65
-
moviefan #65 Sziasztok!Én innen szedtem le, mert lusta voltam elmenni moziba!Ha valakinek segít: http://movie.hunsms.hu Nagyon állai film!Végig leköt!MIndenkinek ajánlom! -
eti #64 *én szeretem a legtöbbet XD -
eti #63 Batmanben pont igen... :) A képregényeket meg lehet szeretni ( nem mindet...), meg nem szeretni... -
winnie #62 "Tud valaki mondani nekem egy szuperhősökről szóló képregényt, amelyben a gonosz erő képviselője nem öli meg hősünk szüleit, nagyszüleit"
iron man, batman, superman, fantasztikus négyes, daredevil, hulk, avengers, sorolhatnám - ez kábé mindre igaz. (főleg, hogy nincs olyan, hogy "gonosz erő", hiszen egy képergényes szuperhősnek 35-40 főellensége is lehet.)
miért taszítaná ki a társadalom a szuperhősöket? ők azok, akik megmentik a világot általában. a legtöbb szuperhős ünnepelt hős a világban. -
usererror #61 Tud valaki mondani nekem egy szuperhősökről szóló képregényt, amelyben a gonosz erő képviselője nem öli meg hősünk szüleit, nagyszüleit, és a társadalom sem taszítja ki magából, mint egy egy gennyes kelést? Én még nem nagyon láttam ilyet, persze lehet, hogy simán műveletlen paraszt vagyok.
Ahogyab lányregényeket írnak a kiscsajoknak, úgy képregényeket gyártanak a fiúknak - már ha azok nem éppen kalandregényeket olvasnak helyette, mondjuk a nagyDumástól. Míg a csajok a romanat nyálazzák és lakatlan szigetre vágynak, addig a fiúk pókemberként akarnak szembeszállni a gonosszal. Ez rendben is van, nagyjából addig az életkorig, amíg meg nem kapják az első igazolványukat.
Egyébként itt egy adatptációról van szó, nem a képregényről. Az, hogy ezeket filmesítik meg, üzleti kérdés, hiszen az mérhető, hogy hányan olvasták már képregényként is az egyes sztorikat, magyarán szólva csak le kell kaszálni a piacot.
Mi lenne, ha valaki csinálna egy új hőst és nem csak adaptálna? Az már azért kihívás lenne, nem? Mind művészi, mind pedig gazdasági szempontból. Azt hiszem erre még várni kell egy darabig.
Azt meg szerintem felejtsük el, hogy magyarország nem érett még meg ennek a "műfajnak" a befogadására, mikor amerikában mekkora nagy keletje van ezeknek a filmeknek. Remélem, hogy soha nem érjük el azt a szintet. -
eti #60 ...bár a nyáron jön a DC-s Batman, ami így látatlanba is jó magasra teszi a lécet... megint... -
eti #59 Imdb: 8,4. Szerintem jóra sikeredett :) Most az Incredible Hulkra leszek még kiváncsi... remélem magukhoz kapnak végre a marvel képregény adaptációk is :D -
Caine #58 Megmondom őszintén: fogalmam sincs. Az biztos, hogy nagyon ütnek. -
#57 Megy benne a Paranoid, War pigs, Electronic funeral is? :D Mert akkor tuti megyek rá. -
#56 Nem tudom, miért áradoznak olyan sokan a forrásról, a zseniális képi világon kívül nem sok mindent tudott adni.
Vannak mély tartalmú filmek szép csomagolásban, de az nem a fountain.. -
csige007 #55 Én is az előbb néztem meg télleg nagyon jóra sikeredett....:D -
Caine #54 Most néztem meg.
A film nagyon jó, a rockos-metálos betétek nagyon ütnek.
Még a páromnak is tetszett.
