Hivatásos katonaság

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szuper
Lehetséges
Nos szerintetek lehetséges ebbe elbukni ?
193 cm magas vok és 55-60 kiló között mozgok, már több soron meg lett állapítva, hogy ilyen az alkatom és ez van, de nehogy alkalmasságin pont ezen hasaljak el...
degenerator
mennyi a BMI-d?

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelmérõl. (Ismeretlen Francia Tábornok)

ez azt jelenti, hogy 30 kiló vagy?
üdv !

Szerintetek az ha kegyetlen sovány vagyok de az állóképességem rendben van az kizáró ok lehet alkalmassági vizsgálaton lövésznek ?
Írtam PÜ-t!
SgtChris
Na ja, ezekre a kategóriákra utaltam. Általánosságban legtöbbször a az F1-F4-ig terjedõ kategóriákra kapnak alkalmatlant, ezeknek van a legszigorúbb követelményrendszere. Így jó az esélyed, hogy amire jelentkeztél, megfelelj.
Ahogy a PÜ-ben is írtam, a színtévesztés az F1-F4-nél jelent gondot fõként, a szemüveg önmagában nem gond (dipotria???).

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

megtaláltam a korlátozásokat , ami kapcsolódik:

Fegyvernemi korlátozások (alkalmatlan)
F1. - gépesített lövész, felderíto,
F2. - harckocsizó,
F3. - vegyivédelmi,
F4. - tüzér, légvédelmi rakétatechnika,
F5. - muszaki,
F6. - rádióelektronikai felderíto és elektronikai harc, lokátortechnika,
F7. - fegyverzeti és gépjármutechnika, repülo-muszaki (gépész),
F8. - hadtáp, pénzügy, informatika, közlekedés, gazdálkodás.
ilyet találtam interneten HM rendeletben:

c) A színtévesztés nem ellenjavallja a katonai szolgálatot, kivéve a fegyvernemi alkalmassági rendelkezésekben feltüntetett beosztásokat.

...tehát van pár terület ahol nem számít a színtévesztés ???

meg egy bizonyos fokig lehet az ember szemüveges is. szemüveggel lehet akkor olvasni a táblát ???

Kiírom ide is, ezekre jelentkeztem:
repülésbiztosító ágazat, rádiórendszer-üzemeltetõ
híradó ágazat, rádióállomás-üzemeltetõ

Amúgy csak a szemvizsgálattól parázom. Fizikai téren megtudom csinálni a maximumot , pszichológiát is megtudom csináni , más bajom eû bajom meg nincs.
küldtem nektek privát üzenetet , amint tudtok , légyszi válaszoljatok! köszi
SgtChris
A színtévesztéssel és a szemüveggel korlátozást fogsz kapni bizonyos szakirányokra (lövész, harckocsizó, vegyivédelmi, stb. ez az a rendelkezések szerint ún. F1-F4-ig terjed. Ha ilyen korlátozást kapsz, a fenti beosztásokat nem fogod tudni betölteni, már beosztásra viszont ettõl még alkalmas lehetsz... Ez van.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

degenerator
a kinizsinél nem tudom számít e, a tisztképzõnél tuti.
és asszem két dioptria a max.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelmérõl. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Ebbõl kiderül az hogy:

- Nem számít ha valaki színtévesztõ ???
- Az sem számít ha valaki szemüveges ???

a Kinizsi sulihoz kapcsolódoan kérdezem.
bakker! én meg elis mentem a fogorvoshoz és jól ki is húzta a fogam. bese fog gyógyulni addig a seb. sebaj , legalább látják hogy voltam <#kuss>
hmmmm, neked legyen igazad... <#vigyor2>
degenerator
ne mesélj neki már hülyeségeket. amikor anno jelentkeztem, nekem csak annyit mondtak, hogy menjek el fogorvoshoz vele.

Elutasítanak, felvételire nem lehet lyukas fog!!!

