21751
  • lac coo
    No, harom monitoron megy a jatek ( 2015),de tuti valahonnan rossz helyrol olvas valamit a jatek, mer harom monitoron is kozepre rakja a menut ( harmon ugye az a kozepso full kepernyo...), de egy mo itoron is ugyanigy harmadolja.
    A vicc, hogy semmi info nincs sehiol errol pedig gyanitom mas is sziv vele.
    Viszont osszejott a penz uj videokarira, az talan elviszi marom kijelzon...majd ugy hasznalom. Csak ugy meg eleg gagyin nez ki .
  • Totti5
    Azt hogy egymással mit műveltek nem érdekel, amíg nem alpári és mocsok stílus és nem totál másról szól illetve direktbe egymás baszogatására megy ki az egész. Mindenki azt kapja amit ad. Én csak annyit várok el amennyit én nyújtok, ha a témába vágó válasz helyett minden más jön vissza akkor nem azt kaptam vissza. Mivel itt véletlen HG vagyok ezt törlöm is, mert engem nem érdekel a szájtépés hisz én sem úgy álltam hozzá. Eleve nem értem hogy minek írtok ide, amikor a játék nem érdekel, nem is játszátok, nem is akarjátok, hisz előbb is leírtad ezt. Született 20 totál felesleges hsz, miért és minek? ezen kellene gondolkozni. Vagyis már nem kell, mert a szép szóból nem értett senki, megy a rácsodálkozás minden percben hogy miért törli a HG a hszeket. Jogom van, ha nem tetszik írni kell a modiknak, ha mindenki! azt akarja akkor lemondom a HG jogot és azt csináltok amit akartok ( nyilván nem a játék nélküli két ember miatt fogom, még mielőtt... )

S ismét. Ez volt az utolsó, nem kell rá reagálni mert instant törlés.

Továbbra is a téma : F1 2016, játékok, ótók, géming.
  • sertrex
    "Nem érzed, hogy a realitásokkal mit sem törődve írod a kommentjeid? Értem én, hogy kényelmes, csak ... tök jó lenne, ha ingyen adnák a játékot, ha erre sem képesek, hagyják a francba - éljenek csak meg a reklámokból és ne kelljen hozzá az én 60 euróm! ;)"

Ez a válaszod, erre?
    "Mondjuk én azt nem értem, hogy mi köze van ehhez az egészhez annak, hogy kis csapat vagy nagy csapat? Csináltak valamit és pénz fejében árulják. Pont nem érdekel, hogy húsz vagy ezer ember munkáját árulják 50 euroért. Nekem a minőség a fontos, már amit én annak tartok. AC-nál is mindenki jött hogy egy emberes projekt. Egyrészt ez soha se volt igaz. Másrészt meg kit érdekel? Ha nem bírja azt a szintet hozni, akkor vegyen fel még embert vagy ne csinálja. Vagy adja ingyen és akkor méltatom, hogy ennyi tellett, ennyi embertől." Ráadásul még az öszeg se stimmelt.

Így egymás mellé téve se érzed úgy, hogy semmi köze az irományodnak, ahhoz amit írtam?

Akkor elmagyarázom, mert nem akarom egész életedben homályban élj. A valóságben az van, hogy a vásárlók 90%-át nem érdekli, hogy mekkora csapat hozott össze egy játékot. Megveszi fizet, ha szar lehúzza, ha jó játszik vele. Na ez a valóság és nem az amikor a maradék 10%=fanboyok mentegetik a kedvenceiket, hogy egy kis csapattól ez milyen szép és nagyszerű dolog.

"Amiga, Alex említett több dolgot, ami jogos kritika a játékkal szemben, de te úgy írsz, mint a kisgyerek, aki a hipermarketben a földhöz vágta magát a csokiért.... ;) "nemérdekel, oldják meg" - hátpersze :) majd egy ideális világban, talán."

Nem tudom, hogy "amiga Alex" mit írt a kritikájában a játékról, de elég hülyén néz ki, hogy az én hsz-emet ahhoz hasonlítod, mivel én semmiféle kritikát nem írtam a játékról, ugyanis egy korábbi hsz-ben #18648 leírtam, hogy nem vettem meg. Tehát valószínü, hogy simán elnézted a hsz-t, amire válaszoltál. És itt meg is jegyezném akkor, ha már szóba jött, te meg úgy írsz, mint aki felismert néhány szót és abból akarja kikövetkeztetni, hogy mi van odaírva.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.08.24. 08:54:06
  • Amiga
    Jó kis bahraini futam volt, karrierem első évének második állomása (full időmérő session, 50 % race). :-)

Végre jó volt a manuális rajt (Ausztráliában 3 pozíciót veszítettem). Az első körökben Hamiltonnal csatáztam, aztán a boxkiállásnál közepes gumira váltottam, ekkor Vettel jött be mögém néhány mp-s távolságban. Sajnos a gumit nem sikerült megóvni, ezért a tervezettnél jóval hamarabb újra ki kellett állnom. A soft-ról supersoft-ra váltottam, tudva, hogy a kétkiállásos taktika háromra módosult, és megnyomtam az etapot, hogy kiautózzam a nem tervezett kiállásnyi távolságot.

