21751
| Codemasters | Formula1-Game | Facebook | Twitter | Flickr | Codies Forum | Modok | Setup segédlet [1] [2] | Magyar kézikönyv |
| Hungarian SimWorld | VirtualR | RaceSimCentral | DrivingItalia | NoGrip | BSimRacing | F1 2010 OFF/Warez |
-
#20831 Ez a Bereznay Dani akkora egy nagyképű pöcskoszorú. Tegnap nyomott live-ot, mentek közösen mini bajnokságot. Abu Dhabiban próbált előzni az 1. kanyar utáni nyújtott jobbosban még a másik csávó mellett sem volt, aztán kisodródott a magas rázóra, megdobta és kicsúszott. Utána meg azon sírt, hogy kiszorították. :D Meg duzzogva nyomta, hogy jó te legközelebb nem játszhatsz velünk, mert kilöktél. Így wat? :D -
mariakandras #20830 Sziasztok, az F1 2019-ben gyakran eljon az a gond, hogy 1-2 masodpercig iranyithatatlan az auto, nem lehet kormanyozni, tudja valaki mitol lehet ez? Elegge idegesito, mert minimum tonkreteszi az adott kort, de altalaban osszetorik az auto emiatt! Nem hasznalok semmilyen szelsoseges setupot. -
#20829 -
#20828 "Majd az iR lehet az, ha át lehet nevezni az AI-kat meg festéseket lehet cserélni, meg lehet majd állítani az AI kocsik képességeit... nah az majd tuti veri a Codi féle F1-et szimulációt tekintve... :D"
Erre a célra már jelenleg is ott van az rF2, nem tudom, hogy érdemes e várni az iR AI-jára és a kérdéses modolhatóságára. -
unrealnoise #20827 Jobb. Ha F1 buzi vagy megveszed, ha nem, akkor nem.
Mert azért játékként jobb.
Igazolhatnak a pilóták szezon közben, stb...stb...
Jobb a grafika (bár annyival nem mindig, éjszaka jobb a bevilágítás, de szerintem nem nagy szám összességében a javulás, azt majd inkább a köv gen lökésétől várhatjuk), a körítés, a menü, stb.
Jobb az egész.
De nem nagyon van alternatíva F1-et illetően. Majd az iR lehet az, ha át lehet nevezni az AI-kat meg festéseket lehet cserélni, meg lehet majd állítani az AI kocsik képességeit... nah az majd tuti veri a Codi féle F1-et szimulációt tekintve... :D
Persze drágább lesz, meg a körítés akkor is itt lesz a legjobb. -
#20826 Ha jól értem megint az FFB, a fizika és ebből gondolom az irányítás kapta a legkevesebb fejlesztést. :(
Az AI? Az mennyivel jobb, mint a '18-ban? -
unrealnoise #20825 FFB, fizika nem sokat változott... (kicsit jobb talán, ennyi, semmi eget rengető)
Én meg majd azt hittem menynire jól elleszek az F2-essel fun célból, aztán amikor beültem, egy F1-es járgányba, azzal szembesültem, hogy azt sokkal könnyebb terelgetni, stabilabb is, stb...
Szerintem jó játék, 30-at mindenképpen megér. De kontollerrel nem tudom, hogy lehet ezt igazán élvezetesen játszani, bár gondolom csak megszokás és tanulás meg beállítás kérdése.
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2019.07.23. 10:46:28 -
#20824 Az FFB szerintem ugyanolyan, ugyanannyi beállítási lehetőséggel. -
#20823 -
#20822 Sokkal jobb, főbb területeken sokat fejlődött. Fizika is jobb lett, könnyebb elveszteni az irányítást, gumi is életszerűbben viselkedik. AI most már nem annyira hülye, bár még mindig képes bemászni boxból kijövet a gyors körödbe. Viszont egész jókat lehet vele csatázni, kanyarokban is tartják a pozíciót melletted. Látvány, hangok megint sokkal jobbak. FFB-ről majd a többiek, én kontrollerre nyomom, online meg még nem igazán játszottam. -
#20821 Az van, hogy kicsit unom a jelenlegi címeket és még messze van a várós autósjátékok megjelenési ideje. A kérdésem az lenne, hogy az F1 2019 mennyivel jobb az F1 2018-nál? Irányítás, FFB, fizika, online, AI területek érdekelnének a legjobban.
Nézegettem az árakat és olyan 30 eurót megérne még... talán... -
siddesa #20820 De a 2017 megvolt;) -
#20819 -
#20818 De hiszen amennyiben nem volt meg eredetiben a 2018 akkor ezeket a hibákat meg sem tapasztalhattad :) -
siddesa #20817 Dühöngő rovatom:)
Ma az online versenyek 70%-a eddig esős. Jó annak, aki csak hétvégén ér rá...
