21751
  • adam46
    Na, vannak itt érdekességek. Végre megcsinálták az új Francia boxbejáratot, a DLSS is jól hangzik. Ezt tapasztalta valaki: "Helicopters are no longer flying at increased speeds"? :D
  • Danecay
    Hamarabb volt elérhető Patch mint a Patch Notes :) Tegnap du. lefrissített 1.07-re a játék (több mint 800 MB) infó viszont még csak az 1.06-ról volt kint :)

PATCH 1.07 - OUT NOW
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hey all!

Patch 1.07 is now out on PC, and you can take a look at the notes for this patch right here:

League AI difficulty now goes up to 110
    F2 cars will no longer start sprint races or one-shot qualifying with cold tyres
    F1 setups can no longer be applied to F2 cars
    Grid penalties now apply correctly after taking new parts out-with the initial allocation between qualifying and race
    France pitlane has been updated for the 2019 season
    Cars are now less cautious of unsafe releases in the pitlane
    Nvidia Deep Learning Super Sampling (DLSS) and AMD FidelityFX Upscaling and FidelityFX Sharpening are now available as Anti-Aliasing options on applicable devices
    HDR is now selectable when running in DX12 on PC
    Report codes are now shown on the pause menu in all game modes
    Reduced GPU usage in the front end
    F2 wet tyres will now have a longer life
    Helicopters are no longer flying at increased speeds
    Various other fixes and stability improvements

We are continuing to track down and fix more bugs and we’ll have more information about any further patches soon - if you notice anything about these notes that aren't right, or you think don't work as they should, please let us know in our discussion threads here on Steam.

Thank you!

• mariakandras
    En rFactor2-vel nyomom altalaban az isi f1-gyes jargannyal, teny hogy kozvetlen utana egy kis f1 2019 eleg bugyutanak tunik, de abban meg benne van a komplett F1 meg a karrier mod is kiraly. Ingazom a ketto kozott, hol ez hol amaz, de azert inkabb az rFactor, csak amikor megelegelem a puritansagat, csapatom kicsit a codemasters jatekat. Olyan, mint amikor az ember komoly lapok olvasasa utan neha vegiglapoz egy szines bulvarlapot. :D
  • peti79
    95% AI, 50% versenytávval. Az első 3 versenyen a top csapatok közelében nem voltam, de a Force One, Haas, McLaren csapatokkal, meg persze Riccardo-val nagyokat versenyeztem. Aztán szólt a manager csajszi, hogy választhatok riválist a csapattárson kívül. Na ekkor jött a képbe Perez, mert rá adta a legtöbb csillagot. Itt kezdődött ez a marhaság. Azóta Perez verhetetlen, Stroll-t folyton elverem. Még mielőtt bárki szóvá tenné, a játékom eredeti.
  • adam46
    GP2-ből szerintem nem jönnek fel, én úgy hallottam, hogy az kiöregedő pilóták kerülnek a kisebb csapatokhoz, a fiatalok pedig feljönnek. Remélem azért eredményektől is függ. :D
  • IXEMGabeo
    de most elvileg nem az van, hogy GP2 es alszeriakbol tudsz felkerulni?

csapatvaltas is akkor benne van ezekszerint karrier evad utan?
  • adam46
    Ez pont most került be az idei szezonba, eddig a licenszek miatt nem válthattak csapatot. Elvileg nem is sikerült túltolni.
  • IXEMGabeo
    amugy nekem az az otletem tamadt, hogy a tobb szezonos karrier mod alkalmaval a versenyzok vagyis (AI v bot) valtsanak csapatot vagy akar szezon kozben, ha nem ugy teljesitenek...en pl betennek 1-2 GP2-es Formula E-s versenyzot is, akik mondjuk valtanak oket a kesobbi szezonokban...ugy mint kb a FIFA sorozatban mondjuk a Rest of World csapatok pl a PAOK, Sparta Praha stb...
  • adam46
    Csak rivális, nem csapattárs. :D Amúgy nekem nem volt ilyen, milyen erősségű AI-val nyomod?
  • IXEMGabeo
    jaj bocs semmi...nem szoltam mas csapat rivalisat is lehet valasztani
  • IXEMGabeo
    mit keres Perez a Renaultnal?:D
  • peti79
    Sziasztok!

