43
  • newtrep
    #43
    én nem törölném le ezeket a rajzfilmeket.ezek a rajzfilmek a 40es évek amerikáját tükrözik ahol négerelnyomás volt meg a hábotus elentétek .ezek nem jo dolgok viszont érdekes ahogy a régi amerikai mádia a népre hatot.ezeket a videket meg kell hagyni persze csak korhatárosan
  • Amergin
    #42
    A bölcsészek közül kellene kikerülnie azon értelmiségnek amely a 'nemzet lelkiismerete' kellene hogy legyen. Ezzel szemben ők árulók lettek, pár krajcárért eladták a lelküket.
    Nem tiltakoznak az ellen, hogy hazájuk gyarmati sorba került hanem magasról tojnak rá. Vagy elmennek szépen, kitelepülnek a gyarmattaróinkhoz és onnan "emelik fel szavukat" a magyar közállapotok ellen.
    Népetek melletti kiállás híján miért vártok tiszteletet magatoknak?
    TISZTELET A CSEKÉLY SZÁMÚ KIVÉTELNEK!
  • Stirner
    #41
    Nem termelő bölcsész? Az lehet, sok a naplopó. De épp tőlük nem látni azt aki teszi a dolgát. Egyébként mit termelnek a menedzserek? A politikusok? Az ujságírók?
    Utoljára Kambodzsában "oldották meg" a bölcsész problémát....
  • ziipp
    #40
    Mondjuk az igaz, hogy sok olyan magyar is van, aki cigányokhoz hasonlóan támogatásból él. Ezért kell magát a támogatási rendszert átalakítani, így egy csapásra két legyet is üthetünk.
  • ziipp
    #39
    AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHWWWWWWWR!

    Na. Jól meg fogtad a probléma lényegét. Mivel magyar vagyok, nekem dolgoznom kell a lákásért, nekik meg nem. Éteeed?
  • Amergin
    #38
    Ma Magyarországon HIVATALOSAN gyakorlatilag nincsenek zsidók max. az az 1-2 ezer kaftános. Miért? Azért mert NEM alakítottak kisebbségi önkormányzatot lévén hogy a MAZSIHISZ szerint "a zsidó az egy vallás". Eszerint csak a kaftánosok a zsidók.
    Másfelől, ha a zsidók asszimilálódtak, és gyakorlatilag nem léteznek, akkor hogyan létezhet antiszemitizmus, és hogyan tudják a zsidók számon tartani a beolvadt zsidókat? Sőt, ha a zsidók és cigók úgymond magyarok, akkor felelősek saját, állítólagos holokausztjukért?
  • Su0my
    #37
    SZDSZ a legnagyobb gyűjtőhelyük. Nekem az igazi zsidókkal semmi bajom, de pl azokkal akik4 hónap alatt, ha jól számoltam a 6. holocaust emléknapot szervezik, akik tönkreteszik az országot (a magyar 'baloldalon' nem is igazán az MSZPvel lenne a baj, hanem ez így hülyén hangzik, a kis sz*rzsák SZDSZ-el, ők hozzák a külföldi zsugát), azokkal nem tudok mit kezdeni. De hozzáteszem, őket a zsidó közösségen belül is utálják.


    Remélem, a mi generációnk nem lesz olyan elfuserált, mint a most hatalmon lévő, és sikerül kitolni a kátyúból országunk szekerét. De akkor nem igazmagyarkodni, meg hasonló hülyeségeket kéne csinálni, hanem szépen megfogni egymás kezét.
  • Su0my
    #36
    Nagy Lajostól kezdve vagyunk lejtőn.
  • Su0my
    #35
    akkor menj el szemműtétre... legalábbis én úgy értem,hogy a cigóknak jó ez a helyzet. ők nem akarnak integrálódni. azt az 1-2 kivételt, aki meg igenis, azokat MINDIG tárt karokkal fogadják. nem mindenki, de mindig van esély.
  • Su0my
    #34
    szép lenne, ha így lenne:) ma MAgyarországon 100000 (SZÁZEZER) tartja el kb a többi 9,9 millát. Szerintem a cigányoknál (nem tudom miért kell csillag, az amerikait, franciát sem csillagozzuk.) is roszabb a sok nem termelő bölcsész, mert ők, igaz nem erőszakosan, de sokkal többet lopnak. Miért van ilyen nyakatekert adórendszerünk? Miért kell lassan egy WC-papírhoz is kérvényt kitölteni? hogy eltartsák a sok nem termelő bölcsészt. És mindezt a termelő réteg. De most ne hegyezzük ki rájuk. Magyarországon uez a 100000 ember fizet csak adót. A többi meg maszek fekete, stb, ha tudja, még felvesz valami kis nyugdíjat is, lopják a gázt, nem fizetnek adót, de elsőként verik amellüket a gázártámogatásnál a sorban. soroljam? Nem kell. És én igazságtalannak tartom ezt. Ha én/szüleim fizetnek adót, akkor miért kell a sok mocskos csalót ebből támogatni? Eltartani? Persze van egyfajta társadalmi szolidaritás, aki rászorul, annak szívesen adok a pénzemből. De áh... Ez Magyarország.


