Hivatásos katonaság

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

degenerator
vannak ilyenek.

február 9ig tudsz jelentkezni a következõ félévre, ha jól emlékszem, a helyi toborzóirodában.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Sziasztok!

Wan olyan ember akit egybõl felwesznek a tiszthelyettesire? szówal nem fellebbezget, hanem egybõl alkalmas??
A köwetkezõ tiszthelyettes képzésre mikor érdemes jelentkezni?

Sztem a pszichológiai wizsgálatba kijön az, hogy sok ember igedes, feszült, és bosszúálló szándékai wannak. Nah most 1 olyan embernek nem adnak fegywert a kezébe...
<#ejnye1>
- pszichológiai alkalmasságvizsgálat

Ezt nem nagyon lehet leellenõrizni a többivel ellentétben. Részletesen nem tájékoztatnak az eredményrõl (helyes megoldásokról ...stb), csak annyit böknek oda, hogy alkalmas-e vagy sem. Nem válasz esetén fogalmad sincs mit ronthattál el, még az is lehet, hogy semmit.

Továbbá senki nem mondta, hogy a doki nyilvánít alkalmatlannak, ez bõven megteheti más is utána.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

nem érted, naiv vagy sajnos 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Egy doki nem mondhat ilyet, ugyanis az orvosi vizsgálat 3 (azaz három) nagy témakörbõl áll:

-fizikai felmérés(1)
-teljes orvosi alkalmasságvizsgálat(2)
-pszichológiai alkalmasságvizsgálat(3)
(1)3200 m futás, felülés(2 perc), fekvõtámasz(2 perc)
(2)egyértelmû(vérvizsgálat, drog-, aidsteszt, belgyógyás, fogász...)
(3)tesztkérdések megválaszolása, IQ teszt, pszichológusi beszélgetés

Ezekbõl áll össze a "Katonai szolgálatra alkalmas" minõsítés! Errõl hivatalos irat áll rendelkezésre!

Ennyi.
Mondjuk a doki azt mondja alkalmas vagy és átmentél a teszten, de utána azt kamulják neked, hogy mégis ott buktad el. Ennyi.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

???
degenerator
jajj istenem...nem a doki fogja eldönteni, hogy marad, vagy nem.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Ez nem így van! A doki, honnan tudja szerinted, hogy milyen a múltja?
degenerator
a kérdéseket pontosan nem tudom. de akit alapból nem akarnak felvenni, a múltja, az eredményei, vagy valami ilyesmi miatt, ráfogják a pszichológiai tesztre.

A pszichológiai vizsgálaton mér hasalnak el sokan? Akik már voltatok megírnátok pár kérdést, amiket feltesznek, És hogy ti nagyjából miket válaszoltatok rájuk?

........Allen Iverson......... \"Only the strong survive\" ..........MVP 2001...........

Szevasz obladioblada!
Én jún. 22-én voltan elsõfokú alkalmassági vizsgálaton, de még semmi visszajelzést sem kaptam. Ezt minek lehet betudni? Túljelentkezés, szabadságolások?
Minden héten érdeklõdök személyesen, vagy telefonon a toborzóirodában, de mindig azt mondják, hogy nem érkezett meg az anyag (nem csak az enyém, hanem senkié sem) a Petõfi laktanyából.
Egyébként engem is alkalmatlannak minõsítettek a pszichológiai vizsgálaton, de én is ott helyben megírtam a fellebbezést.
Most arra várok, hogy valamit mondjanak, akár a másodfokúról, akár másvalamirõl. Azt furcsállom, hogy eltelt két hónap és semmi választ sem kaptam.
Neked mennyi idõ telt el az elsõfokú és a másodfokú vizsgálat között?
Én is Tatára megyek, csak én lövésznek. Állítólag ide is sokan jelentkeznek.
degenerator

... azt elfelejtettem ,hogy az eü vizsgálaton a halláson alkalmatlannak minõsítettek ,mert 20 Db a határ nekik ,annál rosszabb nem lehet (ez a beszédtartomány) és nekem 30-40 volt 😊 nyilvan stressz miatt. Megfellebeztem természetesen ,mert erre van lehetõség és éltem is vele. Másnap kerületi fülészeten max 25 Db eltérést mértek ami sajnos egy icipici halláscsökkenés ,de ez van. A leletet amúgy kéretik vinni a másodfukó vizsgálatra ,legyen szó bármirõl. Közben eltelt cirka egy hónap (csak szemléltetem ,hogy mennyire lassú a gépezet a túljelentkezés miatt) és hívtak másodfokúra ,amin a Petõfi laktanyás doktornéni segítségével simán alkalmasnak minõsítettek ,így már csak a toborzónak kell megkapnia a pávomat a dokiktól és aztán szólnak nekem , kitudja mikor 😞 a köv. sorozás ,vagyis az újabb alapkiképzés szept 8. -án indul ha jol tudom. Szoval van akivel szõrõznek ,több srácot és csajszit dobtak vissza valamilyen indokkal ,de ugy gondolom azért másodfokon átengedik az embereket ,vagy ajánlanak egy másik beosztást. Bocsánat ,ha hosszú voltam ,de valakinek biztosan van benne értékelhetõ információ ,mert én is okosodtam az elõttem felszólalók kommentjeibõl. Egy kissé fura kérdés ,illetve nem tudom mennyire lehet erre válaszolni , mert nyilvan most elég vegyes a társulat a válság miatt ,de általában milyen brigád szokott összeverõdni ott szentendrén ,mármint a leendõ katona jelöltekre gondolok ,bár úgy szerintem hasonló sors és cél vezérelte emberkék hamar megtalálják a közös hangot! Ha esetleg van közetetek akinek ilyen irányú tapasztalata van azt örömmel venném! üdv
sziasztok! én mar lassan három hónapja járkálok a toborzóba és várom a fejleményeket ,bár gondolom , h most rengetegen jelentkeznek a válság miatt és ezért írtó lassan mennek a dolgok. Idokozben nekem is megvolt a 2 napos eü.pszihologia.fizikai felmérés és igazabol semmi extra ,csupan jozan ész kell hozzá és nem hulyeségeket mondani a psziho dokinak. A fizikaira szerintem nem art egy kicsit felkészulni ,mert nem konnyu annak aki nem sportol ,vagy nem mozog semmit ,de egyébként így is nagyon könnyû én részemrõl a maximalis folott teljesitettem.Ami asszem 260 pont, de aki ez alatt teljesit az sem kizáró ,csak ahogy mondta már elõbb itt valaki ,fél ,vagy egy éven belul meg kell csinalni. A betolthetõ helyekrõl annyit ,hogy amikor bementem érdeklõdni annak idején ,akkor engem is el akartak hajtani ,hogy nincs hely stb. ,de mivel nekem volt CE jogsim meg páv2-esem, belf,TIR ,érettségim +okj és ecdl így a toborzo tiszt egybol tatát javasolta és már vette is elõ a kitoltetndõket ,mert oda keresnek gépkocsi és harcjármû vezetõket. Más pozíciokrol nem tudok semmi érdemlegeset ,mert én célirányosan ezzel illetve erre mentem. Nyilvan a fele sem kell nekik a megszerzett végzettségeim közül ,de jó ha megmutatja az ember a juttatások és természetesen a besorolás miatt is. Remélem tudtam segíteni vagy infoval szolgálni üdv

i
degenerator

degenerator
ha begörcsölne a kezed, megvárhatod, míg elmúlik.

Azzal csak az az egy baj van, hogy nem nagyon pihentet. xD
degenerator
lehet, a szabályos kiinduló állásban.

Én most voltam csütörtökön és nekem egybõl tudtak helyet(mily meglepõ Tatán). Igaz van CE jogsim meg egy alap angol nyelvvizsgám(érettségi meg okj-s bizi mellé). Sõt olyat is mondott a toborzó hogy valószínüleg belátható idõn belül elzavarnak tiszthelyettesire is(bár én úgy tudom ez szerzõdéseseknél csak x év szolgálat után lehetséges).
Hali! Egy olyan kérdésem lenne, hogy a fekvõtámaszban és a felülésben lehet-e pihenni a rendelkezésre álló 2 perc alatt? (Pl: 36 ismétlés aztán 30mp pihi és újabb 35)
Soldiers
hát elsõnek fociztam abból van kettõ második helyezet, meg egy amerikai focis 3. helyezet meg pár érmem

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

degenerator
milyen oklevél? elvileg a zrínyire, kinizsire nézik.

Soldiers
srácok ha majd jövõre jelentkezek vhova akkor a sport okleveleket figyelembe szokák venni??

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

16gaborm
Haver anyujának a testvére!!!

