21775

| Codemasters | Formula1-Game | Facebook | Twitter | Flickr | Codies Forum | Modok | Setup segédlet [1] [2] | Magyar kézikönyv |
| Hungarian SimWorld | VirtualR | RaceSimCentral | DrivingItalia | NoGrip | BSimRacing | F1 2010 OFF/Warez |
-
Feldobni..mivel ????
Minden benne van... -
Az új Francia pálya egész jó, bár az elején a színkavalkádban eltévedtem. Időmérőn kaptak fél mp-t, aztán a futamon jót meccseltünk Vettel-el. Jó kis játék amúgy, a kötelezőt hozta a Codi, de ezen kívül semmi lelke a játéknak. Annyi mindennel fel lehetne még dobni. -
nem tudom volt-e mar ilyen olcso steamen, hatha valakit erdekel.
-70%54,99€
16,49€ -
Amergin #20452 Muszáj ezt megosztanom. Karrier módban 95%-on nyomom most épp: ez az orosz verseny nem semmi volt.
Az autóm bár sokat fejlődött, még mindig csak a 4. legjobb nem sokkal lemaradva a Red Bull mögött.
4. helyről indulok két kiállásos taktikával. Fullos tankkal indulok, van +3 köröm! A célegyenes utáni félköríves kanyar végén sikerül befurakodni az élre, de itt már komoly nyomás alatt vagyok, mert bizony gyorsabbak nálam...
Mindegy. Megteszem, amit tudok: dús üzemanyaggal tudom tartani őket de az fogy, ahogy a gumim is (hiper lágyon vagyok, mint a többiek). Mikor már csak fél körös plusz üzemanyagom van taktikát váltok: a két DRS zónában dús üzemanyag, utána szegényített ott, ahol nem tudnak előzni. Persze minden DRS zónában támadnak, de kitartok. A 13. körben kiállok kereket cserélni, de Vettel előtte ment ki két körrel, így meg tudta nyomni és mire visszajöttem előttem volt, meg Magnussen is a csapattársam.
Autózgatok a harmadik helyen és látom, hogy a többi rivális mind mögém jön vissza: király!
De kezdődik minden előlről: bizony gyorsabbak, így állandóan támadnak. A két merci, Riccardo, Räikkönen...
Ezzel a spórolós-dúsított üzemanyagos taktikával sikerül tartani őket. Telik az idő, jön a második kiállás a 33. körben. Siker, mert ugyanoda jöttem vissza ismét: a 3. vagyok. Már elkönyveltem, hogy ez így is marad, ám Vettel és köztem elkezd csökkenni a távolság! Közbe látom Magnussen nem akar kijönni az élről, úgy látszik egy kiállásos taktikán van.
Nyomom neki ahogy tudom, de a fél körös üzemanyag többletet azért tartanom kell, mert hátulról sem múlt el a veszély.
Közben már itt vannak a lekörözések is... az 51. körben DRS távolságba kerülök Vettelthez és megelőzöm!
Magnussen 3 mp-re van, nyomom neki, mint állat. Az utolsó körben sikerül megelőzni, de majdnem visszaelőz OMG!
Végül begyötröm az autót és megnyerem a versenyt.
Ez egy hihetetlen futam volt!
Kép
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2019.02.04. 21:10:47 -
Amergin #20451 Időfutamoknál mi a véleményetek a "lehetetlen" időkről? Az olyanokról, amik úgy elsők, hogy 2 mp-cel jobbak a másodiknál meg az alap beállításokkal futották meg őket?
Szerintem nyilvánvaló csalás, de hogy csinálhatták és miért nem törlik az ilyet? Jó lenne, ha vissza is lehetne nézni belülről ezeket. -
Amergin #20450 Igen, az tényleg nehéz, mint a városi pályák általában. Mondjuk ennek ellentmond, hogy most lettem második Szingapúrban a Haas-szal 90-es nehézségen 
Ezért az orosz pályán már 95-ön megyek, hogy picit "reálisabb" legyen
Nehezebb is jóval...
