Defense of the Ancients

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Terensz
A második fele igaz. Amíg a hero "repül hátra" a greater bash miatt, addig õ "nem része" a pályának, az csak egy animáció, amit látsz. Amikor megérkezik, akkor viszont kell kapnia koordináta-értékeket. Ha olyan érték jön ki, ami már foglalt, akkor van ez a pozícionálási hiba. Mindkét esetben (sc, wc3) egy képesség definiálása bugos (SC: a "paraszt" rárabol a kristályra. WC3: Barátrum Greater bash-e), de van bennük egy-egy script, ami javítani próbálja az efféle hibát. (Nem láttam a kódjukat, de tuti így van)

WC3-ban nem is találkozol ezzel a jelenséggel más esetben, csak a greater bash...
Egyébként a custom mapokat/képességeket programozzák, gyakorlatilag erre egy saját nyelvet írt a Blizzard, korlátok nélkül (Egyszer belenéztem a dota forrásába is, nagyon komoly). Így adódhat hibás képesség egy custom mapnál.

Tehát: ha nem tudja pozícionálni, azért keres értéket neki a játékmotor (olyankor ugrál a szerencsétlenül járt hero), hogy ne szálljon el a játék hibával.

Viszont azt csodálom, hogy így a DotA 6.60 felé közeledve még mindig nem jött rá erre az Icefrog.

Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést

Terensz
Ministun alatt a cranium-féle 1.1 sec stunt érted?
Mert akkor nem úgy van, ahogy írtad.

Régen eleve bashereztem, és hol a 1.1 sec bash jött be a cranium miatt, hol a greater bash, nem oltották ki egymást. (Lámi tanusíthatja, õ is próbálta ezt a buildet.)

Most pedig: csak a greater bash jön be, a craniumos bash 1000 ütésbõl 0-szor.

1 olyan eset van, amire az új craniumnál az Icefrog nem gondolt: a Lone druid macijának bejön az entangle is és a cranium is.

Lammer
EZ IGENIS PROGRAMOZASI HIBA semmi koze Icefrognak csak megsugom 😉

ugyanez az elven alapul a Starcraftban a kristalyszedo-rajta atpasszirozos trukk(ezt meg egy regebbi lanon meseltem neked, kerek szemmel figyelted emlexem<#vigyor2>) , meg hogyan "toljunk" at egy ultralisket egy olyan chokeon amin nem ferne at(lurk alaas, vissza, alaas vissza amig nem sikerul 😄) 😉 szoval ez a war es sc motor "kiskapuja" 😉

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Muki100
Azt tudom, hogy ha bejön egy hosszabb bash de még miközben tart, bejön a ministun akkor az felülírja, gyakorlatilag felébreszti az ellenfeled.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

Terensz
Erre a bugra csak ráfejelt a régi, minden bash-sel stackelõ Cranium basher. Vettél kettõt, + 2 hypert => gg. Ennek már vége. Az új cranium most épp Maginából csinál legyõzhetetlen herot.

(Akinek új, hogy változott a basher, csak röviden:
régi: melee: 15%, ranged: 10%, bash képességek + craniumok stackeltek.
új: melee: 25%(!!!) ranged: maradt 10%, semmilyen bash képességgel + másik craniummal nem stackel)

Amit nem tudok, de úgy érdekelne:
- Monkey King Bar ministunja stackel-e a basherrel
- Sniper ministunja stackel-e vele

Terensz
Barátrum ezért "imba":
Gyakod a creepeket, barátrum meglát a creepek felõl ultizik egyet, te pedig meghalsz.

Miért is?

Minden unitnak van egy mérete, amit kezel a wc3 motor, pl. 5x5 négyzet. (1 négyzet kb. 20 képpont). 1 creep kb. 2x2-es. A dota map egy koordináta-rendszer, ahol adott a pontos pozíciód. Nyilván egy adott helyen egyidõben csak egy egység 1 négyzete lehet, ha véletlen 2 kerülne egy helyre, azt egy script megpróbálja áthelyezni valahová mellé.

Nos: ez nem fog sikerülni, ha körülötted minden kocka le van foglalva, így azt látod, hogy ide-oda dobálódik a heród, mert a hibásan megírt képesség miatt a motor akkor sem tud hová lerakni, ha a greater bash az ultit követõen nem jön be Barátrumnak. És amíg ide-oda pozíciónál a warcraft, mivel rangen belül vagy, simán szétveri Barátrum az arcod.

Szó nincs permabash-ról. Ez programozási hiba. Méghozzá nem a warcraft hibája, hanem az Icefrog rosszul dolgozta ki a képességet.

