Egyedül vagyunk?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

1977-ben Jerry Ehman talált nagyon erõs mesterséges jelet, ám soha többet nem tudták befogni.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Az elméletek gyakorlati tapasztalat nélkül egyáltalán nem érnek semmit.

Tehát jó lenne ha nem a filózás lenne a cél, meg ilyen kutatónak nevezett akárkiket alkalmazni, hanem új technológiák után nézni, és minél több minél elgondolkodtatóbb kísérletet végezni. Most az hogy füleljük az eget rádió és fény tartományban 40 éve...mit sem ér. Az elv hibás alapjaiban.

Tudnék errõl írni de azért gondoljunk bele...100 éve ismerjük csak egyáltalán hogy léteznek elektromágneses hullámok. 40 éve léteznek teleszkópok. Tehát ha egy fejlett civilizáció 100 vagy több évvel hamarabb fedezte ezt fel, mert mondjuk nem volt náluk középkor, vagy nem ilyen, akkor mire mi felállítottuk az elsõ teleszkópot, náluk eltelt 100 vagy több év és folyamatosan fejlõdtek...mondjuk optimálisan tehát nem írtották ki egymást stb..

Tehát 40 éve hallgatózunk..ettõl most vonatkoztassunk el és ugorjunk a jövõbe. Elõre 50-100 évet. Nagyon valószínû hogy lesznek olyan rendeletek, hogy nem lehet X távolságnál messzebb rádiózni, megjelennek mostantól számítva 20 éven belül ez elsõ robotok + 40év és felûl múlnak minket minden tekintetben, ez nem scifi hozzátenném. Már most létezik qwantum teleportáció, tehát adatok küldése rádióhullám nélkül és azonnal...igaz most ez nagyon körülményes, drága, kis távolságú, korlátozott stb..dehát a rádiózás is így indult csókolom.

Ugorjunk elõre még 50-60 esetleg 100 évet. Ez csak apró ugrás az idõben... hol fogunk tartani? Passz ember meg nem mondja aztán csak 200 év a mosttól számítva. Az biztos, hogy nem mobiltelefonokkal fogunk kommunikálni, a számítógépek alapvetõen mûködésükben és méretükben is el fognak térni, sõt lehet hogy minden ember fel lesz javítva úgymond, mert nem lehetne felvenni a versenyt a gépekkel..jó ez kicsit vad volt de meglátjuk...na a lényeg, hogy

1: nem teleszkópokkal meg mûholdakkal fogunk adatokat küldözgetni.
2: Már nem lesz kifelé menõ semmilyen adás ami elhagyja a Földet.

Megint ugorjunk a jelenbe. Tehát 40 éve hallgatózunk...de mi van akkor ha pont ez idõ alatt váltott sok sok civilizáció technológiát, és nem akarnak õk ilyen primitív módon beszélgetni, és ezért nem is találunk semmit..meg így nem is fogunk.

Ha közel vannak és rádióznak, már hallottuk volna, ez szinte biztos. Ha távol és rádióznak az miért érdekeljen minket, beszélgetni nem tudunk velük és oda menni sem.

És ha nagyon távol vannak és nagyon fejlettek akkor meg lehet, nagy távolságokat is meg tudnak tenni igen rövid idõ alatt akkor meg mi a fenéért beszélgessenek ha oda is tudnak menni. És ha erre képesek, akkor õk szintén nem Vodán hívják fel a másik ûrhajót. 😄

Tök felesleges a világegyetemmel számolni. Szorítkozzunk csak a mi galaxisunkra.

Kara kánként folytatom tanításom.

Hoppá!
Régen volt itt az ablak alatt több gomb (URL beszúr, Szmájlik stb.), most csak egy maradt, a Mehet.
Ez csak nálam van?

dronkZero
Ja télleg... 😛 Olyan messzire már nem láttam el... 😄

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Igen..meg ez az egész elméletesdi, hogy filóznak, hogy van-e esély vagy nincs. Ugye van erre egy képlet, ami megintcsak elmélet de van x állandója amit egymással kel össze szorozni. Mindegyik állandó minimum 1 értéket képvisel, hiszen a Földön állítólag van élet. 😄 Tehát a szorzatok összege eddig 1.

