HQ Sound / Music - Masterpieces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zephyr Retiring
üdv zsoltford<#integet2>
íme az elsõ (egyenlõre jelszó nélkül) kérésedre wavba<#felkialtas>

1 My Bed Is Too Big (No Longer Too Big Bed Mix) (5:28)
2 My Bed Is Too Big (Instrumental) (3:19)
3 My Bed Is Too Big (Radio Version) (3:18)
4 Sorry Little Sarah (Long Version) (5:13)

katt ide

és aztán ide
várom a véleményedet<#integet2>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Wescone
It's Yello time!

Yello - Angel No
Yello feat. Shirley Bassey - The Rhythm Divine

Pass protected <#felkialtas>

In Lak\'ech Ala K\'in

Zephyr Retiring
Ahogy érzed. Keress meg privibe<#wink>

Wescone
Hello Tagok!
Választhatok én is Zephyr kolléga?

In Lak\'ech Ala K\'in

Köszönöm Urakok a fáradozást a Gazebo miatt, megyek a nyócvanasra megnézem<#worship>

Zephyr Retiring
szeva zsoltford<#integet2>
itt a priviben említett single minilista. válassz:

zsoltford
hát nagy ugrás egy 7 inch-es verzio-ért :-)

Tötikemester
A Gazebó? Mert az engem is érdekelne...

Ide nekem minden linket, és egy password sem árt néha!

Tötikemester
Ma Jazzes kedvembe vagyok kollégák!
Ennek jegyében egy kis Lossless, ami (ha kibontod) Jazz lesz!<#mf1>

Phil Woods Quartet/Woodlore 4
Jazz | FLAC | 1CD | 279 Mb
Year: 1955
Label: Prestige
Time: 54:34

Track list:
1. Woodlore (take 3) (Phil Woods)
2. Falling in Love All Over Again (Neal Hefti)
3. Be My Love (Cahn-Brodszky)
4. On a Slow Boat to China (take3) (Frank Loesser)
5. Get Happy (Arlen-Koehler)
6. Strollin’ with Pam (Phil Woods)
7. Woodlore (take 1)
8. Woodlore (take 2)
9. On a Slow Boat to China (take1)
10. On a Slow Boat to China (take2)

Personnel:
Phil Woods, alto sax
John Williams, piano
Teddy Kotick, bass
Nick Stabulas, drums

Recorded: November 25, 1955

http://rapidshare.com/users/SLJT3H
pass: connoc

zsoltford
hát sajna otthon van belõle egy 7 inch-es barázdám de ez kb.2000 km-re innét van... :-)

bigivan
Szevasztok Tagok !
Találtam a szekrénykémben egy faxa lemezt, ezt most inkább ide tolom, nem a 80-as totyikba.
Mivel purista hifista vagyok, ami annyit jelent, hogy a hangerõszabályozógombon kívül minden toló és forgópotit rühellek, ez a
lemez úgy szól ahogyan lejött a vinylrõl. A beállítások a klasszikusak : alapértelmezett mintavételi freki :44100 Hz; hangmintaformátum:16 bit.
Tudnék ennél erõsebbet is, akár 96000Hz-et és 32 bit float-ot, de mint írtam az egyszerû dolgokat szeretem a hifi-ben. Ez a projekt így is jól szól. Egyébként Audacity 1.3 beta (unicode) amit használok. Ez meglehetõsen faszályos program.

Rebel MC feat. The Double Trouble - Street tuff

5:00; vinyl; 1989

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

Tötikemester
SzeWav Naki kolléga! Megtaláltam neked a keresett zenét. Trendboy kolléga délután kitett egy listát a 80's ba, azon ottvan Gazebo is.
Talán tõle kéne elkérned. Sajna õ nemigen jár errefelé.<#wave>

Tötikemester
SzeWavsztok! Ímhol összejött a sokadalom, nekem pedig sok a dalom!<#mf1>
Tötike sokat össze tud rabolni, ide nekem minden linket!<#wave>
Vinylmesterektõl kérdezném: Elfogytak a korongok cimborák?
És (na ki) fogja feltenni azt a Gazebó maxit? Az mán engem is érdekelne.
Tgolyó? Zephyr? Pulykatoll? Zsoltford? Senkinek sincs meg? Ugye nem nekem kell elõkerítenem? Bocsi. Wescone? Majdnem kifelejtettelek!<#mf1>

