143
-
#103 Nem méláztál még el rajta ilyen mélyenszántó gondolatok után, hogy agydonor légy? Egy szavazatod már van! Keep up the good work! -
#102 Ps3ra úgy lenne értelme, hogy lehet venni 200-400 gb hddt, és onnan futtatni a 25-50 gigás játékokat. Amikor kijött a psp mindenki azt mondta, hogy nem lesz rá warez, mert hogy nem lehet umdt írni, és akkor még túl kicsik voltak a memóriakártyák, de szerencsére megjelentek a nagyobb memóriakártyák olcsóbban, aztán lehetett (pont ezért lett előbb dsem, és csak később pspm.) most is van wiim, a ps3mal meg várok év végéig, ha addig se lesz semmi (hddről futtatnám a cuccokat), akkor marad az x360. -
#101 Dögg végig erről beszélt Tinman.... -
#100 És ha valakinek nincs internet (létezik még ilyen), akkor hogy ellenőrzi a kulcsot? -
kukacS3K #99 jó hogy itt gyilkoljátok egymást meg minden de azon senki nem gondolkozott el hogy semmi értelme nincs? mindenki letölt mindent és kit érdekel ezen már ne vesszetek össze a zeneletöltésnél se mondja senki hogy légyszi ne tedd ezt mert az előadó csődbe megy. ennek a védelemnek meg ugyanannyi értéke van mint a többinek, két hét és feltörik aztán van aki megveszi van aki nem, aki nem veszi meg egyébként az így se fogja -
avman #98 lásd alant, mégegyszer... -
avman #97 cuncimókus, te egy igazi konzumidióta vagy... -
#96 Egy dolgot IT-sként megtanultam, a net mindenhol megoldható.
A kerek erdő közepén is.
Esetünkben azt mondod adott egy albérlet, amiben nincs tel. vonal.
Olcsó lehetőségek:
-Mikrohullámú net. Kábel, tel. vonal nem kell... 3k körül korlátlan elérhető még nagyon sok kis faluban is!
-Voda 3100 Ft körüli netje... bármikor aktiválható és bármikor lemondható, sőt, ha eltelik 30 nap egyszerűen nem tudod használni a netet és kész.
-Ha komolyabb célokra kell a net akkor bármelyik szolgáltató 5k-s körüli netje, hozzáadott usb-s modemmel, melyben egy sim kártya foglal helyet
-WLAN net... Pesten ez könnyen megoldható, ha kideríted kinek van a közelben netje és perkálsz neki havi 2-3k-t nagy valószínűséggel igent mond és használhatod, ha nem vagy béna fel is törhető ;-)
-Legszélsőségesebb esetben bemész egy netkávézóba fizetesz 10 naponta 150 Ft-ot és ott aktiválod.
-Pénzeseknek, az erdő közepén ahol térerő sincs marad a műholdas :D
Minden megoldható. -
#95 De ha egyszer ott van :DDD -
ocsieu #94 Ennek örülök. Akkor please 2 comp128v2 -es simkarit másolj már fel nekem 1re, hogy a csajomnak ne kelljen időnként kártyát csereberélnie... -
Kindred Blades #93 Szal tíznaponként, gépindításkor kihúzni a netet. Vagy épp simán letiltani.
Vagy megteszi ezt más maximum (és akkor nagyon elragadtatom magam) egy hónappal a kiadás után.
Ezt a játékot egyébként nem így kéne védeni.
Hanem pl úgy, hogy nem 'égetik rá' az itthoni kiadásra a magyar feliratot, hanem választhatóvá teszik, és akkor máris megvenném. De még így is meg fogom rendelni küldföldről egy idő után.
