4805
StarGate Universe (TV)
  • sandor8206
    én meg téged nem értelek,
    na? és akkor mi van?
    :-)
  • MerlinW
    Tök jó az írás, és izgalmas is lenne az alapötlet, de hát gáz a kivitelezés:)
  • Kmarha
    nem értelek titeket. én a korábbi sg-ket nem birtam sokszor nézni. végre egy olyan, ami leköt.

unalmas, érdektelen? csak idézni tudom az egyik korábbi forumozó hozzászólását:

"Az nem elég érdeklfelkeltő hogy egy ismeretelen hajón, távol a világűrben, elszigetelve a földtől olyan emberekkel akik a vezetőikben sem bíznak, nem akarnak ott lenni, haza akarnak jutni, egy számukra ellenszenves "őrült" tudóssal akit mindenért okolnak, közben a hajó lepusztul, nincs levegő, nincs semmi, nincs energia és egyenesen a halálba tartanak? hááát ha az nem érdfeszítő akkor nem tudom mi az. Az kell hogy élienekkel harcoljanak? majd biztos lesz, de most kisebb nagyobb gondjuk is az lenne hogy azokkal foglalkozzanak... itt most belső csatákat kell megvívni. Bizalom, remény, összefogás a túlélésért, ezeket kell elfogadniuk és akkor túlélik talán."
  • LasDen #1158
    nemtom én elvagyok vele...:D nekem bejön :D
  • Fülüke
    Az fogja betenni a kaput, (ha mégis lesz olyan, hogy mutatják a csillagkapuban való utazást), mint a Sliders-ben, hogy mutatják ahogy dobálja őket az örvény. XD (jó tudom, hogy ez nem lehetséges me szétszedi őket...)
  • MrSpock
    Végigolvasván a hozzászólásokat,én még elég finom,és tapintatos voltam a sorozattal kapcsolatban.:-) Elég kemény kritikák,és azért egy részét jogosnak is érzem,mert én is hasonló véleményen voltam,csak ugye az ember nem mer drasztikus lenni,mert leharapják a fejét,és egy életre kiutálják a fanatikus rajongók.:-)
    Eddig Totti5 a legnagyobb fan,ő próbálja itt védeni valamelyest a sorit,ami nem baj,kellenek az ellenérvek is hogy miért is jó ez ami van jelenleg.
    Kíváncsian várom a folytatást minden téren!:-)
  • Julius Caesar
    Mondjuk az elvonási tünetes engem se hatott meg.

Az asszonyos rész nem gond, inkább az volt vele a baj, hogy amíg a többiek teszik a dolgukat (pl telford meg a elgénység) addig young próbálja a nőjét győzködni.
  • Totti5
    Rush mióta a hajón vannak dolgozik és próbál a szar helyzetből várat építeni, és szólt hogy ne pocsékoljanak energiát, erre tárcsázták a földet és lámpákat töltögetnek meg egyéb berendezésekkel szórakoznak egyesek, ekőzben ő próbálja a hajó létfontosságú rendszerit stabilizálni és kiismerni. A többiek semmit nem csinálnak. Ugye a katonák max harcra jók, Eli csak úgy elvan és szórakozik a golyóival, a többiek meg elégedelenkednek és semmit sem tesznek. Itt még mndig alapvető problémák vannak és teljesz kosz és sodródás a halálba, de ott van Rush aki megmentette őket eddig is, és most is megfogja a naptól, és talán lassan ráébrednek hogy együtt kell dolgozni Rushban bízni és követni, még ha nehéz is lesz.

Lehetett volna ezt az első két részben is lerendezni és a 3. ban már feláll egy CSK csapat, a hajót felfedezik kiismerik, mindenki szorgosan dolgozik, netán megtámadja valami az űrhajót és lehet harcolni, de ennek most jelenleg sok értelme nem lenne, ez most nem erről szól...
  • Agamemnon
    Viszont Rush alakítása, karakterformálása, mint színészi teljesítmény szerintem nagyon is kimagasló volt ebben a részben a többi szénészhez képest.

Nagyon nem szimpi Rush karaktere jelenleg, de ebben a részben tényleg megformálta a karakterét.