Az utolsó kiállásnál Hamilton mögé jöttem vissza kb. két másodperccel. Valamiért soft-ot kaptam, pedig supersoftot kértem megint, vagy elfogyott az SS, vagy ez valamilyen bug volt, vagy én kértem rosszul, nem tudom. Minden esetre Lewis az elhasznált közepesein már nem tudta tartani a pozícióját, a gumielőnyöm eldöntötte a csatát.

50 ponttal várom Kínát.
  • sertrex
    Mondjuk arty személyeskedő hsz-ét is törölni kéne akkor, ha már ilyen intenzíven törölgetsz. Vagy azt úgy látod, hogy szorosan az F1-hez tartozik? Főleg úgy hogy semmi köze annak a ???VÁLASZNAK???, ahhoz amit valójában írtam. Szóval gőzőm sincs mit akart azzal a kommenttel.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.08.24. 08:27:35
  • Amiga
    Igazából én kb 1984 óta megszállott F1-es vagyok. :-) Szóval ha egyszer valami ilyesmibe belevágok, onnan úgysincs visszaút. :-)

Amúgy mindent digitálisan veszek már jó régóta, PSN-en, Steamen, gog-on összeadni sem merem, mennyi játékom van. De mivel alkohol és cigi nem játszik nálam, telik erre a hobbira legalább...
  • arty
    vehettél volna egy olcsóbb, lemezest... hogy maradjon menekülési lehetőséged
  • arty
    Nem érzed, hogy a realitásokkal mit sem törődve írod a kommentjeid? Értem én, hogy kényelmes, csak ... tök jó lenne, ha ingyen adnák a játékot, ha erre sem képesek, hagyják a francba - éljenek csak meg a reklámokból és ne kelljen hozzá az én 60 euróm! ;)

Nem a CM az első cég, akinek a mostani konzolokra áttérés nehéz volt, mert sokba kerül (pénz és idő) - én ezért viszonylag elnéző voltam a 2015-el. (pláne hogy meg se vettem :D ) Mert tudom, hogy nem nagy a csapat és hiába emlegeted a nagy költségvetést (nagyobbat, mint ami Kunosnak van, stb) - licenszekre is SOKKAL többet kell költeniük, ill. emiatt reklámokra is.

Nézz meg egy WRC sorozatot: ugye, hogy lehetne sokkal rosszabb kezekben is az F1? Sőt, szerintem konkrétan csak rosszabb kezekbe kerülhetne - sehol nem látok potenciált jó/jobb F1-re, ha körbenézek ki mit tud/tudott letenni az asztalra.

Amiga, Alex említett több dolgot, ami jogos kritika a játékkal szemben, de te úgy írsz, mint a kisgyerek, aki a hipermarketben a földhöz vágta magát a csokiért.... ;) "nemérdekel, oldják meg" - hátpersze :) majd egy ideális világban, talán.
  • dr Kotász
    Akkor olvasd el ezt!
    Utoljára szerkesztette: dr Kotász, 2016.08.23. 22:24:15
  • fazerus
    Új füles is kéne ... faaakkk...
  • Amiga
    Csapj bele, nem bánod meg. :-)
  • fazerus
    Másodjára léptem ki a bank oldaláról :D
  • macleody
    Mit fosol :) Jó lesz az, csapjál a lecsóba :) Ha nem tetszik visszakéred a pénzt. Na, már lassan ligát alapíthatunk, aztán indulhat a szezon :)
  • fazerus
    Nem merem megvenni basszátok meg :( :D
  • Totti5
    L@f@szt:)

Azt persze igen hogy mozgolódás van és kiteszik, hangulatos, de nyilván a feliratot nehezen.
  • lac coo
    És ezt látod is menet közben ? :)
  • Totti5
    Megnéztem a táblázást, frankón működik. Körszám és az előtte utána / idő

Előttem Hülkenberg 2mpre, mellettem az a szárnyvég pedig Grosjean aki már éppen mellettem van 0.0mp...

Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.08.23. 20:34:17
  • Timbu
    "Nyilván most hogy egy pálya elindítása 5 perces műsort hoz, arra jó hogy pár alkalommal végignézik az emberek aztán elnyomja… meló volt vele bőven, trélerekben jól mutatott és ennyi."
    Azért nekem nagyon bejön, amikor távolról mutatják a pályát. És hiába nyomod el az animációkat a második után, attól még elég hangulatosak és jó a tudat, hogy ott vannak. Már csak a Medical Car hiányzik a rajtrácsról :)
  • Amiga
    Ausztrália: 1.29.638.
    Hard ellenfél ellen elég volt a pole-hoz... de a manuális rajttól félek kissé. :-)
  • lac coo
    Kesobb jott a kamera allitasi lehetoseg, akkoriban elegge porfot a CM forum, kiraktak az akkori kommunikacios csokat uj bette at, elegge ra voltak allva , hogy mit szeretnenek az userek.Mint Dirt nel akkoriban....
  • lac coo
    Hat csak ha kikapcsolom amindent elcsesz, ikonok mennek a sarokba, meg utana ujbol be kell mindent allitanom, monitorokat sorbarendezni stb.....
    Mondjuk az a vicces , hogy harom monitorra se engedi rakni , hiaba allitom be , lekapcsolja a ket szelsot es megy egyen, kezdodik elolrol minden :))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.08.23. 19:14:29
  • Alexease
    A kamera mintha ilyen lett volna a 2015-ben?! Legalabbis amikor megvettem es "felfedeztem" hogy nem lehet piszkalni a file-okat, agyverzest kaptam, mert szokas szerint total szar volt. Aztan jott hozza az allitgatas (pozicio + FOV), meg is koszontem nekik:) Azt tuti nem hirtelen csinaltak, patch-nek, evekig ment a rinya, minden resz szar volt, aztan csak ugy 1 het alatt osszedobjak?!:D

Bar az FFB azert komolyabb, de ismerve a config file-t, lehetne azert abbol is 1-2 allitast betenni a menukbe.
  • GPx8
    "talan itt is lesz "szandekos" patch-kent valami kormany/FFB okossag;)"
    Ez ilyen "öntökönszúrás" kategória lenne szerintem... De persze örülnék neki. :)
  • Alexease
    A 2015-nel is (mintha) kesobb jottek volna a kamera es egyeb allitasi lehetosegek, talan itt is lesz "szandekos" patch-kent valami kormany/FFB okossag;)

Gozom sincs, sose hasznaltam 3 monitort.
    A nVidianal probald kikapcsolni a Sourrund-ot (akarmit csinal, ha be lenne, ha nem, akkor kapcsold be;DD)
    Tuti a 3 monitor kavar be neki, a screen-en latszik, hogy 1/3-ad meretben kozepre teszi a HUD-ot, azt hiszi 3 monitor, de megis csak 1;P
  • Amiga
    Száz szónak is egy a vége, az előbb megvettem az F1 2016-ot PSN-en, leszurkolva érte 20.990 Ft.-ot.

Ebben a hónapban tehát már nem eszek, viszont garantálom, hogy egy kontrolleres gyorskört kaptok tőlem valamikor mondjuk Monzából. ;-)
  • sertrex
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azért tettem spoilerbe, mert megtiszteltem a topikot, hogy a nem szorosan a témába vágó hozzászólást csak az olvassa el akit érdekel. Számomra ez is hozzátartozik a kulturált, érdemi társalgáshoz. Mint ez a hsz. A személyeskedés meg egyszerűen adja magát, mivel te is személyes sértésnek veszel minden, neked nem tetsző hsz-t.
    Ráadásul nem kell mindenre válaszolni, főleg ha nem is neked lett címezve. ;)

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.08.23. 16:05:59
  • lac coo
    Jah, murvan. Mondjuk azert csrelhetnenek egy ket cuccot hazon belul ! :)
  • Totti5
    "Dirt meg tok jol ossze lett rakva"

Mármint murván, aszfalton meg az nem adja, bár ki tudja milyen az igazából.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.08.23. 16:00:16
  • GPx8
    "Meg ha maradna is az effekt alapu FFB, legalabb tennenek be egyeb allitgatasokat. "Igazi" nem lenne, de legalabb lenne lehetoseg "ertelmesebbre" beallitani."
    Ennyi a lényeg.
  • lac coo
    Az bosszanto az biztos, foleg, hogy a Dirt meg tok jol ossze lett rakva .De annyira nem rossz az ffb en el voltam vele eddig is, kameramozgast azt en nem birom szoval toltam tcambol.
    Igazabal ami jo benne az annyira jo, higy meg ilyen alap hianyossagokkal is elvezheto.
    Egyszeruen helyen kezelem, nem szim de boven jobb annal a szintnel nalam , amire mar azt mondom higy gagyi , arkad, hiteltelen az egesz autokezeles.
    Csak ugye pont most rakott szopoagra ! :)))

