121
-
#41 Vagy ha se híre, se hamva dokumentációnak, akkor
reverse-engineering:)
Vagy ha az se megy, ndiswrapper, és akkor tényleg a Vista szar, mert még csak az XP-s drivert tudja használni =D -
gkalcso #40 Egy nagyobb cégnek már van egy eszközkészlete és azt szeretné használni.
Mondjuk lecserélik Gizike gépét, azért nem fogják mondjuk a nyomtatóját, vagy a főnök PDA-ját. Vagy esetleg nem lehet áttenni a HP által már nem támogatott nyomtatót a másik kolléga gépére, mert nincs hozzá driver.
Egy S/PDIF csatlakozós hangfalrendszert sem kellene kidobnia egy vájt fülűnek, ha szeretne HD tartalmat nézni az új rendszerén.
Vettél már másik hasonló alkatrészt a gépedhez csak azért mert a gyártója azt mondta, hogy nuku driver, mert az már nem támogatott.
Linux/BSD képviseli a harmadik utat a driverkészítés területén. Leírást/támogatást kérnek és megírják. Vagy a gyártó alkalmaz egy linuxos heckert, mint pl. az atheos esetében. Mókás, hogy a mai napig használható az ATAPI előtti időkben készült CD olvasók a legújabb rendszereken is(már ha van benne ISA busz;). -
#39 Azért ahogy olvasom, Leopard (főleg a 10.5.2) küszködik kihívásokkal HW kompatibilitás terén azzal a pár konfigurációval is (pl AirPort).
pasi29uk: Miért is kéne egy céleszközre felrakni a Vistát? A jópár éves, ~40 milliós SDH analizátoron is Win95(!) futott pár éve, nem szokás upgradelni ezeket:) -
shaq #38 Alapvetően egy szoftver soha sem lesz készen, soha de soha! Mindig kell fejleszteni rajta, javítani!
Drivereket pedig a gyártónak kell készítenie, nem a Microsoftnak, a Vista nagyon sokkal a megjelenése előtt a hardvergyártókhoz került, hogy megírhassák hozzá a drivert -
pasi29uk #37 Azert azt se felejtsuk el, hogy van aki megvesz egy (UJ!) gepet otthonra amire az elado feltesz egy vistat, orul neki hasznal semmi baja...
DE
Mi tegyen mondjuk egy ceg, vagy akar professzionalis felhasznalo akinek van egy dobscannere, foliavago gepe, spec nyomtatoja, vagy egyeb hardvere ami igaz, hogy nem 2008 ban gyartottak de momentan tobb 100e v. millios ertek? Irjon egy drivert? -
Praetor #36 Nemtom mi történt ezzel a Ballmerrel, de általában nem az ilyen nyilatkozat jellemző rá.
De ha tényleg célnak veszik azt, hogy "el kell kerülniük az operációs rendszer méretének további növekedését, a teljesítmény, illetve a fogyasztási és energiatakarékossági mutatók romlását, valamint a kompatibilitás visszaesését", akkor a következő windows igéretes lehet. És ha a vistát még nem kész terméknek veszik, akkor a következő 1-2 sp-t követően még lehet hogy használható is lesz. -
Stiff #35 A microsoft azért választotta a szarabb részt, mert ők több millió hardverhez próbálnak egy szoftvert fejleszteni, ami valljuk be őszintén, nem könnyű, és nem is erőssége a programozóknak (soha nem lesz tökéletes mindenkinek ebből adódóan) Az apple ezzel szemben ezt már a kezdetekben belátta, és ezért ível felfelé a csillaga...A célhardver, a munkához megfelelő szoftverekkel, verhetetlen!Hacsak a fejlesztők nem csinálnak nagy hülyeségeket...De ezt egyenlőre nem nagyon tapasztaltam...Hála Istennek nekem még nem voltak gondjaim a vistával, de már sikerült rajta kékhalált produkálnom 2x is(a kompatibilitás nem erőssége a rendszernek...:))De aki a hardver vásárlás előtt veszi a fáradságot és a neten eltölt egy kis időt a tapasztalatok olvasásával ezen a téren, annak kicsi az esélye hogy szar rendszert rakjon össze, vagy fogjon ki, és esetek 95%-ban nem is lesz gondja az említett rendszerrel. Mindenkinek sok sikert a saját portáján! -
sathinel #34 Grat! felfogásod szerint vagy 15 év alatti vagy, vagy már nem tudsz változni és kb 90 év feletti. Az hogy több milla felhasználó van és hardwarek tömkelege, és mint a cikkben is írták sokaknak gondja van vele az neked semmit nem jelent. Tehát aki olcsón tud csak anyagi helyzete miatt vásárolni, vagy épp olyant sikerült vennie ami nem megy akkor az le van szarva. A rendszer jó a gyükér meg csináljon azt amit akar... Szép. gondolom empátiáról még hírből sem halottál.
