3367
eRepublik - the new world
  • hunbasser
    értelek,akkor mindenképp Alföld lesz belőle :)
  • Avenger
    Ezzel csak az a baj hogy aki az alföldön vett céget, az tudja is hogy minimum 20 goldért eladhatja :)
  • Avenger
    Hát medium területen kapsz x %-ot a productivity-hez, high-on meg 1,5x%-ot, nem pontosak a számok, de sokat számít, az biztos.
  • hunbasser
    csak egy lúzert kell találni,aki az Alföldön nyitott grain companyt,utána meg eladja olcsón,mert veszteségesnek bizonyul :D
    de lehet,hogy az lesz,hogy inkább 20 goldot összgyűjtünk és alapítunk mi magunk egyet az Alföldön.
  • Cat 02 #1278
    Mediumon felesleges venni ;)

Ám beruháztam q3-as házra, pár embert boldoggá tettem a monetary piacon... :D
  • hunbasser
    igen,de nekem q2-es pizzériám van :) 1 q2-es grain = 2 q1-es grain. a q2-es 0,75,a q1-es meg 0,4 hu,magyarán ha két db q1-eset veszek,akkor 0,8-ból így is megvan,viszont ha lesz q1-es grain companym,akkor ingyen megtermelem magamnak a búzát.

egyébként nem értem ezt a nyersanyagos dolgot...mi a különbség egy medium és egy high területen készített búza között? a high nyersanyagos búzából több kaját tudok csinálni?
  • Count Adyn
    Jah szegedi búzacégek 22 g nél kezdődnek, máshol meg vesztséges mindenképp:)
  • Avenger
    Az a baj hogy 7-8 goldért max medium nyersanyagos területen kapsz céget, ott meg nem éri meg termelni. A 0.4es q1 búza ár amúgy kb önköltség, bár nem tudom mi a helyzet a munkaerő piacon. Most amúgy q2-es búzából van túltermelés jobban. És 1 darab q2-es búzából 2 q1-es kaját lehet csinálni, ha jól tudom.
  • hunbasser
    egyelőre.viszont előrelátó vagyok és pár hónap múlva meg már sokat kereshetek vele,csak jól kell csinálni.
  • hunbasser
    most is 8 goldért árulják a q1-es cégeket,múltkor láttam egy grain companyt is,csak akkor nem volt cash.
  • Cat 02 #1272
    Arról nem is beszélve h ha ingyen dolgozol, az is kiesés, ahhoz képest amennyit máshol kapnál...
  • Cat 02 #1271
    7-8 goldért q1-es cég ? Hol élsz te ? :D
  • hunbasser
    hát de most megint szintet lépek majd,lesz 5 goldom + a társamnak is lesz 5 goldja,összedobjuk,ha lesz 7-8 goldért q1-es grain company,akkor megvesszük,így minden q2-es foodon annyi haszon lesz amennyiért eladtuk,persze leszámolva a fizetéseket :)
  • Count Adyn
    aha:) Hát ha sok pénzed van, megteheted, csak igy nagyobb az anyagi kockázat egy kicsivel:) Én a helyedbe felmennék a mibbites IRC re a #piac szobába, és keresnék olcsó búzát:)
  • FZoleee
    most én is gondolkodok egy új cég alapításán... szerintetek melyik éri meg a legjobban?
  • hunbasser
    hát,nekem a pizzériához kéne :D szóval saját magunknak termelnénk. úgy gondoltam,hogy megveszünk 1 q1-es céget olcsón,beállok dolgozni,meg még pár alkalmazottat felveszek magam mellé és a másik cégnek termelnénk a búzát. a q1-es búzát 0,4-ért vesztegetik,a q2-eset meg 0,75-ért,majdnem ugyanott vagyok,és a 0,4-en gondolom rajta van a zsíros haszon.
    tehát ha úgy vesszük,akkor ha van egy grain companym,akkor csak a fizetésekre kell költeni,semmi másra? tehát ingyen meg tudom magamnak termelni a búzát?
  • Count Adyn
    Egy High régión kell lennie, anyag nem kell semmi:) Donatelni lehet persze, feketepiac rulz:)
    Azért rossz, mert miután visszavettük szegedet, mindenki búzacéget csinált, a búza ára a béka segge alá esett, ettől ugyan bezártak a kis cégek, de amint egy kicsit is fentebb megy az ára kinyitnak megint. Gyakorlatilag Q3 cég kell ha nyereséget is akar termelni az ember.
    Másrészt meg most hogy van High Iron unk, ők többet fognak tudni fizetni mert nagyobb lesz eleinte a nyereségük, ezt a kormány majd próbálja kompenzálni adókkal, aztán meglátjuk sikerül e:D
  • hunbasser
    miért? :D
    amúgy az lenne a kérdésem,hogy mi kell ahhoz,hogy búzát termeljek...mert hát itt már nem kell alapanyagot venni,de költeni valamire mégis kell,hogy legyen búza nem? persze most nem a fizetésekre gondolok itt :D
    és tényleg lehet donatelni búzát? és bármelyik országból bármelyik országban lévő cégnek?
  • Count Adyn
    Nekem volt, szopás tömören:D
  • hunbasser
    van vkinek grain companyje? lenne pár kérdésem
  • Cat 02 #1262
    30 % elég ha jól tudom.
  • Pharaoh
    Azért azt nem hiszem, hogy 50%-t tudnának szerezni a kongresszusban.
  • FZoleee
    de az ország pénzét szabadon tudják utalni a románok akárhova
  • Cat 02 #1259
    Attól még indonéz haderő megmarad, illetve arany is a nemzeti banké marad, annyit kell csak elérni, h románok ne legyenek határosak indoval, ami már el is van :D
  • LasDen #1258
    amúgy nekem azaz érzésem van, hogy a románoknak sikerül to-zni indonéziában.....na hogy akkor mi lesz azt elképzelni sem tudom :D
  • FZoleee
    szavazzátok fel :D
  • a.carkey
    Azt lehet, hogy ha a szavazás szarul áll, előtte egy órával odaadják pl. eMagyarországnak a területeit, utána meg mi visszadjuk? :D
  • Cat 02 #1255
    Románok nem támadnak, le lett írva, indo-t to-zzák :D