Ezért a játékért egyébként nem sok a 10000 forint. -
tttttom #92 Egy gémet kifelejtettél a The Witcher-t :P -
cateran #91 Örülök hogy számodra a világ haverokból és fősulis/egyetemista emberkékből áll...ez ám a csőlátás:D Nem fogod elhinni,de az összes! albérlet amiben laktam anno telefonvonal nélkül volt(jó pár hely,olyan 4-5 éve)..mit is kell csinálni olyankor a derék modemmel? Fogd már fel, hogy nem mindenkinek adatik meg a net (1000 és 1 okból) -
romee23 #90 Nem, nem 10ezer... 12 :) A Battlefield 2 pl, de nem kezdem el sorolgatni :) -
csgj #89 Vége a 10 napos dolognak. A BioWare a fanok miatt csak egyszeri netes aktiválást fog bevezetni. -
#88 gondolom nem 10000 Ft-os játékokat vettél te se, hidd el nekem is elég sok eredeti játékom van, igaz nem a legujabbak de nekem tetszenek pl: Call of Duty, CoD:United Offensive, Stronghold warchest meg ami most jön extreme azt is megveszem mert szerintem nem lesz drága akkor c and c zero hour meg még pár darab játék. De most ha lenne olyan gépeem amin elmegy a Mass Effect nemtudom megvenném e ugy hogy még demot se adnak ki hozzá, én mindenképp letölteném a megvásárlása előtt(ezzel senkit sem akarok rávenni a warezolásra ez csak a véleményem)hogy kipróbáljam mégis mit veszek nem olcsón, és szerintem sehol nem nézik jól a semmiért kidobott 8000 Ft-ot. -> ha bárki máskép gondolja irjon nekem és küldheti a 8000 Ft-ot :) -
romee23 #87 Ja igen, aki 30ezerből él az ne akarjon Mass Effecttel játszani. Sőt... akkor semmivel se. Én tökre nem keresem degeszre magam mégis amit úgy éreztem megéri megvenni megvettem és ahogy észrevettem a PC-s megjelenések eléggé lelassultak ahhoz hogy ne kelljen dönteni a megjelenő játékok közt hogy húú ez is kell meg ez is akkor melyiket. -
romee23 #86 Elgondolkodtam, hogy megvegyem-e... magyarított meg CD Projekt nekem rögtön az UT jutott az eszembe. Csak azt nem értem miért nem úgy csinálják, hogy lehessen választani, mert én biza angolul és angol felirattal akarnám élvezni... warez kontra original vitába nem szállok tök fölösleges aki úgy érzi megveszi aki nem nem kivárja a crackeltet ő dolga. -
#85 talán akinek 30ezerből kell megélnie annak nem is kéne olyan gépet tartania amin menne a 8ezres Mass Effect -
#84 Ha elolvasod a mondat másik részét, és értelmezed, rájössz, hogy távolról sem erre gondoltam. -
#83 ha te is havi 88 eFt. keresnél és albérletben laknál + fizeted a csekkeket és 1 ember van aki a gyerekével él aki kiskorú és nem dolgozhat hidd el havi 30 eFt ből nehéz megélni és sok az a 8eFt.
jah és persze: AMD Athlon XP2000+, 1,66GHz cpu, 768MB RAM, ATI Radeon 9600xt, HD:MAxtor 6Y060L0 -
#82 "Boxon nagyon szépen ment"
Textúra popup = szépen megy. Értem. -
#81 Boxon nagyon szépen ment, szóval nem aggódok, hogy PC-n mennyi fogy. Úgy emléxem túl van másfélmillió eladáson, ami már bőőőven profitáló a fejlesztőknek/kiadónak. Az meg h pc-re ezentúl mit csinálnak kit érdekel, nem játékra való a platform. -
#80 Bazzz, most olvasom, hogy kihagytam a NEM szót... szóval ez NEM menőzés. Sorry. -
#79 Nagyjából egyetértek, csak annyit fűznék hozzá, hogy a marketing is súlyos pénzekbe kerül. Te mernél milliókat költeni egy termék reklámjára, ha tudod, hogy az adott platformon a legnagyobb a wrz szoftverek száma. Ott sem hülyék ülnek. -
#78 Miért is?
Van pár SF játékom, mi is volt a gond?
Ja, nem találtál mini-imaget? Szar ügy. :-DDD -
#77 A szüleim egyetlen db szoftver soha nem vettek nekem, pedig kértem.
