Feltörhetetlen Mass Effect?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vagy megteszi ezt más maximum (és akkor nagyon elragadtatom magam) egy hónappal a kiadás után.
Ezt a játékot egyébként nem így kéne védeni.
Hanem pl úgy, hogy nem 'égetik rá' az itthoni kiadásra a magyar feliratot, hanem választhatóvá teszik, és akkor máris megvenném. De még így is meg fogom rendelni küldföldrõl egy idõ után.
Ezért a játékért egyébként nem sok a 10000 forint.
Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-
PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
jah és persze: AMD Athlon XP2000+, 1,66GHz cpu, 768MB RAM, ATI Radeon 9600xt, HD:MAxtor 6Y060L0
Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-
Textúra popup = szépen megy. Értem.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Van pár SF játékom, mi is volt a gond?
Ja, nem találtál mini-imaget? Szar ügy. :-DDD
Volt, hogy 11 hónapon át gyûjtöttem KAJAPÉNZBÕL /heti pár százas/ a Final Fantasy-re. De megvettem, letölthettem volna, de inkább nem ettem.
Amúgy meg marhára nem érdekel, hogy a sok teológiát, meg mûvelõdésszakot végezett végigbugdácsolt fõiskolás nem talál munkát. Diplomás munkanélküliség FTW!
Nagy az EU keressen, amúgy tele van az újság álláshirdetésekkel, ja csak sokaknak rangon aluli a kétkezû munka. Ez utóbbiból meg súlyos hiány van és nem kõmûvesre gondoltam ^^
És ha már belédrúgnak 40x egymás után, akkor sajnos a 41-dik, veled szembejövõ elõl futni fogsz.
"nem fix a hardver"
Erre találták ki az ajánlott gépigényt.
Ezzel a problémával egyébként nem is olyan sokára, a konzolokon is szembesülni fognak.
"warez nagyon könnyû, mountold be, copy cracked exe és play."
Ezt meg lehet oldani, akár egy külön, hardveres meghajtó beiktatásával. Csak el kell terjeszteni.
"PC-re kijövõ játékok nagy része optimalizálatlan. Konzolon erre rá vannak kényszerítve a fejlesztõk, mert ha xy cím kilépeget dashbordra, fagy, bugzik egy quest, azt a konzolosok kíméletlenül eltiporják."
Nem tudom, a GTA napi 3,6 milliós példányszámával, lubickolnak a profitban, pedig egyszerre derül ki, ha valami gond van. És van sajnos bugos konzolos game is.
"Egy konzol cím megjelenése elõtt sokkal komolyabb tesztelés, hibakeresés és optimalizálás zajlik, mint egy PC-s cím esetében"
Hát ez az, ettõl nem fogok jobban futni a polchoz.
De mint mondottam, jelenleg az átportolt játékokat úgy akarják eladni PC-re hogy nulla marketinget adnak hozzá. Akkor mirõl beszélünk? Annyi okos néger ül a kiadóknál, erre nem gondolnak? Nem hiszem, szerintem szándékosan csinálják így, mert így majd lehet a warez-re fogni, mint ahogyan minden kiadó ezt is teszi.
"Egyébként nagyon frankó címek vannak most is PC-re a 2-3000 Ft-os kategóriában"
Így van, pl.: Medieval II, meg is lesz véve.
Jó akkor menõzz tovább, és olvasd a Figyelõt például hogy megtudd pár millió másik fiatalnak miért nincs pénze erre
mellesleg anno a Starforce is eléggé elbaszta az eredetit megvásároló játékosok élményét, egy ilyen ügyet akarsz újra? gg
Nincs túl jó helyzetben a Rockstar. Hiába kaszáltak helybõl félmillárdot, akkor is úgy fest megveszi õket a fosgyár EA. Na ott aztán lesz igényesség...GTA5-ben lehet, hogy kristályhintóval kell majd közlekedni és kb. annyi felnõtt tartalom lesz benne, mint a Dörmögõ Dömötörben.
"Tehát attól, hogy itt mindenki megveszi, még semmi sem fog megváltozni."
Ha jobban belegondolsz rájössz, hogy pedig de. Egy honosított játékot sokkal szívesebben vesznek az emberek, fõleg, ha sok benne a szöveg, mint egy angolt.
