Hivatásos katonaság

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

akinek nincs meg a fizikuma az ne menjen katonának... de ennyi erõvel a rendõrésgre és smasszernak sem fogják felvenni, ennyi el kell fogadni

SgtChris
Az esetek nagy részében a fizikai felmérés során hullanak ki az emberek. Amit olvastál nagyrészt helytálló. Tehát elmondják, elmutatják a feladat helyes végrehajtását, aztán 1x-er, max. 2x-er figyelmeztetnek, ha eltérsz attól, aztán ácsi...

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

A fizikai alkalmasságin sok ember hullik ki?

(esetleg nem bírják megcsinálni a min pontot vagy rosszul csinálják a feladatot és az elég gáz mert azt olvastam ha nem úgy csinálom pl: a felülést ahogy le van írva akkor megállítanak és kész annyi a pont amennyit jól megcsináltam stb.)
óóóó köszi a gyors választ
igen, érthetõ volt a válaszod most már értem hogy mi is ez valójában...
SgtChris
Ezt úgy képzeld el, mint a hivatásos jogosítvány megszerzésénél, a PÁV-nál. (nem tudom mondd-e neked valamit...) Egyszerre tesztelik az érzékszerveket (szem, fül) és a reakciót (kézzel, lábbal) Hallassz magas és mmély hangot, meg többféle színt, és a hallottaknak, látottaknak kell a megfelelõ végtaggal jelezni, hogy épp mi az mi történt... (huh, csak remélem, hogy elég érthetõ...)

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Mibôl áll az alkalmassági vizsgálat?
Az alkalmassági vizsgálat 3 elembôl áll.

a) Egészségügyi vizsgálat:
– laborvizsgálatok (kiemelten a drogteszt,
az AIDS-vizsgálat, és nôknél a terhességi teszt);
– belgyógyászat;
– sebészet;
– szemészet;
– ideggyógyászat;
– fül-orr-gége;
– fogászat.
b) Pszichológiai vizsgálat:
– teszt;
– MÛSZERES VIZSGÁLAT;
– pszichológussal történô beszélgetés.
c) Fizikai vizsgálat:
– 3200 m futás;
– karhajlítás (fekvôtámasz) vagy húzódzkodás
(2 perc alatt);
– hanyatt fekvésbôl felülés hajlított térddel (2 perc alatt).

ez a pszichológiai mûszeres vizsgálat mit takar?? tudja vki?

Forrás: magyar honvédség kiadványa-http://www.honvedelem.hu/files/9/8663/hogyan_lehetek_szerzodeses_katona.pdf)
degenerator
ha nem látható helyre van tetoválva, nem hinném, hogy szólnának érte.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

õõõ
homlok..., kicsit korán volt még 😄, de a lényeg ugyan az kb 😄

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

degenerator
szemöldök?

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

miért pont a szemöldök? ennyi erõvel az orrán már lehet? 😄

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

degenerator
jó kérdés, szerintem, ha nem a homlokodon van, lehetsz.

Soldiers
hi all
azt akarom kérdezni lehet hülyeség de akinek van egy kis tetkója a vállán az lehet katona vagy??

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

Sheva07!! Köszi a pontos, gyors infot!<#worship>

http://www.felvi.hu/ft9/meghirdetes.ofi?mfa_id=1&meg_id=4629

A lap alján találod meg a választ---->kell

"A szakra alapfokú C típusú államilag elismert angol vagy francia nyelvvizsgával rendelkezõk jelentkezhetnek."
Zrínyi had-és biztonságtechnikai mérnõki apalszakra (katonai) tényleg kell alapfokú angol?

A felvételire gondoltam....bocs
SgtChris
Már hogyhogy melyik hónapban? Ezt most nem értem...A suliban gondolom évente többször is van felmérés, az avatás elõtt pedig egy komplett alkalmassági vizsgálat van (hasonló, mint a felvételikor), olyan április környékén.

degenerator
persze, ha díszelgõhöz raknának, tiltakozz hevesen😊

heló

Azt tudjátok hogy melyik hónapban van az erõnléti felmérés?
SgtChris
A gyakorlat az az, hogy a végzõs hallgatóknak beosztást ajánlanak fel. Persze nem kívánságmûsor...

