Codemasters F1 Game

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lac coo
Amúgy ha tükrökre nézel látszik ott is, hogy a szemmagassághoz köze nincs !!! :)

De én sem tudnék úgy játszani ,ahogy ezek valójában látnak :)))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo
Nem tudom, én átírogattam a "már nem tudom mi a neve" fileban :)
De ha kell átküldöm, csinálsz biztonsági mentést, semmi veszély nincs benne. Csak kicsit nehezebben gyõzöd a tempot az AI-val :)

Danecay
Futamra aligha rögzítettek a bukósisakjához bármilyen konzolt, csak hogy pár másodpercig ilyen képet tudjanak közvetíteni, mindenféle aerodinamikai és kényelmi hátrány árán. Igen pont azért nem látni ki többnyire a magukat szimulátornak mondott játékok, MOD-ok cockpit nézetébõl, mert minden készítõ, vagy játékos, külsõ perspektíva alapján próbálja beállítani a belsõt, ami a jelek szerint nem biztos, hogy helyesen sikerül.

Totti5
2012höz van tapadás progi?

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

lac coo
Jaja. 2011-ben jobb volt a TC viszont ott a fék volt katasztrófa. Most jobb a fék de rosszabb a Tc része. Talán egyszer jó lesz mindkettõ :)

De én elfogadtam, ez ilyen, marha jókat játszok vele, csökkentett tapadással elmegy, hangulat meg csillagos ötös .

lac coo
Ez még mindig magas ! :) Nem szem magasság, ha még azt leszámoljuk ott vagyunk, hogy talán az autó orrából sem lát semmit ! És akkor képzeld hozzá mennyit lát az útból ! :) Plusz az ultraszéles látószög miatt minden dupla olyan messzinek látszik, a kormány is, azt sugallja, hogy messze van tõle, de valójában az orra elõtt van ! Hogy mennyire "távolít" a kamera jól látszik mikor beszáll és nézi a saját lábát.... Kb 5 méter magasnak látszik :)

Master91
Benne van a sisakba magába a kamera, nincs rögzítés!

Ez valóságosabb :

http://www.youtube.com/v/m3DY7HIjXMc&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Totti5
F1 2011ben hellyel közel rendben volt a TC, 2012-ben kikapcsolhatatlan lett. Kigyorsításnál ha túlnyomom akkor induljon meg a kocsi segge. 2012ben semmi nem történik, sem esõben, sem szárazon. Padló és nyíl egyenesen megy, kanyarodik. Élvezeti faktor 0a.

2011ben SPA esõben órúzs nehéz volt, simán elment a segge, csúszott, erõteljesen vissza kellett pakolni 4be-5be fékezni.

2012ben 6osba padlógázon át lehet rongyolni, meg sem mozdul az autó, tapad mint a ragasztó.

Errõl ennyi. :I

lac coo
Hát ha feje tején van a kamera , plusz a rögzítõ eszköz, akkor az minimum 20 cm !!!
Keress egy képet pont szembõl egy autóról és rájössz, hogy valóban épp hogy kilát, kis dombnál már semmit nem látnak az útból.

De ez játék, úgy állítod be ahogy kényelmes .

Danecay
t arra fel írtam, hogy gyakorlatilag Muttley szinte minden hozzászólása a TC teljes kikapcsolhatóságára téri ki, vagy itt lyukad ki végül :) Persze ez nem baj, ez az Õ vesszõparipája :) Másfelõl, azt gondolom, hogy ennél összetettebb dolog azért a vezetési élmény. Nekem nem attól élvezetes egy játék vezethetõsége, hogy gyakorlatilag szó szerint lábujj hegyen kelljen nyomkodnom a gázpedált, ahhoz, hogy ne álljon keresztbe az autó minden kanyarban kigyorsításkor, a lábujjam pedig görcsbe :)

