130
Hétvégi programajánló
-
Viola77 #90 Tetszik a Jazz szalon, az Egyiptomi gyűjteményes tárlatvezetés a Botero kiállítás...igazából mindegyik, de ezek különösen. Neked melyik tetszik?
-
orsi871106 #89 Persze, mindegyik programon részt lehet venni. De nem kötelező :)
Melyik tetszik a legjobban? -
Viola77 #88 Megnéztem a linket, nem gondoltam volna, hogy ilyen színes programot állítanak össze. Nagyon jónak tűnik. Mindegyik programon részt lehet venni, vagy csak egyen? -
drees #87 Egy kis ízelítő a hangulatából:
-
drees #86 Persze, rengeteg plakát van kint, a tv-ben is láttam már a reklámjukat, újságban is olvastam róluk...mondjuk, ha nem pesti vagy, akkor lehet, hogy nem találkozol a nevükkel olyan sűrűn az utcán. Most szerdától lesznek előadásaik. Ha érdekel, nézz róluk videókat,jók vannak fent a neten. -
orsi871106 #85 Én már többször voltam múzeum+ rendezényen, kicsit szkeptikusan álltam a dologhoz először,azt hittem, hogy unalmas lesz, de olyan jazz zene szólt, hogy teljesen elmúltak a fenntartásaim. Egyébként nem írtad, hogy milyen programra gondoltál, zenei, felolvasós, fotókiálítás...mert sok kulturális program van. -
vassotto #84 Sziasztok!
Csütörtökön szeretném valahova elvinni a párom, valamilyen kiállításra, vagy kulturális programra. Van valakinek valamilyen ötlete? -
tarus21 #83 Szeretném a figyelmetekbe ajánlani Omar Bashir mai esti koncertjét. Annyit elég tudni róla, hogy ő a tradicionális arab zene egyik legjelentősebb képviselője. Tudtommal ráadásul tegnap óra kedvezményesen kaphatóak jegyek. -
fann #82 Jó persze, de nem kell ráerőltetni a gyerekre amit nem akar...egyébként ez a cirque du soleil annyira ismerős...hirdetik valahol, hogy jönnek? -
drees #81 Egy másik topicban írtam már, hogy a cirque du soleil nagyon jó, jönnek Magyarországra decemberben. Egyébként lehet, hogy ha elviszel egy kisgyereket egy kiállításra, akkor lehet hogy festő vagy fotós akar majd lenni. Szóval szerintem egyáltalán nem árt egy gyereknek, ha néha kiállításra is jár. -
fann #80 Akár... -
drees #79 Mondjuk cirkusz? :) -
fann #78 Ne haragudj de most komolyan? Gyereknek kiállítás? Semmi értelme. Emlékszem még amikor 3. osztályos koromban a művészettanáromnak köszönhetően azon szerencsések táborát erősíthettem, akik meghallgathatták a Nemzeti Galériában dolgozó Ági néni előadásait az impresszionizmusról. Nem akarok vitatkozni, csak annyit szeretnék mondani, hogy egy picit próbálj meg kérlek egy gyerek szemével gondolkodni. Számára a látvány sokkalta lenyűgözőbb, ezért én inkább vmi szemkápráztató mellett teszem le a voksom... -
mogyi33 #77 Köszi!
