21750
| Codemasters | Formula1-Game | Facebook | Twitter | Flickr | Codies Forum | Modok | Setup segédlet [1] [2] | Magyar kézikönyv |
| Hungarian SimWorld | VirtualR | RaceSimCentral | DrivingItalia | NoGrip | BSimRacing | F1 2010 OFF/Warez |
-
#10745 Vazze, eredeti az a 'gyáték, Te, gyerek?
Simán benne van, hogy a tört exe nem kamillázza a padodat, mégha oly szép kertben leledzik is.
Nekem bé van dugva (ez se rossz szó) egy G25, egy Rumblepad, meg egy bill.
Akármelyikkel elindítom splitben. Tudom, ez Téged nem vígasztal, de akkor legalább tudod, miért szopsz, ki tudja mennyi ideje. -
#10744 Egy olyan problémám lenne, hogy a játék 1-2 kör után elkezd szaggatni...megy normálisan a játék 40fpssel, de a második kör után néha beszaggat...ez miért lehet? -
WinStar #10743 tudod mi a vicc?Hogy végignyomkodtuk az összes gombot a gamepadon és semmi....a gép látja a gamepadot,meg több játék is...szóval nem értem.Mert Pl. Lego Star Wars-t meg Star Wars-okot lazán nyomtuk kettesbe -
#10742 Belépsz a játékba az elsődleges vezérlővel, azaz, a billel, ahogy eddig.
Split Screen, és ott Te nem csinálsz semmitt, csak nézed a szemeiddel, hogy nyomkodja a haverod a padot. (Nem a kertit, mert az nő nélkül kicsit hülyén mutat, főleg távolabbról)
Ekkor, ha jó a pad, fel kell röppennie egy ablaknak, hogy ketté nyílt a tenger, és bebocsátást nyertél Kánaánba. Autót választotok, beállítjátok 'millen gombokkal, vagy bisz-baszokkal akarjátok rommá verni az AI-t, vagy csak egymást. Erre mind lehetőség nyílik (minden lik-re végződő szóra megrohannak az emlékek). Kiválasztjátok a pályát 'oszthadszójon!
Ennyi. -
WinStar #10741 nah,úgy lenne hogy haverom meg én akarjuk.Én eddig bill.-el toltam,haverom gamepaddal tolná,én meg bill.-el,akkor hogy oldjam meg?Addig nincs gond hogy felismeri a gép,működik,stb.... -
#10740 Nem kell beállítani sehol!
Csatlakoztatva legyen mindkettő, komány, pad vagy bill.
Nézd meg a vindózban, hogy a game controll panelon látod-e a kormányt, és a padot. Ha kormány+bill. kombináció, akkor értelemszerűen csak a kormány látszik. Ugyan így, ha pad+bill. akkor csak a pad.
Split Screen->vár a player two-ra->nekem a padon a 2-es, és a 10-es gombot is elfogadta. Billel az entert lenyomva lépett tovább.
Azt még nem írtad, hogy mivel akartok irányítani? Pad+bill, kormány+pad?
Mert van az eredeti, amivel egyedül nyomtad - tököm tudja, kormány -, na, azt felejtsd el, csak a kettes vezérlőt kell nyomkodni,'monnyuk a pad.
Aztán ha beléptetek, akkor autót választotok, beállítjátok mindkét vezérlőt, ki, mit szeret, 'oszt suhanás. Ennyi. Ennél többet, csak akkor tudnék segíteni, ha melletted állnék.
Zamek, gyá, gyí, go... -
WinStar #10739 áá köszi,csak az a baj hogy nemtudom hol kell beállítani a 2-es player-t :D hiába állítom be én controll-erre,akkor is csak Cancel van,és hiába nyomkodom a controllert :( -
#10738 Az a fura, hogy míg a környezetemben a velem egy korú gyerekek, jobbára űrhajósok akartak lenni, addig nekem, gyenge görcsöm sem volt, mi leszek, ha nagy leszek. Egyszer valaki monta, hogy annyira hülye vagyok, hogy csak színész-komikus lehetek. Ehhez képest, elmentem orvosnak, ahol egy patológia gyakorlaton az évfolyamtársaim szakadtak a röhögéstől, amikor belépett a hidegterembe a prof.
- Magának színésznek kellene lennie, nem orvosnak. Bár, nem elhanyagolható tény, hogy egy szétdobott hulla mellett, meg tudja őrizni a humorát. - mondta, miközben egy kábé 6 kilós szenyát majszolgatott.
