3367
eRepublik - the new world
  • FZoleee
    http://widget.mibbit.com/
    /join #togov
    itt eligazítást kapsz
  • a.carkey
    Hogy áll az indo választás? Kire kéne szavazni ott, ha majd hazajutok?
  • FZoleee
    kéne még 3 szavazat kb spanyolországban, valaki nem akar szavazni? repjegyet állom
  • FZoleee
    Ha indultam valahol képviselőként, akkor ugye nem mozoghatok addig, amíg el nem bukom a választást, vagy ha bejutok, akkor a mandátumom lejártáig?
  • Count Adyn
    :D Hát ez pech részemről :))
  • hunbasser
    nabazz,ha előbb szólsz...kb 5 perce adtam le a szavazatom :\
  • Count Adyn
    Lehet jönni rám szavazni Zaporozhia-ba:D limuzin megy ofc:D
  • hunbasser
    de mondom,egyébként sem piacra akarok termelni,hanem meglévő food companynak :)
  • Avenger
    Másnak se megy a szavazás?
  • QuippeR
    q2 grain céget (most már) lehet nyereségesen üzemeltetni, ha az ember nem túlozza el a fizetéseket. egyrészt mindig 10 embernek kell lennie a cégben, 90 körüli wellness-szel (ha nem dolgozik, az lényegtelen, hiszen akkor fizetést se kell neki adni), és például 4-es skillre 10HUF-ot lehet fizetni. azt persze nem mondom, hogy óriási profitod lesz...

egyébként mindenképpen jobb, ha már létező céget vásárolsz meg, mert akkor az arany nem kerül ki a magyar gazdaságból, hanem vesznek rajta valami mást.
  • Count Adyn
    2/3 os törvény ugyhogy annyira nem izgi:)
  • I.C.ram
    en ugy hallottam hogy az egeszet feherlo talalta ki hogy be legyen biztositva a helye egy esetleges roman to eseten, mert ugye csak8 naponkent lehet bizalmatlansagit inditvanyozni. de ez eleg szarul fog elsulni szamara ha megnyerik ellene :P Raadasul az a gyoker huba fog asszem akkor helyere kerulni.
  • Fabio Capello
    13-12

érdekesen alakul ez a dolog :D
  • FZoleee
    mondjuk nem MO-n, de nem baj :)
  • FZoleee
    én indultam, sry :D
  • marxell
    Sziasztok.
    Holnap lesz a kongresszusi választás, azt szeretném kérdezni, aki még nem kötelezte el magát, és nem indul ő maga, szavazna rám?
    Repjegyet és a kieső wellnest állom.
  • I.C.ram
    Durva mar 6-7 az arany. Igen-Nem.
  • Cat 02 #1305
    Jó kis 3 xp :D
  • FZoleee
    már 5-3 :P
  • FZoleee
    és 5-2 arányban eddig sikeresnek tűnik (megvan a 66%) :D
  • Fabio Capello
    Kinizsi nemnormális, először a citizen fee-t akarta módosítani 5ről 7 HUFra, azt kétszer leszavazták, most meg bizalmatlansági...

Őszintén szólva elég sokan csak alibiznek, és néha bedobják a két javaslatukat amit lehet... :/
  • hunbasser
    wtf?

President Impeachment

Proposed by Kinizsi Zoltan, 29 minutes ago

Do you want the current president of Hungary to end this office?

ezt most miért?
  • hunbasser
    nem vagyok nagyon képben az árakkal,de szerintem nézd végig a piacot,hogy minek szökött most fel az ára,mi olcsó most a nyersanyagok közül,mire van leginkább kereslet és ez alapján mérlegelj.
  • hunbasser
    nem :D ha most vennék egy high területen lévő grain co-t,akkor odamennék belendíteni a céget 1 huf-os fizuval :D most úgyis van elég kp-m. meg vennék még fel munkásokat ide is meg oda is,aztán meglátnám,hogy hol hasznosabb dolgoznom :D amúgy a landing skillem is majdnem ugyanannyi,mint a manufacturing,mert mielőtt még cégünk lett volna,előtte gyémánt meg faüzemekben dolgoztam.

egyébként nem a pénzért csinálom inkább,hanem a játék miatt :) ez olyan,mint amikor van egy saját kisboltod havi 100.000 haszonnal,holott a nagy eladóai tapasztalatoddal mehetnél máshová menni dolgozni 150-ért,de itt meg legalább a saját magad ura vagy és nem tartozol senki alá,ráadásul ebből még építkezni is lehet tovább :)
  • FZoleee
    #1268-ra valaki? :D
  • Cat 02 #1297
    Nem mind1 hol termelsz magadnak ? Picit ellentmondásos vagy :D
  • hunbasser
  • FZoleee
    minek az?
  • Fabio Capello
    hja...

