Codemasters F1 Game
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A szintet magasan hozzák mindenki fölött jelenleg és visszamenőleg is az időben. Amikor a Sony volt a liszensz tulajdonosa mint gigavállalat láttuk milyen F1 játékok születtek... ( jelenleg ott az Sector 3 és a Milestone akik liszenszelt évadokkal dolgoznak mint összehasonlítási alap ).
"AC-nál is mindenki jött hogy egy emberes projekt"
Kétlem, hisz ez sosem volt igaz, de nem is egy Turn 10 vagy Codemasters az a cég.
"hogy ki a fene kötelezi őket hogy részt vegyenek az F1-ben"
Önmaguk hisz független kiadó a Codie.
"A CM AAA címet ad, AAA áron"
Pontosan, nem is volt szó az ellenkezőjéről.
"vagy akár SMS-ék és több emberrel is."
Nekik meg sokkal több idő volt rá és a közösség állta a játék felét ( mint a Dirt Rally ami példaértékű EA volt )
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Amugy a vitapartnerek hany szazaleka probalta ki vagy hasznalta ezt a reszt, ezsetleg az elozoket?! <#idiota>#idiota>
Ez olyan mint az F1-ben. Kis csapat így, kis csapat úgy. Nem bírnak lépést tartani a nagyokkal. Szerintem soha nem is fognak. De nem is ez a kérdés, hanem az, hogy ki a fene kötelezi őket hogy részt vegyenek az F1-ben? Ráadásul a nekik kedvező szabályozások miatt megfojtják a nagy csapatok fejlesztését. Menjenek olyan sorozatba, amit győznek anyagilag! Röhej!
A CM AAA címet ad, AAA áron. Mellesleg azért jóval nagyobb költségvetésből dolgozik, mint Kunosék vagy akár SMS-ék és több emberrel is. Szóval nem hiszem, hogy a fogyasztónak/játékosnak kellene mentegetni, azért mert a cég nem hajlandó lemondani, hogy néhány embert fölvegynek, a bevétel egy kis hányadáról.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.08.23. 14:20:20
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
"az F1 2014 előző generációs EGO motorral. Eléggé alibi rész volt, kötelező volt kihozni, hisz él a liszensz szerződés."
Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy a 2015-ös részre igazából 2 évük volt, hiszen az alibi rész legyártása nem igényelhette a full kapacitást. Nem tudom, hogy átcsoportosították-e a Dirt-re az erőforrásaikat, vagy mi történt, de már gyakorlatilag a 2013-as résztől kezdve párhuzamosan dolgozhattak volna a 2014-en és a 2015 játékelemein. És amikor a grafikusok, fizikát és AI-t programozók elkészülnek, beszállhattak volna a 2015 munkálataiba, ahol a karrierhez már készülhetett volna mo-cap, tervek a több szezonra, stb.
Ehhez képest a 2015 megjelenésekor külön kiemelték, hogy DLC-be sem jön karrier mód, pedig elnéztük volna, ha később érkezik, így viszont early access íze maradt a dolognak.
Az én igényeimet így a 2015 és 2016 részekkel összesen 120 dollárért sikerül majd kielégíteni, amiért talán mégiscsak érthető, ha nem vagyok maradéktalanul boldog. A 2015-öt nem lehetett kihagyni a régóta áhítozott nextgen módja miatt, ezt pedig szintén nem lehet kihagyni, mert a kihagyott feature-k csak most jelentek újra meg. Ennek számomra lehúzás-szaga van, ha kis csapat a CM, ha nem...
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
Nézd a nyilvánvalót.
Generáció váltás volt 2013ban.
2014ben csak Xbxo 360, PS3 ( illetve PC ) jelent meg az F1 2014 előző generációs EGO motorral. Eléggé alibi rész volt, kötelező volt kihozni, hisz él a liszensz szerződés. Újkori turbó korszak első nekifutása, ahol teljesen új alapokra kellett fektetni a technikát.
