iPod - 150 000-szer nagyobb tárolókapacitás?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
akkor ez tök jo, te is megtaláltad a számitásaid, meg mások is az iPodjukban....
szoval milyen márkáju a pda-d?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Szerintem egyik PDA sem merül le 3 óra alatt. Az enyém MP3 hallgatáskor bír simán 10-12 órát.
Tikal
most hirtelen ennyi: wiki

persze a wiki is le lett fizetve...
de keress rá google-on, majd meglátod.....
110 millio eladot iPod...hm

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Okoska! Nem MP3 lejátszásra vettem a PDA-t, de tud MP3-at is lejátszani. Autóban navigációra használom, tengerparton hallgatok róla zenét. Mellesleg ha csak navigálnék, akkor is bírja saját aksiról 4.5 órán keresztül, de autóban szivargyújtóról van táplálva, és akkor ugye semmit sem merül. Zenét kb. 10-12 órán keresztül tudok hallgatni, annyi elég is, mert este úgyis mindig feltöltöm.
Emellett egy csomó egyébre is használom, de ez most nem ide tartozik.
Tikal
jaa, értem, szovl szerinted ez egy fizetett felmérés, hogy az mp3 lejátszok 70!a iPod :) oké, mindegy

Igen, de aki megnéz ilyen filmeket, az könnyebben beveszi azokat a fizetett "felméréseket" is hogy mennyire elterjedt az ájpod, meg az apple noti, hiszen mást se lát (ezeken a termékeken kívül) a filmekben.
Tikal
ja igen, de milyen tipusu a pda-t?
Ha meg nincs mp3 lejátszod, meg iPodod nem is volt akkor mit fikázol? probáltad már egyébként, volt már a kezedben? és tényleg olyan otvar? :)

elnézést hogy beleszólok ebbe a vitába, de a pda az nem kifejezetten annak való aki sokat hallgat zenét. egyrészt mert 3 óra alatt lemerül, másrészt a célra túl nagy, harmadrészt mivel nem biztos, hogy zenehallgatásra szánták így lehet a DA konverteren spóroltak. van egy lg mp3 lejátszó a családban, egész jól teszi a dolgát. egyszer kölcsönkaptam egy ezav emp600-ast, hát attól le voltam döbbenve. tiszta hang, éles, dinamikus és még hifitoronyra kötve is úgy szólt ahogy kellett. plussz kifejezetten jó minõségben rögzít hangot. ezek simán elmennek két AAA-s elemmel 3-4 napig is.
aki meg ipodot vesz, az ipodot vesz. szerintem felesleges egymást rúgdosni, amiért nem ugyanúgy vélekedünk a dolgokról.

\"The voices are back... Excellent.\"

passatgt
nem igazán értem a logikádat

ha nincs mp3 lejátszód, akkor fogsz egy pda-t(ami nem mp3 lejátszó) és örülsz, hogy sokkal többet tud mint egy ipod(mp3 lejátszó)

Tikal
az tuti, a hifim is szarrá alázz az ájpodot :)

Viszont akinek nincs pda-ja, vagy nem is kell neki annak miért is nem jó egy iPod? tudom egy otvar design egyesek szerint meg divat fikázni, de mi is a konkrét probléma?

passatgt
a pda mp3 lejátszó?

Ha nem vetted volna észre, megkérdezte az okostojás, hogy nekem milyen MP3 lejátszóm van. Erre válaszoltam, hogy semmilyen. Mielõtt okoskodsz, olvasd el azt is, hogy mire válaszoltam.
Tikal
nem arrol volt szo hogy nyomja a termékeit a filmekben?
válasz: miért ki nem?

passatgt
pda és mp3/mp4 két különbözõ kategória, nem összehasonlítási alap

Nekem nincs MP3 lejátszóm. Viszont van jó PDA-m, ami szarrá alázza az ájpodot. Össze lett hasonlítva, nem a levegõbe beszélek.
Hát nem tudom, hogy ki beszél itt butaságot, de én apple notiról írtam, meg ájpodról, te meg itt felhozol mobilokat. Senki sem vitatja, hogy a filmekben reklámoznak. De amit én mondtam ájpod meg apple noti, az biztosan úgy van.
passatgt
a macbook ha nem is olcsóbb, de simán egy árkategóriában van a hasonló tudású márkás pécével

passatgt
mutass olyan minõségi terméket, amit mostanában adtak ki, és nem volt vele probléma...