Ajánlom mindenkinek. -
bender93 #53 Remélem nem csak 1.5 óra lesz. Nem azért mert ha rövid nem lehet jó, hanem csak azért jobb ha kicsit hosszabb mert nem kell besüríteni 80 percbe.De az se jó ha 5 órás beleőszülnénk -
eti #52 De akkor meg para van, lelövi ka film poénját soxor :( :D :D :D -
#51 Imdb-t abszolút nem a pontok alapján kell nézni. El kell olvasni 100 véleményt :D -
eti #50 Miért, én meg a fagyott gyümölcsöt is szeretettem benne :D:D Persze azért a lényeg a fagyi, mintahogy a Garfield a másiknál :) De Kázmér és Hubának nemtom miért nincs saját lapja :( :P -
mathe #49 Én meg pont azért voltam mindig mérges, hogy megvettem a garfieldot aztán tele volt Kázmér és Hubával...:D Ez kb olyan volt, mint amikor a fagyi tele van fagyott gyümölccsel...:D -
eti #48 Igen, Harcosok Klubja miatt maradt meg nekem is. És mindenképpen több forrásra érdemes hagyatkozni mielőtt beül az ember egy filmre... Imdb is lehet egy ilyen forrás ( ez de jól hangzott :D ), de ne maz egyetlen, fórumok, barátok, meg saját vélemény... bár fórumra nem szívesen nézek egyébként, lelövik a film poénjait mindig :D Képregényre meg visszatérve... én mondom inkább nézni szeretem, valahogy a Batmam nagyon teccik pl. Talán mert ott bennem van a megtörténhet érzés... illetve mert kiskoromban mikor láttam a filmet nagyon hatott rám :):) De képregények közül csak Kázmér é Hubát és Garfieldot olvasok rendszeresen... és mivel a Garfield magazinba van többnyire Kázmér is Huba, probléma megoldva... :D -
mathe #47 Na, hát nem vagyok én tapló, csak néha indulatos..:) Nekem amúgy a képregények igazából kimaradtak teljesen a gyerekkoromból. Illetve a Garfield-ot szerettem, abból volt is annak idején jó pár számom. De, ha visszagondolok, főleg az tetszett akkor benne, hogy nem kellett annyit olvasni, meg képzelődni(akkoriban lusta voltam az ilyesmihez..), tömör volt, de mégis olyan jó poénok voltak benne...:) Igazából, ha kezem közé kerülne egy, még most is szívesen végigolvasnám. Mondjuk egyszer anyám hozott egy adagot, valami ismerőse küldte nekem...Valami Xmen, Batman, Spiderman lehetett, de nemigazán kötöttek le. A rajzok se tettszettek, meg úgy az egész. Legalábbis nekem. De ahogy abban megegyeztünk, ez szubjektív. :) Ezt csak azért mondom, hogy ebből is adódik, hogy ránézésre antipatikus a dolog nekem.
Imdb-vel nekem sincs bajom amúgy általában, csak van olyan ismerősöm aki mondta, hogy az alapján néz meg egy filmet, hogy Imdb-n x pont feleti-e...Aztán az ilyesmire harapok. :) Egy ideje úgy nézek filmet már, hogy max egy rövid leírást olvasok el róla, ha valahogy rábukkanok, vagy ha ismerősöm ajánlja. Arra, hogy a fórumokban mit írnak róla, egyáltalán nem adok, pont emiatt, hogy valakinek tettszik, az isteníti, van akinek nem, az meg szidja. Nem egyszer jártam már úgy, hogy egy, a fórumozók által agyondicsért film nagyon nem jött be. Meg persze ellentétére is van példa.
Szóval csak azt tudom mondani itt mindenkinek, hogy ne az alapján soroljanak a "na ezt meg kell nézni" kategóriába valamit, hogy most itt mi, vagy Szekeres Viktor mit ír róla... Az amit egy kritikus vagy egy fórumozó ír, az egy saját vélemény különböző mélységben kifejtve, igazából ettől lesz valaki szerintem kritikus, hogy képes-e egy filmet kielemezni egy oldalon keresztül.