Aztán van ilyen hogy elméletileg hány bolygón olyan a klíma mint a földön és van Napja, van holdja, van rajta víz, és még szerves anyagok is legyenek rajta, ez is milliós nagyságrendben mérhetõ. Mert ha erre az univerzum (amit nem tudunk hogy mekkora) 0.0001%a is alkalmas az is milliós érték.

A képletbe be helyettesítve, tehát van igen, több millió olyan bolygó ahol nagyon nagyon valószínû hogy van élet. És nem akármilyen hanem a Földhöz hasonló..amit meg nem tudunk elképzelni az sokkal több nyilván,de olyasmi mint a Föld is van több millió.

Akkor a fenti kutatók (nem nevezném õket annak) mi alapján számolták ezt ki úgy mégis? Mert ez mind csak elmélet.

Az elméletekrõl meg annyit, hogy ez olyan mintha lenne egy fedett medencénk, egy rakás tudóst mellé állítanánk és csak nézhetik, hogy mi lehet ez, nem ismerik sosem láttak még medencét, még vizet sem, és megkérdezzük tõlük, lehet-e benne úszni...meg egyáltalán mi az hogy úszás? Aztán gondolkodnak ezen évekig képletekkel elméletekkel és az jön ki hogy igen. Közben meg a víz 5fokos.

OFF: Maradok a kézzel válogatott minõségi szálas zöld teánál. 😉
ON. Tisztelem éna tudosokat, de a cikk alapjául szolgáló kijelentés (legalább is ebben a formában) elég nagy baromságnak tûnik, mint ténymegállapítás.

1.) Alig ismerünk pár exobolygót, a miénkhez hasonlító rendszert meg talán összesen egyet. A Földi élet kialakulásához nagyban hozzájárultak olyan "szerencsés" dolgok is, mint a külsõ óriásbolygók által elszipkázott meteoritok, meg a mars és vénusz közötti "kényelmes" helyzete.
2.) A Földi élet kialakulásáról eddig van egy halom elképzelés, ezek mind elég vadak, és így is csoda számba megy, hogy itt kialakult. Tehát fenti gondolatmenet alapján a Földön sincs élet? 😉
3.) Egy kvázi végtelen világegyetemben ilyet kijelenteni, amikor kb. 5 évente kiderül, hogy megint hibás volt az elõzõ kozmológiai elmélet (lásd világegyetem kora, mérete, kialakulása vagy a tágulás sebessége körüli kavarások) azért ez eléggé "hasraütés" szerûnek tetszik, nem egy kidolgozott elméletnek.

Aranyom! Lejjebb én mirõl írtam?

dronkZero
Én ilyen teát szoktam tolni... Reggel, kávé helyett tökéletes.

úgy 10 éve valamelyik tv stább a dzsungelban járva találkozott egy bennszülött t9rzsel, mint kiderült Egész addig a törzs azt hite hogy rajtuk kívül nincs más ember ezen a bolygón. Most meg itt ez a cikk hogy az univerzum oly kicsi hogy simán belátjuk távcsõvel és nincs élet más galaxisokban <#nyes>
Félorát röhögtem a földön fekve hogy ezeknek a tudósoknak még fizetnek is, Hát ugynézem szakmát tévesztetem.

Még jó hogy csak a csillagokat tudjuk szemügyre venni és a bolygókat nem, de azért biztosan mondjuk hogy csak egyedül vagyunk eben a nagy levesben.

Majd ha civilizáltak leszünk akkor talán eljönnek hozzánk a fejeltebb idegenek és be bizonyítják hogy nem vagyunk egyedül.
Kell is az a marakulya, mert úgyis meghalunk (http://index.hu/tudomany/urkutatas/piffpuff42/).