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2019.02.04. 00:15:44 -
Fú, ez az Azerbajdzsán moslék egy pálya, egyetlen értékelhető része van. Most Barcelonában vertem őket 1 másodperccel, erre a futamon eső. :D Ott meg majd agybajt kaptam, mondjuk lehet az lesz az oka, hogy eddig csak 2 futamon mentem esőben. :D -
:))
A valóságban a 95kg. :) ..hiszen tavaly sem tankolták ki a 105kg-t...bizonyos pályákon igen, de összességében nem, tehát az ő szimulációik szerint a kevesebb a jobb.
A játékban sztem a 105kg. Egyfelől mert a versenyzők jobban vitorláznak, másfelől meg élvezetesebb. Attól hogy egy mérnök kiszámolja hogy a spórolás eredményesebb..és így is van. A versenyzőnek az a jobb ha kicsit többet tudja élvezni. -
Amergin #20447 Tegyük fel, hogy 100kg üzemanyag elég a pályához (tegnap Spa-ban ez volt a helyzet nálam).
Azon gondolkodtam, hogy melyik esetben gyorsabb az ember (egy teljes futam idejét tekintve):
1. 95 kg üzemanyaggal indulok el és spórolós módban szegényített üzemanyaggal vezetek, így a gumik is tovább bírják. Persze lehet, hogy az elején visszaesem, mert könnyebben megelőznek így.
2. 105 kg-al indulok és nyomom neki, ahogy a csövön kifér, amíg el nem használom a többlet üzemanyagot, így könnyebben tudok előzni is.
Valószínűleg a boxkiállások számában/üzemezésében is eltérő megközelítést kell alkalmazni a fenti két esetben...
Szerintetek melyikkel érek be hamarabb a célba?
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2019.01.31. 13:12:21 -
Amergin #20446 Sikerült!
A francia nagydíj. Szinte végig vezettem, Vettelt 2,5 mp-cel sikerült csak megverni.
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2019.01.25. 18:48:20 -
Amergin #20445 Hát szerintem is Monaco kb. mindenkinél ott van a TOP 3-ban nehézség szempontjából, pláne esőben.
A mazochisták persze billentyűzetről nyomják ott is.
A karrier módot azért indítottam, hogy majd később egy Ferrariba ülhessek, ám időközben átértékeltem a dolgot.
Nem akarok "beülni a készbe" és kitúrni onnan Vettelt vagy Raikönent, hanem ellenük versenyezve akarok nyerni! És persze egy közepes csapatot is (nem a leggyengébbet!) jó lenne felhozni a TOP 3 csapat szintjére, na én most már inkább ebben látom a kihívást. Pl. Haas-szal felnőni a nagyok mellé és úgy behúzni a VB címet.
Ha meg már ez is meg van olyan 85%-on, akkor emelni 90-re, vagy 100-ra, vagy "ameddig csak kell"
hogy kihívás legyen!
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2019.01.24. 19:59:46 -
szerintem érezni mindent, semmi baj vele, én bevallom őszintén monaco, főleg esőben iszonyat nehéz ..nekem .. :) -
unrealnoise #20443 Igazából monaco megy, mert én pole-ból indultam (már nem is tudom mennyin használtam az AI-t, 90 körül...), valahogy sikerült sok gyaksi után egy jó kört összerakni, aztán futamon próbáltam azt a minél kevesebbszer kiállós taktikát, amit monacoban előszeretettel használnak, hát nem jött be (mert mint mondtam, vagy 5x állt ki az AI, aztán össze is törtem magam, hagytam a picsába), de ami még persze nyilvánvaló, hogy konstans nagyon jó köröket hozni ott azért elég nehéz. és ebben nem segít az sem, hogy hiába tök jó a játék, sajnos azért fizikában, visszajelzések terén nem tartozik a legjobbak közé, így nem is érzem annyira a járgányokat, bár az tény, hogy a mostani rész jobb ilyen szempontból, mint a korábbiak.