A "kezelés" alatt áll sem elég!
Most nekem lenne egy kérdésem: Elég gányak a fogaim. van pár tömött , van 3 kihúzva , van egy csomó lyukas fogam is. Ettõl eltekintve kaphatok alkalmas minõsítést ? Vagy ha viszek vizsgálatra egy fogdokitól kért: ,, kezelésem alatt áll" papirat , akkor ezt számításba veszik ??????
912en jelentkeztek. Azon a kedden a Szolnok és Pest megyeiek voltak behívva, kb 70 ember. Abból kb 50et elküldtek. Nekem sikerült. pusz pá sziasztok. úgyis én leszek az egyik aki bekerül :DDDDD amúgy nektek is sok sikert!
<#nyes><#nyes><#nyes>
degenerator
luxuskurvák, pezsgõ, kaviár, reggel hárfára ébredsz

ha esetleg egy átlagos körletben helyeznek el egy hat ágyas szobában, ahol zöld pokrócon fogsz aludni honvédségi pecsétes ágynemûvel, és reggel neked kel majd megcsinálni a tisztacserét, akkor átvertek,és tegyél panaszt:)

Soldiers
és mien szállást adnak aki holnap megy fel és ott alszik?

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik õket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

degenerator
hú, jó sok jelentkezõ lehet, ha még mindig mennek emberek:)

beterelnek egy terembe majd, ahol kitöltesz egy papírt, hogy milyen szakra akarsz menni, meg az adataidat felírod. aztán a csapatot két részre választják, az egyik megírja a társadalomismeretes tesztet, ilyen kérdések, hogy pl mi az az aga, csille, kik harcoltak a lipcsei csatában, mi az a cirkáló, sorod fel az aradi vértanúkat, stb.
aztán vérnyomás mérés, majd fizikai, ahol 260 pontot kell elérned. futásból a minimum 18:30, fekvõbõl 46, felülésbõl 57. Ha az egésznek vége, jön egy bizottsági elbeszélgetés, ahol bemutatod a bizonyítványodat, kiszámolják a pontjaidat, majd eldöntik, hogy javasolják e hogy elküldjenek kecskemétre a tényleges alkalmasságira.

és most pedig kérem a toborzói járandosságomat:)

Soldiers
kedden megy vki felvételizni a Kinizsibe mert én meek szerintetek mire lehet ott számítani?

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik õket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

degenerator

degenerator
ha jelentkeztél, már kiküldték a levelet, hogy mit kell vinned magaddal.

Értem,és a felvételihez kell valamilyen orvosi papír?
degenerator
zrínyire általában ötszáz, kinizsire idén ezer ember.

minden napra kb 100 ember hívnak be, ha jól tudom.

Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy katonai iskolába való felvételizéskor( Zrínyi, Kinizsi) kb hány embert felvételiztetnek, és egy fizikai felvételi hogyan zajlik? Gondolom jópár ember jelentkezik, és nem egyszerû annyi ember szintjét felmérni.
degenerator

http://www.politaktika.hu/miniszterium/honvedelmi_miniszterium/toborzas/szerzodeses_katona<#ejnye1><#violent>
degenerator
arra gondoltam, de csak törzset írtam. valamiért a fõtörzszászlós is simán törzszászlósnak mondom:)

SgtChris
Fõtörzsi rendföokozat kell, de a többi amit írtál jó.

degenerator
Nos srácok, úgy tûnik eddig "félretájékoztattalak benneteket", ugyanis szerzõdéses állományba kerüléshez a megengedett dioptria 3. pluszba, mínuszban is.

Egyetemre, tiszthelyettesire kizáró ok. Hivatásosnak "elméletileg úgyszintén".

degenerator
ha sikerül "beiskoláztatnod" magad a parancsnokkal tiszthelyettesi iskolába, eléred a törzsõrmesteri rendfokozatot, 10 éve ott vagy, és vannak olyan tulajdonságaid/képesítéseid, ami miatt megéri a seregnek, átvesznek hivatásosnak.

