Egyedül vagyunk?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mondjuk diablo2-ben ekkora esély már elég nagynak számít egy-egy tárgy pottyanására... de ha csak egy próbálkozásom van, és abból kell, hogy pottyanjon, az már jóval valószínûtlenebb.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
# 125,000 AU: maximum extent of influence of the Sun's gravitational field (Hill/Roche sphere). beyond this is true interstellar space. This distance is roughly 1.8-2.0 light-years.
# Proxima Centauri (the nearest star to Earth, excluding our own Sun) is ~268 000 AU away from the Sun.
# The mean diameter of Betelgeuse is 2.57 AU.
# The distance from the Sun to the centre of the Milky Way is approximately 1.7×10^9 AU.
és még akkor csak a mi galaxisunkban kotorászunk. Szóval nem tudom, hogy van e vagy nincs máshol inteligens vagy akár nem inteligens élet, de azt hiszem ezt más sem tudja. AMi pedig a valószínûség számításokat illeti azoknak semmi közük a dologhoz, mi volt a valószínûsége annak, hogy a földön élet és inteligens élet alakuljon ki? És ha itt ezen a bolygón ez meg van akkor miért nem lehetne valamelyiken a többmiliárd csillag körül bolygókon? A SETI és hasonló programok semmire sem jelentenek választ, elõször is elképesztõ sok helyet kell átnézni, másodszor is, ha pl. saját magunkat vegyük figyelembe akkor az általunk sugárzott rádió hullámok sem léteztek 100 évvel ezelõtt, tehát minket is csak azok láthatnak akik 100 fényévnél közelebb vannak (és ez csak a világûr apró kis töredéke) sõt ez is csak akkor áll ha azoknak is van már rádió teleszkopjuk. Ugye 100 évvel ezelõtt még nekünk sem volt és lehet, hogy akkor talán még inteligensebb élet volt a földön már mint most 😊
Szóval szerintem errõl baromság beszélni, az igazság az, hogy nem tudjuk és amit nem tudunk abban csak hinni vagy nem hinni tudunk. Én inkább a hiszek felé közeledek mert egyszerûen nem tartom valószínûnek, hogy az élet csak egy helyen jelenhetett meg egy akkora elképesztõ világûrben mint amelyikben mi is létezünk.
Persze érdekes a cikkben a "nincs még sok idõnk hátra", csak 1 milliárd év amikor az ember csak (a cikk szerint) 100000 éve sétál és amikor az ember 80-100 évet él... mit jelent a nincs még sok idõnk hátra? Hát persze, hogy nincs, csupán néhány évtized fejenként, az emberiségnek meg lehet még sok ezer sõt sok százezer is hátra. Mindenesetre 1 milliárd év valahogy nagyon soknak tûnik nem? 😊
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Gaming is believing.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
http://www.tradeximp.com/
#150: nem is, mert jópár milliárdan vagyunk. 😉
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Volt 1 igen gazdag magánember. Gondolta..hmm vannak ilyen rádió jelek, meg drót sem kell hozzá, lehet üengetni is velük, jé akkor biztos a idegenek is így kommunikálnak..hmm halgatózzunk.
csak szegény azt felejtette el hogy a távolság négyzetével arányosan csökken a jel erõssége, szóródik és zajos lesz. Erre kb anyi az esély hogy .. igen kicsi. 😄DD Most képzeljük el hogy itt mobilozunk és kedvenc rokonunk hívjuk fel aki Londonban él...ám egy messzi messzi galaxisban zt a beszélgetést akarják lefülelni..sikerül nekik? kétlem.
Mert a Mobil adás digitális
Mert még az is titkosított
Mert nem ismerik az angol nyelvet
Mert kivehetetlenül zajos a több milliónyi adás között
Mert ha elkezdem tekergetni a szokol rádióm nem fog összejönni, pedig én itt a Földön vagyok
Esélytelen...tehát jó fülelést SETI.