Voltunk a corvinban, a fiúk nagyon jól érezték magukat, én meg moziztam. Nem is tudtam, hogy a parkolás meg ingyenes. Kellemes meglepetés volt! Most hétvégén jöttök? -
fann #76 Szerintem lesz, mert a moziműsor megjelenik vasárnapra is. Szerintem ez csak egy teremre vonatkozik. -
mogyi33 #75 Ezt akarom én is megtudni, hogy működik-e a mozi. Családom férfi tagjai fifa11-et akarnak játszani, de ragaszkodnak hozzá, hohy én is menjek. Tudom, hogy 2 perc után úgy is mindegy lesz nekik, hogy merre vagyok, szóval nem tudjátok véletlenül, hogy lesz-e vetítés? -
drees #74 ŐŐŐŐ az az igazság, hogy én már láttam őket külfödön, 32 évesen...engem lenyűgözött. Meg egyébként is, a gyereket miért kell megfosztani a cirkusztól, csak azért mert lehet, hogy a szülők unják ?!(mellesleg, biztosan élveznétek) -
fann #73 Tulajdonképpen nehéz olyan programot találni, ami a mindenki számára érdekes. Nálunk most úgy néz ki meg van az arany középút :) a corvinban lesz fifa11 egész vásznas játék. Erre a párom és a gyerekem is menni akar :D Hála az égnek egy szabad vasárnap, remélem nem fognak hozzá ragaszkodni, hogy menjek... Mondjuk, ha közben működik a mozi is, akkor lehet, hogy megyek... -
theiron #72 Mindent képtelenség beleépíteni a kiállításba ez nyilvánvaló. Mindenkinek az igényét és a megválaszolatlan kérdését nem tudják kielégíteni. Úgy kell elmenni egy ilyen kiállításra nekem az a tapasztalatom, hogy az ember nyitott legyen új információkra, és az sem baj ha utána olvas egy két dolognak. Persze erre a kiállításra nyilván olyanok mennek el , akik egyébként is otthon vannak a témában és szeretik Egyiptomot. -
#71 Gondolom a teljesség igénye nélkül csinálták meg ezt a kiállítást. Azért remélem , hogy minnél átfogóbb képet kapunk majd, ha elmegyünk megnézni az egyiptomi kulturáról az emberek mindennapjairól, és persze arról is , hogy építették a piramisokat. Többféle teóriát hallottam már és kiváncsi vagyok, hogy ők melyiket építik bele a kiállításukba. -
#70 érdekelne,hogy mennyire is tükrözi a kiállítás azt ami ezt az egész korszakot körülöleli és átjárja. Gondolom másban is megindulnak különböző érzések ha egy egyiptomi ásatásról szóló különös dokumentum filmet néz. Nos erre lennék kíváncsi,hogy ezt visszaadja ez a tárlat? -
VinczeLacz #69 A videó valóban nem tükrözi az elő adást, tetszett az egész családnak.
kisgyerekes családoknak ajánlom ezt a kiállítást. -
#68 Én is úgy vagyok vele hogy a Cirque de soleil inkább a kisgyerekeknek jó mert őket még el lehet kápráztatni a jópofa szaltókkal, meg trükkökkel meg azért meg kell hagyni hogy a világ egyik legjobb produkciója. A kicsit nagyobbaknak már lehet komolyabb témákat választani, gondolok itt különböző kiállításokra mert azokban is vannak olyanok sőt a többségénél van ami a gyerekekre is figyel. @masika: Mi is ezt tervezzük, a neten olvastam hogy van ez a kiállítás és nagyon megfogott. Ötletesek ezek a technikai megoldások is amik a kiállításon segítenek neked(információ terén - bluetotth). Amúgy találtam erről a kiállításról egy videót, nagyon kéész, bár lehet így csinálták anno ,ez majd biztos kiderül a kiállításon:) -
#67 Szerintem a cirkuszi előadások csak a gyerekeknek izgalmasak már. Én személy szerint nagyon unalmasnak találom az ilyen ugrabugrálást, meg zsonglőrködést :S Sokkal inkább leköti az embert egy interaktív kiállítás. Bár nem tudom, lehet ezek a gyerekeket nem kötik le annyira, mint a felnőtteket. Viszont az Ókori Egyiptomról szóló kiállítás szerintem eléggé gyerekcentrikus. És a felnőtteknek is jó szórakozást ígér.
Amúgy a 3D-s mozifilmek is nagyon jó programok, mert ez még a felnőtteknek is elég új, és a gyerekek meg imádják, persze csak ha nem émelyegnek az uj technika miatt :D Ajánlom mindenkinek az Őrzők legendáját családi mozizásnak, mert csucsszuper film :D -
kamilla6666 #66 Erről a cirkuszi előadásról én is hallottam, tavaly egy ismerősöm vitte el az akkor 4 éves kislányát, és nagyon tetszett nekik. Szépen végig is ülte a leányzó, úgyhogy biztosan lélegzetelállító!
Babapofe, úgy tudom maga a börze már lezárult, de a kiállítók ajánlatai még elérhetőek a hivatalos honlapról. -
babapofe #65 Morleone, te voltál az állásbörzén?
Én el akartam menni, de azt hiszem már vége :S minden évben valami miatt kimarad, pedig eltervezem , hogy megyek. Ezt a Ramszesz kiállítást is beterveztem, mert jókat hallottam róla, de nem tudom mikor lesz időm elszabadulni... -
lordbalu #64 budapes tgame show
:D -
orsi871106 #63 Sziasztok!
