Codemasters F1 Game

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Normális vágásellenõrzõ rendszer, teljes replay a versenyrõl,nem kamu, mint 1-2 játékban.
Alexease
A mai otthoni net-kapcsolatoknak mar boven elegnek kell lennie egy jatekhoz, 8-12 felhasznalohoz. 6-7 eve az NR2003-mal, 10-12-en jatszottunk, hetente ketszer, 512/128kbps otthoni kabelnetes "szerverrel", alkalmankent 3-4 orat folyamatosan, hiba nelkul. Raadasul jo pingekkel, mert NASCAR-hoz, a folyamatosan egymas mogott centikre versenyhez, az kell;)

Ha valoban szimulatorosabb lesz a dolog, meg ha kisebb kompromisszumokkal is, talan nehany liga itt is indulhat, lecserelheti az eddigi programokat, mar csak latvany, hangulat, lehetosegek (idojaras, szabalyok, friss, korrekt autok, palyak stb.) miatt is.

Persze, ehez az kell, hogy minnel kevesebb legyen a vezetesi, szimes kompromisszum, es szigoruak legyenek a normalis beallitasok (forced cockpit-nezet, kontroller, segitsegek allitasa stb.).
padavanHUN
Kábé olyan lesz, mint a Grid multija. Ott is van lehetõség jelszavas szerverek létrehozására. Vélhetõen kereshetõek lesznek a szerverek, tehát nem kell random módon versenyezni, így akár bajnokságokat is lehet majd szervezni egy kialakult társasággal. Az pedig tényleg a netkapcsolaton múlik, hogy milyen lesz adott szerveren a játszhatóság, de manapság már nem olyan megfizethetetlen egy igazán széles sávú kapcsolat. Legalábbis szerintem, aztán biztos van, aki ezt másként látja.

http://f1game.hu

szerintem is király;)

adam46
Erre én is kíváncsi lennék. Modern Warfare 2-ben nem nagyon mûködött ez.
Hamed
Na akkor nem ertem ezt a multit. Nem lesz dedicated szerver pc-re se, ez vilagos, nagyon nem jo hir. De mi ez a privat szerver lehetoseg? Ez is csak egyfajta player host lesz (tehat random ember netkapcsolatan mulik a tobbi jatekelmenye) vagy vmi jobb dolog?

\"Csak egy szimpla forma, aki nem szívja orrba\"

-Stu, Gareth és Mick meghívtak egy multis meccsre. Itt az ideje lenyomni õket…

Elsõ vagyok. Mick összetörte a kocsiját.

Kifogyóban a benzin, utolsó kör, takarékos üzemmódra kapcsolom a motort.

Gareth kocsijából kifogyott a nafta. Közben beértem a célba és a pilótám veszettül örül. Itt az ideje, hogy keressek egy kis pezsgõt.

Stu ütközött Gareth-el. Túl hidegek voltak az elsõ abroncsai. Pedig keményen nyomta.
-A host választhat különbözõ versenytávokat. Ebbe beleértendõ a 100%-os versenytáv is. Lesz privát szervernyitási lehetõség.
-A játék kiadása nem fog csúszni, a korábban megadott premier idõpontok atom biztosak.
-Pályalevágások esetében annak súlyosságától függ a büntetés mértéke. Realisztikus beállításoknál természetesen nem lehet megúszni büntetés nélkül.
-Online versenyen a játékos végigmegy gumicsere nélkül. Következmény: Amennyiben a szabály aktív, az illetõ ki lesz zárva a versenybõl, eredménye törlõdik.
-Nem lesz dedikált szerver.
-Az F1 2010 elkészülése után azonnal hozzálátunk a F1 ’11 készítésének. DLC-k tekintetében még nem tudni, hogyan alakul az F1 2010 sorsa, hiszen nem tudjuk, mi mindent fog még hozni az idény szeptembert követõen. A valós F1-es változások döntik el, lesz e szükség az alapjáték frissítésére.
-Az ötödik fejlesztõi napló csak akkor kerülhet kiadásra, ha már elkészült és a FOM is rábólintott. Nem tudni, erre mikor kerül sor.
-A TV-kamerás felsõ nézetbõl is jól láthatóak lesznek a legfontosabb kijelzések, melyeket ez esetben a pilóta feje kitakarna (kormányon található LED-ek pl.).
(twitterrõl)

Muttley
Nem árt egy F1-es autó is a megfelelõ opacity-vel
Ez akár lehetne Vitya is rohambiliben. ;)

Just do it :)

akyyy

akkor má ez, sztem tök jó

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

akyyy
bocs de mi ez a paint munka ?

akyyy
de ha pc-re venném, akkor is örülnék neki hogy Live-os. egyedül az nem tetszik benne, hogy külön kezeli az acc a PC-s és Xboxod verziót, tehát hiába szerezném meg a 100%-os acsit pc-re, ha aztán boxon meg csak 10 van és ki vinn é újra végig?:D gta-val voltam igy.

akyyy
Ez nagyon jó hír. én ugyis boxra venném meg :D

gman906
El is felejtettem, hogy régen ilyen szépek voltak az autók.

Gigabyte GA-EP45T-DS3R | Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz |2GB OCZ DDR3-1600 Platinum | MSI Radeon R4870-OC 512MB |

Muttley
Én ezt a képet javaslom feldolgozni, ha vkinek van egy kis ideje PS-ozni.

Just do it :)

palinho96

Gigabyte GA-P67A-D3-B3 | Intel Core i5-2500k | 8GB RAM DDRIII | ATI Radeon (Sapphire) HD 6870 1GB 256bit GDDR5 | Asus 1024GB HDD Windows Se7en Ultimate 64-bit Origin: [email protected] (only BF3)

palinho96
ne mlehet ne bannert rakni csináltam egyet...

Gigabyte GA-P67A-D3-B3 | Intel Core i5-2500k | 8GB RAM DDRIII | ATI Radeon (Sapphire) HD 6870 1GB 256bit GDDR5 | Asus 1024GB HDD Windows Se7en Ultimate 64-bit Origin: [email protected] (only BF3)

palinho96
??? hogy kell ???

Firerock
dirt2 is ment warezban:)

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

palinho96
hy!
Szomorú hír azoknak akik nem akarnak eredeti gamet venni...
A multi úgy lesz megoldva mint a DiRT 2-ben mert Win.Live-es alkalmazás lesz sajna :(

Prince23
adam46
Ez igaz. Mi ligánkba is év elején még 18-20-an vagyunk, év végén meg már csak 10-12-en.
padavanHUN
Ez is egy opció.

padavanHUN
Nem kötelezõ az AI. A 12 fõs létszám tényleg egy rossz dolog, de hát ez van. Talán a F1 2011-ben már teljes rajtrács mehet. (Megjegyzem: Már befuttatott autós játékok esetében sok helyen olvasom, hogy a ligások szenvednek, mert nem képesek annyi STABIL embert összetoborozni, amennyi a teljes rajtrácshoz kellene... Nem a legnevesebb ligákra gondolok - van belõlük úgy négy? öt? - hanem a nagy átlagra. E tekintetben tehát én nem sírok, hogy nem lehetünk 24-en. Úgysem lenne annyi stabil ember hétrõl-hétre egy szezonon át...)

Casillas
"Más kérdés, hogy a felvezetõ kör és a SC éppenséggel a fejlesztési idõ rövidsége miatt nem kerülnek be"

szerintem meg csak simán nem teszik be, hogy hagyjanak valami "újítási" lehetõséget a 2011-re

Vivimos por ti, vence por nosotros.

Nem feltétlenül rontja a játékélményt, ha jól megvan csinálva,inkább legyen AI-val teljes mezõny mint fele rajtrács üres legyen.
adam46
Na, akkor ez egy hatalmas hülyeség. Multiba miért kell egyáltalán AI? Csak elrontja a játék élményt. Battlefield BC2-be meg tudták oldani, hogy ne legyen warez. Szóval nem lehetetlen.
padavanHUN
Ezer százalék a 12 fõs online rajtrács. Egy csapatban csak egy élõ versenyzõ foglalhat helyet, a másik kocsit AI vezeti. Ezek végleges dolgok az F1 2010-et illetõen. Az pedig remélem is, hogy lopott játékkal nem lehet majd online játszani.

Nem vitázunk, biztos a 12 fõs multi.
Be vagy rúgva, vagy csak megsütött a nap ?
palinho96
De most figyi... xD
Olvasom a vitátokat...
Még nem jelet meg a játék de ti már azon vitáztok ami még 1000szer se tuti... xD
lehet hogy csak 12 személyes lesz a z online, de az is leeht hgy 23(vagy mennyien vannak most...)

De sztem az lesz, hogy az online gy lesz megcsinálva, hogy törttel nem lehet majd játszani... ne vitázzunk de sztem télleg csak 12-en lehet onlinozni...X(

padavanHUN
Miért ne hinném el? Ha egyszer ezt mondják és maga a FOM nem tiltakozik a rágalmazás ellen, akkor el kell hinnem. Vagy a FOM mindehhez asszisztál? Amikor az lenne az elemi érdeke, hogy egy, a sportágat egészében bemutató játék legyen kiadva? Ezért is érthetetlen ez az egész, a konzolos vonatkozás pedig nem magyarázat, mivel PC-re minden további nélkül meg lehetne csinálni a teljes rajtrácsot.

Azt sem hiszem, hogy a Codemasterses fejlesztõk kellõ szaktudás hiánya miatt nem csinálnak 12+ multit. Ha tehetnék, megcsinálnák, de valami oknál fogva nem tehetik.

Ezek a döntések - megfelezett rajtrács, a hivatalos kijelzõk használatának tiltása - tipikusan FOM-hülyeség, nem igazán hiszem, hogy játékfejlesztõi tudatlanság/lustaság állna a háttérben.

Meg hát mirõl is vitázunk, amikor közleményben írták le, hogy a FOM miatt nem valósulnak meg ezek a dolgok. Ez tehát a hivatalos álláspont és a FOM nem tiltakozott. Ergo ez a valóság.