Kvalifikáció: második vagyok, látszik, hogy valaki még szenved az időmérőn (rá lehet menni kamerával), erre a végén azt dobja be elsőnek, több, mint 1 másodperces előnnyel
Másik időmérő: biztonsági autó az ideális íven tekereg (wtf???)
Verseny: kicsúszom, belemegyek a falba, úgy hogy körülöttem légüres tér, erre két(!) biztonsági osztállyal visszaminősít. Tehát mást ki lehet ütni direktben is, azt enyhén bünteti, de ha magad töröd össze, véged.
Már emlékszem, miért nem vettem meg a 2018-ast
Utoljára szerkesztette: siddesa, 2019.07.20. 07:12:05 -
siddesa #20816 Inkább játsz 2019-cel, és csináljunk egy ligát :) -
hatalomxy #20815 Azért köszönöm a választ, de így a kérdés továbbra is fent áll :) -
siddesa #20814 Igen, kiírja. Választási lehetőségek: manual, manual+suggest, automata. Jah, bocs, a 2019-ben néztem. 2018-ban nem tudom
Utoljára szerkesztette: siddesa, 2019.07.19. 10:32:56 -
hatalomxy #20813 Sziasztok!
Tudna valaki abban segíteni, hogy az F1 2018 játékban a segítségek között beállítható-e az, ami a korábbi részekben elérhető volt.
Nevezetesen az, hogy a manuális váltót beállítva kiírja a játék a javasolt sebességet egy kanyar bevételéhez?
-
siddesa #20812 Persze pole-ban is csak akkor jó, ha kilősz és elhúzol:) -
siddesa #20811 Továbbra is dühöngök:( Egyszerűen semmit nem ér a pár büntetőpont és a safety rang. Nagyon enyhék a büntetések. Ha nem vagy pole-ban, akkor a legjobb, ha leghátulról indulsz, hogy elkerüld a folyamatos tömegkarambolt. És ha előzöl, ritka az, aki helyet hagy, még a legmagasabb minősítésben is. Fel kell készülni a kilökdösésre, szárnytörésre, kipörgésre. A leszorítóerőt egyre magasabbra állítom, hogy a fajdnem fix szárnytörések miatt ne kelljen mindig boxba menni, bár ha "pirosra" törik, akkor úgyis mindegy.
És ha mellette vagy és simán rád ránt, hogy kilökjön, akkor max. 2 mp-es büntetést kap. Bőven megéri nekik:( Egyre rutinosabb vagyok, így is vannak futamgyőzelmeim, de a legtöbb versenyt tönkreteszik. Nem tudom, miért nem lehet szigorítani -
mariakandras #20810 https://www.youtube.com/watch?v=Iq6TMqvgJ4s
Nem tudom, mi az, amit ebbol a latvanybol hianyolsz. -
#20809 Nezz ra egy rfactorra, assettora mi kellene... Normalos beallotasok nelkul olyan torz a szeleken, hogy mar elvezhetetlen....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2019.07.18. 07:33:29 -
mariakandras #20808 Milyen tamogatasra gondolsz amit hianyolsz? Kotve hiszem, hogy ne tamogatna a jatek normalisan. -
siddesa #20807 "ha jól értem eltérő beállításokat szeretnél használni pl. a Hungaroringre karrier módban és multiplayer versenyekre ugyanerre a pályára"
Nem feltétlen, csak ha van értelme. Ez volt a kérdésem egyik lényege
Jelenleg így használom, ahogy írtad. A merci beállításait alkalmazom a multiplayerre, max a leszorítóerőt állítom át időmérőre és versenyre is. Én úgy gondolom, hogy van jelentősége, de nem tudom biztosra, ezért kérdeztem, hogy van-e multiplayer car beállítás külön. Mondjuk nem így kérdeztem, az tény, de ez a lényege.
2017-esben nem szerettem az onlájnozást, 2018 virágbolti volt, 2019-ben meg csak online megyek amióta megvan, mert baromi sokat "karrierkedtem" 2018-ban, így nem tudom, hogy van-e jelentősége. Úgy gondolom, hogy igen, hisz eleve karrierben más az egyes csapatok részletes setupja azonos pályán belül, és nem tudom, hogy a multiplayer car melyik istállóéra hasonlít alapból. A leszorítóerőt magam tesztelgetem-állítgatom, de a többi érdekelne. Hát így logikáztam.
"Nem azért nem találsz direkt multira kihegyezett setupokat mert nincsenek ilyenek?"
Én is erre gondolok.