Teljesen el vagy vetemülve. Jázminos zöld
tea is nagyon finom ám! Picit drága de megéri megkostolni. Meg múltkor vettem valami durvát...mit is jaj..ilyen kis golyókba volt gyúrva a tea levél és füstös íze volt..az is tökjó. Aztán a maracujás gingzenges is finom. 😊

Én pedig ezt: Csíki tea

Ittvan mire vágytál, A világító ágytál.

Re Re
Holnap pedig ezt (vörösbokor tea) fogok inni. Esetleg kávé mellé. :-)

Még mindig OFF :-)
A tegnap pedig ezt (lapacsó) ittam. Állítólag megelõzi az éct, de mi van, ha nincs az embernek éce? Remélem nem csinál...:-)

OFF
Apropó kávézás.
Most ezt a teát szürcsölöm (nyam-nyam <#beka2>) kávé helyett.

Nem a bulvárral van gond. Az igénytelenség a baj.
#288-ra ment

"Egy jenki Artúr király udvarában"
Nem lenne könnyû, de mi szerintem jobban tudnánk alkalmazkodni az akkori körülményekhez, persze a jelenlegi tudásunkkal.
Én személyesen sámán vagy fõpap lennék, valszeg. Nem is lenne az olyan rossz. ;-)

Ja, hogy te a genetikára gondoltál? Mér nem ezzel kezdted?
A genetikánk - amennyire én ehhez értek - megfagyott egy kb. 100.000 évvel ezelõtti állapotban, mert ugye akkor alakult ki a Homo sapiens sapiens.
Pedig jó lenne továbbfejlõdni, de ez fogas kérdés. Az eugenikusok tenyészettel képzelték el a továbblépést, a libsik a spontán fejlõdés hívei, a konzik szerint meg maradjon minden úgy, ahogy a Jóisten megteremtette.
Én, részemrõl, nem zárkóznék el a turbózástól, de félek, hogy ez "egyesek" kiváltsága lenne, mint ahogy ma is sok minden, amit civilizációs vívmánynak nevezünk, csak az elit által hozzáférhetõ.

Bevallom neked, amikor ebéd után beülök kávézni valahové, direkt Blikket vagy Napi Ászt (ez aszem megszûnt) vagy Borsot szoktam VÁSÁROLNI és olvasni. Na, nehogymár az ember a déli kávéja mellé Élet és Tudományt vegyen, bár én ilyent is elszoktam követni, de megfekszi a gyomrot. :-))

Ezt a sok szánalmas barmot.

Miért csak a földön alakulhatott ki értelmesnek nem igazán nevezhetõ élet?
Kicsit túlzásnak tarom, hogy néhányan azt hiszik máshol nem fejlõdhetett az élet ilyen, vagy magasabb szintre.(kis naívak)

1000 éve a föld még lapos volt.

500 éve szentül hitte mindenki a földön, hogy ez a bolygó a világegyetem közepe.

Mi lesz 500 év mulva...Egy biztos, röhögni fognak ezeken a naív barmokon!!!!

Kicsit off: tegnap az újságosstandon volt szerencsém beleolvasni egy blikk (direkt így, kisbetûvel) cikkbe, amiben S.Hawking professzorról, ill. a földön kívüli értelmes életrõl alkotott gondolatairól (pontosabban egyrõl) volt szó. Megtudtam, hogy a prof amerikai, és olyan gyenge a hangja, hogy gégemikrofonnal hallható csak. Tovább nem olvastam... most komolyan kik írják ezt az újságot? Újságírónak meri nevezni magát az ilyen? A legszörnyûbb pedig az, hogy sokan olvassák ezt a szennyet, ezáltal rengetegen vannak félreinformálva. Igazi népbutítás, amiért még pénzt is kérnek! Monnyonle!
Már ne haragudj, de ez marhaság, de hogy Téged idézzelek: "látod, már megint egy elnagyolt kijelentés, amely természetesen nem igaz". Rengeteg stressz? Ha az általad gondolt szellemileg fejlett, stresszhez szokott ma élõ embert beraknál mondjuk a sötét középkor jobbágyai, vagy a piramisépítõ rabszolgák (és most ne menjünk bele, hogy a piramist nem rabszolgák építették, tudom én is, olvastam, láttam az NG-n, stb) közé, és ez a "stresszhez szokott" fejlett ember megtapasztalhatná elsõ kézbõl azokat a hatásokat... nem stresszelne, ugye?
Tanult dolgok, alkalmazkodás. Talán ezek öröklöttek lennének? A családjog genetikai dolog, hm?