Karriert játszok a Renault-val. Kiválasztom Perez-t riválisnak. Erre elkezdi nyerni a versenyeket! WTF?? Ez másnál is előfordul?
  • bosco05 #20859
    Megvagyok köszi :) Látom ha PRO-ba indítom nincs is. Egyszer sem használtam, úgyhogy nem tudtam hol van :D Köszi!
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.08.03. 15:13:13
  • Danecay
    Legegyszerűbb ha verseny indítása előtt a Gameplyay Settins-ben egyszerűen csak kikapcsolod a Flashback-et :)
  • bosco05 #20857
    Egy jó játéknak tűnt, szórakoztató és egyre több benne a szimulációs elem, de közel sem annyi a különbség, hogy egy komolyabb szoftverben "jobban kopik a gumi". Ajánlom az iRacing-ből a McLaren-t :D Engem a Need For Speed multiban is szétvertek az ügyesebbek :D De nem vita téma, ez egy frankó játék.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.08.03. 10:57:29
  • bosco05 #20856
    Ezt nem értem, de biztos nem szimulátor. Tudom, mert már megvettem azóta. Egyébként le van árazva, akit esetleg érdekel: https://store.steampowered.com/app/928600/F1_2019_Anniversary_Edition/?snr=1_7_15__13

Amúgy ezt a visszapüörgetés gombot gondolom lehet unbindelni :D Meg is csinálom mindjárt :D
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.08.03. 10:44:59
  • mariakandras
    Nem a szimulacios kulonbsegek itt a fo kulonbseg, mert elite beallitas mellett itt sem konnyu folyamatosan versenykepes tempot menni, panle ha nem egyedul vagy. A Danit leszamitva en meg nem lattam senkit youtube-on, aki visszaporgetes nelkul jatszana ezt a jatekot, marpedig az a legnagyobb konnyites (2-3 kort nem tudnak menni, hogy el ne csesznek az egyik kanyart ugy, hogy torik az auto), meg a start segedlet, ilyesmik. (Na persze ha nincs restart, akkor durvan vissza kene venni a nehezsegi szintbol es serulne a ego. :) ) Nem pedig az, hogy az rFactorban valosaghubben kopik a gumi vagy torik a kasztni.
    Utoljára szerkesztette: mariakandras, 2019.08.02. 23:46:10
  • fazerus
    Zseniális az idei graf :-)

• adam46
    Fú, most Németországban 1:11:554-ig jutottam, ez a 620. hely. :D
  • Norberto91
    Sziasztok!

