Hivatásos katonaság
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
egy zászlósnak manapság szerinted mekkora esélye van ht állományba kerülni?😊
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
"42. §
(1) A hivatásos állomány utánpótlását - a 41. §-ban elõírt feltételek megléte esetén - a katonai, rendvédelmi és polgári oktatási intézményekben végzettek (szakképesítést szerzettek), valamint a szerzõdéses állományból való hivatásos állományba vétellel kell biztosítani.
(2) Hivatásos állományba vételre - e törvényben és más jogszabályban elõírt feltételek megléte esetén - kizárólag fõtörzsõrmesteri vagy annál magasabb rendfokozatban kerülhet sor. Jogszabály a katonai oktatási intézményben végzettek (szakképesítést szerzettek) esetében a hivatásos állományba vételt - a képzés jellegére tekintettel - alacsonyabb rendfokozattal is választhatóvá teheti."
Úgy tudom még a más feltételek között szerepel a 10 év letöltött szolgálati idõ.
Jelenleg még a ZMNE-n végzettek HT-k lesznek, de várható, hogy ez megszûnik, és csak a szolgálati idõ bizonyos szakaszában (mondjuk 10 év, mint a tts.-eknél jelenleg) lehet váltani jogviszonyt, s nem "beleszületni" a HT állományba.
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
van még a kinizsi, ott is csak szerzõdéses leszel.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
ha elmegyek toborzásra, akkor szerzõdéses leszek, ugye? ezért kérdeztem, hogy gond e ha zrinyi helyett egybõl belépek.
mondjuk eddig nem tudtam, hogy szerzõdésesként nem kapok nyugdijat, és ez eléggé nyugtalanitó.
zrinyin kivül van még más iskola, aminek az elvégzésével hivatásos lennék?
hogy érted, hogy gond e, ha zrínyi helyett egybõl belépsz.
fizetés, alap honvéd minimál körül a kezdõ, õrmi 95, hadnagy 120-140.
nyugdíj szerzõdésesnek nincs. honvédként 15, õrmi felett 20 év után kiraknak. hivatásos elmehet nyugállományba, de igen ritkán sikerül kérvényeznie egy szerzõdésesnek, hogy hivatásos lehessen. gyakorlatilag esélytelen. remélhetõleg ez majd váltzni fog.
lövész: átlagos iq, 3200 méter 16:30 alatt, min 30 fekvõ, 30 felülés.
Lenne egy pár kérdésem a katonasággal kapcsolatban, ugyanis az idei érettségi után katonának szeretnék menni. Gond-e ha Zrínyi helyett egybõl belépek? Érdekelnének még ilyen általános dolgok, mint fizetés, nyugdíjazás, katonai kiváltságok. Katonaságon belül leginkább a lövész tetszik nekem, mi szükséges ahhoz, hogy lövész lehesek? Elõre is köszönöm a segítséget.
(a híradós az, amit soha nem csinálnék😊)
http://csuknorisz.mybrute.com
Új logó by: berczely (Y)
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Csak mert én felderítõ vagy lövész szeretnék lenni és ha én "légvédelmi rakéta és tüzér" szakon végzek akkor nagyon nem az leszek😄.Vagy ilyen hogy esetleg továbbképzés felderítõvé.
A Zmne-re meg elég komoly pont kell...
Lenne egy kérdésem: ha elvégeztem a Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképzõ iskolát akkor muszály tovább mennem a Zrínyire vagy nem?<#kerdes>#kerdes><#banplz>#banplz><#help>#help>
Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképzõ Iskolába akar valaki jelentkezni?
Nem értem hogy miért csak 5 ágazat választható és mindegyiken belül csak egy szak.
de legalábbaggódnak értem 😊
a másik dolog ami miatt aggódom, hogy van egy icike picike gerinc ferdülésem... ugye az ortopéd annyit mondott csak a rossz tartás, és nem mondott gyógy tornát... de ez is negatívum ... ami nem jó :S
a sörpocak meg tiszthelyettesi csodafegyver😊
a szemem miatt agódok jobban, hogy lehet e mûtetni vagy nem.. mert ha nem akkor alapból buktam az egészet mind kettõ -4,5 .. :S
persze, figyelembe veszik az edzettségi szinted, hisz az izom nehezebb, mint a zsír.
a fizikai állapotodon meg akár 3 hónap alatt is lehet változtatni.
csak két dolog fontos:
az elsõ nekilendülés után egyre nehezebb lesz minden. ha jelentõsen csökken a teljesítményed, tarts egy két pihenõnapot, és kezd elõlrõl.
és soha ne egy gyakorlatot csinálj. pl lefutsz egy nap 3 km,et, meg 40 fekvõt, aztán annyi. hanem inkább fuss 1,5 km-et, utána még 1et, meg 2x30 fekvõt.
és menni fog.
hoy ehh
persze, ha van 10-14 lyukas fogad, az már betegség gyanújára adhat okot...
Nekem az utóbbi egy hónapban kezdett az elsõ pár fogam feketélleni hátul... pedig 18 éven át rendszeresen gondozom.. és most nem tudom mi van ... :S
de rengeteg más dolog van, amiért nem lehetnél ejtõernyõs...rossz gerinc, túl sok izom, stb....
Új logó by: berczely (Y)
\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tőlem :D
a válságra hivatkozva befagyasztották a felvételeket, csak annak a jelentkezését bírálják el, aki július 15ig regisztrálta magát.
létszámstop.
Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN
\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tőlem :D
csak a 2009-es határidõt tudtam és nincs frissítwe az oldal h meddig lehet jelentkezni a 2010-es éwben.
De a tiszthelyettes az nem féléwes hanem 1 éwes, azt olwastam. Béke...
Milyen szak(ok) indul(nak)...stb...