Másfelõl a magam részérõl mindig eltúlzottnak éreztem ezt a dolgot a magukat szimulátornak nevezõ játékokban vagy azok egyes MOD-jaiban. Egy ízig-vérig mechanikus és aerodinamikai tapadásra tervezett autónak, aminek 300Km/h felett van a végsebessége és mellesleg versenyezni is kell vele, nem vagyok róla meggyõzõdve arról, hogy egy picivel óvatlanabb gázadáskor, azonnal keresztbe vagy falnak kell fordulnia. Nyilván figyelmesen kell adagolni a gázt, de nem hiszem, hogy oly módon kellene mint ha szó szerint tojásokon lépkedne az ember, mert ha nem akkor a gázút 1/8-ánál már tör is ki az autó hátulja. Kigyorsítani pedig ki kell és a kulcsszó itt a gyorsításon van, nem pedig azon, hogy fél perc alatt, több 100 méteren elérjük a gázút végét. Gondolom, az autók tervezõinek sem az a célja, hogy instabil és életveszélyes autót tervezzenek, valamilyen módon biztos kordában tartják azt a kb. 800LE-t és akkor és ott állítják rendelkezésre ahol és amikor arra valóban szükség van. Ezen felül, ne felejtsük el, hogy egy valódi pilótának, az érzékszervein keresztül, sokkal több visszajelzése van az autó viselkedésérõl, mint nekünk a monitor elõtt ülve egy darab mûanyagot (jobb esetben bõrt:) markolászva, amit a kormány ad vissza, ha egyáltalán helyesen teszi azt. Ennek fényében ha a szimulátor szót szó szerint akarjuk érteni, akkor attól mi, mezei felhasználók, még nagyon messze állunk! Persze, jól esik azt hinni vagy gondolni, hogy milyen a valóshoz közeli élményben van részünk, miközben nagyon kevesen, az F1-et illetõen pedig közülünk soha senki nem tapasztalta meg, és jó eséllyel nem is fogja megtapasztalni a valóságot.
Az alappillérre visszatérve, akkor ezek szerint, ha egy szimulátornak titulált játékban, pl. rF-ben bekapcsolom, a TC ASSIST-ot akkor annyi a vezetési élménynek és kuka az egész szimulátorságnak? Mellesleg nem is olyan rég a valódi F1-ben is használtak TC-t! Milyen vezetési élményt nyújthatott az? :)

Hasonló a véleményem az egyes belsõ vagy COCKPIT nézetekrõl is. Itt is sokszor mesterségesen vannak túlnehezítve és korlátozva a látási viszonyok. Zárt kasztnis autóknál, a lõrés szerû kilátási lehetõségre, formula autóknál, pedig a túl alacsonyra (Z-ben) helyezett kameranézetre gondolok.
Nézzük csak meg, alig több mint 2 hónap távlatából, Valtteri Bottas sisakkamerája által rögzített felvételt:
http://www.youtube.com/v/e3I8ZxbiT4Y&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

A fenébe is, a végén kiderül, hogy még a vérprofi F1-es versenyzõk is kilátnak az autóból. Még ha feltételezzük is, hogy a kamera a sisak tetején van és a valódi, pilóta által látott kép 10-15cm-el lentebb is esik, még akkor is bõven kilát, valamint ebben az esetben is érdemes szem elõtt tartani azt, hogy egy valódi pilótának azért rendelkezésére áll a fej mozgatás lehetõsége, rendelkezik perspektivikus látással, térérzékeléssel, és a többi receptoraitól érkezõ információk összességével, amikkel a kedves, otthon a monitor elõtt ülõ játékos nem rendelkezik, még ha azt is hiszi magáról, hogy hû de valós körülmények között játszik.
Aztán persze lehet fikázni a F1 sorozatot és hasonszõrû sz*r árkád játékokat, mert a kevésbé ráérõs játékos félnap gyakorlás nélkül is képes körbeautózni a pályán, kevésbé "szimulált" körülmények között.
Ez az én véleményem a dologgal kapcsolatban, amivel természetesen nem kell egyetérteni!
Mindenki úgy nehezíti meg a dolgát ahogy akarja! :)

ftcfan
Üdv mindenki!

F1 2013-ban lehet majd split-screen módban teljes szezont játszani? 2011-ben lehetett, de a 2012-ben kivették...

Totti5
A vezetési élmény alapillére. Ha nem jó akkor ezen nem lehet túllépni.

