Jön a Vasember - Mindenki tódul a mozikba?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
iron man, batman, superman, fantasztikus négyes, daredevil, hulk, avengers, sorolhatnám - ez kábé mindre igaz. (fõleg, hogy nincs olyan, hogy "gonosz erõ", hiszen egy képergényes szuperhõsnek 35-40 fõellensége is lehet.)
miért taszítaná ki a társadalom a szuperhõsöket? õk azok, akik megmentik a világot általában. a legtöbb szuperhõs ünnepelt hõs a világban.
Ahogyab lányregényeket írnak a kiscsajoknak, úgy képregényeket gyártanak a fiúknak - már ha azok nem éppen kalandregényeket olvasnak helyette, mondjuk a nagyDumástól. Míg a csajok a romanat nyálazzák és lakatlan szigetre vágynak, addig a fiúk pókemberként akarnak szembeszállni a gonosszal. Ez rendben is van, nagyjából addig az életkorig, amíg meg nem kapják az elsõ igazolványukat.
Egyébként itt egy adatptációról van szó, nem a képregényrõl. Az, hogy ezeket filmesítik meg, üzleti kérdés, hiszen az mérhetõ, hogy hányan olvasták már képregényként is az egyes sztorikat, magyarán szólva csak le kell kaszálni a piacot.
Mi lenne, ha valaki csinálna egy új hõst és nem csak adaptálna? Az már azért kihívás lenne, nem? Mind mûvészi, mind pedig gazdasági szempontból. Azt hiszem erre még várni kell egy darabig.
Azt meg szerintem felejtsük el, hogy magyarország nem érett még meg ennek a "mûfajnak" a befogadására, mikor amerikában mekkora nagy keletje van ezeknek a filmeknek. Remélem, hogy soha nem érjük el azt a szintet.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Vannak mély tartalmú filmek szép csomagolásban, de az nem a fountain..
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
A film nagyon jó, a rockos-metálos betétek nagyon ütnek.
Még a páromnak is tetszett.
Ajánlom mindenkinek. <#eljen>#eljen>
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Imdb-vel nekem sincs bajom amúgy általában, csak van olyan ismerõsöm aki mondta, hogy az alapján néz meg egy filmet, hogy Imdb-n x pont feleti-e...Aztán az ilyesmire harapok. 😊 Egy ideje úgy nézek filmet már, hogy max egy rövid leírást olvasok el róla, ha valahogy rábukkanok, vagy ha ismerõsöm ajánlja. Arra, hogy a fórumokban mit írnak róla, egyáltalán nem adok, pont emiatt, hogy valakinek tettszik, az isteníti, van akinek nem, az meg szidja. Nem egyszer jártam már úgy, hogy egy, a fórumozók által agyondicsért film nagyon nem jött be. Meg persze ellentétére is van példa.
Szóval csak azt tudom mondani itt mindenkinek, hogy ne az alapján soroljanak a "na ezt meg kell nézni" kategóriába valamit, hogy most itt mi, vagy Szekeres Viktor mit ír róla... Az amit egy kritikus vagy egy fórumozó ír, az egy saját vélemény különbözõ mélységben kifejtve, igazából ettõl lesz valaki szerintem kritikus, hogy képes-e egy filmet kielemezni egy oldalon keresztül.
Edward Norton valóban jó színész, rossz filmben még nem nagyon láttam. A Harcosok klubjában, meg húú..ott nagyot alakított.
Marketing. Igen, ezzel kapcsoltabna fél igazságot mondtam, így szólna helyesen a mondat: "A jó marketing sem garancia a sikerre, de anélkül rosszabbak egy film esélyei" .. SW és gyûrûk ura pedig jó filmek, és nem csak a pénztárak szerint.... 😊😊 De igen, ízlések is pofonok... Amúgy a Vasember miatt azért keltem ki ennyire mert Robert Downey Jr-t bírom, meg a Marvelt is 😊 pl a Hihetetlen Hulkot is nagyon várom, Edward Norton miatt 😊😊 képregényben viszont inkább a Batmant olvasgattam csak ezt ide beszúrom végezetül. 😊
((U.I.: Vasember rendezõje Jon Favreau -> Jóbarátok, 3. évad, Pete, a milliomos 😄))
Szóval nem attól "szar" a film, hogy sokan nézik/sok pénz van benne, egyszerûen arról van szó, hogy az ilyen egy kaptafára épülõ "szarokért" sokkal többen kifizetnek egy mozijegyet és ettõl nagy bevételû, nagy nézettségû.(VANNAK kivételek!!) Remélem érthetõ a kettõ között a különbség.
