HQ Sound / Music - Masterpieces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zephyr Retiring
próbáltam: jelszó csupa kisbetûvel, csupa nagybetûvel,
szóközzel elöl, szóközzel a végén, és szóköz nélkül is.
f.e.l.a.d.o.m.<#felkialtas><#help>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Dióka
szóval Mobyt nem szeretik a progik. <#nyes>

mert olyan jó fej vagyok meg olyan okos is, ezért megmondom a megoldást és a miértjét is. <#nevetes1><#finom>

megnyugodhatsz, jól gondoltad-láttad, ez most tényleg nem egy mpeg.
ha ilyen lenne minden mpeg,akkor dejóélet lenne....
(bár egy nagyon jól kódolt mp3 is lehet dettó hasonló ehhez,illetve akár jobb is)
viszont jelen esetben az "akkor miért"re a magyarázat abban rejlik,amit már rohadt sokszor mondtam. ezek és a hasonló kétklikkes progik kizárólag sztenderdeket vizsgálnak, a bennük lévõ referencia spektrumok és frekevenciamenetek alapján.

ami miatt ezt mpegnek mondják az csak annyi,amit te is láttál, hogy jelen esetben 21khz után hirtelen esik le a freki, és mivel ezt a dolgot rohadtul nem díjazzák ezek a progik, pontosabban nincs bennük hasonló referenciakép,emiatt lazán ráfogják, hogy mpeg, holott egyébként csudaszép a frekvencigörbéje csak vélhetõen technológiai okokból vagy egyszerûen figyelmetlenül így kerültek maszterelésre a mostani botfülü és mûszerekkel együtt is vaksüket hangmérnökök által.
ez a freki esés ugyan mpeg jellemzõ, de mostanában nem egy hasonló került cédére is, így vagy az van, hogy már a kiadók is mp3ból dolgoznak (sajnálatos lenne),vagy hogy csak szimplán igénytelenek,mert nem figyelnek a részletekre.

ezt a jelenséget gyönyörûen illusztrálja a féltestvér témakörben Mflex által felrakott Den Harrow gyári cd rip néhány száma, ahol ugyanezzel a jelenséggel lehet szembesülni, s láss csodát ezek az okos-buta kis progik ugyanúgy leempegezik azokat a számokat,ahol ilyen, a nagy piros CD bibliában nem megírt frekevenciamenetek láthaóak.

ennyit errõl.

Zephyr Retiring
sziasztok. volna egy aprócska gondom amire most válaszoltam hsz. (hosszú72) privibe megkaptam a jelszót, de nálam nem nyitja. megerõsítés után sem. leszedné más is, hogy máshol mi a helyzet?<#wow1>
vagy a jelszavam rossz, vagy a fájl sérült. még sosem jártam így...<#worship>

Dióka
neem!<#nevetes1>
ez eddig elkerülte a figyelmem,de majd akkor ránézek.

Wescone
Ez a Moby Dióka!
...nem is erröl beszéltél korábban? <#fejvakaras>

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
nem látok semmit. mirõl van szó? milyen Moby??!<#fejvakaras><#nemtudom>

Wescone
Mivel vannak olyan részei a számnak amelyek a Tau által generált spectrum képen valóban mpeg-re jellemzõ frekvenciatartományt mutatnak nem lehetséges, hogy emiatt értelmezi a software mpeg-nek az egészet?
A szám általános frekvenciaképe szerintem túl egyenletesen fut 20 kHz fölé ahhoz, hogy tutyikázás legyen...

In Lak\'ech Ala K\'in

Wescone
Szép napot Mindenkinek!
Szóval mpeg-nek látod a Moby-t Dióka?

In Lak\'ech Ala K\'in

Dióka
köszike <#worship>

Tessék Kolléga!<#wave>

Dióka
pont.<#vigyor><#felkialtas><#heureka>

Tötikemester
Akkor ez egy újabb X-akta. Köszönöm Scully ügynök.<#mf1>

Ide nekem minden linket, és egy password sem árt néha!

