21751
  • Timbu
    A valódi F1-ben így van.
  • Crome
    Sziasztok!
    Ma belefutottam valamibe, amit lehet én gondolok rosszul, de hátha tudtok benne segíteni: az egyik futamon az utolsó boxkiállásnál volt egy sebességhatár átlépésem, amiért kaptam 5 mp büntetés. Ez ok is, de a verseny végén azt láttam, hogy kaptam egy újabb 5 mp-et azért, mert nem álltam ki az eredeti büntetést letölteni. Most én tudom rosszul, hogy ha nincs több kiállás egy versenyen, akkor a verseny végi időhöz adják hozzá az eredeti büntetést? Netán az utolsó boxkiállásomnál nekem kellett volna 5 mp-ig önszántamból várakoznom? Mindenesetre nem értem a dolgot, de ha tudtok valami magyarázatot rá, azt megköszönném.
  • mqmeszi
    Tényleg lassú a 70%. Mercivel :)))
  • mqmeszi
    Köszi a segítséget, de sztem inkább "virágbolti bug" ez is
    "esos futamra setupolja magat az AI"
    Ez azért nem lehet, mert akkor nem tudná a száraz pályás időket futni az AI
    "kipörgésgátló max-ra ván állítva"
    nem használok kipörgésgátlót. Akkor asszem megveszem, mert ennyit megér. köszi még 1x
  • Timbu
    Vagy a kipörgésgátló max-ra ván állítva, nem engedi kicsit sem megpördülni a kereket, cserébe lassabban gyorsul a kocsi.
  • lac coo
    Amit meg el tudok kepzelni , hogy esos futamra setupolja magat az AI emiatt megy stabilabban vizen.
  • lac coo
    Biztos , hogy eso miatt nem megy soha irrealis tempot az AI....
    Jopar hosszu ve4senyt letoltam , 104-106%_ os erossegnel halalpontosan egy tempot megy velem.
  • mqmeszi
    Köszi, de egyik sem. Most olvastam külföldi fórumon, hogy másnál is van ilyen. Akkor ez van. Azért köszi
  • lac coo
    Akkor siman skill, es /vagy bill iranyitasra gyanakszom.
    A 70% nekem irgalmatlan lassunak tunik...
    De biztosithatlak semmifele fizikai kulonbseg nincs az AI tempojaban.
  • mqmeszi
    Igen, most nem az eső gyakoriságát kérdezem. Amúgy már megvettem volna, de ezek a hibák elriasztottak, mivel lehet, hogy az eredetiben is benne van. Ezt hívják fejlesztői öngólnak:)
    71%-on vagyok, igen feszített tempó kell részemről, hogy a pole-t megszerezzem. És nem csak minimálisan csúszik nekem, lehetetlen tartani a tempót, annyira rossz a tapadás. Gumihiba nem lehet, hisz a többiek is a száraz gumin mennek. A DRS is engedélyezve van még, annyira nem esik.
  • lac coo
    Szerintem valami gumi csere probléma, és vagy tényleg nehezen megy a vizes tempo....
  • Timbu
    És a pletykák szerint az autók fizikája is más esőben a virágbolti verzióban? Nem azt kérdezte, hogy miért esik gyakran az eső.
    Utoljára szerkesztette: Timbu, 2018.01.27. 08:23:35
  • HJ
    Eredeti vagy virágbolti verzió? A nem megerősített netes pletykák szerint a fejlesztők "trükkje", hogy a virágbolti verzióban nagyon gyakorivá válik az eső.
  • mqmeszi
    Sziasztok! Nem tudom másnál van-e ilyen, de már harmadszorra történik meg velem: időmérő közepe vagy vége (q2, q3), elkezd szemerkélni az eső. Az én kocsim elkezd csúszkálni, míg a többiek simán hozzák a száraz pályán hozható időt, illetve a q3 és q2-es időket. Én pedig csak 3-5 mp-el rosszabb időt tudok csak teljesíteni.
    Másnál is van ilyen, vagy egyszerűen csak béna vagyok?
  • Danecay
    PC-re sorban a következő update az 1.9 nem az 1.8, viszont a játék jelenleg az 1.11-es verziónál tart. Sejtem hogy Te miért tartasz az 1.7-es update-nél, de lehet innen eredeztethető a problémád forrása is.