Ám magyarok és ukránok kötnek szövit és Ukrajna ugyanolyan biztonságban lesz, mintha a területei magyar kézen lennének
  • LasDen #1254
    a románok most egy ideig nem fognak támadni...to-ni akarnak majd :D
  • hunbasser
    na,hát azt kétlem.
    egyébként nem jelent semmit az,hogy magyar vezetés alatt van, ha ukrajnát megtámadják a románok, feleannyian se fognak menni harcolni, mert sokan nem tudják - mint ahogy én sem tudtam - hogy magyar vezetés alatt van. főleg akkor nem fognak támadni, ha mondjuk a románok betámadják podoliát...akkor biztos,hogy nem ukrajnába fognak menni harcolni az emberek.
  • Cat 02 #1252
    Ukrajna magyar vezetés alatt van. Ráadásul senki se fogja megtámadni!
  • hunbasser
    én azt nem értem,hogy miért kell visszaadni a területeket ukrajnának...nálunk sokkal nagyobb biztonságban van szerintem,esélyt se kéne kapniuk,hogy visszaszerezhessék a területeket,erre odaadják egy gyenge ukrajnának.
  • hunbasser
    # 1 USA 22706 citizens
    # 2 Hungary 15403 citizens

fuck yeah,erről van szó (H)
  • hunbasser
    hát de hova már? :D mostmár csak az eredeti területeik vannak meg
  • Fabio Capello
    nembajaz, apríthatjuk tovább őket :D
  • hunbasser
    hm,buzi románok elutasították a békét
  • hunbasser
    igen,győzött a PEACE :) véglegesen is.

közben pedig # 3 Hungary 15357 citizens
    4 polgárral vagyunk lemaradva az indonézektől :D
  • Fabio Capello
    köztük mindigis széthúzás volt, most ért a csúcsra az ő ellentétük, többek közt ezért is. Másrészt, mivel ugyebár a húzóerő románia finoman szólva is nagyot taknyolt :D
  • Cat 02 #1244
    Akkor azért támadja Svédország németeket, de így nem tom, sok értelme nem lesz a gamenek: D
  • Fabio Capello
    tegnap feloszlott az ATLANTIS.