Én ezért nem szeretem már ezt a herot, mert nem a skilljével öl, hanem egy bugot használ ki. Ha az erdõben összefuttok, tényleg nem olyan erõs.

jah az ismeros 😄 meg az is amikor ien lvl 16 korul baxik basholni 😄
Abszolut szerencsefuggo, a legjobb mikor a kettes szintu bara vegigtol a fel palyan mert olyan kedve van hogy 5bol 5szor bashel😊

sztem 1 kozelinek sincs eseje imba bara ellen 1v1be 😄 ez cheater karakter xd
Lammer
", hogy mi is lesz. Pl. Beastmaster széterõszakolja Barátrumot, ha egyedül van "

vagy forditva, tok jo permabashban lenni <#eplus2>

Terensz
Barát könnyû counterelni az erdõben, fõleg mondjuk 2-en. Ha meg 1v1 összeakadsz vele, szituáció/hero/skillfüggõ, hogy mi is lesz. Pl. Beastmaster széterõszakolja Barátrumot, ha egyedül van <#eplus2>

Ne feledd: Barátrumnak str hero léttére kevés a hp-ja, és a heart csak a build vége (S'N'Y sem kevés pénz) Az armorja meg eleve nem valami sok. Bár a greater bash egy jó dolog, az új cranium miatt Barathrum már nem permastunner, ami eddig volt.

akkora fa..ágot irtam h nem is irtok ra semmit ?😄
nem akarok okoskodni mert nem reg kezdtem a dotat de azert mar eleg sokat jatszottam ahoz h tudjam h azert a bara igen is joh hirooo azé ha setalgatsz vhol es a fák közül rád csaardzsol sztem semmi esejed mert ahogy kijonnel a bashbol kapod a kovetkezot ill radnyomja az ultit azt utana véged 😄

bár minden hõsnek van ellenfele es mind kepes megolni a masikat ha joh cuccai vannak es jol hasznaljak 😊
Vettem.

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Terensz
Jaja, minimalista buildbe semmilyen fogyasztható cucc nem számít bele. (tangó, salve, mana potion, teleport scroll). Viszont ha veszel örlibe pl. basiliust és késõbb eladod, veszel helyette egy oblistaffot vagy bármit, akkor a basilius beleszámít.

Lammer
Assault auram azert ott figyel (PWN a desoaggal!) <#ravasz1>

Terensz
Jaja, meg izs van a kéb.

Lammer
Gyerekek! Lehet gyurniag LaMra, mert TereMsz most rak fel egy tok jokis Bloodseeker buildet(moZSt toltukag) <#hehe><#eplus2>

Ti álmodtatok már valaha valamilyen játékkal?
Én nem emlékszem hogy történt-e valaha ilyen, de arra igen, hogy tegnap este frankón azt álmodtam hogy kergetek valakit mid lane-en, és nem emlékszem hogy elkaptam-e vagy sem, mi voltam, stb...
Furcsa dolgokat hoz ki ez a vizsgaidõszak az emberekbõl.

Ugyanakkor a ginzóból kapott +int nem jöhet rosszul mana szempontyából is.

Minimalista buildnél: potit lehet venni?

Terensz
Hát ja. Van rá 3.5 + 5 = 8.5 másodpercem, hogy bejöjjön a bash, meg agyonverjem barát :-) Amúgy azon a meccsen pont ott figyelt barátszoba az ellenfélnél, és ált. a hex alatt sikerült agyonvágnom. A +349%-os attack speed azért nem kevés.

Borgi
kapsz egy imba barát, és imádkozhatsz hogy te basholj elöbb :*-C

porki fagyok fállalon

Lammer
"tehát mûködik <#eplus2>"

Noobok ellen tuti! <#eplus2>

Terensz
Ha már buildezünk: én is tolok fel egy (kb 1 hónapos) Profiterror fun-buildet.

Nos, lehet belekötni, hogy ez minek, az minek, de 5-en nem bírtak meglépni elõlem, tehát mûködik <#eplus2>

Terensz
Nem is gondolta senki, hogy jó buildnek tartod. Csak hirtelen nem akartam kihámozni, hogy kinek toljam a választ, gondoltam: így is célba talál.

Terensz
Ha bneten játszol, a lothars egy igen jó dolog, hogy tudj neutrálozni. (Botok ellen meg semmi szükség rá) De értelmét veszti, amint csapatban pusholtok. Ha meg neutrálozol, akkor meg a mjollnir tûnik túl drágának a teljesítményéhez képest. Butterfly talán hasznosabb. Meg ez a build ugye a frenzy-re épít (mjollnir + készülõ buriza), úgy viszont elkelne min. 1 vanguard, hogy jobban bírd a gyûrõdést. Szóval ellentmondásosnak látom ezt a buildet.

Én revinek egy villám meccshez (ami ez is lehetett) raknék bottlét, vanguardot, treads-et (ami volt neked is), meg egy yashát (sange nélkül). A többi meg ugye attól függ, milyen messze látod a végét. Ha mindjárt vége, arra a kis idõre hadd szóljon a desolator :-P

Én egy szoval sem mondtam hogy jo a build, csak tajakeztotattam Koklert hogy a vladi + dominator mukodik egyutt.

