21775
  • lac coo
    Feldobni..mivel ????
    Minden benne van...
  • adam46
    Az új Francia pálya egész jó, bár az elején a színkavalkádban eltévedtem. Időmérőn kaptak fél mp-t, aztán a futamon jót meccseltünk Vettel-el. Jó kis játék amúgy, a kötelezőt hozta a Codi, de ezen kívül semmi lelke a játéknak. Annyi mindennel fel lehetne még dobni.
  • alma2
    nem tudom volt-e mar ilyen olcso steamen, hatha valakit erdekel.

-70%54,99€
    16,49€
  • Amergin
    Muszáj ezt megosztanom. Karrier módban 95%-on nyomom most épp: ez az orosz verseny nem semmi volt.
    Az autóm bár sokat fejlődött, még mindig csak a 4. legjobb nem sokkal lemaradva a Red Bull mögött.
    4. helyről indulok két kiállásos taktikával. Fullos tankkal indulok, van +3 köröm! A célegyenes utáni félköríves kanyar végén sikerül befurakodni az élre, de itt már komoly nyomás alatt vagyok, mert bizony gyorsabbak nálam...
    Mindegy. Megteszem, amit tudok: dús üzemanyaggal tudom tartani őket de az fogy, ahogy a gumim is (hiper lágyon vagyok, mint a többiek). Mikor már csak fél körös plusz üzemanyagom van taktikát váltok: a két DRS zónában dús üzemanyag, utána szegényített ott, ahol nem tudnak előzni. Persze minden DRS zónában támadnak, de kitartok. A 13. körben kiállok kereket cserélni, de Vettel előtte ment ki két körrel, így meg tudta nyomni és mire visszajöttem előttem volt, meg Magnussen is a csapattársam.
    Autózgatok a harmadik helyen és látom, hogy a többi rivális mind mögém jön vissza: király!
    De kezdődik minden előlről: bizony gyorsabbak, így állandóan támadnak. A két merci, Riccardo, Räikkönen...
    Ezzel a spórolós-dúsított üzemanyagos taktikával sikerül tartani őket. Telik az idő, jön a második kiállás a 33. körben. Siker, mert ugyanoda jöttem vissza ismét: a 3. vagyok. Már elkönyveltem, hogy ez így is marad, ám Vettel és köztem elkezd csökkenni a távolság! Közbe látom Magnussen nem akar kijönni az élről, úgy látszik egy kiállásos taktikán van.
    Nyomom neki ahogy tudom, de a fél körös üzemanyag többletet azért tartanom kell, mert hátulról sem múlt el a veszély.
    Közben már itt vannak a lekörözések is... az 51. körben DRS távolságba kerülök Vettelthez és megelőzöm!
    Magnussen 3 mp-re van, nyomom neki, mint állat. Az utolsó körben sikerül megelőzni, de majdnem visszaelőz OMG!
    Végül begyötröm az autót és megnyerem a versenyt.
    Ez egy hihetetlen futam volt!
    Kép
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2019.02.04. 21:10:47
  • Amergin
    Időfutamoknál mi a véleményetek a "lehetetlen" időkről? Az olyanokról, amik úgy elsők, hogy 2 mp-cel jobbak a másodiknál meg az alap beállításokkal futották meg őket?
    Szerintem nyilvánvaló csalás, de hogy csinálhatták és miért nem törlik az ilyet? Jó lenne, ha vissza is lehetne nézni belülről ezeket.
  • Amergin
    Igen, az tényleg nehéz, mint a városi pályák általában. Mondjuk ennek ellentmond, hogy most lettem második Szingapúrban a Haas-szal 90-es nehézségen
    Ezért az orosz pályán már 95-ön megyek, hogy picit "reálisabb" legyen
    Nehezebb is jóval...
