\"Amatőr\" rallye

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csm
írni nemnehéz,azt írod amit a pilóta diktál,a lehetõ legrövidebben írd le,de úgy hogy azért vissza is bírd mondani 😊 aztán a neheze akkor van,mikor rázkódtok mint az õrült,de ne nézd el a sorokat(jó nagy betûkkel írj),tudd hogy hol jártok,milyen kanyar jön,milyen tempóval mondd , és mennyire elõre,ez pilótafüggõ.

BMW 325 iX Rallye Car :)

csm
hát ahhoz valami B-jogsival vezethetõ kisbusz kéne. akkor belefér.

Csabesz6
Nem akarok okoskodni, de sztem ez kialakul a pilóta mellett😊.
Legalábbis én mentem volna haverommal Oroszlány-Pusztavám ralira navigálni, ha lett volna pénz.

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

SimaSuna
Üdv srácok! 😊

Itinert szeretnék irni/olvasni megtanulni. van hozzá vmi segédanyag?
SuperCharger
Te milyen autóval szoktad húzni az utánfutót, ha mész versenyre? Belefér az egész szerelvény a B jogsi 3,5t limitjébe?

csm
csövezni ebben az értelemben csak az utasteret szokták. a futómûben a lengõkarok és gólyalábak meg vannak erõsítve,és a kasztnit sem árt a tornyoknál oldalirányba ill. hátrafelé megerõsíteni. nekem ez a kocsi 2 emberrel megvan 1,5 tonna,elég nagyot koppan leérkezésnél 😞

SuperCharger
A te kocsidban be van csövezve a felfüggesztés is, vagy csak az utastér? Be kell csövezni azt is, hogy az ilyen ugratásokat kibírja?

csm
aha 😄

Csabesz6
1:50nél te kérsz felszállási engedélyt?😄

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

csm
Rally

itt az évzáró versenyrõl egy rövid kis videó.

csm
hát semmisok 😄 igazából ezt át kell érezni, leírni nem lehet 😉 versenybeszámolót meg most nincskedvem írni,mert hosszú 😄

bardocz
Mesélj😄
csm
most szombaton is lesz,tökölön,kimegyek nézni,jónak ígérkezik.

csm
volt jópár,csakhát nem pörög a topic 😄

bardocz
Na,mostanság voltak versenyek?😊
csm
ígyvan,a fordulat meg kell,akkor vannak csak lovak

ladarevolution
nem olcsó dolog az biztos. olyan 2-3 misi között van az autó ára és 5misi biztos elmegy egy verseny éved alatt.

SuperCharger
Ladákról jut eszembe... valahol azt olvastam, hogy a VFTS cuccok elég drágák, és nagyon hamar el is kopnak (pár verseny), és cserélni kell õket, és hogy ennélfogva VFTS Ladát tartani végeredményben elég drága mulatság. Mennyi igaz ebbõl?
(én sajnálom is szegény Ladákat, egy magasan pörgetett Lada motor szerintem szörnyen fájdalmas hangot ad ki magából, csupa visítás, kerepelés meg csattogás)

csm
a verseny színvonalától függ,komolyabb amatõr rallyn, akármekkora király a sofõr sportlada nemsokra elég 😊

ilyen amatõr rallykon mennyire lenne esélyem egy utcai sportladával?

powered by HAVASSY motorsport Vilnius Fabrik Tuning Sport

ladarevolution
jah természetesen, egy 2101-es de csak utcán használom, Én nem versenyzek vele 😊

bardocz
Mondjuk a legbrutálabb amit hallottam eddig,az 3600 lovas metanolos dragster :-) Istenkirály hangja volt.

Ladarevolution:neked is ladád van?
Csabesz6
Jó, csak tudod egy papír nélküli, rendszám nélküli, hétvégi dunapartra lesunnyogós,bolondozós, elsõ tanulgatós autónál fontos a feltûnésmentesség.Fõleg hogy sárga😄.

Csabesz6
Nah és gondolj bele , az 1 henger, 50ccm.Ez meg sor4, 1200ccm😄.

ladarevolution
nem hangos ez... legalábbis majd kiderül, hétvégén elkészül ha minden igaz 😊

bardocz
Haverom simsonjának milyen hangja volt úristen,amikor leesett róla a kipufogó,kegyetlen volt😄
Csabesz6
Sportdobot nem akarok rá tenni, mert akkor még feltûnõbb, az meg nekem rohadtul nem hiányzik😄D.Épp elég volt, amikor le-le szakadt a leömlõ után.Azért ilyenkor a kis ezerkettesnek is akkora trottyogós bömbölése van, ...hiábba no a robbanómotor, az robbanómotor😊.
Most a kuplung utánaállítás lesz soron, mert csúszik mint az istenbarma.Fater azt mondja, hogy utána lehet állítani, ha nincs nagyon elkopva a tárcsa.Majd hétvégén meglátjuk.Jah mer ugye meg közben tolom a jogsit, ezért csak hétvégén tudok kimenni továbbra is...