Danecay
Úgy látom, hogy neked a játék csak ezen hiányosságán kellene túltenned magad :)

Muttley
engem akkor fog elkezdeni érdekelni a dolog, amikor kiírják

"TCS OFF shall need significantly different driving method and controller handling"

Just do it :)

<#eljen>

Érthetõ, hogy ezt csinálják mivel megpróbálnak megfelelni minden játékos korosztály igényeinek és hát nem mindenki hordozza magában az autóversenyzõi géneket. Eladási statisztika és a profit maximalizálás fontosabb, mint a játékosok különbözõ igényei.

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Alexease
En probaltam mindent:) Volt kormanyszog es erzekenyseg is. Az allitasokkal mar nem volt olyan rossz, de azert erezheto volt, ez mar izzadsagszagu:D
Danecay
Alex,lehet meg kellene próbálnod kisebb kormányszöget beállítanod :)
© IXEMGabeo
Igen, sajna úgy fest, hogy mindenféle játékvezérlõvel gyorsabban lehet autózni mint kormánnyal, bár nem próbáltam, és a játék promózásakor arról volt szó, hogy az egyes segítségek használata, kifejezetten hátrányt jelentenek majd, de a jelek szerint ez nem így van, pedig úgy lenne a fair. Már akit érint, engem azért nem zavarnak ezek a dolgok mert nem igazán multizok. Ha adódik rá lehetõség elkörözgetek az AI ellen, a MOD-olt játék meg amúgy se igen engedné az ONLINE megpróbáltatást.

lac coo
Persze, de a fogaskerekes megoldás miatt, ennél a kormánynál alapon van egy adag holtjáték, nem is kell játékot elindítani úgy is érezni, az ékszíjasnál viszont ez sincs, sokkal kellemesebb érzés ez a része ...És pl. rázókõnél nem zörög annyira, mert nem ütõdnek a fogaskerekek egymáshoz ide-oda . :)

Alexease
Azt nem ismerem:)
De a holtjateknal azert erdemes a programot is szamitasba venni, mert ha szarul szamoljak/kuldik az adatokat, akkor lenyegtelen milyen a HW:)
lac coo
Hát azért az ékszíjas régi Thristmasteremhez képes sokszor nem olyan minimális ez a holtjáték :)

Alexease
A G-sorozat eppen azert (sokkal) jobb mint az elozoek, mert jobban megoldottak a motorikus holtjatekot (ket motor, folyamatos ellentartassal).
De attol meg fogaskerekes, vagyis van minimalis holtjatek, de az extraminimalis;) Az igazi autoban sokkal tobb van (ott felcentisek a fogaskerekek);D
Alexease
A fityegest nem ugy gondoltam, hogy kozepen nincs FFB vagy nem csinal semmit, hanem ugy, hogy ott csak nagyon minimal a kozepre huzas.
Valoszinuleg ez is kamu/egyszerusitett megoldas: egyszeruen elosztottak az eroket a kormany kozepallasa es a vege kozott. Vagy lehet hogy jol szamolja, csak szandekosan lagyitottak rajta kozepen, mert amugy is kevesen hasznalnak kormanyt es/vagy egyszerubb fajtakat, akik sokszor allando, kamu kozepre huzassal hasznaljak.
lac coo
De amugy en gondolom rosszul, hogy logitech g sorozatnal eleve van egy jo adag holtjatek az ffb ben, a konstrukvio miatt ?

lac coo
Az nem kormanyhiba, a gumi nem gyozte tapadassal azert csuszott le.Nem volt baj azzal, kar hogy jocskan konnyitettek rajta.

lac coo
Nalam annyira nem fityeg, legalabbis annyira tuti nem, hogy eszrevettem volna. Kamu affaktekkel dolgozik leginkabb, de elvezetes. Nalam rf2 amit nem tudok beallotani, rangat mint a barom. :)