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2019.02.04. 00:15:44
  • adam46
    Fú, ez az Azerbajdzsán moslék egy pálya, egyetlen értékelhető része van. Most Barcelonában vertem őket 1 másodperccel, erre a futamon eső. :D Ott meg majd agybajt kaptam, mondjuk lehet az lesz az oka, hogy eddig csak 2 futamon mentem esőben. :D
  • b-type
    :))
    A valóságban a 95kg. :) ..hiszen tavaly sem tankolták ki a 105kg-t...bizonyos pályákon igen, de összességében nem, tehát az ő szimulációik szerint a kevesebb a jobb.
    A játékban sztem a 105kg. Egyfelől mert a versenyzők jobban vitorláznak, másfelől meg élvezetesebb. Attól hogy egy mérnök kiszámolja hogy a spórolás eredményesebb..és így is van. A versenyzőnek az a jobb ha kicsit többet tudja élvezni.
  • Amergin
    Tegyük fel, hogy 100kg üzemanyag elég a pályához (tegnap Spa-ban ez volt a helyzet nálam).
    Azon gondolkodtam, hogy melyik esetben gyorsabb az ember (egy teljes futam idejét tekintve):
    1. 95 kg üzemanyaggal indulok el és spórolós módban szegényített üzemanyaggal vezetek, így a gumik is tovább bírják. Persze lehet, hogy az elején visszaesem, mert könnyebben megelőznek így.
    2. 105 kg-al indulok és nyomom neki, ahogy a csövön kifér, amíg el nem használom a többlet üzemanyagot, így könnyebben tudok előzni is.
    Valószínűleg a boxkiállások számában/üzemezésében is eltérő megközelítést kell alkalmazni a fenti két esetben...
    Szerintetek melyikkel érek be hamarabb a célba?
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2019.01.31. 13:12:21
  • Amergin
    Sikerült!
    A francia nagydíj. Szinte végig vezettem, Vettelt 2,5 mp-cel sikerült csak megverni.
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2019.01.25. 18:48:20
  • Amergin
    Hát szerintem is Monaco kb. mindenkinél ott van a TOP 3-ban nehézség szempontjából, pláne esőben.
    A mazochisták persze billentyűzetről nyomják ott is.
    A karrier módot azért indítottam, hogy majd később egy Ferrariba ülhessek, ám időközben átértékeltem a dolgot.
    Nem akarok "beülni a készbe" és kitúrni onnan Vettelt vagy Raikönent, hanem ellenük versenyezve akarok nyerni! És persze egy közepes csapatot is (nem a leggyengébbet!) jó lenne felhozni a TOP 3 csapat szintjére, na én most már inkább ebben látom a kihívást. Pl. Haas-szal felnőni a nagyok mellé és úgy behúzni a VB címet.
    Ha meg már ez is meg van olyan 85%-on, akkor emelni 90-re, vagy 100-ra, vagy "ameddig csak kell" hogy kihívás legyen!

Utoljára szerkesztette: Amergin, 2019.01.24. 19:59:46
  • lac coo
    szerintem érezni mindent, semmi baj vele, én bevallom őszintén monaco, főleg esőben iszonyat nehéz ..nekem .. :)
  • unrealnoise
    Igazából monaco megy, mert én pole-ból indultam (már nem is tudom mennyin használtam az AI-t, 90 körül...), valahogy sikerült sok gyaksi után egy jó kört összerakni, aztán futamon próbáltam azt a minél kevesebbszer kiállós taktikát, amit monacoban előszeretettel használnak, hát nem jött be (mert mint mondtam, vagy 5x állt ki az AI, aztán össze is törtem magam, hagytam a picsába), de ami még persze nyilvánvaló, hogy konstans nagyon jó köröket hozni ott azért elég nehéz. és ebben nem segít az sem, hogy hiába tök jó a játék, sajnos azért fizikában, visszajelzések terén nem tartozik a legjobbak közé, így nem is érzem annyira a járgányokat, bár az tény, hogy a mostani rész jobb ilyen szempontból, mint a korábbiak.

Majd lehet újra nekiesek, nem tudom, mert amúgy nagyon fun és jó...
