1744
"A Techno sokkal több, mint egy hangzás, vagy b.p.m. adat, ez legalább annyira egy elmeállapot, mint amennyire kultúra is!"

STAY TECHNO

• VRSDM

jobbulást
  • OrioN the S
    minden bajom van :| holnap doki...

felíratom napi 3x adagban.
  • CheAteR88 #492
    hát srácok ilyen hétvégét mindenkinek mint amilyent most nyomtunk orival:DDD
    úgy érzem magam mintha tüdőn basztak volna egy lapáttal:\:D
  • MeTaL
    kám an' pleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeééééééj
  • VRSDM
    hácé utolsó bekezdése miii :DDD (Y)

amúgy jóvolt.köszi.
  • OrioN the S
    A Techno az elektronikus tánczene egyik fajtája, amely az 1980-as évek közepe, vége fele alakult ki az Egyesült Államokban. Azon belül a Michigan-i Detroit-ban. A techno szót zenei műfaj leírásaként hivatalosan 1988-ban használták először. Manapság sok techno stílus létezik, de a sok alstílus alapjának a Detroit techno tekinthető.
    Tartalomjegyzék

Techno zenei stílus

Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét. Manapság, már mind a hangszerek szélesebb köre, mind számítógépes programok is az alkotók segítségére vannak. Ezutóbbi nagy segítségére van a műfaj sok színűségének formálásában, hiszen ezen programok, alapvető zene-technikai ismeretek, valamint tehetség birtokában, akár saját hálószobájában bárki tud egy-két hét alatt színvonalas techno zenét készíteni.

Minimal

A klasszik techno mellett egyre nagyobb teret hódított magának a minimal hangzás, a minimal techno. Legegyszerűbben talán a 'lassúsággal' lehetne jellemezni, a bpm szám jóval kevesebb (kb.: 110-130) más techno műfajoknál, valamint a minimal stílus egyik fő ismertetője az egyszerűség és a lényegretörés. A minimal hangzás egyik jeles képviselője, Richie Hawtin szerint: "a minimalizmus olyan, mint egy idejétmúlt kifejezés, azaz nem működik már. Mérleghez hasonlítható: mi szükséges, és mi nem? Csak a kellő mennyiségű információ, mert nem akarok semmit se túlmagyarázni. Mint a korai minimalisták, például John Cage, én is a tökéletes egyensúlyra törekszem. Viszont, ha túlzottan minimalista vagy, akkor senki se fogja megérteni a műveidet, sőt, nem is érdeklődnek irántuk. Mert nincs mögöttük koncepció többé."

A minimal hangzás hazánkban még nem tartozik az ismertebb és hallgatottabb stílusok közé, de a stílus képviselőinek száma egyre növekszik Magyarországon, egyre több rendezvényszervező csapatnak (pl.: Hairy, NVC) tartozik a fő tevékenységi körébe olyan összejövetelek rendezése, ahol a meghatározó műfaj már a minimal techno.

Hard Techno

A hardtechno a technonak egy olyan alfaja melyben az erőteljességé, határozottságé és a dinamizmusé a főszerep. Ebben a stílusban készült zenéknek alapjául a techno struktúrális koncepciója szolgál míg az ütemek általában gyorsabbak (145-170 bmp közt,akár 180 bpm et is elérhetik.), a dobok és basszusok azon felül, hogy akár sűrűbbnek hathatnak erőteljesebbek, ezzel már egy masszív alapot szolgáltatva a komoly és magabiztos hangzásnak, a középhangokból felépített témák "szigorú" hangulatot sugallnak és katonás rendben monoton ismétlődnek majd ezeket ugyancsak erőteljes csattogó, szitáló érces magasak fűszereznek meg. A hardtechno általános hangzása mindig erőteljes, mondhatni egy jól eltalált hardtechno zene olyan mint egy acélkockába zárt robbanóanyag mely kitörni próbál de nem tud.

A stílust mára többfelé próbálják szakítani, kinek örömére, kinek bánatára. Alapvetően egy mondjuk, hogy "jó" tulajdonsága, hogy egy jól elkészített alapra ha bármit tesznek az "jól" hangzik. Ebből kifolyólag sok producer probálkozik nem már a fő techno stílusba/hangzásba vágó hangokkal, dallamokkal. Sajnos emiatt rengeteg behatárolhatatlan mű keletkezik és egyben teszi a stílus eredeti mivoltát és jövőjét sokak számára jogosan kétessé.

A hardtechno rétegzene. Ez annyit jelent, hogy a társadalomnak csak bizonyos rétege preferálja/értékeli mint szórakozást. Erős, kemény hangzása végett az emberek többségében olyan érzéseket kelt melyeket nem tudják úgy feldolgozni mint a stílus ápolói, ezért visszataszítónak és zavarónak, néha kifejezettel tolerálhatatlannak találják az ilyen jellegű zenéket.