Alexease
Az hogy kozepen fityeg az FFB:D
Persze, be lehet allitgatni, azert hasznalhato, de ha atulok egy normalis programbol, akkor eleg szar:)
az elején még olyanra is emlékszem itt panaszkodtam, hogy próbálok rövidet fékezni és nem fordul be a kanyarba...késõbb ez a hiba eltûnt, de akkor is picit hosszabb féktávot kellett vennem...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Nekem se volt vele bajom, csak érzem, hogy gyorsabb lehetnék, de a kormányom miatt nem tudom a maxot kihozni. És vicces, hogy billentyûzettel, aki tökéletes kört megy az jobb, mint én, aki kormánnyal megy majdnem hibátlan kört beállításoktól függetlenül. És az sem tetszik, hogy, akinél minden segítség be van nyomva az is jobb kört megy mivel könnyebb neki a segítségek által, mint én, akinél minden OFF

dr Kotász
Nálam is teljesen jól irányítható kormánnyal az F1 2012.
Danecay
Én úgy vettem észre, hogy hardware (vezérlõ) és ízlés kombinációja, hogy mennyire kormányozható. Nekem pl. semmi különös gondom nincs vele, egész pontos, közvetlen, lereagálható és játszható. Nem azt mondom, hogy ez a vezetési modell netovábbja, de szerintem egészen játszható, fõleg ahhoz képest, hogy mennyit és mennyien fikázzák. Anno a DEMO nekem sem nagyon tetszett, inkább "visszasírtam" a 2011 vezetési modelljét, de a véglegesben már sokkal jobbnak éreztem, de lehet, hogy ehez kellett az a 12(13) PATCH is, nem tudom.

lac coo
Miert mi baja a 12-esnek a kormannyal ?

szokásos beharangozó...

ugyanarra számítok, mint, ami a 2012-esnél volt. Abban reménykedek, hogy kicsit jobban kormányra szabták, mint a 12-est...

zzeN
"Overall F1 2013 has 10 iconic world champions within F1 Classics including Nigel Mansell, Alain Prost and Michael Schumacher. Between those and the 5 F1 2013 champions they’ve won an incredible 29 World Driver’s Championships between them.

1980s (F1 2013 and F1 2013: Classic Edition)
1980 Williams FW07B - Alan Jones & Alain Prost
1986 Team Lotus 98T - Mario Andretti & Emerson Fittipaldi
1988 Ferrari F1-87/88C - Gerhard Berger & Michael Schumacher
1988 Team Lotus 100T - Satoru Nakajima & Mika Hakkinen
1988 Williams FW12 - Nigel Mansell & Damon Hill

1990s (F1 2013: Classic Edition only)
1992 Ferrari F92 A - Jean Alesi & TBA
1992 Williams FW14B - Nigel Mansell & David Coulthard
1996 Ferrari F310 - Michael Schumacher & Gerhard Berger
1996 Williams FW18 - Damon Hill & Jacques Villeneuve
1999 Ferrari F399 - Eddie Irvine & Jody Scheckter
1999 Williams FW21 - TBA & Alain Prost

You’ll be able to race all of these on Brands Hatch and Circuit De Jerez, those who get their hands on the Classic Edition will also have Imola and Estoril to test their skills on!"

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

baaka
<#eljen>
http://www.youtube.com/v/wOkxfpAm40A&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

hello mindenki

ps3 f1 2012 játéknál a beállítás menüben nem látja a g25 öt, nem is tudom a kormánybeállításokat elõhívni.tud vki esetleg vmi infót dobni, hogy mi lehet a probléma?többi játéknál mûködik.
elõre is köszönöm
Szerkesztettem is, de akármilyen drasztikus különbséget is csináltam a versenyzõk között, nem változik.
Amúgy a 2010-es játékhoz nincs valami erõsorrend mod? Kerestem és találtam is ilyen true AI cuccokat, de semmi közük a valódi sorrendhez. Vettel rendszeresen 5-6. helyen van, az élen meg Force Indiák, meg Reanult-k is simán zúznak. Ez elég illúzióromboló.
Végül is egy próbát megér. De még egy óra, mire hazaérek, addig nem tudom kipróbálni.
[HUN]FaTaL
Dehogynem, csak normális lejátszót kell használni, amiben benne vannak a codecek, nem mindenféle gány codeccsomagot telepíteni. :) (Lejátszónak: MPC-HC, VLC)

http://goo.gl/gd6Zi5

Ha arra gondolsz, hogy blokkolja-e, akkor nem.
a.carkey
Tûzfal?