Ez nem a mostani hétvégére vonatkozik, hanem majd decemberi hétvégékre. Párommal gondolkodtam, hogy mit is kellene Mikulásra, Karácsonyra venni a család kiskorú tagjainak, és ekkor találtam rá a Cirque de soleil-re, ez egy cirkusz eszméletlen jó fény- és hanghatásokkal, artisták, meg zsonglőrök...minden, nem is tudtam, hogy ők vannak, léteznek, de amit művelnek nagyon jó! Ajánlom Nektek is (mondjuk én még csak videókat láttam róla, de sztem megéri az árát) -
#62 Megy valaki a HVG állásbörzére? Mindenkinek melegen ajánlom. :) -
marosiviki #61 Nekem a Lost kiállítás volt csalódás.. pedig a sorozatnak nagy kedvelője voltam, a CSI kiállítás viszont tetszett.. szerintem nagyon nagy lehetőségek vannak manapság az interaktív, a látogatót is bevonó kiállításokban.. én is hajlandó vagyok többet fizetni, ha többet is kapok érte! -
#60 A CSI-ra sokkal drágábbak voltak a jegyek, mit erre a fáraósra. Voltam a CSI-on és bevallom nem taglózott le. Akkora feneket kerítettek neki, persze most nagyon bejött a sorozatok miatt, de csomó olyan kiállítás van ami sokkal olcsóbb és kreatívabb, csak nincs akkora marketingje, mert nem tehetik meg , h a csapból is ez folyjon... -
haraposlo #59 Sziasztok!Látom itt is megy a diskurzus a különböző programokról! :) Én voltam a Ludwig Múzeumban, nagyon izgalmas a fény-kiállításuk most, és viszonylag olcsó a belépő is. Azonban olvastam már több helyen a Ramszesz kiállításról is, és izgalmasnak ígérkezik...:) Azonban drágábbak a jegyek, mint egy átlag kiállításra, de nagyon vonz a téma, ezért ha valaki volt már rajta, légyszi írja meg, hogy milyen és hogy érdemes e elmenni rá! Köszi! :) -
#58 Sziasztok!
Egyik ismerősöm volt tegnap ezen a Ramszeszes kiállításon. Persze ő örök gyerek, meg felfedező, ugyh nagyon tetszett neki. Mondta, hogy kaptak fejlámpát is az elején, és sok érdekes terem volt ahol tudtak "régészkedni". Bár én is tervezem , hogy elmegyek erre, de hétvégén szerintem nem éri meg elmenni, mert hétköznap kevesebben vannak és a jegyek is olcsóbbak. -
#57 Én a Láthatatlan kiállításon voltam a Népligetben, ami szintén nagyon izgalmas volt. Rákerestem szintén a waxosra én is, nem tűnik rossznak, főleg úgy, hogy imádom a történelmet. :) A honlap szerint Bluetooth eszközökkel közvetítenek információt. Ez eléggé izgalmasan hangzik, el sem tudom képzelni, milyen lehet ez. :) Nem volt még valaki esetleg ott, valami tapasztalat vagy információ még róla? -
kamilla6666 #56 Rákerestem és tényleg nagyon izgalmasnak ígérkezik.. a Helyszínelők kiállítás volt még a télen ehhez hasonló interaktív, ahol a látogató is bekapcsolódhatott a nyomozásba. Nekem nagyon tetszik, amikor bevonják a nézőket, egészen különleges élményt nyújt egy ilyen kiállítás, mint amikor az ember csak végigsétál a vitrinek között. -
#55 igazi kalandtúrának ígérkezik. a honlap szerint igazi ásatási élményben lehet részünk?! már kíváncsi vagyok :D -
vintage #54 Ez a waxos kiállítás milyen? Mennyire interaktív? -
#53 Ha van itt olyan ember aki szereti a történelmet, vagy éppen a családjával nem tud hová menni, akkor én ajánlanék nektek egy jó interaktív kiállítás. A kicsik biztosan fogják majd élvezni :)
Sőt a nagyok is, sokat lehet tanulni, no meg ámulni és bámulni :P
Nem tudom hogy hallottatok e már róla de ez lenne az :a wax kultúrgyárban lévő Ramszesz kiállítás :)
-
#52 -
#51 ójeje, trance előszilveszter december 30-án: