Hivatásos katonaság

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tehát ha elmegyek egy toborzásra, és bármiféle iskola nélkül, akkor gyakorlatilag x év szolgálati idõ után hivatásos leszek. ha jól értelmezem...
degenerator
nem mondod, hogy a zrínyisek hivatásosak lesznek...ez tuti?

egy zászlósnak manapság szerinted mekkora esélye van ht állományba kerülni?😊

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

SgtChris
Beelõztél.... :-)

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

SgtChris
A hatályos 2001. évi XCV. Tv. (Hjt.) szerint :

"42. §

(1) A hivatásos állomány utánpótlását - a 41. §-ban elõírt feltételek megléte esetén - a katonai, rendvédelmi és polgári oktatási intézményekben végzettek (szakképesítést szerzettek), valamint a szerzõdéses állományból való hivatásos állományba vétellel kell biztosítani.

(2) Hivatásos állományba vételre - e törvényben és más jogszabályban elõírt feltételek megléte esetén - kizárólag fõtörzsõrmesteri vagy annál magasabb rendfokozatban kerülhet sor. Jogszabály a katonai oktatási intézményben végzettek (szakképesítést szerzettek) esetében a hivatásos állományba vételt - a képzés jellegére tekintettel - alacsonyabb rendfokozattal is választhatóvá teheti."

Úgy tudom még a más feltételek között szerepel a 10 év letöltött szolgálati idõ.

Jelenleg még a ZMNE-n végzettek HT-k lesznek, de várható, hogy ez megszûnik, és csak a szolgálati idõ bizonyos szakaszában (mondjuk 10 év, mint a tts.-eknél jelenleg) lehet váltani jogviszonyt, s nem "beleszületni" a HT állományba.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

degenerator
zrínyin se leszel kapásból hivatásos tudtommal.
van még a kinizsi, ott is csak szerzõdéses leszel.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

köszönöm a segitséget😊
ha elmegyek toborzásra, akkor szerzõdéses leszek, ugye? ezért kérdeztem, hogy gond e ha zrinyi helyett egybõl belépek.
mondjuk eddig nem tudtam, hogy szerzõdésesként nem kapok nyugdijat, és ez eléggé nyugtalanitó.
zrinyin kivül van még más iskola, aminek az elvégzésével hivatásos lennék?
degenerator
azért egy kicsit összeszedettebben, ha kérhetlek😊

hogy érted, hogy gond e, ha zrínyi helyett egybõl belépsz.

fizetés, alap honvéd minimál körül a kezdõ, õrmi 95, hadnagy 120-140.

nyugdíj szerzõdésesnek nincs. honvédként 15, õrmi felett 20 év után kiraknak. hivatásos elmehet nyugállományba, de igen ritkán sikerül kérvényeznie egy szerzõdésesnek, hogy hivatásos lehessen. gyakorlatilag esélytelen. remélhetõleg ez majd váltzni fog.

lövész: átlagos iq, 3200 méter 16:30 alatt, min 30 fekvõ, 30 felülés.

Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem a katonasággal kapcsolatban, ugyanis az idei érettségi után katonának szeretnék menni. Gond-e ha Zrínyi helyett egybõl belépek? Érdekelnének még ilyen általános dolgok, mint fizetés, nyugdíjazás, katonai kiváltságok. Katonaságon belül leginkább a lövész tetszik nekem, mi szükséges ahhoz, hogy lövész lehesek? Elõre is köszönöm a segítséget.
degenerator
csak keményen.

(a híradós az, amit soha nem csinálnék😊)

az lesz!

http://csuknorisz.mybrute.com

Matthew Baker
4 elakadásjelzõvel? <#zavart1><#idiota> egyébként drukkolok (:

Új logó by: berczely (Y)

Jelentkeztem Szentendrére nappalira híradós képzésre. remélem felvesznek!
degenerator
felejtsd el, várj egy évet, vagy lépj be honvédnek lövésznek, vagy felderítõnek, és szorgos munkával juss elõbbre a ranglétrán.

"légvédelmi rakéta és tüzér" -bõl képezzenek tovább felderítõvé? az lesz a szép 😊 bár mh színvonalába passzol mondjuk 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Értem.
Csak mert én felderítõ vagy lövész szeretnék lenni és ha én "légvédelmi rakéta és tüzér" szakon végzek akkor nagyon nem az leszek😄.Vagy ilyen hogy esetleg továbbképzés felderítõvé.
A Zmne-re meg elég komoly pont kell...

SgtChris
Valószínûleg azért mivel az indítandó ágazatok/szakok számát a Honvédség következõ idõre tervezett létszámigényéhez igazítják. "Feleslegesen" nem képeznek olyan szakembereket, akiknek nem tudnak évekig beosztást biztosítani a szakirányukban...

Hali!
Lenne egy kérdésem: ha elvégeztem a Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképzõ iskolát akkor muszály tovább mennem a Zrínyire vagy nem?<#kerdes><#banplz><#help>
Üdv.
Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképzõ Iskolába akar valaki jelentkezni?
Nem értem hogy miért csak 5 ágazat választható és mindegyiken belül csak egy szak.

annyira bele lendültem a dolgokba, hogy ki is ment a fejembõl, hoggy jobb szememre kicsit tompa látó vagyok .. éljen ennyi volt... még megpróbálni sem érdemes a jelentkezést...
tudom.. csak ugye egy aggódó szülõkkel nehéz néha a dolog. 😊
de legalábbaggódnak értem 😊
a másik dolog ami miatt aggódom, hogy van egy icike picike gerinc ferdülésem... ugye az ortopéd annyit mondott csak a rossz tartás, és nem mondott gyógy tornát... de ez is negatívum ... ami nem jó :S
degenerator
ha 18 elmúltál, a te dolgod.

csoda fegyver 😄 Ez jóó... tudtam hogy a szemem gáz hozzá. Azért akarom megmûtettni.. meg hát amúgy is jó lenne már,végre szemüveg nélkül létezni. Bölcsödés korom óta viselek szemüveget. Már elegem van. De a szüleim meg nincsenek jó véleménnyel ezzel a szemmûtét dologgal... szokásos hülye érvekkel jönnek mindíg..
degenerator
+4 -2 a szemre vonatkozó határ.

a sörpocak meg tiszthelyettesi csodafegyver😊

egyébként youtube-s vidiken láttam elsõsöket tiszthelyettesin akik pocakosabbak .. nem vékony de nem is kövér 😊
én pl vékonyabb alkat vagyok de most mivel bnõm otthonában is fõznek rám kicsit nõtt a hasamon a buli, és kissbe hurka alakult ki XD de a karom még vékony fene... én holnap kezdek el fizikailag felkészülni jövõre... mert most még alkalmatlan lennék... sosem törõdtem az izomzatommal...

a szemem miatt agódok jobban, hogy lehet e mûtetni vagy nem.. mert ha nem akkor alapból buktam az egészet mind kettõ -4,5 .. :S
degenerator
test-tömeg indexet ismered? ott van a normális, túlsúlyos, elhízott. a túlsúlyos alsó jatára még belefér.

persze, figyelembe veszik az edzettségi szinted, hisz az izom nehezebb, mint a zsír.

a fizikai állapotodon meg akár 3 hónap alatt is lehet változtatni.
csak két dolog fontos:
az elsõ nekilendülés után egyre nehezebb lesz minden. ha jelentõsen csökken a teljesítményed, tarts egy két pihenõnapot, és kezd elõlrõl.
és soha ne egy gyakorlatot csinálj. pl lefutsz egy nap 3 km,et, meg 40 fekvõt, aztán annyi. hanem inkább fuss 1,5 km-et, utána még 1et, meg 2x30 fekvõt.

és menni fog.

És a túlsúly hogy értendõ? Gondolom nem csak teljesen sovány, izmos embereket vesznek fel. Nekem mondjuk nem idén esedékes, de mûszaki katonai pályán gondolkozom, csak nem vagyok sovány alkat, persze járok edzeni, de pl. testnevelésbõl sem vagyok valami jó.

hoy ehh

ok köszi 😊 még nem lyukasak csak olyan felületi izéék... a fülölsõ 4-en hátul... fene tudja miért jöttek ki ... 😄 de fél éve nem romlott a dolog... a fogdoki meg ugye nem nyúl hozzá amíg ki nem lyukad... hát kössz XD

degenerator
az a lényeg, hogy az orvos lássa. a lyukas fog azt jelenti, van egy fogad, ami nincs kezelve. tömött fog, jó fog. mmmkay? szerinted a katonáknak nincsen lyukas foguk?😊

persze, ha van 10-14 lyukas fogad, az már betegség gyanújára adhat okot...

úgy halottam.. az alap dologhoz is kizáró ok a lyukas fog... ezt a http://www.honvedelem.hu/cikk/5/9892/alkalmassagvizsgalo_riport.html n olvastam... most esetleg ha tömött vagy ilyesmi akkor is ?😄

Nekem az utóbbi egy hónapban kezdett az elsõ pár fogam feketélleni hátul... pedig 18 éven át rendszeresen gondozom.. és most nem tudom mi van ... :S
degenerator
lyukas foggal nem lehetsz. rendesen kezelt foggal igen.

de rengeteg más dolog van, amiért nem lehetnél ejtõernyõs...rossz gerinc, túl sok izom, stb....

SgtChris
Gondolom ez a nyomáskülönbség okozta problémák miatt lehet így, de ezt mindenképp a szakorvos fogja megállapítani...

Matthew Baker
Üdv.! olyat hallottam hogy akinek fogtömése van az nem kerülhet az ejtõernyõsökhöz igaz ez?

Új logó by: berczely (Y)

degenerator

degenerator
menj rendészetibe, ott fejlesztheted a kondíciódat is. onnét pedig majd érettségi után megpróbálhatod a zrínyit, vagy a kinizsit.

Ben007
sajnálattal beletörõdtem hogy nincs honvéd középiskola de ti milyen iskolát ajánlanátok helyette?

\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tőlem :D

degenerator
idén már ne menj.

a válságra hivatkozva befagyasztották a felvételeket, csak annak a jelentkezését bírálják el, aki július 15ig regisztrálta magát.

létszámstop.

igen rajtad. V az nem W, tanuld már meg, idegesítõ z a W-zés.

Soldiers
kb mikor kell a toborzóirodába menni érdeklõdni vagyis mikor érdemes??

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

Ben007
mit takar az hogy szakképzõ?

\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tőlem :D

SgtChris
Az nem a szentendrei MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképzõiskola akar lenni, amire te gondolsz?

Katonai középiskolája nincs a seregnek! Régebben mégy Gyõr adott neki otthont!
Ben007
nos úgy tudom Budapesten van katonai középisk. de úgy hallom túljelentkezés van ennyire sokan szeretnének katonák lenni?

10 hónapos
degenerator
nem kétéves?

most rajtam wiccelõdtök?
csak a 2009-es határidõt tudtam és nincs frissítwe az oldal h meddig lehet jelentkezni a 2010-es éwben.
De a tiszthelyettes az nem féléwes hanem 1 éwes, azt olwastam. Béke...
degenerator
a februárban biztos voltam, a dátum nem stimmelt..mindegy, ha komolyan érdekli, úgyis utána nézett volna.

Tyler1
biztos vmi király gyerek...

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Február 15 a határidõ, január közepén kell érdeklõdni az illetékes toborzó irodán, addigra biztosat tudnak mondani...
Milyen szak(ok) indul(nak)...stb...
Scottt
Mi a faszom ez a W?Tanulj meg elõször magyarul-.-"

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"