A medve nem játék.

Uninstalláljam a kodekjeimet?! Dehát akkor semmit nem tudok majd lejátszani, nem hiszem, hogy ez jó ötlet.
Danecay
Esetleg valamilyen codec csomag is okozhatja. Ha van ilyened telepítve, uninstalláld!

Sziasztok!

Most próbáltam ki a 2011-es játékot de az indításkor a videó után csak fekete képernyõt kapok. Nem fagy le a gép, nem omlik össze a program, feladatkezelõvel is megnéztem. Egyszerûen csak fekete képernyõ és gondolkozik a gép, de sosem fejezi be. Erre van valami megoldás? Hiába kerestem külföldi oldalakon is, semmit nem találok rá.
Alexease
G25-m van, a driverben fix 900 fokon hasznalom, amit nem szeretek allitgatni, normalis programokban lehet allitani. Az F1 2012-ben is, de valahogy megsem jo.
Igazabol nem az FFB erejevel van a gondom, az teljesen jo. Az volt a gond, hogy kozepallasban „fityeg” a kormany, nagyon keves rajta az ero.
Valszeg a kontrolleresek vagy az egyszerubb kormanyosok miatt valszeg nem linearis az nyomatekatvitel, igy kozepen szanekosan kevesebb erot adnak at.

A kormanyelforgatas linearis barmilyen szogben (beallithato) de a csatolt ero a kozepetol felfele mutato parabola.

Gondolm azoknak akik 180 esetleg max 360 fokos kormannyal toljak, nagyon durva lenne kozepen az erzes, ezert vettek lejjebb az erzekenyseget. Remelem ez majd lehet allitani (kicsir ra az esely:/).

A problema ott van, hogy egy F1-es auto kormanyszoge boven 500 fok felett van (nem 180-as arkad:P), es a jatekban erzesre mintha 180-ra hangoltak volna a kormayeroket;)
Danecay
Ezen mindig csodálkoztam! Ha jól rémlik nálad játékban maxra, profilerben pedig 100% fölé húzva (140%)is gyenge volt a force. Nálam a játékban a 0-nál egy fokozattal van magasabbra állítva, de nemrég már a profiler-ben vettem még visszább, mert a játékban már csak kikapcsolni tudtam volna :) Igaz nekem csak egy DFPro-m van de játékban még a fenti beállítások mellett is olyan FFB van, hogy egy 50% futam végére lever a víz :) Érdekes, hogy milyen különbségek vannak az egyes vezérlõk között és az, hogy egyesek szerint az F1 2012-nek van a legrosszabb kezelhetõsége a megjelent részek közül A DEMO-ban valóban furcsa volt, alulkormányzott volt meg mittudomén, de jelen állapotában szerintem egész kezelhetõ, igaz kijött rá idõközben 12-13 javítás :)

Master91
TC-t mindig közepesen hagyom ( azt hiszem ez volt a szint neve ) , mert billentyûzettel tolom :D
lac coo
Én jól elvagyok, nincs nagy ffb, inkább csak effektek vannak, de hihetõ, viszont gumihõ, kopás, benzin az mind mind nagyon jól mûködik. Sok 50-100 %-os versenyt tolok vele .

Alexease
Vagy a tobbseg igenye miatt engine szinten van bedrotozva valami, es nem lehet megoldani; vagy amit irtal, a menukbol teljesen kikapcsolva is tudjak majd hasznalni, elhigyek, ez most valodi es nehez;D

Mivel az elozo nem volt annyira rossz (leszamitva a kormanyzast es az FFB-t:P), ezt is valszeg megveszem, egyreszt a regi autok miatt (az mindig jobb erzest ad vissza, ha nem gagyizzak el), es talan javitottak rajta valamit.

En mar a 2012-vel is el lettem volna. OK, van benne egy kis TC, de hat ez ilyen, inkabb az FFB idegesitett:/
lac coo
Ez így van, de mond már meg mi a fenének nem lehet kikapcsolni a TC-t ....
Attól a sok millió úgy sem használná ....elférne. Bár ott van a lámaságifaktor, hogy mindent kikapcsolva nem lehet közlekedni vele, mekkora egy szar játék ez .....)