Persze Balmer is hülye mert még ő is elismeri, de mégis tovább erősködtök:D
Az ilyenek miatt lehet a politikában ennyi baromsággal megetetni a népet. Hiába van bebizonyítva az ellentéte ők szentül meg vannak győződve az igazukról. -
tomcsa4 #33 Majdem, csak megbukott a logikád. Én sem mondom az öcsémnek, hogy vegyél már valami 99-sa hangkártyát és üzemeld már be, lássuk, hogy hülye vagy mert Vistát használsz. Valaki megmondja, hogy ő elégedett a Vistával,akkro rögtön hülye, nem ért hozzá, Linux powa (utóbbi már uncsi) stb. Erről kéne leszokni. Most az EU is bírálja az MSt, hogy ne tartson már vissza mindent, de ezeket is olvastuk itt az SGn (is).
Nekem sincs olyan hardverem, amit ne támogatna, mivel kipróbáltam. De viszont játékszoftverem van! És mivel én kedvelem a régebbi játékokat is (újak közül is csak RTS, RPG meg TBS) ezért sem rakom fel. Nem próbáltam ki kedvenceimet, hogy mindegyike elindul-e Vistán. Majd talán egyszer. De eddig nekem még jó az XP, kedvencem is. De öcsém sem hülye, mert ő remekül megvan Vistával. Meg Ari18 sem. -
Ari18 #32 Én itt kiszálltam,nem érdekel más baja.
1,5év alatt nem volt bajom vele akkor??? -
Polemius #31 Ari18:
És? Senki nem mondta, hogy _neked_ problémád van vele.
Másoknak viszont van. Sokaknak.
Zsoltika 007:
Az, hogy több van, még koránt sem jelenti azt, hogy elegendő. Sokkal több hw van, mit amennyihez a drivert egyetlen telepítő lemezre rá lehet zsúfolni. (Nekem is van olyan hw a gépben amit nem támogat a vista.)
Amúgy meg azt is elcseszték, mert mi a túrónak pakol fel installkor mindenféle felesleges drivert? Mikor elég lenne azokat feltenni, amik épp szükségesek (ha meg később kell, kérheti a lemezt/letölti magának).
-
ozric #30 "De most ezt nem értem, hogy ha Ari18-nak nincs olyan HP nyomtatója, amihez a HP nem írta meg a drivert (és nem tudta implementálni MS) akkor most vegyen olyan nyomtatót, hogy bebizonyosodjon a Vista szar"
Ha valakinek (Ari18-nak) nincs semmi problémája a (Vistával), akkor nincs olyan ember, akinek lenne valami problémája (a Vistával). Lényegében ezt a tévhitet támogatod. -
cousin333 #29 Éljen a szenzációhajhászás! És akkor most az égető kérdés: van valaki közületek, aki szerint egy szoftver a kiadás pillanatában kész van, és többé semmilyen fejlesztést, támogatást, javítást nem igényel? Tételes listát kérnék... -
Ari18 #28 Figyelj,nem írsz hülyeséget,aláírom.DE remélem tudod,hogy engem mennyire érdekel más baja,ha a Tesco gazdaságos nyomtatójához,vagy más hasonló "minőségű" HW-éhez nem talál drivert a Vistához.Akkor használjon XP-t.