Dióka
már elmondtam/tuk
ugye vannak olyan dolgok az élet más területén is,amit akár nagy szaktekintélyek is másképp "látnak", lásd pl. költségvetés, adóteher, a kenyér ára, vagy egy betegség diagnózisa stb.
ez nem egy szimpla matematikai mûvelet,mivel annál jóval összetettebb.
nem téved senki sem, a program megfeleltet valamihez képest, az ember részletesebben is meg tudja vizsgálni, az igazság meg akár odaát is lehet, ez a szám több részében is feszegeti mindkét típusra jellemzõ határvonalakat (amit nem taglaltam most oldalakon keresztül, hogy miért),részemrõl ezért nem mondtam se igent,se nemet, ez amolyan kakukktojás, a kivétel erõsíti a szabályt, de ismétlem, nem a hangzása, hanem kizárólag a jellemzõi alapján!
az tudja biztosan,akijé az eredeti forrásanyag, de most szinte lényegtelen, hogy mi is, mert legyen bármi is, végülis nem oszt nem szoroz,mert határvonal. ilyen karakterisztikájú (rendes stúdióban felvett) pcm(wav)-et igazából sem régen, sem mostanában nem köhögnek ki a kiadók. folyt. #lásd 830.
amúgy erõsen hozzányúlkált gyanús, túl éles a felvétel, hogy ez tök gyári legyen, vagy valaki a digitalizálás során már eleve bütykölgette, de ez már más kérdéskör.

Tötikemester
SzeWavsztok HQ Mérnökök!<#mf1> Ha már mind ilyen nagy szakzsenik vagytok, mondjátok már végre el, hogy akkor ez most mi is valójában?<#falbav>
Ugyanis eddig mindíg az Audiocheckert használtam. Az szerint jó. Dióka, Zephyr és Zsoltford szerint nem. Most ki téved: a program, vagy az ember?<#fejvakaras><#help><#wilting>

Dióka
egyébként elárulhatnád az elõadót és számcímet is, mert nem ismertem, de nekem egyébként tetszik ez a szám, legyen akármilyen is a forrás.<#kacsint>

Dióka
<#nyes> ja bocs, igaz tényleg ez "a referencia szakvélemény", meg az is, ha 3 perc múlva meg megcáfolod,akkor könnyebben tudsz az igen, a nem, meg a talán közt lavírozni és közben hol a talányos mûzsenit vagy épp mûbutát játszva minimum négyféleképpen érthetõ dolgokat összevissza sorrendben kutyulászva okfejteni.<#nevetes1>
de egy apró dezinformáció azért a te figyelmed is elkerülte:
"de az sem lesz 100%-os soha többé..." hogy ez nem igaz, mert ha 1 mp-el több fáradtságot szánok rá, még akár az sacd minõsítést is megkapná!<#nevetes1><#nyes> de mint írtam,ettõl most a te kedvedért tekintettem el, hogy nehogy összevisszazavarodjál.<#vigyor><#wave>
ámbár te egyértelmûen nyilatkoztál arról, hogy ez mpeg (mert te vagy a mester), én kicsit komolyabban vizslatva ezt az anyagot tartom magam a #830-asomhoz és közben várom azt a hangjelenséget,amit beígértél tegnap estefelé.<#hehe><#kerdes><#heureka>

Zephyr Retiring
ilyet félálomban és féllábon állva is bármikor el lehet készíteni.<#hehe>
no való igaz trükkös, de leleplezhetõ<#awink>

figyelmetlenséged kissé kezd fárasztani kolléga így éjfél táján<#unalmas>
de azért ajánlom figyelmedbe ismét az elsõ igazi szakvéleményt a témáról,

..mert sajnos minden egyéb csak felesleges fecsegés<#eplus2>

hát igen: zephyr bácsi megmondta<#awink>

Dióka
éééés???!! <#nyes><#nevetes1><#nemtudom>

most ugye csak viccelsz mester! ugye tudod, hogy mûködik ez a progi?
hát pont így, figyi meg

ez egy színtiszta, nemegészen 2 szekundum alatt hekkelt 128as (és tényleg buta) mp3 a laboromból (vagy lavoromból,már ne is emléxem). lehet elemezgetni meg análizélni.....a hangzást direkt nem manipuláltam és egyéb véglegesen eltüntetõ dolgokat sem alkalmaztam, hogy élvezhesd mind a HQ-t<#kacsint>,mind a tesztelés eredményét is.kirakhatod a képet ide is.<#nyes>
remélem a lényeget sikerül levenned ebbõl a projektbõl is.

sok sikert.
meg jó éjt.

