1613
Meltan nepszeru DOTA Allstars avagy Defense of the Ancients
-
#1372 NamoZSt beraktam egy "ideigleneZS" bannert, de csinaljunk ma'n valami joak fajtat-e!? -
sanyiiiii #1371 Legtobb esetben a legfrisseb stun felulirja a regebbité, de nem mindig. Meele bashnél például nem. -
#1370 Nagyon szívesen! -
Nuki #1369 Ó itt már törzsvásárló vagyok ;D
Nagyon szépen köszönöm :] -
#1368 Innen szereztük. Az enyémnek Colorvis a márkája, de kezd szétesni, pedig nem is használom. (Biztosan elszállt fölötte az idő vasfoga.) -
Nuki #1367 Nem válaszoltál arra hogy hol vetted... ;) -
#1366 Mr. Nuki!
Az a kütyü valóban az enyém volt (bár Dórinak és Láminak is van 1-1), de nem igazán vált be. Laptopról próbáltam csak, és be kell kapcsolni a kis num-lockját ahhoz, hogy működjön, olyankor viszont egy csomó gyorsgomb nem működik. Ez persze csak egy dolog, a valódi oka annak, hogy nem szoktam rá az: kéne hozzá egy harmadik kéz, olyanom meg nincsen.
Ami szerintem megoldás lehet a gyors inventory-ra, az egy kis telepítős cucc, amit elhagytam, de Lámi tudja a nevét. Inventory slotokat gombokhoz lehet vele rendelni, meg auto arcane ring / auto dagon is van benne. -
Nuki #1365 Mr. Terensz!
Lenne két apró kérdésem, aminek csak 1%-ban van köze dotához:
Azt hiszem amit lanon láttam USB-s külön kis NUMPAD az a tiéd volt ugye?
Nos az a problémám (és valszeg nem csak nekem), ha játszani akarok régi multipléjeres játékokkal (liero, head-on, autóversenyzések) akkor a mai billentyűzetek (nem a 20 ezer forintos világítós-zenélős Razor csodabillentyűzetre gondolok:) szeretnek befosni ha 4-nél több gombot nyom le az ember, és ez eléggé zavaró tud lenni egy játéknál, ha ketten játszunk.
Egy másik topikban ajánlottak erre olyan megoldást, hogy egy másik usb-s billentyűzetet csatlakoztassak a géphez, és akkor 2 billentyűzet 2x4 gombot bír majd. Ez így működhet? (egyenlőre nem tudtam kipróbálni azért kérdezem )
Két darab billentyűzet viszont sok helyet foglal a térben, ezért gondoltam, hogyha működik, akkor működhet talán a te kis kütyüddel.
A második kérdésem: hol is vetted te azt, és mennyiért?
(ha tiéd, és jól emlékszem egyáltalán) xD -
#1364 Így igazad van.
Ki kell próbálni (jó nehéz lesz megállapítani, hogy melyik stun mihez tartozik).
2 ministunnál (headshot + a mkb/Monkey King Bar/ ministunja) nincs jelentősége a dolognak. Valószínűleg a törpe mkb-ral állandóan ministunolna, akár összeadva a 2 plusz sebzést, ha épp egyszerre jön be. (Burizánál plusz képesség-kritnél is így van - ez viszont biztos -, annak ellenére, hogy a Dotaportal mást ír.)
Ott lenne jelentősége, hogy egy stun felülír-e egy másikat: Beastmaster ulti (3.75sec stun) + ütés mkb-ral kihozza-e az ellent a stunból, tehát a ministun felülírja-e a hosszú stun-t. -
#1363 Az MKB 0.01-es ministunjára meg sniper headshotjára gondoltam. Mondjuk allstars fórumon nem így írják, hanem elvileg a leghosszabb bash marad végig érvényben, én nem lennék benne teljesen biztos. -
#1362 A második fele igaz. Amíg a hero "repül hátra" a greater bash miatt, addig ő "nem része" a pályának, az csak egy animáció, amit látsz. Amikor megérkezik, akkor viszont kell kapnia koordináta-értékeket. Ha olyan érték jön ki, ami már foglalt, akkor van ez a pozícionálási hiba. Mindkét esetben (sc, wc3) egy képesség definiálása bugos (SC: a "paraszt" rárabol a kristályra. WC3: Barátrum Greater bash-e), de van bennük egy-egy script, ami javítani próbálja az efféle hibát. (Nem láttam a kódjukat, de tuti így van)
WC3-ban nem is találkozol ezzel a jelenséggel más esetben, csak a greater bash...
Egyébként a custom mapokat/képességeket programozzák, gyakorlatilag erre egy saját nyelvet írt a Blizzard, korlátok nélkül (Egyszer belenéztem a dota forrásába is, nagyon komoly). Így adódhat hibás képesség egy custom mapnál.