Nem vagyok nagy tv/sorozat néző, így lehet, hogy mostanság a történésnélküliség a trendi, de még egy House-ban is jobban peregnek a dolgok, mint az SG U-ban... de kitartunk, majd csak történik valami.

Amit hiányoltam a Darkness végéről, az egy jó kis zene, mint az Air 3-ban volt. A Breathe c. szám nagyon illet ahhoz a részhez, és most is vártam valami hasonlót, amit meg is tehettek volna, hiszen az utolsó pár perc már tényleg csak arról szólt, hogy nézzük a kék gázóriást.
  • MerlinW
    Nem is az a baj, alakuljon 5 évadon keresztül, csak addig is lekösse az ember figyelmét, és ne olyan anyaggal jöjjön, ami a nézők 90%-át nem érdekli.

- Kino-s dolog helyett flashback - tök jó lehetett volna lásd pl. Lost.
    Nade. Kinos jelenetekben NEM mondtak semmit. A nevüket a korukat, foglalkozásukat és hogy mennyire be vannak sz@rva. Miért nem beszéltek valamiről ami építi a karakterüket? Ki a francot érdekel hány évesek, és hogy havat lapátoltak az szaharában?

- Doki cigi-kávé elvonási tünetei, baromira nem illenek ebbe a világba, ráadásul baromira nem hatott meg. Szerintem semmi helye sem volt az epizódban.

- Young kitekintése és az asszony kosara is dupla annyi ideig tartott mint kellett volna. Mikor kijött a kocsihoz még egy "kosárral" a csaj már kapartam a falat:)

És ez csak egy epizód volt. az előző sivatagos epizod már szóra sem érdemes. 40 perc bukdácsolás a homokban némi mészkő után kajtatva és miniforgószelet kergetve. Most komolyan?:D
  • shaba23 #1151
    osztom a véleményed. Nekem eddig csalódás, és ha a 4. rész után még arra kell várni, hogy kialakuljon, akkor...nem is tudom...mézek dallast
  • shaba23 #1150
    Igen nagyokos, leesett, hogy ez nekem eddig csalódás.
  • Julius Caesar
    Hol is van az a műsor a hangyák nemi életéről?
    Nemtom, sztem jobb, és nem annyira drámaian szar, mint amilyennek sokan beállítják. Lehetne jobb, ez igaz. De rosszabb is.
  • MerlinW
    Ha nem lövik le addig, majd visszanézek a második évadban:) Oszt akkor majd megmondjátok, melyik 2 részt érdemes megnézni az elsőből:)

A hagyjuk beindulni dologgal kapcsolatban, 13 évnyi tapasztalattal rendelkező stáb, nem tudja mitől döglik a légy? Ugyanmár. Az volt a cél - fiatal karakterek, stb - hogy az mai generációval is megszerettessék. Az lenne a lényeg, hogy megvegye a sorozat az új nézőket, nem az hogy elüldözze a régieket is:D

Discovery-n izgalmasabbak a hangyák nemi életéről szóló doksik, mint amit ezek a hajón művelnek:)
  • Narxis
    Szerintem várjunk 8-10. részig. Akkor fog kialakulni a végleges nézőszám.
  • sandor8206
    "...pisilni + kajáért..."
    kb. volt 4 hosszabb KINO-s rész, Rushon nem tudtam semmit csinálni, ő hamar lerendezte :-)
    De ha annyira érdekel
    1; ittam egy pohár üdítőt
    2; gondolom kellett a hely, kimentem pisilni
    3; kirohantam egy kis chipsért
    4; paprikás volt a chips, ezért megszomjaztam és ittam megint
    DE félreértés ne essék, remélem lesz még több ilyen KINO-s rész, addig se kell leállítanom a filmet, így letudom 40 perc alatt ugyanúgy és elintézhettem a kisebb "dolgaimat"
    Szóval sztem tök jó dolog aki kitalálta ezt! Főleg, hogy "nevesincs" karakterekkel csinálta, tutira ment a srác.
    (irónia)
    Még a fontos karaktereket meg is nézném, de hát Rush nem egy bőbeszédű, homevideós típus :-P
  • Andr0
    jaja kb vlt vagy 7-8 rés de leeht több:D
  • Julius Caesar
    HA minden KINO-s résznél kimentél pisilni akkor menj orvoshoz, mert ott gondok vannak vese tájon
  • sandor8206
    teljesen igazad van és amit leírsz minden szép és jó, csak amit említettél, olyan szánalmasan és nem érdekfeszítően van tálalva, hogy feszültség gyakorlatilag nulla
    Nem az eksönt hiányoljuk, nem kell minden percben csillagcsata, fegyverropogás, de egy minimális feszültséget fent kellene tartani a sorozatnak
  • sandor8206
    jé akkor én se láttam :-) mondjuk én nem tekertem, de a KINO-s részeknél legalább kitudtam menni, pisilni + kajáért, jobb mint a film közbeni reklámok
    Annyira de annyira jók voltak :-P
  • Julius Caesar
    Sztem nem lesz rossz, hagyjunk neki időt beindulni. Már az elején mondták, hogy ez szörvájvör sorozat lesz, sokkal nagyobb hangsúly lesz a túlélésen, mint a harcokon és technológián. Úgy indult, hogy egy lepusztult hajóra érkeznek. Lepusztult, ráfér egy kis gyorstuning. Ha majd kipofozták gondolom lesznek csavarok.
  • Totti5
    "Megnéztem a 4-est. Végigtekertem a felét."