2015re kész lett az újgenerációs engine a legújabb EGO verzióval. Szinte az alapoktól kezdték újra a fizikát, irányítást. Mivel a 2014 kimaradt X1, PS4en beletették így ez a rész két teljes évaddal jelent meg. Talán a leglátványosabb játékmechanikai újdonsága az AI volt a handling / graf mellett. A piac egyik legjobb gépi elleneflét programozták bele, rettentő jó volt ellenük menni, kiválóan reagáltak minden körülményre és kellően pimasz, agresszívak is voltak. Ráadásul ami nem elhanyagolható hogy ígéretükhöz híven a megszokottaktól eltérően hamarabb jelenet meg a játék, mert erre is volt igény, hogy ne októberber végén jöjjön ki.
2016ra pedig minden dolgot próbáltak belepakolni, ami kimaradt a már meglévő! "kiforrott" jó alapra.
Szépen végig lehet követni az egész felépítményt, a Codie F1es csapata nem 200 főből áll, és csak 1 évük van rágódni a dolgokon.
Más: Totti, én megértem a nézőpontodat és részben azonos véleményen is vagyunk, de ez a "csákmátéskodás" egy kicsit ciki, nem gondolod?
Utoljára szerkesztette: Wallcroft, 2016.08.23. 11:20:36
De igazad van, nyilván meg van kötve a CM keze a játék tervezésében is, nem tudhatjuk, pontosan mit engednek nekik, mi folyik a háttérben. Én tervezem megvenni, de most kicsit elbizonytalanodtam, hogy ne várjak-e meg vele egy akciót és addig ne tegyem-e vissza a 2015-öt, ha a karrier ennyire nem számít.
A 22-es multi mondjuk eléggé vonz, de erről kevés infót hallottam még itt, hogy milyen. Mekkora a lag, van-e elég játékos, stb.
Szóval hagyjuk békén azokat akik ezt a játékot szeretik és megtalálják benne a szórakozásukat. Nem kell folyamatosan kedvét szegni mindenkinek. Túl kell lépni és elfogadni, hogy ez a játék nem mindenki számára készült. Olvasgatok tovább és ha azt olvasom valahol, hogy az engem érintő dolgok jó irányba, számottevően változtak, akkor megveszem akár ezt vagy majd az egyik folytatást.
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
"Tavaly kihagyták a teljes karrier-módot. Miért?"
- nem volt rá idő
Ez a legkedvencebb részem egyébként a válaszodból. :-D
Utoljára szerkesztette: adam46, 2016.08.23. 10:10:05
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.08.23. 09:45:31
Látom ám azt az oldalt is, amit Te megfogalmaztál, de a kritikának éppen az a lényege, hogy a hiányosságokra is felhívja a figyelmet. :-) Utólag pl. én már nem venném meg a 2015-ös részt, nekem nagyon hiányzott a karrier, illetve nagyon fájt, hogy csonka a multi az új gen-en.
Mint mondtam, tetszik eddig a 2016, de nem bánom, ha már előre tisztában vagyok a hiányosságaival és nem hype-vonaton száguldok a boxutcába.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.08.23. 09:40:45
- akkor miért nincs minden játékban, sőt minden szimulátorban? mert biza nincs bennük. Nem egyszerű dolog az, ha meg hibák adódnak belőle ( mint van ebben is nyilván ) ki van akadva a kedves júzer. Személy szerint felesleges túlbonyolítás. Jó sosem lesz, max a látvány miatt hogy van ilyen is bele lehet erőltetni. Egy SC eldöntése valóságban is bonyolult és felelősségteljes feladat, mint ahogy random beküldése a pályán random elhelyezkedő autók közé. Számtalan bonyodalom és értetlenség van a valóságban is belőle, ki mikor, hol merre, mehet, nem mehet stb…
"Eddig nem volt felvezető kör. Miért? Most van felvezető kör, de nincs kihatása az autó viselkedésére. Miért?"
- s még mennyi minden nincs benne, mint ahogy a szimulátorokban sem alaptétel ez a funkció
"Tavaly kihagyták a teljes karrier-módot. Miért?"