    [/OFF ]

    Avval meg én is tényleg egyetértek, hogy igenis kell tudni nevetni a feketéken is, meg a cigányokon is, a magyarokról szóló vicceken is nevet az ember, nem? Meg miért tabu a bőrszín? Ők keltik saját maguk ellen evvel a rasszizmust. De pl az is igaz, hogy már lassan JOBB egy nem fehér ember, mitn a fehér (pedig nem, és ezt most NE értsétek félre. =.). Példa is kell? Obama miben különleges? :)
  • Skyline
    #33
    Zsidókról meg annyit,elég kinézni az ablakon,belenézni a tv-be ésígytovább ésígytovább...Gyakorlatilag minden gazdagabb körben jelenvannak és többségben..:)
    Ahogy egy haverom mondta anno, Ahhoz hogy gazag legyél 3 dolgot tehetsz: Legyél éber,stréber vagy héber...:)
  • Skyline
    #32
    Mivel vannak ismerőseim bizonyos körökben tessék pár válasz:
    Hogy lehet az hogy életem végégi dolgozok hogy lakást vehessek mások meg...? Nos...Adott a roma...Bemegy az önkormányzathoz elsírja magát hogy így szegénység úgy üldöztetés,és a segge alá rakják a kérót...Ez úgy néz ki fehér emberként hogy bemész ugyan ezt előadod és kiröhögnek,örülhetsz ha nem a biztonságiak rúgnak kifelé..
    Hogy honnan a sok pénz? Egyszerü...Vidéken élő romák kapnak xy segélyt ha kb 60%-osan kész épülettel rendelkeznek.Ekkor kimegy egy felmérő emberke aki megnézi hogy az adott család háza tényleg 60% körüli-e,persze körülálják vagy20-an és "ugyan az minnyákáészlesz..Azsemmi kijavítjuk.." stb,persze aláírja mehet a segély...Másnapra az a ház már incs ott!!!!:) Azokból a téglákból amikből azt a házat felépítették 1-2 nap alatt lebontják és mennek másik telekre ugyan ezt előadni,közben dőlnek befelé a forintok...
    Önkormányzati lakás kisebbségnek...Szomorú,de ha megis kapják az esetek 80%-ban eladják és mennek megint panaszkodni hogy nagcsalád munkanélküliség üldöztetés...És persze kapnak megint zsetont...
    Arról nem is beszélve hogy egész szép kis családi pótlékot tud bezsebelni egy család amiben 5-6 gyerek van...
    Vicc az egész,de sajnos ha tetszik ha nem így működik az egész magyarországon,és ezt mindenféle rasszista megnyivánulás nélkül írtam le,van nekem is normális roma ismerősöm,nem kell általánosítani a roma kifejezést a bűnöző kifejezéssel...
    Mindenesetre érdemes olvasgatni a neten a körülöttünk lévő országokban pár romacsalád milyen kedvességeket hajtott végre (pl egy 70-es 80-as években virágzó kisfalu gyakorlatilag mostanra nyomortanya,beköltözött egy család és elszaporodtak..)....
  • baman
    #31
    "Hát persze, minek is dolgozni, amíg az állam eltart - én se mozdítanám a fülem botját se."