Zephyr Retiring
látom, még mindíg semmi<#nevetes1>
feladtad a leckét naki524...vagy 578...várj, csak...
..585! (ez lesz a jó<#eljen>)
na, mindegy. nemrégiben elõkerült (újra) valeri dore.
akad nálam egy jó kis megamixe, ha szeretnétek meghallgatni.

http://rapidshare.com/files/180756795/_Dore.part1.rar

http://rapidshare.com/files/180758358/_Dore.part2.rar

a jelszó (természetesen)...<#ravasz1> p.ü.-ben egy p.p.-ért<#felkialtas>

Zephyr Retiring
addigis míg elõkerül gazebo bácsi kitûnõ maxija, hallgassunk egy kis nosztalgiát:

1. Hello Mr Monkey (3:28)

2. Fly High Little Butterfly (3:26)

3. Someone Is Waiting For You (4:03)

4. The Man With A Gun (2:59)

5. Six Times A Day (3:10)

6. Buggy Boy (2:56)

7. Friday Night (4:15)

8. Catch Me Tiger (4:54)

9. Give It Up (3:57)

10. Love Is Just A Game (4:25)

http://rapidshare.com/files/20307412/ARBSQ20070310.part1.rar

http://rapidshare.com/files/20316523/ARBSQ20070310.part2.rar

http://rapidshare.com/files/20320632/ARBSQ20070310.part3.rar
ha kérne jelszót, az nem lehet más, mint....<#nezze>

Zephyr Retiring
abba valszeg senkinek cimbora.de ha gondolod, losslessbe (talán) elõ lehet keríteni<#nyes><#integet2>

Sziasztok! valakinek Gazebo - Masterpiece nincs-e-é meg HQ-ba? köszi

Tötikemester
Szép hétvégét HQ megszállottak<#mf1>
Azért ilyen nagyon ne erõltessétek meg magatokat linkügyileg!<#wave>

pulykatoll
nem tévedsz cimbora...egyébként másutt is divat volt egyidõben csak rájöttek hogy a fólia eladható külön is. <#nevetes1>

Vinyl,CD & Wav (nálam ezek a nyerők) (és nálad?)

zsoltford
ha ennyi évig megmaradtak épségben... bár tudom a discomagic eleve fóliázva árulta ...vagy tévedek?

pulykatoll
csak óvatosan,mert nagyon kopnak.<#nevetes1><#hehe>

zsoltford
pörögnek a vinylek cimbora?

pulykatoll
én láttam <#integet2>

zsoltford
üdv barázdabillegetõk!
nem látta valaki dj. pulykatoll kollégát?

tgolyo
Hali!
még nem szedtem le,csak a russzki fórumon leltem.

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

Zephyr Retiring
király anyag tgolyó kolléga<#eljen>
mondandómat nem neked címzem, hanem az eredeti feltöltõnek:
kösz kolléga, hogy a 24 bites remaster anyagot ilyen szépen lebutítottad 16 bitre<#worship>..hacsak már eredetileg is nem ilyen fosul szólt<#nevetes1>

Zephyr Retiring
üdv tgolyó<#integet2>
látom egy forrásból szerzed az anyagot brekivel<#nevetes1>
te leszedted már, vagy csak reklámozod<#awink>

Zephyr Retiring
***amit=ami****

Zephyr Retiring
üdv szlafko kolléga<#integet2>
ha nem haragszol, kijavítalak. ha megharagszol, akkor is<#nyes>
nem tisztségem megmondani, ki milyen hagrögzítõ progival digizzen be bármit is (analóg forrásból, ami nem csak vinyl lehet ugyebár<#fejvakaras>),de..
..én (legtöbbször) a nero féle wave editort használom eme nemes célra, ami nem wavba rögzít alapból, hanem egy ideiglenes memóriába, amit szerkesztés, vagy normalizálás, vagy sercegés eltávolítás, stb..stb.. után (és csak ekkor!!) fogja felajánlani, hogy elmentheted valahová és valamilyen formátumba. hogy nálad (ha ismered e progit) alapból a wavot adja meg menthetõségi formátumnak, az csak egy dolog. beállítás kérdése. nálam pl. mp4-et (m4a) és ezért mentem abba. ami egyébként 48 khz-nél és a kiváló minõség csúszkánál áll.
létezik egy audio extractor nevû akár rippelésre is használható progi (ha nem ismernéd véletlenül), aminél pl. a cd rippelés alapból beállítható mondjuk flac-re, vagy ape-ra, mindenkinek a saját szájízlése szerint, márpedig akkor az sem fog "alapból", sem kalapból<#hehe> wavot elõvarázsolni neked.
de mégha te és én úgy is döntünk, hogy mostantól mindent csak és kizárólag wavba gyûjtünk és eredeti forrásból, akkor szólj, és visszamondom a netemet<#hehe> mert itt sem 100%-hogy minden lossless eredeti hanghordozóról készült és nem tutyika...
a "mi is a hq valójában" cikksorozatunkat olvashatták<#vigyor5>

Dióka
persze, de 2 ok miatt ez nehezen jönne össze, már rég letettem arról a szándékomról, hogy nekem minden kell (pl. a "szar" is legalább 8 remix extended meg mókamisi dj által kevert változatban)....vagy minden meg kell hogy legyen....egyszerûen a jelenlegi rendszerezett mennyiségem is bõven meghaladja azt,amennyit zenehallgatással tudok tölteni, és így is rengeteg olyan szám van,amit csak talán egyszer hallgattam végig és még így is többszázezer marad,amit sosem fogok megismerni.kevés rá a halandó élet, no meg nem is érzem szükségét.
így én már csak a zeneileg és minõségileg is a legjobbakra hajtok.<#nyes> 24/96-ot meg nem preferálom (kb.48khig látom értelmét),hogy miért ezt már korábban kifejtettem és majd hamarosan megint újabb pár mi is a HQ valójában "csak" CD-minõség példával fogom illusztrálni.

hááááát én a felét leszenvedtem
Jól tetted <#nevetes1>
Ha ugyanezt a mûveletet otthon egy polcról sikerült volna megtenned,lehetséges hogy jobb élményben lett volna részed.<#nevetes1><#csodalk><#mf1><#integet2>

tgolyo
Sziasztok!
Úgy Lopikáztam!:

Ken Laszlo - Ken Laszlo <24 BIT Remastered> (2005)
Исполнитель: Ken Laszlo
Альбом: Ken Laszlo(24 BIT Remastered)
Год: 2005
Жанр: Italo-Disco
Производитель диска: Германия
Label: ZYX
Формат: APE (image+.cue)
Битрейт: lossless
Кол-во композиций: 8
Размер: 320 МБ (3% восстановление😉
Залито одним файлом на: Народ + UploadBox
Дополнительно: Covers
Tracklisting:
1 Hey Hey Guy (5:42)
2 Tonight (5:45)
3 1-2-3-4-5-6-7-8 (4:30)
4 Glasses Man (4:07)
5 Don't Cry Tonight (4:09)
6 Everybody Is Dancing (7:15)
7 Madame (3:46)
8 Tonight (Remix) (6:50)
Lenght: 43:22
Ключевые теги: Ken Laszlo
http://uploadbox.com/files/fbff53e78c
vagy:
http://narod.ru/disk/8301267000/Glazken1294dfsduv.rar.html

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

Wescone
Tényleg Dióka, ha már szóba hoztad, tisztelj meg minket azzal, hogy belinkelsz egy részletet ebböl a... böszmeségböl. <#nevetes1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
te most hízelegsz?!<#nevetes1>
nekem nem b oldal kell, hanem az összes 91-es remix! csak AZ, semmi más! ezen kívül mind megvan, ami tetszik tõle.
holnapra ígérek neked valami konkrét példát....(nem õrizgetek linkeket, fõleg nem szarokat.<#nyes>)

Dióka
dehogyis! bár adtál rá okot <#nyes> (eleget is), ez most csupán szemléltetés célját szolgálta.....nem személyes üzenet akart lenni.
persze én mindenkitõl jó néven veszem, ha hejesen ír!<#nyes>
bár megmondom õszintén, nem tudom, miért nem kiejtés szerint írunk sokmindent.....akkor kevesebb galiba lenne.<#nevetes1><#wave>

Nem ugyanarról beszélünk.