És ami nekem "szar" az lehet, hogy másnak tetszik, tudom. Nincs ezzel nekem semmi bajom, jól is néznénk ki, ha mindenki ugyanazt szeretné... Magával ezzel a rendszerrel van bajom, nem azzal aki megnéz egy Vasembert.
A reklám meg igenis nagyon sokat számít. Amikor a Gyûrûk urának, meg a StarWars-nak az éppen aktuális része következett, a csapból is az folyt. Na és mit értek el vele? Azt, hogy még nagyapám is elment annak idején a moziba megnézni, hogy na mi is ez, ha már úgy reklámozzák. A felénél nem bírta tovább, de a mozijegyet kifizette, azaz, ha a rajongói tábora nem is, de a bevétele nõtt. És szerintem nagyon sokan így vannak ezzel. (Nekem amúgy tetszett, mielõtt lehurrogtok, hogy csak fikázni tudok)
A stílusomba meg beleköthetsz, de azért tudd, hogy az, hogy az Imdb pontjai alapján rangsorolsz egy filmet és az alapján ítéled el, hogy Velencében a te nagy kritikusaid kifütyülték, úgyhogy ezért "biztos nem olyan jó", az téged is minõsít!
Azon a filmen HAT hosszú évid dolgozott a rendezõje, és a fent említett okok miatt abba is kellett hagynia közben és csak a szerencséjén és a kitartásán múlott, hogy mégis befejezhette. És akkor a velencei nagymenõ kritikusok meg kifütyülik? Még ha, egy utolsó idiótaság lenne, akkor is hihetetlen nagy tahóság ilyet csinálni, fõleg kritikusoknak, akik ugye a stílus képviselõi, nem csak "átlagos kis diákok". 😉
De tudod mit... Majd ha megjelenik a film, megnézem. Csak, hogy megnyugodjak, hogy nem hiába tituláltam egy "szaros képregény adaptáció"-nak. 😛 Amúgy remélem nem lesz igazam, én is jobban szeretném azt az idõt úgy eltölteni, hogy utána azt mondhatom, hogy hmm, dejó volt!
Ja és elõbb kihagytam, én a Marvel és DC képregényekbõl készült filmeket preferálom a Garfield pl nekem se tetszett, pedig amúgy olvasni nagyon szeretem.
U.I.: kedvenc képregényem: Kázmér és Huba
A forrás "The fountain" jó fim, bár néhány dolgot közbe szúrnék.. Elõször is azt hittem ha már megnézel egy ilyen filmet, akkor normálisabb a stílusod és nem eresztesz el egy ilyen mondatot:
"mert csak egy szaros képregény adaptáció" ez kérlek egy kritika egy olyan filmrõl amirõl az elõzetest láttad legfeljebb, egy fikázás egy még meg se jelent filmrõl, még hozzá elég ordenáré módon. Én valahogy nem eszerint válogatok.
Blockbuster? Na és? Sokan nézik meg, szóval szar? Szerintem azért ahogy valaki elõttem említette, szórakozni megyek a moziba. Oké, van jópár szemét is, de te nem szelektálsz, te leszarozod a jó bevételû filmeket. Pedig meg van az oka ha egy film sikeres lesz. És nem csak a jó marketing, elhiheted.
Más: itt a The Dark Kmight, vagy a Batman Begins. Ez is "szaros képregény adaptáció" Rendezõ Christopher Nolan. Filmjei pl: Memento, Tökéletes trükk. Szerinted miért vállalt el egy képregény adatptáció megfilmesítését? Mert igenis nagy dolog vászonra vinni egy képregényt...
Amúgy nem fikázni akarom a Fountained... dee...
"Úgy tûnik az idei Velencei Filmfesztivál sem múlik el botrány nélkül. Az áldozat ezúttal a Rekviem egy álomért kultikus rendezõje, Darren Aronofsky. Legújabb, közel hat éve készülõdõ filmjét ugyanis a vetítésen ülõ kritikusok kifütyülték." -> a kritikusok! nem átlagos kis diákok.... hanem kritikusok....
Imdb:
The fountain: 7,5
Batman: 8,3
Vasmebert meg majd meglátjuk! nem tudni.. se nem jó, se nem rossz, elõre nem nyilatkozom.
na üdv
A trailer tetszett.
A filmet nagyon várom.
