5889
-
#5444 Hát drága alatt azt értettem, hogy Freddie Mercury által szignózott 800EUR értékű lemez már valószínűleg elég ritkának számít :)
(Viszont mondjuk ugyanez a lemez - legyen mondjuk a Kind of Magic LP szignó nélkül [tehát tartalmát tekintve] már egyáltalán nem ritka lemez - nem is különleges még akkor sem ha 1-1 hibátlan példányért elkérnek 10-20EUR-t. -
#5443 Te már csak tudod :) -
#5442 Mondtam én ilyet? A "drágáról" próbáltam állást foglalni. -
#5441 "Nekem is van." :D
A fejeden haj esetleg de nem ritkaság. -
#5440 De attól, hogy nincs rá pénz attól még nem lesz ritka lemez. Tetszikérteni? Attól, hogy nincs pénzed mondjuk egy Szuzuki Ignis-re attól még nem lesz ritka autó. -
#5439 Vagy nincs rá pééz, itt jön az, hogy kinek mi a drága. -
#5438 Ne egyszerűsítsé vazzeh :)
A RITKASÁG meg nem jelenthet mindenkinek mást, ugyanis a szó maga definiálja, hogy miről van szó :)
Ha valami rákeresve könnyen beszerezhető nem is túl drágán: akkor az bizony NEM ritkaság. Ennek nincs köze ahhoz, hogy a tulaj mennyire ragaszkodik hozzá vagy mennyire szereti...
A felvetésem meg arra alapult, hogy túl sok mindennek kell együtt állnia ahhoz, hogy a korábban fennálló probléma felmerüljön;
1, Meg kell, hogy legyen a lemez (ez az alap ugye).
2, Ezen felül sajnos nagyon karcos
3, Ezen felül nem tudom lecserélni mert ritka vagy drága
4, Ezen felül még digitális változatban meg sem jelent, más sem tette fel, nem elérhető
Ez minimum 4 dolog együttállása. Ha van pár ilyen lemeze valakinek azt értem (nekem is van), de hogy ilyen lemeze van marhasok - no ott valami bibi van szerintem. -
#5437 Zenéljünk kicsit
-
#5436 Ej Narukám. Mikor tanulod már meg végre, hogy én mindent leegyszerűsítek?
Elmagyarázom hát
én: van ami csak bakeliton jelent meg, cd-n nem..
te: lehet, de nekem nincs sok ritkaságom, ami karcos és máshonnét elő
ne bírnám keríteni. másnak még meglehet sőt..
én: az lehet. csak mindenkinek mást jelent a ritkaság..
te: nem erről van most szó :)
...
én: de -
#5435 Hát én nem pont erről beszéltem - de ha ez jött le hát ez jött le... -
#5434 Már megint zöldségeket beszélsz :D
Tudod jól: ami egyikünknek kincs, az a másikunknak szemét.. -
#5433 okés már rájöttem, hogy én vagyok "más" mint mindig :)
Azt gondoltam, hogy azért az egy elég szűk keresztmetszet, hogy meg is van, ritka is, ráadásul még rossz is a lemez és még csak be sem lehet digitális változatban szerezni... - legalábbis ez nálam ritka, de elhiszem, hogy másnál húszasával - százassával állnak a polcon ezek :) -
#5432 Sok minden nincs cd-n, ami bakeliton igen.
Magyar lemezek sem kivételek.. -
#5431 Node te is tudod, hogy nem így értettem. Egyszerűen arról van szó, hogy ami nem jó lemez azt nem digitalizálom hanem meghallgatom nagyritkán úgy ahogyan. Van nekem is olyan lemezem ami sajnos régi és karcos (leginkább magyar lemezek - ezekre valahogy nem volt divat vigyázni), de ezeket (nekem legalábbis) eszem ágában sincs digitalizálni. A nagyon ritka lemezektől eltekintve amúgy is be lehet szerezni szinte mindent digitálisan és ha rossz a lemez az úgysem fog jobban szólni mint egy CD. -
#5430 Szia Gyuri!
sajna én is vettem a napokban egy cd-t ami nagyon hasonlít az általad feltöltött képre. -
#5429 Köszöntem.