Aztán ezt otthagytam, hogy vezethessek, versenyezhessek, aztán azt otthagytam, hogy rokkantnyugdíjas lehessek, aztán azt otthagytam, hogy földönfutó lehessek. 'Monnyuk ez utóbbit nem saját akaratomból tettem.
Csak mivel az állambratyónak spórolnia kell, így kirugdalja a valóban rokkantakat is. Ezzel együtt, halálra ítélve őket. Több, mint három évig pereskedtem a Nydíj Intézettel, és a végén még csak meg sem tartották a tárgyalást, csak egy fecnin közölte a T. bírónő, hogy 42%-os vagyok (50-re fizetniük kellett volna a rokkantságit, ahogy előtte. Ennél csak az lett volna pofátlanabb, ha 49-et írnak a klotyópapírra), így elutasítva.
Semmiféle munkát nem végezhetek. Ez nem vicc, nem csak lazulok, mint a nyúl, hátán a sassal. Olyan természetű a betegségem.
Így aztán, mi a fene okom lenne a búslakodásra, még néhány hétig elhúzom itt az életvitel szerű lakást, aztán... utca, mivel senkim sincs, csak macskám.
Nem akarok senkiben szánalmat kelteni, és ne is sajnáljon senki, mert engem sem érdekel már. Hatalmasat csalódtam magában az Életben.
Nem erről álmodtam kisgyerekként.
Eszerint a felállás szerint, a magyar állam egyszerűen ellopta a pénzemet, amit hosszú éveken keresztül befizettem, és nem fizettem keveset.
Ez van. Amim van, azt a félretett pénzemből van - ami sűrűen kamionozással és buszozással, majd a nyugdíjas éveimből származott -, de egyszer minden elfogy, ha nem pótolod.
Na, bocs az offért, térjünk vissza az F1-hez, mert hétvégén jön India. Illetve, ők mennek oda, Mindegy, a lényeg, hogy találkoznak, és nem félúton.
Volt egy Kanadai csajom, annak mondtam, mikor kérdezte, hogy fogjuk látni egymást, hogy majd elindulsz Montreálból, én meg Hamburgból, 'oszt félúton találkozunk. Azt mondta, jó. Ez '78-ban volt. Soha többé nem láttam.
Lehet, hogy 'télleg várt félúton. Az szívás! -
#10737 Aranyos vagy, köszi. (ne vedd simulékonyságnak, igen heteró vagyok, és ebből egy jottányit sem engedek. Bár, Bruce Willist nem dobnám ki az ágyamból... ha nem horkol.)
Mindig is ilyen voltam. Mi a lóf***t ér az élet röhögés nélkül.
"Annyit ér, mint a b***ás, nyalás nélkül!" - mondta volt egy mentorom, anno, valamikor a középkorban.
Vidám 'kölök vagyok, de nyílván az emberi butaságot, felesleges erőszakot, és tajt ostobaságot nem kedvelem. Aki véletlenül hülye, azzal nincs semmi baj. De ha bántanak, meg tudom magam védeni.
"- Ez az ember itt véletlenül elesett.
- És hol ütötte meg magát?
- Hát, itt a gyomrom tájékán, de én pont ál csúcson vágtam!"
- Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó -
Valahol, ilyen kendőzetlen Gorcsev Iván féleség lennék én. -
Pitti #10736 Az egyik fő oka, hogy rendszeresen olvasom ezt a topikot az te vagy!
Nem tudom ez honnan jön belőled, de egyszer beszarok az biztos.
Isten áldjon Laci Bácsi -
#10735 Miért nincs itt előnézet, vagy szerkesztő gomb, esedezem?
"Mert nem vagy Shiva"=Mert nem vagyok Shiva
Passz tararáram, slussz, pasz.
...és Góól! Góól! Góóuóól! (Éljen és virágozzék sokáig Hajdu Zoli) -
#10734 Ha most valaki megkérdezi, miért vagyok Kőműves Kelemen, hogy falba építettem a két Vörös Posztót, ill. Rossz Posztó Vörös Bikát, az számoljon haragos nézéseim egyikével.
(Mert nem vagy Shiva, és nincs négy kezem. Bár, neki nyolc volt. VAN! Sorry, budhisták!) -
#10733 Nos, a válasz elképesztően prózai.
Te ugyanis, nemes egyszerűséggel közlöd vele, hogy "kösz, de nem".
Cancel=mégsem, kivéve a vindowst, mert ott a cancel azt jelenti, hogy mégse.
Megoldás; Ne a cancelt nyomd meg, hanem azt a második számú vezérlőt, amellyel a player 2 imádna leverni.
A kézikönyvben (mert, ügye eredeti játékról van szó) le vagyon írva, hogy mi a gamepad kiosztása, és mi a bili kiosztása - ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy itt az ideje ágyba bújni. Bár, én szívesen megtenném a szomszéd 21 éves lányával, és igen szépen haladok -.
Természetesen mindkettő módosítható tetszés szerint az options/driving controls menü alatt.
Végül az eredmény:
-
WinStar #10732 a split screen-be tudsz segíteni?Mert hiába megyek bele,és cancel-t nyomok nem inditja el :S -
Lebowski #10731 Ezért írtam, hogy nem ér fel hozzá :) -
Lebowski #10730 Ja, ha gondolod, hogy megveszed, akkor a Race ON-t vedd meg, mert abban benne van több kieg is, amit külön is megvehetsz. Cdgalaxisban 2700 HUF.. -
#10729 Ne tedd! Mind megvan!
Race WTCC, Race 07, STCC, Evo, STCC2, Race On, Power, Crowne Plaza, Retro.
Lehet, hogy nincs sorrendben, ezek vannak.
A GTR2-nél annyival jobb, hogy megy az ablaktörlő, és hangyányival szebb graf.
Viszont sorolhatnám, miben marad el tőle.
A kettőt kéne összegyúrni, az nem lenne semmi.
Hátha a GTR3-ban ez megvalósul. -
Lebowski #10728 Ha hazaérek, és nem felejtem el, akkor rakok fel én is screenshotokat. -
Lebowski #10727 Race 07 Erre gondoltam. GTR2-vel ugyen nem veszi fel a versenyt, de majdnem ugyanolyan jó. Egy svéd kis gárda csinálta, és szerintem az egyik legjobb szim. Mert ez tényleg az. Ugyanolyan beállítási lehetőségek vannak szinte mint a GTR2-ben. Szerintem érdemes beszerezned, ha szereted a pálya autózást, mert nagyon élvezetes, és az AI-k is jók benne. Elég sok mod is van hozzá, és sok részből áll, és baromi olcsó :)
Amúgy nem is gondoltam, hogy Te írd le, ezért kérdeztem, hogy nem tudsz-e valami jó leírást erről. De akkor majd még kutakodok :) -
#10726 A teljesség kedvéért:
Ez az 1. oldal, ami eléggé egyértelmű.
2. oldal.
No, itt már lehet keverni a szart, és lesz is eredménye. Legalább szagban.
Na, most én nem mondom azt, hogy így kéne kinéznie a 2011 beállítási lehetőségeinek, De valami hasonlót el tudtam volna képzelni.
Megyek keresek, valami ehetőt.
Laci voltam. -
#10725 Nem tudom, mi az a Race.
A beállításokat, amennyiben rendelkezésre állnak a lentebb említett lehetőségek, kizárólag a Te érzékeid, teszt tudásod alapján lehet saját magadhoz "idomítani".
Vannak egész jó leírások erről. Olyat keress, amely megmagyarázza, mire mit kell tennie egy autónak. Sajnos, ezeket is ok, okozati tényezők befolyásolják, tehát, ha ezt állítod, szinte minden mást arra kell "belőni" - és nem vénásan -.
Egy szetap, szinte kizárólag kompromisszumok ból áll, amelyben minden pályán másban kell kiegyezni, egy másik szempont elvesztésével, vagy részben elvesztésével.
Arra, hogy egy számomra is kielégítő leírást készítsek, semmi esély, mert 100-200 oldal alatt nem lennék képes, és kellenének hozzá az adott széria jellemzői, no, meg a mérnökök.
Segíteni tudok, és szoktam is, de kizárólag élőszóban, abban a társaságban, amelyben versenyzek.
De van két súlyos oka, amiért erre nem kerülhet sor. Az egyik, hogy többé nem vagyok hajlandó többszemélyes, online játékra. A másik, hogy a 2011 valami más rendszer alapján működik, mint a valóságban. Értsd, ezt állítom->ezt kéne csinálnia->ellenkezőt teszi. Megfordítom, akkor is az ellenkezőt teszi.
Ez számomra kínai.
Példa: alapvetően a stabilizátor egy torzios rugókból álló háló a kocsi alsó borító lemeze felett. Ennek több ponton kell kapcsolódnia az alvázhoz - jelen esetben a kocsi szekrényhez, és a keménységét-lágyságát nem 11 pontban, és nem pusztán elől-hátul kell meghatározni.
Nem túlzás, amiről írok, mert tessék megnézni a GTR2-őt!