Tikal
a megfejtés a válaszodban: mp3 lejátsot az vesz aki mozog, utazik stb, na most ha elutazom egy hétre ne vigyem már magamal a pc-m hogy mindennap feltegyem a zenéimet.... vannak kényelmi okai a nagy tárhelynek....
Az ár: az apple csak itthon drága termék, képzeld külföldön, Europában annyit keresnek az emberek hogy ez nem pénz, USA-ban pl a macbook nem egy nagy szám, mivel egyáltalán nem számít hûde drágának... sajnálatos modon idehaza mindenbõl a gagyi kell,tesco gazdaságos...

Tikal
de ugy látom neked még normális fülesed sem volt életedben, hogy a környezeti zaj bele zajong a hifi zenei füledbe....

Tikal
mutas valamit amivel még nem volt probléma :)
jézusom
Még szerencse hogy nem mindenki elégszik meg 128MB tárhellyel mint te
Én pélául szeretem ha sok album fenn van a lejátszomon, mert akkor nem kell mindennap frissitenem... a mobil telomban is nagy kártya volt pont ezért....
Minek is van a mobil telokon nagy kijelzo? elég ha kiirja ki hiv, minek még a fényképétét is odabaszni, kamera a telefonba, ekkora faszságot, e-mail-ezni mobiltelon, mi a pocsnek, qwerty billentyuzet mobilra, mi a fasznak, symbian mobilra, micsoda?
Hajrá, kössél bele mindenbe....

ezt a sok ökörséget azért találtak ki mert nem csak te létezel a földön, akinek elég egy album a kinai mûanyag mp3 lejátszojára

Mutass minõségi Apple terméket amit mostanában kiadtak, és nem volt vele valami probléma....

A iPod akkor is szar. Szart sóznak méregdrágán, akármelyiket is nézem.
Egyrészt, maga az MP3 nem lehet a minõséggel egyenlõ. Másrészt aki "walkman-ezik"<#vigyor1> nagy többségben nem otthon nyugodt körülmények között használja, hanem pl. utazásnál, stb stb. És máris ott a környezeti zaj, ami simán belezajong a zenébe. ergo nem kell hiperûber minõség egy alapvetõen hordozhatósági céllal készült médialejátszónak. Erre tökéletesen megfelel akármelyik mp3 player, vagy a mobilteló. Most is azon a véleményen vagyok, hogy totál felesleges több hétnyi zenével rohangálni, úgy sem tudja meghallgatni a delikvens. filmet nézni meg egyenesen röhelyes egy 2.5"-es kijelzõn. fos felbontásban.
Semmi másról nem szól az ájpod, mint a villogásról, hogy öcsém, nekem van egy ilyen hulladékra is pénzem.

passatgt
fikázzátok az applet, az a trendy<#levele>

Tikal
<#vigyor1>

"ha ennyire rajta vagy a reklám témán, mondanál nekem olyan filmeket amiben legalább ne lenne egy fedex auto vagy akármilyen autoreklám?"

Jégkorszak, Gyûrûk Ura :D

Tikal
ha ennyire rajta vagy a reklám témán, mondanál nekem olyan filmeket amiben legalább ne lenne egy fedex auto vagy akármilyen autoreklám? ( mercedes, bmw....) vagy egy telefon ne csörrene meg stb A james bond filmek reklámjairol ne is beszéljunk....

