HQ Sound / Music - Masterpieces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dióka
nem kell, hogy biztos legyél benne, elég ha én az vagyok!<#nyes>
én már "bizonyítottam".....<#nevetes1>

átcseszem bárki fejét <#nevetes1>

én ebben nem lennék olyan biztos <#hehe>

Dióka
ne mesterezz már, tök ciki!<#nevetes1>
teljesen pontos az mondjuk 1000bõl 1000! azt semmivel sem!
de mondjuk 100-ból bõ 90 felettit ezen progik által is használt elemzõ módszerekkel, tehát különbözõ módusú frekvencia és spektrum analízissel és nem utolsó sorban ne felejtsük el a hallásunkat sem (egy jó hangrendszeren persze)! e 3 ötvözése (és egy referenciaminta) alapján szinte biztosra mehetünk....szinte, mert azért kivételek (hibaszázalék, hibaarány) mindenben vannak, ugye még egy mai processzor számítási pontosságában is.

ha valami mûszeresen abszolút annak látszódik, de nagyon sántít hangzásügyileg, akkor azért érdemes picit gyanakodni. mondjuk egy fogékony zenei hallás szükséges ehhez és nem árt, ha hallottál már életedben egy hi-end vagy audiophile hangrendszert megszólani, de legalább pár számot valóban HQ-ban HQ rendszeren.<#kacsint>

a füllel kolléga..csakis azzal...egyébként hasznos bármelyik ilyen kis progi,de természetesen csak tájékozódásra.

Tötikemester
Akkor most mi van?<#fejvakaras> Tötikéznem kell pár másik fórumról is, de fél szemem rajtatok lesz. Érdekel mi sül ki ebbõl.<#mf1>

Ide nekem minden linket, és egy password sem árt néha!

Wescone
Úgy vélem; semmivel...<#nemtudom>

In Lak\'ech Ala K\'in

Tötikemester
Köszönöm Nagymester!<#worship> Akkor mivel tudunk teljesen pontos eredményt kimutatni?<#wilting><#help>

Dióka
az összes ilyen és hasonló analizáló progról már leírtam az én véleményem (több hszen keresztül eléggé kiadósan), asszem pont ebben a témában, ami azóta sem változott. egyik sem 100%-os,mert egyszerûen nem is lehet az. értsd: csak mert aszongya mpeg,attól még lehet nem az, és ha aszonyga cdda,lehet átcseszem bárki fejét.<#nevetes1>

Tötikemester
Mit is láthatunk a képen kolléga?<#fejvakaras> Csak hogy én is megértsem.
Nekem ez kicsit magas.

Dióka
azért vannak mester mp3-ak is (nálam<#nevetes1>), nem kell feltétlenül leesnie vagy hiányoznia frekiknek, csak beállítás kérdése, sajnos viszont rengetegen kommersz, "süket" beállításokkal használják a progijaikat vagy azok eleve rossz paraméterezéssel tartalmazzák a kódolókat.

ez is egy mp3ból van

Wescone
Én is abban használom, de eszembe jutott a dolog, gondoltam megemlítem.
Nah... már két sofware van ellenemben?! Rosszúl áll a szénám! <#nevetes1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Tötikemester
Az audiochecker szerint is mpeg....

Dióka
ja,persze én tudtam,mondjuk olyan nincs is,amit nem tudok! (pár területen belül)<#nyes>

Dióka
van aki nem az alap (elsõ) módban használja?!<#nevetes1>
átlagember közt biztos nincs....<#nevetes1>

Wescone
Mflex testvér ha nálad ilyesmik teremnek a padláson, megveszem az ingatlant! <#nevetes1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
<#felkialtas> Azt tudjátok egyébként, hogy a "Tau" bal-alsó szegletében található 8 fokozatu "mode" beállításnál minél magasabb értéket adtok meg annál gyorsabb az analizis folyamata, viszont bizonytalanabb a diagnózis.
Sokszor "Unknown" ad ezen a fokozaton.

In Lak\'ech Ala K\'in

Zephyr Retiring
én csak holnap fogom tesztelni, vár az asszony. sziasztok<#integet2>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Tötikemester
Én már tötizem is. Bár Vinylbakker kolléga engem nem kérdezett, de nyomhatna ugyanarról a wavról egy Audiochecker látképet is, talán akkor többet látunk belõle. Wescone nézem a Mobyt én is!<#wave>

Wescone
Hoztam nektek egy lényegében napjainkbol való zenét. Érdekesség, hogy a "TAU" mpeg-nek "mondja"... én viszont nem.
Most Ti jöttök! <#nevetes1>

Moby - Lift Me Up

Állítólag "Sesto Sento" Mix.

In Lak\'ech Ala K\'in

zsoltford
no problem! hagyd magad...<#nevetes1>

Zephyr Retiring
folytasd kolléga...csak bátran. kivéve ha...<#nevetes1>

Zephyr Retiring
zsoltford kolléga. ma nálunk asszonyuralom van, úgyhogy csak holnap jön a blue system maxi.<#whatever><#vigyor5>

zsoltford
én inkább cd-k nél vettem ezt észre, hogy bizony nem 100%-os cdda...track-enként is lehet eltérõ illetve van hogy 95%-os valószínûséggel mpeg-nek lát egy verziót...nyilván gyári cd-krõl beszélek...azonban sokkal meggyözõbb szinte 500-ból egy ahol saját vinyl-rõl felvett anyagot tesztelve nem 100%-ot mutat, még akkor is ha a vinyl meglehetõsen viharvert...

