HQ Sound / Music - Masterpieces
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ott vétettem, hogy adathordozót írtam, amikor is egyértelmûen HDD-t kellett volna!
Sorry, my fault! <#worship>#worship>
In Lak\'ech Ala K\'in
Emlékeztetlek a "hitedre" ami nagyjából ez:
"Csak a bakelit jó minden más hanghordozó szar."
Most pedig: "magával a digitális hanggal semmi baj sincs.."
Hát akkor most melyik a saját véleményed?
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
Mindig is sejtettem, hogy a kemény külsõ egy értelmes és okos agyat takar.
Sajna Wescone ezen fogalmazásáról lemaradtam (nem részletezem miért, ezt már mindenki tudja) de az utolsó betûig nagyon egyet tudok vele érteni.
Empátia az ideillõ szó. Vagyis Wescone kivételesen nagyon beleérzett a dolgok mélyébe. Köszönöm Neked is, hogy ezt elõszedted 😊
Sajnos tényleg igaz a dolog: egy vinyl a 100. (mondtam egy tippet) lejátszás után nem ugyanúgy szól, mint ahogy egy digitális hanghordozó akár az 1000. után is képes szólni.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
''Valaki még azt is képes volt kijelenteni, mennyire boldog lett volna pár évtízeddel ezelõtt, ha deck-magnók helyett CD íróval rögzíthetett volna.''
Akkor is azt állítottam és most is azt állítom.Találtam egy remek hsz-t ami megerõsített a hitemben.<#nyes>#nyes>
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Mindenki bedobott egy számot a közösbe ebbõl lett egy speckó válogatás.<#wink>#wink>
Azzal betalált sokunk szívébe<#szeret>#szeret> de a többi zene hát......<#szomoru1>#szomoru1>
Kár hogy ez a kezdeményezés abba maradt.
Micsoda válogatásokat tudnánk ma már összerakni.<#ravasz1>#ravasz1>
A bakelittel ilyen még jó ideig biztosan nem fog megtörténni.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
imo :) science fiction is science fact
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
amúgy nagyon jó választás volt a 4-ik szám<#papakacsint>#papakacsint>
Beletutyika?<#vigyor>#vigyor>
Régen elég aktív voltam, manapság nem szólok bele a dolgokba.

Asszem ezt õ is csipázza<#nevetes1>#nevetes1>
saját cd ripp
http://www.4shared.com/rar/TIkqUbg3/Oliver_Maass_-_Magic_Violin__e.html
Oliver Maass - Magic Violin (englische Fassung)FLAC
ami még kell:biasanyo71
(De te hogyan szerencsétlenkedted a mondanivalódba a topik fejléc url-jét?)
imho😊
Látszik, hogy mennyire nem vagy képben a hanghordozók és a frekvenciakapacitás közti összefüggésekben...
De szerencsére van neked itt egy Zephyred, aki majd segít<#nevetes1>#nevetes1>
Ahoghttp://www.sg.hu/galeria/1189194976/11891949761344119704.pngy idõvel a hanghordozók "fejlõdtek" pontosabban nõtt a tárkapacitásuk,
lehetõség nyílt az egyre magasabb frekvenciaskálát kihasználni.Természetesen nem a céziumatom frekvenciájáról és nem is az atomórák által használt frekikrõl beszélünk. Ezek a frekik közelebb állnak ahhoz, amire a koncertek elõtt is hangolnak a zenészek..vagyis a 440 Hz..
Tehát a centekrõl van szó. De nem az amerikai és kanadai centekrõl<#eplus2>#eplus2>
Egy oktáv 1200 centbõl áll, a kiegyenlített hangolásban pedig 100 cent ad ki egy temperált félhangot (innen a cent elnevezés).
A bakelit lemezen nagyon ügyesen ki van használva a teljes emberi hallás által érzékelhetõ hang és félhang és persze a rejtélyes lebegés is..
Errõl is tettem már említést (amit helytelenül többen is denevérhangok skálába helyez) Képzeld, volt aki egyenesen idiótának titulált, mert volt merszem egy ekkora képtelenséggel elõállni..pedig ez nem más, mint egy sima egyszerû hangtan 😊
A bakelit lemezek voltak az elsõk a történelemben, akik jól ki is használták ezt a lehetõséget. Innen van ugyebár az embernek azaz érzése, mintha a lemez élne. Mintha lelke volna. Érzel olyan hangokat is, amiket nem is hallasz. És sokan nem értik miért..
A hanghordozók tárkapacitásának növelésével lehetõség nyílt a frekitartomány kitolására nem ritkán ultra mély és ultra magas szintekre is.
a 96 kHz 24 bitet már régóta ismerjük és használjuk is de a DVD lemezek térhódításakor már el is tudtuk menteni. (Itt csendben jegyzem meg, hogy a legaudiofilebb fekete korong sem tudja maximálisan kihasználni ezt a frekitartományt. Sajnos.)
Szóval a bakelit szé és jó és igen (mondom ezredszer: a lebegés miatt a nem hallható hangokra is!) de a kifejlesztése óta lassan eltelt már száz év és azóta az "õ tudásán" már rég túl is léptünk...
...a többi felesleges. <#finom>#finom>