Ott ugyan a hidraulikával nem foglalkoznak de egy szimulátorban - valljuk meg -, erre nincs is szükség, mivel fizikai kontaktu kell az autóval ezek érzékeléséhez. Ha a plr fájlban beállítod, hogy a Damper Units=1, akkor a rugók - értem ezalatt az összeset, csillapítás, gyors-lassú, be-ki, 3rd...stb), már nmm/s, nm/s-ben fognak megjelenni.
Na, akkor fog állad pattogni padló! Ráadásul ezt összekötöd a MoTec nevezetű telemetria feldolgozó rendszerrel, amivel a mai forma 1 is dolgozik, csak az egy hangyányit több adatot juttat a komjúterekbe...
'Sztem, repülősóval kell magadhoz tériteni.
Szóval ez közel sem egyszerű.
Nyílván nem azt akarom mondani, hogy legyünk mérnökök, ha játszani akarunk, de a lehetőséget, véleményem szerint meg lehetett volna adni.
Tehát semmi általánossággal nem szolgálhatok, itt a 2011-ben.
Jelenleg, én is azon "melózom", hogy Kínában, lájt esőben 42 alá tudjak, tartósan menni.
Ez van.
Sorry, Laci. -
Lebowski #10724 engem nagyon érdekelnének ezek a mély részletességig beállítások, mivel race-ben van rá lehetőség, és annyira finomhangolni nem tudom a kocsit, mondjuk csak dőlés szög meg sebváltó, hasmagasság, és ilyen alapvető dolgok. De, hogy pl a difi , hogy zárjon, a rugózás milyen legyen adott pályához mérten stbstbstb, azt pl nem tudom. Nincs véletlenül erről egy irományod, vagy valami leírás, mert nem igazán találtam érthetőt :) -
#10723 Minden bizonnyal, amennyiben két előzési zóna van a pályán.
Márpedig - amennyire emlékszem -, amiket felsoroltál, azokon kettő volt, van, lesz.
Pontosan úgy, mint ahogyan azt, WinStar testvér már leírta.
(Nem szeretném elplagizálni WinStar érdemeit)
-
zsotesz #10722 Ja, ezt félreértettem, volt valaki aki a gumikra panaszkodott picit lejjebb, hirtelen az ugrott be, azt hittem arra értetted a gumikoptatást ,
Egyébként a Spa-ban, meg ha jól emlékszem Montrealban vettem észre ezt a DRS-es gondot(?). Majd még figyelem, hogy más versenyen is előjön-e ez esetleg. -
#10721 Miért nincs itt előnézet, vagy legalább egy szerkesztő gomb?
*lekinylően: lekicsinylően
*nm/s: nm/s és nmm/s
Több hiba hirtelen nem jött be a képbe. -
#10720 Mint az köztudott, egy versenyen, ott röhög egy csomó versenybíró, kiket összemixelve, versenyigazgatóságnak (van még egy pár hosszú szavam) neveztek el. Még nekik, ott a helyszínen sem jön össze mindig a jó döntés. Erre mi. Azt várjuk egy szimfejlesztő brigádtól - mégha Anthony Davidson mindent meg is tett ezért -, hogy készítsen el egy olyan változatot, ahol jóegypár szabályt rugalmasan, más, egyéb szabályt pedig vasszigorral toroljon meg.
Ezt majd, olyan 10-15 év múlva.
'Sztem, egyenlőre örüljünk annak, amink van (és ezt cseppet sem lekinylően írtam), és élvezzük belőle ki, amit lehet. Mert lehet.
Aki itt már ment egy-két verseny 100-ba, az tudja miről vartyogok.
Most pedig elkortyolok, egy jéghideg Coca-Colát, mert úgy döntöttem megérdemlem. Ugyanis nem iszom alkoholt. Versenyző vagyok, vagy mi a szőr, szar, szösz - a nem kívánt törlendő -. Nekem pont ezért rohadt nehéz itt szetapot csinálni, mert a mérnökök nm/s-ban vakkantgatnak a lengéscsillapításról, rugó keménységről, és a hidraulikai alkatrészeknél a kapilláris viszkoziméter mértékegységében, a m2/s2 (mivel 'nemtom, mivel lehet a kettest felütni, így leírom: méternégyzetpersecundumnégyzet) adnak felvilágosítást. Ez többet mondana, de gondolom ezt minannyian tudjátok, úgyhogy nem fárasztalak ezzel benneteket vele. Szimulátorokban egyébként is csak a nagyon komolyak adják meg ezt a lehetőséget, és ott sincs hidraulika, csak a lengéscsillapítás, gyors-lassú vissza- és gyors-lassú berugózás, rugó, és stabilizátor háló.