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2019.01.24. 16:31:48
  • Amergin
    Sajnos Monaco nekem se megy, van ilyen.
    Haas-szal tök utolsó voltam minden szabadedzésen, a versenyre meg heavy rain-t mondott, szóval hagytam a francba az egészet, nem akartam 78 körön keresztül folyamatosan szopni.
    Leszimuláltam a versenyt és a 16. lettem. Ami nem megy ne erőltessük.
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2019.01.24. 14:33:24
  • unrealnoise
    Sajnos nekem ez nem megy annyira. Túl sokat kell gyaksizni ahhoz hogy konstans jó időket menjek ezzel, de hát ilyen az F1... Meg az AI is néha érthetetlen, a umikopás néha közelében nincs a valóságnak, Monacoban majd 5x állt k az AI száraz futamon, mintha csupán az alapján kopna a gumi, hogy mennyi kanyar van a pályán :D Persze nekem is meg lett zabálva a gumi, de vicc volt az a futam, hagytam is a fenébe.

Igazából emiatt szerintem az ideit meg sem veszem. Nagyon jó lenne, ha lenne F3, etc is a játékban, azzal tolnám szerintem, mint az állat. :D
  • Amergin
    Ismeretlen driver...
    Karrierben a Williamsnél kezdtem, most már a Haasnál vagyok és Kanadában végre összejött a 3. hely!
  • adam46
    Egész jó a játék, most 60%-ról felraktam 80%-ra a AI-t, így már csak olyan 3 tizeddel verem őket, még össze kell szokni a kontrollerrel. Viszont az AI hol nagyon jól, hol nagyon buta. 3. vagyok, kiesik Hamilton az 1. helyről, elszáll a motorja és a 2. Vettel nem hogy kikerülné, simán belerongyol, aztán kiesnek mind a ketten. :D Néhol lökdösnek...
    Utoljára szerkesztette: adam46, 2019.01.21. 22:37:47
  • lac coo
    Szerintem meg....
  • Amergin
    Eddig elkerültem az esőt, de most szembe fogok vele kerülni úgy néz ki.
    Hol máshol, mint Monacoban
    A kvalifikációra még dry-t mond, de a race-re már heavy rain az előrejelzés.
    Ha így lesz akkor a száraz gumival megy az időmérő, de a verseny egyből esőben indul. Ilyenkor megengedett az esőgumival kezdeni? (Parc fermé be van kapcsolva).
  • Amergin
    Köszönöm! Királyság.
    Én nem vagyok egy nagy sofőr, de a 80%-ot gyengének találtam, a 90-et viszont már erősnek, szóval nekem a 85% lesz a legjobb úgy néz ki. Nekem így élvezetes.
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2019.01.18. 18:15:01
  • dr Kotász
    Minden hétvége minden session-je között lehet állítani, de csak amíg a töltőképernyőn vagy. Ha már elkezdődött, akkor lépj ki a főmenübe, töltsd vissza az állást és közben megjelenik az opció.
  • Danecay
    Igen, elvileg minden nagydíj kezdetekor lehet.
  • macleody
    Mikor tölti be a pályát kiírja mit kell nyomni az opciókhoz, azt hiszem TAB a default bill.
  • Amergin
    A karrier nehézség beállítását lehet menet közben változtatni? Vagy legalább egy szezon után állítani rajta?
    Túl könnyűre állítottam, jó lenne picit nehezíteni rajta, de már Azerbajdzsánnál járok...jó lenne nem újrakezdeni.
  • b-type
    Mert az egész F1 olyan qva profi lett..megtehetik, élről kell rajtolni, aztán kicsit elnyúlni, hogy legyen játék a DRS szakaszra 3kör után, és akkor lehet játszani a 2mp-vel..sokáig nem maradnak ennyire közel ha nem tudnak előzni...aztán mehet a spórolás.
    Meg tudom érteni azokat akik ez miatt sarazzák az F1-t, bár én spec simán függő vagyok ezzel együtt is.