Majd lehet újra nekiesek, nem tudom, mert amúgy nagyon fun és jó...
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2019.01.24. 16:31:48 -
Amergin #20442 Sajnos Monaco nekem se megy, van ilyen.
Haas-szal tök utolsó voltam minden szabadedzésen, a versenyre meg heavy rain-t mondott, szóval hagytam a francba az egészet, nem akartam 78 körön keresztül folyamatosan szopni.
Leszimuláltam a versenyt és a 16. lettem. Ami nem megy ne erőltessük.
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2019.01.24. 14:33:24 -
unrealnoise #20441 Sajnos nekem ez nem megy annyira. Túl sokat kell gyaksizni ahhoz hogy konstans jó időket menjek ezzel, de hát ilyen az F1... Meg az AI is néha érthetetlen, a umikopás néha közelében nincs a valóságnak, Monacoban majd 5x állt k az AI száraz futamon, mintha csupán az alapján kopna a gumi, hogy mennyi kanyar van a pályán :D Persze nekem is meg lett zabálva a gumi, de vicc volt az a futam, hagytam is a fenébe.
Igazából emiatt szerintem az ideit meg sem veszem. Nagyon jó lenne, ha lenne F3, etc is a játékban, azzal tolnám szerintem, mint az állat. :D -
Amergin #20440 Ismeretlen driver...
Karrierben a Williamsnél kezdtem, most már a Haasnál vagyok és Kanadában végre összejött a 3. hely!
-
Egész jó a játék, most 60%-ról felraktam 80%-ra a AI-t, így már csak olyan 3 tizeddel verem őket, még össze kell szokni a kontrollerrel. Viszont az AI hol nagyon jól, hol nagyon buta. 3. vagyok, kiesik Hamilton az 1. helyről, elszáll a motorja és a 2. Vettel nem hogy kikerülné, simán belerongyol, aztán kiesnek mind a ketten. :D Néhol lökdösnek...
Utoljára szerkesztette: adam46, 2019.01.21. 22:37:47 -
Szerintem meg.... -
Amergin #20437 Eddig elkerültem az esőt, de most szembe fogok vele kerülni úgy néz ki.
Hol máshol, mint Monacoban
A kvalifikációra még dry-t mond, de a race-re már heavy rain az előrejelzés.
Ha így lesz akkor a száraz gumival megy az időmérő, de a verseny egyből esőben indul. Ilyenkor megengedett az esőgumival kezdeni? (Parc fermé be van kapcsolva). -
Amergin #20436 Köszönöm! Királyság.
Én nem vagyok egy nagy sofőr, de a 80%-ot gyengének találtam, a 90-et viszont már erősnek, szóval nekem a 85% lesz a legjobb úgy néz ki. Nekem így élvezetes.
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2019.01.18. 18:15:01 -
Minden hétvége minden session-je között lehet állítani, de csak amíg a töltőképernyőn vagy. Ha már elkezdődött, akkor lépj ki a főmenübe, töltsd vissza az állást és közben megjelenik az opció. -
Igen, elvileg minden nagydíj kezdetekor lehet. -
Mikor tölti be a pályát kiírja mit kell nyomni az opciókhoz, azt hiszem TAB a default bill. -
Amergin #20432 A karrier nehézség beállítását lehet menet közben változtatni? Vagy legalább egy szezon után állítani rajta?
Túl könnyűre állítottam, jó lenne picit nehezíteni rajta, de már Azerbajdzsánnál járok...jó lenne nem újrakezdeni. -
Mert az egész F1 olyan qva profi lett..megtehetik, élről kell rajtolni, aztán kicsit elnyúlni, hogy legyen játék a DRS szakaszra 3kör után, és akkor lehet játszani a 2mp-vel..sokáig nem maradnak ennyire közel ha nem tudnak előzni...aztán mehet a spórolás.