Amugy nincs tipped mit nezzek meg ? :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.08.23. 15:52:31
  • Alexease
    Engem azert bosszant, hogy a kezdetek ota ugyanazt a reszt baltazak el (kormany, FFB, cockpit), bar azert fejlodott, de meg keves. Azzal egyutt boven tokeletes lehetne.

Lehetne hasonlitani, ha mas is csinalna F1-et. De nem csinal(hat).
    Vagy ha csinalna masvalaki valami masik sorozatot (WTCC, BES). NASCAR es Rally szokott lenni, de hat messze vannak.
    Vagy ha egyaltalan lenne valami hasonlo osszetettsegu program, de nincs;)

Igy csak egyeb cegekbol lehet kiindulni, ami vagy ismeretlen es/vagy gagyi, vagy szimes cegek, akik total alkalmatlanok az ilyen feladatra (fizikaban OK, de osszetettsegben tizedet tudjak). Mukodesre, osszetettsegre, minosegre meg a mostani Codies-t is fikazzak (rossz modellek, animaciok, bena motioncapture es hasonlok). Ha az nem akkor ugy is lesz valami mas (egyforma a 3D-s fuvek vagy nem ugy mozognak ahogy kellene;D).

Ha megkapna egy szimes ceg, osszerakna jo fizikaval es kormannyal/FFB-vel/gumival/akarmivel, kinyogne magabol egy multiplatformot, de el kellene hagynia a koritesek nagyreszet (meg "nem tudna"), akkor meg a felhasznalok szokasos 10%-a lenne a cel, aminek persze semmi ertelme.

Vagyis szerntem, minden evben jol osszerakja a Codies, az egyetlen bosszanto, hogy az elejetol huzodo "problemakkal" nem igazan foglalkozik vag csak keson (a cockpit allitashoz kellett 4-5 ev, ugy hogy mar az elso reszben is benne lehetett volna?! Nemaaahh!:D).
    Meg ha maradna is az effekt alapu FFB, legalabb tennenek be egyeb allitgatasokat. "Igazi" nem lenne, de legalabb lenne lehetoseg "ertelmesebbre" beallitani.
  • Totti5
    Már megint a személyeskedés. Tényleg nem érzitek ezt? nem ragadtam ki semmit, ídéztem és normálisan válaszoltam, de úgytűnik kár, mert a vége mindig ugyan az. Érdemben nem lehet társalogni, de ha én "védem" akkor te mi jogon állítod az ellenkezőjét? megkérdőjeleztem ezt én egyszer is? nem. Válaszoltam. Ennyi. Ha nincs mit tovább hozzáfűznöd akkor ne tedd és nem kell spojlerbe tenni semmit, ez nem az a topik, senki nem kérte és semmit nem kell takargatni senki elől. Normálisan kell társalogni ennyi a titok nyitja.
  • sertrex
    Nem, nem. Én most kimaradtam ebből. #18648
    Egy egészen más dologra reagáltam amúgy, spoileresen.
  • sertrex
    Ezt csak arra írtam, hogy ne hivatkozzunk már arra, hogy mekkora cég.
    És főleg ne ragadj ki a szövegkörnyezetből neked tetsző dolgokat. Szerintem vannak a Codies-nak ügyvédei, igaz jó pénzért, de ha tudnák, hogy te akár ingyen is bohócot csinálsz magadból... Szerintem túltolod a dolgot.
  • lac coo
    Nehez a dolog, mert ez eleg jo lett most, erre rahuzni, hogy vacak, tucat, tele gianyossaggal azert vicces dolgokat szul :)
    Nekem AC abszolut a favorit, de siman ezt valasztanam ( ha mukodne : mint AC F1 et. Most ezt szegyelni kell vagy mi, csak mer Codemasters....? :)
  • lac coo
    Akinek ez nem jo az ugy jart, de biztos ajanlanak majd jobbat ! :)
  • Totti5
    Senki nem írta hogy ne győznék, vagy ne akarnák és nem volt arról szó amit írsz. Kihegyezted a totál ellenkezőjére a dolgot, DE maga a Codemasteres nem egy gigacég, amin belül több csapat is dolgozik és nem az F1es szekció a legnagyobb.