  • mqmeszi
    Azt hiszem nem csak nekem van bajom a túl sok esővel.
    https://steamcommunity.com/app/515220/discussions/0/1473096694445457772/
    https://steamcommunity.com/app/515220/discussions/0/1488861734111641486/
    https://steamcommunity.com/app/515220/discussions/0/1471969431603336944/
    http://forums.codemasters.com/discussion/56987/f1-2017-rain-frequency
    Végre Monzában már nem esett, de szinte az összes futamon vagy az időmérő vagy a verseny ázott el.
    Bahrainben csoda hogy nem esik, de ott szinte minden évben sötét felhők vannak az égen. Egy sivatagban. Mondjuk ezzel még ellennék.
    Megoldást nem találtam. Remélem az 1.8-as update ezt is orvosolja majd
  • mqmeszi
    Most futottam Monzában. Az időmérő és a verseny közt bármelyik komponenst kicserélhetem büntetés nélkül. Persze ha újat igényelek, akkor azért jár a bünti és a váltócseréért is.
  • mqmeszi
    Na akkor ezt megnézem este újra, nehogy tényleg hülyeséget írjak:)
  • Timbu
    De, persze. "nem cserélhetsz" -> ha kicseréled, büntetést kapsz.
  • gebali
    Az nem azt jelenti hogy lehet csak büntetéssel?
  • Timbu
    Időmérő és verseny között biztosan nem cserélhetsz motort a parc fermé miatt.
  • mqmeszi
    Ha még egyszer leírom, hogy ez egy bug és nekem is ilyen volt, akkor elolvasod?:D
    Én is állandóan variálok. Szabadedzésre, időmérőre és még a versenyre is szoktam cserélni büntetés nélkül
  • borodyb
    fura mert én kapok rendesen az 5-10 helyeket futamonként... aztán küzdhetem fel magamat...
  • Danecay
    Nem, lehet külön erőforrást használni szabadedzésre és versenyre, én is így szoktam de engem nem büntetett még ezért, sőt ki is írja, hogy nem jár érte büntetés.
  • borodyb
    én úgy tudom hogy lehet... bár lehet hogy úgy nem lehet hogy szabadedzésen régivel versenyen pedig újjal indulok. tehát az első szabadedzés előtt be kell raknom azt amivel indulni fogok...
  • mqmeszi
    Nálam is random, de minden második év olyan, mintha monszun lenne. Ennyit élőben nem esett 10 év alatt a futamokon:)
  • mqmeszi
    Üdv. Nekem a legeslegelső karrier évben ugyanezt csinálta. Ez bug. Másodiknál már nem csinálta. 1.7-es frissítés fent van?
  • lac coo
    De hasznaltat se lehet cserelgetni, nem ?
  • dr Kotász
    Szia! Nálam kevés az eső. Tisztára véletlenszerűnek tűnik, mint a valóságban :)
  • borodyb
    ezt tudom, de nem piszkáltam bele szóval nem tudom hogy mi lehet a baj :(
  • Alexease
    Ha versenyre belepiszkalsz az autoba (de meg idomeron is), akkor (szerintem) a parc ferme miatt alapbol jon a buntetes. Bar pit-bol indulas lenne, de gozom sincs hogy mukodik.
  • borodyb
    Sziasztok!
    Egy olyan kérdésem lenne, hogy miért kapok minden futamon 5-10 helyes rajtbüntetést ha szabadedzéseken korábbi használt alkatrészeket, időmérőn meg versenyen újakat rakok be? (mindegyik alkatérész benne van az első 4 szabadon felhasználható alkatrész között tehát nem használok újakat amikért büntetés járna). Büntetéseket nem kaptam a szabadedzéseken.
    Köszi :)
  • mqmeszi
    Sziasztok! Nálatok is sok az eső a karrier módban? Nem tudtok valami MOD-ot vagy bármilyen módszer ennek csökkentésére?
  • Atti83
    Köszönöm!
  • LKrisz91
    Szia Atti83! A Pro Career kivételével mindenhol. A versenybeállításokban van a jármű sérülés opció.
  • Atti83
    Sziasztok az F1 2017-ben ki lehet iktatni a törést valahogy?
  • bakter985
    Köszönöm működik
  • LKrisz91
    Ha egyenesben csinálja, akkor emelj a linearitáson! Az segít ezen a jelenségen.
  • bakter985
    olyan érzés mikor vezetsz,mint amikor nincs tapadás és össze vissza cikázik az auo a pályán...
  • LKrisz91
    Nekem is ilyen kormányom volt. Én úgy állítottam be, hogy a linearitás 65-70% között volt pályától függően, a többi minden 0-n maradt. 2010 óta ez a beállítás működött. Ha az autó beállításaival van gond, akkor azt találsz a neten rengeteget. :)