Csak egyet érteni tudok :) -
#5428 A pattogás eltávolítással szerintem sincs baj, nem ez rontja el.
"Ha meg olyan lemez, hogy tele van pattogással meg kattogással - akkor ki kell dobni és nem digitalizálni kell"
Van amikor ezt a tételt nem lehet megtenni. Sajnos sok lemezt ki kéne dobni. Van ami pótolhatatlan, van, ami nehezen pótolható és van, ami drágán lenne pótolható (tudom nektek ez nem a legfőbb szempont - de ezt a fellengzősséget utálom). -
#5427 Ha van időd rá, csináld.
Bár a progik elvégzik helyetted. -
#5426 Nagyüzemi digizéskor nincs (nem volt) ilyesmire sem idő, sem energia. Értsd ez alatt, hogy volt időszak, mikor heti! 25 -30 vinylt kellett bedigizni.
Az ajánlott progikkal nincs minőségromlás. Tesztelve :)
Manapság már nem érdekelnek ezek a dolgok.
Csak felteszek valamit a billegetőre, meghallgatom és élvezem a zenéket.
Az üzleti részére többé már nincs szükségem :) -
#5425 Egyetértek én is manuálisan vágom ki belőle. Az apró sercenések nem zavarnak viszont a Pattanás az igen. -
#5424 No problémó! Ha el írsz valamit én szívesen kisegítelek! -
#5423 Kezdjük az elején. Mi kattog amiből kattogást kell kiszedni? :)
Ha vinylre gondolsz én azt az 1-2 pattanást a lemezből szigorúan kézzel szoktam kiszedni mert sajnos az automata kiszedő hallhatóan rontja a minőséget :(
(Ha meg olyan lemez, hogy tele van pattogással meg kattogással - akkor ki kell dobni és nem digitalizálni kell :D) -
#5422 Elhiszem, szinte hallom is.
Nyilvánvaló, hogy a szakemberek tudják, mit tesznek, miért teszik mégis? Mi a lényege annak, hogy szándékosan hazavágják a kiadandó anyagot? Mi több, belerondítanak azon anyagokba is (remastered edition), amelyeket évekkel korábban már kiadtak az elvárásoknak megfelelően? -
#5421 Látod, pont ezért írtam az #5417-est :)
A kattogás eltávolítással meg mi a franc bajod van?
Ha valami, akkor az tényleg hasznos..
Vagy má` megint csak szar napod vót? :D -
#5420 "Akik használtak már audiószerkesztő progikat még ha csak felvételre is, azok tudják, hogy 2 dolgot érdemes használni belőle mentés előtt.
1) kattogás eltávolítás.
2) normalizálás."
Ezt a kettő még véletlenül SEM!
"A normalizálás annyit takar, hogy a hangos részeket lehalkítja, a halkabb részeket pedig felerősíti 0 db-es jelszintig."
Aki ilyet csinál (függetlenül attól, hogy ezt minek hívjuk) annak mindkét kezét lecsapkodnám tőből, hogy utána még véletlenül se jusson eszébe potmétert, vagy egeret megfogni. - amit írsz ugyanis AZ ÖLI MEG A ZENÉT!
"Mindhárom pontosan dolgozik normalizáláskor és a végeredmény nem több és nem kevesebb mint 0 db."
Én meg (és a jó hangmérnökök) sza**ak a 0db-re, szólhat az -2-n is kurvajól, az erősítőt meg azért találták ki, hogy felhangosítsd ha úgy szeretnéd hallgatni. -
#5419 Jól van, na. Ezt teszi a kevés pihenés..
Csak prezentáltam a kedvedért :) -
#5418 Akartam is kérni. -
#5417 Kihagytam valamit, ami miatt félreérthető lettem, elnézést:
A hangkiegyenlítést 0 db-re természetesen zeneszámonként, nem pedig 1 adott zenén belül értjük.
Enélkül valóban kompresszálásnak érthető amit mondtam.