Nekem jó a Vista,mint írtam: mindenki azt használ amit akar. -
Ari18 #27 Nah valaki végre megértett.köszönöm -
ozric #26 "miközben erősen korlátozza a mások által írt driverek használatát, ráadásul eleve megnehezíti a fejlesztéshez szükséges információkhoz való hozzájutást. " ezt te honnan tudod?
Igaz nem tőlem kérdezed, de egyetértek a mondattal. A Windows Logo program nem csak a silány drivereket szűri meg, hanem a magas díja miatt megregulázó hatású. Ha csak a minőség lenne a szempont akkor miért százezres nagyságrendű dollárt kérnek érte, és miért nem mindenki által elérhető a driver API doksija? Szerintem a válasz egyszerű, így tudja a Microsoft kézben tartani a hw piacot. Vagy be tudnád linkelni azt az MS nyilatkozatot, amiben garantálják, hogy mindenkinek aláírják a megfelelő minőségű driverét és más szempont nem játszik közre, más érdekből nem dobják vissza? -
tomcsa4 #25 De most ezt nem értem, hogy ha Ari18-nak nincs olyan HP nyomtatója, amihez a HP nem írta meg a drivert (és nem tudta implementálni MS) akkor most vegyen olyan nyomtatót, hogy bebizonyosodjon a Vista szar, Ari meg hülye, mert Vistát használ? Ha neki bevállt a Vista és nincsolyan HW-re, amihez nincs normális driver, akkor engedjük meg neki, hogy használja békében és nem fikázni kellene. -
Ari18 #24 Én inkább használni szoktam,nem olvasgatni
Mint írtam "nincsen vele semmi bajom,se HW támogatás,se sebesség terén" -
Ari18 #23 1.Ezen mit nem értesz? Eladtam a "régi" 8800GT-met és pillanatnyilag egy 1600XT-m van.
2.Ha már kiadtam,érte X összeget akkor esetleg használjam már dx10-be amit lehet.
-
#22 Te mi a fenéről beszélsz? A Vistában sokkal több gyárilag beépitett driver van mint bármelyik másik eddig megjelent winben. -
Polemius #21 Onnan, hogy próbálj meg nem az Ms által hitelesített drivereket feltenni. Főleg 64-es Vistára. Meg olvass kicsit utána. -
Ari18 #20 "miközben erősen korlátozza a mások által írt driverek használatát, ráadásul eleve megnehezíti a fejlesztéshez szükséges információkhoz való hozzájutást. " ezt te honnan tudod? -
#19 "Meg,ha már tudja(tudta,mert már eladtam) a vga-m a Dx10-et akkor...(tudom,hogy szart sem ér,de ha már van akkor..)"
:DDDDDDDDd
no comment... -
Polemius #18 Ari18:
"Nem a MS feladata a driverek megírása a Vistára,hanem a gyártóé"
De, a Ms feladata _is_ a driverek írása. Persze nem csak az övé, de ehhez még az is kell, hogy lehetővé tegye minél több fejlesztőnek, minél egyszerűbben írni drivereket.
Márpedig nem ez történik: a Ms túl kevés (és rossz) drivert ír, miközben erősen korlátozza a mások által írt driverek használatát, ráadásul eleve megnehezíti a fejlesztéshez szükséges információkhoz való hozzájutást. -
Ari18 #17 Mindenki,azt használ amit akar.Én már jobban szeretem a Vistát.Megszoktam és nincsen vele semmi bajom,se HW támogatás,se sebesség terén. -
Ari18 #16 Lehet azt mondod,hogy hülyeségeket írok/mondok,de például nekem gyorsabb a tömörítés/kicsomagolás,mint az XP alatt.Meg,ha már tudja(tudta,mert már eladtam) a vga-m a Dx10-et akkor...(tudom,hogy szart sem ér,de ha már van akkor..)