Volt, hogy 11 hónapon át gyűjtöttem KAJAPÉNZBŐL /heti pár százas/ a Final Fantasy-re. De megvettem, letölthettem volna, de inkább nem ettem.
Amúgy meg marhára nem érdekel, hogy a sok teológiát, meg művelődésszakot végezett végigbugdácsolt főiskolás nem talál munkát. Diplomás munkanélküliség FTW!
Nagy az EU keressen, amúgy tele van az újság álláshirdetésekkel, ja csak sokaknak rangon aluli a kétkezű munka. Ez utóbbiból meg súlyos hiány van és nem kőművesre gondoltam ^^ -
#76 "A befektetők azonban nem követték a játékosok eufóriáját, és hiába a csillagászati bevétel, a cég nem erősödött meg annyira, hogy csuklóból visszadobja a felvásárlási ajánlatot. Tőzsdei elemzők szerint az Electronic Arts 28 dollárig elmehet az ajánlatával, 30-ig már aligha - de a felvásárlás még most is reális jövőkép, sőt, egyre inkább az." -
opeca #75 Én elhiszem, hogy ez a céljuk, és tisztelem is őket érte, csak már abban az időkben csinálják, amikor már megvan a PC-seknek a kellően rossz szájíz, a konzol agyonhype-olása miatt.
És ha már belédrúgnak 40x egymás után, akkor sajnos a 41-dik, veled szembejövő elől futni fogsz.
"nem fix a hardver"
Erre találták ki az ajánlott gépigényt.
Ezzel a problémával egyébként nem is olyan sokára, a konzolokon is szembesülni fognak.
"warez nagyon könnyű, mountold be, copy cracked exe és play."
Ezt meg lehet oldani, akár egy külön, hardveres meghajtó beiktatásával. Csak el kell terjeszteni.
"PC-re kijövő játékok nagy része optimalizálatlan. Konzolon erre rá vannak kényszerítve a fejlesztők, mert ha xy cím kilépeget dashbordra, fagy, bugzik egy quest, azt a konzolosok kíméletlenül eltiporják."
Nem tudom, a GTA napi 3,6 milliós példányszámával, lubickolnak a profitban, pedig egyszerre derül ki, ha valami gond van. És van sajnos bugos konzolos game is.
"Egy konzol cím megjelenése előtt sokkal komolyabb tesztelés, hibakeresés és optimalizálás zajlik, mint egy PC-s cím esetében"
Hát ez az, ettől nem fogok jobban futni a polchoz.
De mint mondottam, jelenleg az átportolt játékokat úgy akarják eladni PC-re hogy nulla marketinget adnak hozzá. Akkor miről beszélünk? Annyi okos néger ül a kiadóknál, erre nem gondolnak? Nem hiszem, szerintem szándékosan csinálják így, mert így majd lehet a warez-re fogni, mint ahogyan minden kiadó ezt is teszi.
"Egyébként nagyon frankó címek vannak most is PC-re a 2-3000 Ft-os kategóriában"
Így van, pl.: Medieval II, meg is lesz véve.
-
Loverman #74 "Ha felnézek a polcomra nincs már szabad hely :-D Közel 100 legál játék és majd' 200 legál film. Ez menőzés, nekem ez a hobbim."
Jó akkor menőzz tovább, és olvasd a Figyelőt például hogy megtudd pár millió másik fiatalnak miért nincs pénze erre -
Loverman #73 a Rockstar-t nem akarta felvásárolni az EA, a Take Two-t akarta, de most már nem fogja tudni mivel a GTA4 hihetetlen jó eladásai miatt a részvényeinek értéke is felment. jelen pillanatban kb 1% rá az esély hogy a Take Two EA alá kerüljön. nvm. -
Loverman #72 jól van hisztérika, inkább egyél egy kis csokit, úgy hallottam az jót tesz ilyenkor.
mellesleg anno a Starforce is eléggé elbaszta az eredetit megvásároló játékosok élményét, egy ilyen ügyet akarsz újra? gg -
#71 Ja, agyilag...tőletek -
#70 GTA4?