A cikkbõl semmit se tudtam meg a filmrõl ...
Ha olyan gyors lennél, amilyen hülye, megdöntenéd a relativitáselméletet Én nem vagyok tökéletes. Én maga vagyok a TÖKÉLET!!!
Szerintem ezért változó egy-egy képregény átirat sikere. Ha nem ismeri valaki a képregényt, valószínûleg a filmre sem fog jegyet váltani. (jó persze vannak kivételek, de az a reklámkampánynak köszönhetõ)
Those who wish to follow me I welcome with my hands
Nagyon jól néz ki egyébként tényleg. És Jappáááááááán 😊
Valóban ügyesen "bújtatta el" kedves cikkíró úr a bölcsességeit 😉
Egyébként ha már Japán és anime, lenne egy kérdésem: Hallottatok már a Casshern c. filmrõl? A legjobb "szuperhõs-movie", amihez eddig szerencsém volt, eszméletlen látványvilággal,hangulattal és elgondolkodtató mögöttes tartalommal 😊
Egy kis info, aki kíváncsi rá:
http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=84867&i_city_id=3372&i_county_id=-1&i_where=2
Inquisitor: persze, ez így van. Most én se mondom, hogy csak ilyeneket nézek, ha tényleg hulla fáradt vagyok, leülök a tv elé és simán végignézek egy akármilyen filmet "szórakozásképp", én is ugyanúgy néztem annak idején a Dragonball-t meg az ilyesmiket, most vagyok 20, igazából még most is végignézek mosolyogva 1-2 részt, ha neten rátalálok. De azért na...nem köt már úgy le..😊 Ezekkel sincs bajom, mert tényleg, sokszor csak azért megy az ember moziba, hogy szórakozzon, kikapcsolódjon.(mondjuk nem értek egyet azzal, hogy a kikapcsolódás azt jelenti, hogy "az agyunkat leadjuk a ruhatárban" és tátjuk a szánkat nyálcsorgatva, gondolkodás nélkül. Szóval, ha az embernek tele van a töke mondjuk a munkával, sulival, akkor nem feltétlenül az jelent kikapcsolódást, hogy olyan dolgot csinál ahol nem kell gondolkodni, szerintem elég, ha valami mással foglalkozik, nem kell kizárni az "agyi tevékenységeket", vagy ha azt akarjuk akkor inkább sportoljunk valamit, aztán az még egészséges is. )
Mondom, csak az zavar engem, hogy az ilyen ötletek, mint amilyen ez a Fountain is nagyon nehezen jöhetnek létre,(ezzel is vagy 6 évig szarakodtak, mert hol megvonták tõle a pénzt, hol Brad Pitt lépett ki, hogy inkább a több lóvés tömegfilmben szerepeljen) mert azt mondják, hogy nem ez kell a tömegnek, ebbõl nem lenne 100milliós bevétel, akkor inkább hagyjuk... Az ilyenek meg, mint pl ez a Vasember, ami ráadásul nem is nevezhetõ ötletnek, mert csak egy szaros képregény adaptáció, minden moziban, az amcsi premier után nemsokkal már mennek is naponta 20szor. Pedig szerintem lenne erre is simán befogadóréteg, csak egy kis reklám kéne neki, meg mondjuk adják ritkábban. De adják már!! és termeljen valami profitot, hogy az olyan zseniális rendezõk, mint az ezé, újabb eredeti filmek forgatásába kezdhessenek bátran.
A baj az hogy egész Hollywood olyan mint Uwe Boll: olyasmihez nyúlnak aminek (legalábbis azt hiszik) van rajongótábora és relatíve ismert...
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Ja és ha már a képregényeknél tartunk, nekem megvan az összes, magyar nyelven megjelent Transformers újság.😉
Valamint az is igaz, ha képregényt olvasol, nem leszel hiperintelligens, és nem fog bõvülni füzetenként 500 szóval a szókincsed, de legalább vmirõl tudsz beszélgetni a haverokkal.😉
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"
Ha tudsz még ilyenket jöhet nyugodtan 😊
Szerintem a mai fikázók zöme egyszerûen gyáva bevallani, hogy igen, annó õ is olvasott ilyet.
Van aki fellengzõsen ,,már kinõttem ebbõl'', van aki meg úgy suttyó ahogy van, és csoda hogy még emlékszik, hogy nem 22 évesen apuci cégének vezetõjeként kezdõdött az élet.