Úgy látszik, hogy te abba a fajtába tartozol akinek egy 2 mondatos dolgot 3 A4-es lapon kell beadni, hogy értse mirõl beszélek.

Ne bántson senki senkit, minden minden, én lenni fáradt
globint
Lehet, hogy megteszem, mint már néhány, a zárt osztályról kiszabadult ápolttal megtettem, hogy nem olvasom többé a hülyeségeidet sem én, sem a többiek, mert többé nem fogsz tudni írni a fórumra, és így (legalább is azon a felhasználó néven) többé nem szomorítod a csapatot. Kaptál két fekete pöttyöt.
<#levele>

http://www.tradeximp.com/

Jah errõl jut eszembe egy film tunnillik hogy az effektív össz- és szellemi egyéni fejlõdés keverésébõl lehet ez a vita ajánlom mindenkinek aki ért angolul vagy van fordítója a pirátus béjen le is tölthetõ a The Man from Earth c. film épp azt taglalja mennyire nehéz a humanoid értelmét a világhoz mérni mégha örökéletû is volna...
Vallásosoknak és ateistáknak egyaránt érdekes lehet a múví
"az ókor emberre biztos, hogy nem tudta volna kezelni azt a rengeteg stresszt"-😊 vagy jókat röhögött volna inkább szerintem hogy hány pojáca és min stresszel 😊
A szellemi-fizikai képességeket nézve:
az ókor emberre biztos, hogy nem tudta volna kezelni azt a rengeteg stresszt, amely bennünket ér. Megbolondult volna, vagy börtönbe kellene zárni. A társas kapcsolatok fejlõdtek, ez biztos, persze az alapminták fellelhetõk.

"Az emberiség nem fejlõdött, csak a technológia. Szellemi-fizikai képességekben ugyanott vagyunk, mint pár ezer éve."

Látod, már megint egy elnagyolt kijelentés, amely természetesen nem igaz. A technológián kívül rengeteg minden fejlõdött, gondolj csak az emberek társas viselkedésére, a jogra (pld. családjog), a mûvészetekre, a társadalmi kapcsolatokra, a beszédre, stb.
Egyik sem technológia.