Én nem szólom/szóltam le senki konfigját. -
tomcsa4 #15 hopp egybe kenődött: Fable játék nem HW, de tudjátok Ti is! Szóval eddig ez a hátránya volt neki, nem tud vele játszani. -
tomcsa4 #14 Már régebben megválaszolták. Egy gémernek teljesen mindegy, mivel tud többet, pláne ha Ultimate-ról van szó. Ha a cég baszik megírni a drivert, akkor MS mit tud tenni? Megírja helyettük? Így is meg kellett várni anno azt a hülye nVidia-t a szar driverével Vista alá (aztán sikerült..beleteni a különböző csalásokat játékok alatt, amitől gyorsabb, pl felülbírálni driverből a felhasználó által megadottakat, kikapcsolt ezt-azt és hopp szárnyrakapott a játék bitang beállításokkal, az mindegy hogy indításnál driver levette a felét, nem baj).
Én nem is a Vista miatt írok, hanem a DX 10 miatt. Ez kimondottan béta még, nem csak akkor, mikor megjelent, hanem ma is. Bugos, kiforratlan. Sajnos az SP1 nem tartalmazza a DX 10.1et. Na nem lóg bilibe a kezem, leeht hogy 10.1 is béta marad még.
Én is maradok XPnél, elég ez bőven! Öcsém meg Vistánál, nem is baj, hátránya eddig nem volt belőle (értsd: nem használ olyan HW-t, aminek a tulajdonosa cseszik megírni a drvert, kivéve Peter Molyneux és a buzi Fable-je). -
#13 Nemrégen raktam össze az új konfigom, de maradtam xp-nél. Barátnőméknek az van (eredeti ráadásul), használtam párszor.
Minek fizessek hardverrel (proci, ram vga) és árammal (több eszköz, több fogyasztás) a csicsáért? Mit tud a Vista, amit az XP nem? :)
De tényleg, mit tud? Kedves Ari18 áruld már el, HOGY MIVEL TUD TÖBBET?
Mielőtt a konfigomat szólnád le, jelzem: C2D, 2 ram, 9600 GT -
ozric #12 A cikk elolvasása után érdemes elgondolkodni azon, hogy a Windows rendszeres használata önmagában nem veszélyes, és kicsiben nem okoz a cikkben leírt állapot drámai problémát. Viszont ha figyelembe vesszük azt, hogy a piac nagyjából 95%-a Windows használ, akkor sokaknak egyértelmű, hogy a kvázi kizárólagosság mennyire többszörzi a problémát. Ez az apró baki, nevezetesen a Vista most már hivatalosan is félkész állapotban került piacra több száz millió felhasználót érint. Szerintem ez olyan "eszed, nem eszed" típusú probléma, a Microsoft bármit tesz a Windows-al, a felhasználók többsége úgyis megveszi, nem tud mást tenni. Már csak pár hónap, és már nem lehet kapni a Windows XP-t, tehát új gépeknél a Vista megkerülhetetlen. Kivéve persze a warez, így érdekes módon a törvénytelen felhasználás (XP telepítés új gépre) ésszerűbb, mint a legális. Itt üt vissza az OEM verzió, azt már más gépre nem lehet legálisan feltelepíteni. Szó sincs róla, hogy Linux használatára bíztatnék bárkit is, de abszúrd az az állapot, hogy az XP fejlett, jó rendszer, de a licenc akadályozza a hatékony felhasználást, a Vista az XP-hez képest kiforratlan, sokszor nehézkes a használata és néha plusz költséget jelent (hardver), a Linux esetén sok esetben gyengébb szoftvereket kapunk, viszont a licenc-szel és az árral nincs gond. -
Ari18 #11 3.Nem a MS feladata a driverek megírása a Vistára,hanem a gyártóé. -
Ari18 #10 1.Nem hinném,hogy sok embernek lenne eredeti windows a gépén.
2.nagy gépigény? 3500Ft 1GB ram.egy 2magos proci 10-15k pl 9600GT 30k.Ilyen árak mellett a nagy gépigényre hivatkozni.
