21775
  • lac coo
    Fékegyensúly hátratolva. Szuperül működik, abszolut jól számolja...simán be lehet tekerni vele az autót, de nagyon időben kell felengedni a fékpedált mert azonnal keresztbe áll ... :) Meg perzse agumi kopik, melegszik mint állat .

• lac coo
    mindegy mennyire van állítva, lényeg hogy pont elég gyors legyen.... 22-es után nekem is fura volt kicsit, hogy végre van aero tapadás is normális lehet taposni neki 200 felett, meg hogy nem kapar ki még 5.-ben is az autó :)
    Ha megvan az ideális AI erősség akkor utána a legnygobb buli az egal performance, ott minden egyes autó küzdelmes hátulról indulva :)
  • Danecay
    Ez azért elég erős szerintem. Én 80-at állítottam be, igaz nem nagyon versenyeztem még, ami igaz a '22-re is, hiába volt meg az is, egy versenyt nem mentem vele. Na hátha majd ezzel. Minden esetre én még a 80%-os beállítással is csak sereghajtó voltam szabadedzésen, persze lehet, hogy én egyedül voltam kemény keveréken és régi berögződés miatt McLaren-el szoktam menni, és ezt sem tettem eddig túl hosszan, nem tudom. Egy TT megmutatná, hogy mennyire tudnék gyors lenni, de egyelőre az idő nagy részét még mindig a VR beállítása viszi el, és azért van rá esély, hogy VR-ban sohasem leszek elég gyors egy 95%-os AI-hoz. Nem is lenne ezzel gond, ha megtalálom az optimális és élvezhető VR kompromisszumos beállítást és az ehhez és a képességeimhez mért AI erősséget, mert azért a virtuális valóság valamelyest kárpótol.
  • lac coo
    mikor hogy . ez 95 volt. Ez a vége ,itt már a top 3 elérhetetlen tempot megy, de a többivel jókat lehet küzdeni, Legszivatósabb Albon ,az állandóan visszajön az egyenesekben :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2023.08.02. 19:43:05
  • Danecay
    Király!

Milyen erősségű AI-val játszol? Jöhet privátban is! :D
  • lac coo
    Na ezt nem akarod látni egy 100%-os verseny végén... nincs benzin. Nem elég, hogy Russel elvette a dobogott lágy gumin, még fél egyneseneket vitorláznom is kel lvalahogy beosztva az előnyömet :) A végén azért sikerült a 4. hely 18 -ról rajtolva ... :)

• lac coo
    Spa, vizes pár kör. Mai McLaren féle nyag leszorítóerős sezup. Középső szektorban , gyors kanyarokban tényleg brutál, sokat lehet hozni a többieken, de szárazon ez kuka. Ha eső lesz holnap a két Mclaren simán 1-2 .be lesz :)

• Danecay
    Nos hát ezzel én is így vagyok, annyit én sem szánnék rá. Az RTX 3070-esemet is tavaly ősszel vettem használtan 150e Ft-ért használtan, miközben a bolti ára a duplája volt. Nem titkoltan, elvileg egy ideig bányászott is, de korából adódóan túl sokáig nem tehette, és 3 hónap garanciával vettem meg. Szerencsére az óta is hibátlan! Ugyanakkor most elgondolkodtam egy 3090-en is, pontosabban nem "is", hanem a 3070 helyett, használtam már azokat is be lehet szerezni 200e Ft alatt ahogy nézem, így némi ráfizetéssel nem tűnik egy elérhetetlen dolognak. Ehhez nyilván egy új tápot is vennem kellene, bá azt illett volna a mostani konfigomhoz is, de még éppen kiszolgálja a gépet, így kispóroltam :)
    A 40-es széria teljesen felejtős, ott még a használt piac is egy megugorhatatlan akadály számomra, pontosabban, nem megugorhatatlan, de nem akarom megugrani, tehát mondjuk inkább úgy, hogy lélektanilag az :)

Na jól szét OFF-olom a topikot, bár nem hiszem, hogy ez olyan sok mindenkit zavarna :D :D :D
  • lac coo
    no meg az is abajom a VR-re lés a Fanateccel... az állandó szívás, baszogatás, állítgatás :)