    Hát akkor mi a baj? Ők se, Te se. Cigány, magyar két jóbarát.
  • ziipp
    #30
    Napjainkban ott tartunk, hogy a cigányok több juttatást kapnak, mint egy átlagos, tisztességes magyar ember. 18 éve tömjük beléjük a pénzt, és mi az eredménye? Semmi! Ugyanott tartunk, ahol a kiindulásnál, a cigók meg röhögnek a markugba, nekik így is jó... Hát persze, minek is dolgozni, amíg az állam eltart - én se mozdítanám a fülem botját se. Na ezen kell változtatni, de sűrgősen!

    A gond viszont az, hogy bárki, aki kicsit értelmesebben áll a témához, azonnal kapja oldalról: náci, rasszista, fúj diszkriminál! - ami megakadályozza az érdemi vita kialakulását. Olvassátok el ezt! Szerintetek rasszista?

    Még annyit tennék hozzá azoknak, aki nem értenek egyet: éljetek legalább egy hónapot cigánylakta vidéken/kerületben. A véleményváltozás garantált. Mielőtt valaki betámadna, hogy fajgyűlölő vagyok, elmondom: nem vagyok az, de a romákkal kapcsolatban súlyos előítéleteim vannak. Ez nem jelenti azt, hogy utálom őket, vagy valami, de alapból bizalmatlanabb vagyok velük szemben. Viszont aki normálisan viselkedik közülük, azt elfogadom - több cigány haverom is van, és sokat láttam lezülleni is.

    Másrészt ez a folyamat két oldalú dolog. Hiába minden segítség, ha a segítettek nem akarnak kilépni/elmozdulni a jelenlegi helyzetből. Ezért kell olyan támogatási rendszert kidolgozni, ami arra sarkallja őket, hogy dolgozzanak. A tisztességes munka az első lépés az integráció felé. Mert egyébként sok tehetséges ember van közöttük, csak lusták. :]
  • kacsi01
    #29
    A cigányok társadalmunkba való beilleszkedését illetően javaslom integrációjukat 600.000 m3 folyékony halmazállapotú betonba.
  • Ford Prefect
    #28
    Én sokat láttam ezek közül és meg kell hogy mondjam nem olyan véres ku klux klános égőkeresztes rasszizmus van bennük mint azt sokan gondolnák. Persze gyerekeknek nem lehetne így sem leadni - de arra amúgy sem gondolt senki.
  • Amergin
    #27
    Antifasiszták, sikítozzátok: rásszizmus!!
    Megmondta Lopcsány-apátok: "Akinek nem tetszik el lehet menni(...) Tessék, lehet menni!"

    Most még...
  • sgember
    #26
    jóóember
  • sgember
    #25
    Miről beszélsz jómeber? Noormális? Fogadni mernék hogy nem is ebben az országban élsz és nem vagy tisztában a magyar történelemmel.
  • djw
    #24
    egyetértek... egyébiránt, ha én cigánynak vallom magam, akkor nekem is jár a támogatás és a többi, csak nincs pofám a hivatalban sorban állni érte. Pedig az az évi 1-1,5m ft nem hülyeség... ha meg kiccsaládot is alapítok akkor szocpolitikát is igénybe lehet venni kiccsaládom récire... a cigánkölcsönről nem is beszélve! :-)
  • djw
    #23
    ha kiszámolod, akkor a lakosság 8-10%-a tartja el a többit - a közalkalmazottak és egyéb állami dolgozók is eltartottnak minősülnek, mert őket az állam fizeti a beszedett adókból. Ezek után el lehet gondolkodni...

    Aki dolgozik, az hibázik. Aki hibázik az büntetést érdemel - amit a szervek be is vasalnak.
    Aki nem dolgozik, az nem hibázik (jutalmat érdemel). Másrészt szegényke, biztos nem tud elhelyezkedni ebben a kemény világban... adjunk neki támogatást és segélyeket, attól jó lesz mindenkinek.
  • Sanyix
    #22
    "Imre84, az integrációhoz két fél kellene. De még közelítőleg se látam olyat, hogy a másik fél akarta vagy segítette volna az integrációt."

    höhö a németek miért tudtak beilleszkedni? A feketék miért tudnak (pákó kivételével)? Az összes többi kissebbség miért tud, CSAK a cigók nem?
    Szerintem haza kéne toloncolni őket (indiába), bár lehet hogy ott se tudnának beilleszkedni, mert úgy elfajzottak...
  • szivar
    #21
    Kezdjük az elején....