Tötikemester
Látom, mindenki itt van aki számít. Egy két személyt leszámítva.<#wave>

Tötikemester
SzeWavszok HQ betyárok! Wind kolléga isten hozott, remélem hoztál magaddal pár linket, mert tudod, én Tötikemester vagyok ám!<#mf1><#mf1><#mf1>

Dióka
nem hinném, hogy ez tû, de (talán) szerencsére nem olyan sok a hasonló......kivéve ha...

Zephyr Retiring
velem is csak egyetlen egyszer fordult elõ cimbora, pedig "sokpárnéhány" vinyl megfordult már a dualomon

zsoltford
na de ez azért tû a szénakazalban...álltalában 99,99% stimmel cdda...
legalább is szerény tapasztalatom szerint...

Zephyr Retiring

na igen, én is találkoztam már olyan maxi vinyllel, aminek az egyik oldala cdda lett digizés után lecsekkolva,
a másik pedig mpeg...csak lestem én is..

Dióka
<#nevetes1><#wave>

Dióka
na nem olyan egyszerû ez,mivel mint ahogy wescone kolléga jól megjegyezte, fontos infó, hogy viszonylag lineáris a görbe lefutása, így lehet akár egy bakelit rip is, mondjuk úgy hogy totál szar az alapanyag, de el tudom képzelni azt is, hogy kazettáról volt digizve és akkor hasonló tünetek lehetnek, mindenesetre nem egy hûdefasza a minõség így boncasztralon (ettõl még lehet wav,jól is szólhat hallásra, mivel mint mondtam már eleget, valami nem attól lesz jó, hogy wav,hanem attól, hogy milyen állapotú),viszont annyit tud papíron, mint egy jó 128as mp3, vagy mint egy rosszabb 320-as.ez tuóbbival dögivel tele van itt pár közeli fórum....<#hehe>

zsoltford
mi ez a dal?hátha meg van akkor meggyártom ahogy idõm engedi,garantáltan nem tutykázva...nem fog kelleni lecsekkolnod!na persze már ha rendelkezem eme korongal...

zsoltford
helyes!!!

Zephyr Retiring
..tellnek az évek kolléga<#ejnye1> ..és nem jönnek<#nevetes1>
csak néha a könnyek<#nyes>

Dióka
látszatra akár 200%-ost is lehet,nem rajtam múlik!<#nevetes1>

Zephyr Retiring
...és talán wind kolléga is...<#nevetes1>

Zephyr Retiring
na mi van gyerekek<#nemtudom> egy egyszerû kérdést tett fel vinylbakker kolléga<#hehe>
a válasz is rohadt egyszerû:
ez kolléga olyan mpeg mint az állat!<#eljen>
akárhonnét is van (kaptad, vagy csináltad) egy a lényeg:
ebbõl már csak dióka tanítványom képes cdda-t varázsolni. (na persze rajtam kívül)<#hehe> de az sem lesz 100%-os soha többé...<#integet2>

Wind 67
Kösz, kicsit olvasgatok (mivel hozzászólni nem tudok)<#vigyor5>

Csak a WAV peregjen

Zephyr Retiring
azt nagyon jól tetted kolléga<#eljen><#nevetes1>

Wescone
Jól tetted Wind, isten hozott! <#wave>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
...a görbén látható külömbség a két csatorna közt viszont annál érdekesebb. <#fejvakaras>

In Lak\'ech Ala K\'in

Wind 67
Szép estét a mindent analizálok topiknak <#hehe>

Szlafkó komám említette eme fórumot,gondoltam benézek...

Csak a WAV peregjen

Wescone
Szeva' vinylbakker!
Hát... mivel "törés" nem látható a grafikonon és hirtelen görbeváltozás sem én inkább gyenge minõségü alapanyagra tippelek.
Pontosabban; nem látok olyan jeleket ami egyértelmüen kódolásra utalna, bár az ördög soha nem alszik. <#fejvakaras>

In Lak\'ech Ala K\'in

akkor folytatnám Hölgyeim és Uraim!

Dióka
hát én is, de ahogy jönnek az évek, egyre hülyülök!<#nyes><#nevetes1>

zsoltford
mindig tanulok valamit ...

Dióka
az esetleges normalizálásnak ehhez semmi köze (ez errõl a képrõl nem is állapítható meg), az nem változtatja meg ily módon a frekvenciaskálát!

zsoltford
üdv én a saját tapasztalatommal tudok regálni, ha én digizek egy vinylt 500 -esetbõl max 1 alkalommal reagál mpeg-ként egyébként 100 cdda...függetlenûl attól hogy a vinyl milyen állapotú...cd-k esetében már jobban kiadófüggõ vagy studiófüggõ a dolog...de döntõ esetben szintén nem téved a program....
én egy normalizált felvételnek gondolom...amibõl 16 khz tájékán valami eltünt...ha pedig eltünt...az nem cdda...

Dióka
ez így nagyon kicsi kép,a vizsgálandó minta alapján lenne közel 100%-os biztonságú a "vélemény", de ez ennyibõl elég mpeg gyanús.

Üdv Kollégák!
A segítségeteket szeretném kérni a következõ témában
Mpeg vagy Cdda??
Elsõsorban Wescone,Dióka,Zephyr,Trend Boy és Zsoltford kollégák véleményét várom.
A segítségeteket elõre is köszönöm <#worship><#nyes><#mf1><#mf1><#wave>