Zephyr Retiring
...remélem, itt a hq-ban!?<#eljen><#hehe>

Zephyr Retiring
na és hol lesz a buli kolléga?

tgolyo
Hali!
Mostanában nincs idõm fórumozni.kilenc éve nem álltam a lemezjátszók mögé,s erre megkértek rá,hogy a régi szép emlékekre való tekintettel tartsak egy igazi retro party-t.80s 90s évkbõl.a korosztály 25-40 közt lesz Kb300-400 fõvel.ráadásul szabadtérben.most legalább kiporolom a kilenc éve pincében pihenõ ládákat és erõsítõket.

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

Zephyr Retiring
itt az ideje egy kis zenélésnek. egy nagyon kellemes kis maxit hoztam ma nektek. aki nem ismerné még:

lossless jelszó nélkül 😊 <#integet2>

Zephyr Retiring
na egye fene szlafko kolléga..ha már feltöltötted<#hehe>
megtisztelhetnél egy jelszóval is<#ravasz1>
esetleg megsasolom azt a chilly "opust"<#nyes>
ha ez is saját up, akkor csekkolnom felesleges is<#integet2>

Zephyr Retiring
köszönet kolléga. szokás szerint kiváló anyag<#eljen>

Zephyr Retiring

Zephyr Retiring
úgy látom gyerekek itt a második...<#whatever>
figyeled zsoltford kolléga<#merges2>

...tû a szénakazalban..<#nevetes1>

Zephyr Retiring
hali tgolyó rég láttalak. most retróverseny van, vagy mi<#hehe>
hirtelen ez került elõ, de biztos akadna még valahol...

tgolyo
Hali! Sziasztok!
Nekem anno csak egy Unitra Aria tipusu készülékem volt.erõsítõ nem volt benne.mikor megláttam a fotód,rögtön lefutottam a pincébe ,s hatalmas keresésbe kezdtem,majd megleltem az egyik polcon.A mai napig van belõle 9db echte original csomagolásban:

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

Dióka
úgy látom,mintha te direkt játszanád az értettlent vagy csak nem akarod felfogni, hogy nem lehet egyértelmû mindenre igent vagy nemet mondani. gondolom visszább biztosan nem olvastál a hasonló sztorik tárgyalgatásában.
ha szavaztatni fogod,akkor a többségnek hiszel majd és megbékélsz (akik vagy szakértõk vagy nem)?!
persze én sem vagyok szaki, de ez a minta csak a kinézete alapján inkább mpeg, de apróbb részeiben is látva pár dologban közelebb húz azon wavek felé (ha azt mondjuk, hogy wav),melyek abba a kategóriába tartoznak,amit úgy hívunk (nagyon) szarul maszterelt!
válaszd ki a kettõbõl, te melyik tudatában lennél boldog és legyen az!

hogy ez CDDA az csak attól függ, hogy gyári cédérõl való-e (ezt megállapítani nem lehet-igaz a te progid ezzel jelzi az "eredetiségét", de ez nem a forrásra utal), mert látatlanban akár lehet bakelitról vagy DATról vagy a Holdról is, de legyen akárhonnan is, ha ez egy eredeti wav, akkor nagyon nem gratulálnék annak a hangmérnöknek vagy stúdiósnak,aki ezt ebben a formában útjára engedte.

Hello Everybody!

És itt van a cdda vagy mpeg kérdésemben a harmadik láncszem vagyis maga az áldozat amirõl a spectrumkép illetve a frekvencia ábra készült.
Elnézést kérek mindenkitõl egy hangmérnöki véleményre vártam ezidáig,de ez egyéb okok miatt elmaradt <#nevetes1>
Tehát akkor a kérdés illetve kérés ugyanaz cdda vagy mpeg?? (azon kollégák segítségét is szívesen látom akik fülre is megtudják állapítani)
Ismételten köszönöm mindenki segítségét <#worship><#worship>
Üdv:
VB

Wescone
Hi!
Én kérek pass-t szlafko kolléga! <#wave>
Elõre is köszönöm!

In Lak\'ech Ala K\'in

mflex

What about the forests?

két mjuzika .
Chilly - Simply A Love Song
Manfred Mann's Earth Band - No Guarantee

Az elsõt nem gyõzik non-stop feldolgozni, de az eredeti eddig a legtutibb (szerintem), a másik legalább ekkora favorit.
Bár lehet kevesebben ismerik, ez írhatjuk a válogatás albumok számlájára.
Persze mindkettõ wav.
Igazodva a fórumhoz jelszó: priviben (már ha érdekel valakit)

pack
Dióka
ja, részemrõl biztosan semmilyen programot nem kedveltettem meg veled. <#vigyor>ha rám hallgatsz,akkor fenntartásokkal használod, és hogy miért és hogyan,azt már jóval korábban részleteztem.<#felkialtas><#heureka>

Dióka
ezt rosszul látod, a két minta egyáltalán nem hasonlít egymásra (mint ahogy te hiszed gondolod vagy látod), legfeljebb laikus szemmel, míg az elõzõ (a korábban állásfoglalt) párunk számára egyértelmû, addig a tied pont nem az, és ezt ecseteltük is.

a két jellemzõ adat egyébként általában elégséges eredményt hozhat (ha az adatokból egyértelmûvé lehet tenni valamit), de te biztosat akartál,ahhoz ez meg jelen mintáddal épp nem segített, mert benne van abban a hibaszázalékban, ami miatt nem olyan egyszerû. a valós hangminta meg nem azért kell ilyen esetben, hogy meghallgassam, hanem hogy más módszerrel is megnézzem, esetleg részletesebb spektrum vagy frekitérképet lássak.

Dióka
ja bocs, csak késõbb olvastam, akkor az elõzõ kérésem tárgytalan.

Dióka
szerintem jó úton haladsz!<#nevetes1>
úgy 100-200ezer forintos beruházással egész tûrhetõ hangképet hallhatnál (persze a helyi akusztikai adotságokat nem ismerem, az még kakukktojás lehet)<#vigyor><#kacsint>

Dióka
ezt megsasolnám, ha dobsz egy jelszót, ugyanis ez a szám nekem is megvan,anno még cédérõl!

zsoltford
Tötikemester
De majd csak holnap. Elteszem magam, mert alig 5 óra múlva vár a gálya. No meg a malackáim. Szép álmokat HQ Mesterek!<#mf1><#mf1><#mf1>

Tötikemester
<#wilting> Most már engem is érdekelne az a hangminta kolléga. Feltolnád, hogy én is belehallgathassak végre?<#wave>

Dióka Mester!

Jó meglátás valóban most kivételesen ráérek hiszen tudod te is a kemény munka után a jól megérdemelt szabadság.Ez az érzés persze csak a hétvégéig fog tartani.Az ajándékozás tekintetében én pl.kakasos nyalókára gondoltam.de nem rossz ötlet a kockacukor sem(még gondolkodom)

Egyébként a történet ott kezdõdött amikor megkedveltettétek velem ezeket a kis progikat amire igazándiból nem is lenne szükségem dehát kíváncsi ember lévén feltelepítettem a gépre és elindult a bogár a fejemben akkor hogyan is tovább és mirõl is beszélnek a kollégák.

Éppen tegnap vagy talán ma csekkoltátok az egyik kolléga állítólagos wav feliratú remekmûvét amirõl szinte egyértelmûen megállapítottátok hogy ez nem az aminek látszik.Amit én kérdeztem tõletek ez látszatra hasonlít mármint a spectrum képe.Ott rendelkezésetekre állt egy hangminta és egy spectrumkép.Amit én prezentáltam ott viszont egy spectrum és egy frekvencia ábra és mivel itt nem arról volt szó hogy hogyan szól hanem a kiterjesztésrõl illetve a szabványról így kíváncsi voltam hogy ebbõl a két adatból megállapítható e valami.?? (ha van hangminta akkor egy kezdõ is mint például én is megállapítom annak a tényét megközelítõleg hogy mivel állokm szemben,de egy profinak eme két adat ismeretében illik stabil véleményt alkotnia.(szerintem de nem biztos)<#hehe>
Hát röviden ennyi...de ha igényt tartasz a harmadik elemre is mármint a hangmintára akkor szívesen állok a rendelkezésedre.
Üdv:
VB

Tötikemester
Akkor tõtöm lefelé.<#worship>

zsoltford
az angol nyelvû jelszó mentes...a günter megy rövidesen...