Megvettem az F1 2019-et. 86%-os AI-val nyomom a karriert a haassal, alap setupokkal 50% versenytávval. Száraz pályán izgalmas futamok vannak, de amikor esős futamok vannak valami nem az igazi. Eddig valamennyi codemasterses F1 -gyel játszottam, de ilyennel nem találkoztam. A futam elején eleve úgy hozza az üzemanyag szintet, hogy maxon van az a skála, de úgyis -3,5 körrel kevesebb benzint rak az autóba. ( jó gondoltam esős futamon kevesebb benzin kell bele ezért lehet, de kevesebbre nem akarom tenni az üzemanyagot mert akkor egész futam mix1) De az autó kigyorsításokon olyan lassúnak tűnik a többiekhez képest.. a williams tol le a pályáról. (olyan mintha nehezebb lenne az autóm a többieknél jelentősen) Direkt úgy állítom be az autót hogy kigyorsításokra használom a MIX 3-t, és ERS is hotlapon.. Differenciált is 50%-ra állítom (ha jól tudom ilyenkor kigyorsításokon gyorsabb az autó, ha tévedek szóljatok). Ti találkoztatok már ilyennel?
  • bosco05 #20851
    Erről azért érdemes lenne Vettelt is megkérdezni, hogy az elkúrt első szárny miatt mennyire instabil a hátulja a Ferrarinak, vagy a tavalyi Mercedes, amiről elmondták, hogy igazából az az autó egy ribanc volt. Azok a kölykök meg sokkal nehezebben vezethető gépekkel is megmutatták mennyire kölykök. Az F2-es gép egy sokkal ficánkolósabb valami, de az F3 is szereti eltolni a popsit. De ha már Verstappen, ő speciel most iR-ben is megvillant, ahogy Norris is top pilótának számít a játékban és nem csak a special eventeken. A holland pedig rF2-ben is top volt, konkrétan 1. helyen ment a Le Mans eventen. Valamiért egyikük sem az überduván valós szimulátorral nyomja, hanem ilyen gyász rF2 és iR-el. Tiszta hülyék ezek, pedig mennyivel többet tudnának itt készülni. Még a pályák is csak hasonlítanak az igazira, lézernek itt nyoma nincs. Ugyanilyen szinten van a fizika is. Fancy, meg nagyon élvezetes, szuper hogy vannak benne szimes elemek és összességében szerintem is egy jó játék (ki is fogom próbálni), de ha nagyon megerőltetem magam, akkor is csak simcade. Az F1-et játszó srácok közül sokan bepróbálkoztak más programokkal, pont a fent említett rF2 és iR vonalon, de nem jutottak messzire. Volt egy megvillanás a ROC-on, ami inkább cirkusz, mint autóverseny, de ennyi. Egyébként nem zájra ki az árkád / simcade vonal, hogy tehetségeket dobjon ki magából, de aki innen jön, annak jóval többmindent kell majd megtanulni, mint aki ténylegesen szimulátorral tolta. Egyébként ez nem minősíti a játékot, mert mondom mégegyszer, egy igazán remek program és nagyon jó irányba is halad, de kb annyira szim, mint a Gran Turismo és bőven a Project Cars 2 alá lőném be, ami még mindig csak egy erős simcade vonalat képvisel.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.07.25. 11:21:34
  • sertrex
    Igazából Verstappen és a többi pisis megérkeztével elgondolkodtató, hogy valójában mennyire is nehéz vezetni egy F1 autót.
    Főleg úgy hogy közben állandóan bazinálni kell a kormányon a tekerentyűket és nyomantyúkat.
    Szerintem inkább a jó reflexek és a multitasking képesség kell hozzá és az autó meg már szinte megy magától.
    Legalábbis az élbolyban. A hátsó fertályon már meg kell küzdeni az autóval is, mert ott már a selejtesebb, szarul beállított autók és a nem jól fizetett, nem első osztályú mérnökök vannak.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.07.25. 11:09:23
  • lac coo
    Akkorjó :D
  • bosco05 #20848
    Ezt a 19-est még valóban nem, de elég sok videót néztem róla. Ez még mindig nem szimulátor, sőt a közelébe sincs. A 18-ast próbáltam, az meg még ennyire sem jó. A WRC7 is csúszik mégis fantasy. Ebben a 19-esben elég jónak tűnik már az autók mozgása, de tegyünk már mellé egy rF2-t legalább... Direkt nem az iR-t mondtam, mert térítő lennék megint :D Szuper kis játék ez, de kezeljük a helyén. Ha ez szimulátor lenne, sokan vakarnák a fejüket, hogy hogyan találjanak körbe. Egy ilyen F1-es autót elvezetni azért ezerszer nehezebb, mint amilyen itt, csak a közvélemény szereti leegyszerűsíteni, ahogy a kiégett vagy rég elfeledett pilótáknak is muszáj lenyilatkozni, hogy bezzeg a mi időnkben...
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.07.25. 11:01:22
  • lac coo
    Köze nincs az árkádhoz ....Csúszik mászik, melegszik lehül, alul-túlkormányzott ahogy kell . annyi talán az árkád benne, hogy nagyon nagy fékezés közbeni megcsúszásokat mintha megfogná valami, persze ha odáig eljut az ember akkor már mindegy, és nyilván nagyon ritkán jut el ide bárki , szóval ez gyak észrevehetetlen könnyítés .