Na jó éjt mberkék, ne feledjétek, nem vagyunk egyedül... <#alien2>#alien2>
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Van egy csomó hasznosabb kutatás ugyanolyan megosztott rendszerben, mint a SETI, csak sokkal hasznosabbak. Sztem álj át vmi másra, és arra pazarolt a processzoridõdet
Ha olyan gyors lennél, amilyen hülye, megdöntenéd a relativitáselméletet Én nem vagyok tökéletes. Én maga vagyok a TÖKÉLET!!!
Ha olyan gyors lennél, amilyen hülye, megdöntenéd a relativitáselméletet Én nem vagyok tökéletes. Én maga vagyok a TÖKÉLET!!!
És egy reptéren fel vagy akadva? Amerikában? Ahol Karakószörchöck-felsõrõl Bivalybachnaid-alsóra is menetrendszerinti járat van? Nemááár... Ha az csak egy használtruha-lerakat lenne, az amcsi hadsereg akkor is épített volna oda leszállópályát.
Harmadrészt: jártál arra? Láttad azokat a fekete autókat? Láttad az UFO-t? Hogyan adhatsz hitelt ezeknek a teljesen anekdotális infóknak?
De tényleg, ezek a modern "népmesék", szájról szájra járnak, mindenki hallott már róluk, szórakoztatóak, de túl komolyan venni õket...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Ha egy társadalom igen idõs, akkor valószínûleg nagyon fejlett is épp ezért. És intelligens.
Én is szívesen mondanám ezt neked <#ravasz1>#ravasz1> De mivel tudom, h csak egy kis esetlen egyke droid vagy..Ezért, gondolom, nagyon szíven ütne a dolog <#kuss>#kuss><#eplus2>#eplus2>
Orvosnál
-Uram van egy jó és egy rossz hírem, melyikkel kezdjem?
-A rosszal.
-Önnek tüdõrákja van.
-Mi a jó hír?
-Photoshoppal ki tudom javítani.
http://www.tradeximp.com/
Wow!
Neked egyszerûen csak a kurva anyádat <#wave>#wave>
Diamond elismeri, hogy a nagy, intelligens agy igen hasznos szerv, de hozzáteszi, hogy igen ,,költséges'' is. Mivel kísérletet földönkívüli értelem kérdésében nem végezhetünk, Diamond ezért ehelyett azt a kérdést vizsgálja meg, hogy feltétlenül kialakít-e az evolúció egy olyan létformát, amely -- ha már kialakul -- sikeres és elõnyös. A harkály példájából indul ki. A fák kérge alól csõrével rovarokat kivésõ harkély igen szellemes túlélési formát választott, és ezzel meghódított egy olyan ökológiai niche-t, amely egyébként teljesen kihasználatlan maradt volna. Diamond felteszi a kérdést: mennyire ,,szükségszerû'', hogy az evolúció ,,feltalálta'' elõbb-utóbb ezt a szellemes megélhetési formát, meghódította ezt a nehezen hozzáférhetõ niche-t? Lehangoló válasza az, hogy a harkály igen esetleges találmány, semmilyen más állat nem fedezte fel ezt a életlehetõséget eddig, és valószínû, hogy ha az általunk ismert harkály nem alakult volna ki, akkor ez az életforma mindmáig teljesen kihasználatlan lenne.
Máshol is úgy hallottam többször is, hogy az élet valószínû, az intelligencia viszont nagyon nem az. Õszintén szólva, érzelmi okokból most úgy remélem, hogy nem így van. Talán az idegen intelligenciák rég elfeledték a háborúkat, annyira beletemetkeztek igazi feladatukba: a természet teljes megismerésébe, és ennek érdekében (tartós élet, gyors gondolkodás, hatalmas memória) olyan anyagi formába vitték fel tudatukat, amit nem tudunk messzirõl észrevenni. Talán a mi sorsunk is ez lesz.
Mire használják ezeket a gépeket?
Miért nem használják fel rakétákhoz ezt a tudást?"
Oké, tegyük fel. Mire használják? Légimentésre, háborúra, különféle civil alkalmazásai is lehetnek...
És hogy miért nem használják fel az ûrkutatáshoz?