Tikal
nem fér el a nano a zsebdben? ne nevetesd már ki magad, talán fürdõgatyában jársz mindenhova hogy még egy rendes zsebre sem futja? mert akkor tényleg drága lehet neked a nano :D

Tikal
nem emlékszem, a cloverfiledben mi is volt a menõ? :D
Vagy a konzol játékokban miket is szoktak reklámozni?

Ja de most akkor a nokia meg a SE is egy nagy szar mert mindenhol õket reklámozzák? ugyanmá, szánalmas....

apple 0 design?
most épp a samsun oldalán nézegettem mp3 lejátszokat, de a sok yp32frs tipus közül azt sem tudom melyiket nézzem elsõnek, mind egyforma....

Tikal
te vagy az a fajta aki még soha nem is látott apple teméket csak élbõl fikázza mert ez a divat :D

Tikal
nem étem mi ezzel a problémád? :D
szánalmas... irigy vagy? :D

Sanyix
Höhö kiemelsz pár filmet ahol esetleg más márka reklám volt? Nincs értelme. Aki figyel úgyis látja hogy apple reklámból szinte minden filmben van pár, csak a hülye nem veszi észre.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

jaja, amcsi filmekbõl sajna folyik a reklám. végülis, nem bánom, mert ott kimerül annyiban, hogy mindig mutatják az apple laptopon az almát (hitman-ben egyfolytában..) meg cocacolát isznak és divatos mobiljuk van, ami még meg sem jelent. nem úgy a magyar filmekben, ahol a történet egy az egyben megáll csak azért, hogy a danubius rádió signálját meghallgathassuk érthetõen és ami még jobban zavar: az elejétõl a végéig (na az egy idióta módja a reklámnak). pedig ugyanaz lenne, ha a fõszereplõ egy nagy danubius plakát elõtt nézne körül a zebrán átmenéskor. szóval mi még rosszul csináljuk..

Sanyix
Designt azért utánozták, hogy talán az idióták akik erre mennek ennek is bedõljenek. Egyébként nem igazán utánozták, én akármilyen nem almás lejátszót láttam, nemnagyon láttam ipodhoz hasonló 0 designt szerencsére.
Ipod nano nem fér el, mert olyan szar, hogy olyat soha nem veszek, és emelett még drága is.
Aztán meg utálom az egetrengetõ baromságokat :)

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
ipod nem úgy etalon az mp3 lejátszóknál mint a sennheiser füles. Ugyan már ne hasonlítsd össze a gagyit a minõséggel. Úgy etalon az ipod, mint régen a sokol rádió volt, kb hasonló minõség :)

Tikal
kérlek te is mondj már példát, neked pl milyen mp3 lejátszod van? Nekem volt egy samsung, ugy nézettki mint egy iPod, e olyan béna volt a menuje vissza is adtam pár nap mulva....Zune... vicc....

Tikal
szerintem néz körül jobban mielõtt butasgokat beszélsz...

A filmekben mindenki hirdet, ha nem tunt volna még fel, Nokia, Sony Erricson stb

Matrixban ugye Neonak nokia-ja volt, james pondnka sony erricsonja, most legutobb michael claytonnka meg blueberryje....
Ha nem tünt volna még fel ez egy teljesen megszokott dolog hogy filmekben hirdetnek.

Tikal
annyira szar hogy azért utánozta egy ideig mindenki azt a design-t :D

az ipod nano olyan kibaszott nagy hogy nen fér el a kurva zsebedben? ne nevetess már... a normál iPod meg persze hogy nagy, 160GB-s, ember...

egyébként meg normál hangnemben is lehetne társalogni, de megszokhattuk volna már hogy a hirekre reagálok töbssége irto ostoba és még erre is képtelen.