Nyilván nem próbáltad, de az elég vicces , hogy ez mindenhol elfordul meg betapad ahol már igazából elszállna ... Igazából videók alapján én se a tempót, se a féktávokat nem tudom hozni, a lassú kigyorsokról ne is beszéljünk :) Ami fura, hogy a rázókon, hurkákon túl könnyen átmegy, de azon gyak minden szim is , mindenhol lehet simán agyatlanul vágni .
  • bosco05 #20846
    Szimulátoros fejjel nagyon nehéz, egyébként aki ezekhez az árkádokhoz van szokva, az óriási előnyben van. Szimesként azért nehéz, mert az évek alatt megtanulod, hogy mi hogyan viselkedik, jó eséllyel F1-es autón is túl van egy komolyabb szimes, aztán amikor ebbe beül azok a reflekszek, megszokott dolgok jönnek elő. Nehéz arra átállni, hogy ahol a világon minden elszállna, ott ez még bőven betapad és elfordul. Szerintem ezért vannak az eleve árkádos beállítottságú emberek óriási előnyben az ilyen játékoknál. Mint amikor RBR-ből átmész a WRC fenetudjahánnyal játszani. Borzasztóan nehéz :/
  • lac coo
    Én nem tudom ,létezik, hogy ez számol valami szemcsésedést vagy ilyesmit ? Néha verseny alatt olyan szinten megy el a tapadás vagy jön vissza, hogy befordulni alig tudok a szokott tempóval ...
  • lac coo
    Amúgy rettenet tempót megy, itt senki a közelébe nem tudna kerülni, :))
    Tudom általános hiedelem az, hogy ebben a jatékban semmi nem csúszik, nem lehet elrontani, csak ügyességi játék, de nem .. :) Tempót menni iszonyat nehéz menni vele .
  • bosco05 #20843
    Persze, ez így van. Én csak azt mondom tapasztalatból, hogy sokkal nehezebb figyelni a saját viselkedésedre a verseny hevében, úgy, hogy mindenki lát és hall, mint amikor a végén esetleg interjút adsz. Ezért nagyon nehéz műfaj a streamelés és egy páran már bele is buktak. Amikor nyersen indulatból kijön belőled idegességedben egy-két mondat, amit lehet, hogy magad is megbánsz, vagy lehiggadva később már máshogy gondolod, akkor már hiába, hiszen mindent megmutatsz azonnal. Ettől simán tűnhet egy egyébként higgadt szimpatikus ember nagyképűnek, vagy flegmának. Nem ismerem annyira Danit, hogy tudjam, hogy Ő milyen valójában, csak magát a szitut ismerem és ezért gondolom, hogy streamelni nehéz és ezek miatt veszélyes is :)
  • adam46
    Persze, ügyes a Forma 1-ben, én biztosan nem tudnék kijutni, mert nem tudok mindig konzekvens köröket futni. Látszik rajta, hogy nem hülye gyerek, műveltnek tűnik, csak ez ne menjen rá az egójára, mert akkor jön ez a nagyképűsködés, ami viszont már nem szimpi.
  • bosco05 #20841
    Köszi! Amennyire tudom Ő is itt van SG-n egyébként. Amúgy ezt valóban benézte, de azért valljuk be, ha nem is szimulátorban, de ebben az F1-es játékban már letett valamit az asztalra. Oké, hogy fancy, meg a Forma1-es csapatok ráhúzták az esportot, de van aki komolyabban veszi lásd McLaren vagy Williams, utóbbinak rFactor 2, RaceRoom és iRacing csapata is van, előbbi meg valódi szimulátorost ültet épp egy Porsche 911 Cup-ba a legrangosabb sorozatban. Szóval a lényeg, hogy Dani hivatalosan Alfás és előtte pedig a Mercedesnél volt, ami nagy dolog, de a streamelés egy nehéz műfaj, amibe neki is bele kell jönnie. Sokan azt hiszik, hogy benyomom az OBS-t aztán annyi, de nem. Vigyázni kell mitt mondasz, ha épp hajt az adrenalin (ami versenyzés közbe azért megesik), vagy szar napod van akkor is. Nem akarom nagyon védeni, de ez szerintem közrejátszhatott.
  • alma2
    hat nem tudom, nagyon nem kovetem az eletet, de nagyon sok szulo orulne, (persze ha erdekelne oket) ha csak fele ennyire ertelmes gyerekuk lenne, mint ez a srac, szoval kar ekezni. Ott valoban benezte amit kiemeltel, nekem is ugy tunik, de ettol fuggetlenul joval ertelmesebb, mint a korosztalya....
  • lac coo
    :D
    Akkóaz ! :D
  • adam46
    Már Alfas. :D
    Utoljára szerkesztette: adam46, 2019.07.24. 18:31:34
  • lac coo
    A Mercedes főállású sportolója ! :DD
  • adam46
    Esportoló, de volt már az iksz faktorban is. Mindent csinál már ez a faszi, csak dolgozni ne kelljen.
  • adam46

Utoljára szerkesztette: adam46, 2019.07.24. 16:27:18
  • sertrex
    Miért? Az ki?
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.07.24. 16:14:16
  • bosco05 #20833
    Linket esetleg tudsz dobni? Köszi!
  • unrealnoise
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az rF2 nem feltétlen felel meg a célra.

Maradjunk annyiban, hogy a program AI-ja elég inkonzisztens tempót illetően, és akkor a stratégiát nem is számoltam.
    Plusz a felületén nem tudok egyszerűen állítgatni az AI értékein, akár úgy, hogy AI#01: 102.2% erősség 105.4% stabilitás, stb. Ezen állítási lehetőségek lehet integrálva lesznek az UI-ba iR alatt.

Az iR-nél nem tudom, mi és hogyan lesz, de el tudom képzelni, hogy egy elég komplex dologként jön majd ki a cucc.
    Az fejlesztők korábbi AI-ja már régen is nagyon-nagyon jó volt más játékokban, amikor a többiek sehol nem voltak még ilyen szinten...

Szóval nagyok az elvárásaim.

Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2019.07.24. 14:01:52