A szintet magasan hozzák mindenki fölött jelenleg és visszamenőleg is az időben. Amikor a Sony volt a liszensz tulajdonosa mint gigavállalat láttuk milyen F1 játékok születtek... ( jelenleg ott az Sector 3 és a Milestone akik liszenszelt évadokkal dolgoznak mint összehasonlítási alap ).

"AC-nál is mindenki jött hogy egy emberes projekt"

Kétlem, hisz ez sosem volt igaz, de nem is egy Turn 10 vagy Codemasters az a cég.

"hogy ki a fene kötelezi őket hogy részt vegyenek az F1-ben"

Önmaguk hisz független kiadó a Codie.

"A CM AAA címet ad, AAA áron"

Pontosan, nem is volt szó az ellenkezőjéről.

"vagy akár SMS-ék és több emberrel is."

Nekik meg sokkal több idő volt rá és a közösség állta a játék felét ( mint a Dirt Rally ami példaértékű EA volt )
  • Alexease
    Nagyon belelendultetek:) Nem is olvasok vissza, mert tippem szerint, az elozo evek idoszakanak a "tukorforditasa":)))
    Amugy a vitapartnerek hany szazaleka probalta ki vagy hasznalta ezt a reszt, ezsetleg az elozoket?!
  • sertrex
    Mondjuk én azt nem értem, hogy mi köze van ehhez az egészhez annak, hogy kis csapat vagy nagy csapat? Csináltak valamit és pénz fejében árulják. Pont nem érdekel, hogy húsz vagy ezer ember munkáját árulják 50 euroért. Nekem a minőség a fontos, már amit én annak tartok. AC-nál is mindenki jött hogy egy emberes projekt. Egyrészt ez soha se volt igaz. Másrészt meg kit érdekel? Ha nem bírja azt a szintet hozni, akkor vegyen fel még embert vagy ne csinálja. Vagy adja ingyen és akkor méltatom, hogy ennyi tellett, ennyi embertől.

Ez olyan mint az F1-ben. Kis csapat így, kis csapat úgy. Nem bírnak lépést tartani a nagyokkal. Szerintem soha nem is fognak. De nem is ez a kérdés, hanem az, hogy ki a fene kötelezi őket hogy részt vegyenek az F1-ben? Ráadásul a nekik kedvező szabályozások miatt megfojtják a nagy csapatok fejlesztését. Menjenek olyan sorozatba, amit győznek anyagilag! Röhej!

A CM AAA címet ad, AAA áron. Mellesleg azért jóval nagyobb költségvetésből dolgozik, mint Kunosék vagy akár SMS-ék és több emberrel is. Szóval nem hiszem, hogy a fogyasztónak/játékosnak kellene mentegetni, azért mert a cég nem hajlandó lemondani, hogy néhány embert fölvegynek, a bevétel egy kis hányadáról.

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.08.23. 14:20:20
  • Amiga
    Az egész érvelésedben egyetlen gyenge pont van, ebbe kötnék csak bele, mert a többivel egyetértek.

"az F1 2014 előző generációs EGO motorral. Eléggé alibi rész volt, kötelező volt kihozni, hisz él a liszensz szerződés."

Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy a 2015-ös részre igazából 2 évük volt, hiszen az alibi rész legyártása nem igényelhette a full kapacitást. Nem tudom, hogy átcsoportosították-e a Dirt-re az erőforrásaikat, vagy mi történt, de már gyakorlatilag a 2013-as résztől kezdve párhuzamosan dolgozhattak volna a 2014-en és a 2015 játékelemein. És amikor a grafikusok, fizikát és AI-t programozók elkészülnek, beszállhattak volna a 2015 munkálataiba, ahol a karrierhez már készülhetett volna mo-cap, tervek a több szezonra, stb.

Ehhez képest a 2015 megjelenésekor külön kiemelték, hogy DLC-be sem jön karrier mód, pedig elnéztük volna, ha később érkezik, így viszont early access íze maradt a dolognak.

Az én igényeimet így a 2015 és 2016 részekkel összesen 120 dollárért sikerül majd kielégíteni, amiért talán mégiscsak érthető, ha nem vagyok maradéktalanul boldog. A 2015-öt nem lehetett kihagyni a régóta áhítozott nextgen módja miatt, ezt pedig szintén nem lehet kihagyni, mert a kihagyott feature-k csak most jelentek újra meg. Ennek számomra lehúzás-szaga van, ha kis csapat a CM, ha nem...