Egyébként meg szvsz a legjobb dolog amit barathrummal tehetsz hogy pickelsz helyette egy hasznosabb hõst😛

Bár egy gyenge pubban csunyan meg lehet vele idonkent alazni a nepet, komolyabb ellenfelekkel szemben meg mindig szinte haszontalan, annak ellenére hogy rengeteget dobott rajta hogy magic immun amikor maxon fut.

veszelka
ez akkor készült, amikor 10 creeppel bementem az ellen kútjába, és legyaktam kettõt. ezér low a hp.

alul pedig buriza készülgetett volna, csak vége lett a játéknak.

hp regen meg minek, van invi, meg dmg, amire észreveszi hogy megtámadtam, már halt.

Lammer
ez mi? 😄

Borgi
ráadásul minyár meghalsz vele ;*-C

porki fagyok fállalon

Terensz
Ezzel a Razorral a minimalista build-versenyre nevezel?
Ez ugye az eleve bukta lenne, mivel én fele annyiból buildeltem (kábé 2x annyi killel)

Ott a jobb alsó sarokban dagon készülgetett?
És hol a hp-regen?

Terensz
Összeadódik a 2 lifesteal, de nem azért rossz build.

Alap, hogy használd ki minden hero erõsségét, és olyan tárgyakat válassz, ami erõsíti a herodat. Barátszobának pl. szerintem a lifesteal nem is annyira kell. (Nemhogy 2, egy sem igazán) Vegyél neki heartot, regen a legtöbbször >> lifesteal.
Amúgy Barathrum úgy öl, hogy sokszor bejön neki a greater bash, meg ugye az ultijához eleve mellékel egy greater bash-t, a sebzésen felül. Nos, sem a greater bash bónusz-sebzésébõl, sem az ulti sebzésébõl (a charge of darknessrõl meg ugye ne is beszéljünk) nem kap lifestealt. Ergo, talán maradjunk a regennél.

S'N'Y egy elég rossz tárgy, csak olyan heronak érdemes kirakni (5500 körüli pénzért), aki tányleg profitál belõle. Magam részérõl Barátszobát tartom erre a legalkalmasabbnak, mert õ bónusz sebzést kap érte azon felül, amennyit a S'N'Y sebez (kb 16-ot). Vlagyimir nem olyan jó cucc, nem stackel a devotion aurája az assaultéval, így a 2 tárgy ronda az inventoryban. Az assault viszont kell, az a -5 armor nagyon ott van sebzésben, fõleg ugye Barathrum a törékeny, magányos intes herokat veszi célba.

Vladi (lifesteal aura) és dominator (lifesteal mint orb effect) összeadódik.

degenerator
14:3:13 és volt még 8213 gold

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Kokler69
nem akarok köcsög lenni de tényleg szar build, vladimir's offering+helm of a dominator? minek?😄 kidobtál 1800goldot az ablakon, nem adódik össze a lifesteal:\ ráadásul nem látok Sange and Yasha-t ami alap neki

Ne füccsé....Be. Szeretem ha hűvös a lakás egy picit!

Vizsgaidõszak van, esélytelen. Majd utána.

Terensz
Minimalista builddel senki nem nevez?

Nekem már van egy repem, 4150-es builddel. 29 kill, 8 die.

Akkor viszont ez is jó eredmény.

joh en nem regota jatszom nekem mar ez is menõ <#idiota>
köszi 😊
igen ez arra készült szerintem is 😛

Terensz
Barátszobának 2 hp-szívás?,,,, Vattafak...
treads + vlagyimir + S'N'Y + 2 hyper + tarack
vagy:
Boots of travel + 2 tarack + armlet + hyper
vagy:
treads + S'N'Y + 2 tarack + armlet + hyper/assault

Sok hp, nagy sebesség, nagy attack speed.

Fun build 1:
boots of travel + S'N'Y + Eul's + vlagyimirs + tarack + armlet
Fun build 2:
boots of travel + manta + 2 tarack + hyper + assault

mitajanlasz ?
Lammer
gagyibuild :p

eddig a legjobb statom 18/7/7<#idiota> es en voltam az 1. <#idiota>
YOU ARE THE PHANTOM! KILL THEM ALL!!4

Terensz
Nem loBtaN el :-)
Hát ja, azok gyõznek, az tuti :-) Mondjuk a techiesnek, lunának, laMcernek, Lászlónak tényleg semmi esélye :-D

Lammer
jo! akkor nyerni fognak a targyfuggetlen herok! gg -.-

jaheZS ellopod az 5letemet, te kis snecie! <#idiota>

Terensz
Minimalista build-verseny!!4

Az gyõz, aki a legkevesebb értékû builddel a nyertes csapatban van, min. 10 killje van, és õt kevesebbszer ölték, mint ahányszor õ ölt.

A gyõztes õrizze meg a repet! Játszhatod a meccset a bneten is, min. normál comp. ellen is, lanon is, csak 5v5 legyen a meccs. Only mid nem ér. -st, -ne, -em, -ap, -ar, -sd: ér. Cheat: természetesen nem ér :-)

Biztos Vulture-al voltál :o