nem nézted:))

• Micsu
    én kíváncsi vagyok mit akarnak kihozni ebből az egészből de az tény hogy a szinészi játék tényleg elég gyér, a másik meg az hogy kb 2 karakter van ami ér valamit az egészben
  • Fülüke
    A főzelékfaló mindenit! :D
  • MerlinW
    Megnéztem a 4-est. Végigtekertem a felét. Nekem ennyi volt. ~13 évnyi SG után kuka :(

Nem arról van szó, hogy ez a sorozat egyszerűen csak más. Hanem unalmas, fantáziamentes, vontatott, középszerű olykor idegesítően béna színészi játékkal. Az eddigi ~4óra egy percre sem kötött a képernyő elé.
    Számomra ez a legalja.

További jó szórakozást.

-fav
  • jugen
    Nekem AZOK a tüdők tűntek fel ebben a részben... :D
  • Narxis
    Ez azért elég nagy túlzás. Inkább csak nem követi a szokásos bevezető-bonyodalom-csúcspont-megoldás-lezárás sémát.
  • Totti5
    Neked 40 perc non stop akció kell, nézz rambót, az SGU nem pont erről szól, ha még nem esett volna le.
  • shaba23 #1133
    Hány részt lehet úgy megnézni, hogy közben abban reménykedem, talán most történik valami? pillanatnyilag akkora csalódás a sorozat, hogy még a negatívumokat sincs kedvem leírni róla... pozitívumot még nem találtam.
  • LasDen #1132
    a technika elég fejlett csak nincs az a studió aki annyi pénzt adna rá....és csak űrcsatával nem lehet eladni egy sorozatot :D
  • Andr0
    az én életemből egy jó kis ürcstás sorozat hiányzik... szrintem már van olyan fejlett a digitális technika hogy élvezhető sorozatot lehetne csinálni... utoljára talán a BSG volt ilyen de az sem mindig...
  • Agamemnon69
    Jelenleg már annyira immunisak vagyunk, hogy nem, ha ilyen stílusban adják elő, akkor ez sem elég :)

Amúgy azért nem érdekfeszítő, hogy nincs levegő, nincs energia, mert őket sem érdekli.

Air részek: Nincs levegő, meghalunk. Ok, akkor meghalunk.
    Darkness: Nincs energia, meghalunk. Ok, akkor meghalunk.

Kb ennyi, amennyire a hajón lévő 70 embert érdekelt a dolog. Nem volt benne összetartás, csapatmunkában dolgozás a megmenekülésért, Rush mint az őrült egyedül pötyög valamit a konzolon aztán ennyi. A 70 emberből 65 azt sem tudta, hogy éppen mi zajlik a hajón.

Ettől még szeretjük a sorozatot, ha ilyen lesz, akkor ilyen lesz. Mindössze kell egy kis idő, míg átszokik mindenki a korábbi SG-kről :)
  • John McLane
    Egyre jobban tetszik ez a sorozat. Lázadozó katonacsajsti hamar belopja magát az ember szívébe;)
    Viszont kicsit gagyi az utolsó részben(4), hogy nem bírják kitalálni a hajo uticélját és okát. Tipikus Captain Obvious, kicsit fogtam a fejem, hogy bazeeeee nemáááá.
  • Sir Quno Jedi
    Vazeg, fogy az energia, nincs levegő, elvonási tüneteim vannak, mindjárt mind meghalunk, ti meg azon vitáztok, hogy ki nézze, meg ki mondhat és miről véleményt?!?!? :DDD

Asszem mégiscsak reális az SGU, pont ilyen hülyék, szűklátókörűek, önzők és szánalmasak az emberek, mint a filmben... :DDDDD (tisztelet a kivételnek)

Szeressük egymást gyerekek!
  • Totti5
    Az nem elég érdeklfelkeltő hogy egy ismeretelen hajón, távol a világűrben, elszigetelve a földtől olyan emberekkel akik a vezetőikben sem bíznak, nem akarnak ott lenni, haza akarnak jutni, egy számukra ellenszenves "őrült" tudóssal akit mindenért okolnak, közben a hajó lepusztul, nincs levegő, nincs semmi, nincs energia és egyenesen a halálba tartanak? hááát ha az nem érdfeszítő akkor nem tudom mi az. Az kell hogy élienekkel harcoljanak? majd biztos lesz, de most kisebb nagyobb gondjuk is az lenne hogy azokkal foglalkozzanak... itt most belső csatákat kell megvívni. Bizalom, remény, összefogás a túlélésért, ezeket kell elfogadniuk és akkor túlélik talán.
  • MrSpock
    Okés semi gond,persze,hogy nincs harag!:-) Tényleg csak én is úgy leírtam,hogy jó okés,mert alapötlet,stílus amúgy tetszik,mert nem csak ,hogy van egy kapu tárcsázunk és nah majd lesz valami. Érdekes azért ez a hajó dolog(kicsit Voyager feeling,hogyan térünk haza),csak még nehezen barátkozom meg a szereplőkkel,nemtudok egyenlőre szimpatizálni velük,meg hogy mit is akarnak ebből kihozni.
    Szóval így első pár rész alapján azért még érdekel,csak tényleg úgy érdemben történjen már valami.Nemkell nagyon pörögnie,csak úgy a kíváncsiságot kell fenntartani,hogy mi is lesz a következő részekben.

Juliusnak:Igen a hasonlatod jó,csak azért reménykedni lehet,hogy jobb lesz.Bár ha az emlitett gyorsétteremlánchoz hasonlítod akkor nemlesz szinvonalemelkedés,végig azt kapjuk.:-)
  • Narxis
    Ja akkor ok. :D
  • Banderas1990
    Nyugi nem rád gondoltam ;)

Nézd meg nyugodtan pl. a Gateworld fórumot. Ott olyan marhaságokat írtak össze, hogy csak na. Azt megérteném, hogy ha valamit nem értenek és rákérdeznének, de nem, hanem inkább fikázzás a sorozatot.
    De most inkább hadjuk ez nem az a topic.
  • Narxis
    Hátrább az agarakkal.
  • Banderas1990
    Hát figyi, én nem azért írtam, hogy beléd kössek. Most miért van az, ha valaki nem ért egyet a másikkal és azt leírja, akkor egyből azt vágja le a másik, hogy "menjen már a picsába a topicból". Nekem nem ez volt a célom.
    Épp írtam is, hogy megértem, hogy nem mindenkinek jön be ez a stílus mondjuk te legalább megnézted milyen. 1-2 gondolat mellett próbáltam meg érvelni, vagy esetleg 1-2 részletre rávilágítani racionálisan.
    Csak tudod egy hozzászólás alapján nehéz volt megállípatni, hogy miként vélekedsz a sorozatról. Mert vannak ugye azok, akik rinyálnak, hogy leállították az Atlantiszt(én se örülök, de legalább van SGU) és elkezdik fikázni az új sorozatot. De olyan hülye érvekkel, hogy pl.: olyan a kameramozgás mint a BSG-ben, nem olyan a hajó építészete, mint Atlantiszé, a képernyő színe miért zöld, meg olyan dolgokat ír, amiről lerí, hogy még csak a párbeszédeket se érti.

Szóval bocs ha kicsit indulatos voltam, csak a fent említett "b*rmok", már felhúzták az agyamat.
    Remélem nincs harag ;)