Ez az én véleményem, és tudom, szakadjak meg, hogy általánosítok 😊
Engem csak az zavar, hogy ilyen harmadrangú szarok mennek a mozikban, írnak róla 80 cikket, meg vitatkoznak róla, viszont egy olyan filmrõl, mint pl a The fountain-ról (mostanában találtam rá) alig lehet találni valamit, mozikban meg úgy tudom nem is ment... Pedig annak aztán olyan képi világa van a mély, bonyolult tartalom mellett, hogy a 19colos monitoron is csak bámultam, hogy milyen gyönyörû képeket tudnak csinálni számítógép nélkül...
Lehet hogy én sem. Abban viszont biztos vagyok, hogy aki itthon gyerekkorában Marvel képregényekkel kereskedett a haverekkel, illetve napirenden volt az X-Men (vagy bármelyik más Marvel szuperhõs) történetével, az úgyis megnézi a filmet (moziban, vagy torrentrõl). A többiek pedig addig fikázzanak amig megunják.
A magyar demokrácia a fikázásról szól. Hadd éljék ki magukat...
Ittvan mire vágytál, A világító ágytál.
a sin city nem volt semmi extra, csont közepesen nyitott - egy pókember, xmen, de még a hulk is leverte. a 300 valóban nagy siker, de arról sem sokan vágják, hogy képregény. ilyen alapon még több nem szuperhõsös képregény bukott itthon. 1-2 példa nem csinál nyarat.
Mert bár képregészadaptációknak hívjuk a mûfajt, de korántsem az anyag KÉPREGÉNY mivolta miatt lesz az adott film itthon sikertelen vagy tán sikeres.
Szerintem Mo-on leginkább a SZUPERHÕS mozikkal van gondban a közönség, hiszen lásd pl. a Sin City és a 300 hatalmas itthoni sikerét, nem a képregényalapú sztori tesz egy filmet itthon sikertelenné.
Mo (és európa) egyszerûen nem vevõ MINDEN szûkharisnyás, ciki szupererõvel és természetesen unalomig ajnározott CGI technikával megtöltött, rémegyszerû történetvezetésû hõsmozira, ennek pedig olyan egyszerû oka van, hogy a SZUPERHÕSÕK nem képezik masszívan kúltúránk részét. Nem a képregényekkel van tehát a gond, hanem a szuperhõsmozikkal. Tisztelet a kivételnek, mint pl. az X-Men trillógia, ami úgy tudom sikeresen találta meg a képregény alapját és fordította le 21. században is élvezhetõ celluloid formátumra. De azis lehet, hogy csupán egy kis nyelvtan teszi, és máris csábítóbb egy ilyen film a tömegeknek (szuperjõs helyett MUTÁNS)...
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Szerintem ez ízlés kérdése, persze hogy nincs kereslet rá hisz azt sem tudja a magyar hogy mi fán terem a képregény vagy akár a manga, esetleg azok filmes, animált változata.
Aki anno például szerette a Dragon Ball-t és nem volt rest utánna járni kicsit körültekintõbben is. Márra nagy eséllyel lett manga/anime rajongó.
Persze kivételek vannak. Akárhogy is nézem ugyanez vonatkozik az amerikai képregényekre is, én pedig csak erõsítem a szabályt azzal hogy utálom õket. 😊
Ps1,Ps2,Gamecube,pc: Core i7-920 / Gigabyte EX58-UD3R / Kingmax 2GB-1600mhz / Gigabyte HD4890 / Corsair CMPSU-650TXEU / Samsung 1000GB
Ami a mûvek kulturális értékét illetik, az irtózatosan változó. A legismertebbek nem véletlen azok amik. Általában azok bírnak a legnagyobb mögöttes értékkel. Gondolok itt a Batman és különösen a Spiderman képregényekre. Tehát ha teljes sorozatokat tekintenénk, én ezeket tenném legfeljebb a nyugati szuperhõs képregények kulturális listáján. Az ezekben szereplõ karakterek a leginkább összetettebbek, dillemmákkal kerülnek szembe, jellemfejlõdésük van és az embert is elgondolkodtatják. (jó nyilván inkább igaz ez 15-20 évesen, mint 40-50 évesen) Viszont az egyes számok között is vannak irtózatos eltérések. Olvastam már már-már Dosztojevszkij-i mélységû Spiderman-t is néhányat, de ezek amolyan elszórtak a teljes sorozatban, viszont pl. egy Jóbarátok szintjét nagyjából az egész sorozat is megüti.
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f