4805
StarGate Universe (TV)
-
r4pt0r #1041 Tökéletes rész volt, csak így tovább.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szegény Rush nem sokáig fogja bírni ezt. :D
Egyébként számomra onnan is látszik hogy jó ez a sorozat, hogy mindig úgy ér véget a rész hogy már is vége van (pedig ez csak a 3. rész), a többi csillagkapuban pedig szinte az összes részben volt olyan amit szívesen kihagytam volna.
Nah de majd lesznek még itt akciók is, akik azt hiányolják. :D -
#1040 Hát ez a Darkness sem az akciódússágával szerez nézőket. A baj csak az, hogy a feszültséget sem sikerül igazán hihetően prezentálni, pedig lehetett volna. A kötelező Fanservice is megvolt, ezt is kipipálhatjuk.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Young viszont rohadtul önzően használja a köveket, Telfort meg szegény semmit sem tud kezdeni azzal, hogy akkor ő most a hajón van. -
Banderas1990 #1039 Nézni való:
Dr. Daniel Jackson a Goa'uldokról beszél
Dr. Daniel Jackson a felemelkedésről beszél
Dr. Daniel Jackson a Lucian Szövetségről beszél
Egyébként alul is lehet válltani a videók között. -
Banderas1990 #1038 Ezt szerintem ő nem is kérdőjelezte meg. -
#1037 ez a dolog hogy a kapu elvágta a zsnórt azért történhetet meg mert nem eredeti a földi tárcsázó... kismillió biztonsági protokolt hagytak ki belőle és ez már nem először fordult elő pl ott volt mikor teal'c benn ragadt a kapuban mert egyszerűen összeomlott a féreglyuk mikor átjött volna -
#1036 Magyar idő szerint:
2009-Oct-17 03:00 Stargate Universe 01x04 Darkness -
#1035 Nah ma este (GTM+1 = holnap hajnalban) jön a 4. rész. Kíváncsi vagyok hova vezet tovább a sorozat. -
gregtom6 #1034 De csak úgy mondom, hogy a történet szerint a földi kapu modernebb, mint a régi, ami a Destiny-n van.
Na mind1, sztem ha keresnénk, biztos találnánk ellentmondásokat itt is, mint a Star Trekben... -
#1033 jaja nagyon flash:D meg az ékzárak is babák nem beszélve a szimbolumokról... olyan egyszerű, olyan letisztult ez az én stílusom:D -
#1032 Na látod. Az Atlantiszi kapu az Ősök iPhone-ja
Amúgy szerintem jól néz ki ez a "forog az egész kapu" dolog. Jól mutat a képernyőn. -
#1031 de én azt nem értem hogy ugye az mutatja a fejlődési tendenciát, hogy 'menynire forog a kapu' (teljesen, csak a belső kör és végül ledek...) de komolyan so a forgásnak mi köze az egészhez? jó mondjuk ha azzal magyarázzák, hogy előszőr volt tárcsás telefon aztán mobil gombokkal végül pedig érintőképernyő akkor talán érthető:D -
#1030 A kapu elméletileg úgy működik hogy amíg át nem ér az anyag addig nyitva marad, feltéve ha van energiája, és még nem telt le a 38 perc. A kötél résznél nem volt elég energia, és Kowalski fejénél meg lekapcsolták róla az áramot. -
Borg #1029 Az SG1 rögtön úgy kezdődött, hogy Kowalski fejére rázárták a kaput :) -
TDantes #1028 Az egy ilyen hiba az SG sorozatokban. Van bőven belőle, hogy valamit kitaláltak, valami szabályt, aztán mégse úgy volt. Nem tökéletes sorozat azért -
#1027 igen tudok róla. Vigyázz, hiszen az egyes tárgyakat véleményem szerint a kapu különféleképpen kezeli - ha az ember átlép, az ember átér. Ha a kötél bennragad, akkor félbevágja. Ne feledd, ott nem volt elég energia egy normál wormhole nyitvatartásához, és a földi (plusz társai) kapuban nem feltétlen volt ott a "ha van valami a kapuban, nem zárul le a kapu" szabály.