    V. fejezet

    Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa és a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa

    32/B. § (1) Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának feladata, hogy az alkotmányos jogokkal kapcsolatban tudomására jutott visszásságokat kivizsgálja vagy kivizsgáltassa, és orvoslásuk érdekében általános vagy egyedi intézkedéseket kezdeményezzen.

    (2) A nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosának feladata, hogy a nemzeti és etnikai kisebbségi jogokkal kapcsolatban tudomására jutott visszásságokat kivizsgálja vagy kivizsgáltassa, és orvoslásuk érdekében általános vagy egyedi intézkedéseket kezdeményezzen.

    ...

    (4) Az állampolgári jogok, illetőleg a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosait a köztársasági elnök javaslatára az Országgyűlés a képviselők kétharmadának szavazatával választja. Az Országgyűlés egyes alkotmányos jogok védelmére külön biztost is választhat.


    Nos, ha már ebben az országban mindenki egyenlő jogokkal rendelkezik, illetve egyenlő bánásmódban részesül (elméletileg), akkor miért kell ezen pár sor a Magyar Köztársaság Alkotmányába? miért kell egyes kisebbségeknek külön önkormányzat, külön ombudsman, külön jogok, külön f*szomf*szom? Mert ugye nem mindenkinek kell, van aki dolgozik mint állat és értéket teremt mind önmagának, mind pedig az országnak, de...

    Miért van az hogy szinte nem lehet számonkérni egyes kisebbségek|kasztok tagjain a hozzájuk bizonyítottan kötődő bűncselekményeket? Miért nincs retorzió?

    Vajon a kétkezi munkásnak hány évi munkájába kerül egy lakás megszerzése és fenntartása? Vajon bizonyos kisebbségi nagycsaládosok miért kapnak szinte alanyi jogon új lakást, ha van 5-10 kölke? [de ezt már leírták]

    Miért van az hogy némelyik kisebbség egyből rasszizmust kiállt ha nem hagyja magát az ember megkéselni, kirabolni, neadjisten nincs kedve ahhoz hogy megrakják hátulról a fiátálemberek az asszonykát meg a gyerekeket és tettlegességre folyamodik?

    Vajon miért csak kettő kisebbség panaszkodik a hátrányos megkülönböztetésre?

    Ezek nem válaszok a kérdésedre, csak további kérdések...
  • szivar
    #20
    Eetleg még újításképpen meg lehetne próbálni azt is hogy a törvényeket be kellene tartatni ebben a kurva nagy egyenlőségben, légyen szó cigányról, zsidóról, tótról, rácról vagy magyarról. Vallástól, bőrszíntől, pártbéli hovatartozástól, vagyontól, betöltött pozíciótól függetlenül. Kezdetnek bőven elég lenne.

  • Inquisitor
    #19
    "A környéken mi bánunk legjobban a kisebbségekkel,..."
    Persze hogyne. Azért az osztrákok "oszd meg és uralkodj" rendszere meg áttelepítései nem okoztak akkora kárt a szomszédos nemzetek közöti megértésben mint pl. Kossuthék. Folyományakén meg is szívták a 48-49-es témát.
  • Inquisitor
    #18
    Protestálok az ország elég okés volt úgy Zsigmondig bezárólag.
  • A1274815
    #17
    "Magyarországnak kéne a legjobban vigyáznia a kisebbségekre, hogy vigyázzanak az övéire."

    Ne essünk túlzásokba. A környéken mi bánunk legjobban a kisebbségekkel, addiga körülöttünk lévő országokban bántalamazzák őket, van ahol nyíltan is lásd Szlovákia. És mind ezt azért mert nem vagyunk képesek a sarkunkra állni, mert akkor bizonyos érdekcsoportok (jelenlegi hatalom) soha többet nem nyernének választást.
  • Vorpal
    #16
    Tegyük hozzá - a szlávok mellett a körülöttünk levő országokban
    a Magyarok már igy is úgy néznek ki mint a cigányok - kis tömzsi
    paprikás alakok, egy valagnyi kisebbséggel szétszórva mindenhol.
    Azért az a kis keleti múlt meg az a török sugallat megtette a hatását.

    Magyarországnak kéne a legjobban vigyáznia a kisebbségekre,
    hogy vigyázzanak az övéire.