Legközelebb figyelmesebben fogalmazok. -
#5416 Közel 2 óra telt el a kompressz kontra norma ügy kirobbanása óta :)
Sikerült értelmezni a kettő közti különbséget és úgy döntöttél, hogy inkább hallgatsz, vagy továbbra sem világos, hogy melyik fogalom mit is takar valójában? :)
Az általam ajánlott progik mindkettő funkciót (ahogy kell) külön kezelik.
Ne keverjétek a két dolgot.. -
#5415 kompresszálás
vagy
normalizálás
Ez itt a kérdés :) -
#5414 "A normalizálás annyit takar, hogy a hangos részeket lehalkítja, a halkabb részeket pedig felerősíti 0 db-es jelszintig."
Szerintem amit írtál az Chompreszálás nem pedig Normalizálás maradjunk ennyibe. -
#5413 Jól tetted, hogy felhoztad.
Ez a terep ugyanúgy a CD, mint a vinyil vagy bármely formátum világa...
Amit mutatsz az nem normalizálás..
Ez pont a normalizás hiánya. Ez a túlvezérlés.
Akik használtak már audiószerkesztő progikat még ha csak felvételre is, azok tudják, hogy 2 dolgot érdemes használni belőle mentés előtt.
1) kattogás eltávolítás.
2) normalizálás.
Aztán lehet menteni ha érdemes: wav-ként.
A normalizálás annyit takar, hogy a hangos részeket lehalkítja, a halkabb részeket pedig felerősíti 0 db-es jelszintig.
Egy ideje annyiféle program kering már a piacon, hogy ember legyen a talpán aki ismeri mindet. A sok progi közül segítségképpen 3-at hirtelen kiemelnék.
Mindhárom pontosan dolgozik normalizáláskor és a végeredmény nem több és nem kevesebb mint 0 db.
CEP2, GW, és a WE a Nero-ban.
Túlvezérelt hang a bemeneti jelszint 0db feletti helytelen beállításából is adódik.
De más pl. rosszul beállított előerősítés is okozhatja akár.. -
#5412 "Recording engineer: Puha "Max" Szabolcs"
KÖSZÖNJÜK SZABI, ez tényleg MAXra van tekerve! -
#5411 Carbonfools CD. Torzít, mint a veszedelem!
-
Biatomi #5410 Szia Gyuri!
ez már nem tolakodó,sajnos ezen már túl nőtte magát
Egyébként ez sok CD-röl elmondható-----------Gyuri SAJNOS MAJDNEM MIND ILYEN.Az a sok inkább sokk
-
#5409 Vagy belőve. Ezt csak elképzelni tudom, sosem próbáltam, nem is akarom. -
#5408 Így van... Egy jó barátom szavaival éljek "nagyon tolakodó a felvétel".
Egyébként ez sok CD-röl elmondható és ebben az a borzasztó hogy a New Italok is ide sorolható. Mint tudjuk a stílusa azonban más és nem kellene összekeverni a House zenékkel. Üvöltsön legyen dinamika meg torzuljon ez a trend.
A jó hangulat kedvéért illuminált állapotban még elviselhető.
Józan fejel viszont kiábrándító.
-
#5407 Még a szememet is bántja!
Nyilván ma már csak egy dolog számít: üvöltsön. -
#5406 A mai CD-röl nekem is lenne mondanivalóm...Inkább itt azt nem teszem mert mint látom mindenki vinyl lemezt pörget.
Azért mégis kivételt teszek. Minap kaptam egy Sandra Maxi lemezt és nem hittem a fülemnek. Az a hangmérnök altába úgy normalizálta a felvételt, hogy az egész torz. A kivezérlés maxon van még véletlenül sem esik vissza. Komolyan mondom hol vannak a régi szakik ezek a House-on felnevelkedett hangmérnökök menjenek már vissza ahonnan jöttek. Komolyan ez már felháborító.
Egy spektrumkép ami azt hiszem el mond mindent a felvételről.
-
#5405 Én már CD-re 'váltottam' :)