Mert a HELIKOPTER nem tud kimenni az ûrbe!
😛 😄
De tényleg, miért gondolod, hogy az ûrrepülésnek _bármi_ köze van a légköri repüléshez? Ott el is vesztik egymással a kapcsolatot, hogy át kell menni a légkörön, hogy kijuss az ûrbe... Abban meg remélem azért megegyezhetünk, hogy a légköri repüléssel már azért elég jól állunk...
NEM-NEM <#mf2>#mf2>
Meg amúgyis, te nem is létezel, csak egy cybernetikusplazmoidroid vagy aki a képzeletünkben él, és olvas a gondolatainkban, és mindg az ellenkezõjét mondja, távozzsátán <#gonosz2>#gonosz2>...Sztem nem törlik, úgysem érti senki... <#hehe>#hehe>
De-de <#mf1>#mf1>
Vajon törlik majd ezeket a hozzászólásokat?
<#banplz>#banplz>
De Nem.
Ez sokmindenben passzol a Lopakodóra.
Kérdés, hogy megállt-e az amcsi tudomány a 80-as évek végénél, mert a Lopakodó az a szint, vagy már továbbléptek?
Kara kánként folytatom tanításom.
De
Semmire, mert nincsenek ilyen gépek.
Szal..egyetértek <#eplus2>#eplus2>
Attól hogy te hülye vagy hozzá tomcsa4 attól másokat még érdekelhetnek ezek a dolgok.
Most figyelj! 😄
Tehát tfh hogy van eg repülõnk ami hangtalan, iszonyat gyors, óriási távolságokat tud megtenni, és iszonyat manõverekre képes, és ennek ellenére viszonylag kisci tehát nem kerozinnal megy, csíkot sem húz.
Mire használják ezeket a gépeket?
Miért nem használják fel rakétákhoz ezt a tudást?
Ezt senki sem cáfolta, szétszórhatta, ettõl még lehet evolúció, és lehet azoknak a lényeknek is volt evolúciós "folyamata".Az intelligencia azért van, hogy nagyjából tudd mit szeretnék összefoglalni..Olyan mint az idõ.Effektive nincs, de tudod mirõl beszélek.Így tudunk "asszociálni" 😊
Az olvadásos okoskodáson nem stimmel, mert a gleccserek nincsenek a tengerekben, a másik: nem a szintemelkedés a nagy gond, mert istenem, elhurcolkodunk a hegyekbe. A Golf áramlat leállása a veszély, mert beköszönt a jégkorszak.
Én amúgy örülnék egy jégkorszaknak, mert a trópusi éghajlathoz szokott barnább bõrû népek visszapucolnának délre. :-)
Ha vannak szuperfasza repülõink, akkor miért áll szarul az ûrkutatás? Talán mert a repülõ nem repül az ûrben? 😛 Bazmeg, ilyen hülyeségeket ne kérdezzél mááááár! Kérlek!
Egy egyetemi elõadáson hallottam, hogy ugye a Föld éghajlata folyamatosan változik, a pólusok felcserélõdnek..stb..ezt NEM az ember idézi elõ, természetes folyamat. Ahogy az egyre sûrûbb napfoltokról sem mi tehetünk, de a végén azt is be fogják magyarázni.
A zöld cuccok árusítása iszonyat nagy biznisz és új piacokat is nyitott meg...gondoljunk a kurblizható webkamerára, vagy a lebomló bio koporsóra. Lehúzás az egész, és csak a piacról szól ez is..vagyis arról hogy no olaj, találjunk ki mást helyette de az USA-nak legyen ebben is a legnagyobb haszna...ilyen több méteres árvizeket ami elsöpri a felhõkarcolókat meg felejtsük el. Ha a sarkokon a jég elolvad semmi eget rengetõ nem fog történni. Miért? Mert ha egy pohár vízbe egy darab jeget teszünk, majd megvárjuk, hogy az elolvadjon..hihetetlen de a vizszint nem fog megnõni. 😊
tomcsa: én vágom. bocsánat, a tudás szégyen. ?