    A cigányokról meg annyit, hogy lássuk be - azért a magyar társadalom
    sem egy k*va nagy eresztés - 1000 éve nem tudnak egy épkézláb országot
    felépíteni - amig nyugaton kis gumikacsás téglaházas romantika folyik
    itt csak a trianonos-turulos tankosnudli van.
    Akkor meg kell próbálni valami újak - romát miniszterelnöknek,
    és utána meg zsidót - aztán galambot - kutyát - mert ez igy nem müködik.
  • Inquisitor
    #15
    Ez egy pusztán témájában és nevében rasszista oldal. ILyen oldaltól tényszerű adatokat várnom kb. akkor hülyeség lenne, mint ha pl. zsidó kúltúráról a Mein Kampf-ból szeretnék tájékozódni, vagy Tomcatet kérném fel Tóra magyarázásra. :D
    Ellenben legkevésbé se felel a kérdésemre.

    Imre84, az integrációhoz két fél kellene. De még közelítőleg se látam olyat, hogy a másik fél akarta vagy segítette volna az integrációt.

    Rajzfilmekhez, a T&J filmekben anno a "tipikus" feket házvezetőnő és annak visselkedése nem volt rasszista? :)
  • Imre84
    #14
    " Tudnál mondani ezek közül egyet is?"

    Hogy lehet az, hogy nekem egész életen keresztül dolgoznom kell azért, hogy legyen egy lakásom, míg mások ingyen kapják azt, de megbecsülni nem tudják, lelakják, eltüzelik a nyílászárókat, a ház környéke úgy néz ki mint a lepratelep. A gyerekeik ingyen kapják a tankönyveket, de nem szólnak rájuk, hogy tanuljanak is belőle. A gyerekeik ingyen esznek az iskolában, ingyen laknak a kollégiumokban.

    Több száz éve laknak már itt. Mégsem képesek integrálódni. Mennyi idő kell még nekik? Nem vagyok raszista, de nem akarom eltartani őket.
  • Wittgen
    #13
    Ha egy amcsi filmben nem szerepel fekete ember, akkor az rasszizmus, ha igen akkor meg azért az.
  • sathinel
    #12
    Végignézve ebben most mi volt a rasszista? Tom and Jery rajzfilmben is fekete a gazdájuk bőre színe, soha nem jutott még eszembe hogy rasszista indíttatásból.

    A maffiafilmeket is tiltsák be mert minden olasz maffiózó? vagy a nácikról szólókat mert a németek nem mind náci vagy nem értem...

    egy másik baned vid.
  • Tikal #11
    igen, a cigány lakosság száma kishazánkban majdnem egy millio, 100 év mulva minden második magyar cigány lesz, majd akkor csak pislogunk hogy a lakosság fele tartja el a másikat, mintahogy most is mi tartjuk el ezt az egymillio cigányt. Mást se tudnak csak lopni, a posta előtt várni egész honapban a segélyre amit két nap alatt elvernek. Valamit léphetne már a kedves kormányunk, pl csak azok a cigány családok kaphatnának segélyt ahol ketto vagy egy gyerek van, tehát minél kevesebb...
    persze ennek semmi köze bugs bunnyhoz, but that's all folks :)
  • Narxis
    #10
    Katt ide.
  • Inquisitor
    #9
    "a kisebbségnek nevezett lassan többség mindenféle többletjogokkal rendelkezik, "

    Tudnál mondani ezek közül egyet is?
  • nickwearby
    #8
  • lordofchaos
    #7
    Én mint fehér kisebbség tiltakozom hogy ebben a Warner rajzfilmben nincsenek fehérek és minden munkát feketék végeznek arra utalva mintha a fehér ember nem is dolgozna
  • ParadoxH
    #6
    mumpic
    Osztom a véleményedet.
  • mumpic
    #5
    1. Cigányokról szó sincs benne
    2. A fehér ember a bolygón kisebbségben van...

    A "bezzeg nekik mindent szabad" ra kíváncsi lennék, hány fehérember ellenes filmet csináltak? Vagy a tiltakozás az már a "mindent szabad" kategória?
  • Vogel
    #4
    Euban lehet mecset de próbálj meg afgánoknál templomot emelni...

    Ha törlik, az a történelem módosítása, manipulálása.