Persze az is lehet hogy csak elsikkadtak a dolgok az évek során :) -
gregtom6 #1026 Ennek szöges ellentéte volt az SG-1-nek az a része, amikor még egy fekete-fehér filmen látják, hogy átmegy egy búvárruhás ember a kapun(először). A vezeték kitart, a kapu bezáródik, és félbevágja a vezetéket. Na erre mit lépsz?:D
(ez az epizód az 1.évad v. 2.évadban volt)
-
gregtom6 #1025 Végignéztem a 3.részt is. Jó volt. Kicsit komorabb a hangulata, ami nagyon jó.
A sima SG-1 sorozat már unalmas volt a sokadik Goa'uld támadás miatt...az Atlantisban végre más is történt, és más megközelítésből, ráadásul nekem az ottani karakterek jobban tetszettek, a lidércek először furák voltak, oda nem illőek, de később hozzá lehetett szokni...A Universe-ben szinte ugyanúgy bezártság érzet, mint az Atlantisnál, csak valahogy komorabb kivitelezésben...És tetszik, h végre nem pörgetik túlzottan az eseményeket, hanem némileg lelassult...Röviden ennyi a véleményem. -
#1024 Bazz filmnézés közben commenteled is a filmet? Inkább nézd végig, és ne kockulj ennyit :) -
gregtom6 #1023 á, csak az a rész volt olyan, amelyiket mondtam, a többi már nem:D -
gregtom6 #1022 Loooool....:D ez az SGU:D
Már a trailerben is olyan érzésem volt, de most az első 14 percben olyan érzésem van, mintha Coca-Cola reklámot néznék:D Nemtom, a kamerakezelés, a...SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Eli Wallace jeleneteiben, amikor a légierő bekopog hozzá..na ilyen kamerakezelés, mint akkor, és beszélgetés, nemtom miért, de olyan reklámszagú:D nemtom megfogalmazni, mintha Coca-cola reklámot néznék, azokban vannak ilyen lehetetlen dolgok, de nem csak amiatt hasonlít rá...
Szóval nagyon fura... -
#1021 Ez a tárcsázó olyan szarul néz ki. :D -
gregtom6 #1020 Azért legalább a duplarészes plot epizód érdekelne magyar felirattal...kösz. -
#1019 Nem kapcsolódik hozzá, de érdemes végignézni az Atlantist és utána ebbe belekezdeni. -
gregtom6 #1018 Üdv. Én nagy SG fan vok, de még nem láttam az új sorozat első pár részét...
Először is, még nem néztem végig a Stargate Atlantist, szervesen kapcsolódik hozzá, vagy nem?
Ha nem, akkor pls linket vki egy jó minőségű, magyar feliratos letöltéshez(nem kell hd minőség, elég egy dvd min. avi) -
#1017 Kábelen ez jó eredmény....a SyFy legnézettebb epizódja a Warehouse 13 valamelyik része volt valami 3,3 millió nézővel.... -
HUmanHunter #1016 szerintem nem számít rossznak. -
#1015 Ez nem valami sok. Vagy soknak mondható? -
Banderas1990 #1014 A Sky 1-nak 765 ezer nézőt szerzett az Air 3. -
Banderas1990 #1013 Update:
Az SGU 3. részének nézettsége meghaladta az Air 1-2.-ét(2,35 millió). 2,4 millió nézőt szerzett a Sy-Fy-nak. -
#1012 hát még néhány sorozat és megtalálják a nem túl O'neillos nem túl nyámnyila vezetőt.... -
Banderas1990 #1011 Az lehet egy magyarázat, hogy az Atlantisz végén a George Hammond még a dokkban volt, szóval lehet az SGU-ban nem fejezték még be teljesen. Mivel az volt az egyetlen egy elérhető hajó és úgysem gondoltak arra, hogy csata lenne azt küldték oda.
Egyébként poén, annak idején sokan pont azt nehezményezték Cam Michelben, hogy túlságosan is O'niell klónnak tűnik(ami azért nem volt teljesen igaz), most meg Scott néhányak szerint nem elég O'niell-os :D.
