Hivatásos katonaság

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

aha oké azé kérdem mert oda szeretnék menni jövõre
nálunk 1991évi a legfiatalabbak

WoT / Gw / Gw 2 / Aion / L2 / WoW

járnak oda 17-18 évesek??
22-23

Soldiers
hány éves vagy hogy most mentél oda?

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

tûrtünk tûrtünk tûrtünk alkalmazkodtunk..aki nem az 2 nap után már le is lépet.Meneteltünk, tanultunk tûrtünk tûrtünk nyeltünk nyeltünk..aki nem az lelépet. nem 1xrü!!! feszült vagy egész nap koncentrálsz kb minden szavadra hogy mit és hogy milyen sorrendbe szólaljál+ 1általán.vigyázva álltunk elég sokat.jól gondolja meg mindenki hogy biztos jelentkezik e mert nem lesz végé ott maradni a 3 hónapot. kb minden nap gondoltunk arra hogy eljövünk.Akarat az hatalmas kell.ERÕS AKARAT AKÁRMILYEN AKADÁLYT LEKÜZD.

Soldiers
mi jót csinálgattok?

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

na szentrendén eltöltöttem az elsõ hetemet...hát mit ne mondjak elég kemény 😄 vannak érdekes kiképzõk, de Füstös fõtörzsõrmester úr haláli arc 😄 😄

Azt szeretném megkérdezni, hogy a fórumozók között van e Zrínyis vagy volt Zrínyis.
Lenne pár kérdésem:

-Milyen követelmények vannak az órákon, vizsgákon.
-Mennyi tárgy van egy félévben
-A nyári gyakorlat az minden évben van vagy csak egyszer az egyetem alatt
-Nagyon magolós tárgyak vannak vagy inkább gyakorlatias
-A vizsgaidõszak mennyire zsúfolt (4-5 hét) PL:egy héten van 4-5 vizsga
-Van UV hét
veszelka
ez valami rendszerváltás utáni elhatárolódás lehet az elõzõ seregtõl, jelezve, hogy az elvtársak már bajtársak, és a százados már nem rang, hanem rend.

mindenesetre nem ugyanazt jelenti, ha valaki rangos, vagy rendes😊

SgtChris
A köznyelvben szerintem a két kifejezés nagyon közel van egymáshoz. Nem azt mondtam, hogy nem használható, vagy nem értelmes, csak azt, hogy nem helyes. Mert valójában azért van közte különbség... Amúgy a wiki is következetesen a rendfokozatot említi... Rendfokozatok története

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Willenbrock
Olyanokat is szoktak mondani hogy századosi rangban van pl. stb

veszelka
régen az volt. bezavar.

SgtChris
Igen, van ilyen kifejezés...használják is. Azonos rendfokozatúak között meg lehet állapítani ki a rangidõs... De a viselt rendfokozat akkor sem rang.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

veszelka
rangidõs?

SgtChris
A ranghoz nemesi kutyabõr kell... Tudod a pl.: báró, a gróf az rang. A katonaságnál én csak rendfokozatokat ismerek, rangot nem...
Szerzõdésesnek beállhat Willenbrock kolléga, lehet tiszt (fõiskolával), tiszthelyettes (érettségivel), vagy legénységi (8 általános)
Ez attól függ, hogy az adott alakulat, ahova jelentkezni szeretne, épp milyen állománykategóriában, szakirányban keres felvételre embereket.
A tanárképzõ fõiskolával lehet tiszt, én el tudom képzelni, valamilyen humán, esetleg kommunikációs szakterületen, feltéve, ha magas nyelvi végzettség is társul hozzá... (közép vagy felsõfok).
Hogy érdemes-e 29 évesen katonának menni? Ez jó. El kell dönteni, hogy akarod-e ezt a munkahelyet. Ennyi szerintem.

veszelka
tudtommal ugyanúgy közalhonvéd leszel.

ranghoz katonai iskola kell...ez már nem a kommunizmus.

de a mentalitás itt-ott megmaradt. a 2. bekezdést érdemes olvasni.

Willenbrock
Ja és 29 évesen érdemes-e önkéntesnek menni?

Willenbrock
Önkéntesnek csak erõs idegzettel érdemes jelentkezni?A cseszegetés-szivatás ugyanúgy napirenden van mint a múltban?Tanárképzõt végzett ember milyen rangot kap ha bevonul és az milyen kötelességekkel jár?Mik az ilyen ranghoz társuló elvárások?

veszelka
SgtChris
Akkor szerintem, érdemes rákérdezni a fogadó alakulatnál, hogy ott mi az aktuális helyzet ilyen esetekben, mert ha esetleg alacsonyabb pontszámot érsz el, akkor mielõbb fellebezned kell, hogy mehess másodfokra, ahol javíthatsz.

SgtChris
A szerzõdéses tiszthelyettesek idõvel mind kérhetik a hivatásos állományba való átvételüket, függetlenül attól, hogy a Szentendrén végeztek, vagy a polgári életbõl lettek felvéve. A jelenlegi szabályzók szerint a feltételei: ftörm. rendfokozat és minimum 10 év szolgálati viszony. Ez a beugró.

Hódmezõvásárhelyre jelentkeztem.

veszelka
de a szentendrén végzettek kérvényezhetik idõvel a hivatásos állományba való átpakolást, nem?