amúgy ha van rá igény, szívesen társulok pár goldocskával valaki(k)hez, ha látok valamicskét a profitból :D
  • hunbasser
    amúgy a buzi románok most nagyon betettek a sok kamu munkahellyel :@@@ első oldalon csak az ő cégeik vannak a 100 huf-os fizetésekkel,sokan meg gondolom be is dőlnek,hogy milyen melóhelyre jelentkeztek...aztán meg koppannak egyet,hogy hopp,nincs is nyersanyag....
  • hunbasser
    most is magamnak termelek a pizzériában :D + még a társam és az ő egyik ismerőse olcsó fizuért.mindent a cég érdekében :D azon agyalok,hogy milyen skillű embereket kéne felvenni.
    aki már 7-es skill felett van,az leírhatná nekem sorban,hogy melyik skillen mennyit termelt közel 100-as wellnessen,sokat segítene a számolásban és nagyon megköszönném :)
  • FZoleee
    Indoban van amúgy repjegyes cégünk (rajtam kívül még 2 tulajdonos van), és kurva sok nyereséget termel... Felmentek a repjegyárak :DDD
  • Avenger
    Értem én is, csak korábban még arról volt szó hogy a saját búza cégedben akarsz majd dolgozni, ami nem éri meg, amiatt amit felvázoltam :) más munkásokról nem volt szó, úgy valószínűleg jól fogsz járni.
  • hunbasser
    jó,én értem mit akarsz mondani,de én olyan akarok lenni,mint a főnököd :D most úgy érzed,hogy a 15 huf-os fizuval nagyon jól jársz,de a főnököd mégjobban jár :D lehet húzni az igát és kapsz is elég jó fizetést,de amibe most belekezdtem,azzal jól járhatok majd pár hónap múlva,főleg ha ügyesen csinálom.csak még azt is ki kell majd számolgatni,hogy milyen skillű munkásokat lesz érdemes felvennem,mert hát a fizetés/productivity arány nem mind1 :)
  • hunbasser
    hát,egy minimális fizetésem azért csak lesz,én fegyverekre nem szoktam költeni,puszta ököllel szoktam harcolni :D csak kaját veszek,q1-est vagy q2-est szoktam,szóval nekem kb 5-6 huf fizu kielégítő,és inkább a cégnek áldozom fel magam :D csak még ki kéne okoskodni a dolgokat,de érzem,hogy jó ütemben haladok,régen minuszos volt,most meg már nyereségesek vagyunk.

viszont q2-es grain céget meg azért nem akarok venni,mert az meg már viszont tényleg drága :D a legolcsóbb q2-es grain co 35 gold,mondjuk az Volhyniában van,ami high terület és van is 2 export licensze,de 40-ért meg már saját q2-es céget csinálok itthon,szóval még nem is kell elhagynom érte Magyarországot,az exportlicenszre meg amúgy sincs szükség,mert magamnak termelek és nem piacra :)
  • Cat 02 #1287
    Attól még nem mind1, h hol... :)
  • Avenger
    Na igen, mondjuk 4.5ös skillel termelsz 10 q2-es búzát egy nap, az 7.5 huf, de egy fegyvergyárban jelenleg 15 huf-os a fizetésem(4.8as skill), ami 20 q2-es búza :D szóval jobban jársz ha dolgozol valahol és veszed a búzát szerintem
  • hunbasser
    pont ez a jó benne,hogy nem feltétlenül :D amikor visszafoglaltuk az Alföldet,akkor volt kb 5 régiónk,és volt,aki összegyűjtött 20 goldot és elhatározta,hogy nyit egy céget,és pont véletlenül az Alföldön nyitott egyet,vagy csak azért,mert szülőföldje,stb,aztán meg a sok alacsonywellnesses dolgozók miatt nem ment/megy neki és most eladja olcsón,közben meg fogalma sincs,hogy értékes földön van cége.
    láttam én már céget 5 goldért is erepen,szóval,vannak olyan emberek,akik belebuknak,aztán olcsón meg akarnak szabadulni a cégüktől :D
  • Cat 02 #1284
    Kivéve ha gyorsan meg akar tőle szabadulni :p Bár az ritka :D Én eddig mind2 cégemet 20 goldért vettem és annyiért is adtam el.
  • Cat 02 #1283
    High helyen 1 termeléssel több búza jön be!

Viszont akkor még mindig el esel a napi fizudtól ha free-ért csinálod :D
    Ám q2-est jobban megéri akkor venni ha 0.75.