Greer karaktere valahogy "szimpatikusabb" lett a 3. részben. Úgy tűnik, hogy a készítők legalább egy bizonyos mértékben eltérnek a Ronon féle karaktertől. Greer valahogy komplexebb karakternek tűnik. -
#1010 korábban itt írták, hogy valamivel az SGA befejezése után van.... -
#1009 Lehet en ertettem felre valamit, de a Wraith, az Orai, a Goa'uld, a replikatorok es megannyi mas ellenseg utan pont a Lucian szovetseg az aki sarokba szorit egy foldi hajot, bazist? :D Gondolom a Universe a tobbi sorozat utan vagy legalabbis a vege fele indul (nem tudom) tehat van mar Atlantis meg Asgard technologia, de mindegy is...
Az elso 3 epizod szamomra csalodas volt, persze nezni fogom, kivancsi vagyok mit hoznak ki a sorozatbol, de egy biztos tele van gyenge probalkozasokkal es reklamfogasokkal... na meg iritalo szereplokkel :D
Eli vicces karakter, szimpatikus, de ez a "kockuljatok csak Stargate Online-nal , lehet titeket is felsugaroznak egyszer" eleg gagyi huzas volt, szerintem. :D
Rush nekem nagyon ellenszenves, ahogy beszel, ahogy viselkedik mint valami orult tudos akit egy hajszal valaszt el attol hogy baltas gyilkossa valjon.
Greert teljesen feleslegesnek erzem eddig, nem tudja kezelni a duhet, ojaj egy agressziv katona... izgalmas.
Scott sem tunik olyan szereplonek aki kepes lenne megkozeliteni az O'neill vagy akar csak Shepherd fele szerepet. -
#1008 jólvanna.. először hajókat írtam, utána váltottam egyes számba.. -
#1007 a fényfeletti sebesség vszeg gyorsabb mint a hipertér, csak ugye folyton megáll a hajó, hogy adatokat gyűjtsön. Arról se feledkezz meg, hogy nem egy galaxissal vagyunk odébb, hanem legalább 20-30-al. -
#1006 persze a hajó tette a dolgát, és az idők folyamán szorgos hangya módjára lepakolt mindenfele ezernyi kaput..
de a hajó nem a kapukat pakolja....csak adatokat gyűjt.... -
#1005 tudom, hogy mondták..arról volt szó, hogy a legrégebbi csillagkapuk egyike a hajón van... ergó először elkellet küldeni a hajókat, hogy pakolásszák a többit..közbe elvileg a járvány miatt átmentek a pegazus galaxisba, ott már modernebb kapukat tettek le az ősök..
nekem csak az a fura, hogy látszólag abszolute nem is foglalkoztak a hajóval, lehetséges, hogy meg is feledkeztek róla, a hajóról tárolt tudásuk valahogy elveszett.. a másik dolog, hogy a hajót mégiscsak megkellet építeni valahogy..
hihetőbbnek tűnik számomra az a gondolat, hogy Rush valamit csak félrefordított, és nem a felemelkedés miatt nem mentek a hajóra az ősök, hanem mert lehet egyszerűen "elavult" a hajó technológiája (mert pl addigra már hyperteret ugráltak).. persze a hajó tette a dolgát, és az idők folyamán szorgos hangya módjára lepakolt mindenfele ezernyi kaput..
..a másik apró dolog, ami még motoszkál bennem, hogy elvileg ez a fény feletti utazás, amivel a hajó halad, az lassabb, mint a hypertér-ugrás, nem ? és hypertérben 2 hét volt, míg eljutottak csak a pegazus galaxisba..ebből kiindulva lesznek elég hosszú "üresjáratai" az SGD tagjainak (gyk: Stargate Destiny :)
persze ezek olyan apróságok, amik nem rontják el a kedvem a sorozattól és alapvetően pozitívan állok hozzá, s akár az is lehet, hogy az írók utólag magyarázatot is adnak a dolgokra -
#1004 SQJ-nek: a kapu érzékeli a folyamatos nyomást, és mivel ebből kapásból arra asszociál hogy valami gáz lehet belőle, ezért azt nem engedi át, csak azt, ami hirtelen nyomást gyakorol az eseményhorizontra. Az anyag pedig csak akkor materializálódik a túloldalon, ha már az egész bennvan a pocsolyában (SGA: 38 perc). -
A régi SG-kben is sok mindent KIZÁRÓLAG a fejlett technológiák megszerzésért tettek, mivel ez az ami megvédheti a Földet, semmi más.
De az egy SG csapat volt, ez egy tudós csapat alapvetően. Ahogy Young is mondta, az ő dolga első sorban a bázis személyzetének biztonsága. Minden további dolog másodlagos. Ha a Földön is úgy gondolták volna, hogy a 9 záras csillagkapu mindent megér, akkor aligha ilyen parancsnokot és struktúrát telepítenek oda.
Ha a régi SG1-es alapcsapat lenne ott velük, nem lenne lazsálás, meg jajajaj meg fogunk halni hangulat, mivel azok tennék a dolgukat és rákényszerítenék a többieket is arra, hogy azok is tegyék ugyanezt!
Azok katonák voltak mind. Itt ellenben elég szép számú civilről is szó van. A katonáknál az első dolog, amit megtanítanak az a parancsnoklási lánc (Chain of Command), vagyis ha fentről azt mondják, hogy a kék az piros, akkor innentől kezdve úgy van és kész. De egy civilnél ez nem így működik, és nem is veszi be könnyen a gyomruk ezt.
Én már azt sem értettem, hogy jól képzett emberek mégis hogyan gondolhatják azt, hogy ők lelépnek a csapattól és ellógnak egy ismeretlen bolygóra, egy ismeretlen galaxisban, egy ismeretlen kapun át és akkor majd minden jó lesz?!?!
Ez ellentmond a fenti véleményeddel. Ez is egy opció, megvizsgálják, és ha bejön, akkor hurrá. A katona az egyetlen, aki ezzel kapcsolatban valóban megkérdőjelezhető, a csaj és a krapek kiváncsi volt, és reménytelennek tartotta a mészkőkutatást...
Egyrészt SOHA nem juthatnak így haza, másrészt nicsenek gyógyszereik, orvosi felszerelésük, fegyvereik, semmilyük sem. Ellenséges világban zéró ideig élnek!
Felderíteni felderíthették volna attól még. Abban hibáztak, hogy nem nekik kellett volna átmenni, hanem Eli robotszemének...
plusz elvitték volna a tárcsázót is, itthagyva a többieket
A hajóról lehetett tárcsázni a kaput, Telfort éppen arra utasította őket, hogy 15 percenként tárcsázzák a bolygót, hogy folyamatosan tájékozódjanak az állapotukról. Tehát a bolygón lévők visszajuthatnak még a hajóra, nem ítélik így halálra őket.
Amúgy a léghiány legjobb megoldása, hogy a 12+ óra várakozás alatt kidugnak egy csövet a bolygóra (vagy vissza) és a kapun szépen átszívnak friss levegőt, illetve kitolják az elhasználtat
Nem tudjuk milyen eszközök vannak náluk, a fő probléma amúgy sem az oxigénhiány volt, hanem a CO2 túltengés, ezért volt szükség a mészkőre.
De az is elég, ha az emberek jó részét kipakolják egy ponyva alá (a nap miatt), máris spóroltak levegőt 12 órányit. :D
A CO2 túltengést valóban megoldhatták volna, tehát rövid távon megoldást jelentett volna igen. Hosszú távon viszont a magas hőmérséklet miatt az emberek több vizet igényeltek volna, ami meg a vízutánpótlás miatt kínos. Ugyan árnyékban, mozdulatlanul kevesebb vizet igényeltek volna, mint a kutatócsapat, de többet, mint a hajó fedélzetén. -
#1002 Ha nem lett volna nyilvánvaló a püffedt arca miatt, a cinikus/fanyar humora meggyőző volt attól még... :D