1 kérdésem lenne ha elvégzem a kicsizsit akkor utána szoktak ajánlani munkát??
köszi a gyors választ, sajna csak jövöre tudok jelentkezni tehát akkor már 24 leszek. Majd hétfõn ennek utánna nézek.
degenerator
egy toborzó tiszttel beszéltem tavaly, õ 24et mondott. próbáld meg.

jhetedikj
Nálunk volt olyan aki elõtte héten szívott nem mutatták ki vizeletbõl,de volt egy másik gyerek pont mellettem állt,neki pozitív lett le is kellett szerelnie,azt mondta állítólag gyúráshoz szedett valami olyan cuccot amiben volt valami ami nem kellett volna,na de ez már sosem derül ki.

anno 1987

Szevasztok

Lenne 1 kérdésem. Én már betöltöttem a 23at mert most jelenleg a gyõri szif re járok építõmérnök szakra de az nem nekem való. A Zrínyi szabályzatában meg ezt találtam (2007-es dok.):

A
tisztképzést folytató szakok teljesidejû munkarend szerinti képzésére történõ jelentkezés esetén további feltétel – a jelentkezés évében – a betöltött 18., de be nem töltött 23. életév (ettõl a
beiskolázó írásos javaslatára kivételes esetben az intézményünk eltekinthet),...

Én a katonai vezetõ szakra szeretnék jelentkezni. Ez most engem érint?
A felvi-n ilyet nem írnak.
( http://www.felvi.hu/ft9/szervezet.ofi?mfa_id=1&szer_id=311 )
degenerator
ha van sima középfok, felavatják, ha van szakmai nyelvvizsga, akkor hivatásos lesz.

fõleg hogy középfoku nyelvizsga kell bármilyen más civil diplomához is mamár, egy minimum de van ahol 2 is 😊

SgtChris
Nem tudom bemeneti feltételként kell-e (nem hinném), de hogy a diplomához középfok kell, az biztos, 100%, annak hiányában nem fogják felavatni az illetõt...

degenerator
középfokú kell.a felvin szerintem hülyeséget írnak.

Helló

Lehet már késõn irok de még azért van idõm a jelentkezésre és a felvin azt irták hogy a zrínyi re kell alapfokú nyelvvizsga. Ezt ti hogy tudjátok?
degenerator

igazad van!

degenerator
ilyen lekezelõ stílussal inkább az in-kalhoz jelentkezz😊

a füves cigi kb 1 hónap alatt ürül ki, de jobb megvárni a másfelet. hajból egyébként 3 hónap múlva eltûnik, ha nem vágod le, akkor is, de ha gyorsan kell, fokhagymával mosd meg sokszor.

egyébként ne ítéljétek el egyszerre, a sereg azért van, hogy embert faragjon belõle, és ha olyan beosztásba kerül, ahol futni kell, majd rájön, hogy nem jó dolog a cigi.

hát spec én egyikrõl se tudom a konkért következményeket, sõt azt se tudom hogy full civilként ugy általában mik a következmények, de õszintén szólva nem is érdekel, engem nem érint, innentõl kezdve nekem tök8 😊

SgtChris
Arról nem is beszélve, hogy más következményei (jogi értelemben) vannak, hogy ha a felvételin mutatják ki, míg megint más, ha már állományban vagy...

nagyon, ha megbuksz a drogteszten akkor alkalmatlan vagy, ennyi, annyira hogy pont emiatt van hogyha valaki "megkezdi" az eü tesztet nem hagyhatja félbe, magyarán nem mondahtod pl a vérvétel elött hogy te felálsz és elmész, vagyis mondhatod, csak akkor asszem dupla idõre tiltanak el mintha "simán" alkalmatlan lennél
ha jól rémlik 5 év vagy ilyesmi

a füves cigirõl meg annyit hogy az ürül ki legkésõbb a szervezetbõl, hajból pl addig kimutatható amig le nem nõ teljesn..., szóval pl a szintetikus drogok jóval hamarabb lesznek "kimutathatatlanok"

ez csak az információ része a dologhoz, a morális/erkölcsi részéhez a dolognak nem szolnék hozzá, semmi közöm hozzá 😊

Soldiers
csak kár hogy nehéz a Zrínyi

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

SgtChris
Pályázni mindenre lehet korlátozás nélkül, ha megfelelsz a kiírásban foglaltaknak. Az más kérdés, hogy kiválasztanak-e...
A lehetõség adott, akár tiszt (ZMNE), akár tiszthelyettes (Szentendre) leszel.

