Codemasters F1 Game
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De én sem tudnék úgy játszani ,ahogy ezek valójában látnak :)))
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
De ha kell átküldöm, csinálsz biztonsági mentést, semmi veszély nincs benne. Csak kicsit nehezebben gyõzöd a tempot az AI-val :)
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
De én elfogadtam, ez ilyen, marha jókat játszok vele, csökkentett tapadással elmegy, hangulat meg csillagos ötös .
Ez valóságosabb :
2011ben SPA esõben órúzs nehéz volt, simán elment a segge, csúszott, erõteljesen vissza kellett pakolni 4be-5be fékezni.
2012ben 6osba padlógázon át lehet rongyolni, meg sem mozdul az autó, tapad mint a ragasztó.
Errõl ennyi. :I
Keress egy képet pont szembõl egy autóról és rájössz, hogy valóban épp hogy kilát, kis dombnál már semmit nem látnak az útból.
De ez játék, úgy állítod be ahogy kényelmes .
Másfelõl a magam részérõl mindig eltúlzottnak éreztem ezt a dolgot a magukat szimulátornak nevezõ játékokban vagy azok egyes MOD-jaiban. Egy ízig-vérig mechanikus és aerodinamikai tapadásra tervezett autónak, aminek 300Km/h felett van a végsebessége és mellesleg versenyezni is kell vele, nem vagyok róla meggyõzõdve arról, hogy egy picivel óvatlanabb gázadáskor, azonnal keresztbe vagy falnak kell fordulnia. Nyilván figyelmesen kell adagolni a gázt, de nem hiszem, hogy oly módon kellene mint ha szó szerint tojásokon lépkedne az ember, mert ha nem akkor a gázút 1/8-ánál már tör is ki az autó hátulja. Kigyorsítani pedig ki kell és a kulcsszó itt a gyorsításon van, nem pedig azon, hogy fél perc alatt, több 100 méteren elérjük a gázút végét. Gondolom, az autók tervezõinek sem az a célja, hogy instabil és életveszélyes autót tervezzenek, valamilyen módon biztos kordában tartják azt a kb. 800LE-t és akkor és ott állítják rendelkezésre ahol és amikor arra valóban szükség van. Ezen felül, ne felejtsük el, hogy egy valódi pilótának, az érzékszervein keresztül, sokkal több visszajelzése van az autó viselkedésérõl, mint nekünk a monitor elõtt ülve egy darab mûanyagot (jobb esetben bõrt:) markolászva, amit a kormány ad vissza, ha egyáltalán helyesen teszi azt. Ennek fényében ha a szimulátor szót szó szerint akarjuk érteni, akkor attól mi, mezei felhasználók, még nagyon messze állunk! Persze, jól esik azt hinni vagy gondolni, hogy milyen a valóshoz közeli élményben van részünk, miközben nagyon kevesen, az F1-et illetõen pedig közülünk soha senki nem tapasztalta meg, és jó eséllyel nem is fogja megtapasztalni a valóságot.
Az alappillérre visszatérve, akkor ezek szerint, ha egy szimulátornak titulált játékban, pl. rF-ben bekapcsolom, a TC ASSIST-ot akkor annyi a vezetési élménynek és kuka az egész szimulátorságnak? Mellesleg nem is olyan rég a valódi F1-ben is használtak TC-t! Milyen vezetési élményt nyújthatott az? :)
Hasonló a véleményem az egyes belsõ vagy COCKPIT nézetekrõl is. Itt is sokszor mesterségesen vannak túlnehezítve és korlátozva a látási viszonyok. Zárt kasztnis autóknál, a lõrés szerû kilátási lehetõségre, formula autóknál, pedig a túl alacsonyra (Z-ben) helyezett kameranézetre gondolok.
Nézzük csak meg, alig több mint 2 hónap távlatából, Valtteri Bottas sisakkamerája által rögzített felvételt:
A fenébe is, a végén kiderül, hogy még a vérprofi F1-es versenyzõk is kilátnak az autóból. Még ha feltételezzük is, hogy a kamera a sisak tetején van és a valódi, pilóta által látott kép 10-15cm-el lentebb is esik, még akkor is bõven kilát, valamint ebben az esetben is érdemes szem elõtt tartani azt, hogy egy valódi pilótának azért rendelkezésére áll a fej mozgatás lehetõsége, rendelkezik perspektivikus látással, térérzékeléssel, és a többi receptoraitól érkezõ információk összességével, amikkel a kedves, otthon a monitor elõtt ülõ játékos nem rendelkezik, még ha azt is hiszi magáról, hogy hû de valós körülmények között játszik.
Aztán persze lehet fikázni a F1 sorozatot és hasonszõrû sz*r árkád játékokat, mert a kevésbé ráérõs játékos félnap gyakorlás nélkül is képes körbeautózni a pályán, kevésbé "szimulált" körülmények között.
Ez az én véleményem a dologgal kapcsolatban, amivel természetesen nem kell egyetérteni!
Mindenki úgy nehezíti meg a dolgát ahogy akarja! :)
F1 2013-ban lehet majd split-screen módban teljes szezont játszani? 2011-ben lehetett, de a 2012-ben kivették...