Tehát: ha nem tudja pozícionálni, azért keres értéket neki a játékmotor (olyankor ugrál a szerencsétlenül járt hero), hogy ne szálljon el a játék hibával.
Viszont azt csodálom, hogy így a DotA 6.60 felé közeledve még mindig nem jött rá erre az Icefrog. -
#1361 Ministun alatt a cranium-féle 1.1 sec stunt érted?
Mert akkor nem úgy van, ahogy írtad.
Régen eleve bashereztem, és hol a 1.1 sec bash jött be a cranium miatt, hol a greater bash, nem oltották ki egymást. (Lámi tanusíthatja, ő is próbálta ezt a buildet.)
Most pedig: csak a greater bash jön be, a craniumos bash 1000 ütésből 0-szor.
1 olyan eset van, amire az új craniumnál az Icefrog nem gondolt: a Lone druid macijának bejön az entangle is és a cranium is. -
#1360 EZ IGENIS PROGRAMOZASI HIBA semmi koze Icefrognak csak megsugom ;)
ugyanez az elven alapul a Starcraftban a kristalyszedo-rajta atpasszirozos trukk(ezt meg egy regebbi lanon meseltem neked, kerek szemmel figyelted emlexem) , meg hogyan "toljunk" at egy ultralisket egy olyan chokeon amin nem ferne at(lurk alaas, vissza, alaas vissza amig nem sikerul :D) ;) szoval ez a war es sc motor "kiskapuja" ;) -
#1359 Azt tudom, hogy ha bejön egy hosszabb bash de még miközben tart, bejön a ministun akkor az felülírja, gyakorlatilag felébreszti az ellenfeled. -
#1358 Erre a bugra csak ráfejelt a régi, minden bash-sel stackelő Cranium basher. Vettél kettőt, + 2 hypert => gg. Ennek már vége. Az új cranium most épp Maginából csinál legyőzhetetlen herot.
(Akinek új, hogy változott a basher, csak röviden:
régi: melee: 15%, ranged: 10%, bash képességek + craniumok stackeltek.
új: melee: 25%(!!!) ranged: maradt 10%, semmilyen bash képességgel + másik craniummal nem stackel)
Amit nem tudok, de úgy érdekelne:
- Monkey King Bar ministunja stackel-e a basherrel
- Sniper ministunja stackel-e vele -
#1357 Barátrum ezért "imba":
Gyakod a creepeket, barátrum meglát a creepek felől ultizik egyet, te pedig meghalsz.
Miért is?
Minden unitnak van egy mérete, amit kezel a wc3 motor, pl. 5x5 négyzet. (1 négyzet kb. 20 képpont). 1 creep kb. 2x2-es. A dota map egy koordináta-rendszer, ahol adott a pontos pozíciód. Nyilván egy adott helyen egyidőben csak egy egység 1 négyzete lehet, ha véletlen 2 kerülne egy helyre, azt egy script megpróbálja áthelyezni valahová mellé.
Nos: ez nem fog sikerülni, ha körülötted minden kocka le van foglalva, így azt látod, hogy ide-oda dobálódik a heród, mert a hibásan megírt képesség miatt a motor akkor sem tud hová lerakni, ha a greater bash az ultit követően nem jön be Barátrumnak. És amíg ide-oda pozíciónál a warcraft, mivel rangen belül vagy, simán szétveri Barátrum az arcod.
Szó nincs permabash-ról. Ez programozási hiba. Méghozzá nem a warcraft hibája, hanem az Icefrog rosszul dolgozta ki a képességet.