A CD Projekt ezen munkálkodik. Tényleg az a céljuk, hogy olcsóbban, igényes és honosított kiadványok jussanak el hozzánk. Ha nem vesszük meg, õk is elbuknak.
És akkor mi marad? Támogatni kell az ilyen kezdeményezéseket /Withcer, Fable, Heroes 4, Gothic 3, World in Conflict, Jade Empire, mind itt van elõttem és mind magyarul "beszél" hozzám és bizony egyik sem egy gagyi cím.
Ismétlem, a PC-tõl, leginkább 2 okból fordultak el a fejlesztõk:
a, nem fix a hardver
b, warez nagyon könnyû, mountold be, copy cracked exe és play. Konzolon azért vannak komoly izzadások a témában és akárki nem is tud kichippelni egy Wii-t, PS2-öt, vagy megbuherálni egy PSP-t vagy egy XBox360-at.
PS3-at egyelõre nem is lehet! Lenne értelme? Egy BR lemez ára akciósan is 4-5.000 Ft. Külföldrõl rendelve egy PS3 címet megvan 10.000-bõl. Idehaza 2 hónappal a játék premierje után 6-7.000-ért vagy még annyiért sem cserélnek gazdát a játékok.
c, PC-re kijövõ játékok nagy része optimalizálatlan. Konzolon erre rá vannak kényszerítve a fejlesztõk, mert ha xy cím kilépeget dashbordra, fagy, bugzik egy quest, azt a konzolosok kíméletlenül eltiporják. Annak a fejlesztõnek annyi, ki is teheti a zárva táblát.
Egy konzol cím megjelenése elõtt sokkal komolyabb tesztelés, hibakeresés és optimalizálás zajlik, mint egy PC-s cím esetében.
Egy konzol esetében ott a fejlesztõk asztalán egy devel. kit és ha azon Kratos bugmentesen letépi Icarus szárnyát, akkor a többi milliós nagyságrendû PS2 tulajnál is így lesz! Ez azért qrvára nem mindegy!
Egyébként nagyon frankó címek vannak most is PC-re a 2-3000 Ft-os kategóriában, persze aki már letöltötte, végigvitte az így sem veszi meg. Legalább ilyenkor kellene megmutatni az elismerést.
Az Indexen (az Idexen!) amikro kijött a GTA IV, külön rovatot hoztak létre neki. Hol lesz a PC-és megjelenéskor ilyen?
Hol lesz már az újdonság varázsa, ami hiába, hogy nem játszottál még vele, a rengeteg konzolos cikk miatt úgyis elmúlik.
Ez elsõ komolyabb bugig... nekünk elég gyorsan érkezik a patch, nekik meg vagy megtörik az új frissítéssel vagy nem. Ez utóbbira is volt már példa.
És emiatt ha már az elfogadható ár skáláját nézzük, ami úgy 6-7 ezer forint lenne, még mindig drága.
Egyszerûbben fogalmazva, a GTA IV kurva mocskos drága, az ME pedig drága.
Egyébként hiába itt minden, mi, Magyarország, úgyis ennek az egész tortának ha az 5%-át ha adjuk.
Tehát attól, hogy itt mindenki megveszi, még semmi sem fog megváltozni.
Erre a warez problémára, azokban az országokban kéne nagy figyelmet fordítani, amik a torta 20-40%-át adják.
És ha már itt tartunk, érdekes lenne megfigyelni azt, hogy a konzolipar erõsödése, mennyire befolyásolta, a warez erõsödését a PC-ken. Én, ha felnézek a polcomra olyan eredeti játékokat találok, mint Black&White, Warcraft III, Splinter Cell, Planescape Torment.
Ezek mind, mind a konzolipar komoly megerõsödése elõtt jelentek meg.
Ezek után jött az a fordulat, hogy a játékok többségét már konzolra írták meg elõször. A PC meg egy olyan, a térképen névtelenül jelölt szegmensé vált, ami, amire csak hónapokká, volt - alá microfos -, hogy akár több mint évvel késõbb jelent meg játék.
Aztán csodálkoznak a kiadók, hogy az "addig üsd a vasat, amíg meleg" teóriának homlok egyenest rohanva többnyire már csak warezolnak az átportolt játékok körében.
Basszus, kijön egy játék, agyon van hype-olva, és persze a PC-és is olvassa, hogy ez ilyen frnakó, meg olyan jó, mindneki errõl áradozik, te meg csak kuksolsz a géped elõtt és keresed a google-ban a "release on PC" találatokat. Aztán valahol meg is találod, hogy te majd csak fél évvel késõbb veheted a kezedbe, és mikor már csak pár hét van hátra a jeles napig, jön a nyilatkozat, hogy hát bocs, még 2 hónap.
Szó se róla, tapasztalataim szerint PC-re eddig mindig extra tartalommal kerültek ki a játékok, nem egy játék konzolos átirata, jobb élmény volt PC-én, mint konzolon, de azért ilyen áron?
Csoda, ha lelohad a lelkesedés, és az ember már úgy van vele, hogy a konzolon kifutott játékért nem fog 10.000 Ft.-ot kiadni?
Szar helyzetben van most a PC, olyan határmezsgyére tették, ami a lehetõ legrosszabb ötlet volt.
Ez a kicsit benn is vagy, kicsit kinn is, kicsit szarunk rád, kicsit törõdünk veled.
Akkor én inkább azt mondom, hogy jelenlen meg a konzolos debüttel egyidõben PC-re (állítom, hogy akkor az meghypeolt adrenalin miatt sokkal jobban fogyna a cucc), vagy akkor jelenjen meg szigorúan két évvel késõbb, 3000 forintért, és szegmentálják erõsen a PC-és piacot.
Csak választani kéne már ezeknek a kiadóknak, hogy melyik utat akarják járni, mert a felemás állapot se párkapcsolatban, se munkában, se szórakozásban, se játékokban nem jó.
Éppen akad egy ilyen ismerõsöm, iszonyat nagy játékos. Neki vodás netje van, az olcsóbbik fajta. Egy fõiskolás/egyetemista diáknak szinte kötelezõ, hogy legyen netelérése, mert sokat levesz a váláról.
De mondom, MODEM. 500-1000 Ft körül lehet kapni, sõt ha feltúrjátok a házat biztos akad elfekvõbe. Be a line-t, és mehet az aktiválás a T-online nyílt neten kereszül. Ez egy hónapban, 100 Ft-al sem dobja meg a számlád.
Természetesen nem, sõt, jobban járnánk. De ha te megveszel a megjelenés napján egy játékot, és képtelen vagy regelni, miközben az, aki már jól lewarezolta magának vígan játszik, akkor szerintem bõven elgondolkodtató, hogy jó ötlet volt-e a vásárlás. Nem jó, ha valami óriási "warezsiker" úgy, hogy közben meg kihal a fejlesztõcég, de az még rosszabb, ha a vásárló azért szenved hátrányt, mert becsületes volt.
Mindazonáltal igenis, ha jó áron van a gamma (és 8k bizony veszett jó ár)azt érdemes leperkálni,azért is mert a Bioware valóban jó cég és megérdemlik, (ha jó lesz a játék ofc) hogy támogassuk õket (ha szar akkor elmehetnek...😄)
"Megszûnik a Bioware"
Távozz tõlem sántán!
"Nem lesz neted"
Munkaeszköz. Ha nem lesz, az azt jelenti, hogy éppen Luciferrel Codozok...
Azzal meg mosmár tényleg leállhatnál, hogy szerinted mindenki warezmajom, aki nem ért veled egyet.
Valóban pofátlan némely játék MAGYAR árazása... GTA4 18.000 Ft!!!
A JOBB PC-s premier címek is 10-12k körül vannak, ÉPPEN EZÉRT TISZTELET a CD Projektnek azért, hogy 7990 Ft-ban állapította meg a honosított ME árát.
Erre nem tudok mást mondani, támogatni kell õket.
Támogatni kell az igényes kiadványok, alacsony áron, magyarul kezdeményezést, mert ez a mennyország!
Konzolon a ME jelenleg 15.000 Ft! Majdnem 2x annyi és NEM MAGYAR. Ugye kezditek már érteni, hogy miért tépem a pofám?
Wrong!
Lehet, hogy itt a sötét balkáni régióban a sufnikonzolboltoknak hála ez a menet, de, nyugatra nem ez a jellemzõ. Linkelhetnék eladási adatokat, de minek.