Rendesen megy a kommunikáció és ez jó: ) Ettõl az embertõl egy kicsit "kész" lettem, meg a valószínûségi számításaitól, amit már páran lentebb leírtak, hogy több sebbõl vérzik. Nem beszélve, hogyha minden adat meglenne hozzá, hogy teljes értékû számítás legyen, az beletelne egy kis idõbe... mint minden más kutatási folyamatnál.
Viszont tetszik, hogy sokan használják az Evolúció szót... lassan ez az evolúció olyan lesz mint Isten😊 Csak ez kézzelfogható (?), de fantasztikus tulajdonságokkal rendelkezik, már már mint egy entitás vagy Isten😊 Bár ezt nem szeretik az ateisták... fõleg, ha már világegyetemrõl van szó, legalábbis arról a parányi részérõl melyet ismerünk talán az is 0,01 % : ) Szóval van egy fajta törvény, fizikai törvények, nah ezeket ki rakta le? Tudom az Evolúció Õ már csak ilyen: ) Saját testünket sem ismerjük, bolygónkat sem, de mindent kur.ára tudunk, és ez nagyon tetszik: ) Érdekes az is, hogy az élet, az egy nagyon ritka dolog, csak akkor nem értem, hogy dinok után miért lett még akkor élet… vagy lehet, hogy ez egy laboráns közeg és bevagyunk oltva: )
Félre értés ne essék, a hit térítõket sem szeretem, meg a vallási skatulyákat sem, a Földön jelenleg van 3000 vallás... ha nem keresztény vagyok, hanem egy zulu akkor el égek a pokolban? Vagy írhatnék más hülye példát is...A vallás eddig a történelemben csak hatalom gyakorlásra, megfélemlítésre, zsákmányolásra, és háborúra volt "jó". Szóval az ateisták és a hitben élõ számomra egy kutya... Viszont szeretném hangsúlyozni, hogy Tisztelem azt, aki Valakiben hisz (Isten, Buddha, Jakve, stb.), ez mindenki magánügye...
De szerintem kijelenti azt, hogy 6 nap alatt teremtõdött a világ, kijelenti azt, hogy nincs Isten, csak evolúció csinál mindent (aki végül is már már Isten😊, egy jó nagy baromság... a Hangsúly azon van, hogy szerintem és a tévedés jogát Fenn tartom😊
Remélem nem bántottam meg senkit, de tetszik, hogy itt a fórumon, ki így vagy ki úgy, de holt biztos... én inkább maradok bizonytalan..
😊

Elnézést a Sorokért:)

"És könny helyett, az arcokon a ráncok - csorog alá, csorog az üres árok."
Valahogy ez jutott eszembe a "földrésznyi arc"-ról s tán kellõ gyásszal lebeg
az egymással békülni nem tudó lelkek felett
Az IQ (és egyéb) tesztek, amikkel eddig én és ismerõseim találkoztak, "biztosan hamisítványok voltak".. Szerintem ócska szarok voltak... Nem vagyok elájulva ezen bizonyos mércéktõl, és ezt nem azért írtam mert túl kevés, vagy átlagos pontozásokkal végeztem volna rajta.
Pont hogy nem banalizálom el, sõt arra is szeretnék rámutatni hogy túl, túl sok a nagyon hülye, retardált barom. Mert sok egyéb, nem IQ-tól függõ tényezõk hatása alatt az ÁLLATOK szintje ALATT mozognak. Akkor is, ha van mobilja, pénzzel fizet, adót csal. De hallottam már ember feletti emberekrõl is..és erre most ne tessék rávágni az übermensch szót, mert speciell vmi buddhista szellemiségû cuccosban olvastam, azthiszem.

Engem nem kell bántani, nem okítani jöttem fölrésznyi arczal, nulla.nulla helyesírással, mint 1-esek. De nem is azért, hogy félreértsenek azért, mert éppen egy idegbeteg vita közepébe estem belé. Esõs az idõ, megfigyeltem mennyire meghülyülnek ilyenkor az emberek.. <#szomoru1>

Az az érdekes az õsrobbanásban, hogy még az elején tartunk és mûködik benne az a kaviatika ami minden robbanásban, azonban mivel a végtelen híve vagyok ki kell hogy jelentsem ez az õsrobbanás is csak egy a végtelen sok õsrobbanás közül. Az a baj ezzel a végtelennel, hogy elõbb utóbb rá kell jönnöd: Minden, minden. Mások úgy fogalmaznának minden mindegy. Pl ez az õsrobbanás is egy inverz dimenzióból nézve maga az õs-feketelyuk, aztán egy harmadik dimenzióból szemlélõdve ezen két elõzõ dimenzió szép hamónikusan kioltja egymást, egy negyedik modjuk ezekhez képest tört dimenzóból figyelve ez a folyamat egyáltalán nem tûnik harmónikusnak etc etc 😊
Ja, persze, minden relatív, nincsenek értékek, a gyilkosnak is vannak jogai stb. stb. Uncsi már e dal.
Ki kell sok ilyen sertepertélõt ábrándítanom: az intelligenciának van mérési módszere, van IQ stb.
Önzõ, nem tökéletes, de a miénk. Ha a delfin elér az IQ teszten 100 pontot, kalapomat le. Ha nem, hát akkor sajna, állatok közt intelligensebb, mint a többi, de labdába nem rughat, veled.