„Techno Scene” azaz a Techno kultúra

A Techno zenei stílus hallgatóinak növekedésével, Party-sorozatok, ruházati szokások, clubok, újságok, keltek életre, speciálisan a rajongók érdekeire irányítva. Egész életkultúra rejlik a jelenség mögött, ahol az egyes zenei al-stílusok egy új trend megjelenését eredményezhetik. A legnagyobb Techno zenei társadalmi élet Európában, azon belül Németországban található, ahol a Techno zenei stílus gyökerezik. Furcsa ellentmondás, hogy bár a műfaj az U.S.A-ban született, mégis ez a fajta zene csupán az elmúlt években tudott magának nagyobb teret hódítani a tengerentúlon. A technokultúra napjainkra mindenhol jelen van Amerikától Japánig, és csak egyik ága a zene. Sorolhatnánk a filmeket (például The Matrix), rajzfilmeket (például animékben), de már a festészetben és egyéb művészeti alkotásokban is megtalálhatóak a stílusjegyek. Azonban kétségkívül a zene a legdominánsabb mind közül.
  • OrioN the S
  • CheAteR88 #487

gigalike
  • MeTaL
    jó szám, jó nyögés. :D:D:D:D amúgy feldobja a zenét sztem
  • OrioN the S
    ez a vinnyogás kurvanagy benne :D ÉÉÉÉJJJÓÓÓÓÓÓÓÓ
  • OrioN the S
    hát gecijó volt :D csak a yardok benyőgték 5:40kor, hogy kapcsojjaki... :S
  • VRSDM
    sajnos a bulin nem tudtam ottlenni.
    de délután a csillebérci parkban ugrattam, és már akkor és ott iszonnyat brutál zenékkel meg hangerővel tesztelték a technikát.

szóval aki oda ment annak jó csörgést. tuti megőrülés lesz!!!
  • OrioN the S
    The Circus Maximus presents - NORMAFA OPEN AIR - RÁADÁS! - 2010. SZEPTEMBER 24. Péntek 21.00

Circus Maximus – Drum and bass Alakuló tér
    Sp /Circus Maximus/
    Wick
    ...Norm b2b Siet /Mameluk System/
    Weide /Mameluk System/
    Spytech & Endor & Darth Fader /Ninjabreakz/
    tba...

Fractal FM - Goa Tisztás
    Jorgi
    Sasa
    Tien
    Hruscsov
    Snag - Live act

Ninjabreakz & Blog.hu – Break & Blog bozót /breakbeat, dubstep/
    Pryus /Ninjabreakz/
    Krueger /Ninjabreakz/
    Wick – dubstep set
    Noco Cojumbo
    Nathanp (tarda)
    Nosferato (b-oldal)

NVC – Erdész ház /minimál, house, tech house/
    Beta /Hairy/
    Subotage /NVC/
    Ioda /NVC/
    Dr. Zoidberg /NVC/
    Sinko /NVC/
    Merovingi – warm up set

Noise Life – Rave fennsík
    21.00-23.00 Manipulator
    23.00-01.00 Robotrock - teljes legénységgel /Geri, Buzzlight, Rjean, Pedro/
    01.00-02.00 Sikztah /Ayra/
    02.00 Plastickids /Noise Life/ vs. Stereo Killaz /Noise Life/

Időpont:
    2010. Szeptember 24. Péntek 21.00

Helyszín:
    Normafa – Csillebérc Szabadidő- és Ifjúsági Központ
    H-1121 Budapest, Konkoly Thege Miklós út 21.

Jegyek:
    Csak a helyszínen:
    21.00 - 0.00-ig: 1000 huf
    0.00-tól: 1500 huf

Megközelíthetőség:

Normafa Party busz:
    A Moszkva térről (Várfok utca) a 90-es busz megállójából:
    23.00, 23.30, 0,00, 0.30, 01.00, 01.30, 02.00, 02.30, 03.00
    A party busz 200 forint!

Tömegközlekedés:
    90-es buszokkal: a Moszkva térről (Várfok utca): 22.01, 22.21, 22.41, 23.01, 23.21, 23.45 - Csillebérc, Magas út megállóig, onnan 1 perc séta!
    90 A jelzésű buszokkal: a Moszkva térről (Várfok utca): 22.11, 22.31, 22.51, 23.11, 23.31 – A Normafa végállomásig, onnan kövesd a nyilakat – 10 perc séta!
    990-es éjszakai busszal: Moszkva térről: 0.18, 1.18, 2.18, 3.18, 4.18 Normafáig, onnan 10 perc séta!

Gépjárművel:
    Déli pu. – Nagyenyed utca – Istenhegyi út – Eötvös út – Konkoly Thege Miklós út útvonalon

Normafa Mini Taxi:
    Moszkva tér – Normafa útvonalon fix, kedvező: 1990 forintos áron. Hívd a Mini Mobil-t a 06.1.333.2222 számon. A ’999’-es kód bemondásával Budapest bármely pontjáról a legkedvezőbb tarifával juthatsz el a Normafára!