Értem köszi a felvilágosítást! Azért jobb lenne ha nyugdíjig ott lehetne az ember, mert igy olyan mintha kidobnának és mehetsz keresni új melót ahol ugye nincs nyugdíj kedvezmény. Mert ugye nem mindegy h 67évesen mész nyugdíjba vmi gyárból vagy katonaságtól mittomén 50évesen igaz nemtom h mikor menne nyugdíjba de azt tudom h jóval elõbb
degenerator
a hadseregnél töltött éveid beleszámítanak a nyugdíjba. a hivatásos katona ugyanannyit kap, de õ a nyugdíjig szolgál. a szerzõdéses legénységi állományban max 15 évig.

a honvédségnél van magánnyugdíjpénztár is, ahol, ha te 800 forintot befizetsz, a sereg hozzátesz 3200-at.

hogyan lehetek szerzõdéses katona címû kiadványt olvastam már, és ebbõl jött le ez nekem amit leírtam korábban, azért kérdeztem h hátha máshogy van mert annak jobban örülnék
jhetedikj
ezeket nem tudom hol olvastad de teljesen zagyvaság amit leírtál

anno 1987

degenerator
szerintem ha a honvedelem.hu-n rámész a hogyan lehetek szerzõdéses katona feliratra, tisztázódik minden.

Sziasztok! A napokban döntöttem el ha a munkahelyemrõl elküldenek a válság miatt szeretnék bevonulni katonának, de mivel nem végeztem el semmi nagy iskolát ilyen katonai félét, így csak maximum szerzõdéses lehetek. Ezzel eddig nem is lenne gond viszont azzal már igen ahogy olvastam korábban h nem megy semmi lóvém a nyugdíj alapba. Szval ezt magamnak kéne fizetni magánnyugdíjba? És még azt is olvastam h 15évig lehetnék max katona és utána mehetek ahova akarok semmi nyugdíj vagy ilyesmi szval dolgozhatnék 67eves koromig. Szval ha vki tudna felvilágosítéást adni h mi a különbség a szerzõdéses és a hivatáos katona közt mint bér és juttatás szempontjából(illetve ez a nyugdíj dolog sem tiszta) megköszönném
degenerator
én olyan munkát szerettem volna mindig, amit hobbiból csinálok. pl ha nekem a krumplipucolás a hobbim, nem szeretnék fát vágni.

ha nekem a lövész-ség jön be, utálnék híradós lenni:)

mi a baj a HÍRADÓS szakkal ? mi benne a nehézség ?? kifejthetnéd bõvebben. engem kifejezetten érdekel!
SgtChris
Ez a HT dolog azért erõsen a törvényi lehetõség kategóriájába tartozik. Ez függ az aktuális parancsnokod támogatásától, az aktuális humánpolitikai irányelvektõl, a szolgálati idõd alatt kapott teljesítményértékelésektõl, iskolai végzettségedtõl, nyelvtudástól és nem utolsósorban missziós tapasztalat is nyom a latba nem keveset. Tehet egy ftörm.-nek egy fõiskolával, egy KF nyelvtanfolyammal és min. 1 misszióval egész jó esélye van. De ez csak esély, és nem automatikus az átvétel....

SgtChris
Õõõõ...nem mondom tutira. A tavalyi eresztésre még úgy emlékszem, mintha HT-ként végeztek volna.

hát remélhetõleg változik...:)
degenerator
ha elmész toborzóba, akkor felvesznek honvédnek. lépkedsz a ranglétrán, 5 év alatt eléred a szakaszvezetõt. ha van érettségid, és feletteseid úgy gondolják (nem mindig gondolják úgy), elküldenek tiszthelyettesi iskolába. itt megint vársz, míg feljebb kerülsz, és lõn, fõtörzsõrmester leszel. na ekkor már eltelt vagy másfél évtized, és a hivatásosi állományba kerüléshez itt is vetekszik az esély a repülõ szõnyeg általi elgázolással. (tudtommal, szerintem, szubjektív, szvsz)

persze, ez a jelen pillanat, hogy mi lesz 10 év múlva....