"Ha sok filmet nézel akkor Dell és Sony termékekkel is találkozhatsz" - nem usákiás filmekben igen. Sorolj fel nekem pár usákiás filmet, amiben Dell vagy Sony notik vannak, oké?
Szóval csak gagyikat ismersz, jókat nem. No comment.
"Az iPod az etalon úgy mint a mikrofonoknál vagy fülhallgatóknál a Sennheiser." - sem fülhallgatóknál, sem fejhallgatóknál nem etalon a Sennheiser, mikrofonoknál meg pláne nem. Mellesleg az, hogy ki mit nevez ki etalonnak, az teljesen szubjektív. Ha megnézel egy stúdiót, az ott használt professzionális eszközök inkább lennének nevezhetõk etalonnak, de ott sem teszik. Kispályás nagyarcúak szokták csak ezt mondani.
az eredeti hírt elolvasva már sejtem is mirõl van szó. azért kár, hogy se a sebessgérõl, se a kalkulált megbízhatóságáról és tartósságáról, se a gyártás gazdaságosságáról nem esik szó. ennek ellenére örülök, hogy egyre több olyan technológiát találnak ki, ami nem örökli a flash-szerû memóriák hibáit.

Semmi különös, csak én pl. többezer számot szeretek, és sok mást is szívesen meghallgatok.

Mibajod?

LZ forever

Ja, és mellesleg a dolog mibenlétére (miféle molekuláris kapcsolók) is "pazarolnak" pár mondatot.

"Ált. nálam szokott lenni 10-20 szám, amit abban a pillanatban szeretek"

<#vigyor2>

Kifacsart fordítás esete. Az eredeti cikkben egyetlen alkalommal van említve az iPod, láthatóan csak példaként. Ebben a cikkben meg úgy van beállítva, mintha ez kimondottan csak az iPodra vonatkozna. :P

Egyébként van itt pár hibás adat. 1 négyzetinchen ma sem 3,3 GB tárolható (akkor egy vinyón pártíz GB férne el, nem pedig 1000+), illetve a Flashmemóriák is jóval kisebb kapacitásúak lennének. Továbbá egy chipen nem 200 millió tranyó lehet (nem átlagosan, hanem "current limit"-et ír az eredeti cikk), hanem az 1 milliárdot közelíti.

Narxis
Jaj te okos... :D Honnan veszed, hogy lefizetik? Bizonyítékot vagy meg se történt. Azt meg remélem csak viccnek szántad, hogy a filmek alapján állapítanak meg statisztikai adatokat. Ha sok filmet nézel akkor Dell és Sony termékekkel is találkozhatsz. A marketing egy dolog. Ki nem szarja le, hogy milyen erõs? A statisztika meg a másik. Te egyikbõl következtetsz a másikra, ami abszolúte hülyeség.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis
De ismerek, csak azok gagyik, akár a mezei mp3 lejátszóról akár a Zune-ról van szó. Az iPod az etalon úgy mint a mikrofonoknál vagy fülhallgatóknál a Sennheiser.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Nekem tuti nem lenne szükségem pár gigánál többre egy zenelejátszóban, de még annyira se. Ált. nálam szokott lenni 10-20 szám, amit abban a pillanatban szeretek, azokat rakom rá, aztán cserélem. A gépen egérrel még élvezet keresgélni a sok könyvtár és zene között, de gombokkal mp3 lejáccón lépkedni, hát.. Bár az új ipodok érintõképernyõsek, vagy nem? Majd egyszer ez is elterjed.. Addig nekem marad a SE telóm. :P

LZ forever

Mr Gumby : Jaja, ez jó ötlet, majd plasztikai sebészetek reklámjában is megjelenik.
"Nagyobb arcot szeretne mûtéti beavatkozás nélkül?" :D
Nekem 1ébként tetszik az ipod, csak a magyar fizetésemhez képest elég drága lett volna... Vettem egy kedvezõbb árú koreai cuccot amit elõször megbántam, aztán amikor elhalálozott a gyári füles és lecseréltem egy minõségi darabra, meg belõttem a hangszíneket hozzá, akkor rájöttem hogy qrva sok múlik rajta, nem csak a lejátszón. Most jobb valutában kapom a fizetést, megengedhetném magamnak, meg itt körülöttem mindenkinek az van, de minek a régit lecserélni? A köcsögök a magas áraikkal vesztettek egy vásárlót...

2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)