54
  • Narxis
    Egy gyakorlati kérdés:

Ti késztetést éreztek minden cikknél az ellentétes vélemények kialakítására? Csak mert most olvastam a napvitorla-elv-es cikket is és a sok tudós már ott is megcáfolt mindent és mindenkit.
  • Sir Quno Jedi
    Jaja. Ha már fel kéne menni, én is inkább szovjet, azaz elnézést orosz űrjárgánnyal mennék, mivel 1000%-kal jobbak a túlélési esélyeim, némi kényelmetlenségért cserébe. ÉS ez sokat nyom a latban. Amcsik sokmindenhez értenek (illetve az idegen tudósok náluk), de konkrétan a masszívan primitív és megbízható technohoz, na ahhoz nagyon nem. Tudjukmiért...
  • Yeti
    Azért, mert az orosz légierőnek úgy néz ki a felségjelzése.

http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Air_Force
  • tunyo902
    Mert ez most náluk újra divatba jött.
  • Qweer
    Miért van vörös csillag a helikoptereken?
  • Gaboca76
    A földművesek arcát elképzelve fetrengek a röhögő görcstől
  • Ford Prefect
    Csatlakozom az előttem szólókhoz, a Szojuz sem egy életbiztosítás de még így is a legkiforrottabb módja az űrutazásnak, 40 év alatt sokat fejlesztettek rajta és mivel végig a jól bevált sémát követték és nincs túlbonyolítva ezért elég biztonságos. Ennél jobb ma nincs, sajnos a mi technikai szintünk többre nem képes.
  • JoeYi
    ez azret komoly, szegnyek mar epp azon gondolkodnak, hogy fincsi sultpulykat vacsiznak a napi betevo zselepizza helyett, aztan mire a gondolat vegere ernenek hirtelen 8G paszirozza oket a plafonra :D
  • Molnibalage
    AZ összehasonlítás azért nem fair, mert a Szojuzba nem fér annyi ember, mint az SST-be...
  • Frosty01
    ha a szojuzok megbízhatósága kérdéses, akkor milyen a siklóké?
  • bvalek2
    Szegény Komarov is inkább berepülést végzett vele, ugyebár ez volt az első fellövés. Tehát elmondható a Szojuzról, hogy tesztidőszakban volt csak áldozat, normál működéskor, különösen a T - TM időszakban, 100% biztonsággal üzemelt.
  • TheZsenyka
    Ehhez képest a siklókban elhullot 14 ember az utóbbi két katasztrófában.
  • NEXUS6
    Nekem is ez volt az első gondolatom.
    Az űrutazás még messze nem egy hong-kongi repülőút. Gyakorlatilag folyamatosan életveszélyben vannak az emberkék.

A Szojúz közel 40 év használat alatt, eddig összesen 4 űrhajós halálát okozta. Ebből 3 emberke halála megúszható lett volna, ha nem suhogós melcsiben, hanem szkafanderben jönnek vissza.
  • syn7h37ic
    Hmm. De visszatértek nem? Akkor pedig nem rossz a cucc. Főleg annak tudatában, hogy jópár éve használják a szojuz űrhajókat. Megint bulvár szaga van a dolognak.