SgtChris
Õõõõ...nem kötekedni akarok, de ha nem a ZMNE-n, tisztként végzel, akkor max. szerzõdéses katona lehetsz, hivatásos semmiképp. Hisz aki polgári életbõl lett felvéve mindenképp szerzõdéses lesz (akár legénységi, akár tiszthelyettes, akár tiszt...), sõt, mostmár a Szentendrén a végzõs tiszthelyettesek is szerzõdésesként végeznek... :-(

SgtChris
Melyik bázison? Hova jelentkeztél?
Én nem azt mondtam, hogy ez így van mindenhol, csak azt, hogy az adott katonai szervezet parancsnoka mérlegelhet, hogy kell-e neki olyan ember, akinek nincs meg már felvételkor sem az elõírt szintje (így kétséges, hogy késõbb meglesz), vagy felvesz helyette egy olyant, akinek csont nélkül megy elsõre minden.
A mai világban amikor sok a jelentkezõ, nyugodt szívvel mondhatja azt, hogy válogat.

Soldiers
ja értem

nem suliba. hivatásos katonának

Soldiers
meik suliba jelentkeztél?

de szentendrén megkezdhetem az alapkiképzést 6 hónapos proba szerzödéssel

nekem azt monták ott a bázison hogy általába felveszik 200pontig az embereket.csak 4hónap vagy fél éven belül pesten le kell tolnom

SgtChris
Elvi lehetõség megvan, hogy felvegyenek, de gyakorlatilag az aktuális katonai szervezet parancsnoka eldöntheti, hogy felvesz-e, vagy inkább megvárja, míg fellebbezel, és II. fokon sikerül.

Na megvolt az alkalmassági vizsgám pesten. az orvosi pszihologia tesztjeim remek eredményre sikerültek. az erönlétin viszon csak 219 pont jött össze. de azt monták hogy ezzel általába mág állományba helyezhetnek csak majd vissza kell mnnem még pestre ujra teljesíteni. ezzel kapcsotaba ti mit tudtok? vagy mi a tapasztalat?

rossz topic, rossz forum...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

degenerator
<#help>

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

és rendõr szakközépbe is kizáró ok a diszkalkulia?

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

degenerator
ha nem tiltott szereket szedsz, probléma nem lehet vele.

a diszkalkulia pedig kizáró ok, szóval a felmentés kérése felejtõs.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

sztem nem én is szedek tápkiegészitõt. Vitaminokat megelõzés céljából. Mondjuk ha szteroidot....hát azt nem tom. Toborzóirodába biztos tudják.

De ez nem a Gattaca-hoz hasonló szitu, annyira nem alapos 😊
Köszönöm! Kár hogy nincs már Magyarországon katonai közép iskola 😞 szivesen "átmennék" pedig.

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

üdv
Matematika..szerintem nem az lesz a fõ tantárgy a Kinizsin, bár nem árt sosem, ha tud az ember számolni😊 Helyesírásodon pedig olvasással lehet gyorsan, pozitív eredményt elérni.
A számokal alapból nincs bajom, csak órákon nem nagyon figyeltem, és igy eléggé lemaradtam. A helyes írásom meg szörnyû. Akkor igy nincs esélyem?

SgtChris
Most azt hogy "lenne felmentésem matekra, meg helyesírásra" hogy értsük? Bár, ha így írod, hogy kizáró ok... Mondjuk tudok pár helyzetet, ahol nem árt, ha az ember nincs bajban a számokkal, geometriával...stb. A helyesírás meg? Az alap...

Sziasztok! Kinizsre kb milyen tanulmányi átlag kell hogy felvegyenek? És az kizáró ok, ha lenne felmentésem matekra, meg helyes írásra? (Még nincsenek, de nagyon kellene)

Nyalókásbélyegre gondolsz?
sziasztok!szerintetek kizáró ok lehet a vizsgálaton ha táplálékkiegészítõt szedek?
a Kinizsin kb mennyi a átlag életkor? járnak oda gondolom járnak 17-18-19 éves srácok
azért kérdeztem az erõnlétit mert nem tudtam mire számítsak.
jövöre jelentkezek a suliba addig van idõm felkészülni az erõnlétre meg a többire is....
SgtChris
Peddig olyan jóóóó...hét közben is ezt csinálom, nehéz levetkõzni a beidegzõdéseket. :-) Na jó nem ám!

gondolom úgy értette hogy megfelelõ fizikuma, logikusan egy ilyen helyre az oda megfelelõ fizikum kell és nem másmilyen 😊 nem kell azért ennyire szõrszálhasogatni 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

SgtChris
Ezt így kategórikusan azért ne jelentsük ki. Sok példa van olyanra, hogy fekve 100-at szakít az illetõ, de mondjuk nem tudja lesprintelni 15 perc alatt a 3200 métert, mert a kötöttebb izomzata arra nem megfelelõ. Akkor most erre mondjuk ki, hogy nincs fizikuma? Csínján az általánosítással.
(mondjuk van akinek meg nem az erõvel van gondja, hanem a gyakorlat helyes végrehajtásával. :-) Láttam olyant, aki abba fáradt el, hogy rendesen tartsa minden testrészét egy fekvõtámasznál.. :-D )