Edward Norton valóban jó színész, rossz filmben még nem nagyon láttam. A Harcosok klubjában, meg húú..ott nagyot alakított. -
eti #46 Huh, picit féltem hogy más irányú választ adsz, de teljesen korrektul összeírtad most a dolgokat és azt mondom 1-2 dologban igazad van. Először is hogy mindannyian a saját értékrendünk mellett más emberek véleményétől is függünk.. na most ez a kifütyülés dolog Velencében szerintem is parasztság volt :D az Imdb-n viszon tamit olvasok, arra adok, mert nagyából egy véleményen vagyok az ott olvasható pontozással :)
Marketing. Igen, ezzel kapcsoltabna fél igazságot mondtam, így szólna helyesen a mondat: "A jó marketing sem garancia a sikerre, de anélkül rosszabbak egy film esélyei" .. SW és gyűrűk ura pedig jó filmek, és nem csak a pénztárak szerint.... :):) De igen, ízlések is pofonok... Amúgy a Vasember miatt azért keltem ki ennyire mert Robert Downey Jr-t bírom, meg a Marvelt is :) pl a Hihetetlen Hulkot is nagyon várom, Edward Norton miatt :):) képregényben viszont inkább a Batmant olvasgattam csak ezt ide beszúrom végezetül. :)
((U.I.: Vasember rendezője Jon Favreau -> Jóbarátok, 3. évad, Pete, a milliomos :D)) -
mathe #45 Először is nem a filmek bevételével van a bajom, hanem azzal, hogy nagyon sok egy kaptafára épül. Van pár bevált forgatókönyv séma, ami bejön a többségnek, mert szórakoztató, könnyen emészthető. Nagyon jól tudják ezt a producerek is és főleg az ilyenekre adnak pénzt. Aki egy kicsit el akar térni a szokásostól és valami egyedit akar alkotni, annak sokkal nehezebb dolga van, hacsak nem egy nagy menő a rendező és mondjuk tudja magának finanszírozni.
Szóval nem attól "szar" a film, hogy sokan nézik/sok pénz van benne, egyszerűen arról van szó, hogy az ilyen egy kaptafára épülő "szarokért" sokkal többen kifizetnek egy mozijegyet és ettől nagy bevételű, nagy nézettségű.(VANNAK kivételek!!) Remélem érthető a kettő között a különbség.
És ami nekem "szar" az lehet, hogy másnak tetszik, tudom. Nincs ezzel nekem semmi bajom, jól is néznénk ki, ha mindenki ugyanazt szeretné... Magával ezzel a rendszerrel van bajom, nem azzal aki megnéz egy Vasembert.
A reklám meg igenis nagyon sokat számít. Amikor a Gyűrűk urának, meg a StarWars-nak az éppen aktuális része következett, a csapból is az folyt. Na és mit értek el vele? Azt, hogy még nagyapám is elment annak idején a moziba megnézni, hogy na mi is ez, ha már úgy reklámozzák. A felénél nem bírta tovább, de a mozijegyet kifizette, azaz, ha a rajongói tábora nem is, de a bevétele nőtt. És szerintem nagyon sokan így vannak ezzel. (Nekem amúgy tetszett, mielőtt lehurrogtok, hogy csak fikázni tudok)
A stílusomba meg beleköthetsz, de azért tudd, hogy az, hogy az Imdb pontjai alapján rangsorolsz egy filmet és az alapján ítéled el, hogy Velencében a te nagy kritikusaid kifütyülték, úgyhogy ezért "biztos nem olyan jó", az téged is minősít!
