Codemasters F1 Game
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
http://blog.codemasters.com/uncategorized/05/beta-sign-up/
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.05.27. 18:19:42
Mindazonáltal persze nem ez a lényeg. Jó ez az irány szerintem amerre a Codies elment, a kicsit szimulátorosabb irányra való törekvés, természetesen az árkád vonal megtartása mellet, és a játékosok, igényeire és visszajelzéseire való nagyobb odafigyelés, természetesen a lehetőségek szem előtt tartása mellett. Nem tudom ez mennyire része a Codemasters racing koncepciónak, lévén szakítottak, minden más típusú játék fejlesztésével és azt hiszem tavaly óta kizárólag csak autós játékok készítésével foglalkoznak, ami ettől függetlenül is leginkább volt jellemző rájuk, de azért akadtak kivételek. Végül is édes mindegy csak legyen jó. Én személy szerint örülök a karrier mód visszatérésének, eddig mindegyikbe belekezdtem ahol volt, igaz egyiket sem fejeztem be :) A Safety Car annyira nem csikol, de ha lehet, akkor miért nem legyen, már csak az illúzió miatt is, csak persze nem a mögötte lévő autókázás lenne a cél. Én személy szerint hiányolom a virtuális visszapillantót, főleg úgy, hogy most már gyárilag is támogatva van a kamera pozíció állításának lehetősége, és az én ízlésemnek megfelelően beállítva nagyjából nem látok semmit az autóra rögzített tükrökből. A multiplayer részére is ráférne egy kis törődés, a netkód javítása, plusz többjátékos opciók beépítése, dedikált szerver, liga támogatás (bár jómagam nem ligázok), mert ezen hiányosságok miatt a játék ezen része azért nem volt olyan népszerű.
De barmit csinalnak (vagy csinalnanak), ennel a programnal eleg komoly korlatok vannak, amit a FOM es a multiplatform (es a multi igenyu felhasznalok) jelentenek. Pl. nem lehet tul szimes vagy "mindent csinaljunk mi", mert a felhasznalok nagyresze az "egyszerubb", porgosebb jatekmenetre vagyik.
Az SC jol hangzik, de senki ne varja, hogy majd a pilota dont 100%-ban mikor mit csinal (lassit, soba all, araszol, startol, pitel stb.): bejon, automata lassitas, visszajtszas a balesetrol, kep valtas, utolso 1-2 kanyar automatan, zold lempa es lehet tolni. Hasonlo lenne a VSC is.
Ha nem lenne a kocka FOM, mas uzleti modell is sikeresebb lehetne.
Divat szidni a Codies-t , de szerintem amit lehet, kihozzak a lehetosegekbol. Azert meg van kotve a kezuk. Az utobbi idoben meg vezetni is eleg jo, es magas fokozaton, azert nem olyan egyszeru a jatekmenet. Es mar nem az arkados szivatas adja a nehezseget.
Aki F1-es autot akar piszkalni, probalja az iR McLaren-t: 4 kepernyos auto allitas (programozas es egyebek), 30 gombos onboard gombnyomogatas (mindefele motor, pedal, ERS es egyeb karakterisztika, allitas, kapcsolas stb.):DDD
Valosagban egy "egyszeru" tura auto (pl. GT3) em egyszeru: onboard ABS, TC, motor, pedal, feklero, stb. allitasok, az F1-hez droidok kellenek:)
De milyen uj jatekot csinal, DR jo lett, Assetto nagy siker, jon a Forza is remelem ok is kitalanka valami jobb fizikas csicsas cuccot , jo grides karrierrel ! :))
MOD-okat egyébként itt (is) találsz a játékhoz: Race Department
De jó kör .
"The first stage of which is this survey here, which will help us understand how you like to play F1 2015 and how you’d like to see F1 games progress. Your answers will help us to shape the franchise."
I met God. She's black
Egyébként visszatérve a Steam kimutatásokhoz, amihez itt van helyesen a 2012-es, nem csak az eladásokat érdemes figyelni, hanem a tetszési index csökkenését, azt hogy hányan játszanak multiban, meg ilyeneket. A megjelenéskor is azt mondtam, hogy szerintem a 2015 a legjobb a sorozatban, de még ez is nevetségesen messze van a jótól, főleg ha szimulátorosabban nézem, amit itt a kormány kezelésre értek. Egy autósjátéknál már elvárható, hogy hogy legalább egyenrangú szinten foglalkozzanak a gamepad és a kormánytámogatással. Az már csak bónusz ha még billentyűvel és egérrel vagy más egyébbel is vezérelhető.
A Dirt Rally egyébként is bizonyítja, hogy a CM tisztában van azzal, hogy van kereslet a szimesebb felfogás iránt. Nem értem, hogy egy exclusive F1 játéknál ez miért nem megoldható. Az se magyarázat, hogy CM-en belül más stúdiók készítik a két játékot, mert az EGO-t használja minkettő, vagyis már volt egy évtizedük vagy több, hogy megírjanak egy rendes eszközkezelőt.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.03.07. 11:58:25
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
Egy kis réteg. A többség nyilakkal megy...