Az intelligenciát is ne banalizáljuk el, jó?
Persze, tudom, aki mindent kikezd, mint a rozsda, annak ez sem jelent majd semmit.

A szomszéd rendszerben is lehet élet (akár intelligens), nem? Nem látunk el odáig, a rádiójelek elgyengülnek ekkora rávon, a kizáró tényezõk sem tuti biztosak.

"Szerintem a válasz talán az lenne, hogy minden élet inteligens, csak a skála különbözõ részén helyezkedik el."
Köszi. Hozzátehetem, hogy az intelligencia nem feltétlenül áll meg a mostani legeslegokosabb ember szintjénél? Szerencse hogy 'minden ember egyenlõ', így mindannyian ugyanolyan zsenik vagyunk :-)

"mindig azokat szajkózod, amiket a tudósok feltételeznek, de 100%-ban nem állítják - veled és Epikurosszal ellentétben"

Miért vagy ekkora buzi mond?

Hát, nem én írtam le pár fórummal odébb, hogy az õsrobbanás sem szentírás, mert egy pont, a szingularitás csak szimmetrikus lehet, és a szimmetriából hogy a francba tud akkor kifejlõdni annyi asszimmetria, amit a világban látunk, többet között a te stílusod is egy ilyen diszharmónia, vagy díszharmónia, ha úgy tetszik?

Hawkinget is ez foglalkoztatja amúgy, a szingularitás megértése, na itt áll meg a tudomány.

Én egyébként, ha érdekel és tudni akarod, nem vagyok az õsrobbanás teljes mértékben elkötelezett híve, és idéztem is egy amerikai csillagász ezzel kapcsolatos kételyeit, Halton Arpnak hívják az illetõt. De ott van Fred Hoyle is, aki soha nem fogadta el az õsrobbanást. Ezek azért elég nagy nevek, és vannak még
mások is. De engedtessék meg nekem, hogy eme kételyek (melyek enyémek is) ellenére ne ujjongjak, amikor beesik ide 1-2 szellemi piszlicsáré, és meg akarja váltani a világot.

Az emberiség nem fejlõdött, csak a technológia. Szellemi-fizikai képességekben ugyanott vagyunk, mint pár ezer éve. Csak több a lehetõség, és kényelmesebb az élet. Talán 1-2 szempontból inkább visszafejlõdésrõl beszélhetünk. Legfõbb gondunk, hogy el vagyunk ájulva magunktól. (_Szerintem_, úgyhogy nem az anyámat..!)

na mivan SG.HU uborkaszezon van hogy nincs mirõl írni????
who am I 7 -nek: A valószínûség létezik épp úgy mint az idõ, avagy épp úgy nem létezik mint ahogy semmi sem...
"Being like eternity, both are inconceivable, so here I am!" :o
from me
259-re mondván: Márpedig a világ végtelen, valószínûleg ezért nincs teljesen zárt rendszere emiatt nem létezhet örökmozgó, kis energiacsorgással minden kapcsolatban áll egymással. Amit a valószínûséggel mondtál épp ezért nem bizonyít semmit. Rendszerek végtelenbe tartó pontossággal definiálhatnak dolgokat de soha nem a teljes bizonyosságot adják. Az hogy nem bizonyosságról beszélünk hanem valószínûségrõl csupán egy fokkal magasabb dimenzió a végtelenek dimenziójában. 😊
Tudod az a baj ezzel, hogy sokan azonnal készpénznek vennék az összeset, azt mondanák, hogy "Megfejtettük a világ 200 titkát". Mint dronkZero, a nagy genie.