Én arra gondoltam, ha felveszek (bedigizek) egy bakelitet, az valószínû wav lesz. Abból minek akármilyen más formátumot készíteni.
Nem innen – onnan összevadászott ape, mp4, stb. állományok wav-ra konvertálásáról.
Ha a bakelit hangzása nem túl jó minõségû (a kiadó jóvoltából), nem kérem meg õket, hogy adják ki mp3-ban mert elég szar.
Vagy nem?
Wescone
Itt most az én "külömbség"-emet fikázod dióka??? <#lookaround>
Igen, van egy ilyen tikkem... sokszor megróvásban részesítem magam miatta, de ennél a szónál valahogy mégis mindig beüt a mmm...ménkû. <#nevetes1>
Gondolom azért ennyit el lehet nézni nekem... vagy nem? <#ijedt>

In Lak\'ech Ala K\'in

Zephyr Retiring
ez (talán) megérne egy bobby orlando maxi "b" oldalát is<#whatever>

Zephyr Retiring
reméltem, hogy kiteszed hozzá a linket, hogy mi is csekkolhassuk<#eplus2>
..de persze, már megint tévedtem, mint mindíg<#hehe>

Zephyr Retiring
üdv kollégák<#integet2>
diókának: most az egyszer egyet értünk<#eljen><#nyes>
szlafkónak: mint mondtam kolléga, most már folytatom..<#hehe>
lényeg a lényeg, konyhanyelvre fordítva kedves kollégám és tanítványom csak számomra érthetõ hsz-ét<#nevetes1> ahány ember, annyi ízlés. ahány szerver, annyi formátum. ahány ész jut egyeseknek, annyival kevesebb másoknak<#nyes> (nem rád értem) szóval, ha az alapanyag forrása (legyen az ape, flac, vagy bármilyen lossless) kitûnõ minõségû, akkor minek is kellene wavba konvertálni<#nemtudom>..
ugyan kolléga<#ejnye1> ne legyél már annyira wavhoz ragadt<#nevetes1>
mamár rengeteg ingyenes lejátszóprogi létezik, ami bármit pörget, és ugyanúgy íróprogik garmada is, amivel bármelyikbõl pillanatok alatt készíthetsz audió cd-t...
..márpedig, akkor mirõl is beszélünk?...

Dióka
te ZR szellõ vigyori man kolléga, ne fárasszál máán a sok hülyeséggel!<#nevetes1>

ki a bránert érdekel (érts: engem biztos nem), hogy simán lossless,vagy matematikai algoritmussal tömörített veszetségmentes vagy akármilyen gigaherzen és gigabiten túlmintavételezett a zene (mint pl. 24 bit 96 khz vagy efeletti), ha csak egy elbaszott szarul szóló fos dinamikátlan középszerû vagy azt sem elérõ hangokat és hangzást foglal magában?
és sajnos az a helyzet, hogy itt az sgén (és ahogy tapasztalom még a losslessre szakosodott helyeken) pakolgatott zenék közül még mindig csak ezreléknyi az, ami meg tudja ütni azt a hangminõséget (és most mindegy, hogy veszteséges vagy mentes),amit egy audio-cd a saját tároló formmátumának határain belül egyébként meg tudna szólaltatni.

ami meg nem éri el ezt a belépõ (hangminõség) szintet,azt még mindig úgy gondolom, hogy nemhogy felelsleges "jobb formátumban" tárolni,hanem egyenesen baromság!

Dióka

a minap ismét kiváncsi voltam, mi is az a HQ a nagyvilág sötét zugaiban és hát ismét fénybe értem.....<#vigyor>

több is van ennél, de példaképpen a fenti borítóval illusztrált lemezt említeném, melyen van pár jó szám.
mint látszódik, ez is az a híres neves favorizált 96khz/24bit-es ultrahiendspecialextraterrestial hangminõségrõl szól(Na).

hááááát én a felét leszenvedtem,mert ugye kurva kiváncsi természetû vagyok, de a hanyattvágódás helyett csak hanyatt röhögtem magam (és nem csak ezen a lemezen,hanem még sok hasonló emberfeletti HáKúnak hírdetett-mondott-vélt anygaokon is,amit az elmúlt hetekben tesztelgettem), szóval az a büdös nagy helyzet, hogy vannak,akik meg is jegyezték, õk biz hallják a "KÜLÖMBSÉGET" (így M-el biza, mert így elrettentõbb)

Nekem csak az volt furcsa elsõre, hogy olyan furi,nekem meg sokszor mp3-ban is valahogy brutálisabban szól,nemhogy sima gagyi 16bit 44,1khz-en wav-ben. mondom magamnak, nézzük már meg "mi van benne"....ebben a veszteségmentes anyagban.
és benne van mindaz,ami sok hallgató fejében, a sok üresség.
a számok többsége még az audio-cdék minõségét sem éri el, sem frekvencia átvitelben, sem dinamikában, sõt volt rajta olyan is,melyen egy 192-es mp3 is halálra röhögné magát.....ismétlem önmagam, nem ez az egyetlen ilyen audiophile vagy hi-end néven kintlévõ album.

mindezen minõsget a rajongók , hívõk és hitetlenek is megkaphatják a cd méretének mintegy két és félszeresében! sok sikert ehhez és minden hasonlóhoz!

zsoltford
üdv, magam is ez a mondjuk konzervatív véleményt vallom...persze értem amit mosoly kolléga is ír<#nevetes1>...