Igazából mindegy mit csinálnak az úgy sem lesz jó. Liszenszelt évadot hoznak abban meg nagyon jó, legjobbak, de ezt a nép meg nem érti és nem is értékeli. Nekik minden évben teljesen más kell ( interjú, dobogó, látványos semmire nem jó dolgok ), a kis de lényeges változásokat meg nem veszik észre ami adja az ízét ( a versenyzést!!!!! ). Ugyan olyan autók, ugyan olyan pályákon mennek... ez jött le a 2015ben az átlagnak, amikor egy teljesen új játékot kaptunk és ennek kellett volna a legnagyobbat durrannia, mert a leglátványosabb fejlődésen esett át a sorozat, de nem és még jól meg is lett rugdosva.
Majd ha nem lesz F1 játék ( vagy ilyen Milestone kókleroktól, vissza lesz sírva a Codie ).
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.03.07. 11:15:06
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
Valószínűleg Dirt 3-ból is sokkal több fogyott konzolon, mint a Dirt Rallyból fogyni fog.
De továbbra is azt gondolom, hogy ide R3E szerű, folyamatosan fejlődő keret kellene, minden évad egy DLC, aztán gyűjtsd össze egy játékba az összes évadot, ha akarod. Plusz ha akarod, játssz karrier módot 2010-től kezdve...
Utoljára szerkesztette: Timbu, 2016.03.07. 06:54:24
En azert remenykedem (nem mintha olyan nagy F1-es lennek:)), hogy a Dirt egy kezdet vagy teszt volt, es mivel "fuggetlen" a dolog, a billgamepad reszt nem erinti, talan raallitottak 1-2 embert, akik az utobbi 1 evben ezzel foglalatoskodtak. Ha nem is most de talan mar jovore lehetne valami valodi valtozas. Persze jobb lenne most:P
Igazabol CM nek is illene mar tovabblepni, egy normalisabb fizika iranyaba, ma mar nem is hiszem, hogy megel barmi ami minimum nem szimkade.
En varom az idot mikor rajonnek erre :))
De igy elsore a Dirt nagyon jo, csak igy tovabb.
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.03.06. 13:43:30
Kozvetlenebb kormanyzas kellene, nem effektekbol hanem felfuggesztesbol es gumibol szamolva, nyomatekbol es nem "eltekeredesbol" (gamepadre persze maradnia kell az effektes resznek), normalisabb allitgatasokkal (cockpit, fov, tukrok, hangok, pilota dinamika stb.).
Nem kell hyper fizika, gumi meg akarmi, ez nem az a program, raadasul, ha meg lenne, hasznalhatatlan lenne meg a szimeseknek is (foleg rendes versenyben).
De ha bevetnek az osszes kulsos embert es lehetoseet, elvileg aprilis vegere ossze tudnak rakni a tartalmakat az indulashoz, foleg ha marciusig csak az engine-nel fogallakoztak es a vegletekig teszteltek.
Ilyen licenszes, sorozat feldolgozos cuccba nem sok ujdonsagot, meglepetest, eredetiseget lehet belegyomoszolni, nem lehet benne ilyen-olyan auto, palya vagy tartalom, nemlehet repulot kergetni es mas baromsagok;) Igazabol azt kell(ene) megbecsulni, hogy van 1db autos jatek a piacon, ami megprobal minnel kozelebb kerulni az igazihoz. Ezen kivul nincs mas ceg, program, jatek, sorozat ami ezt tudja (autos). (Esetleg a NASCAR volt, amt probaltam, de vezetesre eleg gazos volt. A rallys cuccok is hianyosak, fantasyk, extrasak meg egyebekkel operalnak.)
De hat ha elso futam elott kitalalnak egy teljesen uj kieses idomerot, az ugy nehez lesz .:)
Szerintem nem is banjak , hogy lejar a licensz, tobbet artottak maguknak mint hasznaltak, mindenki egy teljesen uj jatekot vart minden evben, aztan jott a lehuzas .
Meg en sem bannam, koncentraljanak valami jobbra , a Dirt nagy meglepetes volt, ilyen komolyabb cuccoknak jobban orulnek, F1 et meg milestone majd kiadogatja ....
( Mondjuk az tenyleg vicces lesz ha mas kaoja meg majd, azert szabalyokban ott volt a toppon, mindenki mas felkotheti a gatyat..:))
Az atlag "leszedem es nyomom" jatekosnak ez igy gaz, de a folyamatos 9 honapos 2 heti promo, megjelenes, frissites miatt mindig eloterben lennenek, mindg lenne valami ujdnsag, es a warez is maceras lehetne.
Max lehetne ket verzio: az egyik az elozo, a masik a "szokasos" ev kozbeni/vegi full verzio.