Azon a filmen HAT hosszú évid dolgozott a rendezője, és a fent említett okok miatt abba is kellett hagynia közben és csak a szerencséjén és a kitartásán múlott, hogy mégis befejezhette. És akkor a velencei nagymenő kritikusok meg kifütyülik? Még ha, egy utolsó idiótaság lenne, akkor is hihetetlen nagy tahóság ilyet csinálni, főleg kritikusoknak, akik ugye a stílus képviselői, nem csak "átlagos kis diákok". ;)
De tudod mit... Majd ha megjelenik a film, megnézem. Csak, hogy megnyugodjak, hogy nem hiába tituláltam egy "szaros képregény adaptáció"-nak. :P Amúgy remélem nem lesz igazam, én is jobban szeretném azt az időt úgy eltölteni, hogy utána azt mondhatom, hogy hmm, dejó volt! -
eti #44 Elnézést amúgy ha rám gondoltál, remélem nem tapostam senkinek a lelkivilágába.. Amúgy meg szerintem ez nem egy rossz cikk, a Vasemberről már írt eleget az SG, ez most másról szólt, inkább a képregény-képregényfilmek fogadtatásáról idehaza.
Ja és előbb kihagytam, én a Marvel és DC képregényekből készült filmeket preferálom a Garfield pl nekem se tetszett, pedig amúgy olvasni nagyon szeretem.
U.I.: kedvenc képregényem: Kázmér és Huba -
giga123 #43 Annyira utálom ezeket a hozzászólásokat . A haverjaimnak mondtam nem rég hogy felregeltem az sg.-én és ott értékelhetünk filmeket meg miegymást. Felmentek ők is és csak annyit mondtak hogy itt mindent lefikáznak és kezdem én is azt hinni.De attól függetlenül én nagyon várom a filmet biztos kommoyl lesz. -
eti #42 Ja és Brad Pitt, Babel. költségvetés: 25 millió. -
eti #41 Kedves MATHE... hmm.. lássuk csak:
A forrás "The fountain" jó fim, bár néhány dolgot közbe szúrnék.. Először is azt hittem ha már megnézel egy ilyen filmet, akkor normálisabb a stílusod és nem eresztesz el egy ilyen mondatot:
"mert csak egy szaros képregény adaptáció" ez kérlek egy kritika egy olyan filmről amiről az előzetest láttad legfeljebb, egy fikázás egy még meg se jelent filmről, még hozzá elég ordenáré módon. Én valahogy nem eszerint válogatok.
Blockbuster? Na és? Sokan nézik meg, szóval szar? Szerintem azért ahogy valaki előttem említette, szórakozni megyek a moziba. Oké, van jópár szemét is, de te nem szelektálsz, te leszarozod a jó bevételű filmeket. Pedig meg van az oka ha egy film sikeres lesz. És nem csak a jó marketing, elhiheted.
Más: itt a The Dark Kmight, vagy a Batman Begins. Ez is "szaros képregény adaptáció" Rendező Christopher Nolan. Filmjei pl: Memento, Tökéletes trükk. Szerinted miért vállalt el egy képregény adatptáció megfilmesítését? Mert igenis nagy dolog vászonra vinni egy képregényt...
Amúgy nem fikázni akarom a Fountained... dee...
"Úgy tűnik az idei Velencei Filmfesztivál sem múlik el botrány nélkül. Az áldozat ezúttal a Rekviem egy álomért kultikus rendezője, Darren Aronofsky. Legújabb, közel hat éve készülődő filmjét ugyanis a vetítésen ülő kritikusok kifütyülték." -> a kritikusok! nem átlagos kis diákok.... hanem kritikusok....
Imdb:
The fountain: 7,5
Batman: 8,3
Vasmebert meg majd meglátjuk! nem tudni.. se nem jó, se nem rossz, előre nem nyilatkozom.
na üdv -
Caine #40 Egyik kedvenc szuperhősöm.
A trailer tetszett.
A filmet nagyon várom.