TDU.:Meszi20 Amd Athlon 64 Sapphire Radeon HD 2600XT

Hmmm, mennyire rokonai? Szülõk?
16gaborm
Haveromnak a rokonai dolgoznak Veszprémben a Toborozó Irodában!
És õ általuk szeretünk volna bejutni,de még õk se tudnak beprotezsálni minket Szerzõdéses Katonának!

Micsoda? Ez kissé zavaros. Nem érteni ki-kinek a rokona? Milyen protezsáról van szó? <#nemtudom>
16gaborm
Egyenlõre csak Szerzõdéses Katonának akartam haverral jelentkezni!
Veszprémben havernak rokonai a felvételizõk a toborzó irodában és õk se tudtak beprotezsálni már minket mert a válság elõl mindenki szerzõdésesnek menekült!!

degenerator
és milyen beosztásba jelentkeztél? ugyanis akit nem igazán akarnak felvenni, annak szokták mondani, hogy fel van töltve minden hely.

sosincs feltöltve teljesen.

16gaborm
180 cm körül
jelen pill 85 kg
De súly csökkentés+edzés napi renden van!!

degenerator
hány centi vagy, meg hány kiló?

16gaborm
Köszönöm válaszodat!!

Most kaptam a hívást hogy ugrott az egész "Szerzõdéses Katona" dolog!
Annyira Full-Full telítettség van hogy még protekcióval se tudnak 2õnket berakni,esetleg majd úgy hogy ha visszalép vki!!

degenerator
1. ez relatív, hogy mennyire kemény. a legfurcsább az lehet, hogy engedelmeskedsz másoknak. vagy hogy idõre kelsz. persze megpróbálnak majd kiszûrni, ha gyenge vagy, kiesel. vagy kilépsz.

2. ezt nem tudom biztosra, ha jól emlékszem, úgy 3 havonta.

16gaborm
Köszönöm válaszod!!

És még annyi kérdésem lenne hogy az alapkiképzés+szakosítás mennyire kemény?
És a kiképzõ bázison hány havonta indítanak kiképzést?
Vagy ha összegyûlik a megfelelõ létszámú jelentkezõ?És az mennyi emberke?

Köszönöm elõre is csáó

veszelka
ha jelentkezel, változó idõn belül kerülsz oda. csoporttól függ. lehet egy hét, de egy hónap is.

egyébként 15 perc alatt 3200 m, 30-40 fekvõtámasz, és olyan 60 felülés 2 perc alatt már elég.

16gaborm
Olyan kérdésem lenne hogy ha jelentkezek egy toborozó irodában szerzõdéses katonának akkor mennyi idõt kell várni hogy megcsinálják Szentendrén az alkalmassági vizsgálatokat?És mennyi idõ a lefutása az alap kiképzés+szakositott kiképzés elkezdése az alkalmassági vizsga után(hetekben,hónapokban)?

degenerator
már 2004ben csukva volt. hogy azóta újra üzemel-e, nem tudom.

Ben007
és a béri balogh ádám honvéd középiskolával mi lett?

\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tőlem :D

igen, urban legendnek hívják 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

degenerator
pedig volt pár hír ezzel kapcsolatban, hogy várja a mexikóiakat az army, állampolgárságért, még magyarul is.

és ez az ami nem igaz 😊
kb 6 méteres betûkkel van minden témába vágó helyen kiírva hogy a us army meg marines meg senki más se nem segít állampolgársághoz, nem segít a zöldkártyában meg semmi másban se, ha megvan minimum a zöldkártya AKKOR jelentkezhetsz, és nem gyõzi az összes toborzótiszt megértetni az emberekkel hogy a "hadseregért állampolgárságot" egy tévhit, a us army nem idegenlégió...

degenerator
amint jelentkezel a sereghez, elég. ha leszolgáltál egy bizonyos idõt, asszem, öt évet, alapból kapsz állampolgárságot.

és azt hogy hogyha most vízum nélkül max 6 hónapig lehetsz asszem kint? a legális kint maradáshoz nem elég "csak egy albérlet" 😊

Scottt
Viszont, ha nem tanulsz meg magyarul akkor még kukás se leszel.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

degenerator
állandó lakhely, igen.

egy haver tavaly ment ki, tengerészgyalogosnak, ki kellett vennie egy albérletet, ennyi.

degenerator
sehol az országban nincs.

tehát kizáró ok ha allergiás wagyok?