Hali!
Neked kolléga tökéletesen igazad van.<#taps>
Egyébként való igaz hogy ape vagy flac.bõl tökéletes illetve hibátlan wavot lehet készíteni vagy éppen fordítva is.(tutikázott empéjhárom esetében ez már nem is olyan egyszerû)<#nevetes1><#nevetes1>

Zephyr Retiring
üdv szlafko kolléga<#integet2>
alapesetben egyet is értenék veled, de<#ravasz1>
mégsem tehetem, ugyanis igazad is van, meg nem is.
beszélhetünk mi róla, hogy a wav az ilyen jó, meg olyan tökéletes, de attól az alap probléma megmarad...
..vagyis (mint azt már máskor is pl.zsoltford kollégának kifejtettem)
mindíg is voltak, és (sajna) mindíg is lesznek olyanok, akik a kedvelt kincseiket nem wavba, hanem valamely saját indíttatású okból kifolyólag egyéb losslessbe tolják fel valamelyik számukra kedvezõ szerverre.
aminek (tegyük hozzá) mi csak örülhetünk, hiszen bukkanhatunk olyan kincsekre is, amik eredeti wavban (sajnos) soha nem lesznek meg sehonnan. tovább megyek:
szerintem sokunknak ma is van a birtokában olyan empéjhárom (vagy egyéb szánalmas minõség) amit szívesen látna akármilyen losslessbe.
igazam van, vagy igazam van<#wilting>
a dolog második részérõl (a mi is a hq valójában)<#nyes>
rovatunkban már tárgyalhatunk. elsõ lépésként kérdezzük meg dióka kollégát hogy vajh miért is tök mindegy, hogy milyen losslesst alakítunk át wavvá<#heureka>
annyit elõre elárulhatok (bármilyen szomorú is leszel ezáltal), hogy tökmindegy milyen losslessünk is van ha a forrás eredeti volt..és nem mondjuk tutikázott empéjhárom<#shakehead>
dióka okfejése után folytatom..<#wink>

Szívesen, én is szeretem :-)
Csak azért írtam az elsõ zárójeles részt, mert nem vitaindítónak szántam.
Ja, többféle beállítás lehetséges, sofware-ek által, de szerintem pont az eredeti hangzás a legértékesebb.
Nem pedig amit kikeverek magamnak a pc-n. (persze írtam ez csak vélemény)
Egyébként én is pc párti vagyok a fejleszthetõség miatt, de zenehallgatásra vannak a megfelelõ eszközök: cd lejátszó; lemezjátszó (bakelit), kazettás deck stb.
De a kompatibilitás szempontjából a pc.

„Lényegében igazad van, nem sok értelme van a veszteségmentes tömörítésnek, pontosabban azok számára van értelme, akik fogukhoz verik a... megabyte-okat, vagy spórolni akarnak a le-, illetve feltöltési idõn.”
Igen ez akkor volt érdekes, amikor még modemes (matávos) netem volt.
De manapság……………
Wescone
Szeva' Tgolyó!
Nah, végre sikerült belehallgatnom a kétféle tûvel digitalizált anyagba.
Hát, semmi külömbséget nem érzékeltem a két verzió közt... elsõ hallásra.
Szerintem a két verzió frekvenciatartománya közt hanyagolható külömbség van csupán. A külömbség inkább abban rejlik (és ez a külömbség többszöri track-váltás után nyilvánvalóvá vált), hogy az Arkiv tû által tágasabb teret kap a zene, vagyis a külömbözõ hangok sokkal inkább szétválnak és ezáltal tisztábban, kifejezõbben szólalnak meg.

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Köszönet a "Circle In The Sand"-ért, egyik kedvencem. <#eljen>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Amúgy léteznek olyan hangkártyák amelyek hangminõségben símán lenyomják a CD lejátszók többségét.

In Lak\'ech Ala K\'in