De lényeg alényeg 4-500 000 -ért nem vagyok hajlandó videókártyát venni :) Ott rohad el :D
  • Danecay
    Kösz, hogy összefoglaltad, kb. én is ezeket akartam írni. Igaz azt nem tudom, hogy az F1 '22-nél az Opencomposit, vagy OpenXR mennyit javított a képminőségen, szerintem azon nem sokat, inkább a futásteljesítményre volt jótékony hatással, különösen ha még a Foveated rendering-el is trükközött az ember. Sajnos az F1 '23-al jelenlenleg valamiért nem működik, így jobb híján marad a SteamVR amig nem javítják, vagy nem születik rá megoldás. Azzal pedig az volt a bajom, hogy már a menüben elkezdett laggolni, a pályaeseményt betöltése közben pedig kilépett, vagy ha nem lépett ki akkor másodpercek kellettek neki, hogy valamilyen értékelhető FPS számot produkáljon, mert betöltést követően, volt, hogy 6 FPS-em volt, szóval gyakorlatilag játszhatatlan volt, olyan volt mintha valami még futott volna a háttérben, ami csúnyán fogta volna a VR-ra amúgy sem a legacélosabb gépet (Ryzen 5600, RTX 3070). Tegnap stratégiát váltottam, mert Quest 2-t használva én eddig a Quest szoftverben toltam fel a renderelési felbontást, míg a SteamVR-ban hagytam automatán, ezúttal viszont a Quest progiba állítottam be automatára, natív felbontásra, és a SteamVR-ban toltam fentebb 130%-ra. Hogy most ettől vagy nem ettől, de most már legalább fut közepes VR beállítások mellett, igaz, a performance headroom leginkább a nullához konvergál :)

#21684 Nos hát igen, a VR drága, vagy kompromisszumos, akkor van gáz ha mindkettő egyszerre :) Sajnos jellemzően az autó és repülőszimulátorok a legerőforrásigényesebbek :(
  • bedy68
    Az F123 nincs optimalizálva rendesen. Hiába az erős vas akkor is nagy homály van. Az opencomposit alatt meg nem működik még, pedig ott lehet sokat finomítani. A steamvr alatt lehet kompromisszumot kötni de bizonyos esetekben leáll. Eddig senki nem nézett rá igazán. Na meg így a nagy kánikulában nagyon meleg a fejnek :D. Az F122 is később lett jobb. Bízom benne lesz hamarosan előre lépés. Azért így is jó móka ;)
    Utoljára szerkesztette: bedy68, 2023.07.28. 01:58:01
  • lac coo
    Mert szar a gépem, :DDDDD
  • macleody
    Miért, nem tudod? :D
  • lac coo
    Próbáltam VR-t, jóü dolog de még nem izgat, Majd ha DCS-t tudom futtatni VR -rela kkor fog izgatni :)
  • macleody
    Miért rosszabb VR-ban mint a 22?
  • Danecay
    A VR-ról addig nehéz nyilatkozni, amíg nem próbálta, vagy próbálgatta az ember, de tén hogy más élményt nyújt. Nem mindegy, hogy egy flat képernyőt nézve próbálod beleélni magad a dolgokba, vagy úgy mintha benne lennél, konkrétan egy F1 autóban ülnél és azt vezetnéd. Itt már nem számít, hogy milyen pereced van, úgy is azt fogod érezni, mintha egy valódi F1 kormányt fognál.
    Az alulkormányozottságról. Lehet rosszul érzékeltem, mert az első köröket, főleg abban a Series módban, a kéményről ülve tudtam le, mert először úgy értelmeztem, hogy teljesíteni kell az, ahhoz, hogy kinyíljanak a rendes autók, ezért lehet a sebességérzet zavart meg. Most köröztem pár kört a Hungaroringen VR-ban, nyilván cockpit nézetből, nem mellesleg VR-ban még a Halo sem annyira zavaró, érthető okok miatt, és a lényeg, hogy most nem éreztem azt a fajta alulkormányzottságot, pedig mos is kemény gumikkal köröztem.
  • lac coo
    VR-t nem tudom, nem igen izgat.
    Hát igen dög nagy autók, hatalmas súllyal , alulkormányozottak. Kanyar elején már alig szabad terhelni az lejét, meg lehet szokni. Fék remekül működik hátra lehet tolni azt is ... De olyan beton első tapadás sose lesz mint AMS-ben ;)
  • lac coo
    azt én fékeztem el :) Igen , egyik nagy hibája a játéknak ,hogy ilyen dolgok alig láthatóak a kocsiból... száraz -vizes rész meg pláne :)
  • Danecay
    #21675 Ez a játékon belüli erősorrend é pilótapiac lenne?

#21676 Külső nézetből jól látni a törmeléket, belsőből kevésbé, bár sejtésem szerint cockpit nézetből inkább azt akartad megmutatni, hogy Perez hogyan fékezi el a kanyart. vélhetően a gumitörmelék miatt. Ez elég fas*a amúgy :)

Én még mindig csak a, ha úgy tetszik beüzemelésnél tartok. Az autó beállításait illetően mindent alapbeállításon hagyva, nekem elsőre alulkormányzottnak tűnt az autó viselkedése, igaz csak a Series módot indítottam el és egy szabadedzést a Hungaroringen, ahol aszt hiszem alapból kemény keverékű gumikon mentem, így lehet ez is volt az oka, lágyabb gumikon és némi setup-al, amihez béna vagyok, valószínűleg jobb lenne.
    E mellett még a VR-os játszhatóságon ügyködtem, vagy próbáltam volna, de egyelőre ebből a szempontból rosszabb mint az F1 '22.
  • lac coo
    Gumitörmelék .....:

• lac coo
    https://www.ea.com/en-gb/games/f1/driver-ratings
  • lac coo
    Tempot menni még mindig nehéz ( nekem :) ). Setup dolgok jól érezhetőek, vagy stabil az autó vagy gyors és nehéz vezetni :D