bardocz
Köszi!Valami ilyesmire gondoltam.
ladarevolution
Azért nem csk "árfúrni" kell. Csinálni kell egy másikat...

kép_1
kép_2
kép_3
kép_4
kép_5

bardocz
Sportdobról jut eszembe,az dob valamit a teljesítményen,ha a dobot úgy átfúrják,hogy át lehet rajta látni?Ha érted mit mondok.Mert úgy könyebben jön ki a gáz.Vagy akkor már a legmenõbb,ha oldalra ki van vezetve egy csõ az ajtó alá/mellé,mint hotrodoknál,és nincsen dob<#idiota>
csm
lényeg hogy menjen 😊 nyisd ki a légszûrõházat,adj neki benyát,legyen rajta csak egy sportdob és máris jobban fog menni 😛

Csabesz6
én ezzel tisztában vagyok, de neki nem eza sorsa egyszerüen, na!😄

csm
áhh,nehogyazthidd 😄 komolyabb fejlesztés úgyis ottkezdõdik,h minden szétszedsz,és megcsinálsz,ergo bármilyen szar is,mindenképp nagy meló 😄

Csabesz6
😄 szegénykémet fölösleges lenne komolyabban fejleszteni...

csm
az jódolog 😊 fejleszgesd,mert mifelénk már ilyenek jönnek... 😄

Csabesz6
Tök jó volt hétvégén újra autózni, 2 hét kimaradás után.Faszák az új gyertyák😄.

csm
osztom a véleményed a külsõségekkel kapcsolatban,meg is látszik az autómon 😄 én baromira féltenék egy tiptopp külsejû kocsit,azt a pénzt inkább a többi részre költeném 😊 amúgy ez egy komoly gép,irónia nélkül tettem be,csak hogy ilyen is van 😊 EVO-kat ver Pécsen,mostanába elsõ helyezett 😊 Technikai adatokról csak annyit hogy erõs,300 lovas Bmw-vel én se félnék tõle,de még akkor is gyengébb kocsiban ülnék 😄

SuperCharger
Ezt az iróniát mire kell érteni? 😊
Hogy ez nem valami komoly járgány, mármint a profi rallihoz képest, és amatõrben még ez is komolynak számít?
Vagy hogy ez nem látszik komolynak, de valójában elég figyelemreméltó ellenfél? (mondjuk én ránézésre nem ijednék meg, ha egy 300 lóerõs 4x4 BMW-t vezetnék 😊 )

Egyébként szép, igényesen megcsinált autónak látszik. Nem is gondolnám, hogy ezzel valaki poros, göröngyös, murvás terepeknek nekivág, ahol ezerféleképpen sérülhet az a szép fényezés. Egy esetleges borulásról nem is beszélve. Én biztos nem fordítanék ennyi idõt (vagy bármennyi idõt) a külsõségekre.

csm
íme egy amatõr rallye-autó,a legkomolyabbak közül 😊

csm
igen,trélerezni kell,de akinek mûszakis versenyautója van,az se viszi lábon versenyre. WRC-k se jönnek szembe,pedig elméletileg használható utcán. verseny elõtt nem tesztelünk,itt az utcába lehet gurulgatni,de a léyneg a verseny elõtti edzésen dõl el,hogy mûködik-e a kocsi 😊

SuperCharger
Igen, sejtettem. Csak azért kérdezem, mert így viszont mindenhova utánfutón kell vinni, nem? Most nem a versenyekre gondolok, az világos, de pl. nem kell elvinni tesztelni idõnként, vagy versenyek elõtt, valami kihalt országútra, vagy erdei/mezei utakra?

csm
nincs,baromira komplikált lenne...

Csabesz6
Ha jól emlékszem, akkor nincs forgalomba helyezve, de majd õ megmondja a tutit.

SuperCharger
csm, A BMW-d közúti forgalomba van helyezve?

Csabesz6
😄 a videó végén a kölöktõl idéztem

csm
migigás? a videó? az nagy 😄

Csabesz6
Szépen kotorsz Márió!

LOL😄😄
Mennymágecibe!....ez hány gigás?OMG😄

Csabesz6
skandinavian flick😄.

bardocz
Belengeted?😊
csm
hirtelen berántod kanyarra,közbe rátaposol a fékre,és lám.... 😄 vagypedig balkanyar elõtt kicsmozdulat jobbra,aztán balra 😊Lancia