Tény, hogy sokkal kevesebbet keresünk, nem is kívánja komolyan senki, hogy legyünk totál "tiszták", de a betyárbecsület nevében mondom, hogy ez most nem az a játék ami letöltendõ...
Gyerekek, amikor a yard azzal keres meg, hogy honnan tölthetné le a félmilliós gépére a COD4-et, 1 hónappal korábban meg elkobozta, -feljelentés alapján- egy 17 éves srác PS2-jét, meg a 40 db másolt játékát, ott nincs is mirõl beszélni. Igazatok van, kár is belétek a szó.
PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.
Persze mindig lehet elégedetlenkedni, de szerintem a játékok, országonkénti beárazása - ha egyáltalán létezik ilyen -, marha mód el van cseszve.
Amikor gamerekkel beszélgetek, a nyolcvan százalékuk vallja azt, és teszi is, hogy 2-3000 forintot mindenképpen megadna egy játékért. Itthon már tényleg az a módi, hogy régebbi, pár éves játékokat, ennyiért be lehet szerezni.
Nos, ha a kiadónak lenne némi esze, akkor úgy árazná be országonként a játékait, hogy ösztönzõ legyen a vétele.
Tudom, hogy kis összeg ez, de látni kell, hogy PC-n ennyiért kell el egy játék, és akkor inkább árazzák be így és vegye meg 100.000 ember, minthogy 4-szeres áron adják, és akkor megveszi 5000.
Aki össze-vissza baszkurálja a rendszerét, meg fel le pakolgatott, annak volt vele gondja, de azt is megoldották.
A Windowst sem installálgathatod keresztbe, hosszába minden gépre. Ott miért nem fáj? Ja, mert az sem legál? Pffff.
Fel kellene fogni, hogy MI szavazók vagyunk. !NEM! kell megvenni semmi olyasmit ami pl. demó alapján hulladék, de ha valami nagyon érdekli a gamert és az ára is kedvezõ, ráadásul AZ ANYANYELVÉN "beszél" hozzá, akkor qrva gerinctelen dolog letölteni.
Ha vásárolunk gagyit, akkor arra szavaztunk, ne aggódjunk jön még belõle.
Ha viszont a minõséget letöltjük, akkor szó szerint nem lesz a fejlesztõknek tõkéje további minõséget produkálni, és szépen kidõlnek a sorból, mert MI leszavaztuk õket.
Hány meg hány neves cég járt már így?
Deffyant: Én nem mindig tudom tolerálni, ha valaki bunkó, és ez nem csak a netes fórumokon van így. A színvonalban egyetértünk.
Késõbb pedig telesírják a fórumokat, hogy gagyi konzolportok vagy még az sem jön PC-re.
Ez nem az EA ötvenezredik gagyi nídforszpídje. Ezek az arcok HAMVAIBÓL támasztották fel anno az RPG mûfajt, megreformálták és azóta is minõségi játékokat adnak ki a kezeik közül.
Erre a 8k az sok. Elsõ nekifutásra az XBox verzió alapján 30-35 óra várható.
És megannyi lehetõség, faj... simán beletolható lesz 2x ennyi.
Nem ám 4 óra, 5.000-ért mint nem is oly rég a Half Life 2 Episode 1-ért!
Ez utóbbi meg egy egyszerû instant FPS, egyszer kivégzed és kuka.
Erre csak annyit mondok: Bioshock 😄. Magamtól nem találnám ki, hogy nem lesz zökkenõmentes, csak a már meglévõ példákból indulok ki.
Ez a szomorú és pontosan emiatt a mentalitás miatt tartunk ott ahol.
A
Pedig igaza van, itt siránkoztok, mint a vénasszonyok: jaj, ha nem megy a Bioware szervere, jaj, le lesz terhelve, jaj, miket küld nekik az exe...
Még fel sem állt a rendszer! Kérdem én, miért ne mûködne rendesen? És a feltört exétõl nem féltek? Szerintetek a jóságos crackerek nem írhatnak bele egy kis csavart?
A magyar felirat és az alacsony ár pedig egy pozitív és üdvözlendõ dolog és nem egy-egy gyérebb fordítással kellene példálózni! Inkább támogatni kellene az ilyen kezdeményezéseket.
Akinek meg sok a 8000 Ft, attól hadd kérdezzem meg a számítógépe specifikációt...