• lac coo
    Jaja !Legyen már színes autó is ! :D
  • Danecay
    Eléggé LMBTQ-sra sikeredett a járgány :D
  • lac coo
    K8baszott Versteppen ... :D

• lac coo
    A hivatalos raceveneteken hogy lehet feljebb venni az AI arősséget? Iszonyat lassúra vannak állítva, semmi élvezet nincs benne .... De verseny előtt inaktiv a nehézség panel ....
  • Tuningtrabi
    Nem a My team-mal van a gond. Ha karrierben F2-vel megyek azután kidob bármilyen F1-es karierből. Így, hogy az F2-vel végeztem tudok rendesen váltani a karierek között.
  • eddie999
    Reméljük, hogy javítják, mert ez így élvezhetetlen.
  • Tuningtrabi
    Engem olyankor dobott ki, ha mentem egy időmérőt vagy versenyt és másnap amikor akartam folytatni akkor már nem indul hanem kidob az asztalra.
    Engem eddig kétszer számolt hártébb mint ahogy beértem. A többi versenyen eddig jó volt. Remélem azért javítják ezeket
  • eddie999
    Engem nem dob ki. Viszont úgy játszani, hogy nyersz, de harmadiknak vagy másodiknak számol nem sok értelme van.
  • eddie999
    Még nem próbáltam. Később kipróbálom majd jelzek, hogy mi újság.
  • Tuningtrabi
    My team-et te próbáltad e? most is ugyan úgy csak kilép a játékból. Amikor indítanám egyet akad a zene aztán tölt és kidob a játékból. Hibaüzenet az nincs.
    Járt e más is így?
  • Tuningtrabi
    Abban rosszúl írtam egyszer az F2 első helyről második egyszer meg az F1 my team 10. lettem és 11-et írt. Persze pontot sem kaprtam. Remélem azért ezt javítják majd.
    Az F2-ben szoktam úgy járni néha, hogy a versenyre kopott kemények vannak csak és így 2 szett lágy kell pedig 1 szett keményet hagyok mindig. Viszont az ai is ugyan így 2x áll ki
  • eddie999
    Na újra működik nekem is. Igen, én is jártam így. Konkrétan első lettem a versenyen és mindenféle büntetés nélkül kiírta, hogy harmadik lettem. Természetesen pontot is csak annyit kaptam. Viszont nekem F1-es versenyen.
    Utoljára szerkesztette: eddie999, 2023.06.20. 11:33:33
  • Tuningtrabi
    Sziasztok!
    Más is járt e úgy, hogy a my team careert elkeztem és amikor kilépés után ha folytatni akartam kilépett a játékból. kb 3x jártam már így.
    A másik, hogy már 2x csinált olyat, hogy első lettem a versenyen a második közel volt hozzám és végül második lettem. Ez az F2-es versenyen volt és nem volt semmilyen büntetésem.
  • eddie999
    Én is néztem, hogy Te vagy az utolsó hozzászóló, de az én kommentem látszódik utolsónak. Egyébként igen, elég hely van az SSD - n.
    Azóta közben kiderült, hogy nagyon sokan jártak így a világon. Konkrétan sokaknak egyszerűen eltűnt a vásárolt játék, vagy hasonlóan jártak mint én. Mindegyik elővásárolt történet. Állítólag már vizsgálják az esetet. Ahol vásároltam legalábbis ezt írták valakinek. Az EA tud a problémáról és elvileg az EA appal van valami gond.
  • macleody
    Ne csodálkozz, az SG totál rottyon van.
  • Danecay
    A HDD vagy SSD rendben? Van rajta elég szabad hely?

Szerk: Na ez érdekes, számítógépről nézve, csak most jelent mega komment, az újabb hozzászólás megírásakor. Pedig többször is ráfrissítettem, és más böngészővel is néztem
    Utoljára szerkesztette: Danecay, 2023.06.18. 17:38:16
  • Danecay
    A HDD vagy SSD rendben van?
  • eddie999
    Sziasztok! A játék elővételben lett megvéve és feltelepítve. Simán feltelepült semmi gond nem volt. Tegnap a megjelenés napján játszottam is vele majd 5 órát. Ma reggel nem indult el, először azt írta, hogy nincs birtokomban a játék, aztán azt, hogy repair szükséges, el is indítottam, de mivel kb 45percen keresztül ugyanazt csinálta és úgy éreztem hogy nem halad, letöröltem a játékot, aztán megpróbáltam újratelepíteni. Eddig nem is volt baj vele, de amint letöltötte a szükséges adatmennyiséget, elkezdte azt ismételni, hogy preparing->downloading(kiírta hogy kész)->finalizing. Ezt kb 30percig, aztán kiírja hogy something went wrong, please try again. Az appot is újratelepítettem már(EA app), és még mindig nem jó. Elvileg minden feltételnek megfelel a játék. Valaki tudja mi lehet a baj?