Nincs túl jó helyzetben a Rockstar. Hiába kaszáltak helyből félmillárdot, akkor is úgy fest megveszi őket a fosgyár EA. Na ott aztán lesz igényesség...GTA5-ben lehet, hogy kristályhintóval kell majd közlekedni és kb. annyi felnőtt tartalom lesz benne, mint a Dörmögő Dömötörben. -
#69 Ha felnézek a polcomra nincs már szabad hely :-D Közel 100 legál játék és majd' 200 legál film. Ez menőzés, nekem ez a hobbim.
"Tehát attól, hogy itt mindenki megveszi, még semmi sem fog megváltozni."
Ha jobban belegondolsz rájössz, hogy pedig de. Egy honosított játékot sokkal szívesebben vesznek az emberek, főleg, ha sok benne a szöveg, mint egy angolt.
A CD Projekt ezen munkálkodik. Tényleg az a céljuk, hogy olcsóbban, igényes és honosított kiadványok jussanak el hozzánk. Ha nem vesszük meg, ők is elbuknak.
És akkor mi marad? Támogatni kell az ilyen kezdeményezéseket /Withcer, Fable, Heroes 4, Gothic 3, World in Conflict, Jade Empire, mind itt van előttem és mind magyarul "beszél" hozzám és bizony egyik sem egy gagyi cím.
Ismétlem, a PC-től, leginkább 2 okból fordultak el a fejlesztők:
a, nem fix a hardver
b, warez nagyon könnyű, mountold be, copy cracked exe és play. Konzolon azért vannak komoly izzadások a témában és akárki nem is tud kichippelni egy Wii-t, PS2-öt, vagy megbuherálni egy PSP-t vagy egy XBox360-at.
PS3-at egyelőre nem is lehet! Lenne értelme? Egy BR lemez ára akciósan is 4-5.000 Ft. Külföldről rendelve egy PS3 címet megvan 10.000-ből. Idehaza 2 hónappal a játék premierje után 6-7.000-ért vagy még annyiért sem cserélnek gazdát a játékok.
c, PC-re kijövő játékok nagy része optimalizálatlan. Konzolon erre rá vannak kényszerítve a fejlesztők, mert ha xy cím kilépeget dashbordra, fagy, bugzik egy quest, azt a konzolosok kíméletlenül eltiporják. Annak a fejlesztőnek annyi, ki is teheti a zárva táblát.
Egy konzol cím megjelenése előtt sokkal komolyabb tesztelés, hibakeresés és optimalizálás zajlik, mint egy PC-s cím esetében.
Egy konzol esetében ott a fejlesztők asztalán egy devel. kit és ha azon Kratos bugmentesen letépi Icarus szárnyát, akkor a többi milliós nagyságrendű PS2 tulajnál is így lesz! Ez azért qrvára nem mindegy!
Egyébként nagyon frankó címek vannak most is PC-re a 2-3000 Ft-os kategóriában, persze aki már letöltötte, végigvitte az így sem veszi meg. Legalább ilyenkor kellene megmutatni az elismerést. -
Loverman #68 hagyjátok Tinman-t, biztos menstruál... -
opeca #67 Arról meg ne is beszéljünk, hogy a megjelenéskor, a konzolos hype-olás századrésze sem tapasztalható. Csak egy kis eldugott protál cikkje arról, hogy pikk, szevasz józsi megjelent PC-re a game, mennyé' vedd meg.
Az Indexen (az Idexen!) amikro kijött a GTA IV, külön rovatot hoztak létre neki. Hol lesz a PC-és megjelenéskor ilyen?
Hol lesz már az újdonság varázsa, ami hiába, hogy nem játszottál még vele, a rengeteg konzolos cikk miatt úgyis elmúlik. -
#66 "aki már jól lewarezolta magának vígan játszik,"
Ez első komolyabb bugig... nekünk elég gyorsan érkezik a patch, nekik meg vagy megtörik az új frissítéssel vagy nem. Ez utóbbira is volt már példa. -
opeca #65 Persze, tény, hogy jó az ára, ha átlagban számolunk, akkor tényleg a jelenlegi árakhoz viszonyítva jónak tűnik, de sajnos, ahogy te is írtad, a jelenlegi árak, még mindig mocskos magasak.