Látvány:
    Kerek Erdő, Vj Enikő, Keep Watching, Illuvision, Desire’, Laser Circus, Tűzfészek, Tele-Szubjektív

Italakció:
    Bomba! + Bols vodka (a rendezvény egész ideje alatt)
  • VRSDM
    tuti vágjátok de jó napsütéses hétvégés délutános ;)
  • CheAteR88 #480
    nah ezt sehol sem találtam:\
  • OrioN the S
    1 hónap.
  • CheAteR88 #478
    az még odébb van mire kész lesz szerintem:)
    igaz csask oda kéne úsztatni már meg összekapcsolni:D
  • OrioN the S
    aszittem az új a38-on lesz má :\
  • CheAteR88 #476
    A Hi!Fly bemutatja: KAROTTE ÚJRA BUDAPESTEN!

A januári, Olof Palme házban megrendezett parti után már másnaptól fogva azon járt a teljes Hi!Fly legénység esze, hogy ezt a fantasztikus műsort illene megismételni, illetve túlszárnyalni belátható időn belül. Szerencsére nem csak mi, hanem Karotte és ügynöksége is teljes támogatásáról biztosított bennünket, így semmi akadálya nem volt, hogy a legendás debütáló est után újra vendégül láthassuk Őt Budapesten. A helyszín ezúttal a felújított Merlin lesz, ahol ezen az estén a Hi!Fly első születésnapját ünnepeljük! Már egy éve, hogy Kabale und Liebe megnyitotta külföldi vendégeink sorát, és azóta jópár hatalmas, kézfelrakásokban gazdag éjszakán vagyunk együtt túl Veletek. Legyen hát ez a parti ünnep mindannyiunk számára, Karotte négyórás szettje vélhetően megfelelő aláfestése lesz a nemes alkalomnak! További részletekkel hamarosan jelentkezünk!

A Hi!Fly bemutatja: KAROTTE ÚJRA BUDAPESTEN
    2010. november 12. péntek
    Merlin, Budapest
    Karotte (Break New Soil Records – D)
    Yvel & Tristan
    további info hamarosan…
  • OrioN the S
    NA! Ismét egy kötelező esemény :) odébb van.... de lesz idő felkészülni.

Karotte 2010.11.12. @ ismeretlen :D

Ízelítő:

• OrioN the S
  • OrioN the S
  • VRSDM
    szomszédom mixikéje. igggényess lehet töltikézni :)
  • CheAteR88 #471
    első sor kezdettől amíg el nem halgat a zene
    ááááááá
    legyünkmárottttááááááááááááá
  • CheAteR88 #470
    AKKORÁT BULIZUNK HOGY SÍRÁS LESZ A VÉGÉN!!!!!!!!!!!!!!!!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
    :AD:ASD::ASD:ASD:DDDD
  • OrioN the S
    ez a lényeg :D

NVC & Hairy – Erdész ház /house, tech house/
    Beta /Hairy/
    Subotage /NVC/
    Ioda /NVC/
    Dr. Zoidberg /NVC/
    Sinko /NVC/
    Merovingi – warm up set
  • VRSDM
    részletek ;)
  • VRSDM
    lineupttt mostt! :o :)
  • OrioN the S
    EEEŐŐŐŐŐŐ!

NORMAFA OPEN AIR - RÁADÁS! - 2010. SZEPTEMBER 24. Péntek
    Helyszín: Normafa – Csillebérc Szabadidő- és Ifjúsági Központ - Budapest
    Időpont: 2010. szeptember 24. 21:00
  • OrioN the S
  • OrioN the S
    jah ez jóa :) ott is vót
  • OrioN the S
    éjjjáááááá
  • OrioN the S
    MŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ partyfeeling van :DDD
  • VRSDM
    :D
  • OrioN the S
    terápi? az nekem nem fekszik. itthon meghalgatom meg cooh istenkirály, de buliba köszi, nem :D CSAKATEKNÓ!
  • VRSDM
    én is haverok beszólnak hogy fars lettem. kiégtem f@szomtudja.
    közben meg mondom hogy mocskosulpics@mód meguntam hogy azt kell néznem mennyi van még nálam és csóróznom kell.
    inkább kihagyok egy-két banzájt. de ha elmegyek akkor csak magamhoz veszem amit az akutális pillanat megkíván hogy még teljesebb legyen az egész éjszakán át tartó katarzisom.
    aztán mehet az arconpörgés :$ :)
    /ori most már tényleg kéne rotyogni egyet közösen... neked tées verető nem játszik? :$
  • MeTaL

erről nem tudok lekattani..
  • CheAteR88 #457
    sosem szokott ez lenni:D
    de ez a tegnap kicsit odatett:\
  • CheAteR88 #456
    puhány vagy:D

hát én szerintem agyilag meghaltam kb melóban 2-kor:\ utána már nem tudom mi vitte a testem de majdnem összeesés volt FUCK:D
  • OrioN the S
    Csalló! Én se megyek szombaton... DE! van egy ötletem!!! :DDD majd msg