Hivatásos katonaság

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

degenerator
elõfordulhatnak. de ne oda jelentkezz, ha csajozni akarsz.

és okj-s papírt kapsz a tiszthelyettesi képzésrõl.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

meg azt akarom még kérdezni ha vki elvégzi a Kinizsit akkor mien papírt adnak?? úgy értem mivel jelzik hogy te katona vagy
a kinizsibe járnak lányok??
degenerator
nem tudok róla.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Magyarországon van még katonai suli a Zrínyin meg a Kinizsin kívül??
csontigbenyalás+rokonok, kb ez a válasz mindre... 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Hali!

Hivatásos katona mennyi hazai szolgálat után mehet külföldre?
Békefentartó hogy lehet az ember?Mennyit keres?Kijutni nehéz?
Iraq, Afgán háborús övezetekbe kilehet e jutni?

degenerator

degenerator
még nem😊

Viktorr
Te egyébként katona vagy?

degenerator
jelentkezz, max nem jelensz meg.

Viktorr
Hát gyorsan át kell gondolnom,mert Február 15-e a jelentkezési határidõ.
Nemtudom nem kérdeztem meg mennyi lehet a minimum,de szerintem még a hármas átlag lehet belefér.
Az a baj,hogy én még a tûzoltósághoz is beszeretnék kerülni,és jövõhéten lesz az egészségügyi felmérés,addig meg nem jelenzkezek sehová.Ha az nem jönne össze,akkor marad a katonaság.

degenerator
szerintem alapból kezdj szentendrével, mert ott legalább tanulsz valamit, (pl ha vmi elfekvõ alakulathoz kerülnél, alig látnál fegyvert), na meg magasabb rang, több illetmény, és senkinek a jóindulatára nem kell várnod, hogy beajánljanak továbbképzésre.

egyébként a minimum mennyi szentendrére? meséld már el az infóidat😊

Viktorr
Nekem átlag 4-es volt az érettségim,arra aztmondta a csávó,hogy bõven jó.

Soldiers
kb mien átlaggal fesznek fel oda Szentendrére??

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

Viktorr
Azt megtudod mondani,hogy ha belevágok a Hivatásos katonaságba,közben el tudom végezni ezt a Tiszthelyettesi szakiskolát Szentendrén?Vagy inkább kezdjek egybõl Szentendrén?

Viktorr
Köszi a gyors választ,pont most küldtek e-mailt a toborzó irodától ezzel kapcsolatban😊

degenerator
attól függ, milyen katona akarsz lenni. támogatóknál nem kizáró ok. de menj be egy toborzó irodába, õk naprakészek.

Viktorr
Sziasztok!
Szeretnék katonának jelentkezni,de nem tudom belevágjak-e,mert kontaklencsét hordok.A Tûzoltósághoz ez miatt nem kerültem be.A katonaságnál is kizáró ok ez?

ált iq tesztekben ami "matekos" feladat, az se matek valójában, szóval nem 4 jegyû számból kell fejben gyököt vonni, hanem ilyen találd ki mi a sorban a következõ, meg hasonlok, semmivel se nehezebb mint amikor kockákat meg pöttyöket pakolnak ki elég hasonló céllal, szóval nem számolgatni kell, hanem bizonyos mintákra rájönni azonosságokat meglátni vagy hasonlok, hány éves a kapitány jellegû feladat is lehet de igazából azokat is ha jól átgondolod az se matek

igazából ilyen téren max a felvételitõl félj inkább, szóval ha egy matek érettségi vagy matek felvételi megy akkor az iq teszt már fel se fog tünni... 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

akkor valszeg belevágok ! 😄 világ életembe jó tanuló voltam, csak a matek ami a világért nem ment bele a fejembe ^^

WoT / Gw / Gw 2 / Aion / L2 / WoW

hm nekem a müszeres mizéria nem volt még anno, meg a pontlevonás témát se mondták, csak hogy annyi idõ van és pont

iq teszt meg nem matek, hivatalosan az iq-teszt lényege hogy az intelligenciát mérje mûveltségtõl és tanultságtól függetlenül, az már meg egy másik vita tárgya hogy mennyire alkalmas erre vagy mennyire nem 😊

degenerator
papíron zajlik.

az iq teszt meg valakinek nehéz, valakinek könnyû. képességeidtõl függ. elsõsorban nem a matekos dolgokra helyezik a hangsúlyt.

és ezt számítógépen fog zajlanai? az iq teszt.nem tom engem mindenki ezzel szaratott hogy atom nehéz lesz.ráadásul sose voltam matek zseni.

degenerator
3 részes pszichológiai vizsgálat:

a.: személyiség és iq-teszt, fél órát kapsz rá, azon túl pontlevonás.
b.:mûszeres teszt: felvillan 10 db öt jegyû számsor egy pillanatra, és azután minél többet meg kell jegyezned, és leírnod. sorrend nem számít.
c.:motivációs felmérés.: szokásos kérdez-felelek.

pont olyan mint bármilyen másik iq teszt... 😊
szerintem nem kell ezen sokat agyalni, egyrészt nem nehéz, másrészt meg ez erõsen olyan hogy ha nem vagy hülye úgyis megy, ha meg az lennél akkor úgyis esélytelen lenne, kb ennyi 😊

Sziasztok!
Engem elöszöris az érdekelne , hogy azon a pesi 2 teszten mire kell számítani?nem az erõnlétire vagyok kíváncsi hanem arra hogy hallottam hogy van egy matematiaki feladatokból álló iq teszt szerüség, és azt monták hogy annál szoktak a legtöbben elhasalni.nos engem az érdekelne hogy milyen jellegü az a teszt?esetleg van e olyan program a neten amivel egy kicsit lehet rá készülni?

degenerator
a zrínyin?

azér az, hogy gyógyszert kell szedned rá, már necces lehet. ahogy a magas vérnyomás is. szerintem menj el egy toborzóirodába, beszélgetni ilyesmirõl.