És emiatt ha már az elfogadható ár skáláját nézzük, ami úgy 6-7 ezer forint lenne, még mindig drága.
Egyszerűbben fogalmazva, a GTA IV kurva mocskos drága, az ME pedig drága.
Egyébként hiába itt minden, mi, Magyarország, úgyis ennek az egész tortának ha az 5%-át ha adjuk.
Tehát attól, hogy itt mindenki megveszi, még semmi sem fog megváltozni.
Erre a warez problémára, azokban az országokban kéne nagy figyelmet fordítani, amik a torta 20-40%-át adják.
És ha már itt tartunk, érdekes lenne megfigyelni azt, hogy a konzolipar erősödése, mennyire befolyásolta, a warez erősödését a PC-ken. Én, ha felnézek a polcomra olyan eredeti játékokat találok, mint Black&White, Warcraft III, Splinter Cell, Planescape Torment.
Ezek mind, mind a konzolipar komoly megerősödése előtt jelentek meg.
Ezek után jött az a fordulat, hogy a játékok többségét már konzolra írták meg először. A PC meg egy olyan, a térképen névtelenül jelölt szegmensé vált, ami, amire csak hónapokká, volt - alá microfos -, hogy akár több mint évvel később jelent meg játék.
Aztán csodálkoznak a kiadók, hogy az "addig üsd a vasat, amíg meleg" teóriának homlok egyenest rohanva többnyire már csak warezolnak az átportolt játékok körében.
Basszus, kijön egy játék, agyon van hype-olva, és persze a PC-és is olvassa, hogy ez ilyen frnakó, meg olyan jó, mindneki erről áradozik, te meg csak kuksolsz a géped előtt és keresed a google-ban a "release on PC" találatokat. Aztán valahol meg is találod, hogy te majd csak fél évvel később veheted a kezedbe, és mikor már csak pár hét van hátra a jeles napig, jön a nyilatkozat, hogy hát bocs, még 2 hónap.
Szó se róla, tapasztalataim szerint PC-re eddig mindig extra tartalommal kerültek ki a játékok, nem egy játék konzolos átirata, jobb élmény volt PC-én, mint konzolon, de azért ilyen áron?
Csoda, ha lelohad a lelkesedés, és az ember már úgy van vele, hogy a konzolon kifutott játékért nem fog 10.000 Ft.-ot kiadni?
Szar helyzetben van most a PC, olyan határmezsgyére tették, ami a lehető legrosszabb ötlet volt.
Ez a kicsit benn is vagy, kicsit kinn is, kicsit szarunk rád, kicsit törődünk veled.
Akkor én inkább azt mondom, hogy jelenlen meg a konzolos debüttel egyidőben PC-re (állítom, hogy akkor az meghypeolt adrenalin miatt sokkal jobban fogyna a cucc), vagy akkor jelenjen meg szigorúan két évvel később, 3000 forintért, és szegmentálják erősen a PC-és piacot.
Csak választani kéne már ezeknek a kiadóknak, hogy melyik utat akarják járni, mert a felemás állapot se párkapcsolatban, se munkában, se szórakozásban, se játékokban nem jó. -
#64 "de pl,aki albérletben lakik és a főbérlő nem enged netet (mert xy okból,vannak hülyék rendesen)az most csak ezért költözzön el?"
Éppen akad egy ilyen ismerősöm, iszonyat nagy játékos. Neki vodás netje van, az olcsóbbik fajta. Egy főiskolás/egyetemista diáknak szinte kötelező, hogy legyen netelérése, mert sokat levesz a váláról.
De mondom, MODEM. 500-1000 Ft körül lehet kapni, sőt ha feltúrjátok a házat biztos akad elfekvőbe. Be a line-t, és mehet az aktiválás a T-online nyílt neten kereszül. Ez egy hónapban, 100 Ft-al sem dobja meg a számlád.