Én ezért nem szeretem már ezt a herot, mert nem a skilljével öl, hanem egy bugot használ ki. Ha az erdőben összefuttok, tényleg nem olyan erős. -
F1re #1356 jah az ismeros :D meg az is amikor ien lvl 16 korul baxik basholni :D -
sanyiiiii #1355 Abszolut szerencsefuggo, a legjobb mikor a kettes szintu bara vegigtol a fel palyan mert olyan kedve van hogy 5bol 5szor bashel:) -
F1re #1354 sztem 1 kozelinek sincs eseje imba bara ellen 1v1be :D ez cheater karakter xd -
#1353 ", hogy mi is lesz. Pl. Beastmaster széterőszakolja Barátrumot, ha egyedül van "
vagy forditva, tok jo permabashban lenni -
#1352 Barát könnyű counterelni az erdőben, főleg mondjuk 2-en. Ha meg 1v1 összeakadsz vele, szituáció/hero/skillfüggő, hogy mi is lesz. Pl. Beastmaster széterőszakolja Barátrumot, ha egyedül van
Ne feledd: Barátrumnak str hero léttére kevés a hp-ja, és a heart csak a build vége (S'N'Y sem kevés pénz) Az armorja meg eleve nem valami sok. Bár a greater bash egy jó dolog, az új cranium miatt Barathrum már nem permastunner, ami eddig volt. -
F1re #1351 akkora fa..ágot irtam h nem is irtok ra semmit ?:D -
F1re #1350 nem akarok okoskodni mert nem reg kezdtem a dotat de azert mar eleg sokat jatszottam ahoz h tudjam h azert a bara igen is joh hirooo azé ha setalgatsz vhol es a fák közül rád csaardzsol sztem semmi esejed mert ahogy kijonnel a bashbol kapod a kovetkezot ill radnyomja az ultit azt utana véged :D
bár minden hősnek van ellenfele es mind kepes megolni a masikat ha joh cuccai vannak es jol hasznaljak :) -
Nuki #1349 Vettem. -
#1348 Jaja, minimalista buildbe semmilyen fogyasztható cucc nem számít bele. (tangó, salve, mana potion, teleport scroll). Viszont ha veszel örlibe pl. basiliust és később eladod, veszel helyette egy oblistaffot vagy bármit, akkor a basilius beleszámít. -
#1347 Assault auram azert ott figyel (PWN a desoaggal!) -
#1346 Jaja, meg izs van a kéb.
-
#1345 Gyerekek! Lehet gyurniag LaMra, mert TereMsz most rak fel egy tok jokis Bloodseeker buildet(moZSt toltukag) -
Nuki #1344 Ti álmodtatok már valaha valamilyen játékkal?
Én nem emlékszem hogy történt-e valaha ilyen, de arra igen, hogy tegnap este frankón azt álmodtam hogy kergetek valakit mid lane-en, és nem emlékszem hogy elkaptam-e vagy sem, mi voltam, stb...
Furcsa dolgokat hoz ki ez a vizsgaidőszak az emberekből. -
Nuki #1343 Ugyanakkor a ginzóból kapott +int nem jöhet rosszul mana szempontyából is. -
Nuki #1342 Minimalista buildnél: potit lehet venni? -
#1341 Hát ja. Van rá 3.5 + 5 = 8.5 másodpercem, hogy bejöjjön a bash, meg agyonverjem barát :-) Amúgy azon a meccsen pont ott figyelt barátszoba az ellenfélnél, és ált. a hex alatt sikerült agyonvágnom. A +349%-os attack speed azért nem kevés. -
#1340 kapsz egy imba barát, és imádkozhatsz hogy te basholj elöbb :*-C -
#1339 "tehát működik "
Noobok ellen tuti! -
#1338 Ha már buildezünk: én is tolok fel egy (kb 1 hónapos) Profiterror fun-buildet.
Nos, lehet belekötni, hogy ez minek, az minek, de 5-en nem bírtak meglépni előlem, tehát működik -
#1337 Nem is gondolta senki, hogy jó buildnek tartod. Csak hirtelen nem akartam kihámozni, hogy kinek toljam a választ, gondoltam: így is célba talál. -
#1336 Ha bneten játszol, a lothars egy igen jó dolog, hogy tudj neutrálozni. (Botok ellen meg semmi szükség rá) De értelmét veszti, amint csapatban pusholtok. Ha meg neutrálozol, akkor meg a mjollnir tűnik túl drágának a teljesítményéhez képest. Butterfly talán hasznosabb. Meg ez a build ugye a frenzy-re épít (mjollnir + készülő buriza), úgy viszont elkelne min. 1 vanguard, hogy jobban bírd a gyűrődést. Szóval ellentmondásosnak látom ezt a buildet.
Én revinek egy villám meccshez (ami ez is lehetett) raknék bottlét, vanguardot, treads-et (ami volt neked is), meg egy yashát (sange nélkül). A többi meg ugye attól függ, milyen messze látod a végét. Ha mindjárt vége, arra a kis időre hadd szóljon a desolator :-P -
sanyiiiii #1335 Én egy szoval sem mondtam hogy jo a build, csak tajakeztotattam Koklert hogy a vladi + dominator mukodik egyutt.
Egyébként meg szvsz a legjobb dolog amit barathrummal tehetsz hogy pickelsz helyette egy hasznosabb hőst:P
Bár egy gyenge pubban csunyan meg lehet vele idonkent alazni a nepet, komolyabb ellenfelekkel szemben meg mindig szinte haszontalan, annak ellenére hogy rengeteget dobott rajta hogy magic immun amikor maxon fut. -
#1334 ez akkor készült, amikor 10 creeppel bementem az ellen kútjába, és legyaktam kettőt. ezér low a hp.
alul pedig buriza készülgetett volna, csak vége lett a játéknak.
hp regen meg minek, van invi, meg dmg, amire észreveszi hogy megtámadtam, már halt. -
#1333 ez mi? :D