Akkor közös nevezőre jutottunk :)
Utoljára szerkesztette: siddesa, 2019.07.17. 15:27:25 -
#20806 Azt megértem, hogy Spa-ra és Hungaroringre nem ugyanúgy állítod be az autót de nem is erről van szó hanem ha jól értem eltérő beállításokat szeretnél használni pl. a Hungaroringre karrier módban és multiplayer versenyekre ugyanerre a pályára. Miért? Az offline versenyre belőtt beállítások nem jók a multiplayer versenyekre? Én magam nem nagyon megyek online, sőt a 2019-el még ki sem próbáltam ilyen formán de valóban lenne jelentősége a dolognak? Nem túl logikus de mivel egy játékról beszélünk bármi előfordulhat. Nem azért nem találsz direkt multira kihegyezett setupokat mert nincsenek ilyenek? Félig meddig én is csak kérdezek de én még sohasem bonyolódtam bele ennyire. -
siddesa #20805 Nem vagyok túl profi, szóval lehet, h én nem értek valamit. Az egyes pályákon milyen beállításokkal versenyzel multiplayerben? Arra gondolok, hogy pl. a Mercit sem ugyanúgy állítom be pl. karrier módban Spára és Hungaroringre. így a multiplayer cart sem. Ezekre a különböző pálya-setupokra gondoltam -
#20804 Valószínűleg én nem vágom de ahhoz miért kell dedikált setup? -
#20803 Nincs 3 monitorom sem hardverem ami azt kiszolgálná. Ugyanilyen alapon írhattad volna, hogy vegyek egy Oculis Rift-et, vagy egy HTC Vive-ot, mintha az csak úgy menne, bár mondjuk ezeket amúgy sem támogatja a játék :) Ott van pl. az rF2 ahol semmi gond nincs a cockpit nézettel 1 monitoron azért mert vannak virtuális visszapillantó tükrök, 1-3-ig amennyit akarsz, de írhatmám a PC-t is meg még több más címet is. Jobb híján én is beérem az indikátor nyilakkal, mi mást tehetnék. -
#20802 3 monitor vacak ezen a jatekon, nincs normalis tamogatas hozza...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2019.07.17. 09:32:03 -
siddesa #20801 Igen, amivel az online multiplayerben versenyzünk -
mariakandras #20800 Cockpit nezetbol jatszva az az alap, hogy 3 monitoron nyomod. Nekem nem hianyoznak a virtualis tukrok, a kis piros-feher nyilakkal eleg jol be lehet loni hol az ellen autoja, honnan fog tamadni, ha pedig mar melletted van, akkor tv pod nezetben is latod. -
Utoljára szerkesztette: dr Kotász, 2019.07.16. 14:29:58 -
Utoljára szerkesztette: dr Kotász, 2019.07.16. 14:22:31 -
#20797 Multiplayer? -
siddesa #20796 Multiplayer car setupot tudtok linkelni? Én valahogy nem találok a neten -
siddesa #20795 Sziasztok!
Online ranked versenyeket nyomtok? Ha igen, nektek mi a tapasztalat? Sajnos sok olyan játékos van, akár a legmagasabb biztonsági minősítéssel, akik simán nekem rántják a kocsit, ha előzöm valamelyik egyenesben.
Bugjaim is vannak. Ha előttem megy egy kocsi pl. egy kanyarban és kipörög, akkor ugyanabban a pillanatban engem is kipörget a játék, pontosan ugyanúgy, teljesen párhozamos piruettet mutatok be. Nem egyszer volt már ilyen:(
Volt olyan, hogy megyek simán egyenesen, majd a mellettem lévő falban találom magam, kitört kerékkel. Az is előfordult, hogy vezettem Monzában, és egy szempillantás alatt megállt az autó 300-ról nullára (nulla méteren), majd gyorsíthattam fel újra és ment minden rendben. Csak buktam a biztos első helyemet
Nálatok vannak ilyenek? -
#20794 Akkor te nem ,de sokan igen . -
Amergin #20793 Ne gondold!
Alfával vagyok karrier 1. szezon. Eddig az 5. hely volt a legjobb, amit elértem. Most viszont a legutóbbi brit nagydíjat nyertem, mert részben esős volt. A többiek kimentek az inter után a wet-ért én meg nem, megkockáztattam, hogy fent hagyom és bejött. Többet buktak a +2 kerékcserével (+1 wet, utána +1 inter újra), mint amennyivel gyorsabbak tudtak lenni a pályán.
Meg azonos nehézségen esőben gyengébbnek érzem az AI-t. Szóval én nem vagyok eső ellenes, mert általában ki tudom használni és előnyt tudok kovácsolni belőle. -
#20792 Ha igy lenne folyton meglógnának az esős futamok elől, ha újrainditásra mást generálna ! :D