- nem volt rá idő, na nem mintha attól lenne jó és kizárólag játszható egy F1es évad játék. Minden benne volt és adott volt a tökéletes évadhű versenyzéshez, de ezen lendüljünk már tovább, 2016 van, most benne van, lehet orrba-szájba nyomni a remek karriert
"Mint körítés, a 2015-ös év NULLA. Az nem körítés, hogy felveszek x darab animációt és ezeket beadogatom a verseny körül."
- pedig az a körítés egy része, amiben a bármelyik F1 játék köröket vert 6 éve minden másra a piacon. Nyilván most hogy egy pálya elindítása 5 perces műsort hoz, arra jó hogy pár alkalommal végignézik az emberek aztán elnyomja… meló volt vele bőven, trélerekben jól mutatott és ennyi.
"Baleset esetén az autó általában eltűnt a pálya mellől"
-
mint ahogy a HC szimekben is, nem szokott az ott maradni és ismét csak egy bonyolult procedúra hogy ott maradhat e. Mert ha a kedves júzer kicsúszik és a korlát melletti autót veri telibe akkor kiakadás van… valóságban is felelős döntések után kerül egy autó le a pályáról vagy éppen marad ott, ez mindig a helyzettől függ
"2016-ban tartunk ott (a franchise 2010-es indulása óta), hogy igazán összeállt a játék"
- eddig is össze volt állva, és még kismillió dolgot lehet belepakolni, de mint ez sem tökéletes sosem fogja mindenki kisebb apróbb igényeit kielégíteni
" de így is benne maradtak olyan apróságok, amiket már igazán nem lett volna nagy ügy megoldani, hogy a történet végre tényleg kerek legyen. Pl-"
- nyilván az és nem vérkomoly mivel nem HC szimulátor, de több HC szimmel ellentétben itt hangulati elemként legalább belekerült
"véleményterror a topikban, ha valaki elégedetlen a játékkal, neki is joga van elmondani azt"
- véleménye mindenkinek lehet, de ha konkrét dolgokkal jön elő benne akkor támassza alá ellenpéldákkal azokat, ha van jobb vagy volt jobb ( mert könnyű kritizálni végeláthatatlan igényekkel, az a legegyszerűbb )
Azzal is egyetértek, hogy az utóbbi évek messze legkomplexebb autós játéka.
Ha viszont valaki követte a sorozatot a kezdetektől, teljes áron, annak ez így már elég sokba van ahhoz, hogy az előző részre kicsit haragudjon az elhagyott feature-k miatt. Ez most tényleg nagyon jónak tűnik. Személyes véleményt persze csak két hét múlva tudok majd alkotni, de a ti visszajelzéseitek bíztatóak. :-)
A korites itt a szabalyrendszer, a sok mukodo dolog ( fehervonal szabaly, ledpanelek, pitboard, fejlesztes meg meg kurva sok dolog ).
Nyilvan valami mindig van , ami lehetne jobb vagy miert nincs .
Mast tovabbra sem tudok mondani, egy autosjatek nincs meg a kozelebe sem ami ilyen szinten van osszerakva .
Fizikarol lehet vitatkozni, en is a szimeket szeretem, de ez is teljesen hasznalhato.
Szoval velemenyterror nincs , de epp ezert had rohogjek mar egy jot , ha valaki egyertelmuen hulyeseget beszel mert nem talal ertelmes fogast a jatekon.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Pl. a sorozat több részében nem volt safety car. Miért? Nem csak az F1 természetes része, de kb. minden versenyé is.
Eddig nem volt felvezető kör. Miért? Most van felvezető kör, de nincs kihatása az autó viselkedésére. Miért?
Tavaly kihagyták a teljes karrier-módot. Miért? Mint körítés, a 2015-ös év NULLA. Az nem körítés, hogy felveszek x darab animációt és ezeket beadogatom a verseny körül.
Baleset esetén az autó általában eltűnt a pálya mellől, nem volt sem SC ugye, de még csak körökön át tartó szektoros sárga zászló sem. Miért?
Ez az első rész, amiben 22 ember mulizhat egymás ellen. Miért? F1 Challenge 99-02 ezt már 15 évvel ezelőtt is tudta. rFactor is tudja. CM mit csinált 6 évig, hogy ilyen ótvar igénytelen volt a játék multija?