Itt, ha valamit állítok, amire így kéne reagálnia, azért sem. Ha, ellenkezőleg állítom, akkor meg már csak dacból - 'mer az előbb nem voltam jó, akkor most sem leszek - sem csinálja meg.
Így most ott tartok, hogy Kínában lájtos esőben, nem tudok a Wilivel (mert, mi már csak ilyen közvetlenek vagyunk egymással 2 verseny után) 1:42 alá menni.
Ezek meg szaros Mekivel meg Vörösborral, öhm, Vörös Bikával 39-et szaladgálnak.
Tehát, van gondom.
Megyek, mert kihül a kólám. -
#10719 "ott viszont akkor is sántít a dolog, hogy amikor Sutil jött mögöttem, előttem meg senki, akkor is aktiválhattam a drs-t, az elől lévő autó biztos, hogy nem nyithatja"
Gyanítom, akkor ezt bizonyára félálomban, egy forma 1-es futam alatt írtad. Beleképzelve magad egy pilóta helyzetébe, aki az előtte lévő tök üres pályára nyitotta a hátsó szárnyat, Te meg egy seritalt. -
WinStar #10718 Batmanci sok embernek segít,vagy próbál segíteni(másik féltől függ hogy felfogja-e) és lehet kicsit össze zavarodott már :) -
zsotesz #10717 Én egyiken sem, az valaki más volt -
WinStar #10716 én is ligáztam régen az F1 CH 99-02-vel 2004-től 2007-ig.És most újra szerettem vonla ligázni,mert nkem egy örök élmény volt.Azt hittem tudsz ligát,amit szívesen ajánlasz.No mind1,azért köszi. -
#10715 -
#10714 Akkor minden zöld, dá?
"- Mennyire volt zöld?
- Nagyon! - Állatira! - Kurvára! - Szuper zöld volt...
- Zzzzzzzz! Elég!"
Luc Besson - Ötödik Elem
Most pedig, valami élElem után nézek. -
Crome #10713 Igen, tudom. Csupán csak azért írtam, mert eddig még senki sem említette, hogy kapott volna használt gumit és újdonságnak éreztem. :-) -
#10712 Nekem sajna, meggyőződésem, hogy egy csaló tuti van a bandában. Itthon is, és a külföldi ligákban is, tehát, én már nem ligázom többé, bár míly vonzó is tud lenni.
Ligáztam már eleget, ligázzon már más is.
Megvan a tapasztalatom ez ügyben, és vitát sem szeretnék nyitni.
Ez csak egy szubjektív vélemény. -
#10711 Na, itt van egy hangyányit betépve a játék, mert ha bemegyek a Q3-ba, de nem megyek ki a pályára, akkor sem enged gumit választani. Azt mondja nekem, hogy csak azzal a szettel állhatok rajthoz, amivel a leggyorsabb kört teljesítettem. Nos, ez a keményebbik volt, az is a Q2-ben, de csak a lággyal engedett elrajtolni.
Ezek nem annyira komoly hibák, hogy frizbizni kezdjek a koronggal.
Meg aztán, a következő peccsben, lehet, hogy javítják. -
WinStar #10710 ezt majd ő megválaszolja,és azt hittem hogy te se érted :D
Mellesleg tudsz online ligát,ami ingyenes és normális emberek vannak benne?Jah és persze hogy van-e szabad hely :D -
#10709 Csak a többiek nevében kérdeztem, én vágom, mint paraszt fasza a gyöpöt.
Kérdés, hogy Zsotesz, melyik pályán koptatta a gumikat? -
WinStar #10708 elvileg ha bejutottál a Q3-ba akkor is lehet gumit választani,még ha mind 3 lágy,vagy szuper lágyat elhasználtad időmérőn...nem csak akkor lehet szabad gumiválasztást csinálna ha csak a Q2-ig mentél be.... -
#10707 @Crome!
Egyet értek WinStarral gumi ügyben (nem koton).
Ebben az esetben a játék jól van megcsinálva. Ha nincs új szett gumid, de úgy állítottál taktikát, vagy automatán hagytad, akkor nem tud mást feltenni, mint használtat. -
WinStar #10706 nah,megpróbálom gagyibban elmagyarázni :D xD
Szóval,vegyünk egy oylan pályát ahol pl. kettő DRS zóna van(Canada)és ott a hosszú egyenesebnen elötted megy egy lekörözött autó(Pl. Hispania)és a játék engedélyezi és te használod és le előzöd vele,utána jön a második DRS zóna(Rajt-cél)és a játék ott is engedi a DRS-t használni,még akkor is ha nincs elötted senki....remélem így már érthető :D