Azt nem tudom, hogy a korábbi játékokban ez miért volt engedélyezve - vagyis inkább azt nem tudom, hogy most miért nincs... -, de ez van sajnos és biztos vagyok abban, hogy ha a Codie keze nem lenne megkötve, akkor nem lenne ez ügyben panaszunk.

Más kérdés, hogy a felvezetõ kör és a SC éppenséggel a fejlesztési idõ rövidsége miatt nem kerülnek be, ez egyértelmûen az õ hibájuk, stratégiájuk, hiszen vélhetõen akarnak tartogatni valamit a következõ két kiadásra is. Itt aláírom a Codie okoskodását és taktikázását.

Szóval válaszolva a kérdésedre: Igen, kénytelen vagyok elhinni, hogy a FOM korlátozza le az online játékot. Mert azt nem hiszem el, hogy ne tudnák megcsinálni. És ugye a FOM sem tagadja, hogy tõlük eredet ez a "nagyszerû" ötlet.

Általánosságban írtam a játékfejlesztõkrõl, hogy igéretekbõl és mellébeszélésbõl sosem fogynak ki.
Te komolyan elhiszed, hogy a FIA/FOM korlátozza az online játékot ?
F1 2002, F1 Challenge 99-02-ben miért lehet full rajtráccsal menni online ? (FIA Licensz)
Race07 (WTCC) miért lehet full rajtráccsal menni online ? (FIA Licensz)
GTR-GTR2 miért lehet full rajtráccsal menni online ? (FIA Licensz)

Szerk.
Nagyon egyszerû magyarázata van a dolognak: Nextgen Konzolok+a Codemasters még nem csinált olyan autósjátékot ahol 12-nél többen lehetett online versenyezni.
padavanHUN
Nem arról van szó, hogy ki kell kérni a véleményüket, hanem arról van szó, hogy a MGP jóval késõbb adott le a modellezéshez szükséges anyagokat a fejlesztõknek, mint a többi csapat. Ezért a késlekedés ez ügyben. Amúgy természetesen a végleges játékban 24 autó fog helyet foglalni a rajtrácson, beleértve ebbe a MGP versenygépeit.

padavanHUN
Tehát szerinted a Codemasters hamisan hivatkozik a FOM-ra és a FOM ezt tétlenül tûri...

Amúgy milyen ígéretekrõl és mellébeszélésekrõl beszélsz? Jó lenne néhány példáz felhoznod.

symbol
szerintem olyan lesz. márpedig ha lézeres akkor a valóságban is pont olyan. nem olyasmi, hanem olyan. az más kérédés, hogy a nézet, a cockpit nézeted miatt másabban tûnik (hacsak nincs valami fasza megoldásod erre), de attól tök jók a lézeres pályák.

http://rateyourmusic.com/~unrealnoise

Mondjuk a iRacing-ben a laserscannelt pályák elég meggyõzõnek tûnnek. Ha olyan lenne, örülnék...

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Totti5
Pontosan.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Ez olyan mint a Gran Turismo sorozatnál a törés, "nem engedik a gyártók" ezt mondták vagy 10 évig most meg az új részben törnek az autók(nem beszélve a többi játékról ahol törtek az autók), azt is nyilatkozták, hogy az F1 Management nem engedi, hogy online 12 játékosnál több legyen, ha ismered a játékfejlesztõket egy kicsit akkor nem dõlsz be ilyen dumáknak, igéretekbõl és mellébeszélésbõl sosem fogynak ki.
Totti5
Huplik, és a szintkülönbségek illetve a kanyarok is szoktak fals érzetet kelteni a játékokban, de hát teljesen más igazából mint a játékban, össze sem hasonlítható.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Kiváncsi leszek a Hungaroring modellezésére (Azon már mentem autóval). Általában az autós játékoknál (szim.-eknél is) jelentõsen csökkentik a pálya szélességét, hogy a sebességérzet nagyobb legyen. Az pedig tök béna lenne, hogy pl. a Hungaroring esetében gyakorlatilag egy gyenge másfél autó széles aszfaltcsíkon kellene menni.

egyik interjúban elmondják pontosan a dolgokat nézz utána!!!!! de te biztos jól tudod...

Pontosan.

Szerintem meg semmi beleszólása nincs a M GP-nek, hogy milyen autót raknak a játékba, még mindig FIA/F1 licenszel rendelkezik a Codemasters, ha úgy mûködne a dolog, hogy a csapatok is beleszólnának a dolgokba akkor az F1 Championship (PS3) az meg sem jelenhetett volna.
ha a mercedes gp megnézi és rábólint a kocsira egybõl beleteszik!

Alexease
LAP 1/1 :) <#idiota>

Latvanyra valoban toppos, remelem nem baltazzak el (nagyon) az iranyitast.
ne mááá pont Schumi és Rosberg a kedvencem...:S

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

<#eljen>

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

ha jól tudom még a mercedes gp nem rakták bele.

adam46
Azt hiszem a Merci még nem adta le kocsi rajzokat.
bertino
http://www.youtube.com/v/1ldcCq3hzq0

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

A Real F1-ben jobban tekerik a kormányt, miért csak 22 autó van ?