Annyira nem durva, 1 szem gyogyszert kell szednem minden este, igaz mostanaban szajspret is kell hasznalnom, de anelkul is jol vagyok.
Amugy ez a +4 diptria nem sok egy kicsit? Mert az en egy egesz nemtudommennyivel is eleg szarul latok...
Mindegy vegulis, meg van 2 evem, max marad a lezeres mutet, vagy nem lovesznek megyek. Habar ha jol hallottam mar nem fognak lovesz szakot inditani.
Nem lehet tudni vagy sejteni hogy 2 ev mulva milyen szakokat inditanak?

hoy ehh

degenerator
ha olyan durva allergiád van, hogy kimész a mezõre, és kb összeesel a rohamoktól, az jelenthet gondot, de egyébként nem kell mondani, és nem lesz baj belõle.

Soldiers
nem kell az orvosnak mondani se a lapra felírni max szedsz gyógyszert

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

Na ez jo hir, a szemuvegem 1,x diotrias, allergiat meg nem tudom pontosan, sok fanak a viragara, de a parlagfu is benne van, szal lehet csak ez a parlagfuves amit irtal.

hoy ehh

degenerator
allergia bizonyos esetekben lehet kizáró ok, persze nem parlagfüvesre kell gondolni.

a szemüveg ok +4 -2 dioptriáig.

Allergia es a szemuveg viselese egybol kizarja a katonasagba vonulast? Nem csak loveszet erdekelne, azt is hallottam hogy mostanaban fog indulni katonai-informatika szak is.

hoy ehh

Soldiers
hát mivel idén érettségizek de tuti nem vennének fel a zrínyire azért lehet a kinizsi pál lesz még utána járok a dolgoknak

degenerator
hát a zrínyin az elsõ félévben kb azzal foglalkoznak csak, hogy meglegyen a jogsid, meg nyelv. kb ennyi. aztán van pár tárgy, ami más sulikban is, pl matek. de nagyrészt katonai témák: harcászat, hadtöri, vezetéstechnika, katonapszichológia, ilyesmik. 3. év után szakosodhatnál, hogy lövész, felderítõ, egyéb akarsz e lenni.

egyébként igen, lõnek, és van önvédelmi oktatás, bár azt te választhatod. egy sportot kötelezõ csinálni, focizhatsz, kosarazhatsz, karatézhatsz, de akár lovagi játékosat is lehet játszani...😊

Soldiers
és pl miket tanulnak az ien katonai sulikban? pl lõnek meg önvédelmet tanulnak?

Molnibalage
Ez elég dilettáns kijelentés volt. A legtöbb katona reméli, hogy soha nem kell megtenni. A normális Honvédelmi erõ megteremtei ennek viszonylagos felételét, mert senki nem mer beléd kötni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Soldiers
köszi hát oan jó tanuló nem vok hogy zmne-be menjek

degenerator
én azt mondom. ha nem múltál el 22, próbáld meg szentendrén a kinizsi altisztképzõt. persze ha komolyan gondolod. ha jó tanuló voltál, akkor megpróbálhatod a zmne-t.

Persze itt össze kell hasonlítani azzal , hogy a civil szférát most éppen sújtja a "gazdasági válság " és ennyi pénzt valahol szalag mellett kereshetsz meg több mûszakban . Segéd munkásként meg nem biztos a jövedelmed .

A honvédség tisztességesen bejelent fizeti a TB-t meg van egy csomó olyan plusz amit nem biztos , hogy a civil világban megkapsz . Lásd "cafetéria" juttatások .

Az a biztos , hogy bevonulsz próbaidõ alatt bármelyik fél felbonthatja a szerzõdést azonnali hatállyal (ez fél év ha jól tudom . ) Meglátod mi van odabent , ha tetszik maradsz , ha meg nem akkor elbúcsúzol . Ha kérdésed van akkor még írd meg ide , lehet hogy még benézek . 😊

Szia !

A sok bába között elvész a gyerek . Azaz túl sok az információ .

A szerzõdéses katona 70 ezer forintot visz "haza" minimum . De ugye ez kezdõ fizetés . Majd idõvel növekedni fog , ha mondjuk sofõr vagy és az évenkénti osztályba soroló vizsgák által megszerezhetõ "akár" 5-6 ezer forint többlet , illetve még nagyon sok tényezõ, túlórák kifizetése, rendfokozati pótlék (hát eléggé lassú az elõre lépés ) meg akármi . Szerintem max ha 110 ezer akkor már pontos az adat .

degenerator
ezt magadnak kell eldöntened, te mit vársz a honvédségtõl.

Soldiers
és szerintetek megéri bevonulni??

degenerator

Soldiers
mennyit keres egy szerzõdéses katona??

degenerator

degenerator

degenerator
de, csak betéttel.

Solten
Lagzi Lajcsi nem fogja lefutni a 3200 métert 25 perc alatt sem" - magyarázza a legtipikusabb esetet Ignáth õrnagy."

<#vigyor>

Saor Alba