A cikkből semmit se tudtam meg a filmről ... -
Szefmester #39 Én régen kiskölyökként megvettem zsebpénzből az összes transformerst, ami sajnos valahol elkallódott a nyagtakarítások alatt.. :( viszont elkezdtem letölteni, mára elég sok képregényem van és nem éppen a hűdenépszerűek.. inkább a furák mint az Alien vs Predator vs Terminator, vagy a Superman vs Terminator, Predator vs Judge Dredd :D meg a Korongvilág regények képregényesített részei :D -
#38 Sztem atomrock film lesz, a trailere alapján legalábbis... -
warchief #37 Kiskoromban olvastam egy kisregényt, vasember volt a címe. Nem emlékszem a szerzőre, úgy kb 30-40 oldal volt. Azt hittem ennek alapján csináltak filmet. A képregényt nem ismerem, így a film sem érdekel.
Szerintem ezért változó egy-egy képregény átirat sikere. Ha nem ismeri valaki a képregényt, valószínűleg a filmre sem fog jegyet váltani. (jó persze vannak kivételek, de az a reklámkampánynak köszönhető) -
Alfa Of NS #36 Ez a cikk úgy néz ki, mintha egy 15 éves pattanásos kis pöcs írta volna. Sem a képregényekkel nincs tisztában, sem a társadalommal. -
Xtranz #35 NYugaton a mostani kereső generáció ironman képregényen nőtt fel,a mai magyar keresőréteg meg frakkon meg vizipókon,minek menne moziba ilyen marhaságra....!!!! -
L3zl13 #34 Lehetne vitatkozni azon, hogy a képregények (nyugatiak) vagy a tv sorozatok művészeti ágnak tekinthetők-e, de az egész fantasy műfajt így lekezelően egy skatulyába bevágni az csak a te szűklátókörűségedet mutatja... -
DonMaros #33 Én spec. pókemberen és transformersen nevelkedtem, rengetek volt belőlük de sajna a költözésnél "lába kélt" (magyarul anyám átpasszolta a szomszéd kiskölöknek). Én a mai napig negnézek mármilyen rajzfilmet/képregényadaptációt, azután alkotok véleményt. Cikkek, más véleménye, bevételei sosem érdekelnek. Engem az ilyen filmeknél az zavar a legjobban hogy többé-kevésbé ismerem az eredeti történetet és ki nem álhatom ha az helyett az eladhatóság kedvéért valami amcsi maszlagot raknak be. Vasembert annyira nem vágom, majd kicsit utánnalesek mielőtt megtekintem a filmet. A fountain-féle filmekből valoban több kellene és jobb reklám is kéne nekik mert én ezekben látom meg a legtöbb értéket személy szerint (de persze más filmekben is) A cikkíró pedig egy orbitális barom amint ezt már többször bizonyította, szerintem sutyiban tanácsokat kér Dr. Boll-tól hogy milyen módon használja ki a negatív reklámot. -
wolruf #32 Igen, megvettem cép cínes cagos dobozban :) Nagyon jó film (lehet), de mivel hullafáradtan néztem meg, nem fogott meg. Mostanában tervezem az ,,épelméjű'' megnézését is :)
Nagyon jól néz ki egyébként tényleg. És Jappáááááááán :) -
offspring #31 bld : "Még jó, hogy a filmről is esett szó a cikkben..."
Valóban ügyesen "bújtatta el" kedves cikkíró úr a bölcsességeit ;)
Egyébként ha már Japán és anime, lenne egy kérdésem: Hallottatok már a Casshern c. filmről? A legjobb "szuperhős-movie", amihez eddig szerencsém volt, eszméletlen látványvilággal,hangulattal és elgondolkodtató mögöttes tartalommal :)
Egy kis info, aki kíváncsi rá:
http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=84867&i_city_id=3372&i_county_id=-1&i_where=2 -
wolruf #30 Igenigen, erre gondoltam. No ugye, van, aki ebből ,,nőtt ki'' -
mathe #29 A Fountain-ra itt találtam rá. Illetve egy ismerősöm mutatta a linket. :) Vannak még mellette hasonló kategóriásak. Meg még tudom ajánlani a Rekviem egy álomért -t, ugyan az rendezte, mint aki a Fountaint.