3. 1,5éve nyúzom a Vistát éss még nem nagyon találkoztam olyan eszközzel amire nem lett volna driver.(Persze ha egy 1962-es eszközt akarsz használni akkor....)
Semmi pénzért nem váltanék vissza az XP-re. -
arrakistor #9 A Mikroszoftnak azt az óriási lehetőséget kéne meglovagolnia, amiért a számítógépfelhasználók 90%-a az XP-t választotta, és nem a Mikroszoft, nem is Windows, hanem maga az XP ! -
arrakistor #8 a Mikroszoft alapvetően ott követte el a hibát, hogy nem a jól bevált XP alapokra épített, hanem megint valami újjal próbálkozott. A helyükben újragondolnám az egészet és kiadnék egy XP-re épülő rendszert különböző felhasználói igényekkel.. játékosoknak, cégeknek stb.. ami elég trendi a kinézetét tekintve,
(mondjuk választható desktop managerrel, amelyek közül legalább az egyik megüti a BERYL Linuxos deszktopkezelő színvonalát), tiszteli a hagyományokat (APIk, dll-ek, driverek stb..) , gyors, és nincsenek extra hardverigényei (vagy ha mégis, akkor az tényleg indokoltan legyen)
SŐT! A Mikroszoft helyében , ilyen hardverpiaci fejlődés mellett (gondolok itt most az EEE PC-k és a lassú, keveset fogyasztó processzorok térhódítására és népszerűségére) egy erős downgradelésen is elgondolkodnék és elvinném az új oprencer sebességét anno a Windows 2000 irányába... -
Rexhawk #7 hát engem pár dolog vissztart, hogy a vistát felrakjam:
-nincs meg az eredeti vista (az xp igen)
-nagy gépigény
-kompatibilitási gondok
-lustaságom -
arrakistor #6 ezzel nem mondtak túl nagy újdonságot... legalábbis nekem tuti nem,
a szétszkinezett XP-m egy P2-es 3oo Megaherces gépem keményebben néz ki 2,5 mega videorammal mint egy Viszta 3 gigaherces gépen 2 giga rammal és 128 megás videokártyával és nem utolsó sorban gyorsabban is jön be. (Nem egy Visztás géppel hasonlítottam már össze !!!)
Az hogy csiszoltak az XP kinézetén és ráírták, hogy Viszta, még önmagában nem is lett volna baj, de hogy visszafele több helyen is inkompatibilissé tették ezzel ÓRIÁSI SZARVASHIBÁT követtek el, mert gyakorlatilag EZ okozza a nagyon erős népszerűtlenségét. Manapság, mikor egy átlagos LiveCD-s Linux disztribúció konkrétan Windows programokat futtat, Windows hálózatokat menedzsel, és hibátlanul kezeli az NTFS fájlrendszert, a Mikroszoftnak megengedhetetlen, hogy a SAJÁT szoftvereivel a legkisebb mértékig inkompatibilis legyen, mert
még a legalapabb júzerek is hamar a Linux és az XP felé fognak tendálni. -
nickwearby #5 Ha ezt nem szoftverrel csinálná egy cég, már rég beperelték volna őket.
És nem azon vitatkoznánk, hogy jó vagy szar,
hanem mindenki fel lenne háborodva, hogy félkész cuccot hogy mernek piacra dobni....
Mondjuk autót, ahol az új típusú légzsák még "tesztelés alatt" van.
Lehet, hogy az autó durva hasonlat,
de ma már a PC-vel való visszaélés is keményen érintheti az ember életét(lásd adatlopások,stb..). -
#4 Felőlem mondhat akárki amit akar, én már több mint 1 éve használom a pistát és semmi pénzért nem raknám vissza az XP-t... -
sathinel #3 Birom mikor itt istenítik a vistát, és utánna még hivatalosan is elismeri az MS hogy gáz van vele. Ez kb olyan mint mikor bejelentették hogy az IE köv része követni fogja már a szabványokat. -
#2 Elég szánalmas egy cikkre reagálni le mindent.
Ha szt mondják neked hogy szennyező a levegő akkor te holnaptol nem fog levegőt belélegezni?