Meg tudom érteni azokat akik ez miatt sarazzák az F1-t, bár én spec simán függő vagyok ezzel együtt is. -
Vezetés kérdése...Egy pár méterrel előbb lelép a gázról, időt alig veszít de folyamatosan egyre több üzemanyagot spóról ..
Nálam általában normálon is egy ici pici megmarad, tudok spórolni ... -
Timbu #20429 Ameddig annyit tankolhattak, amennyit akartak, addig sem tankolták annyira meg az autókat, hogy végig a leggyorsabb motorbeállítással menjenek. Egy-egy plusz liter üzemanyaggal elég sok időt lehet veszteni.
A Red Bull is azért (is) volt olyan erős a régi Renault motorokkal, mert azoknak jobb volt a fogyasztása, kevesebb üzemanyaggal indulhattak így a verseny elején jókora előnyt ki tudtak alakítani. (Hiába volt teljesítményben akkor is gyengébb a Renault.)
Attól meg még, hogy más is panaszkodik rá, ez nem bug :)
Azt mutatja, hogy ha a teljes verseny alatt normál beállításon hagyod a motort, akkor nem lesz elég az üzemanyag. -
unrealnoise #20428 Mondjuk ez logikus is, azaz naná, hogy jobb a pontosan kiszámolt, vagy kicsit spórolósabb, mint hogy +10 liter üzemanyagot cipelgessen pluszban a futam majd 100%-ában, persze ez nyilván nem lenne végig +10 liter, hiszen ha erősen fogyasztaná, akkor egyre kevésbé hátráltatná a plusz súly, de a lényeg akkor is, hogy plusz súly, sokáig. :D (Ugye ha lenne futam közben tankolás, "teljesen más" lenne a helyzet. :)
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2019.01.05. 15:39:45 -
egyszer azt olvastam valamelyik mérnöktöl, hogy szinte mindig elméletileg picivel kevesebb benzinnel indulnak neki mint kellene, mert úgy végül is gyorsabban érnek végig, komplett versenyt nézve .... -
egy 'bug' amit igazol a valóság,..hiába brutál hatékony az ICE az F1-ben..állítólag 2 litert fogyasztanának a polgári autók ilyen hatékonyság mellett. De ettől még qva sokat esznek :)) -
Én mentem nem egy versenyt, nem karrierben ,semmi baj nem volt vele ....Kivéve, hogy sokat szik az autó, mindig a legrosszabbkor kell visszetekernem :)) -
unrealnoise #20424 Lehet azt, de attól tény, hogy a valóságban is van ilyen. Nyilván nem tudom, hogy melyik pályán mennyit enne egy-egy jármű, pláne, hogy ez függ attól is, ki mit tud menni vele, és hogyan. -
Amergin #20423 bug, amit a megjelenés óta nem javítottak ki... -
Mostani event is odab-sz, szakad kopott gumival 5 kör Ferrari 312T-vel ...Elég jól adja :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2019.01.05. 12:09:11 -
unrealnoise #20421 Semmit, van a valóságban is olyan futam, ahol spórolósra veszi a figurát mindenki, mert egyszerűen ott többet fogyaszt a járgány. Van ahol meg szabadabban lehet ész nélkül nyomni...
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2019.01.05. 09:57:10 -
Több nem fér bele spórolni kell ! ;)
-
Amergin #20419 kép -
Amergin #20418 Bocs még egy noob kérdés: karriert most kezdtem és Ausztráliában alapból -4 körös üzemanyaggal indulok a rajtnál. Nem tudom feljebb állítani az üzemanyagot, nem engedi, annyi a max. Írja is hogy 54 körre lesz elég. Na de 58 körös a verseny!
Miért?
Mit rontok el?
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2019.01.05. 09:24:04 -
Amergin #20417 OK, rájöttem, hogy nem jó a kérdés, mert nem menti így külön...
Akkor: hogyan lehet steam workshopba feltölteni saját alkotású car setupot? -
Amergin #20416 Tudja valaki, hogy hová mentődnek le a car setupok, amiket elmentünk (helyileg melyik könyvtárba)?