Inquisitor: persze, ez így van. Most én se mondom, hogy csak ilyeneket nézek, ha tényleg hulla fáradt vagyok, leülök a tv elé és simán végignézek egy akármilyen filmet "szórakozásképp", én is ugyanúgy néztem annak idején a Dragonball-t meg az ilyesmiket, most vagyok 20, igazából még most is végignézek mosolyogva 1-2 részt, ha neten rátalálok. De azért na...nem köt már úgy le..:) Ezekkel sincs bajom, mert tényleg, sokszor csak azért megy az ember moziba, hogy szórakozzon, kikapcsolódjon.(mondjuk nem értek egyet azzal, hogy a kikapcsolódás azt jelenti, hogy "az agyunkat leadjuk a ruhatárban" és tátjuk a szánkat nyálcsorgatva, gondolkodás nélkül. Szóval, ha az embernek tele van a töke mondjuk a munkával, sulival, akkor nem feltétlenül az jelent kikapcsolódást, hogy olyan dolgot csinál ahol nem kell gondolkodni, szerintem elég, ha valami mással foglalkozik, nem kell kizárni az "agyi tevékenységeket", vagy ha azt akarjuk akkor inkább sportoljunk valamit, aztán az még egészséges is. )
Mondom, csak az zavar engem, hogy az ilyen ötletek, mint amilyen ez a Fountain is nagyon nehezen jöhetnek létre,(ezzel is vagy 6 évig szarakodtak, mert hol megvonták tőle a pénzt, hol Brad Pitt lépett ki, hogy inkább a több lóvés tömegfilmben szerepeljen) mert azt mondják, hogy nem ez kell a tömegnek, ebből nem lenne 100milliós bevétel, akkor inkább hagyjuk... Az ilyenek meg, mint pl ez a Vasember, ami ráadásul nem is nevezhető ötletnek, mert csak egy szaros képregény adaptáció, minden moziban, az amcsi premier után nemsokkal már mennek is naponta 20szor. Pedig szerintem lenne erre is simán befogadóréteg, csak egy kis reklám kéne neki, meg mondjuk adják ritkábban. De adják már!! és termeljen valami profitot, hogy az olyan zseniális rendezők, mint az ezé, újabb eredeti filmek forgatásába kezdhessenek bátran. -
Inquisitor #28 Azért a Fountain, még ha jó film is, a nézők kis százalékának találkozik csak az érdeklődésével. Másrészt sokan a moziba szórakozni mennek, ahol az agyukat leadhatják a ruhatárban, nem pedig filozófiai mélységekbe kukkantani, és utána hetekig filózni a filmről. Az ilyesmiket szokták popcorn movie-nak hívni. Rengeteg olyan jó film van, mint a Fountain, de jó részéről nem is hal az ember, ha nem ás utánuk. -
#27 Szerintem az az igazság hogy nagyon sok mindenből lehetne filmet csinálni.
A baj az hogy egész Hollywood olyan mint Uwe Boll: olyasmihez nyúlnak aminek (legalábbis azt hiszik) van rajongótábora és relatíve ismert... -
ihateworkdays #26 Nekem mindig is bejöttek a "gépesített" főhősök. (Transformers, Iron man, X-men néhány figurája, meg még nagyon határeset a Batman.) Én pl. már várom a transformers 2-t. Igaz, hogy a mozifilmnek az eredeti történethez nem sok köze van (szereplők egyeznek, meg a helyszín, a Föld) de egy pislogás nélkül néztem végig a mozit. Nekem bejött. Az Iron man sem lesz rosszabb sztem.
Ja és ha már a képregényeknél tartunk, nekem megvan az összes, magyar nyelven megjelent Transformers újság.;)
Valamint az is igaz, ha képregényt olvasol, nem leszel hiperintelligens, és nem fog bővülni füzetenként 500 szóval a szókincsed, de legalább vmiről tudsz beszélgetni a haverokkal.;)