok miatt ezeknek az adathordozóknak már régen befellegzett ahogy Musachy kollega már elmésen megjegyezte. Szép példa a CD aminek a gyártásával USA-ban éppen mostanában állnak le.
    A bakelittel ilyen még jó ideig biztosan nem fog megtörténni.
  • narumon
    Valaki felrakná valami olyan helyre amit én is elérek? Köszi.