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

"Nem érdekel, hogy te mit gondolsz hogy tomcsa mire célzott, én arra reagáltam (neki!), hogy _õ_mit_írt_le_."
Pont ez az: szar a szövegértelmezésed, ezért csak hiszed, hogy azt írta le, holott egészen másról beszélt. Elhiszed, hogy egy gondolat többféleképpen értelmezhetõ mondatokkal leírható? Ja, persze, el is felejtettem, hogy te egy többdiplomás istencsászár vagy.

"Ha ilyen sarkos véleményed van a témáról.."
Józan paraszti ész. Ha egyszer csak felrobbant az a nagyon sûrû anyag, akkor valaminek ki kellett váltania a robbanást, és ha valami kiváltotta, az mitõl következett be? Mert ha valami egyensúlyban van, akkor abból csak valaminek a hatására lendül ki. Ehhez nem kell tudósnak lenni.

"És ezt a faszságot most akkor mibõl is szûrted le? És még nekem nem megy a szövegértelmezés..."
Csak abból, hogy nem vagy hajlandó másnak a saját elképzelését elfogadni, mindig azokat szajkózod, amiket a tudósok feltételeznek, de 100%-ban nem állítják - veled és Epikurosszal ellentétben, ráadásul lehülyézed, aki ellentmond neked. Gondolom, megtalálod az idevágó hsz-edet.

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

na elolvastam az utolsó hszeket, gratulálok, kedves fórumozók...<#falbav><#violent>

Blackmail the Universe

dronkZero
"Nálad a szövegértelmezés maradt ki, ha jól látom: "De látom, még mindig nem érted, hogy tomcsa4 hová akart kilyukadni."."

Nem érdekel, hogy te mit gondolsz hogy tomcsa mire célzott, én arra reagáltam (neki!), hogy _õ_mit_írt_le_. Sajnos -veled ellentétben- gondolatolvasó még mindig nem vagyok...

"de elõtte inkább tedd le az érettségit, professzor úr."

😄 #221...

"és nem csak a tudósok feltételezéseit szajkózod, absztrakciónak kikiáltva, de eközben tényként tálcán nyújtva."

Megint az van, hogy elképzeled, hogy mit mondtam, aztán azzal hadakozol. Idézd már be tõlem, hogy mit "szajkóztam", kérlek!

"Ráadásul akkor a nézeteid szerint aki fehért mond fekete helyett, az mind alacsonyabb intelligenciájú, mint aki feketét mond?"

És ezt a faszságot most akkor mibõl is szûrted le? És még nekem nem megy a szövegértelmezés...

De ha gondolod...
"Abban igaza van tomcsa4-nek, hogy a Nagy-Bumm teória elég nagy baromság."

Ha ilyen sarkos véleményed van a témáról, akkor nyilván alá is tudod támasztani az állításodat. Leírnád kérlek, hogy a matematikai levezetésében pontosan hol és milyen hibákat találtál? Szerintem sokan örülnének neki, még talán Nobel-díjra is pályázhatnál vele.
Jaaa, hogy halvány fingod nincs az egészrõl? Na, akkor két dolgot tehetsz: vagy végigköveted a levezetést magad, vagy elhiszed olyanoknak, akik értenek hozzá és már megtették ezt helyetted. (Vagy az orvost is leugatod, hogy nem is az a bajod amit mond?) Más lehetõség sajnos nincs, ha csak fröcsögsz a levegõbe, akkor hülyének fognak nézni. Mint ahogyan most is történik épp...

Bocsi hogy bele in-elek az off-otokba, de szerintem #237-ben jól írja. Itt most konkrétan a semmirõl vitázás történik. Szerintem ha egy tudósnak egy évre adnának 2 millió $-t, hogy találjon 100 matematikai képletet arra, miért nem lehet élet rajtunk kívül, röhögve felajánlaná hogy ír 200-at mert a 100 nem kihívás.

Mégis ki a faß kíváncsi erre?
Ezzel nem tudod cáfolni, hogy nincs végtelen..A valószínûség nem létezik, csak a mi "tudatunkban".Effektive megneveztük mint az "idõt".

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P