SgtChris
Szerintem alapból, jobb, ha ha elkerülöd a sereget ezzel a felfogással. Itt nemcsak az alkalmasságin kell tisztának lenni ember! Tegyük fel átmész, mert megállod addig, amíg megvan a felvételi. És akkor mi van? Mondjuk egy fegyveres szolgálat, vagy éleslövészet elõtt elnyomsz egy vicces cigit, mert azt gondolod, hogy attól sniper leszel? Ehh... Felejtõs. Nem adnék fél évet és repülnél.
Sokmindenre nyitott vagyok, de hogy az alkoholnak, meg a kábszernek (bármilyen, még mielõtt elkezded nyomatni a "fû az lightos" dumát...) semmi keresnivalója nincs egy bakánál, se munkában, se szabadidõben, az biztos.

Sztem kiürül a szervezetbõl csak nemtudom milyen hamar.

na figyelj
elhiszem h. te még sose szivtál vicces cigit. épp ezért fingod sincs milyen, ha nem tudsz értelmesen válaszolni arra amit kérdeztem...akko ne irj
én nem azt mondom h. jó, vagy hülye aki még nem...de ne alkosson rola véleményt. azzal szerintem semmi gáz nincs, h. vki havonta egyx mondjuk füvet sziv....a pia gázabb fiam
de azt kérdeztem...tudna e vki segíteni h. mennyire szigoru vagy hogy megy, vagy talákozott már esetleg ilyennel...
"igazábol ezzel sztem semmi baj nincs"

Ez így igaz, szerinted!

sziasztok. én is a katonaságra adtam a fejem, csak a felvételi vizsgákkal lenne egy kis probléma, annak is az egészségügyi részével. tehát nincs velem semmi baj, mindössze drogteszt része...tehát nem arra kell gondolni h. egy függõ drogos vagyok vagy vmi. rendszeresen edzeni járok tanulok stb stb, csak volt h. elmentünk hétvégén vhova, és ott volt egy vicces cigi...igazábol ezzel sztem semmi baj nincs, de õk lehet nem igy gondolják, nem tom mennyire szigorú...nem tudom milyen veszélyei lehetnek ennek, mert elvileg kiemelt drogteszt van vagy mit olvastam, tudnátok segiteni?
Nagyon köszönöm a segítséget!
Ha a Zrínyit elvégzem utána megpályázhatok egy ilyet szted?
Vagy esetleg más helyet nem pont ciprust.

(messze van ez még de jó elõre tervezni)

SgtChris
Látom komoly ember vagy, pontosan ilyenekre van szüksége a hazának<#szomoru1>...nah mindegy, erõt vettem magamon és komoly melóval begépeltem a Googleba, hogy tiszthelyettesképzõ és mit ad isten! El sem hinnéd, ezt találta: MH KPTSZI-SZentendre

még lenne 1-2 kérdésem hogy a Kinizsi-benn mennyi a képzési idõ hány év?
2, tanulnak e ott ien matekot meg iesmiket vagy csak történelem féleséget?
2+1 mekkora az iskola?<#mf1>
SgtChris
Általában 2 éves csapattapasztalatot írnak a pályázatban. Békefenntartó úgy lehet, hogy békefenntartó misszióban vesz részt :-) Bármilyen meglepõ, a legtöbb hely az ilyen, ahova menni lehet, de fõként Ciprus, Koszovó, Sína, Grúzia ami kifejezetten békefenntartó misszió.
Kijutás a lövészdandárokból egyszerûbb, hisz ott általában komplett kötelékeket vezényelnek, máshonnan meg a pályázat alapján.
Irakban minimális a jelenlét )fõként tisztek, magasabb rendfokozatõ tiszthelyettesek), míg Afganisztánba egyszerûbb a kijutás minden állománykategóriából.

Ha érdekel, böngészd nyugodtan például ezt: Pályázati kiírás

degenerator
tiszthelyettes.

mit jelent az a tts.??
SgtChris
Szvsz a tiszthelyettesképzõ elvégzése után se leszel egybõl hivatásos, hanem "csak" szerzõdéses tts.-ként avatnak.
Persze papírt kapsz, hogy katonai sulit végeztél, meg beosztást is ajánlanak fel, ahol éppen lesz üres egy végzõsnek.