Tötikemester
Na várj kolléga, akkor sorolnám: Akai deck, Orion erõsítõ, Unitra lemezjátszó és 1 db Thomson /6 óhmos, 10 Wattos minihifi hangfalacska. Ja meg egy Pentium III.-as asztali gép. 700 megás procival, és integrált hangkártyával. A kábeleket a malackám szájából húztam ki nemrég, de kötöttem rá csomót, és betekertem fekete szigetelõszallaggal. Azt hallottam így is egész jó még. Faszányos 128 as mp3 akat szoktam letõtikézni, s az dübög itthol. Mi az álláspontod kolléga?<#fejvakaras>
Azért a HQ közelében járok már legalább?<#nemtudom><#wave>

Tötikemester
És jelszót is dobsz hozzá Zsoltford kolléga? Én ugyanis szívesen röhögcsélnék!<#mf1><#mf1><#mf1>

zsoltford

discogs info

az egyetlen jó verzió a maxiról( a német nyelvût ha valaki röhögcsélni kíván felteszem...)
1990 ben mikor a fiatalokban meghalottam nagyot ütött a hegylakós hangzás...

cdda :-)

Dióka
VB kolléga!

na egy hangmmérnök az már jól jönne tényleg.<#hehe>
mivel titkon rejtve véletlenül sem adtál hallgatható mintát, így ez a teszted jóindulattal is csak vaktesztnek fogható fel az általad prezentált és más módszerrel tovább nem vizsgálható képi infók alapán, így különösebben nem rendítene meg az sem, ha te azt mondod,mpeg, sem az, ha mégsem az, sem az ha azt mondod, ezek a analizátoreffektek csak igazából a nappalidban audiophile zeneszám hallgatása közben indirekt módon elkövetett -23db-es hangnyomású szellentésed által generálódott légnyomásváltozás felharmónikusainak elektroakusztikusan hõkamerával rögzített impulzusjelei voltak 2D-és ábrázolásmódban.

végülis mit szeretnél? pontokat vagy krediteket osztogatni, esetleg egy egész estén át szopogatható nem olvadós kockacukrot a jól tippelõnek?

vagy csak tényleg ráérsz?

<#nyes><#heureka>

Dióka
félreérted, nem a "hangzást" bizonyítottam, hanem hogy a lentebbi vizsgálati módszerek bõven pontatlanok lehetnek, így a hszed összefoglalóan "ki min nõtt fel és mit hallott életében" számomra eklektikus részére nem reagálok.
egyébként még egy vájtfülüt is be lehet húzni a csõbe, ez csak kellõ zenei összeállítás és elõválogatás kérdése. maga a hi-end sokszor már egy szubjektív "érzésen" alapuló mítosz, melyet van aki meg tud fizetni, van aki meg nem is hall.<#nyes>

röhögve olvasgattam az olyan történeteket is, amikor a borászokat összezárják, majd végig kostóltatják a piákat, úgy hogy tudják mit isznak,meg úgyis, hogy nem és hát érdekesen ellentmondó eredményeket böffentenek a végén egymásnak....mindez egyáltalán nem elképzelhetetlen a vájtfül vakteszteken sem.....fõleg ha nincs referencia minõség! azaz fingod sincs, hogy az adott zenének hogyan is kéne szólnia "eredetileg" (és mondjuk most rugaszkodjunk el az egy darab zongora a tér közepén szituációtól) akkor az máris nagy szívás, ugyanis seholsincs lefektetve, szabványosítva hogy egy adott hangszernek vagy alcsoportjának és az elektronikus hangszereknek, instrumenteknek hogyan kell szólnia pontosan és attól eltérni nem lehet, illetve azt milyen szabványos körülmények között kellene rögzíteni és maszterelni, hogy tegyék azt bárhol is a világon,mindig ugyanazt az eredményt,hangzást kapjad. a végsõ eredetinek mondható hangzást (elsõsorban nem élõzenén persze) általában a stúdiótechnika (masztering) és a hangmérnök füle határozza meg.
szerintem.....

én már "bizonyítottam".....<#nevetes1><#hehe>

természetesen bizonyítottál annak a rétegnek aki mp3-on nõtt fel illetve azoknak akik különbözõ csábító felíratú fórumokból szerzik be a zenei gyüjteményüket és a kapott link érdekében mindent bevesznek.(és vannak akik nem illetve a mestermunka meghallgatása után melegebb éghajlatra küldenének,,,,de ez már egy másik történet.)

Egyébként köszönöm hogy megnéztétek és véleményt alkottatok a hozzászólásomhoz<#worship>Egy kicsit még várok ki is járt közelebb az igazsághoz,csak megvárom még ZSZS (Trend Boy) Hangmérnök Úr véleményét is.
Üdv:
VB