  • lac coo
    Vezetés kérdése...Egy pár méterrel előbb lelép a gázról, időt alig veszít de folyamatosan egyre több üzemanyagot spóról ..
    Nálam általában normálon is egy ici pici megmarad, tudok spórolni ...
  • Timbu
    Ameddig annyit tankolhattak, amennyit akartak, addig sem tankolták annyira meg az autókat, hogy végig a leggyorsabb motorbeállítással menjenek. Egy-egy plusz liter üzemanyaggal elég sok időt lehet veszteni.
    A Red Bull is azért (is) volt olyan erős a régi Renault motorokkal, mert azoknak jobb volt a fogyasztása, kevesebb üzemanyaggal indulhattak így a verseny elején jókora előnyt ki tudtak alakítani. (Hiába volt teljesítményben akkor is gyengébb a Renault.)

Attól meg még, hogy más is panaszkodik rá, ez nem bug :)
    Azt mutatja, hogy ha a teljes verseny alatt normál beállításon hagyod a motort, akkor nem lesz elég az üzemanyag.
  • unrealnoise
    Mondjuk ez logikus is, azaz naná, hogy jobb a pontosan kiszámolt, vagy kicsit spórolósabb, mint hogy +10 liter üzemanyagot cipelgessen pluszban a futam majd 100%-ában, persze ez nyilván nem lenne végig +10 liter, hiszen ha erősen fogyasztaná, akkor egyre kevésbé hátráltatná a plusz súly, de a lényeg akkor is, hogy plusz súly, sokáig. :D (Ugye ha lenne futam közben tankolás, "teljesen más" lenne a helyzet. :)
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2019.01.05. 15:39:45
  • lac coo
    egyszer azt olvastam valamelyik mérnöktöl, hogy szinte mindig elméletileg picivel kevesebb benzinnel indulnak neki mint kellene, mert úgy végül is gyorsabban érnek végig, komplett versenyt nézve ....
  • b-type
    egy 'bug' amit igazol a valóság,..hiába brutál hatékony az ICE az F1-ben..állítólag 2 litert fogyasztanának a polgári autók ilyen hatékonyság mellett. De ettől még qva sokat esznek :))
  • lac coo
    Én mentem nem egy versenyt, nem karrierben ,semmi baj nem volt vele ....Kivéve, hogy sokat szik az autó, mindig a legrosszabbkor kell visszetekernem :))
  • unrealnoise
    Lehet azt, de attól tény, hogy a valóságban is van ilyen. Nyilván nem tudom, hogy melyik pályán mennyit enne egy-egy jármű, pláne, hogy ez függ attól is, ki mit tud menni vele, és hogyan.
  • Amergin
    bug, amit a megjelenés óta nem javítottak ki...
  • lac coo
    Mostani event is odab-sz, szakad kopott gumival 5 kör Ferrari 312T-vel ...Elég jól adja :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2019.01.05. 12:09:11
  • unrealnoise
    Semmit, van a valóságban is olyan futam, ahol spórolósra veszi a figurát mindenki, mert egyszerűen ott többet fogyaszt a járgány. Van ahol meg szabadabban lehet ész nélkül nyomni...
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2019.01.05. 09:57:10
  • lac coo
    Több nem fér bele spórolni kell ! ;)
  • Amergin
    kép
  • Amergin
    Bocs még egy noob kérdés: karriert most kezdtem és Ausztráliában alapból -4 körös üzemanyaggal indulok a rajtnál. Nem tudom feljebb állítani az üzemanyagot, nem engedi, annyi a max. Írja is hogy 54 körre lesz elég. Na de 58 körös a verseny!
    Miért?
    Mit rontok el?
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2019.01.05. 09:24:04
  • Amergin
    OK, rájöttem, hogy nem jó a kérdés, mert nem menti így külön...
    Akkor: hogyan lehet steam workshopba feltölteni saját alkotású car setupot?
  • Amergin
    Tudja valaki, hogy hová mentődnek le a car setupok, amiket elmentünk (helyileg melyik könyvtárba)?