"TCS OFF shall need significantly different driving method and controller handling"
Just do it :)
Érthetõ, hogy ezt csinálják mivel megpróbálnak megfelelni minden játékos korosztály igényeinek és hát nem mindenki hordozza magában az autóversenyzõi géneket. Eladási statisztika és a profit maximalizálás fontosabb, mint a játékosok különbözõ igényei.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
© IXEMGabeo
Igen, sajna úgy fest, hogy mindenféle játékvezérlõvel gyorsabban lehet autózni mint kormánnyal, bár nem próbáltam, és a játék promózásakor arról volt szó, hogy az egyes segítségek használata, kifejezetten hátrányt jelentenek majd, de a jelek szerint ez nem így van, pedig úgy lenne a fair. Már akit érint, engem azért nem zavarnak ezek a dolgok mert nem igazán multizok. Ha adódik rá lehetõség elkörözgetek az AI ellen, a MOD-olt játék meg amúgy se igen engedné az ONLINE megpróbáltatást.
De a holtjateknal azert erdemes a programot is szamitasba venni, mert ha szarul szamoljak/kuldik az adatokat, akkor lenyegtelen milyen a HW:)
De attol meg fogaskerekes, vagyis van minimalis holtjatek, de az extraminimalis;) Az igazi autoban sokkal tobb van (ott felcentisek a fogaskerekek);D
Valoszinuleg ez is kamu/egyszerusitett megoldas: egyszeruen elosztottak az eroket a kormany kozepallasa es a vege kozott. Vagy lehet hogy jol szamolja, csak szandekosan lagyitottak rajta kozepen, mert amugy is kevesen hasznalnak kormanyt es/vagy egyszerubb fajtakat, akik sokszor allando, kamu kozepre huzassal hasznaljak.
Persze, be lehet allitgatni, azert hasznalhato, de ha atulok egy normalis programbol, akkor eleg szar:)
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
ugyanarra számítok, mint, ami a 2012-esnél volt. Abban reménykedek, hogy kicsit jobban kormányra szabták, mint a 12-est...
1980s (F1 2013 and F1 2013: Classic Edition)
1980 Williams FW07B - Alan Jones & Alain Prost
1986 Team Lotus 98T - Mario Andretti & Emerson Fittipaldi
1988 Ferrari F1-87/88C - Gerhard Berger & Michael Schumacher
1988 Team Lotus 100T - Satoru Nakajima & Mika Hakkinen
1988 Williams FW12 - Nigel Mansell & Damon Hill
1990s (F1 2013: Classic Edition only)
1992 Ferrari F92 A - Jean Alesi & TBA
1992 Williams FW14B - Nigel Mansell & David Coulthard
1996 Ferrari F310 - Michael Schumacher & Gerhard Berger
1996 Williams FW18 - Damon Hill & Jacques Villeneuve
1999 Ferrari F399 - Eddie Irvine & Jody Scheckter
1999 Williams FW21 - TBA & Alain Prost
You’ll be able to race all of these on Brands Hatch and Circuit De Jerez, those who get their hands on the Classic Edition will also have Imola and Estoril to test their skills on!"
ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN
ps3 f1 2012 játéknál a beállítás menüben nem látja a g25 öt, nem is tudom a kormánybeállításokat elõhívni.tud vki esetleg vmi infót dobni, hogy mi lehet a probléma?többi játéknál mûködik.
elõre is köszönöm
http://goo.gl/gd6Zi5
Most próbáltam ki a 2011-es játékot de az indításkor a videó után csak fekete képernyõt kapok. Nem fagy le a gép, nem omlik össze a program, feladatkezelõvel is megnéztem. Egyszerûen csak fekete képernyõ és gondolkozik a gép, de sosem fejezi be. Erre van valami megoldás? Hiába kerestem külföldi oldalakon is, semmit nem találok rá.
Igazabol nem az FFB erejevel van a gondom, az teljesen jo. Az volt a gond, hogy kozepallasban „fityeg” a kormany, nagyon keves rajta az ero.
Valszeg a kontrolleresek vagy az egyszerubb kormanyosok miatt valszeg nem linearis az nyomatekatvitel, igy kozepen szanekosan kevesebb erot adnak at.
A kormanyelforgatas linearis barmilyen szogben (beallithato) de a csatolt ero a kozepetol felfele mutato parabola.
Gondolm azoknak akik 180 esetleg max 360 fokos kormannyal toljak, nagyon durva lenne kozepen az erzes, ezert vettek lejjebb az erzekenyseget. Remelem ez majd lehet allitani (kicsir ra az esely:/).
A problema ott van, hogy egy F1-es auto kormanyszoge boven 500 fok felett van (nem 180-as arkad:P), es a jatekban erzesre mintha 180-ra hangoltak volna a kormayeroket;)
Mivel az elozo nem volt annyira rossz (leszamitva a kormanyzast es az FFB-t:P), ezt is valszeg megveszem, egyreszt a regi autok miatt (az mindig jobb erzest ad vissza, ha nem gagyizzak el), es talan javitottak rajta valamit.
En mar a 2012-vel is el lettem volna. OK, van benne egy kis TC, de hat ez ilyen, inkabb az FFB idegesitett:/
Attól a sok millió úgy sem használná ....elférne. Bár ott van a lámaságifaktor, hogy mindent kikapcsolva nem lehet közlekedni vele, mekkora egy szar játék ez .....)