2016-ban tartunk ott (a franchise 2010-es indulása óta), hogy igazán összeállt a játék, de így is benne maradtak olyan apróságok, amiket már igazán nem lett volna nagy ügy megoldani, hogy a történet végre tényleg kerek legyen. Pl. a felvezető kör végén, könynrgöm, hogy van megoldva a rajtrácsra állás? És miért nem lehet közben gumit melegíteni? Nem parasztvakítás ez így?
Szeretem a sorozatot és nagyon örülök, hogy a CM-hez került, mert az igazi F1-versenyélményt mindegyik rész átadta. De azért ne legyen véleményterror a topikban, ha valaki elégedetlen a játékkal, neki is joga van elmondani azt és nem kell mindjárt leállni vitatkozni vele.
Amúgy én szeptember elején tervezem megvenni, az eddig látottak alapján nagyon tetszik az új rész, de a 2015-ös kiadás miatt kicsit még keserű a szájízem, mert az nem ért meg 60 eurót.
Milyen játékokat tudsz szembeállítani ezzel amik a körítéseket jobban tudják? nyilván van ilyen, ha összehasonlítasz.
Annal rafinaltabb dolog ez. A jatek mar nem izgat ha nem megy, de jo lenne tudni mi csinalja . Vagy ugye az is lehet, hogy ez ilyen, gyarilag....:)
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
http://osztott.com/ZUko/CM%20HW%20config.zip
#18613: Korábban már leírtam a véleményemet erről az egészről, de úgy látszik hiába.
Codie egyátalán nemcsilliárdos cég, max középmezőny. Azt hogy a játékaira rettentő mód odafigyelnek és aprólékosságban az egyik ( ha nem ) a legjobbak az nem pénz kérdése náluk, hanem szakértelem és remek dizájnerek, grafikusok, programozók munkája illetve a jó vezetőségé. Az erőforrásokat és az időt jól osztják be, nem hülyeségekere fecsérlik és amihez hozzányúlnak abból kihozzák a legtöbbet. Van koncepció, van jövőkép, van terv. Ez tökéletesen látszódott a Dirt Rally EA stádiumban. Minden egyes nap, hét, hónap, munkafolyamat és a fejlesztés minden stádiuma pontosan előre meg volt tervezve és pontosan minden akkor ki is jött amikorra ígérték.
"kárpótol"
Attól még lehetne ott is minden, mert nem vesz az élményből semmit.
"a körítés is hiányos"
Biztosan, hisz hibátlan, tökéletes játék nincs.
"Amiben a legjobbnak kéne lenni"
Abban torony magasan legjobb 2010 óta. Mutass rá címekre amik aprólékosabban, több profizmussal, több körítéssel, igényesebb tálalással dolgozzák fel az évad liszenszeket. RRE? Milestone N+1?
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.08.22. 19:37:40
Utoljára szerkesztette: akyyy, 2016.08.22. 18:41:30
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Akkor azt is tedd hozzá, hogy mekkora pénzmaggal is rendelkezik a három különböző játék fejlesztői, és mekkora játékostáborral is rendelkeznek. A Codiesnek könnyebb dolga van az eladásoknál. Az Iracingnél, szerintem nem az a fontos, hogy minél több csicsa legyen benne. Ott,a vezetési élmény és a versenyzés kárpótol, szerintem. Minden sallang nélkül. Az rF2-ben jó vezetni az autókat, de ott más gondok vannak.
Igazából, ha a teljes F1 2016-os játékot megvizsgáljuk, akkor azért kiderül, hogy a körítés is hiányos. Amiben a legjobbnak kéne lenni, még a maga nemében is.
Meg, legalább nem tudnak a warezra hivatkozni a Codies sem, stb.
#18604: Én mondtam!:) Mostmár tényleg beszélni kellene velük... Demó köll a népnek!:D
Valamit mindig lehet talani, hogy miert nincs , de legalabb ertelmes dolgokat talalj ki, ne ilyen ostobasagokat, hogy otterem a gumi, meg ugyan az otven animacio van. Ha mar szarozni aksrod esszel csinald , ez igy mar uncsi ! :)